![]() |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Cay zamani |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Alıntı:
|
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Dondurma zamani :):):) |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Motive muzigi ile diyetime devam ediyorum Sevgili gunlugum |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Meraba burayi günlük gibi kullanabiliyor muyuz :) |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Evet nuray kardesim uye degisim gunlugum Yepyeni bir nilgun kebdini seven kabul eden Guvenen bir nilgun Azimli ve kararli nilgun Ben zumrudu anka kusu gibi kullerimden dogacagim |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Mucizeler niyetiniz ve düsünceleriniz birlikte çalistiginda gerçeklesir Niyet yaratici enerjiniz için arzu ettiginiz form veya sonucu olusturma sürecidir; düsünceleriniz enerjiyi ileri dogru sevk eden yakittir Uyum içinde birlikte çalisan düsüncelerin ve niyetin kombinasyonu olmadan mucizeler yaratma sürecinin çok zor oldugunu görürsünüz çünkü ilerlemek istediginiz her seferinde sanki bir seyler sizi geride tutuyormus gibi hissettirir Veya basari noktasina tam ulastiginizda her sey dagilir Suçlu sizin düsüncelerinizdir – farkinda oldugunuz düsünceler degil her gün düsündügünüz aliskanliga bagli eski geçmise - dayanan negatif düsüncelerdir Çünkü mucizeler yaratabilmenizden önce düsüncelerinizin ve niyetinizin birlikte çalismasini saglayan bir ‘mucize zihin hali’ yaratmalisiniz ve yeni düsünce kaliplari gelistirmek için ‘beyninizi egitmelisiniz’ Mucizeler listenizi odaklanmis niyet ile okuyun ve okurken sahip oldugunuz düsüncelerinize dikkat edin Düsünceleriniz umut ve vaat mi dolu yoksa özellikle mucizelerinizin sonucunu henüz görmediyseniz süphe mi dolu? Mucizelerinizin çabasiz ve sürekli sekilde gerçeklesmesi için düsünceleriniz ve niyetiniz birlikte çalismaliÖyleyse süphe yaratan düsünceleri saliverin ve mucize makinesinin yasaminizda akmasini devam ettirin |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Bagislama veya Kizginlik Her birimizin bir kurban hikayesi birilerinin aci veya travmaya neden oldugu yasamimizda bir zaman vardir Bazen bu kurban hikayeleri geçmis yasamin olaylarindan bakiyelerdir ve bu yasamimizin hedefi bagislamayi ve kurban enerjimizi ruhsal bütünlüge ve güce dönüstürmeyi ögrenmektir Kizgin veya incinmis oldugumuz için kendimizi bagislamaktan alikoyarken bu sadece onu düsündügümüz her seferinde kurban enerjisini tekrarlamaya hizmet eder En büyük meydan okumalarimizdan biri herkesi kosulsuz bagislamaktir ve kendimizi onlarla paylastigimiz enerjiden kurtarm aktir Eger bagislamazsak o zaman bu enerjinin düsük titresiminde oluruz bu da kizginliktir Kizgin olmak bizi güçlü hissettirebilmesine ve bize adalet hissi verebilmesine ragmen bunu yapmak o kisiyle veya durumla baglantilari yerinde tutar ve bunu düsündügümüz her seferinde güçsüzlügümüzü ve kurban hikayemizi onaylar Bugün mucizeler listenizi gözden geçirirken geçmisi hatirliyor musunuz ve birilerinin size ‘bagislanamaz’ bir sey yaptigini hatirliyor musunuz? Onlari bagislayabilir misinizonlari bagislamak onlari hakli çikarmaz bu enerjiden ebediyen özgürlesmenizi saglar Eger bagislamazsaniz kizginlik içindesinizdir ve bu mucizelerinizin tezahürünü bloke eder |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu [QUOTE=firdevsi ala;853731]HER SABAH 21 GÜN AŞAĞIDAKİ METNİ OKUYARAK GÜNE BAŞLAYIN! DEĞİŞİKLİKLİKLERE SİZ BİLE İNANAMAYACAKSINIZ!!! Ben (Adınızı söyleyiniz) Bilerek ya da bilmeyerek alt ve üst bilincimde oluşturduğum tüm gereksiz ve negatif düşünce kalıplarımı iptal ediyorum. Bunların yerini sevgiyle dolduruyorum. ……………… karşı hatalarımı biliyor, kabul ediyor serbest bırakıyorum. İçimde artık onunla ilgili kötü düşüncelere yer yok. ………………… beni sevdiğini biliyor, onaylıyor kabul ediyorum. Onunla ruh ikiziyiz, mutluyuz ve mutluluğumuz daha da artarak devam edecek bunu biliyor onaylıyorum. Onu çok seviyor, onunda beni sevdiğini ve kabul ettiğini biliyorum. Farkında olarak ya da olmayarak kendimde yarattığım tüm engellemeleri iptal ediyorum. Yolumun Tanrısal ışık ve sevgiyle açılmasını talep ediyorum. Ben sevgide güvende ve dengedeyim. Evren beni destekliyor. İhtiyacım olan her şey bana sevgiyle sunuluyor ve ben sevgiyle, şükür ederek kabul ediyorum. Ben bu gün sevgiyle doluyum, sevgiyi tüm çevreme ve ihtiyacı olanlara kolaylıkla yayıyorum. Sevmeyi ve sevilmeyi seviyorum. Kendimi daha çok sevdikçe, başkalarına vermek için daha fazla sevgiye sahip oluyorum. Sevgiyi özgürce veriyor ve alıyorum. Sevgi dolu, doyum verici, mutlu kılıcı ilişkileri hayatıma çekiyorum. Daima açık ve etkin bir biçimde iletişim kurabiliyorum. İstediğim her şeye sahip olmayı onaylıyorum. Kendime saygıyla davranıyorum. Bedenimi pozitif mesajlarla yıkıyorum. Kendimi kabul ediyor ve kucaklıyorum. Bedenim kendi gücünü ve zarafetini taşıyor. Pek çok yetenekle kutsandım. Ben değerliyim. İlgi ve dikkati hak ediyorum. Ben sempatik biriyim ve çoğu insan tarafından seviliyorum. Bedenim çok güzel, ve onu seviyor ve ona iyi bakıyorum. Diğerleri tarafından sevilmeyi hak ediyorum. Kendime baktığımda harika bir insan görüyorum. Mutluluğum gülüşümde yansıyor. Sevimli kişiliğim bulaşıcı. Başkalarına karşı her zaman kibar ve yardımseverim. Her sabah yataktan neşe ve coşkulu bir heyecanla kalkıyorum. Her yeni güne neşe ve sevinçle başlıyorum. Her yeni günün başında mutlu olmayı seçiyorum. Çocukça bir neşeyle kendime kahkahalarla gülüyorum. Mizah anlayışım etrafımdaki herkese bulaşıyor. İşime kolayca odaklanıyorum ve verimli çalışıyorum. Kendim olmaktan mutluyum. Yeterliyim. Burada ve şimdiyi kabulleniyorum. Kızgın olduğumda, hata yaptığımda, kıskançlık duyduğumda, insanları sevemediğimde kendimi reddetmem gerekmez. Bedenimi bütünüyle seviyor ve kabulleniyorum. Bu gün ve her gün sağlığım durmadan daha iyiye gidiyor. Bu gün kendimi sevgiyle ifade etmeyi seçiyorum… Evrenin sonsuz bolluk ve bereketi içindeyim… Ben kendimi tam olduğum gibi seviyor ve kabul ediyorum. Ben hayatımın yaratıcısıyım. Hayatımı tam isteğim gibi yaratıyorum. Hayatın en güzel şeylerine layığım ve kendime sevecenlikle her şeyin en iyisini kabul etmeye izin veriyorum. Neşeli, mutlu ve özgürüm. Zihnim ve bedenim kusursuz bir dengede. Sağlıklı ve uyumluyum. Geçmişi affediyorum ve serbest bırakıyorum. Bütün bunları bana yaptıran Allah’a şükrediyorum, teşekkür ediyorum. Düşünebildiğim için. Gülebildiğim için. Ağlayabildiğim için. Kahkaha atabildiğim için, çünkü böylece herşey birden anlam kazanıyor. Ağlayabildiğim için, çünkü böylece kirlerimden arınıyorum. Acılarım ve sevinçlerim için, çünkü onlar benim kalbimin güçlü olmasını sağlıyorlar. Ailem için, çünkü onlarla yalnızlığımı paylaşıyor ve kendi benliğime anlam veriyorum. Gözlerim için, onlarla çevremi açık, berrak ve renkli görüyorum. Yanlışlarım için şükrederim, çünkü onlar sayesinde öğreniyorum. Şükrettikçe sağlıklı oluyorum ve gücüm artıyor. Şükrettikçe çevremde yüksek nitelikli bir alan yaratıyor ve bütün yüksek nitelikli araçları kendime çekiyorum. Mutluluğu, gücü, sevgiyi, neşeyi yaratacak araçları kendime çekiyorum. Ben ( Adınızı söyleyiniz) Bütün bunların tamamıyım. Kendimi seviyorum… Kaynak: [url=http://www.estanbul.com/olumlama-21-gunde-hayatiniz-degisecek-360860.html#.VOouTyxQErc]Olumlama - 21 Günde Hayatınız Değişecek[/url Bugun nefes alamiyorum sey efrafim hizli ben cok yavasim sankiağla2 |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Şimdi her sabah, niyet ve dua özelliği taşıyan, aşağıdaki cümleleri 21 gün okuyarak, kısa surede değiştiğimize şahit olacağız. Hayatıma maddi ve manevi bolluğu ve bereketi çağırıyorum. Para bildiğim ve bilmediğim her türlü helal kaynaktan bol bol bana akar ve gelir. Kendimi seviyorum, kendimi affediyorum. Sevgi ve uyum içinde bir hayata sahibim. Sağlığım her gün daha da iyi oluyor, kainattan bana gelen şifayı sevgiyle kabul ediyorum. Korunduğumu, güvende olduğumu ve herşeyin hayrıma olduğunu biliyorum. İhtiyacım olan her şey, ihtiyacım olduğu anda kolaylıkla bana gelir. Her şey çözümlenir. İyi ve güzel olan sağlığı, mutluluğu, huzuru hızla hayatıma çekiyorum. Şimdi beni mutlu edecek şeyleri yaşamayı seçiyorum. Kendimi çok iyi ifade ediyorum ve insanların beni çok iyi anladıklarını biliyorum. Ailemle mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir ilişkiye sahibim. Ailem ve çocuklarım beni anlıyor ve seviyor. Yeteneklerimi fark ediyorum ve her zaman en iyi çözümleri üretiyorum. Gereksiz şeyleri hayatımdan kolaylıkla çıkarıyorum, benim için gerekli olan şeyleri kolaylıkla hayatıma çekiyorum. Sağlıklı, Mutlu, Huzurlu ve uyumlu bir evliliğim var bunun için Allah'ıma şükrediyorum. "Evli olmayanlar için" Mutlu, huzurlu ve uyumlu bir evlilik yapmayı seçiyorum. Evleneceğim kişinin hızla hayatıma geldiğini biliyorum. Ben değerliyim, kendime güveniyorum ve kendimi kabul ediyorum. Hayatımın akışına güveniyorum, ben güvendeyim sevdiklerim güvende. Olumlu değişimi seçiyorum, hızlı bir şekilde değişimim başlıyor. İşimi seviyorum, işimde ve mesleğimde başarılıyım ve bu başarım her geçen gün daha da artıyor. Yaşam amaçlarıma en kolay şekilde ve doğru yollarda ulaştığımı biliyorum. Kendim için ve herkes için en hayırlı şeyleri amaçlıyorum. Arınıyorum, temizleniyorum, yepyeni ve güzel enerjilerle hayatımı sürdürüyorum. Hafızam güçleniyor, hızlı öğreniyorum ve iletişim yeteneğim artıyor. Hayatıma yaradanın sonsuz mucizelerini çağırıyorum. Rabbimden bana gelen tüm güzel hediyeleri mutluluk içinde kabul ediyorum. Yaşam kalitem her geçen gün dahada artıyor ve yapmak istediklerimi kolaylıkla yapabilecek bir enerjiye sahip olduğumu biliyorum. Huzur, uyum ve dinginlik içindeyim. Kendimi olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum. Enerjimi sadece faydalı şeyler için kullanıyorum ve yaptığım herşeyden zevk alıyorum, yaptığım herşeyde başarılı oluyorum. Yaşamdan almam gereken dersleri bana mutluluk veren bir şekilde alıyorum. Benim için neyin değerli olduğunu biliyorum ve gerçekten değerli olanların yanımda kalmasını seçiyorum. Kendimi onaylıyorum ve kendi değerimi görmeyi seçiyorum. Kendime güveniyorum, hayata güveniyorum ve güzel şeylerin hayatıma geldiğini biliyorum. Ben refahı, mutluluğu ve sevilmeyi hak ediyorum. Hakkım olan refahı, mutluluğu ve sevgiyi hayatıma şimdi davet ediyorum. Yaptığım şeylerden zevk alıyorum ve günlük uğraşılarımı keyifle yerine getiriyorum. Tüm bedeninimin, organlarımın, hücrelerimin şifa bulduğunu biliyorum ve bunun için şükrediyorum. Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa, doğru ve yardımsever insanları kendime çekiyorum. Karşıma her gün yeni ve güzel fırsatlar çıkıyor ve bu fırsatları iyi değerlendiriyorum. Her zaman doğru seçimler yapıyorum ve tamamen yeterliyim. Hayatın bana güzel şeyler sunduğunu biliyorum ve bunları sevgiyle kabul ediyorum. Bedenim, zihnim ve ruhum dengeli, huzur içinde ve uyumlu. Hepsi için Allah'ıma şükrediyorum. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Allah cc razi olsun paylasiminiz icin |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Merhaba nilgun hanim demi :) ben size mesaj atmıştım ama bir türlü ulasmiyo sanırım kusura bakmayın gerçekten Sorumu burdan sormaya karar verdim sizin için bir sakıncası yoksa tabi |
|
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Evet denedim birkaç kere sıkıntı var sanırım :) Benim sorum ego ile ilgili sizin yazılarınızı takip ediyorum ara ara . Dindar birisiniz sanırım o yüzden size sormak istedim .hani bu olumlamalar güçlü niyetler vesaire kendimizi egomuzu güçlendiren şeyler ya hani ben bunları yaptım bi ara ama yaptığımız doğru mu nefse karisiyo haliyle nefsi okşuyo hoşumuza gidiyo demek istediğim psikolojik olarak kendimizi geliştiriyoruz ama manevi olarak düşürmüş olmaz mıyız yani bu aradaki ince çizgiyi nasıl ayırt edebiliriz |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Basta bnde guclu niyetler konusunda kararsizdim acaba gunah mi isliyorum diye Oysa almadan vermek allaha ait oldugunu gozlemleyemedim. Sandim mi ben idare edicem susucam Oysa kendimide nefsimin bir hakki ve onuda sevmem gerektigini unutmusum Meger en cok bn kendime acimiyor musum Bn kendimi gormezden geldim Sandim ki hic ol yok ol Oysa bu baskasinin isine geliyordu Kaynanam dediki sen kendini gormezden gelirsen alemde seni gormez Kendi dusuncesiydi bu Beni hic mi onemsemiyordu cunku Onmli degil dedim bnm kendimi biliyom ya Aa annemde dusman oldu bana sanki kaynanam mubarek Baktim bu kisilerin sayisi artiyo bndede isik yandi Sucu kendimde aramaya basladim Meger sevgiye ne kadar ac misim Kendimi seviyorum ve onayliyorum demek hic kolay olmadi Farkettim ki anne sevgisi eksikligini buldum Kendimi seviyorum ve af ediyorum kendimle daha barisik olmaya karar verdim Cunku Ben hep kendimi 2 plana atmistim Yani hep verici oldum Kimseden bir sey istemedim Oysa ben neden istemiyim ki Karsiliksiz tek verici allah cc Bnm sorunum kendimi begenmemek cirkin sisman bulmak utangac olmamdi aslinda cok guveniyorum kendime Cok guzel konusurum kendimi ezik hissetmeme neden olan hastaligimi perde yapmistim aciyordum icten ice kilom da bnm koruma kalkanimdi insanlardan koruyodu bni rahattim insanlar dan uzaktim kendimi azcik motive etmem gerektini dusundum Cunku bunu en once ben yapicam ki Bnm isigim vucudumu sarcak Bnm isigim baskasina yansiyacakti Nefsini bilen rabbini bilir misali gibi Nefsime zulm etmemek aslinda bu niyetler Bu niyetler ruhuma cok iyi geldi Mesala namaz kiliyoruz ya Ister istemez soyle diyorum Allahim bn dersimi aldim.allahim herkesi af ediyorum sevgi ile lutfen beni onlarida af et ben bilemedim onlar bana bilgelik kattilar beni egittiler allahim Lutfen beni af et Sen bana yakisani degil sana yakisani bana takdir eyle diyorum Ve bni uzen herkesi hayalimde cnma degecek sekilde sariliyorum X.Seni seviyorum af ediyorum X.Seni seviyorum af ediyorum Tesekkur ederim Iyiki varsiniz yahu tatlilar demek hic kolay olmadi inan:) |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Gerçekten cok güzel yerlere degindiniz nilgün hanım yalnız şu cümle dikkatimi cekti uzun zamandır bu cümleyi bir türlü anlayamazdim Nefsime zulmettim derken " kendimi ,nefsimi tanıyamadım ona yeterli sevgiyi veremediğim için nefsime zulmettim " şeklinde mi yorumlamaliyiz yoksa gereken ibadetleri yapmadığımız için hani ahirette denilecek ya "affet ALLAH im nefsime zulmettim " normalde nefis ibadeti pek sevmez ibadet ederken biraz zorlanir ya hani aslında dediğim cümlede şöyle mi yorumlamaliyiz "affet ALLAH im nefsimin dediğine uyarak nefsime zulmettim aslında onun dediğine uymamam gerekiyordu ama uydum ve nefsime zulmettim şimdi ise cehennemdeyim şeklinde yorum olabilir mi |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Nefsime zulm etmemek aslinda su Hastalik Hastalaninca psikolojimiz bozulur Ve hassas oluruz Insanlar bizi uzebilir Dikkat edersen eyup asin duasi bu allahim ben dersimi aldim dedi kurtuldu seytan bana dokundu Tum hastaliklar bize seytanin serrinden geliyor Oysa biz kendimizi olumlama dua ile zirh yaparsak bize kursun islemez Namaz ve ibadet sevgisi icin de olumlama yapiliyo Allahim iman yildizimi parlat Allahim bana cenneti kazandiracak eylemler nasip et Cekim yasasi istemek bizde bunu cekiyoruz Aslinda Neyi istersek o oluruz Seytan iblisin pesinden gitmek istedi bu verildi bizde hz Muhammad sav efendimizin izinden gidecegiz insaallah |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Çok teşekkür ederim yazılarınızla aydinlandim gerçekten kiss3 |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Merhaba nilgun hanim buraya yazdığım için lütfen kusuruma bakmayın namaz ve ibadet sevgisi için olumlamaya baktım ama bulamıyorum yerini söyleyebilir misiniz banaO0 |
Ne kadar tanıdık geldi bana bu cümleler.Kendine değer vermedin mi insanlar da sana değer vermiyor.İlla da dünyayı ben yarattım edasında gezmeye gerek yok. Yalnız bir yitik , bir eksik veya yetersiz biri gibi gezmeye gerek de yok.Ben yeni yeni kendimin farkına varıyorum. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu 21gunluk dua niyet videosu bnce cok guzel Mutlaka dinleyin Ayrica namaz ve iman icin hz Muhammad efendimiz sav okudugu dualari tavsiye ederim selam ve dua ile |
Guclu kisilik kararli ve emin adaletli Herkesin tir titrettigi omer islam ile sereflenince Nasil bir aslana donustu Biz de bunu basarmaya calisiyoruz aslinda Hz omer ra nehirleri bile olumlama yapip kontrol etmistir allahin izniyle Ey nehir allahin izniyle akiyorsan dur eger kendi iradenle akiyorsan devam et diye yazi gondermis nil nehrine ve Nehir sakinlesir tasmazmis Daha nice ornekler Rotamiz asri saadeti yasamak ornek almak insaallah Hz ebu bekir r.a mesala hem zengin hem comert Sunu anlamiyorum Musluman denince herkes fakir dervis dusunuyor Buda sublimal bir oyun Tap secret sir videosunu bakin Musluman ilerlemesin diye bizden saklanan gercek Muslumana bidat diye yutturulmus Avrupa iste bu yuzden ilerledi Isteyin veririm emri biz elimizle itersek aslinda ego ve hasa allaha guvenmemek olmazmi Ego aslinda istememekdir bnce muhtac degilim demek hasa ben ustunum Ben en iyisini en eln olmazi dilerim isterim istedigim allah mulkun sahibi sanina yakisani versin derim nasil vercegi bni ilgilendirmez Almak bana yakisir vermek allaha ait Hatta hz Muhammad sav efendimize kullarimi korkutma diyen merhamet seni seviyorum tesekkur ederim Beni sevmeseydi yaratmazdi yaradilani severim yaradandan oturu diyoruz fakat kendimizi sevmiyoruz saniyoruz ki kibir Bn kendimi seviyorum ki benide yaradan oturu sukrumu sunuyorum Ben kendimi sevmezsen psikolojim bozulur kim sevinir Kim uzulur Ne ailem mutlu olur nede ben 2 cihanda mutlu olmayi seciyorum ve Mutlu olmayi hak ediyorum Tesekkur ederim Iyiki varim Rabbim beni iyilerle yaz ceneti hak edicek ameller islemeyi nasip et amin Lutfen kendinize iyi davranin iyi bakin |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Amcamin torunu 2 aylik onu kaybettik Sevgili musab Kucuk mezarina soyle fisildadim Yavrum sakin annemden ayrildim diye uzulme Korkarsan efendimiz sav cagir Melekler senin annen olacak Senin besigini onlar sallayacak cnm yavrum Allah ve resulu bize yeter kuzum Dedim oglumda anne abdullah kardesim bizi goruyor mu Onlar arkadas olmustur Karsilamisdir kardesim onu merak etme dedi Insaallah cnm yavrum dedim |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Su an eve geldim icimde garpi bi duygu var anlamini bilemedigim huzun Kanser hastasi bi abla var onunla konusacagim once kanser olumlamalari not almaliyim diye dusundum |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Kanser; Derin bir biçimde incinme, yaralanma. Uzun zamandır süren kızgınlık. İnsanı yavaş yavaş yiyip bitiren derin bir sır ya da üzüntü. Nefretleri taşıma. Olumlama; Tüm geçmişi sevgiyle bağışlıyor ve serbest bırakıyorum. Dünyamı sevinçle doldurmayı seçiyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum Kanser kızgınlıktır. Kızgınlıklarını dışa vuran insanlar, kansere daha az yakalanır. Bazı kanserler tedaviyle iyileştiği halde yine oluşur, çünkü kişi deneyimini değerlendirmez, halbuki hastalıklar en iyi öğretmenlerdir. ŞİFA HAKKINDA ŞOK EDİCİ GERÇEK ! SİZ BİR ŞİFACISINIZ ! Evet yanlış duymadınız sizde herşey mevcut.... Öğrenilmesi gereken en büyük sırlardan biri sizin şifacı olmanızdır. Şifa verme nimetinin birkaç kişinin tekelinde olduğuna inanmışsınız. Manevi ,psikoloji veya tıbbın başka uzmanlık alanında olan kişilerin tekelinde olabilir diye düşünüyorsunuz,belki şifa vermenin gizli bir güc gerektirdiğine inanıyorsunuz .Son yıllarda manevi şifa hakkında değişik yöntemleri bir çok kaynakta görmekteyiz. Dua, ağrı olan yerlere el koyma, daha başka kutsal ayinler gibi,mucizevi ilaçların hakkında kayda değer gelişmeler , büyük atılımlar duyuyoruz ve bunlar tedavide etkili oluyorlar. Yunanlı hekim, tıp biliminin babası sayılan "BOGRAT" M.Ö. 400. Yılda şöyle yazmış :"insanlar şunu bilmelidirler sevinçler,gülmeler,iyilikler ve aynı zamanda hüzünler,dertler ve hoşnutsuzluklar yalnız ve yalnız beyinlerinin ürünüdür."Eski Mısırlıların gizli öğretilerinden birisi şudur:"Acı içinde olan beden , acılı düşüncenin ürünüdür."Ne yazık ki bir çok insan bu sırrı anlamış değiller. Şifa yolunda ilk adım şifa kanunudur. Kanun sözcüğü bir nevi düzenin göstergesidir. Bu kanun işleyişe başladığından itibaren mucizevi sonuçlar ortaya çıkar. O zaman mümkünsüz mümküne ve çaresizlik şifaya dönüşür. Bu yüzden , hastaların o düzeni düşüncelerinde,duygularında,bedenlerinde ve yaşamlarında hakim kılmalarına ihtiyaçları vardır. Sağlık , vücudun bütün evrelerinde güç ve bütünlük hissidir : can , ruh, cisim ve yaşamın diğer evreleri, sağlık yani iyi ekonomi , başkalarıyla iyi ilişki, manevi açıdan iyi düşünce ve idrak, şifa üç zeminde doğru çalışırsa bedensel( fiziksel) şifa onun peşinden gelir. Bu yüzden bu kanunları uygulayan kişi kesinlikle koruyucu tıbla uğraşmaktadır. ŞİFA HAKKINDA ŞOK EDİCİ GERÇEK İçinizde bir şifacıya sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Eğer bu konuda bilginiz yoksa bile içinizdeki şifacı daima sessiz bir şekilde çalışmaktadır:Hücrelerin tamiri ,fuzuli maddelerin dışa atılması ,yaraların iyileşmesi ve dokulara besin ulaşması gibi. Bazen bu şifacı kendisini bariz bir şekilde göstermektedir. Zaman zaman bir kişi, ölümcül bir hastalığa yakalandığında ve kurtarma ümidi tükendiğinde ansızın hiçbir izahı olmadan tümör yok oluyor,yara iyileşiyor ve hasta eski sağlığına kavuşa biliyor. Bu insan vücudunun kuşkusuz en güçlü ve kendine yetebilen bir makine olduğunu, insan hayatının devamı için yeterli olduğunun göstergesidir. İçsel şifanın gücü garip bir güç değildir. İç dünyamızın doğal bir bölümüdür ve 24 saat en karmaşık fiziksel davranışlarla meşguldür. Bu eşsiz bilgin - hiç telaş etmeden- dünyanın en büyük kimya uzmanlarının bile taklit edemeyeceği kadar hücrelerde karşılıklı bir kimyasal etkileşimler yapabilir. Şifa işleminin büyük bir bölümü bilinç altında zihnin otomatik davranışları yolu ile yapılmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda düşünce gücümüzü yükselterek ondan faydalanabiliriz ve bunun içinde içsel şifacımızın randımanını arttırma gücüne sahibiz. Biz içimizde bir şifacıya sahip olma inancını daima düzenli ve bilinçli bir şekilde onu aktif tutabiliriz. Buna rağmen normal metotlardan da yardım almamız gerekir. Bu şu anlama geliyor , bu yazının amacı normal metotların yanında sizin şifanızı hızlandırıyor olmasıdır. Alman doktor PARA CELSUS 16. asırda şöyle söylemiş:"İlacın şifa veren gücü onun içeriğinde değil belki kullanıcının ruhundadır.". HASTALIĞIN SEBEPLERİ Neden içinizde bir şifacıya sahipsiniz ve istediğiniz zaman ondan faydalanıyorsunuz? Çünkü beden hastalık değil, sağlığa temayülü olan üstün bilgeliğe sahiptir. Bu gücün şimdiki tedaviden en az on kez daha güçlü olduğunu tahmin ediyorlar. Gerçi değişik tedavilerde bu gücün çoğalmasına yardımcı oluyorlar. Eğer insan bedeni şaşırtıcı hayat veren güçlere sahip ise o zaman neden hasta oluyor? Şok eden gerçek şu hastalık kişi tarafından kendisine yüklenen bir durumdur! Hastalığın sebebi, yanlış inanç ve düşüncelerdir. Bu yanlış inanç ve düşünceler vücutta dolaşır ve yaşam enerjisini kilitler. Ünlü doktor ve bilim adamı ALEX CARREL seneler önce şöyle demiş:"Kıskançlık , nefret, öfke, korku gibi hisler kalıcı ve adet şekline dönüştüğü zaman ciddi hastalıklar ve organik değişiklikler yaratabiliyorlar. Son yıllarda onun mesai arkadaşları da bu kanıya varmışlardır. Negatif duyguları ve inançları değiştirdiğiniz zaman siz aslında fiziksel değişimle meşgul oluyorsunuz. HÜCRENİN ŞUURU Bizim bir çoğumuzun düşüncesinin tersine, zihin sadece beyinde değildir. Zihin veya şuur vücudun bütün hücrelerinde mevcuttur. Bazen arzular bir araya gelip " düşünce merkezlerini" oluştururlar. Bu merkezler vücudun değişik bölümlerine yerleşir ve kendilerinin pozitif veya negatif doğaları ile bedende etki bırakırlar. Her hücre düşünceyle sarılmıştır. Nitekim EDISON 'nun keşfine göre bütün hücreler düşünür. Bilim adamları atom yapısını oluşturan hücrelerin yaşam,ışık, şuur ve cevhere sahip olduğunu daha bilimsel ve teknik ibarelerle söylemektedirler. CARLES FİLLMORE 20.yy başlarında düşüncenin beden üzerinde dinamik gücünü keşfetmiştir. Ona göre insan bedeninin ihtiyacı olan bütün ilaçlar zihinsel olarak üretilmektedir. Zihindeki bu yenilenmeler, cisimdeki hücrelerin de yenilenmesini sağlar. Zihindeki yenilenme bedendeki değişime sebep olur. Çünkü insan bedeni düşüncelerinin göstergesidir. BEDEN KATI DEĞİLDİR Eğer beden sadece et ve kemik yığınından oluşsaydı zihnin bedene olan hakimiyeti inancının kabullenilmesi zor olurdu. Ama bedende katı hiçbir şey mevcut değildir. Çünkü onun yüzde seksene yakını sudur. Kemikler katı bir şekilde görünse bile aslında yumuşak sıvı bir cevhere sahiptir. Bununda sebebi kılcal damarların orada nüfuz etmesidir. Çünkü kanın alyuvarları kemiklerde oluşur. Bedenin sıvı mühteviyatından dolayı düşünceler bu yoldan kolaylıkla hareket edebilip tekrar şekillenebilirler. Yani düşüncelerin doğasına göre bedeninizi yeniden yaratabilirsiniz veya parçalayabilirsiniz. O zaman bedeninizin en dayanıklı bölümü sizin düşüncelerinizdir. Bedeninizi düşüncelerinizle kıyasladığınızda daha çok yumuşak , mülaim ve elastiktir. NEDEN BAZI NEGATİF DÜŞÜNEN İNSANLAR SAĞLIKLIDIRLAR Eğer insanın bedeni onun düşüncelerinin etkisi altında ise neden bazı negatif düşünen kişilerde sağlıklı görünüyorlar? Bunun sebebi, insan bedeni kötü düşünceleri kayıt ettiği zaman, iyi düşüncelere kıyas çok daha yavaş hareket etmektedirler .Çünkü bedenin asıl vazifesi yaşam ve sağlığın yaratılmasıdır. Aslında sağlıklı bir düşünce eğer devamlı yaşanırsa binlerce sağlıksız düşünceleri yok edebilir. Çünkü bedenin yüce bilgeliği, hastalık değil sağlığa yöneliktir. Beden insanın negatif düşüncelerini atmaya çalışır ve genelde başarır. Adet haline gelen yanlış düşünceler derin , gizli nefret ve öfkeye sebep olur. İnsanın cahilce taassüpleri onun sağlığını yok eder. Kuşkusuz böyle negatif duygularda ısrar eden kişiler düzensiz ve huzursuz bir beden ve zihne sahiptirler. Bedenin şifası için eski negatif duyguların bilinç üstünden ve bilinç altından silinmesi gerekmektedir. Bu negatif duygular bir gecede elde edilmediği gibi bir gecede de onlardan kurtulmak mümkün değildir. O zaman bu negatif duyguları temizlerken sabırlı olmamız gerekir. ŞİFANIN YARATILIŞI İnsanlar bedenlerinin pozitif veya negatif düşüncelerden etkilendiğini değişik zamanlarda ispatlamışlardır. Bütün mesai arkadaşlarının soğuk algınlığına yakalanan bir memur, soğuk algınlığı korkusuna " teslim olmanın yerine üzerine basarak şu cümleyi tekrarladığında “Şimdi sonsuz bilgeliğin benim bedenimde sağlığı göstermesine izin veriyorum." Bu vurgulayıcı cümle onun bedenindeki sonsuz bilgeliğin uyanmasına ve faal olmasına, sağlıklı kalmasına sebep olmuştur. Vücudumuzdaki olan sıvı ,cevher, şuur ve güce sahiptir. Sizin düşüncelerinizi beslemektedir. Yüksek düşüncelerinizi zihninizde canlandırdığınızda bazen onun ani etkisinden meydana gelen fiziksel şifadan şaşkına dönersiniz. Bedeninizi değersiz zannetmeyin , bedeninizden şikayetçi olmayın, bazı cahil insanlar bedenin pis ve değersiz olduğunu söylemektedirler. Doğrusu bedeninizde yaradanın var olduğunu düşünmek daha makuldur. HASTALIK HAKKINDA YANLIŞ İNANIŞLAR İnsanlar hastalıklarını , uzun bir süre kendi yanlış duygu ve düşüncelerinin haricinde başka sebeplerden sanmışlardır.1720' de Avrupa'yı veba hastalığı sarmış, İspanya din adamları bunun sebebinin halkın bir operada iştirak etmelerini söylemişlerdir. İngiltere papazları hastalığın sebebini insanların tiyatroya gitmelerine bağlamıştır. Başka din adamları ise vebanın, kadınların sivri uçlu ayakkabı giymesine bağlamışlardır. Bazıları da bunun sebebini siyasette olan kırlılığe bağlamışlardır. Genelde insan sağlığıyla inançları arasında direkt bir ilişki vardır. İnsanın inançları onun sağlıklı ve güçlü olmasına veya hasta , halsiz olmasına sebep olur. Kalıcı sağlık; zihnimizi , cahillik ve günahtan arındırmakla sağlanır. Doğru düşünmek sağlığa ulaşan en doğru yoldur. Eflatun, kendi zamanında yaşayan tabiblere hastaların ruhi ve psikolojik ihtiyaçlarından habersiz oldukları için tedavi etmekten aciz olduklarını söylemiştir. Eğer Eflatun , bu gün yaşasaydı ilham ve ümidin yerine , korku ve felaket saçan kişilere yine aynı sözleri söylerdi. Cennet zihinsel bir haldir. Şimdi ve burada başlar: zihninizde olan cenneti kendinizi negatif düşüncelerden kurtardığınız zaman, ruhunuzu hastalıktan kurtardığınız gibi ruhunuzun evi sayılan bedeninizi de hastalıklardan kurtarmış olursunuz Psikologlara göre hastalıkların bir çoğunu kendi kendimize oluşturuyoruz. Zihin, günah hissinden kurtulmadıkça beden hasta olur. Aslında fiziksel hastalık bedenin doğru olmayan hisleri dışa atma çabasından meydana gelmektedir. Günah hissinden arınmak ve yeni olgular , düşünceler yaratmak geçici değil kalıcı bir şifayı sağlamaktadır. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Başınız Sağ olsun.Zor bir durum. Yeni evli yaşı benden bir kaç yaş büyük bir meslektaşım üniversitedeyken o doktora yaparken sınav gözetmenim olan iş ve okul arkadaşım yeni doğum yaptı ve maalesef çocuğunda kötü huylu bir tümör var.Doğuştan kanser ve sanırım kemoterapi görecek.Çok zor bir durum. Gebeliğinde ne yaptı tam bilemiyorum ama normalde sigara içerdi.Sigara , alkol ve uyuşturucu gebelikte çocuğu çok ciddi manada etkiliyor. ÖSS hazırlıkta dershanedeki bayan biyoloji hocamız arkadaşlarından bahsetmişti.Karı koca doktor olan ikili günde dört beş paket sigara içermiş.Toplamda on paket gibi bir rakam yapıyor.Gebe olunca sigarayı bir gün bile boşlamıyor bu ikili.Kimsenin sözüne kulak asmıyorlar.Sonunda bebek dünyaya geliyor ama (aklımda kaldığı vaziyette anlatıyorum) mutasyona uğramış bir vaziyette. Çocuğun ya göz bebekleri yok sadece bembeyaz gözleri var ya da göz kapakları bile açılmamış vaziyette dünyaya geliyor. On üç sene önce bu hikayeyi dinlediğimizde hepimiz şok olmuştuk. Sigaradan haz etmiyorum.İçen erkeklerden genel anlamda haz etmiyorum.bayanlardan ayrı haz etmiyorum.Çekirdek inanç değil belki ama sigara içen bayanlar bende direk Ahu Tuğba imajı oluşturuyor.Çocuklukta filmleri çok meşhurdu. Bana bazen birilerini öneriyorlar evlilik için.Öneri de demeyelim de yakıştırma hatun kişi fosur fosur sigara içiyor.Dile getirince bırakır diyorlar.Ben inanmıyorum.Bir insanı değiştirebileceğini düşünerek evlenmek yanlış bir düşünce.Otuz yaş üzeri bir bayanın da sigarayı ben dedim diye bırakacağına inanasım gelmiyor.Ben pasif içiciyken yaşadıklarımı biliyorum.Sigara bırakıldı diye hop sağlıklı mutlu olunmuyor birden. Erkeklere bile alerjim olduğunu anlatamıyorum.Belirli bir doz sonrası burun tıkanıklığı ve baş ağrısı (sinüsler doluysa).İnadına içenler mevcut. Kimilerine göre kıla tüye çok takılıyorum.Anneme kalsa hayrına biriyle evlenmem lazım.(Gerçi sigara mevzusunda en azından aynı düşünüyoruz) Nereden nereye geldik neyse. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu ALLAH CC RAZI OLSUN bizde aynı sizin anlattığınız gibi bebeğin annesi sigara içiyordu hemde nasıl yarim saat ara nerdeyse hamile iken bırakmadı bile bebeğin anne karnında başladı çilesi fakat yine etkilemedi annesini sigaraya devam etti ben sigaranın bu kadarr zaralı olduğunu bildiğini sanmıyorum bilseydi yapmazdı yani bende şimdi analayabiliyorum acıkcası doktorlar allah bilir içime dogan bu tez konusu yapmıslar o kadar ki belinde acıklık ayagında kısalık ve felç cigerleri gelişmemiş ve nefes alamıyor mus ses tellerı yokmus aglayamıyormus bile :( beyni gelişmemiş amaliyat olmus enfeksiyon kapmıs kuzu allahım sen yardım et |
Başınız sağ olsun. Allah ailesine sabırlar versin.. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Başınız sağ olsun.Allah sabır versin. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Amin ecmain rabbim razi olsun |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu k8908y789 956khpm2 |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Pozitif düşünmek için OLumlama cümleleri * Ben pozitif biriyim. * Ben iyimserim. * Kendime inanıyorum. * Ben bir iyimserim. * Her durumda pozitif bir yan bulurum. * Her zaman pozitifim. * İnsanlar pozitif bakış açımı takdir ediyor. * Her zaman başarıyı bekliyorum.(ya da amaçlıyorum) * Önce pozitif yönleri görüyorum. * Başarıdan hoşlanıyorum. * Hayatımdan memnunum. * Her yerde fırsatları görüyorum. * Yeni meydan okumalardan hoşlanıyorum. * Başarıyı hak ediyorum. * Ben başaracağım. * Hayat mükemmel. * Kafama koyduğum her şeyi yapabilirim. * Hayat bana karşı iyi. * Başarıyı sabırsızlıkla bekliyorum. * Kendi başarılarımı yaratıyorum. * Pozitif düşünüyorum. * Ben pozitif düşünen biriyim. * Tüm deneyimler fırsatları öğretiyor(gösteriyor). * Geçmiş deneyimler fırsatları görmemizi sağlıyor. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu basa döndüm sanki elim kolum kalkmıyor yasam enerjimi hissedemiyorum ağlamak istiyorum nedensiz sebebsiz değil elbette cözümsüz de değiller bütün suc bnm bunları yasamayı secen benim bnm hatam allahım dersimi aldım lutfen beni af et acı cekmemei istiyorsan buna engel olacak güç bende yok en güçlü sensin sana isyanımda beni af et sana cok isyan ettim sana layık kul olamadım ki yinede senden ümitsiz değilim sükürlr olsun sana dua edebiliyorum verdiğin nimetlere teşekkür ederim canım allahım şimdi caresiz gözyasları içindeyim benim senden başka kapım da yok allahım bize merhamet et ne olur bana merhamet et buyurmaz mısın ağla2ağla2ağla2ağla2 beni artık ağlatma rabbimağla2ağla2ağla2 yüce rabbim yüce rabbim yüce rabbim yüce rabbim yüce rabbim yüce rabbim yüce rabbimyüce rabbim yüce rabbim sen ne dersen o olur olmasını istediğim şeyler sana zor değildir allahım oğluma bana eşime esenlik ver oğluma bana eşime anne ve babama bütün müminlre merhamet et956k artık neseliyim bak sana dua ettim gülümsüyorum smil56 artık ağlamıycams456 bni güldüreceginden eminim allahımgirlhaha seni çok seven kulunu unutmayıp nimetler yolluyorsun wave44 sana söz veriyorum mutlu olacağim |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Kün feyekün (Ol denince olur) Sual: Kur’anda, Allah bir şeyin olmasını isterse, kün feyekün = ol der, o da hemen oluverir deniyor. Bekara 117, Enam 73, Nahl 40, Yasin 82’de, Kün feyekün ifadesi geçiyor. Hadid suresinin, (O, gökleri ve yeri altı günde yarattı) deniyor. Hani Allah ol deyince oluyordu? Niye yeri ve gökleri altı günde yaratmıştır? CEVAP İki bilgiyi de Kur’andan aldınız. İkisini de bildiren Allahü teâlâdır. Hikmeti bildirilmese bile, biz anlamasak bile olduğu gibi inanmak lazım. Müslümanın yapması gereken de, Müslümana yakışan da budur. Allahü teâlâ bir şeyi, sebeplerle de yaratır, araya hiçbir sebep koymadan da yaratır. İnsanı yaratırken ana babayı sebep kılmıştır. Hazret-i Âdemi yaratırken ana babayı sebep kılmamış toprağı sebep olarak yaratmıştır. Hazret-i İsa’yı yaratırken sadece annesini sebep kılmıştır. Hazret-i Havva’yı yaratırken, ana babayı, toprağı sebep kılmamış, sadece Hazret-i Âdem’in varlığını sebep kılmıştır. Allahü teâlâ dilediği zaman ol der, anında yaratır, dilerse sebeplerle belirli bir vakitte yaratır. Mesela çocuğu Allahü teâlâ yaratır. Çocuğun dünyaya gelmesi 9 ay kadar bir zaman alır. Niye bir anda yaratmıyor denir mi? Peygamberlerine ihsan ettiği mucizeler de bir anda olur. Musa aleyhisselama denizin anında yarılıp, ortadan yol alıp gitmesi, Peygamber efendimizin işaretiyle Ay'ın ikiye ayrılması gibi. Allahü teâlâ dilediği gibi yaratır, istediği zaman ve istediği şekilde yaratır. Layüseldir, yani kimse ona hesap soramaz. Her şeyin hikmetini de bildirmemiştir, öylece inanmak lazımdır. Allah’ın yaratması Sual: Madem her şeyi Tanrı yaratıyorsa, ne diye evlenmeden çocuk vermiyor, niye rızık için çalışmak zorunda kalıyoruz, niye sakat çocuk yaratıyor? CEVAP Allahü teâlânın yaratması iki türlüdür: Birincisi, “OL” der hemen o şey oluverir. İkincisi ise, sebeplerle yaratır. Bu ikisinin arasındaki farkı bilmek gerekir. Her ikisini de Allahü teâlâ yarattığı halde bunlar farklı şeylerdir. Çocuk olması için ana ve babayı sebep kıldı; ama Hazret-i İsa’yı babasız, Hazret-i Âdem’i ise hem anasız, hem de babasız yarattı. Mucize ve kerametlerde sebepler ortadan kaldırılabilir. Allahü teâlâ, çok şeyi sebeplerle yaratmaktadır. Mesela rızkı Allah verir, ama çalışmayı sebep kıldı. Çalışmadan rızık bekleyen açlıktan ölebilir. Hastalıklara şifayı veren de Allah’tır. Ancak doktoru, ilacı sebep kıldı. Doktora gitmeyen, tedaviyi ilacı kabul etmeyen hastalıktan ölebilir. Alkol ve zararlı ilaçlar almak, röntgen ışınlarının etkisinde kalmak veya yakın akraba ile evlenmek, iyi beslenememek gibi sebeplerle doğan çocuk kör de, sakat da olabilir. Sebeplerle yaratmak Allahü teâlânın âdetidir. Onun âdetini kimse bozamaz. Yaratan âciz değildir Sual: Allah insanı veya şu çocuğu özenerek yaratmış demek caiz midir? CEVAP Caiz değildir. Allahü teâlâyı âcizlikle suçlamak olur. Allah bir şeye “Ol!” dedi mi, hemen oluverir. O şeyi yaratmak için zahmet çekmez, yorulmaz, özenmez. Yaratıcı, yaratılanla mukayese edilmez. Özenerek yarattı demek, insanı veya güzel çocuğu yaratmak için çok gayret ediyor, hayvan veya çirkin çocuk için özenmiyor demek olur ki, böyle sözleri söylemek, insanı imandan çıkarır. (Hadika) Aşağıdaki ifadeleri söylemek de aynı şekilde caiz değildir: 1- Allah ovum hücrelerinin her birini itina ile yaratmıştır. 2- Hazret-i İsa gibi babasız doğmak mucize değildir. Babalı çocuk doğurmaya mecbur olma olayı mucizedir. 3- Bir yumurta hücresinden insan meydana gelmesi için, mutlaka Cenab-ı Hakkın özel bir müdahalesi gerekir. Dinde nakli değil de, aklı esas alanların kullandığı böyle ifadelerden sakınmak gerekir. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu neden hep cevremizde bizi kalıplara sokmaya çalışan insanlar var bende böyleyim acaba demeden edemiyorum ki |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu acaba cok mu iyi niyetliyim diye düşünüyorumgirlhaha olsun yinede böyle olacağım onlar gibi olmayı istemiyorum özüm doğruluktan şaşmamalıblissy |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Sertab Eren'lerin şarkısı aklıma geldi kendime bir ben lazım:) |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu Ben bir insanım, hata yapmak, insanca bir özelliktir... Bende insan olduğum için hata yapma potansiyeline sahibim, hata yapabilirim... ama aynı hatayı tekrarlamamaya kesin kararlıyım... Kendinin en iyi arkadaşın olarak sen... Aynadaki aksine bakıp gülümseyerek... Merhaba arkadaşım... iyi ki varsın demelisin.. Kendinin en iyi arkadaşın olarak sen.... Hayat sana meydan okuduğunda... Kendi arkanda durmalısın ve kendine cesaret vermelisin... Ve kendine ....( noktalı yerlerde kendi ismini söyleyebilirsin) ...............Haydi eyleme geç!!! .............Yaparsın!!! Başarırsın!!!...demelisin... Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen... En ufak bir başarıda, kendine iltifatlar etmeli, övgü dolu sözler söylemelisin... .............aferin sana, iyi bir iş çıkardın!!!... ...........bu işi de harika bir şekilde hallettin!!!!... ............Kendinle gurur duyabilirsin!!!... Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen.... Başkaları seni reddettiğinde, kendini kabul etmelisin... Ve kendine ............... başkaları senin için ne düşünürse düşünsün..... ben seni seviyorum..seni olduğun gibi seviyorum ve kabul ediyorum... ve sana değer veriyorum demelisin.... Kendinin en iyi arkadaşı olarak sen.... Zor günlerde, kendine Kıştan sonra İlkbaharın geldiğini hatırlatmalı, ve böyle anlarda bulutların arkasındaki güneşin varlığını göstermelisin.... Ve kendine... ............... sen bununla başa çıkabilirsin...Sen bunun bir değil..bir çok çözümünü bulursun... hayat devam ediyor...demelisin... İnsanın yanında böylesine iyi bir arkadaşı olduğunu hissetmesi ne kadar güzel değil mi? Eğer öyleyse.... Kendinle, kendini destekleyebileceğin...Kendini çok seveceğin, kendine değer vereceğin, kendine saygı göstereceğin bir arkadaşlık kur... Evet doğru okudun... Eğer sen..kendinle çok iyi bir arkadaşlık kurmak istiyorsan...Kendini daha çok sevmeyi, kendinden hoşlanmayı ve takdir etmeyi, olabileceğinin en iyisi Olmak adına...kendini asıp kesmeden eleştirmeyi öğrenmelisin.. Kendimi daha çok nasıl sevebilirim??? Mükemmel değilim... Bir yığın hatalarım ve zayıf yönlerim var... İnsan böyleyken kendini sevemez... Sen hiç mükemmel olan bir insan tanıdın mı??? Kendini sevebilmen için önce tüm hatalarından kusurlarından arınman gerektiğini kim söyledi???? Gerçek şu ki... Hiç kimse ve hiç bir şey mükemmel değildir... ama... her şey ve herkes tüm eksiklikleri, noksanlıkları, hataları ve güzel tarafları ile mükemmeldir... Kendini tüm hatalarınla, eksikliklerinle ve zayıflıklarınla kabul et... ama olabileceğinin en iyisi olmak için de gayret et... yapman gereken tek şey bu... Sen eşsizsin... Sen mucizesin...Bu dünyadaki hiç kimse sana bire bir benzemiyor.... sen iyi olan ve daha az iyi olan yönlerinle Orijinalsin... İçinde keşfedilmeyi ve ortaya çıkarılmayı bekleyen, Bir çok yetenek ve özellik var... Tek ve benzersiz olduğun için Kendinle iftihar et... Ve kendinin en iyi arkadaşı SEN OL.. |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu |
Cevap: firdevsin degisim gunlugu |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:50 AM. |