![]() |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. Alıntı:
|
suçluluk telkini bir süreliğine ruhsal dalgalanmalar, sinirlilik ve uykuya meyil yapabiliyor canım...öyle birşey olursa merak etmemen için önceden belirtmek istedim...belki hiç olmayabilir de...suçluluğu 2 hafta dinleyip listeden çıkarıp sonra belli aralıklarla tekrar dinlemek gerekiyor..hergün dinlenilen bir telkin değil de arasıra dinlenmesi gerekenlerden yani... neler yapacağın konusunda karar vermiş olman ve yolunu çizmen bile bir gelişmedir..bunun için seni kutlarım 956k inşallah güzel haberlerlerini de yazacaksın buraya...bundan eminim y789 |
Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba günlük... az önce nedense kendimi olumsuz ve hüzünlü bir ruh hali içinde buldum ve maalesef diyetimi bozacak bir kaçamak yaptım...hem de büyük bir kaçamak...o dün alınan keklerden birisini açtım ve yarısına yakınını yedim...ambalajını okudum kaç kaloriymiş diye...100 gram için 357 kalori demiş ağla2 işin daha da kötü yanı..tadından da pek o kadar zevk almadım..keşke tadından zevk alabileceğim ve kaçamak yapmama fazla kalori almama değicek birşeyler yeseydim keşke...keki öyle çok da yemedim..2 kalın dilim kadar..ama dünyanın kalorisi varmış sadanim bi süre suçluluk duydum bu yaptığımdan....ve yarım saatliğine koşu bandıma çıkıp yavaş tempoda yarım saat yürüdüm..bunun sonucunda hiç değilse 38 kalori yaktım...ama ya geri kalan 300 küsur kalori ne olacak sadanim ancak herşeye rağmen böyle bir kaçamak yapıp suçluluk duymuş olsam da ertesi günden itibaren diyetime sadık kalacağıma söz veriyorum...kaçamak yapıcaksam da en azından alacağım kaloriye değer şeyler için yaparım...o şeyi ağzıma atmadan önce içimden "acaba bu kaloriyi aldığıma değecek mi ? gerçekten zevk alıcakmıyım ? alacağım kalorinin bedelini bugün içinde ödemeye hazırmıyım? diye soracağım....ve soruların hepsine rahatça evet diyebiliyorsam yiyeceğim....birtanesine bile hayır diyorsam veya emin bile değilsem kaçamak yapmayacağım....insan kolay kalori yakmıyor...ama çok kolayca 2 lokmalık şeyden dünyanın kalorisini alıyor....az önce dediğim gibi 357 kaloriyi 2 dilimde aldım...ancak yarım saat normal tempo yürüyüşle anca 38 kalori yaktım...insanın neden bu kadar kolayca kilo aldığı şimdi açıklığa kavuşmuş oldu kafamda... birşey yemiyorum az yiyorum ama yine de kilo alıyorum diye düşünürdüm....kilo aldıracak şeyleri midede kaplayacağı hacimle doğru orantılı sanırdım..mesela bir tencere dolusu yemek yemek gibi....ama bir tencere dolusu yemeğin veremediği kaloriyi 2 dilim kek kaç katıyla veriyor... ve eskiden olsa "nasıl olsa diyeti bozdum" diyip kaçamak yapmaya devam eder ve diyeti iyice bozardım...ama bugün o tutumu göstermeyeceğim....hele ki çabalarımın somut örneklerini görmeye başlamışken... |
Ben 2 aydan biraz fazla zamandır telkinleri düzenliş bir şekilde dinliyorum en az 8 saat. İlk hafta ego suçluluk ve kendine güveni dinlemiştim. Geceleri sürekli uyanıyordum, sabahları geç kalkıyordum hep yorgundum ve agresiftim. Sonraki haftalarda rahat ettim, ama bütün telkinleri dinledim sonraki haftalarda ve buna rağmen iyiydim içinde bir tek suçluluk yoktu, ama öyle olumlu bir etkide olmadı başlarda dik yürüdüm mutlu oldum kendime güvendim, sonra aynı tas aynı hamam. 1 haftadır senin önerin üzerine gece başka gündüz başka telkinleri dinleyince yeniden mutluluk hormonu alır gibi oldum. Yalnız dün gece suçluluğu etkiledim ve gece uyandığımda kafamın içinde sanki bir ateş vardı ve dalgalanma gibi his oldu, sinirliydim, mutsuz ve gergin oldum. Onu dinlemekten vaz geçtim kapattım. Birde benim çekim yasası defterim var. Ona senin olumlamalarını ve kitaplardakileri not etmiştim. Bir tanesini seçip her hafta düzenli olara uygulamaya karar verim. Bu haftaki şu "saygı görmeyi hak ediyorum ve saygı görüyorum. Ben herkesten saygı görüyorum. Saygı gördüğümde kendimi güvende hissederim gibi cümleleri arttırıyorum. Asıl cümle saygı görmeyi hak ediyorum diğerlerini ben ekledim. Araba kullanırken yalnız olduğum için bunları sesli olarak tekrar ettim derken cümlelerimde sevgi sözcükleri olmaya başladı. Sevilmeye değerim. Ben herkesi seviyorum herkes beni seviyor. Değerliyim. Ben mükemmelim. Ben sağlıklıyım. Ben su içmeyi seviyorum. Ben hergün bol su içiyorum. Ben hergün sadece 6 saat uyuyorum. Ben hergün erkenden kalkıp spor yapıyorum gibiy789 Ayy bunları sesli söylerken birdenbire bir mutlu oldum bir mutlu oldum inanılmaz bir güven geldi kendime. Önce çevreden bakan deli der diye çekindim ama sonra kulaklıklı cep teliyle konuşuyorumdur diye düşünürler deyip rahatça devam ettimy789 Hepsi senin sayende çok teşekkürler |
artık kendime spor için günleri belirledim...başka işlerle yoğun olduğum günlerde spor yapmayacağım....pazartesileri temizlik çarşambaları da alışveriş yapıyorum mesela :) ve haftanın bugünlerini dinlenme günü yapacağım spor yapmayacağım :) artık kilomu tartıda kontrol etmiyorum...çünkü vucudum kas yapmaya başladı o yüzden kilom düşmüyor görünüyor ancak bazı bölgelerimde sertleşme incelme ve sıkılaşma oldu y789 çünkü diyetimde protein öğünü de var ve bol su içiyorum...su da bünyenin kas inşa etmesinde rol oynuyormuş...gerçekten umduğumdan daha kısa sürede yağlar kasa dönüştü... |
olumlamalardan bazılarını kendinin oluşturması da çok güzel blissy biliyomusun insana en iyi gelen olumlamalar genelde insanın kendi yarattıkları olumlamalar oluyor...kişiye özel oldukları için daha iyi etki ediyor..sonuçta kimse kendini kendisinden daha iyi bilemez y789 hazır olumlamalar başta etkili de olsa bir süre sonra yetersiz veya yüzeysel kalabiliyor...olumlamaların hemen etki etmesine ve güven aşılamasına çok çok sevindim canım blissyblissy bana bu mutlu haberi verdiğin için teşekkür ederim...iyiki varsın arkadaşım...smil56 |
|
|
evet canım bünye kas oluşturabilmek için suya ve proteine ihtiyaç duyuyor...zorlanmadan su içebilmene çok sevindimblissy insanın önceden hoşlanmadığı bir işi yapabilmesi için istediği ve sevdiği bir konuya katkısı olduğunu öğrenmek iyi oluyor..sevilmeyen iş sevilir hale geliyor..bana da sporu o esnada müzik dinleyebilme olasılığı sevdirdi..alabiliyorsan senin de eve koşu bandı almanı tavsiye ederim 12389 moralin hiç bozulmasın canım benim form durumu da pek içaçıcı değil ama koşu bandı + diyetle biraz böyle oldu...bugün alışverişe çıktım kıyafet almak için...ve 42 beden pantolona giremedim..önü de kapanmadı... anımda babam olduğu için daha büyük bedeni de istemeye utandım...babam numaralara çok takıntılıdır çünkü...moralim bozuldu buna birşey almadan çıktım.....ama bunu kafamda fazla büyütmemeye çalışıyorum..çünkü 2 hafta önceki halimle şimdiki halim arasında baya fark var...her ne kadar o pantolona giremesem de...belki 1 ay sonra o beden pantolonlara girebilirim inşallah... evet canım sınav kağıdı geldi aman yaaasadanim saçma sapan biyere vermişler ona da moralim bozuldu...istanbul trafiği malum bilirsin..hele ki haftasonu.. sınavada babam götürüyor yoksa gözü arkada kalıyormuş...zamanında okulu bitirmedin beni yollarda süründürüyosun diye dırdır edicek.. oysa ben de evi çekip çeviriyorum..ama sınav günü bunlar aklına gelmiyor tabi...bugün biraz moralim bozuk..bunları sana yansıttığım için kusura bakma sad456 |
Alıntı:
Alıntı:
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:34 AM. |