![]() |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Alıntı:
Sevgili karavan; 22 gün içerisinde yaşadıklarınızı o kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız ki okurken büyük bir zevk aldım ve sizinle bir kez daha gurur duydum utananadamutananadamutananadam Kendinizin bu kadar farkında olmanız ve attığınız her adımın farkında olarak atmanız beni çok mutlu etti.İşte dedim keşke herkes böyle kendi içine dönerek kendisini gözlemleye bilse ve bu kadar herşeyin farkında olabilsegirlhaha girlhaha girlhaha Yaşadıklarınızı o kadar güzel gözlemliyorsunuz ki size imrenmeden edemiyorum....utananadamutananadamutananadam Daha büyük adımların ve başarıların tamda kapınızın önünde olduğundan artık çok eminim...sevinclisevinclisevincli Bir söz vardır''Gideceği limanı bilen gemiye hiç bir fırtına,hiç bir rüzgar engel olamaz''... İşte sizde gitmek istediğiniz limanı çok iyi biliyorsunuz ve karşınıza çıkabilecek hiç bir engel sizi bu yoldan döndürmeyi başaramayacak...Çünkü o yoldaki tüm fırtınalara dayanacak yürek sizde fazlasıyla var O0 Yolunuz her daim açık ve sevgiyle dolu olsunsevincli sevincli http://i213.photobucket.com/albums/c...0b2888f3c1.gif |
Öncelikle hoigeldiniz.Umarım dileğinizce bir tatil yapmışsınızdır.Allah içinize sindirsin. Sitedeki yokluğunu hissettiren bir iki gün yazılarıızı görmeyince eksikliğinizi hissetiğimiz arkadaşlarımızdan birisi de sizsiniz. Eğer bunları yazabildiysem bunu tamamen sizlere borçluyum.Ben dün de vardım ama duygularım hissettiklerim düşüncelerim böyle değildi. Bunların düzelmesini buradaki arkadaşlarıma sizlere borçluyum. Günlüğünüzde bahsettiğiniz gibi "Teşekkür ederim iyiki varsın" sekmesini icad eden bulup oraya koyan arkadaşımıza da çok şey borçluyuz. Yazdıklarımızın okunduğunu bilmek bile bizleri mutlu ediyor. İlgilenildiğimizi önemsendiğimizi bize hatırlatıyor. O yüzden bende elimden geldiğince arkadaşlarımın günlüklerini okumaya ve teşekkür etmeye gayret ediyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. Gerçekten sizler hiçbiryere gitmeyiniz.Biraz bencilce ama öyle. Biz sizleri hep buralarda görelim varlığınızı hissedelim. Bu bile bizlere moral kaynağı olması açısından yetiyor. Sağolun. İyiki varsınız. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. karavan mutlu olmana çok sevindim...bu zamanda etrafta mutlu insan görmekk cok zor...herkesin ayrı bir derdi var.önemli olan senin gibi dertlerden sıyrılıp,yaşadığı güzelliklerin farkına varabilmek...bence köprüyü geçmene cok az kalmıs... mutlusun,huzurlusun bu duyguların daim olsun... |
Öncelikle teşekkür ederim.Kıymetli vaktini ayırıp günlüğümü okumuş ve not yazmışsın. Henüz tam anlamıyla herşeyden sıyrılmış değilim zaten bunu söylesem de kimsenin inanmaması gerekir. Henüz yolun çok başındayım.Senin deyiminleyse köprüye henüz adım attım. Ama geçeceğim elbet.Burada bu kadar güzel insanın arasında bunu başaracağım.Şu an herşey güllük gülistanlık değil elbet ama olacak.Buna inancım var.Önemlisi de bu benim için. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. İyiki varsın. İyiki aramızdasın. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Herkese günaydın, Bugün benim ve tanıdığım iyisiyle kötüsüyle herkes için çok güzel bir gün olsun. Bu ara iyi gittiğimin farkındayım. Zaman zaman direksiyon hakimiyetini kaybetsemde artık daha çabuk farkına varıp hemen müdahale edip yoldan çıkmıyorum. Erken uyarı sistemim iyi çalışıyorsevincli ve daha da güzeli müdahale sistemimin yerinde ve olumlu müdahale etmesi. Bunları yapamazdım ve kendimi hiç istemediğim durumların içinde bulurdum. Şu sıralar öfkelerime hakim olmaya onu yenmeye çalışıyorum. Bunda başarılı olduğum söylenemez. Bir durum karşısında bir anda alevlenmiş buluyorum kendimi. Daha o an yanlış yaptığımı düşünüyorum. Bunu yapmamam herektiğini düşünüyorum ve alevler anında yerini küllere bırakıyor. Aslında bu da benim için bir gelişme ama olanı geri alamıyorum, öfkeleniyorum bir kere. Asıl olan öfkelenmemek,soğukkanlılığımı muhafaza edebilmek. Bunun bir yolu olmalı bakalım. Bugün fgceker in tavsiye ettiği kitapları almak üzere havale yapacağım.Muhammet Bozdağın beşli setini. Üç dört gün içinde sanırım elimde olur. Dün akşlam uzunca bir süre Muhammet Bozdağ ın sitesindeki sohbetkerini dinledim. Mantıklı konuşıyor hoşuma gitti ve en ilgimi çeken de sakinliği oldu. Bu aralar kendimde eksikliğini hissettiğim konu bu olduğu için sanırım. Benim de bu sakinliğe oldukça ihtiyacım var. Şimdi hedefimde sadece bu var. Buna odaklandım. Sizlerden de bu konuda gelecek önerileri değrlendirmeye hazırım. Teşekkür ederim. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Çok güzel bir an evvel sakin olmayı başaracağınıza ve öfkenize hakim olacağınıza inanıyorum. Var olmanın gücü adlı kitabı da tavsiye ederim. Çok güzel ve müthiş eğitici bir kitap , farkındalığınız artıyor. Ben kitaplarımı www.kitapyurdu.com'dan sipariş ediyorum onu da tavsiye ederim , hem çok uygun fiyatları hem de eve kadar geliyor. Güzel olsun gününüz, her daim huzurla ve sevgiyle , gülekalınız... |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Merhaba,bu satırları ağlayark değil hıçkırarak yazıyorum sadece ilk sayfada yazdıklarınızı okumama rağmen.Malesef siz babanızdan gördüğünüzü çocuklarınıza uyguladınız.Benim babam da babasından gördüğünü daha doğrusu göremediğini bize veremedi.Vermek istedi elbette anladık bunu ama sanki geç kalmıştım.Şimdi kaç kere sarılmak istesem de kaçıyorum.Sorduğu sorulara kısa cevaplar veriyorum.Biliyorum konuşmak istiyor,geçmişi telafi etmek istiyor ama keşke geçmiş hiç yaşanmasaydı.Yıllarca onunla birlikte olmaktan hep kaçtım.Her an başkalarının yanında küçük düşürülen biri olmak ve buna rağmen hala babacığım deyip kollarına atlamak hiç kolay değil...Bazı şeyler var ki insanın boğazında düğümleniyor ve o düğüm kolay kolay açılmıyor belki biraz nefes alacak kadar genişliyor o kadar.Ama ne olursa koşulsuzca sevmeyi insan zamanla öğreniyor.Affetmeyi öğreniyor.Sevgiyle kalın. |
Sevgili karavan; Bu aralar hayatında köklü değişim isteyen herkes evren tarafından test sürüşüne tabi tutuluyor sevinclisevinclisevincli Lütfen bir anda öfkeye kapıldığınızda bunu hatırlayın ve test ediliyorum deyin.girlhaha Evren önce istediklerimizi veriyor ardı ardına ve sonra bu isteklerde samimimiyiz diye bizi teste tabi tutuyor.Bu testte karşınıza çıkan engelere --bir anda öfkelenmenize- yenilmez ve kararınızdan vazgeçmeyip ben engellere rağmen yoluma devam edeceğim derseniz--ki siz bunu her seferinde söylüyorsunuz- . Değişime giden yoldaki tüm engeller bir bir önünüzden kalkacak ve yollar son gaz devam edebilmeniz için sıfır kilometre asfaltla döşenmiş halde karşınıza çıkıverecek.sevincli sevincli sevincli SAbır ve kararlılıkla çıktığınız bu değişim yolunda ilerlemeye devam edin lütfen yılmadan bir an bile olsun kararsızlığa kapılıp of demeden... Sakın unutmayın şu anda istediğiniz hayat için test sürüşündesiniz. Siz neleri atlatmış insansınız bu test sürüşündende alnınızın akıyla çıkacaksınız ihtiyacınız olan herşeye saten sahipsiniz.Tüm donanım sizde var.Siz kendinize sahipsiniz.Bunu sakın unutmayın ve yolunuza tam gaz devam edin ...sevincli sevincli sevincli İyiki varsınız,Ve iyiki hayatımdasınız |
Mesajınıza çok geç cevap verdim.Evde biraz onarımişlerim vardı ortalık darman duman olunca kafam da dağılıyor o yüzden pek giremedim siteye girsemde yazdıklarınıza cevap veremedim. fgcekerin tavsiye ettiği beş adet kitabım geldi.Okumaya başladım.Onları bitirir bitirmez tavsiyenize uyacağımdan emin olabilirsiniz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. İyiki tekrar aranızdayım. |
Bu siteyle yeni evlendiğim sıralar tanışmayı dilerdim ama o yıllarda internetin adı bile yoktu. İnsan aldığından başka birşey veremiyor ne yazık ki.Ben de güzel babamdan aldığım mirası çocuklarıma pay ettim. Elbette ki yaptıklarımdan çok pişmanım. O günlerde onları azarlarken bile bir taraftan pişmanlık duyarken bir taraftan da azarlamaya devam ederdim.Öylesine içinden çıkılmaz bir açmaz ki....... Yazdıklarınız beni çok düşündürdü. Zaten hep düşündüğüm bir konuydu. "Çocuklarım benim için ne düşünüyor?" hep bunu düşünürüm. Onlara yaşattıklarım hakkında neler düşünüyorlar? Neler hissediyorlar? Nasıl ve ne derece etkilendiler? Geceleri yatarken uykularını kaçıran benimle ilgili düşün celeri nelerdi?.......vs.vs Hep bu sorularla yaşadım hala daha yaşamaya devam ediyorum. Bir anda bunları unutup kendim mutlu olmayı da yediremiyorum kendime. Ben babamdan bir gömlek üstünüm. Hiç olmazsa onlara bağırıp çağırmıyalı yıllar oldu. Artık sevgi ile yaklaşmayı becerebiliyorum. Ya benim güzel babam...... Benim elliyedi yaşıma geldiğimin farkında olamayan ve bana telefon açıp hiç kabahatim yok iken ağzına geleni söyliyebilen güzel babam. Ona bir kere olsun sarılamadım.Bunu öyle çok isterdim ki.Ama olmadı işte. Ama ben çocuklarıma öyle sıkı sarılıyorum ki. Onlar da bana içten sarıldıklarına göre diyorum ki beni affettiler. Bana hak etmesem de öyle güzel sözlerle hitap ediyorlar ki diyorum ki beni affettiler. Sevgili Nefti,Sizden ricam şu, Babanız belli ki yaptıklarından fazlası ile pişman. Size sarılmasını beklemeyin sanırım bunu yapamaz.İçindeki binbir türlü duygu ile bunu beceremez. Geçmiş istenmesede bir şekilde yaşanmış.Yapılabilecek birşey yok bu konuda. Sarılmak içinizden gelmese de oturup konuşmayı deneyin.Düşüncelerini öğrenin.Siz de düşündüklerinizi hissettiklerinizi kendisine söyleyin.Aranızdaki buzlar biraz da olsa eriyecektir.Belkide onun duygularını öğrendikten sonra sarılmak bile istiyeceksiniz. Bence ona bir fırsat verin.Sonra çok üzülürsünüz. İyiki aramızdasınız. |
Bana göre çok uzun bir aradan sonra sizlerle olmak çok güzel. Sanıyorum evrende de araç satışları düştü herkesi test sürüşüne davet ediyorlar.sevinclisevincli Olsun bakalım geri adım atacak olan yok.Dilediği kadar test edebilir. Ben kafam koydum bir kere biraz zor olacak yolum uzun olacak ama "U" dönüşü yapmıyacağım. Yoldaki engellere biraz çarpıp hasar alıcam tangur tungur olucam ama arabayı devirmek ve "U" dönüşü yapmak asla yok.Kural bu. Cesaret verici sözleriniz için teşekkür ediyorum. İyiki sizi tanıdım. İyiki sizde benim hayatımdasınız. Teşekkür ederim.Teşekkür ederim.teşekkür ederim. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Eveeeeeeeeet sevgili günlüğüm, Seni biraz ihmal ettim aslında ihmal etmedim de biliyorsun kafam karışınca yazacaklarımı toparlıyamıyorum.Neyse yine seninleyim. Bu boşlukta kendimi dinleme imkanımı da buldum.Şöyle bir aylık geçmişimi gözden geçirdim. Kendimdeki olumlu değişmelerin daha bir farkına vardım. Artık olumsuz düşünmediğimin farkına vardım. Çevremdeki insanların ne kadar çok olumsuz düşündüklerinin sürekli birşeylerden şikayet ettiklerinin farkına vardım. Eskiden bende onlar gibi düşündüğüm için bana çok sıradan gelirdi konuşmaları. Ama artık öyle olmadığının farkına vardım. Bu tür konuşmalardan rahatsızlık bile duyduğumun bir an önce o ortamdan uzaklaşmak istediğimin farkına vardım. Özellikle onları görünce kendimi farklı bir yerde hissettim.Daha özel ve ayrıcalıklı olduğumun farkına vardım.(Asla küçümsemek anlamında düşünme) Kendimle tam anlamıyla olmasada en azından barışmaya başladığımın farkına vardım. Kendimi sevmeye başladığımın farkına vardım. Önceleri sofra hazırlarken bu kadar özen göstermezken tek başıma yesem de örtüde en ufak bir leke de olsa hemen değiştirmek istediğimin,koyduğum tabakları artık beğenmediğimin (biraz masraflı olacağımın) ekmeği keserken bile daha düzgün kesmek istediğimin.....min ....min....min....ve bu konu ile ilgili daha pek çok verebileceğim örneklerin olduğunun farkına vardım. Eskiden sürekli anahtar kaybederken bir aydır anahtarımı kaybetmediğimin farkına vardım. İnsanların bana eskiden olduğu gibi (Banka,kargo,PTT,Telekom vs... görevlilerinin) soğuk değil daha sıcak davrandıklarını farkettim.Çünkü artık onlara negatif değil pozitif enerji yaydığımın farkındayım.Asık yüzle değil gülerek baktığımın farkındayım. İnanılmaz ama bunları tam bir ay gibi kısa bir sürede başardığımın farkındayım. Bunlar da açıkçası hoşuma gitmeye başladı. İçimde sürekli bir sevinç var. Yalnııııııııııııız !!!! Akşam olup evde kendimle başbaşa kalınca çocuklarımı annemi babamı,ailemi düşündüğüm zaman bu sevincim bitmese de oldukça azalıyor.Sanıyorum bu da normal ve zamanla düzelecek. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Merhabalar karavan, Anlattıklarınız harika gelişmeler.. Hayatınızın her anında olumlu düşünmeye başlamak çok güzel bir artı..Ve bütün bu yaşadıklarınızın farkında olmak..Tek başınıza bir sofradayken bile özen gösterebilmek..Bu sevinçlerinizin katlanarak daha da artmasını diliyorum..Sadece bir ayda bunları yaşayabiliyorsanız, ilerleyen zamanlarda daha hoş anlar sizi bekliyor..Evinizde tek kaldığınız anlarda bile.. Mutluluklarınızın daim olması dileklerimle..actionsmile |
Güzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bir ay öncesini de hatırlıyorum ve hiç unutmıyacağım ama bende sadece güzel bir başlangıca adım atışımın güzel bir anısı olarak saklıyacağım o günü. Hepinizin etrafımı nasıl sardığınızı bana nasıl destek olduğunuzu tökezlediğim zaman elimden nasıl tuttuğunuzu da hiç unutmıyacağım.Eğer bugün bunları yaşıyorsam bunu kısacık bir cümle yorumuyla bile bana güç veren siz arkadaşlarıma, gerçek dostlarıma, güzel insanlara ve bizleri bir araya getiren bu siteye borçluyum. Teşekkür ediyorum. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. selam karavan, harika bir yol almissin tebrik ederim. ilgiyle takip ediyorum.... bol sans. |
İlgine ve her zamanki gibi desteğine teşekkür ediyorum. Sağol arkadaşım. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Dün bir taraftan da "Zero limit" i okumaya başladım.Kitap çok ilgimi çekti.Yazarım akıcı bir anlatımı var.Bir anda altmış sayfayı okuyup bitirmişim.Bugün tekrar baştan başladım ve hatırlıyamadığım yerleri farkettim. Şu ana kadar siteden ve kitaplardan okuduklarımdan anladığım şu ki bilinç altımız müthiş birşet biz kendimizi yönetmiyoruz demek yönetiliyormuşuz. Beni eskiden yaşadığım ve sürekli rahatsız eden pek çok hatıra var zihnimde veya bilinçaltında bunları hatırlamak istemesemde bir şekilde önüme geliyor.Örneğin on sene kadar önce tapusunu almadan ödeme yaptığım için kaybettiğim iki dairenin olduğu apartmanın önünden hergün geçmez zorundayım çünkü oturduğum yere başka yol yok.Ben bunu kaybettim artık üstüne de bir bardak su içtim bitti gitti ama hala hatırlamak beni rahatsız ediyor.Bunu tamamen unutmayı denememe rağmen beceremiyorum.Unutmak değil de belki affetmeyi diyelim.Bununla nasıl başa çıkabileceğimi öğrenmem gerek.Bu ve buna benzer şeyler var hatıralarımda.Bunlar da beni rahatsız ediyor.Bunlardan bir şekilde kurtulmam lazım. Biraz daha kitap, sayfa karıştırmam gerekiyor. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Öğrendiğinizde bana da öğretir misiniz? Çünkü ben de affedip hafiflemek istiyorum. Bunu kendim ve çocuğum için yapmalıyım. Dün okuduğum kitapta kimse içki içmek ve kötü biri olmak istemez. Herkes iyi olmak , iyi davranmak ve hayattan zevk almak ister. Bunu yapamıyorsa hastadır ve hasta , tedavi olması gerekir diye bakılması gerekir diyordu. Beni bu laf biraz rahatlattı belki size de etkisi olur , ne dersiniz ? |
Elbette ki bildiğim öğrendiğim herşeyi sizlerle paylaşmayı tercih ederim.Ben sizlerden çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.bundan zevk duyar mutlu olurum. Diğer konuya gelince: Açıkça söylemem gerekirse artık hasta hastalık hastahane ....vb kelimeler beni rahatsız etmeye başladı. Daha önceleri böyle hissetmezdim. Sanırım bu bana değişim sürecimin bir getirisi oldu. O sebeple ben hasta olduğumu kabul etmiyorum. İçimde yanlış olan birşeyler düşünceler var sadece bunları düzeltmem gerektiğini düşünüyorum bu konuda. O yüzden o cümle beni rahatlatmadı.Üzgünüm... Lütfen beni yanlış anlamayınız burada herşeyimizi açık açık konuşmak durumundayız.Birbirimize şirin görünmek burada oluş amacımıza ters düşer diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Herkese günaydın, Sanada günaydın sevgili günlüğüm, Gelişme sürecimde bugün güzel birşey yaşadım bunu sizlerle paylaşmak istedim. Beni çok mutlu etti şevkim azmim arttı. Motorsikletim birinci viteste takılı kalmış daha önce birkaç kez saatlerce uğraşıp denememe rağmen onaramamıştım. Bu yüzden de aylardır yatıyordu. Sabah yine erkenden kalktım. Bilgisayarımın başına geçtim. Düşüncenin gücü ile ilgili önceden kaydettiğim bir makaleyi okuyordum. Aklıma motorum geldi.Onu onarmayı düşündüm. Bağıra bağıra defalarca seni bugün tamir edeceğim dedim ve kendimi onunla gezerken imgeledim. O hızla okumayı orda kesip bahçeye çıkıp takımlarımı aldım ve motorumun yanına geldim. Garibimin tozlar içinde kalmış örtüsünü açtım. "Koçum seni ihmal ettiğim için üzgünüm beni affet ama şimdi seni iyileştirip birlikte gezeceğiz" dedim. Vallahi aynen böyle dedim. Sonra başlatım onarıma. En fazla on dakika geçti geçmedi gerekli demontajları yaptıktan sonra vitese vurdum taaa taaaa taaaa taaaaaaammmmmm vites aynen boşa çıktı. Hemen söktüklerimi monte ettim ama çalıştırmadım çünkü saat erkendi komşularım henüz kalkmamıştı. Birazdan onu da deniycem ama şu an iş tamam..... Şimdi daha bir şevkle çalışmalarıma devam edicem. Hepinize ama hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu anımı bana sizlerin yardımları destekleri yaşattı. Hepinizi çok seviyorummmmmmmmm....... |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. ondan özür dlemen ne büyük incelikk.....onu sevdiğini ve hayatında olduğu için teşekkür ettiğinide söyle..işe yarıyacaktır eminim.. |
Onu gerçekten seviyorum ama o bunu söylemezsem nerden bilecek.Çok haklısın.Zaten sanırım hep böyle oluyor.Biz sevince bunu karşıdaki biliyor sanıyoruz ama söylemezsek bunu bilmesi mümkün mü? Uyarın için teşekkür ederim. Bugün onunla gezerken bunu sık sık söyliyeceğimden emin olabilirsin. İyiki varsın teşekkür ediyorum. |
Yanlış anlaşıldım sanırım ben sizi üzenleri hasta olarak nitlendirdim sizi değil. Hasta olduklarını düşününce biraz olsun rahatladım ben kendi adıma diye yazdım belki faydası olur size diye de paylaştım. Değişiminizi görmek güzel , devamını diliyorum. Haftanız güzel geçsin, gülekalınız.... |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. sevgili karavan günlüğüne tekrardan bir göz attım ciddi ciddi değişiyoruz bunu grebilmek harika =) bnde şuan zero limiti okuyorum işin aslı oldukça garp geldi anlatılanlar ..ama deneyimleride okudukça içimi tarifsiz bir heves bağladı..sevincli eyer bunuda oturtabilirem mükemmel olur birde nette gezinrken hoponopono nun telkin mp3 ünü budum onuda arka planda sık sık dinliyorum ::) iyiki vrsın karavan iyiki biizmlesnsapkal89 http://www.cicekansiklopedisi.com/im...2007233918.jpg |
"Dün okuduğum kitapta kimse içki içmek ve kötü biri olmak istemez. Herkes iyi olmak , iyi davranmak ve hayattan zevk almak ister. Bunu yapamıyorsa hastadır ve hasta , tedavi olması gerekir " Ben kitapta yazan bu bölümü kendim de iyi olmak istiyorum iyi davranmak istiyorum ama yapamıyorum böylece bende hasta grubuna giriyorum gibi algıladım. Demek bir yanlış anlaşılma oldu neyse önemli değil olur böyle şeyler. Kusuruma bakmayınız. Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. İyiki varsınız.... |
Ben kendimde inanılmaz değişiklşikler yaşıyorum. Ve bu olay artık öçok zevkli bir hal aldı. Elbette ki daha henüz yolun başındayım ama buna rağmen bunları yaşamak harika demek ki biraz daha ilerlersem kimbilir neler yaşıyacağım. Hooponopono nun mp3 ünü indirdiğin adresi verme imkanın varsa sevinirim. Birazdan zero limite kaldığüım yerden devam edicem. Bu konuda deneyimlerimizi paylaşmayı diliyorum. Ben günlüğümde (Burada yazarım) Umarım güzel şeyler yazma fırsatım olur. Sende iyiki varsın. İyiki aramızdasın. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Sevgili günlüğüm, Dikkat edersen artık sana hep olumlu şeyler yazıyorum ve bundan sonra da böyle olmasını diliyorum. Bugün yine yaşadığım olumlu iki deneyimimi kaleme alacağım. Hani son sıralar hep almak istediğim kırmızı bir bisiklet kaskı vardı.İnternette defalarca o sayfaya girip resmine bakardım ve çok hoşuma gider seyretmekten bile zevk alırdım. İki gün önce sanayide birisinden alacağım vardı onu almaya gittim. Parayı aldıktan sonra kask sormak üzere bir dükkana girdim onlarda yokmuş orda motorsikletimi götürdüğüm arkadaş da parça almaya gelmiş. Uzun süredir (Yaklaşık iki yıl) görüşemiyorduk kendisiyle. Ayak üstü hoşbeşten sonra abi bende bir tane var beğenirsen sana veririm deyince birlikte dükkanına gittim. Bir tek kask kalmış rafında ölçüsüde rengi de resmini internette seyrettiğim tam benim aradığım kask ve hiç olmıyacak bir yerde beni bekliyor. Kaskı aldım hemde yarı fiyatına verdi. Oradan çıktım eve dönerken sigortacının önünden geçtim epey sonra aklıma aracın sigortası geldi ama zaten iki ay geçti cezaya girmiştir diye düşündüm. Yine de nasıl olsa yaptırıcam bari gelmişken yaptırayım dedim ve geri döndüm. Aracın plakasını söyledim çocuk hatırladı "Abi seni aradık ulaşamadık bugün son gün iyiki geldin yoksa cezaya girecekt" dedi. Öyle şaştım ki üstünde durmadığım için hep geciktirirken ilk defa gününde ödedim onuda yüzde yirmi indirimli olarak. Daha önceleri sürekli olumsuz düşüncelerimle kendime ne kadar zarare verdiğimi düşünüyorum da....... Burada onbeş onaltı yaşlarındaki kardeşlerimizin sitede olduklarını görünce buna o kadar çok seviniyorum ki. Ben hayatı yaşamaya ne kadar geç başladım diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere borçlu olduğum yeni yaşantımı bana hediye eden buradaki herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz iyiki varsınız. İyiki yanımdasınız. |
|
|
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Bütün güzel dileklerin gerçek olsun Karavan, ben de senin gibi bu siteye umutsuz girip, umudunu, mutluluğunu, özgüvenini yeni kazananlardan biriyim. Benzer yazılar ve kişiler gördükçe inancım çoğalmıştı. Sen de iyi ki varsın. belki bir gün bizi de okuyup kendine olan inancını, gücünü tazeleyen üyeler olur. Açık yüreklilikle paylaştığın düşüncelerin ve duyguların için çok teşekkürler. Keyifli günler dilerim. |
Hepimiz birbirimizden birşeyler öğrenip gelişiyoruz.Bunu yapabilmek de bir yere gelebilmişlik bence.Birbirimize değer veriyoruz.Bundan güzel ne olabilir. Teşkkür ediyorum. Sende iyiki varsın. İyiki hayatımdasın. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. Bugün eski bir mesai arkadaşımın kemik kanserine olduğu haberiyle yeni haftaya başladım.Hastahanede yatıyormuş.Telefonunu aradım cevap vermedi işyerini aradım bizde zaman zaman cevap alamıyoruz dediler.Şu an İzmirdeymiş. Sanıyorum bir iki gün içinde gitmem gerekecek.Kendisini görmek konuşmak istiyorum.En azından ona destek olabilmeyi umut ediyorum. Neyin ne zaman kimi bulacağı nasıl bir haber alacağımız hiç belli olmuyor.Herşey bizler için.Her an herşeye hazırlıklı olmak durumundayız. |
Böyle durumlarda insan nasıl basit şeyleri kafaya taktığını , önemsiz şeylere üzülüp kendini hırpaladığını , kırgınlıkların, kızgınlıkların hepsinin boş olduğunu görüyor. Her şey biz insanlar için ve dünya bir şeylere kafa yoracak kadar uzun değil... |
Az önce yine haber aldım neticeler olumsuz değilmiş.Yarında taburcu olup haftalık kontrollerine gidecekmiş. Hiçbirşey için birbirimiz değil kırmaya üzmeye bile değmez.Artık bunu çok iyi biliyorum. Teşekkür ederim. İyiki varsın. |
Cevap: İmkanım olsaydı çocukluğumu değiştirebilseydim. ne guzel ifade etmissiniz oyle hayat bu surprizlerle dolu aci tatli.. gercektende kimseyi kirmaya degmezz .. sevgilerle mutlu kalin |
Dilerim bir an evvel sağlığına tamamen kavuşur . Tanımasam da selam söyle olur mu abicim...sapkal89 |
abi sen bi daha yazma :( ağlarım |
Ve sanırım huzurlu da... |
Merhaba kardeşim, Bu günün erken saatlerine döndüm Dalamandan ama içim rahat arkadaşımı görüp geldim.İki buçuk saatlik mesafede olduğu için bir gün içinde gidip dönebildim. O da çok memnun oldu eskilerden epey konuştuk bereket konuşmaya mani bir hali yoktu. Bu siteden bahsettim yeni arkadaşlarımdan sözettim ama inan selamını yeni gördüğüm için bu aklıma gelmesede senden de bahsedip üzüntünü ilettim.Şaşırdı tabi bunlar alışık olmadığımız güzellikler.Ama söz bugün gün içinde konuştuğumda selamını da ileteceğim sana da bilgi vericem :) üzerimde kalmasın. Güzel gönlün için sevincin için teşekküür ederim.Allah razı olsun. İyiki varsın. |
Herşeyden önce günlüğüm ile ilgilendiğin yorum yaptığın için teşekkür ederim ama o günlüğümün ilk sayfasıydı. Şimdi senin vesilenle bir daha neler yazdığımı okudum.Bunun için de sana teşekkür ederim.İyiki okumuş ve not düşmüşsün. Okuyunca nereden nereye geldiğimi bir daha farkettim.Nereden nereye derken sanki yıllar geçmiş gibi oluyor ama yılların etkilerini birbuçuk ayda kaldırabilmeyi başarmışım.Hayatımın akışını olduğunun tersine çevirebilmişim. O yüzden yazmaya devam edicem elbet ama güzel şeyler olacak bunlar.Tabii ki zaman zaman dalgalanmalar sendelemeler olacak ama artık düşmek yok. Böyle arkadaşlarım sizler gibi güzel insanların arasındayken düşmenin imkanı zaten yok.Sadece bazen içsel dalgalanmaların dışında Allah ın izni ile bana birşey olmıyacak buna müsaade etmiycem. İyiki varsın kardeşim.İyiki aramızdasın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:42 AM. |