![]() |
Cevap: günlüğüm Yaz ne kaybedersin demeyeceğim elbette , konuşarak anlaşmayı da öğrenmek lazım. İnsanların çoğu aynı hatayı yapıyor iyi durumlarda ben , suçlarken sen. Belki de ortada suç yok , herkes kendi açısından haklı. Empati kurmak lazım hem de her durumda.... Suçlarken sen değil de ben öyle düşünüyorum ya da ben öyle algılıyorum gibi cümleler kurulursa çok daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim. |
Cevap: günlüğüm Alıntı:
eşimin de sosyal fobi konusunda empati kursada bunun yeterli olamayacagını biliyorum...yaşamayan bilemez çünkü...ne kadar evt korkuyor,ortama giremiyor diye düşünsede bazen hastalıgının arkasına sıgınıyorsun gidicez ve aileme surat asmayacaksın diyor...buda beni tam olarak anlayamadıgının ne kdr acı cektiğimi bilmediginin kanıtı... yani bir yara olsa bu dersinki ay o yara bende olsa kım bilir nasıl acı cekerım... küçüklüğünde düşmüştür ufak ta olsa yarası, bilir acısını...ama kendine cok güvenen,insanlar arasında cok rahat olan birisi icin örn;eşim sf li birisini anlamak cok zor... |
Bir de benim bi yöntemim vardı onu da seninle paylaşmak istiyorum. Hiç kimsenin senden bi farkı yok belki onlarda senin gibi ortamlara girmeye çekiniyordur , herkes 9 aylık ve onlarda sen gibi yemek , uyumak ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyor . Kızdığın zamanda herkesin patates çuvalı olduğunu düşünebilirsin ben öyle yapıyorumgirlhaha Ve beğendiğim iki sözü de seninle paylaşmak istiyorum. Oyun bitince şahta, piyonda aynı kutuya konur. Yani hepimizin öldükten sonra konacağı yer aynı . Ayrıca Kafka'nın bir sözünü de çok beğenirim. Ölümün olduğu yerde hayatta hiçbir şey çok ciddi değildir. Kimse değil sen kendine yardım et ve kendini sevip en yakın dostun ol. Kimse senin kadar sana yardım edemezzzzzzz....O0 |
kendimi seviyorum...siizi seviyorum...hayatı seviyorum...insanları seviyorum...yaşamayı seviyorum...dl67dl67dl67 sanki bi çikolatalı pasta yı hakettim y789 |
Cevap: günlüğüm Kesinlikle hakettin. Kurs çok iyi gelecek inan bana , belki ben o yüzden yıllardır kurslara giderim. Olabilir... Çünkü ben de aileden kaynaklı kendine güvensizlik ve aşağılık kompleksi vardı . Hala bazen ortaya çıkmaya çalışıyor , bastırıyorum çıkmasın diye. |
|
|
Cevap: günlüğüm ramazan geliyor...en korktugum sey olan birinin karsısında yemek yemek, bu ayda daha tedırgin ediyor beni...iftar davetlerine gitmemek olmaz...eşime alt komsunun ramazanda koye gıdecegıni böylelikle en azından bir kişini iftara davet etmesnıden kurtuldugumu soyledım....oda ii ne buyuk bişey kutlayalım bunu dıe dalga gecti...anlamıyor benı ama yınede ona kızmıyorum...o yanımda olmasada sız yanımdasınız ve benı anlıyorsunuz.atlatacagım Allah ın izniyle... |
Cevap: günlüğüm eşimi aldım karsıma derdimi anlattım.istersen günlüğümü okutayım,problemlerim ciddi,hafife alınacak şeyler degil, beni anlamıyrsun dedım.beklediğim tepki,haklısın gerçekten zor zamanlar gecırıyrsun,birlikte atlatacagız tarzında seylerdi...ama o sadece işe girmemi,insanllarla evde oturarak arkadaslık kuramayacagımı ancak o zmn acılacagımı soyluyor...butun gun o sıteye gırerek bısey elde edemezsın dıyor.daha oncede calıstım ama hala aynıyım...bu sıte bnm ıcın tek kurtuluş yolu... dedimki benden su denızı asıp karsıya gec dıyorsun...ama ben once kopru yapmalıyımki saglam adımlar atayım...sfli olarak ne kdr calısırsam calısayım bir adım bile ilerleyemıyorum.ama iyileşip oyle calısırsam onume cıkan fırsatları degerlendırıp,kademe atlaayabilecegime ınanıyorum...hiç kimse benm kdr cekıngen,musterılerının yuzune bakamayan bırını alıpta işinnin basına gecırmez... bende iyileşip karsısına dikilicem...işte diycem artık hasta deglm...o işten o işe koşşturucam...her gun toplantılar,partiler vercem...yaparım ben bunu... |
Sağlıcakla kal |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:19 PM. |