Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   yeni uye elif in yasami ve insallah degisimi :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/1598-yeni-uye-elif-yasami-ve-insallah-degisimi.html)

elif2 12-10-2007 09:08 AM

Ynt: yeni uye elif in yasami ve insallah degisimi :)

Her evde ayri bir bayram telasi vardir simdi...
bizimkilerde de her bayram yapilan seyler yapiliyordur ben gormesemde onlari..

anneannem ve dedem koyde yasiyor..5 cocuklari var..dayim onlarin alt katinda oturuyor diger 4 kiz her koseye dagilmis ayri yerlerdeler...

arefe gunu bulusma yeri anneannemin evi..bizim bayram o gunden basliyor..coluk cocuk 20-25 kisiyi bazen geciyoruz..allahtan ev cok buyuk..dedem yaptirirken bunlarida dusunmus 5 oda yaptirmis her cocuga ayri oda...

arefe gunu evden yapilmis olarak getirilen kuru baklavalar serbetlenir..yarin icin sekerlikler doldurulur,kolonyalar hazirlanir,utuler yapilir...gec yatilir ama sabahta cook erken kalkilir..

cocuklarin en buyugu annem ve onun bi kucugu teyzem,biz kalktigimizda yemekleri yapmis bitirmistirler bile..bayram yemekleri standarttir ve koydeki her evde hemen hemen ayni yemekler vardir..sehriyeli domatesli corba,etli kuru fasulye,pilav ve yaninda kusbasi et ,kuru yufkadan yapilmis borekler ,koy ekmegi ve tatli baklava ve sutlac..

bayram sabahi namazdan bir saat once kalkilir..gencler yataklari toplar supurur,buyuklerde erkekleri namaza kaldirir,kim ne giyecek organizasyonu yapilir ve erkekler namaza gider..erkekler namazdayken ,ev misafirlere hazirlanir bir yandan buyuk bi sofra kahvalti hazirlanir..normalde bayram sabahi kahvaltida yemek yerler ama bu adeti biz biraz bozduk sabah sabah yemek yiyemiyoruz diye biz gencler kahvalti yiyoruz,buyukler yemek yerler..

erkekler namazdan sonra cami avlusunda butun koyluyle bayramlasir,mezarliga giderler (kadinlarda bayramda mutlaka mezarliga yakinlarina giderler),sonra eve gelirler..

bu arada her bayram yapilan bir latifeyi soylemeden gecemiyecegim..uykudan kalkmak istemeyen cocuklara...kalk bak bayram burdan gecerken kacirirsin,bayram kacti yada bak sen bayrami yakalayamayacaksin, yada bayram gecti gitti gibi sakalarla kaldirilir..

erkekler eve geldiginde evin tek erkek cocugu dayim her bayram yapildigi gibi ben bayrami acmaya gidiyorum der ve bahcade tufekle bir kac el ates eder (Bu sadece bayram sabahi ve yaninda kimse yokken acik alanda havaya dogru atilan ses yapan bir atis ve dugunlerde bizde ates edilmez,bayrama mahsus),onu duyan digerlerde kendi evleri bahcesinden havaya ates ederler ve bayram acilmis olur..

o buyuk masaya o kalabalik insanlar oturunca ev senlenir..once erkekler ve cocuklar doyurulur..sakalasmalar gulusmeler bagira bagira konusmalar tam bayrama layik bir yemek olur..yemek bitiminde salona gecilir..ninem ve dedem karsimizda durur..en buyukten kucuge dogru el opme baslar,ninemlerin elini open siraya gecer..herkes bayramlasmis olur..dedem harcliklari bayram oncesinden hazirlamistir zaten..o kadar toruna hazirlamazsa bayram sabahi nerden bozuk para bulacak ,5 cocuk ve 21 tane torunlar ve onlarin kimilerinin hanimi,kocasi cocugu...

bayramlasmada bitince evde yasli oldugu icin misafirler baslar gelmeye ilk iki gun pespese gelen olur,son gunde biz butun akrabalari gezeriz..

gencler koyde tum genclerin toplastigi sohpet ettigi belli bir yer var orda toplasir,butun gunleri orda gecer..

cocuklar bahsis alsin diye kapi kapi el opmeye gezerler sonrada solugu bakkalda alirlar,sekerler cikolatalar bayramda illa bi mideyi bozarlar..

eve gelen misafire once ac olup olmadigi sorulur,ac ise yemek degil ise ilk kolonya ve seker tutulur,tatli ve sutlac ikram edilir yanindada su..bazen borekte ikram edilir,bayram ziyaretleri kisa yapilir cunku onlar evdeyken bir yeni misafir gelmistir bile digeri kalkar vedalasip giderler..

yemekler cok cok yapilir ve 3 gun yetecek kadar olur.buzdolabinda muhafaza ederler cunku o karisiklikta imkan yok ki tekrar yemek yapicak..

son gun bayram aksami ev temizlenir herkes tek tek evlerine donerler..en son kalan nineme hic is kalmayacak sekilde evi birakir,vedalasilir bayramda son bulur...

su an onlar orda bunlari yapiyorlar,bense esim ise gitti ,oglumu okula yollamadim,birazdan giyinip eltime kahvaltiya gidicez zaten bir onlar var kahbaltidan sonra belki cocuklari gezdiririz ,arkadaslara ve turkiyeye telefon ederiz bayram biter ..buranin bayrami bu kadar iste..

cok guzeldi bayramlarim,en azindan simdiye kadar bayram nesesini yasadigim icin sukrediyorum..bizim cocuklar o kadarini bile yasayamiyorlar..

herkese iyi bayramlar wave wave wave

elif2 14-10-2007 08:32 PM

bayram bitti ...ben iki gundur heralde ramazandan yeni ciktik diye,tansiyonum bi inip bi cikiyor... 4897 hic boyle bi seyle karsilasmamistim...hatta bi oltugumde buyuk 15 ti yarim saat sonra buyuk 10 a dusmustu şaşkın ve feci sekilde basim agirdi tuh788

simdi de tansiyonum inip cikiyor ama en fazla 13 e cikti yani bugun daha iyiyim...heralde ramazandan yeni ciktik diye 4897 4897

insallah herkesin bayrami iyi gecmistir..iyi aksamlar

su_oguz@hotmail.com 14-10-2007 09:01 PM

geçmiş olsun elif cim tansiyon çok zor bilirim ,annemde tansiyon problemi var umarım kronikleşmez,tekrar geçmiş olsun ttli3

elif2 14-10-2007 10:48 PM

sagol suzzy,benim ailemde de var,bende ondan korkuyorum insallah gecicidir... 4897

shamanic 15-10-2007 09:42 AM

http://www.partipaketi.com/images/pr...2006111837.jpg umarın bu gün daha iyisindir.. actionsmile

su_oguz@hotmail.com 15-10-2007 11:02 AM

smiliyface smiliyface smiliyface

elif2 15-10-2007 05:22 PM

tesekkurler shamanic ve suzzy..durum ayni yine bi dusup bi cikiyo..dunden beri yarim saatte bir olcup kayit tutuyorum...pazarteside hazirladigim bu listeyle doktora gidicem.. bana sanki tonlarca tas tasimisim gibi yorgunluk yapiyor ve basima agri yapiyor..insallah gecici bi durumdur..ilgilenmeniz beni mutlu etti,tesekkurler :) :)

shamanic 16-10-2007 04:31 PM

actionsmile selam ... bu gün doktora gidecektin ya sonuç var mı diye merak ettim .. http://svartvitan.blogg.se/images/_c...1180379121.gif

elif2 16-10-2007 08:33 PM

cok dusuncelisin shamanic ttli3 dun aksam biraz daha iyiydim,sabahtan beri olcuyorum hep yakin sayilar cikiyor tansiyonumda ,kendimide iyi hissediyorum...yarinda bi sorun cikmazsa belliki ramazandan ciktik diye tansiyonumu etkiledi..doktora gitmem o zaman,tabi yarin devam ederse gitmem lazim sevincli

kotu gun dostu shamanic ttli3 ttli3 ark5

hayalayaz 16-10-2007 11:56 PM

elifciğim
önce doktora git..sonra fırsat buldukça ellerini kulaklarının üstüne koy dengeye girdiğini hissedinceye kadar böyle tut..bunu gün içinde yapabildiğin kadar çok yap..özellikle yatarken yaparsan sabaha daha farklı uyanırsın..ayrıca korkma ..ailede olan her mirası devralacağız diye bir kural yok..bayramda ailenden ayrı olduğun için biraz üzülmüşsündür..ben çok iyi bilirim almanya günlerinden..bayrama benzemeyen bayramları..allah sabır versin ablam...sevgiler..

elif2 18-10-2007 01:43 AM

heralde hayal abla hem bayram uzuntusu ,eh gurbetlik stres yapiyoruz ondan oluyor...yine arada dengesizlesiyor ama bu ara daha iyiyim..bu gece yatarken tavsiyeni deneyecegim,eminim ki ise yarayacaktir..bu ara havalardan mi ne yine bir duygusalim...zaten sonbahar kis aylarinda duygusal olmadigim gun cok nadir olur ,neyse iyi geceler,tatli ruyalar

elif2 26-10-2007 06:10 PM

aranizdan ayriliyorum arkadaslar ,yerimi baska bir hayatini degistirecek kisiye devrediyorum .....

bazi ozel nedenlerden dolayi ( telkinler sayesinde hersey yolunda merak etmeyin,mutluyum ) siteden uzak kalicam ,belki ara sira ugrayip yazdiklarinizi okurum ama devamli sizinle bir bilgi paylasiminda bulunamayacagim ve boyle sessiz ayrilmak gibi bi nankorluk yapamayacagim ...

oncelikle atakan beye telkinleri hazirlarken verdigi emegi ve bu siteyi kurdugu icin cok tesekkur ediyorum ..

benim hersey bitti dedigim bi anda hazirladigi telkinlerle beni dipsiz bi kuyudan cekip kurtardi...eski neseli mutlu halime geri dondum,telkinlerle oyle guclu oldum ki yaradanimdan baska kimseden korkmaz,hic bir guc beni deviremez oldu..hayata pamuk ipligiyle tutunurken dort elle sarilmami sagladi ..bu nasil oldu bende bilmiyorum ..

daha once bu tarz konularda ne bilgim vardi ne de hevesim ...bu konularda su anda ne biliyorsam bu sitede ogrendiklerimdir ..telkinlerin ise yarayacagini pek dusunmemistim ama olumlu sonuclar aldikca kendime sasiriyordum.olmasi mumkun degil gibi geliyor ,her dinledikten sonra omuzumdaki yuk kalkiyor yerine guc ekleniyordu.su anki halimle siteye uye oldugum ilk gunle arasinda inanilmaz buyuk fark var.acikca soylemek gerekirse su an bile telkinlerin nasil boyle etkili olduguna pek akil sir erdirmis degilim

degistigime bir ornek olarak ,siteye yeni uye oldugum vakit hayallerim ikinci bir bebegim daha olsun,cok iyi bir anne olayim,iyi bir es olayim falan filan diye devam ediyordu simdi ki hayallerimsaymakla bitmez ve bunlara hic benzemiyor ..ileride belki ama su an kesinlikle ikinci bir bebek dusunmuyorum,dil kursuna gidiyorum ve her gun ilgili yerlerden bilgi aliyorum ve hayalimde ki is yerimi acmayi dusunuyorum ,cok kucuk oglum icin simdiden okullari arastiriyorum ,dil kursundan sonra ehliyet kursu sirada yani dahada anlatabilirim yapacaklarimi onceden evden zorlqa cikan ben zamanimi bosa harcamaya bile kiyamiyorum ,devamli insanlar icindeyim ,hep mesgulum ve bu beni cok mutlu ediyor ..

uzun bi yazi oldu ama sonucta veda ...neyse telkinler icin ne kadar tesekkur etsem azdir atakan bey...

arkadaslarima gelince hepiniz birbirinden sevgi dolusunuz ..simdiye kadar bi kisinin bile saygisizligini gormedim..herkes birbirine bildiklerini aktarma cabasinda ,burdayken cok mutlu oldum ama artik hayatim degisti ve yapilacak cok isim var ..

iyi ki bi aksam ustu "ya mutlaka hayati bi sekilde degisen insanlar vardir ve bunu internette paylasmistir"diye dusunup google a hayatim degisti yazmisim ve sizi tanimisim ..

hepiniz kendi kendiniz kiymetini bilin ,hepiniz cok iyi dostlarsiniz ..

hayatim degisti klubu deyimiyle "ISIKLA KALIN" "SEVGIYLE KALIN"

umarim cok cabuk unutulmam

hersey icin hayatim degisti diyebildigim icin herkese tesekkurler

ELIF t678 t678 t678 t678

hülyaa 26-10-2007 07:13 PM

elifcim senin adına çok sevindim,ancak kendi adıma da üzüldüm.sevindim çünkü hayatını değiştirebilmişsin ve artık hayallerinin peşinden koşmaya başlamışsın ne güzel darısı tüm isteyenlerin başına... 25889
üzüldüm,çünkü ben daha yeni üyelerdenim seninle daha uzun günleri geçirmeyi deneyimlerinden faydalanmayı isterdim(bencilce oldu belki)
herkezin olduğu gibi benimde hayallerim var ve buraya yasalar benide getirdi.çok büyük değişimleri henüz yaşamış değilim ancak ufak tefek değişimleri de hayretle inceliyorum.bende dışarı çıkma korkusu var,urfadayım iş gereği 1 yıl oldu ama hala alışamadım hiçbir yeri bilmiyorum ve korkuyorum bu yüzden de sürekli evdeyim.telkinleri daha yeni çözdüm yanlış dinliyor muşum, şimdi düzene koyabildim.inş.bir gün bende yaşadığım güzellikleri burada paylşırım ki inanıyorum olacağına. thumbsanim
belki biraz saçmalık olacak ama ben bu siteden kimsenin gitmesini istemiyorum.her gün olmasa da vakti oldukça üyelerin burada bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmasını isterim.umarım senin vedan tam bir veda olmaz ve ara sıra gelir bizlerle paylaşırsın hayatını.inan o kadar önemli ki başka birinin yazdıkları.kendi adıma ben buradaki yazılanlardan güç alıyorum,insanların dürüstçe yazdıkları,paylaşımları bana güç veriyor.belki de bu yüzden herkezin burada olması gerektiğini düşünüyor,kimsenin gitmesini istemiyorum.Ancak herkezin özgürlük hakkına da saygıyla yaklaşmak gerekli.Sen nasıl mutlu olacaksan hayatın sana onları sunsun ve sende sevgiyle kabul et..hayatta herşey istediğin gibi olsun,tüm dileklerin gerçek yolunsa sevgiyle hep açık olsun...
ışıkla ve sevgiyle kal... t678

hayatimdegisti 26-10-2007 08:13 PM

Anladığım kadarı ile Elif hn ayrılmıyor meşguliyeti nedeni ile daha az katılımda bulunacak bir süre izleyici olarak kalacak. sung66
Nezeketiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. 956k

hayalayaz 27-10-2007 06:03 PM

GÜLE GÜLE ELİFCİĞİM YARADAN YOLUNU KENDİ NURUYLA AYDINLATSIN VE TAMAMEN AÇSIN.. hismiley

pisimbat 27-10-2007 07:02 PM

herşey gönlünün istediği şekilde hayırlısı ile olsun elif sevgilerimle şimdilik hoşaçal cat56

pakguc 28-10-2007 03:06 PM

elif öyle güzel yazmışsın ki,
çok duygulandım...

benim gibi senin de hayatının değişmesine çookkkkk sevindim... blissy

25emel 06-11-2007 11:47 AM

ya ben yeni gördüm 88a bende diyorum nerede bu kız ya tuh788 tam actım günlüğü neredesin die yazayım birde ne göreyim agl34 e ne diyeyim güle güle agl34

PAMİRNAZLI 15-12-2007 12:07 AM

Geç kalınmış bir hoşçakal benimkisi.
Ey güzel dost ben sana geldiğimde gitmiştin zaten açık kalmış bir sayfa bir hoşçakal filmlerdeki gibi. Sahipsiz yapayalnız yaşanılıp bırakılmışlıklarla elifin günlüğü son nokta demiş. Peki Gülyüzlü Dostum.. Yolun bahtın açık olsun..
Bir söz vardı.
Yedi dağın ardında olsun ama canı sağ gönlü hoş olsun bana yeter.
Elifim
YEDİ DAĞIN ARDINDA OL AMA CANIN SAĞ GÖNLÜN HOŞ OLSUN O BANA YETER.

Kozadaydın
Artık kelebeksin.
Uç hadi..
Hoşkal Hoşçakal

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:03 PM.