![]() |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Alıntı:
yardımcı olmak amacıyla yazmıştım,pek hoş yazmamışım gerçekten de şuan farkettimy789 |
yardimci olmak istedigini bildigim icin gücenmedim ve yanlista anlamadim, yardimin icin tesekkürler O0 aklina geldikce bisiler hep paylas olurmu, beraberce bulacagiz cözümügirlhaha |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- hayata yeniden başlamak diye bir şey yoktur.. bugüne kadar öğrendiğin ve yaşadığın herşey bir temel olmuştur.. ya sen tembelliğin ve korkaklığınla o temeli büyütmeye devam eder ve üstüne bir taş koymazsın ya da aktif ve cesur olur.. kocaman güzel bir bina yaparsın.. ama güzel bir mimar olduğunu bil.... çünkü seni evrenin mimarı yarattı... yapabilirsin... çünkü sen de bir mimar usta ve üstadsın.... esenlikler... |
Her zaman cesur ve atilganligimin verdigi gücle birlikte hep yürüdüm, yol aldim, basardim, mutlu oldum, huzuru yakaladim ve hic bir vakitte hüzüne, olumsuzluga ve gereksiz dertlere yenilmedim.. 8977 Sükür kelimesini cook kücük yasta ögrendim ve her sükrettigimde daha da güclendigimi ve enerji ile doldugumu fark ettim.. Bu farkindalik beni daha da neseli ve daha güclü ve daha da olumlu bir insan yapti her yeni bir günde.. Bastan beri okuduysan, sükür hayatim cook sahane ve mutlu bir sekilde sürüyor.. Evet kücük bir "S" var hayatimda ama oda geldigi gibi gidecektirkrzm67 tesekkürler paylasim ve uyari icin neseli56 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- seni kişisel olarak tanımıyorum... eminim korkak ve tembel değilsin... zaten farzetki aslındao lafları kendime söyledim.. ama kendimden ayna size de söyledim.. kuşkusuz ki senle ilgili en doğruyu ve doğruları en güzel sen ifade edersin acemi şirine... sensei mutlulukla kal.... |
|
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Canim Sevgili Günlügüm, bugün isten bir an önce eve gelsem, gelsemde camimin yanindaki koltugumda otursam otursamda rahat rahat aglasam diye can attim... bagira bagira, hickira hickira, gerekli gereksiz sözler söyleye söyleye aglasam diye can attim... isimin bitmesini hic bu kadar istemedim.. zamanimin bir an dolmasini hic bu kadar arzulamadim.. bugün ailemin yaninada gitmedim.. dostlarimlada konusmadim.. arabaya biner binmez telefonu kapadim ve tek istikamet evimin yoluydu... Hemen dusa girdim.. neredeyse bir saat üstü suyun altinda kalmisim... agladim.. agladim.. agladim.. agladim.. agladim.. neden niye nicin bilmeden agladim... hickira hickira agladim.. bagira bagira agladim.. ic ceke ceke agladim.. bosaldimmi rahatladimmi hic bilmiyorum.. sadece cook yorgunum ve cook sakin... delirecegim diye korktum.. yani kendimimi kaybettim yada kaybediyorum anlamis degildim.. hersey o kadar iyi iken, o kadar iyi gidiyorken, o kadar muhtesem ve güzelken... birden ne oldu sasirdim... Sükür ki, bu durum sabahtan beri yok.. Öglene dogru bi basladi dusa kadar sürdü.. Düsünüyorum yoksa bu kadar hayatimi iyi görmemdenmi kaynaklaniyor da göremiyorum diyorum ama hep dertlere fazla önem vermedim kine.. Onlara takili kalip hayatimi zindan etmedimkine.. 3 gündür bilincalti temizleme meditasyonu ve girdim gireli hergün muhakkak sectigim belirli teklinleri en az birkereye mahsus dinlemeye calisiyorum.. Canim günlügüm, hem yorgunum hemde cook üsüyorum su an... sana bile yataktan yaziyorum.. laptop kucagimda.. bitkinim ve sadece iyi olmak istiyorum.. bu durumun bidaha tekrarlanmasini istemiyorum.. ağla2ağla2ağla2 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Canim Benim, Kiyamam ben sana.... Merak etme her sey daha da guzele gidiyor bak ne guzel aglayarak rahatlamissin, ben onu da yapamiyorum, aglayamiyorum 4 aydir:) Nedenini de bilmiyorum ama bu senin icin guzel bir gelisme bana gore:) |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Meditasyonlar etkilemiş olabilir mi? (Bence olabilir)İmgeleme konusunda nasılsın? Mesela ben bu meditasyonu yaparken bir keresinde hiç ummadığım bir anı gözümde canlandı o eve giriyorsun o anda gördüklerin çok önemli. İçindeki "s" ne" durumda? Ağlamak iyidir bazen. Her an kendini daha iyi hissedebiliyor olmanı dilerim. İstersen birkaç gün ara ver meditasyonlara sonra istersen tekrar dene. |
Hayir bide nedensiz ve gereksiz bir sekilde aglamak.. Jani ceptelefonu akuya takarsin dolar ya.. bende ne kadar göz yasi varsa onu akitmakla rahatlamisim anlatamam.. Ne var ne yok gitti.. O kadar rahatim ki, yani diyet yapsam kilo versemdi bu kadar rahat, bu kadar hafif ve bu kadar ferah olamazdim sanirim 956k sükürler.. Eminim "S"´nin gidisinin habercisi bunlar yada yavas yavas ne oldugunu göstergesinin... her ne ise iyiki oldu bitti gitti.. ben cünkü hic bu kadar ferahladigimi hatirlamiyorum.. ne kilo verirken bu kadar hafifledim, ne kan verirken, ne sacimi kestirirken, ne bi kiyafet alirken nede bir isimi hallederken.. Anlican anlatilmicak sekilde rahatladim, ferahladim ve hafifledim.. sükürler olsun girlhahagirlhahagirlhaha Derdin ve sIkIntin her ne ise aglayamaman icin, bilincli yada bilincsiz insaallah sende rahatlar ferahlar ve hafiflersin.. neseli56 |
ama bisiler gitmesi gerekiyormus ki, gitti ve ben sasilcak derecede hafifim... Icimdeki "S" nasil bi durumda, ben ondan habersiz o benden habersiz bi sekilde birbirimizi idare ediyoruz.. 8977 Bu ara agladigimdan bu yana sadece bi kere geldi desem yeridir.. bilincaltim taaa baslarda hani bi catirdama yasiyor demistim ya, telkinler basladigimda, ama sorun yapmadan, hani beni rahatsiz etmeden, sanirim yavas yavas düzene giriyor (biraz hizli yavastan), taslari siraya koyuyor ve gereksiz bosluklari düzenliyor.. beynimi bilgisayarima benzetiyorum su an kendimde bi syncronisation yasiyorum yani düzenleme ama bilincalti düzenlemesi... demekki hayati her düzgün olanin bilincalti düzenli olmuyormus.. dusun2 yada ben öyle yorumladim.. yani sükür düzgünde ama bosluklari kapatmak icin herseyi raf raf yerlestiriyor sanirim.. bu denli kendimi iyi hissedecegimi o gün bana sorsaydiniz hic ama hic söyleyemezdim.. korktum hemde cook korktum o geceyi atlatabilmek ve atlamak gercekten agirdi ama ertesi gnden bugüne inan bana bi bebek kadar hafifim 956k956k956k sükürler olsun... burada olmak, sizlerle olmak sahane bi duygu... TESEKKÜR EDERIMO0 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Çok iyi benzetmeler yapıyorsun bence de evet bu bir pozitif düşüncelere senkronizasyon dönemi. Ağlamak abartmadıkça bazen gerekli ve iyidir. Ben deşarj olarak görüyorum. Olumsuz duygu ve sıkıntıların gözyaşı ile bir olup akıp gitmesini diliyorum. Çok daha iyi hissedeceğin günler olacak ve bizler de göreceğiz inşallah. Senin de burada olman şahane tatlım. Harika bir gün diliyorum hepimize... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- canim sevgili günlügüm, bugün kendimi diger günlerden daha da iyi hissediyorum.. halen daha hafiflik hissi sürüyor, cok hafif ve cok rahat hissediyorum.. telkinlerimi ve meditasyonumu birakmadim onlara devam, sanirim bilincaltimda düzenlenecek bisi kalmicak bu gisile bi ömür icin :))))... syncronisation devam ediyo halen, yani bisiler yerlesiyor bilinc altimda bunu fark ediyorum, aklima birden hic ama hic önemi olmadigi halde yerlesmis gecmisteki yasanilmislar var.. yok merak etme, zarar verici yada bunu nasil hatirlarim istemiyorum gibi degil.. Hani cati katina ne var ne yok tikmissindir sonra orayi düzeltmeye kalkistiginda, aaa budami varmis, aaa bunu dami koymusum, aaa bunuda atmamisim dersin ya kizmadan, sinirlenmeden, hatta komik bile olmamasindan yaniii sadece var olduguna sasarsin, ne gereklidir ne gereksizdir.. benim bilincaltida sanirim, iyice bi düzenleme moduna girdi... gerekli gereksiz ne var, yerlestiriyor.. inanmicaksin hatta raflari bile görüyor gibiyim gözümü kapattigimda :))))... sahane bi duygu.. bilincaltimla rüyalarimi karistirmazsak, hayatim zaten sükür cook düzenli huzurlu ve rahat bi sekilde devam ediyo.. böyle devam etmesini istiyor ve diliyorum.... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Çok iyi gidiyorsun şirinem. O bilinçaltından çıkan olayları olgunlukta ve sakinlikle karşılayabilmek harika bir duygu. Bana huzur veren birşey. Hepimiz için her şeyin her geçen gün daha iyiye gitmesini diliyorum. |
evet gercekten cok iyi bir duygu bilincaltinin yaptiklarinin farkdinda olabilmek ve olgunlukla ve olumlu bir sekilde karsilamak.. hersey daha da iyiyie gidiyor... güzellikler bizim olsun.. O0 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Canim Sevgili Günlügüm, yarim saat oluyor eve geleli, bir bardak suyumu aldim, yatak odama gectim, üstümü degistirdim, laptopuda kucagima alip yatagima uzandim.. Arkadasim geldi türkiyeden bugün.. Biliyorsun Ailesini kaybettiydi.. Daha dogrusu gelmis, beni aramis gelir gelmez ne olursun gel sana ihtiyacim var diye.. Islerim biter bitmez ugradim yanina.. Konustuk kendiyle.. Dertlestik.. Ne olursun konusmak istediklerin varsa ailenle konus simdiden, icindekileri paylas.. Iyi kötü ne varsa paylas.. Onlari ne kadar sevdigini, deger verdigini saydigini bildir dedi.. Haklisin dedim, haklisin.. Kaybetmeden önce degerlerini bilmek ve daima sayip sevmek.. Aile ne kadar önemli, ne kadar degerli ben kaybedince anladim sen gec kalma diye uyarida bulundu.. O konustukca ben hep düsündüm.. Tabii karslik verdim kendisine, motive ettim ama hep aklimin bir ucuda varmi ailene söylemek isteyipte söyleyemedigin.. Kirdigin üzdügün yada onlari hüzünlendirdigin durumlar diye.. Yok degil elbette.. Her ne kadar yetiskin de olsam sonucta bende bir COCUGUM.. ve elbette yüzde yüz onlarin istedigi gibi degilimdir diye de düsünmedim degil... Arkadasin yanindan ayrilir ayrilmaz direk ailemin yolunu tuttum.. Anahtarim oldugu halde zile bastim.. Babacigim acti kapiyi, canim babam, yürekli babam, sevgi dolu babam, kucakladim, sarildim, canim babacigim dedim.. Annem yoktu evde, arkadaslari ile bulusmus.. Babacigimla oldum olasi daha cok dertlesirim.. Babacigim, biliyorum her zaman iyi bir evlat olamadim, sizin istediginiz gibi biri de olamadim ama inanin ne yaptimsa sizi bilincli bir sekilde kirip üzmek icin yapmadim, sizleri cok seviyorum dedim.. Canim babam, babalar hep böyle herhalde, hep daha yürekli, hep daha garip ve hep daha olumlu.. Sen ne yaparsan yap biliyorum ki niyetin kötü degil.. Basta anlamakta güclük ceksemde seni, daima yanindayim.. Aile böyle bisi herhalde.. Her ne olursa olsun paylasabilmek onlarla herseyini.. Ama yinede kendi ayaklarin üstünde durabilmek, kendi cizdigin yolu önce kendi gücün ile yürüyebilmek.. Düse kalka dogruyu ögrenebilmek.. Iyi kötü insanlarla karsilasipta ayirt edebilmek.. Buda cook gerekli... Unutmamak gerek, birgün yalniz kalabilirsin... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Gerçekten çok şanslı bir anne baba. Herkes ister ki böylesi ince, ne kadar büyürse büyüsün onların yanında hep çocuk olduğunu bilen ve onları daima hatırlayan, her zaman sevgi dolu, her zaman duyarlı, her zaman yardımsever, dünyalar tatlısı bir evlat. Hem sen onların değerini biliyorsun, hem onlar senin değerini biliyor. Her şey yolunda. Bir ailenin daha böyle mutlu olmasına çok sevindim. Darısı diğer ailelerin başına... |
Tüm iyi enerjiler seninle olsun.. Tüm positiv gücler seninle olsun.. Tüm evrendeki olumluluklar seninle olsun.. Tüm istediklerin arzuladiklarin hayal ettiklerin en hayirli sekilde seninle olsunO0 |
|
Ayni sekilde senin icin de en yürekten inancimla diliyorum.. Azraistim, tüm iyi enerjiler seninle olsun.. Tüm positiv gücler seninle olsun.. Tüm evrendeki olumluluklar seninle olsun.. Tüm istediklerin arzuladiklarin hayal ettiklerin en hayirli sekilde seninle olsun... hep iyi dilekler dileyenlerimiz olsun... O0 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Hehehe:) Tesekkurler tatlim, bilmukabil hepimize Allah gonlune gore nasip etsin insallah.... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- ay bende isterim diyomuşum ahaha :D:D sevgi seli olmuş burası :D |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Canim Sevgili Günlügüm, islerin yogunlugundan olsa gerek telkinleri bile en az bir kere dinleyebildigime, meditasyonumu yapabildigime ve arti burada paylasimda bulunabildigime sükür ediyorum.. Insanlarin aciz olduklarini görmek biraz hüzünlendirsede beni yaptigim isin avantaji olarak görüyorum onlari uyarmayi.. Eger biz istersek basaramiyacagimiz birsey yok diyorum her seferinde ama bazende derken düsünmüyor degilim yani acaba dikkate aliyormu dediklerimi diye... Ama ne fark eder ben söylim de ne yaparlarsa yapsinlar.. Cünkü ben insanlik vazifem olarak yardim etmekle ve isim geregi yardimci olmakla görevliyim.. Ders alir almaz yada uygular uygulamaz kisinin kendine kalmis bisi.. Hicbirsey yapmasa bile kulaginda küpe olur, birgün hayatini bastan asagi bi tertibe sokmak istediginde önüne cikar sözler.. Arkadasim kendini toparladi oda farkinda gidenin bir daha gelmiyeceginden.. Hayat öyle yada böyle devam ediyor.. Ne yaparsak kendimize.. Olumlu düsünmek ve olumlu isler yapmak icin gayret ve cabamiz olmasi gerekki hayattan zevk alalim.. Dedim hergün kendine en az bir kere güzel bi kelime söyle ve güzel olan bu kelimeyi banada gönder bende okuyayim güzel bir kelime.. Hem kendine hem bana vesile ol ne dersin. Bakalim yarin basliyor.. Artik hergün gönderecegi bir güzel kelime ile hem kendine hem bana fayda sagliyacagiz.. Aslinda yazmak isteyisimin sebebi daha bilincli ve daha farkinda olur diye.. Kendisine bir degisik ugras olmus olur, hem böylelikle güclenir düsüncesi ile.. hayirlisi.. Ahh günlügüm, onu ne sen sor ne ben söylim, istenilmeyen misafir durumunda, sükür sIk gelmiyor ama bi gelincede pir geliyor fakat öyle kolay pes etmicem.. Hayir etmicem, her geldiginde "IPTAL" diyorum.. KOmik ve gülünc oluyor ama muhtesem bi duygu o an icin.. Merak etme o beni yildirmadan ben onu yildiracagim.. hersey cooook iyi olacak, her gün daha da güzel ve her gün daha da muhtesem olmak icin sevdiklerimi ve beni bekliyor... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- [quote=acemisirine;814264]Canim Sevgili Günlügüm, Ahh günlügüm, onu ne sen sor ne ben söylim, istenilmeyen misafir durumunda, sükür sIk gelmiyor ama bi gelincede pir geliyor fakat öyle kolay pes etmicem.. Hayir etmicem, her geldiginde "IPTAL" diyorum.. KOmik ve gülünc oluyor ama muhtesem bi duygu o an icin.. Merak etme o beni yildirmadan ben onu yildiracagim.. hersey cooook iyi olacak, her gün daha da güzel ve her gün daha da muhtesem olmak icin sevdiklerimi ve beni bekliyor... Iste bu sirinem, Koskoca bir IPTAL, o kadar kolay bir kelimeki... Ama kullaniminin tesiri hic azimsanmayacak olcude.. Herkesin kendini umutsuz hissettiginde, ve egosu ile basi derde girdigini hissettiginde kullanmasini seciyorum... Tum kotu duygulara KOCAMAN `` IPTAL`` sevincli |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- evet azracigim, sana katiliyorum; Tum kotu duygulara KOCAMAN `` IPTAL`` O0 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Sevgili günlügüm, uzun zamandir sana yazma imkani bulamadim, kendim cünkü evimden 120 km uzaklikta 3 hafta is nedeniyle uzak bir yere gittik ve orada kalmak mecburiyeti vardi.. Zaten gelmek isteyenler yada izinde olsaydi kolay kolay kimse gelemezdi o yorgunlugu göze alamazdi cünkü ders ve is saati sabah saat 7:30 da basliyordu ve aksam saat 8:30 da bitiyordu.. yani onca yolu sabahin köründe katletmek ve yorgun argin is yerine gelipte aksama kadar sakin olmayan bir kafa ile calismak ve cabalamak hem enerjiyi hem motiveyi asiri denli etkiler ve verimsiz hale getirirdi.. 3 hafta icinde ailem ile sevdiklerim ile sadece firsat buldukca tel ile görüsebiliyor cok nadir nete girebiliyor girersemde sadece kisa ve net bir sekilde bakip okuyabiliyor ve sonra geri cikiyordum.. cünkü elimden geldikce verilen görevleri en iyi bir sekilde yerine getiriyor ve yaptiklarimdan cikan sonuclari degerlendiriyor ertesi gün var olan srulari yada kendimce yapmis oldugum teorik düsünceleri masaya yatiriyor ve bu sekilde kendi bransimda daha da bi basariyi ve özgüveni artiriyordum.. telkinleri bu zaman zarfi icinde hic birakmadim.. devamli bir sekilde dinliyorum.. kendime olan güzel telkinlerimi söylüyor.. her zaman aynalarla barisik olan kendimi aynalara hayran birakiyordum.. yani üc hafta benim icin bir nevi hem is hem ders hemde izin gibi gecti.. olumlu düsünme ve basarma sanatini kendime ögrettigim ve uyguladigim icin sükrediyorum.. olumlu düsünen ve basaran arkadaslarima tesekkür ediyorum.. üc hafta icinde elbette cok tuhaf durumlar ile de karsilastim karsilasmadim degil ve ögrendimki bize her ne kadar basit olmasada kolay gelen bu olumlu düsünme sanati bazi kisiler icin gereksiz ve ise yaramayan bir sekilde göründügünü fark ettikce kendileri adina üzüldüm ve kendime onlara bunu söylemeyi görev bildim.. Cünkü kendini sevmeyen ve olumlu düsünmeyi basaramayan biri hayatinda belirli yere kadar basarili olur ama ic huzursuzluktan dolayi hergün erir gider.. Sonuclar malum ve belli... Tabii tuhaf karsilandim ve lütfen sen bu yönden basariliyim, zenginim, positivim ve bu yönden olumlu düsünüyorum hergün deme bize gibi geri cevaplar geldi.. Artik telkin konusuna girdigimde aldigim tepkileri düsün sevgili günlügüm sanki uzaydan geldim dünyalilara uzayi tarif ediyorum.. Ama her zaman icin hep bir düsüncem vardir benim, bilmediklerini düsündügünü bir kere anlatacaksin, görev üstünden gitsin diye.. Arzulayana detayli bilgi arzulamayana en azindan görevini yaptin bir kere kendi bildigini söyledin.. herkesin kendi iradesi var yapar yapar yapmaz yapmaz.. :))) hayati seviyorum.. insanlari seviyorum.. basariyi seviyorum.. kendimi seviyorum.. Eyy sevgili "S" seni bile seviyorum... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Ben de karşılaşıyorum o tip insanlarla. Bazen insanlar hoşlarına giderek bakıyor ve ne kadar güzel sen pozitif bir insansın, diyorlar. Bazıları da seninkiler gibi tepki veriyor. Sanırım bazıları pozitif olmanın ya da birilerinin bunu başarabilmiş olacağının ihtimaline bile katlanamıyorlar. Bu onların seçimi biz de pozitif olmayı seçtik ve hayat bize her fırsatta gösteriyor ki biz her durumda daha avantajlıyız. :)) (Özlemişim Şirinem sevgiler.) |
O0 |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Tüm güzel düşünenler için amin diyorum canım. |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- ben aranıza yeni katıldım. 15gündür özlem hanımın gönderdiği telkinleri dinliyorum. hayatımda iyi giden hiç bir şey yok. çok karamsarım. bu arada eşim de beni terk etti. hayatıma çözüm ararken iyice karıştı. bu telkinlerin etkilerini ne zaman görmeye başlarız merakediyorum. kendimi şu anda çok kötü hissediyorum. lütfen bana cevap yazın. |
İyi olacağına inanıyor musun? O zaman herşeyin üstesinden gelirsin. Telkinlerin etkilerini yakın zamanda görürsün inşallah bu bilinçaltının göstereceği tepkiye bağlı. Kolay ve kısa süre de olabilir biraz daha zaman da alabilir. Bence kendimi kötü hissediyorum demen bile kötü hissetmene nedendir. Şimdi an be an her saniye daha iyi olmayı seçiyorum demek daha işe yarar. İyi ve mutlu olmayı seçebilirsin. Bu aralar en sevdiğim sloganlarda biri: "SMILE FOR NO REASON(neden yokken gülümse)(sevgili maviinci'ye teşekkürler)" Her an daha iyiye gidebilirsin. Sevgiler. |
yani merak icindesin.. sorular var beyninde.. asil simdi basliyor hayatin senin icin iyi gecme vakti.. hadi tüm sorularina cevap bul.. bi yol izle, bir plan yap ve basla.. ama yaz.. tüm sorularini ve sorularina uygun buldugun cevaplari yani önerilerini yaz.. onlari en az bir hafta uygula.. baktin bi degisim yok.. bidaha tüm yazdigin sorulari bi gözden gecir ve sonra tekrar cevaplarini gözden gecir.. bu yaramadi baska bi cevap ver ve onuda dene.. birde sakin ama sakin unutma hep olumlu düsün ve hep hersey cook iyi olacak diye düsün.. eger israr etmezsen yapmamakta, fayda görmiyecegim demekte en yakinda seninde olumlu ve güzel cevaplarini okuyacagiz.. INAN BANA VE INAN KENDINE HAYAT GÖRDÜGÜMÜZDEN YASADIGIMIZDAN VE HISSETTIGIMIZDEN DAHA MUHTESEM VE MÜKEMMEL.. ***SIMDIDEN BASARILAR*** |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- sevgili günlügüm, bir beyfendi geldi yanima bugün is yerine... yeterli gelmiyor her ne yapiyorsak bu hayatta... sükür buna da raziyim diyemiyoruz.. söylemekte zorlaniyoruz.. bir isimiz tamamsa ille bir baskasini da isityoruz.. yeter, sükür gerekli degil kelimesi yok, cikmak ta bilmiyor agzimizdan.. sonra ise hep sikayetlenme.. Neden ben.. Niye ben.. Ben ne yaptim.. Sükrettinmi diye soruyorum?? Verdigin nimetlere razi geldim dedin mi hic?? Sana verilene tesekkür ettinmi hic??? Bir bardak su bile olsa dua ve dileklerde bunlundunmu hic??? Hayir diyorsun ve gecmis karsima sikayetleniyorsun.. sizlaniyorsun.. yakiniyorsun.. Önce bi düsünsene.. Sen neler verdinde neler istiyorsun geriye??? Sevdinmi ki hep ben sevilmiyorum diyorsun? Paylastinmi ki hep benim birseyim yok diyorsun? Diledinmi dua ettinmi ki verilmedi diyorsun??? Ne yaptinda karsiligini görmedin?? Ne kadar nasil ve ne icin istedin en son söyle bana diyorum.. Bakiyorsun yüzüme.. Terslemek istiyorsun beni ama bana muhtac oldugun icin susuyorsun.. Hayir bana muhtac oldugun icin, karsimda oturdugun icin susma, asil yapamadiklarin icin ve yapamadiklarinla birlikte istek ve arzularinin cok olmasi icin susma.. Düsün ve dogruyu bul.. Düsünecek bir iraden var.. Düsüncene de kilit vurmamislar ya.. Bul artik dogruyu.. Gör.. Bu sefer gercekten hakli degilsin.. Bu sefer gercekten yanilgidasin.. Silkilen ve kendine gel.. Yeter de.. Iste.. Dile.. Yalvar.. Sev.. Benimse.. Tesekkür et, sükret ve sonra tekrar gel cik karsima.. Burdayim, yardim isteyen herkese elimi uzattim ama bencil olanida destekleyemem.. Ugrastin, cabaladin ama olmadi gercekten gayret ve azim gösterdin olmadi iste burdayim.. Birlikte cözümler üretip birlikte sonuclar elde edebiliriz ama öyle bedavaya, hic yoktan´a olmaz......... Ter dökmeden olmaz.. |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- sevgili günlügüm, yorucu bir is günün ardindan sana yaziyorum.. biliyorsun bir sürü is bransinda calisiyorum.. bir iste sabit kalmak bana göre.. kendimi gelitirmemis ve tamamlamis olarak görüyorum.. sabahlari sosyal danisman olarak,. öglenleri almanca egitmenligi ve haftanin iki günü de rahatsiz olan türk vatandaslarimiz icin doktorda tercüman olarak calisiyorum.. diger yaptigim meslekleri saymiyorum haftada bir kere yaptigim icin.. bugün ap ayri bir gündü.. sabah bir aile geldi görüsmeye.. yani görünürde bir degisiklik yok.. sandim tekrar cocuklari icin devletten nasil yardim paketi alabiliriz, yada ne gibi haklari var ki cocuklari sosyal olsun ona benzer sorular ile gececek diye kendimi icten ice hazirlarken, cocuklari hakkinda sikayetciler.. iki okumus egitimli bir anne ve baba ve minnacik icine kapanik bir erkek cocugu.. Daha 8´ne yeni girmis.. ne gariptir ki.. hep anne konustu.. Baba ile anne bu cocugun neden icine kapanik olduklarini, buna nasil bir cözüm bulabilecegimizi, ve benim onlari nereye nelere ve kimlere yönlendirmem gerektigini, acaba bizim sayemizde arandigi zaman daha erken randevu alma imkanlarinin olup olmadigini sordular.. Yardimci olabilmem icin önce ön gecmisi bilmem gerektigini söyledim.. yoksa herhangi bi yere basvurmak ya gereksiz zaman kaybi yada yanlis tedavi uygulaminin baslangici olabilir diye söyledim.. Gariptir cocuk 8 yasinda bundan 9 sene öncesine dayaniyor.. Baba hic bir evlat istememis.. Sevdigini saydigini söylesede hanimina asla bir cocuk hayatinda istemedigini ve eger gelirse bu cocuk dünyaya ona asla sevgi ve ilgi göstermiyecegine dair kesin sartlarini bildirmis.. Gel git zaman hanimefendi annelik dürtüleri baslamis esi ile nekadar konustuysada esinin fikri degismemis, yinede korunmayi birakmis nasil olsa cocuk dünyaya gelince degisir düsüncesi ile hamile kalmis ve durum bu sekilde gelismis.. Beyfendi dedigini tutmus, cocuga birgün olsun sevgi göstermemis, evladim dememis anne tüm sevgisini vermeye calismis ve vermis ama ayni evde baba varken yok gibi agir yasam tarzini ise cocuk yasamis.. Sonra gelipte bana bu cocuk niye böyle diye soran sevgili anne ve baba icin o anki durumu bana sorun.. Yani cinnet gecirmemek icin kendimi zor tuttum derler ya, ayni o sekil oldum.. Cocugunuzun nasil olmasini bekliyordunuz diye sordum.. Yani sizler is hayatinda basarili bir insansiniz anlatimlariniza göre, sizin bu basarinizi takdir edilmedigini bilseniz, varliginiz yokmus gibi sayilsa, yani iyi de olsaniz kötü de olsaniz görünürken yok gibi hissettirilse sizler nasil hareket ederdiniz??? Tabii burada sadece beyfendinin degil hanimefendininde sucu var.. sonucta bildirilmis sartlar ve onlarin degisim görmiyeceginin üstüne basila basila söylemis oldugu halde degisir düsüncesi ile kendince alinmis karar.. Ilk önce görünen bir aile danismanindan önce sahislarin ilk bir kac seans kendilerinin terapie görmeleri ve sonrasinda aile terapi uygulamasina gecmeleridir.. Bir an evvel randevular alindi, ben ön konusmalari yaptim, bilgileri sundum, eger degisik yönde yardimlar daha alinacaksa zaten artik bugünden itibaren terapistyenin görevi.. Dilerim cocuk düzelir ve dilerim hayatina renk gelir ve dilerim aileler bu degisimde birbirlerine ve kendilerine yardimci olurlar.. Dünya ne garip diyorum, ben böyle dedikce garipliklerde beni buluyor.. Bu hep duydugum yasadigim belirli garip olaylardan biri.. Sükür eve geldigim zaman is hayatimin etkisinde kalmiyorum, benim sadece bir görevim var annemin demesi gibi "ekmegini yedigin yere sakin ola ihanet etme". oldum olasi bunu ilk is hayatina basladim andan itibaren uyguladigimdan is kurdu olmusum.. Calismayi seviyorum.. Isim her ne kadar gariplikler le dolu olsada seviyorum.. Degisimi seviyorum, degistirmeyi seviyorum, yardimi seviyorum, yardimlasmayi seviyorum.. Aileme telefon actim ve kendilerine onlari ne kadar sevdigimi söyledim.. Beni sevdiklerini hissettirdikleri icin sükranlarimi bildirdim.. Bana sadece oyuncak yigini almadiklari icin benimle birebir ilgilendirdikleri icin var olduklari icin Allah´a hergün sükrettigimi söyledim.. Iyiki benim ailem sizsiniz dedim.. Dualarinizi ve dileklerinizi üzerimden esirgemeyin dedim ve biraz muhabbetten sonra kapadim arabama atlayip evime geldim.. Insanin evi gibisi yok... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- sende iyiki varsin prensesim... |
tesekkür ederim sayin prensim.. IYIKI HEPIMIZ VARIZ.. girlhaha |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Sevgili günlügüm, yagmur sayesinde kesin olan soguklugu bugün hic fark etmedim diyebilirim.. Isim bugün oysa hep disardaydi.. Bir kac gündür limonlu sicak su iciyorum ve hep kendimi dinc hissediyorum.. Sükür hersey yolunda.. Bugün bir insani sonuna kadar dinlemenin ve tepkisiz bir sekilde dinlemenin ne kadar önemli oldugunu ögrendim.. Ne kadarda cook özlemisiiz bu sekilde dinlenilmeyi.. Yani anlatilan ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar muhtesem olursa olsun, ne kadar duygusal olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun, fark etmiyor, sadece tepkisiz bir sekilde dinleyip arada bi, evet, tamam, hmm cümleleri cikmasinin karsi tarafin anlatiminda her cümlesinden sonra daha da bi rahatlamasi, daha da bi güvende hissetmesi ve daha da net ve detayli bir sekilde anlatipta, bizim önerimizden önce kendisi bu sekilde yapabileceklerini görmesi olagan üstü bisi.. Kisi, ne kadar rahat bir konuyu anlatir, karsi tarafta ne kadar rahat ve tepkisiz bir sekilde dinlerse, sorun o kadar kolay cözülür, kolay olmasa bile, cözümlerin üremesi kolay olur.. Sirf anlatmak degil, söylemek degil biraz da dinleyen, hakkaten dinleyen olmakta cook önemli.. Karsi tarafin anlatimini kendi duygularimida karisitirp katmadigim icin, kendisini bölmedigim icin, ve rahat anlatimini yapabildigi icin, kendini ifade edebildigi icin ve hatta kendi cözümünü kendi bulmasini sagladigi icin icim cook rahat.. |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Sevgili günlügüm, kolay kolay beni birsey hüzünlendiremez ama bugün cook deger verdigim, cook saydigim, ve cok önemli ve özel buldugum insan bulundugumuz ortamdan gitme karari almis.. yani gitme kal dedim ama, ne yapacak, nasil davranacak sonuc ne olacak bilmiyorum.. "Hayat ne garip" deyip duruyorum kendime yine o garipliklerden biri yasaniyor.. Hep bu deger verdiklerimiz, varligi ile senlendiklerimiz, oluslari ile mutlu olduklarimiz hep bi yerlere gidiyorlar.. Sanki görevim bitti, artik baska görevlere dermis gibi.. Bir ögretmen atamasi gibi.. Beni hep hatirla der gibi.. Ne tuhaf.. gideceklerini duydugumuzda bir hüzün kaplar.. gittiklerinde bir hüzün kaplar ve akillarimiza geldiklerinde.. Hayat böyle bisi iste.. Hep sevdiklerimiz ve saydiklarimizla bir arada olamiyoruz.. Alisiyoruz bi nevi bunada.. Herseye alistigimiz gibi.. Gidene, karar alana sadece dua ve iyi dileklerimiz kapatiyor icteki aciyi.. Aslinda tek kelime ile "GITME" diye haykirmak istesekte, onunda kararina saygi duyuyoruz ve en samimi duygularimizla, kalbten sesli bir sekilde dua ile ugurluyoruz.. Aldigin kararda mutlu ol emi.. Hayat sana hep iyi yüzünü göstersin emi.. Yüzün gülsün yüregin sen olsun emi.. Evren seni positiv gücleri ile beslesin emi.. Hanende bereket eksik olmasin emi.. Sen hep iyi ol emi.. Allah seni daima korusun.. Kimseye muhtac eylemesin.. Saglik versin sihhat versin.. |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- Sevgili günlügüm, günlerden cumartesi ve aksama ben evden cikacagim.. Arkadaslarla eglenecegiz, sonra ise ailemi ziyaret edecegim.. Kac gündür gidemedim yanlarina hep telefonla görüstük, bugün de görmessem kendimi hic rahat hissetmem :))) Basaracagim diyoruz, yapacagim diyoruz, edecegim diyoruz ama neyi??? Önemli olan yapmak istediklerimizin cevabini koymak. Yani soru isaretinden sonra birde noktayi bulabilmek.. O zaman daha rahat ve anlasilir olur hayat yasantimiz.. Sabah kahvaltiya gelen arkadasimin sormus oldugu bir sürü sorulardan artik tamam canim, birde su yapacaklarinin cevabini alsak.. Yani sikilmadim da.. Hani hep yapacagiz, edecegiz, gelecegiz, gidecegiz ama birde bunlarin cevaplari olsa.. Aldim kalemi kagidi verdim arkadasa, dedim ben masayi kaldiriyorum. Sende tüm yapacaklarinin edeceklerinin gideceklerinin su yanitini bana yaz.. Bunlari bana neden, niye, nicin diye bi cevapla.. Sonra devam konusalim.. Cünkü sen böyle yaptikca kendine gereksiz sorumluluklar yüklüyorsun, yapamayincada kendini üzüyor yipratiyorsun gereksiz yere.. Bakalim, ben masayi kaldirdim, yanina geldim halen daha cevaplar yoktu.. Dedi ben eve gitsem biraz düsünsem tasinsamda bitince sana telefon acip o zaman okusam olurmu diye :))) Sorun yok tabii.. Bakalim halen cevap gelecek... |
Cevap: -HAYATA YENIDEN BASLAMAK VE BASARMAK- En azından düşünüp yazmayı kabul etmiş gibi görünüyor bir de yazmaya bile yanaşmayanalar var Şirinem. :)) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:56 AM. |