Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   KUTAYHUN'UN GÜZELLEŞİM GÜNLÜĞÜ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/619945-kutayhunun-guzellesim-gunlugu.html)

kutayhun 28-12-2011 04:44 AM

Cevap: kutayhun'un büyük bir deney yapıyor değişim günlüğü.....

Senden önce bu dünyada kaç milyon insan yaşadı? İsimlerini bile bilmiyorsun. Yaşayıp yaşamadıkları, hiçbir şeyi değiştirmiyor. Azizler ve günahkarlar oldu. Çok saygın insanların yanı sıra, her türlü egzantrik, çatlak insan yaşadı. Ama hepsi yok oldu. Dünyada onlardan tek bir iz bile kalmadı.
Senin tek amacın, ölüm bedenini ve zihnini yok ettiği zaman, yanında götürebileceğin nitelikleri koruyup, kollamak olmalı. Çünkü bu nitelikler senin tek dostun olacak. Gerçek değerler sadece onlardır ve sadece onları bulan insanlar yaşar; diğerleriyse yaşıyormuş gibi yapar.

kutayhun 28-12-2011 04:44 AM

Cesaret anlamına gelen courage kelimesi çok ilginçtir. Kalp anlamına gelen Latince cor kökünden gelir. Courage sözcüğü kalp anlamındaki cor kökünden gelir, yani cesur olmak, kalple yaşamak demektir. Ve korkaklar, sadece korkaklar, kafalarıyla yaşar. Korktukları için etraflarında mantıktan oluşan bir güvenlik duvarı yaratırlar. Korkularıyla her kapı ve pencereyi kapatırlar. Kavramları, kelimeleri, teorileri ve dinbilimleriyle, bütün boşlukları kapatır ve bu kapalı kapılar arkasında gizlenirler.
Kalbin yolu, cesaretin yoludur. Güvencesizlik içinde yaşamaktır; sevgi ve güven içinde yaşamaktır, bilinmeyenin içinde hareket etmektir. Geçmişi bırakıp, geleceğin yaşanmasına izin vermektir. Cesaret, tehlikeli yollarda hareket etmektir. Hayat tehlikelidir ve sadece korkaklar tehlikeden kaçınır. Ama onlar zaten ölüdür. Yaşayan bir insan, gerçekten yaşayan bir insan, her zaman bilinmeyene doğru gider. Tehlike vardır, ama o bu riski alır. Kalp her zaman risk almaya hazırdır, kalp kumarbazdır. Kafa ise bir işadamıdır. Kafa her zaman hesaplar; çok kurnazdır. Kalp hesapçı değildir.

kutayhun 28-12-2011 04:48 PM

On Emir: Bu çok basit! Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsun ama hayat sürekli değişiyor. Eğer Musa tekrar dünyaya gelse aynı On Emir'i vereceğini sanmıyorum; veremez. Aradan geçen üç bin yıldan sonra, aynı şeyleri nasıl söyleyebilir? Yeni bir şeyler icat etmek zorunda.
Benim anlayışıma göre, ne zaman bu tip emirler verilse, insanlara zorluk çıkartıyor, çünkü verildikleri zaman bile geçmişte kalmış oluyorlar. Hayat çok hızlı ilerler; dinamiktir, durağan değil. O bir havuz değil; Ganj gibi sürekli akan bir nehirdir. İki anı asla birbiri ile aynı değildir. O yüzden bu anda doğru olan bir şey, bir sonraki anda doğru olmayabilir.
O zaman ne yapmalı? Yapılacak tek şey, insanlara bu değişen hayata nasıl tepki vereceklerine, ancak
kendilerinin karar vereceğini hatırlatmaktır.

kutayhun 29-12-2011 12:43 PM

Ogün Sanlısoy - İyiler Siyah Giyer Klip - YouTube!

abinin bu şarkısını çok sevdim...... iyiler siyah giyer...

kutayhun 30-12-2011 11:21 PM

bu aralar çok iyi gidiyor.... inşallah 2012ye de güzel gireceğiz.. yaşamımda olumlu değişmeler var... etrafımda güzel şeyler oluyor.....

ALMORA - iyiler siyah giyer - YouTube

kutayhun 31-12-2011 01:04 AM

kendimi bu aralar.. 10 numara hissediyorum.... karizmatik, işe yarar, çekici, insanları seven.... artık konuşmayı kendim için daha iyi biliyorum.. yani.... birisi bana haksızlık edecek bir cümle kuracaksa direk yanıtını veriyorum... artık körü körüne bağlanmıyorum insanlara kafamda düşünceler var.... gerçekleştiriyorum.. sürekli geliştiriyorum... ayrıca 3012de gerçekleştireceğim şeyler ve yapacağım... ben muhammet şahin.... ve gerçekleştiriyorum.... herkesi öpüyorum yanaklarından...

QUEST PISTOLs "? ?????" (????) - YouTube

kutayhun 01-01-2012 06:00 PM

herkese güzel yıllar diliyorum.. benim yeni yılım çok güzel başladı çünkü aralıksız yağmur yağıyor... aralıksız yağmur yağması demek bereket güzellik ve duların kabul edilmesi demek....... ayrıca yağmur benim favori hava olayımdır... yağmurların beni ve bizi sardığı bu güzel atmosferde hepinizi sevgiyle selamlıyor... bu yılın hepinize güzellik getirmesini diliyorum...

kutayhun 04-01-2012 02:37 AM

bilmiyorum neler oluyor yaşamımda... sanki iyiye gidiyor.... sanki aynılaşıyor.. hep iyiye gitmesine alışınca.. sonra ona da alışılıyor... herşeyin iyiye gitmesine alıştım.. ben yaşamım... diyeyim...

Haluk Levent- Uçak Yaparım - YouTube

kutayhun 04-01-2012 10:26 PM

Sezgi bilimsel olarak açıklanamaz, çünkü bu olgunun kendisi bilimdışı ve mantıksızdır. Sezgi adı verilen olgunun kendisi mantık dışıdır. Konuşurken sezgi açıklanabilir mi diye sormak normal gelebilir, ancak bu aslında sezgi akla indirgenebilir mi anlamına gelmektedir ve sezgi aklın ötesinde bir şeydir. Aklın bir unsuru değil, aklın ulaşmamış olduğu bir noktadan gelmektedir. O yüzden akıl onu hissedebilir, ancak açıklayamaz. Sezgi sıçraması aradaki boşluk yüzünden hissedilebilir. Sezgi akıl tarafından hissedilebilir ve bir şeyin olduğu kayda geçirilebilir, ancak bu açıklanamaz çünkü açıklamak için nedensellik gerekir. Bu açıklama, nereden geldiği, neden geldiği ve nedeninin ne olduğu gibi sorulara yanıt vermek durumundadır ve aklın
ötesindeki bir noktadan geldiği için akılsal bir nedensellik bulunmaz. Akılla hiçbir bağı ya da sürekliliği
yoktur. Sezgi akılla hiçbir bağlantısı olmayan farklı bir oluş boyutu olsa da aklı etkileyebilir. Daha yüksek bir
gerçeklik halinin daha düşük bir gerçekliği etkileyebileceğini anlamalıyız. Ancak düşük gerçeklik, daha üst
bir gerçekliği etkileyemez. O yüzden sezgi daha üstün olduğu aklı etkileyebilir, ancak akıl daha düşük
seviyede olduğu için sezgiyi etkileyemez. Tıpkı zihninin bedenini etkileyebilmesine rağmen bedeninin zihnini etkileyememesi gibi, varlığın zihnini etkileyebilir ama zihnin varlığını etkileyemez. O yüzden eğer varlığına ulaşmak istiyorsan, kendini bedeninden ve zihninden ayırman gerekiyor. Onlar daha yüksek bir olguya ulaşamaz.
Daha yüksek gerçekliğe ulaştıkça, daha düşük dünyanın oluşları geride bırakılmalıdır. Düşük noktada daha
yükseğin açıklaması yoktur. Çünkü açıklamadaki terimlerin özü o seviyede bulunmaz, anlamsız kalır.
Ancak akıl bu boşluğu hisseder ve onu bilir; ötesinde bir şey olduğunu hisseder. Bu kadarı bile akıl için
çok büyük bir gelişmedir. Ancak akıl aynı zamanda olanları reddedebilir. İnanç ya da inançsızlık denilen şey, aslında budur. Eğer akıl tarafından açıklanamayan bir şeyin yok olduğunu hissediyorsan, o zaman "inançsızsın." O zaman bu
düşük varlık seviyesindeki akla bağımlı olan bir hayat sürersin. O zaman gizemi dışlar, sezginin sana hitap
etmesine set çekersin.

kutayhun 04-01-2012 11:11 PM

http://www.youtube.com/watch?v=T4mVMBfAXgU&feature=related

çok eğlenceli, çok neşeli bir parça...

kutayhun 04-01-2012 11:18 PM

sevgi ve barış, hepimiz için gerekli....

http://www.youtube.com/watch?v=glZusf7sOsY&feature=related

kutayhun 05-01-2012 02:16 PM

Başlangıçta korkak ile cesur insan arasında pek bir fark yoktur. Aradaki tek fark: Korkak korkularını
dinler ve onları izler. Cesur ise korkularını bir kenara koyup, ileri adım atar. Cesur insan, bütün
korkularına rağmen bilinmeyene adım atandır.
Cesaret, bütün korkulara rağmen bilinmeyene adım atmaktır. Cesaret korkusuzluk demek değildir.
Korkusuzluk, sürekli cesur ve daha cesur olunca ortaya çıkar. Cesaretin en uç deneyimi korkusuzluktur.
Korkusuzluk cesaretin sonsuz olduğu zaman ortaya çıkan güzel kokudur. Ama başlangıçta korkak ile cesur
arasında pek bir fark yoktur. Tek fark: Korkak korkularına kulak verir ve onları izler. Ve cesur, onları bir
kenara atıp ileri adım atar. Cesur insan, korkularına rağmen bilinmeyene adım atar. O, korkuyu bilir.
Korku oradadır.
Kolomb gibi keşfedilmemiş denizlere açıldığın zaman, bir korku vardır, yoğun bir korku. Çünkü kimse ne
olacağını bilemez. Güvenliğin kıyılarını terk ediyorsun. B i r anlamda hiçbir sıkıntın yoktu. E k s i k olan tek
bir şey vardı: macera. Belirsizliğe adım atmak sana heyecan verir. Kalp tekrar atmaya başlar, tekrar
canlanırsın; yaşadığını hissedersin. Varlığındaki her hücre canlanır. Çünkü bilinmeyenin meydan
okumasını kabul etmişsindir.
Bütün korkulara rağmen, bilinmeyenin meydan okumasını kabul etmek cesarettir. Korkular oradadır. Ama
eğer sen tekrar tekrar bu meydan okumayı kabullenirsen, yavaş yavaş o korkular kaybolur. Bilinmeyenin
getirdiği o sonsuz keyfi yaşamak, bilenmeyen ile duymaya başladığın heyecan, seni güçlü yapar. Zekânı
keskinleştirir. B e l i r l i bir bütünlüğe ulaşmanı sağlar. İ l k kez hayatın bir sıkıntı değil, macera olduğunu
hissetmeye başlarsın. Sonra yavaş yavaş korku kaybolur. O zaman sürekli macera peşinde koşmaya
başlarsın.
Kısacası cesaret, bilinmeyen için bilineni riske etmektir; tanıdık olmayan için, tanıdık olanı; konforsuzluk
için, konforlu olanı; bilinmeyen bir varış noktası için, herkesin bildiği göç yollarını terk etmek demektir.
İnsan başarıp başaramayacağını asla bilemez. Bu bir kumardır. Ama hayatın ne olduğunu sadece
kumarbazlar bilir.

kutayhun 05-01-2012 02:26 PM

Hayat senin mantığını dinlemez; umursamadan kendi yoluna devam eder. Sen hayata kulak vermek
zorundasın. Hayat senin mantığını dinlemez. Senin mantığını umursamaz.
Hayata girdiğin zaman ne görüyorsun? Büyük bir fırtına geliyor ve dev ağaçlar devriliyor. Charles
Darwin'e göre onlar hayatta kalmalı; çünkü onlar, en i y i uyum sağlamış, en güçlü, en kuvvetlidir. Yaşlı bir
ağaca bak. Yüz metre yüksekliğinde, üç bin yaşında. Ağacın varlığı bile güç yaratıyor, dayanıklılık ve
kudret duygusu veriyor. Milyonlarca kök toprağın derinliklerine yayılmış durumda. Ve ağaç büyük bir
ihtişamla ayakta duruyor. Ağaç tabii ki mücadele ediyor, teslim olmak istemiyor. Ama fırtınadan sonra
devrilmiştir. Ölmüştür. A r t ı k yaşamamaktadır. Bütün gücü kaybolup gitmiştir. Fırtına fazlasıyla güçlüydü.
Fırtına her zaman daha güçlüdür.
Çünkü fırtına bütünden gelir. Ağaç ise bir bireydir.
Sonra, küçük bitkiler ve sıradan otlar vardır. Fırtına geldiği zaman otlar eğilir ve fırtına ona bir zarar veremez. En fazla üstünü temizler; hepsi bu. Üzerinde birikmiş olan tozları süpürür. Fırtına onu bir güzel
yıkayıp temizler. Ama fırtına dindikten sonra, küçük bitkiler ve otlar yine dikilirler. B i r otun neredeyse hiç
kökü yoktur. Küçük bir çocuk tarafından bile sökülebilir. Ama fırtına yenilmiştir. Ne oldu?
Otlar Tao'nun yolunu izlemiştir; Lao Tzu'nun yolunu. Ve büyük ağaç ise Charles Darwin'i izledi. Büyük
ağaç çok mantıklıydı: Direnmeye çalıştı, gücünü göstermeye çalıştı. Eğer gücünü göstermeye çalışırsan
yenilmeye mahkum olacaksın. Bütün Hitler'ler, bütün Napolyon'lar, bütün İskender'ler, büyük, güçlü
ağaçlardır. Onların hepsi yenilgiye uğratılacaktır. Lao Tzu'lar, küçük otlar gibidir; kimse onları yenemez.
Çünkü onlar her zaman eğilmeye hazırdır. T e s l im olan birini nasıl yenebilirsin? "Ben zaten yenildim" ya da
"Zaferinizin keyfini çıkarın efendim, sorun çıkarmaya gerek yok; yenilgiyi kabul ediyorum" diyen birini
nasıl yenebilirsin? Büyük İskender bile Lao T z u önünde kendini güçsüz hissedecektir. Hiçbir şey yapamaz.
Bu yaşandı. T ı p k ı şöyle oldu:
Büyük İskender'in, Hindistan'da olduğu zamanlar Dandamis adında bir sannyasin, bir mistik yaşıyormuş.
Arkadaşları İskender'e Hindistan'a sefere çıkarken, dönüşte bir sannyasin getirmesi söylemişler. Çünkü o
nadir çiçek sadece Hindistan'da filizleniyormuş. "Dönüşte pek çok şey getireceksiniz ama lütfen
sannyasin'i unutmayın, biz onun ne olduğunu görmek istiyoruz, sannyasin'in ne olduğunu tam olarak
bilmek istiyoruz" demişler.
Savaşlar ve mücadeleler yüzünden o kadar meşgulmüş k i , bunu neredeyse unutmuş. Geri dönerken, tam
Hindistan sınırını terk etmek üzereyken birden aklına gelmiş. Hindistan'ın son köyünden ayrılmak
üzereymiş. o yüzden askerlerine köye gidip, bu civarda bir sannyasin olup olmadığını sormalarını istemiş.
O sırada tesadüf eseri Damdamis köyde, nehir kıyısındaymış. İnsanlar "Tam vaktinde geldiniz. Birçok
sannyasin vardır; ama gerçek sannyasin her zaman çok nadir bulunur. O şu anda burada. Gidip onu
ziyaret eder, ders alabilirsiniz" demişler. İskender gülmüş. "Ben buraya ders almaya gelmedim. Askerlerim
gidip onu alacak ve ben de onu ülkemin başkentine götüreceğim." demiş.
Köylüler " B u o kadar kolay değil." diye yanıtlamış.
İskender, kulaklarına inanamamış; ne tür bir zorluk olabilirdi? O, imparatorları, büyük kralları dize
getirmişti. O yüzden bir dilenciyle, bir sannyasiri\e, nasıl bir zorluk yaşardı? Askerleri Damdamis'i
görmeye gitti. Damdamis, nehrin kıyısında çırılçıplaktı. "Büyük İskender seni ülkesine davet ediyor.
İhtiyacın olan her şey sana sunulacak. Kraliyet konuğu olacaksın" demişler.
Çıplak fakir gülmüş ve: "Sen git ve ustana söyle; kendine büyük diyen bir insan büyük olamaz. Kimse beni
bir yere götüremez. B i r sannyasin bulut gibi hareket eder. Tam bir özgürlük içinde. Ben kimsenin kölesi
değilim." demiş.
"İskender'i duymuş olmalısın; o çok tehlikeli bir adam. Eğer ona hayır dersen, bunu kabul etmez. Kafanı
kestirir" demiş askerler.
Sannyasin onlara: "Belki de en i y i s i sizin onu buraya getirmenizdir, o benim ne demek istediğimi
anlayabilir." Demiş.
İskender onu görmeye gitmek zorunda kalmış. Çünkü geri dönüp askerler ona şöyle demişti: "O çok eşsiz
bir adam. Sanki ışıldıyor. Etrafında bilinmeyenden kaynaklanan bir şey var. Çıplak, ama onun yanında
çıplaklığı hissetmiyorsunuz, daha sonra hatırlıyorsunuz. O kadar güçlü k i , onun varlığında bütün dünyayı
unutuyorsunuz. B i r çekiciliği var. Etrafını büyük bir dinginlik kuşatmış. Ve sanki çevresindeki her şey
onun varlığından mutluluk alıyor. Görülmeye değer biri. Ancak gelecekte onu tehlikeler bekliyor. Çünkü
zavallı adam kimsenin onu bir yere götüremeyeceğini, kimsenin kölesi olmadığını söylüyor."
İskender, elinde kınından çıkmış kılıcıyla onu görmeye gitti. Damdamis güldü ve konuştu: "Kılıcını indir,
burada bir işe yaramaz. Onu kınına sok. Burada bir işe yaramaz; çünkü sadece bedenimi kesebilirsin. Ve
ben onu uzun zaman önce geride bıraktım. K ı l ı c ın beni kesemez, o yüzden onu indir; çocukluk etme."
Söylenenlere göre, İskender hayatında i l k kez bir başkasının emrini yerine getirdi. Çünkü bu adamın huzurunda k im olduğunu bile unutmuştu. K ı l ı c ı n ı kınına soktu ve "Hayatımda bu kadar güzel bir adamla
karşılaşmadım" dedi. Kampa geri dönünce, düşüncelerini anlattı. "Ölmeye hazır olan birini öldürmek çok
zor. Onu öldürmek anlamsız. Savaşan birini öldürürsün; o zaman öldürmenin bir anlamı var. Ama ölmeye
hazır olan, işte kafam burada, onu kesebilirsin diyen bir adamı öldüremezsin."
Damdamis aslında şöyle demişti: " B u benim kafam. Onu kesebilirsin. Kafam düştüğü zaman, onu kumların
üstüne düşerken göreceksin. Ben de aynı şeyi göreceğim. Çünkü ben bedenim değilim. Ben bir tanığım."
İskender, bunu arkadaşlarına anlattı. Ve şöyle dedi: "Buraya getirebileceğim sannyasiriler vardı, ancak
onlar sannyasin değildi. Sonra gerçekten eşsiz olan bir adamla karşılaştım ve siz doğru duymuşsunuz: B u
çiçek gerçekten eşsiz. Ama kimse onu zorlayamıyor çünkü ölümden korkmuyor. B i r insan ölümden
korkmadığı zaman, ona nasıl zorla bir şey yaptırabilirsiniz?"
Seni köle yapan şey kendi korkuların; senin korkuların. Korkusuz olduğun zaman artık köle değilsin.
Aslında başkalarını, onlar seni köle yapmadan köle yapmaya zorlayan güç senin kendi içindeki korkudur.
Korkusuz bir insan, ne kimseden korkar, ne de başkalarını korkutur. K o r k u tamamen ortadan kaybolur.

kutayhun 05-01-2012 02:40 PM

Alim-i Mutlak Allah'tır ve hiçbir insan diğeri karşısında henüz o muhatabının ulaşamadığı bilgi vesilesiyle üstünlük taslayamaz. Taslamaya kalkışınca benim başıma gelen onun da başına gelir. Kim hangi konuda “hava atmaya” kalkışırsa çok geçmeden konuda havasız kalır. İddia sahibi olmak yetersizliğini tekamül gibi kavramaktan başka bir şey olmasa gerek. Hangi konuda yeterli iseniz o konuda bilhassa iddialı olmanıza gerek yoktur. SiZİN ehliyetinizin işe yaradığı yerde insanlar zaten size başvuracaklardır. Lakin siz başka insanları küçük düşürmek niyetiyle bir vasfınızı (işe yarasın veya yaramasın) öne çıkarmaya yeltenirseniz bu bir iddia olur ve Allah sizi iddianızdan vurur.

kutayhun 05-01-2012 08:56 PM

hiç bir şey olmak zorunda değiliz kardeşim.. güzel ve cesur olmak dışında... özümüzde zaten güzeliz bunu farkedecek cesarete sahip olmaktan geri durmak bir karbon kağıdı kopyası olmanı zorunlu hale getirecektir...

siberalem 06-01-2012 05:41 PM

slm yolunuz çok güzel renklı bu yolda neden gelmeyeym sizinle daha güzel bir yolculuk olur gök kuşagı altnda arkadaşımy789

kutayhun 06-01-2012 09:23 PM

Alıntı:

siberalem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 815776)
slm yolunuz çok güzel renklı bu yolda neden gelmeyeym sizinle daha güzel bir yolculuk olur gök kuşagı altnda arkadaşımy789

sen de gel arkadaşım.. hep birlikte gidelim... hep birlikte cesur ve güzel gidelim..

kutayhun 06-01-2012 11:29 PM

Hadise - Aşk Kaç Beden Giyer (Türkü Versiyonu) - YouTube

kutayhun 07-01-2012 02:13 AM

dünyaya ilk gün gelmiş gibi yaşa.. öyle davran.. ilk müslüman senmişsin gibi.. ya da ilk hristiyan... ilk sen komünist oldun.. ilk materyalist sendin... yerçekimini sen buldun.... ilk meditasyonu sen yapmışsın gibi yaşa... ilk ingilizce öğretmeni sendin.. sen dil öğrettin insanlara.... ilk filozof da sendin.. ilk sen düşündün.. ilk ışık açan insan sendin yoldaşlara.. dünyaya ilk gelen insan senmişsin gibi deneyimle dünyayı.... etrafına öyle bak... ilk sen gördün yeşili ve ilk sen dua ettin tanrıya..... ilk sen ol... yol göster... hem kendine hem senden gelenlere çevredekilere..... ilk insan sensin dostum.. ilk nefes ilk ruh sensin... ağaca öyle bak... sorunlarını bu biçimde çöz..... ilk konuşan sendin... ilk duyan da sen... ilk defa seven de sendin... ilk namaz sendin dostum.... ve ilk devrimi yapan da sensin.. hergün ilk gün gibi değil mi farkı var mı... hergün o an yaratılmış bir dünyaya gelen ilk insan senmişsin gibi yaşa.. tanı insanları sev insanları... tanı, tanı, tanı,,,,.....
yeryüzünde tek insan senmişsin gibi yaşa kardeşim... yeryüzünü , kendini inşa işine henüz başlamış gibi.. ilk temeli sen at kardeşim...ilk ve tek insan gibi.. senden başka insan yok ve sen seni tanımak zorundasın... kimse yokmuş gibi sürekli dans et kardeşim.... ilk müziği sen yapmışsın gibi... sevdiğin her müziği sen yapmışsın gibi dinle kardeşim... gördüğün resmi sen çizmişsin gibi.. sev... yaptığın işe ruhunu kat kardeşim... yaptığın işi samimiyetle yap... yaptığın iş sen olsun... en kadar zor olursa olsun o işi ilk defa sen yapıyormuşsun gibi yap, sev yani kardeşim, o iş ol..... ol yani kardeşim... ilk insan senmişsin gibi ol...

Gazette - Filth in the Beauty.vob - YouTube

kutayhun 08-01-2012 11:16 AM

Unutma: Kimse senin için karar veremez. Onların tüm emirleri, onların tüm düzenleri, onların tüm
ahlakı seni sakatlamaya hizmet ediyor. Kendi kendine karar vermek zorundasın, hayatını kendi
ellerine almak zorundasın. Aksi taktirde hayat senin kapını çalmaya devam eder ve sen asla orada
olmazsın; her zaman başka bir yerdesindir.
Şayet bir dansçı olacak idiysen, hayat bu kapıdan gelir çünkü hayat şimdiye kadar bir dansçı olmuş
olman gerekir diye düşünür. Bu kapıyı çalar ama sen orada değilsin; sen bir bankacısın. Hayatın
senin bir bankacı olacağını bilmesi nasıl beklenir? Hayat sana doğanın senin olmanı istediği yoldan
gelir; o sadece bu adresi bilir ama sen asla orada bulunmadın, sen başka bir yerdesin, başka
birisinin maskesi altında, başka birisinin kıyafetlerine bürünmüş olarak, başka birisinin adı altında
gizleniyorsun. Varoluş seni aramaya devam edip duruyor. O senin adını biliyor ama sen bu ismi
unutmuş durumdasın.

kutayhun 09-01-2012 12:55 AM

Esmaulhusna Allah 'ın 99 ismi & Ya hu illah hu - YouTube

kutayhun 09-01-2012 01:01 AM

SUBHANEKE YA ALLAH tesbihat quran www.nur.web.tr - YouTube

kutayhun 09-01-2012 01:39 AM

Sami Yusuf - Esma-ul-Husna - YouTube

kutayhun 10-01-2012 02:34 AM

bunu yazmalımıyım.. yazmamalı mıyım bilmiyorum.. ama yazayım dedim... ben sırt çantalı bir bruce leeyim herşeyim sırt çantamdadır... dizüstüm. kalem kitap kağıt dergi.. okunacak bir kitap.. tahta kalemi.. yedek bir atlet.. diş fırçası ve macunu.. parfüm vesaire... 3 dört aydır güzel ve büyük bir sırt çantası arıyordum... internetten bakıyordum.. pahalı geliyordu.. kimi... kullanışsız ve küçük...... falan derken.. unutmuştum.. yeni bir çanta aramayı... çünkü güzel bir şey olması için maaş günümü bekliyordum... cuma günü öğrencilerim bana güzel kocaman kullanışlı içdizaynı çok güzel bir sırt çantası almışlar... su geçirmez.. yanmaz.. içi turuncu dışı siyah turuncu.. inanılmaz mutlu oldum... gerçekten istediğim şey birden oldu.. ve çok güzel bir anı olarak hayatıma girdi.. sğaolun çocuklarım.. canlarım benim...

ayrıca yardımcı birini arıyordum kendime.... bir öğretmen... üç tane stajerimiz var.. ama onlar olmadı. olmadı vesaire..

şimdi yeni bir stajer geldi... 3. sınıf... ve kendine güvenen güleç yüzlü...... hocam beni yetiştirir misiniz.. dedi.. benim hocam olur musunuz.... gerekirse yanınızda parasız çalışırım dedi... ben de rahat ol çekirge dedim.. muhammet dershanede 10 kaplan gücündedir...

yaşamayı ve ben olmayı seviyorum....

kutayhun 10-01-2012 05:58 PM

kendimi mükemmel hissediyorum.... yaşamımda çok güzel gelişmeler var.. farklı bir çevrem oldu.... gündüzleri bu arlaar boşum... hatta akşma 5e kadar boşum.. hafta içi sadece 5-930 çalışıyorum.. hafta sonu sabah 10 akşam 7 çalışıyorum... izleyemediğim dizileri izliyorum...... iyiyim yani.. güzelim....

acemisirine 10-01-2012 06:20 PM

mükemmelsiniz..

basarilisiniz..

basari sizsiniz..

evrenin tüm positiv enerjileri sizi tatmin etmek icin caba gösteriyor..

sizede bunu kabul etmek ve hayatinizin akisina yüklemek kaliyor..

yazdiginiz yasantinizi okumak benide mutlu kiliyor.. daim iyiliklerin ve güzelliklerinizin devamini diliyorum..

kutayhun 10-01-2012 08:33 PM

Alıntı:

acemisirine Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816243)
mükemmelsiniz..

basarilisiniz..

basari sizsiniz..

evrenin tüm positiv enerjileri sizi tatmin etmek icin caba gösteriyor..

sizede bunu kabul etmek ve hayatinizin akisina yüklemek kaliyor..

yazdiginiz yasantinizi okumak benide mutlu kiliyor.. daim iyiliklerin ve güzelliklerinizin devamini diliyorum..

teşekkürler.......acemişirine.. sizin de desteğiniz sevginiz ve dualarınızla

sweeet 10-01-2012 10:45 PM

Valla son çanta ve çekirge hikayesi harika bayıldım, siz de harikasınız. Güzel düşünen insanı buluyor güzellikler işte fazla söze ne gerek. Yola devam.

Sevgiler.

kutayhun 11-01-2012 03:44 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816293)
Valla son çanta ve çekirge hikayesi harika bayıldım, siz de harikasınız. Güzel düşünen insanı buluyor güzellikler işte fazla söze ne gerek. Yola devam.

Sevgiler.

siz de harikasınız. Güzel düşünen insanı buluyor güzellikler işte fazla söze ne gerek. Yola devam.

Sevgiler.
üstüne cansınız diyorum

kutayhun 11-01-2012 04:39 PM

bugün çok güzel bir gün çünkü yağmur yağıyor.. hergün yağmur yağsın diye dua ediyorum.. allah dualarımı kabul ediyor.. allahım seni çok seviyorum.... allahım seni çok seviyorum.... yağmurun rabbine şükürler olsun...

kutayhun 11-01-2012 05:13 PM

http://www.youtube.com/watch?v=1-PsCqfgM8U&feature=related

anne, sevgili, kızkardeş, karı, hemşire, öğretmen evrenin en güzel yaratığı olan tüm kadınlarımıza gelsin...

acemisirine 11-01-2012 05:21 PM

tüm bayanlarimiza ve sizin gibi ince düsünen ve bayanlarin kiymetini ve degerini bilen beyfendilere gelsin..

tesekkürler hocam..

kutayhun 11-01-2012 05:23 PM

ben artık telkinleri tek tek dinliyorum.. yani diyelim ki 3 gün ya da 4 gün sadece kendine güven dinliyorum.. erken kalkmam gerken günlerde sadece erken kalk telkini dinliyorum.. bu şekilde.. devam ediyorum.. hiç bir telkini başka bir telkinle dinlemiyorum.. naçizane uzun uğraşlar uzun deneyler sonunda bunu keşfettim.. saygılarımla...

davutby 11-01-2012 07:59 PM

Peki hocam sadece bir telkini dinlemek sizde baş ağrısı yapıyor mu?

kutayhun 11-01-2012 08:18 PM

Alıntı:

acemisirine Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816381)
tüm bayanlarimiza ve sizin gibi ince düsünen ve bayanlarin kiymetini ve degerini bilen beyfendilere gelsin..

tesekkürler hocam..

teşekkürler acemişirine...

kutayhun 11-01-2012 08:39 PM

Alıntı:

davutby Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816418)
Peki hocam sadece bir telkini dinlemek sizde baş ağrısı yapıyor mu?

hayır hocam kafa ağrısı yapmıyor....

kutayhun 12-01-2012 07:51 PM

Bir şey istediğinde Allah’tan iste. Sığındığında Allah’a sığın. Bil ki, bütün ümmet sana bir hayır vermek üzere toplansa Allah’ın sana yazdığından başka fayda veremez. Sana bir zarar vermek üzere toplansalar yine Allah’ın yazdığından başka bir zarar veremezler. Kalemler kurudu, sayfalar dürüldü.

kutayhun 13-01-2012 01:58 AM

Özgürlük üç boyutlu bir olgudur. B i r i n c i s i fiziksel boyuttur. F i z i k s e l olarak köleleştirilebilirsin ve binlerce
yıldır insan pazarda tıpkı herhangi bir malmış gibi satılmıştır. Dünyanın her yerinde köleler var olmuştur.
Onlara insan hakları tanınmamıştır; onlar gerçekte insanoğlu olarak kabul edilmemiştir, onların insanlığın
alt seviyesinde oldukları düşünülmüştür. Ve insanlara hâlâ insanlardan daha alt seviyedeymişler gibi
davranılır. Hindistan'da surdular, dokunulmazlar vardır. Hindistan'ın çoğu hâlâ esaret altında yaşıyor;
ülkede hâlâ bu insanların beş bin y ı l önce gelenek tarafından belirlenmiş olan mesleklere giremediği,
eğitim göremediği yerler var. Onlara dokunmak dahi senin saflığını yitirmen için yeterlidir; hemen
yıkanmak zorundasın. O kişiye dokunmamış ama onun gölgesine dokunmuş bile olsan duş almak
zorundasın.
Ve dünyanın her tarafında kadının bedeni erkeğin bedeni ile eşit kabul edilmez. O erkek kadar özgür
değildir. Asırlar boyunca Çin'de kocalar cezalandırılmadan karılarını öldürme hakkına sahipti çünkü karısı
onun malıydı. Nasıl ki sandalyeni parçalayabilirsin veya evini yakabilirsin —çünkü o senin sandalyen, o
senin evin— o senin karındı. Çin kanununda koca karısını öldürürse bir ceza yoktu çünkü onun ruhsuz
olduğu düşünülürdü. O sadece bir üreme mekanizmasıydı, bir çocuk fabrikasıydı.
Demek ki fiziksel kölelik ve bedeninin zincirlenmediği, kimseninkinden daha aşağıda kategorize
edilmediği, beden söz konusu olduğu sürece eşitliğin olduğu fiziksel özgürlük vardır. Fakat bugün bile bu
özgürlük her yerde mevcut değildir. Bu giderek azalıyor ancak tamamen yok olmamıştır.

kutayhun 13-01-2012 02:00 AM

Bedenin özgürlüğü siyah ve beyaz arasında ayrım olmaması, kadın ve erkek arasında bir ayrım olmaması,
bedenler söz konusu olduğu sürece herhangi bir ayrım olmaması anlamına gelecektir. Hiç kimse saf
değildir, hiç kimse k i r l i değildir; tüm bedenler aynıdır. Özgürlüğün en temelinde bu yatar. Sonra ikinci
boyut vardır: Psikolojik özgürlük. Dünyada psikolojik olarak özgür olan çok az birey vardır... çünkü şayet
bir Müslüman isen psikolojik olarak özgür değilsin; eğer Hindu isen psikolojik olarak özgür değilsin. B i z i m
çocukları yetiştirme tarzımız tamamen onları köleleştirmektir; politik ideolojilerin, sosyal ideolojilerin,
dinsel ideolojilerin köleleri. Onların kendi kendilerine düşünmeleri için kendi kendilerine araştırmaları için
bir şans tanımayız. Onların zihinlerini belirli bir kalıbın içine girmeye zorlarız. Onların zihinlerini bizim bile
deneyim sahibi olmadığımız şeylerle doldururuz. Anne babalar çocuklara bir Tanrı olduğunu öğretirler ve
onlar Tanrı hakkında hiçbir şey bilmezler. Onlar çocuklara bir cennet ve bir cehennem olduğunu söylerler.
Ve onlar cennet ve cehennem hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.
Sen bilmediğin şeyleri çocuklarına öğretiyorsun. Onların zihinlerini koşullandırıyorsun çünkü senin zihnin
de anne baban tarafından koşullandırıldı. Bu şekilde hastalık bir kuşaktan diğer kuşağa geçer.
Psikolojik özgürlük, çocukların gelişmesine i z in verildiğinde, daha çok entelekt, daha çok zekâ, daha çok
bilinç, daha çok uyanıklık geliştirmelerine yardım edildiğinde mümkün olacaktır. Onlara hiç inanç
verilmeyecek. Onlara hiçbir çeşidinden iman öğretilmeyecek ama hakikati aramak için mümkün
olduğunca çok dürtü verilecek. Ve onlara en başından şu hatırlatılacak: "Senin kendi hakikatin, senin
kendi buldukların seni özgürleştirecek; başka hiçbir şey bunu senin için yapamaz."

kutayhun 13-01-2012 02:03 AM

Hakikat ödünç alınamaz. O kitaplardan çalışılamaz. Hiç kimse sana onun hakkında bilgi veremez. Senin
zekânı keskinleştirmen zorunludur, bu sayede sen varoluşun içine bakarsın ve onu bulursun. Eğer bir
çocuk açık, alıcı, uyanık bırakılırsa ve araştırmak için arzu verilirse onun psikolojik özgürlüğü olacaktır.
Ve psikolojik özgürlük ile birlikte muazzam bir sorumluluk gelir. Ona bunu öğretmek zorunda değilsin; o
psikolojik özgürlüğün gölgesi gibi gelir. Ve o sana müteşekkir olacak. Aksi taktirde bütün çocuklar anne
babalarına kızgındır çünkü onlar onu mahvetti: Onun özgürlüğünü yok ettiler, zihnini koşullandırdılar. O
bir soru dahi sormadan önce hepsi, kendi deneyimlerine dayanmadığı için sahte olan cevaplarla zihnini
doldurdular.
Bütün dünya psikolojik esaret altında yaşıyor.
Ve üçüncü boyut, beden olmadığını bildiğin, zihin olmadığını bildiğin, sadece saf bilinç olduğunu bildiğin
nihai özgürlüktür. Bu bilgi meditasyon aracılığıyla gelir. O seni bedenden ayırır, o seni zihinden ayırır ve
nihai olarak saf bilinç, saf farkındalık olarak sen oradasın. Bu ruhsal özgürlüktür.
Bunlar birey için üç temel özgürlük boyutudur.
Kolektif olanın ruhu yoktur, kolektif olanın zihni yoktur. Kolektifin bedeni de yoktur; o sadece bir isimdir.
O sadece bir sözcüktür. Kolektif için özgürlüğe ihtiyaç yoktur. Tüm bireyler özgür olduğunda kolektif olan
özgürleşecektir. Ancak biz sözcüklerden çok etkileniriz, o kadar çok bu böyledir ki sözcüklerin bir
maddesinin olmadığını unuturuz. Kolektif olan, toplum, topluluk, din, kilise; bunların hepsi laftır. Onların
ardında gerçek hiçbir şey yoktur.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:55 AM.