Yeni bir telkin.

kumar12

New member
0
HD RANK
Katılım
6 Nisan 2011
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Arkadaslar bi arkadasım escinsel olduğu icin hayattan küstü ve r etmeyin düsünüyor onu bu karamsar durumdan kurtarmak istiyorum..Aklıma bu telkinler geldi..Ben utangaclığımdan bu telkinler sayesinde kurtulmustum...
Simdi bi soru soruyorum acaba escinsellikten tamamen kurtulma telkini varmıdır? Yani yapılabilirmi?Cok ihtiyacı var arkadasımın lütfen yardım edin :(
 
eşcinsellik bir hastalık ya da kurtulunması gereken bir karakter özelliği değilki.Bu onun doğasında olan birşey.Kurtulmak yerine kendini olduğu gibi kabul etmeyle ilgili bir telkin yaptırsa daha iyi olur bence.
 
bence çekirdek inanç tespit edilip uygun telkinler denenebilinir...
 
bu baya önemli birşey r etmeye kadar vardırdıysa işi, bence bir uzmanla görüşse daha iyi olur ya da çekirdek inanç çalışması yaptırabilir. telkinler şöyle uygun olmayabilir yani telkini bir kere dinledim iyileştim gibi birşey değildir.. uzun süreli dinlenmesi kalıcı faydası açısından iyidir. uzman yardımının yanında ego güven güçlendirici ve suçluluk duyguları telkinlerini dinleyerek rahatlayabilir..
 
Escinsellik hormonal bozukluk sebebiyle ortaya cikan rahatsizliktir, dogasinda var diye birsey yoktur bence. Dogal olan heteroseksuelliktir. Erkegin de kadin da dogasinda olan budur. Ikinci olarak soylemek istedigim ise; evet bu bir rahatsizliktir ancak hormoal bozukluktan ziyade psikolojik bir rahatsizlik ta olabilir. Erkeklerin %60-70 ise su soruyu kendisine sorar, 'Ben escinselmiyim acaba?'. Isin asli escinsel olmasi degil, psikolojik olarak buna inanmasidir. Sirf bagirsak kurdu sebebiyle bile escinsel oldugunu dusunup o sekilde yasaaya baslayan pek cok insan oldugunu duymustum. Muhim olan herhangi bir hata yapmadan once kendisinin gayet dogal ve saglikli olduguna inanmasidir. Bunun icin de benim kendi fikrim telkinler cok ise yarayabilir. Ancak zaten oyle oldugunu dusunmek bile onu rahatsiz ediyorsa, bu durumdan telkin dinlemeden dahi bile kurtulablir bence. Ama telkinler sureci hizlandirir tabii ki.
 
Merhabalar,

Önceden ben de hastalık gözüyle bakıyordum. Şuanda eşcinselliğin hastalık ve tedavi edilecek bir şey olduğu konusunda net bir fikrim yok. Kafamı kurcalayan başka sorular takip ediyor çünkü birbirini. Genel olarak psikoterapiye giderek kurtulduğunu söyleyen kişilerin toplum baskısı, statü kaygısı, dışlanma vb. endişeler sebebiyle hislerini gizleme eğilimine gittiğini düşünüyorum. Hastalıksa eğer bu konuda psikiyatristler yetersiz kalıyor demektir.

Belki de her şeyin seçim olmadığına inandığım nadir konulardan biridir. Bu bir eğilim. Çünkü kimse bunu seçmek istemezdi. Eşcinsel insanların başına gelen türlü türlü olay var. Burada konuşmaya gerek bile yok. Nasıl dışlandıklarını herkes biliyor. İnsanların üzerine bu kadar gidilmesini acımasızca buluyorum. Biz nasıl onları anlayamıyorsak emin olun onlarda bir kız bir erkekten nasıl hoşlanır onu anlamıyorlar. Onlar başkalarını nasıl kabul ediyorsa başkaları da onları onaylamasalar da öyle kabul etmeliler diye düşünüyorum.

Konuyu genelden özele indirgiyim. Arkadaşınla ilgili bazı sorular sormak istiyorum.

Arkadaşın eşcinsel olmaktan mutlu mu? Eşcinsel olduğu için üzülmesinin sebebi tam olarak nedir? Bu durumu istemiyor mu? Yoksa üzüntüsünün kaynağı dışlanmaktan korkmak mı? Bir de psikologa ya da herhangi bir psikiyatriste gitti mi? Gitmesi ve bir uzmanla görüşmesi iyi olur.

Telkin arayışından yola çıkarak değişmek istediği sonucuna ulaşmak mümkün. Ancak bunu hangi sebebe dayanarak yaptığı da önemli bence. Sen de ona destek olmalısın. Utanılacak bir şey değil. Hele ki hiçbir şey insan yaşamından kıymetli değil.

Telkinler hakkında detaylı bilgiyi Atakan beyden alabilirsin. Ararsan bilgilendirir seni.

Sevgiler. actionsmile
 
canlılar sistemler bütünüdür der hocalar, duyu sistemi, görme, koku, tat, işitme, ısı algısı vs. cinsellikte sistemler içerisindedir, diğer sistemde yolunda gitmeyen durum tesbiti avantaj olarak erken tesbit edilir örnk: kulakta ses algaçlarında yetersizlik için çiddi uzman arayışıyla yaş ilerlemeden erken müdahaleyle çözümler sağlanır, cinsellik ileri yaşlarda ve bir tabu olarak sancılı bir süreç geçirir ta ta tam!.... sistemde yolunda gitmeye haller var çözüm nerede nasıl olmalıyı bulmak yerine travmalarla iyice gecikilir.
burda az olan bilgilerimizi arkadaşınız için paylaşabiliyoruz kişinin doğru uzmanı bulmasını diliyorum.
 
Bu konu tıpta, kişinin kendine hangi açıdan baktığıyla ilgili.eğer bu durumdan memnun değilse bu bir psikolojik şikayettir. psikiyatriden yardım alması gerekir aksi takdirde hayatını zindana çevirir.eğer kişi kendinden memnunsa bu bir şikayet veya hastalık değildir.bu duruma ancak kişi kendisi karar verebilir.dışarıdan bakıp birini kalıba sokmak büyük hata olur.kişinin kendisini olduğu gibi kabul etmesi yanında çevrenin de bu durumda olan insanları oldukları gibi kabul etmesi gerekli çünkü herkes kendi cinsel kimliğinden sorumlu.hormonlar ya da psikilojik olarak kendine rol olarak dişiliği alma, sebebi ne olursa olsun tıpta kişinin kendi cinselliğini seçme hakkı var.eğer durumundan memnun değilse bu konu üzerine yardım alabileceği psikiyatristler var.
arkadaşınızın r etme düşünceleri olduğuna göre bu konuda bir uzmandan yardım alması gerekiyor çünkü bu durum onu depresyona süreklemiş.
 
hormon bozukluğundan dolayı kendini öyle hissedebilir, arkadaşına söyle bir test yaptırsın ;) geçmiş olsun..
 
utangaçlığından nasıl kurtuldun banada söyle ne oluurrr hangi telkin ilee ben okadar dinledim aynı duruyor pis şeyy ..:) şu hayyatta en çok istedeğim şeylerden birii
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst