sosyal fobiyi neler yaparak yenebileceğimizi burada tartışalım mı ?

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
sosyal fobi bence mücadele edilmesi gereken bir tutum değildir. sadece insanın hayata, çevresine ve özellikle kendisine olan bakışının yansımasıdır sf.
bu bakış açısını değiştirebilirsen zaten sf kendiliğinden kaybolur...

sosyal fobinin en yaygın belirtisi topluluk içerisinde konuşma...

işim gereği sık sık böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorum. toplantılarda soru sormak, gerekirse konuşma yapmak vesaire..
mesleğe ilk başladığım dönemlerde toplantı anında konuşmacıya soru sormaya hazırlandığımda bile kalp atışlarım hızlanır ellerim titremeye başlardı. bu durum beni rahatsız ettiği için çoğunlukla soru sormaktan vazgeçerdim.
bu konuda ilginç bir yöntem geliştirdim son bir yıla yakındır buna benzer orunlarla karşılaşmadım. toplantı anında soru sormam gerekiyorsa soru soracağım kişi dışındaki herkese içimden küfür ediyorum. hepinizin taa...
bu sayede o an sadece ben ve karşımdaki muhatabım kalıyor diğer insanlar sadece bir figür olarak kalıyor.
bu olayı her tekrar edişimde içimdeki heyecanın azaldığını ve kendime daha rahat ve daha berrak bir ruh hali hazırladığımı farkettim. artık soru sormadan önce gülümseyebiliyordum bile :)
soru sorarken tıkanmıyorum, daha uzun sorular sorup konuşmacıyı sıkıştırmaya çalışıyorum. falan filan...
artık bir toplantı sırasında ve özellikle kameraların karşısında bu sessizce küfür etme olayını sesliye çevirmek için içim içimi yiyor ama böyle bir davranışın beni yasal müeyyide altında bırakma ihtimali yüksek. bu yüzden bu deliliği yapmamak için kendimi zor tutuyorum...

iyiymişş y789 sınıfta hoca hariç 400 kişi üzerinde bende deniyim bunu khkh56

Ben iki hafta ego ve suçluluk telkinlerini dinledim.

şimdi listemde ego+sf+kendine güven telkinleri var,doğru mu listem emin değilim.

Dinlediğimiz telkinleri de yazarsak birbirimize yardımcı olabiliriz diye düşündüm.

ben şu an sadece ego ve kendine güven dinliyorum

çocukken konuştuklarınız dinlenmiyor
sürekli eleştiriliyorsanız
iyi bir şey yaptığınızda takdir edilmiyorsanız
toplum içinde eleştiriliyorsanız
anne veya babanız size sürekli başkalarını örnek gösteriyorsa
otoriter,herşeyi ben bilirim diyen ebeveynlere sahipseniz...
sosyal fobili oluyorsunuz tek çözüm bilinçaltı onarımı ve üstüne gitmek

bilinçaltı onarımı derken aklınızda olan yöntemler var mı acaba.

önce hayatımızda bizi olumsuz etkilemiş kişileri affetmekle ve kendimize olan sevgimizi arttırmakla işe başlayabiliriz..
bunların nasıl yapılacağını da bu sitenin çeşitli bölümlerini araştırıp okuyarak yapmak mümkün..bir sürü yöntem var..meditasyon var olumlama var..kişisel gelişim kitapları var....

Teomanin yaptiginin bir baska versiyonunu ben de duymustum. Topluluk karsisinda rahat olmak icin insanlarin ciplak oldugunu hayal etmekle onlari sizin beyninizde komik duruma dusurdugu icin bir az rahatlaya biliyorsunuz. Dusunsenize toplantida her kes ciplak)) Siz haric tabii))

Sosyal fobiyi yenmek icin bu konudaki filmleri de izlemek faydali ola bilir belki. Etkisi insandan insana degise bilir tabii. Mesela benim onerim - Bay Evet (Yes Man) filmi. Guzel bir film. Yaptiklarina katilmaya bilirsiniz, ama yontem iyi))

bence kendimizi daha rahat hissetmemiz amacıyla başka insanlara içinden küfretmek veya onların çıplak olduğunu düşünmek ve benzeri gibi diğer insanların kendimizden daha aciz olduğunu küçük düştüğünü imgelemek pek de sağlıklı bir düşünce tarzı değil gibime geliyor...

başkalarını kendi gözümüzde küçültmeye çalışmak yerine kendimizin diğer herkesle eşit olduğunu imgelesek daha iyi olur...sosyal fobinin özelliklerinden birisi de insanın kendisini diğer insanlardan daha aşağıdaymış gibi görmesi...ama bu teraziyi dengeleme işini başkalarını aşağılamakla değil kendimizi yüceltip olmamız gereken noktadaymışız gibi imgelemek daha doğru...

bence kendimizi daha rahat hissetmemiz amacıyla başka insanlara içinden küfretmek veya onların çıplak olduğunu düşünmek ve benzeri gibi diğer insanların kendimizden daha aciz olduğunu küçük düştüğünü imgelemek pek de sağlıklı bir düşünce tarzı değil gibime geliyor...

başkalarını kendi gözümüzde küçültmeye çalışmak yerine kendimizin diğer herkesle eşit olduğunu imgelesek daha iyi olur...sosyal fobinin özelliklerinden birisi de insanın kendisini diğer insanlardan daha aşağıdaymış gibi görmesi...ama bu teraziyi dengeleme işini başkalarını aşağılamakla değil kendimizi yüceltip olmamız gereken noktadaymışız gibi imgelemek daha doğru...

Tamamen Katiliyorum. Ben hic denemedim. Telkinleri dinledikten sonra gerek duymuyorum gerci. Ama panik atak zamani faydasi ola bilir belki

valla bana göre çok zor anlarda bile acil yardım butonu olarak kullanılmaması gerekiyor..çünkü bizi zor durumdan kurtardığını gördüğümüzde o tarz yöntemlere daha çok bağlanıp, bu ihtiyacın sürekli hal almasını tetiklemiş oluruz..cesaretlendirmiş oluruz..
ve bir süre sonra o tarz imgeler hayaller de olağan gelmeye başlayıp etkisini yitirdiğinde insanların küçük düştüğü durumların hayalde kalmasını yetersiz bulup bunun gerçeğinin olmasını dilemeye başlarız ki kimse bu durumun iyi olduğunu iddia etmez sanırım...ne şekilde olursa olsun başkalarının aciz durumlarından beslenmek ve onlara tutunmak kimseye tavsiye edilecek birşey değil...yoksa hayatımızda rahat olabilme ihtimallerini yaratabilmek için çevremizde sürekli başkalarının kusurlarını arar hale geliriz..onların kusurlarını göremeyince de kendimizi kötü hissederiz ve kıskançlık denen duygu başlar..

illa ki kendimizi hala diğerleriyle eşit göremiyorsak bu imgeyi başkalarının küçük düşmeleri şeklinde değil de...onların da bizden farklı olmadığı..onların da başetmeleri gereken sorunlarının korkularının olduğunu ve nihayetinde onların da bizim gibi insan olduklarını düşünürsek bu da rahatlatıcı olacaktır..

çocukken konuştuklarınız dinlenmiyor
sürekli eleştiriliyorsanız
iyi bir şey yaptığınızda takdir edilmiyorsanız
toplum içinde eleştiriliyorsanız
anne veya babanız size sürekli başkalarını örnek gösteriyorsa
otoriter,herşeyi ben bilirim diyen ebeveynlere sahipseniz...
sosyal fobili oluyorsunuz tek çözüm bilinçaltı onarımı ve üstüne gitmek

KESİNLİKLE BEN DE BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM....

karşınızdakininde sizin gibi bir insan olduğunu eşit olduğumuzu düşünmek biraz rahatlatıyor ortamlara girin gülümseyin işe yarıyor ama tam anlamıyla sorunu çözmüyorbad45

karşınızdakininde sizin gibi bir insan olduğunu eşit olduğumuzu düşünmek biraz rahatlatıyor ortamlara girin gülümseyin işe yarıyor ama tam anlamıyla sorunu çözmüyorbad45

Aslında işte bu sosyal fobi zırıltısı çok saçmakrzm67

BEn kendimden örnek veriyim.Hiç tanımadığım bir toplluğa yada ortama girince kendimi benim olan fakat hoşuma gitmeyen özelliklerimle tanıtmmamaya çalışrımf678h
Zaten bu bulunduğum bu ortamdan çıkarsam kendimi aşıcam.956k

AZ KALDI GÜN SAYIYORUMM2600derty
İnsan zaten bi yre girdiğinde ilk 2 dk ne yaptıysa sonra da aynı şeyleri yapıyosun.Ben genellikle tanımadığım bi ortama girince bi köşeye otururdum.Bu yüzdende bu üzerimde büyük bi ağğırlık yapıyordu artık^-^

Allahtan onu attımda hayatımın geri kalan kısmını mutlu mesut ve sosyal geçiricem.Daha 17 yaşındayım ve hiçbişey için geç değil.40 Olsa bile hayat güzel ve yaşamaya değerart56art56

sosyal fobinizi çözmeye çalışırken sakın ara vermeyin çünkü başladığınız noktaya geliyorsunuz sosyal fobinin tam geçtiğine emin olana kadar faaliyetlerinizi sürdürün bizim lisede leyla abla diye biri var onunla çalışıyorduk göz kontağı kurmak için epey güzelde ilerliyordum ne zaman yarı tatil başladı ben yine eski halime döndüm o yüzden çözmeden bu hastalığın peşini bırakmayın:)

Bence takıntılar çok büyük rol oynuyor sosyofobide.

Mesela ben accayip güven içinde, aşırı sosyal birisiydim.
Sonra sağlık sorunlarım oldu.
Ve takıntı yarattığım durumlar oluştu.
Şu anda mümkünse hiç yeni ortama girmemek, yeni birisiyle tanışmamak istiyorum.

Kendini olduğun gibi kabul etmeyi başarmak önemli.
Ama ne yazık ki sen, kendini olduğun gibi kabul etmeye çalışırken, çevre sana farklıymışsın hissini hissettiriyor bir şekilde. Sen zaten tedirginsin ya kendinden, hemen etkileniyorsun.

Ve hooooop en başa dönüyorsun bir anda4897

ben de topluluk içinde kızaranlardan ter boşaltanlardanım..:)gülüyorum artık ya..felaket bişey..o an yer yarılsa içine girsem diyosunuz..sosyal hayatınız mahvoluyor..

çokşükür bu siteyle tanıştım şimdi telkinleri dinliyorum umarım işe yarar..değişmek istiyorum..mutlu bi insan olmak,yarın ne olacak die bütün gece uyumadan dönüp duran hallerimden bir an önce kurtulmak istiyorum...

bu ara da bi arkadaş arı poleni demiş..o nedir .ilk defa duydum..bilen arkadaşlar varsa paylaşabilir mi
sevgile kalın..

sosyal ortamlarda zor durumlara düşmek, hergün yapılacak olan kendine güven arttırma çalışmalarıyla aşılabilir (telkin, olumlama, geçmişi bırakma ve affetme çalışmaları gibi)

ama bunlara rağmen sorun hala tekrar ediyorsa ve sosyal ortamlarda tedirginlik yaşıyorsak - ki mutlaka yaşıyoruz- o zaman şöyle bi taktik uygulanabilir..
dielimki terledik, kızardık veya kekemelik yaptık...o durumu şakaya vurarak dalga geçer gibi dile getirebiliriz..

mesela karizmatik olarak gördüğümüz ünlülere bi bakıcak olursak onların hataları bile insana hoş geliyor ve havalı geliyor...peki neden öyle olduğunu düşündünüz mü ? mesela diyelim tökezledi yada düştü..o duruma lanet okumak yerine gülüp geçmesini hatta dalga geçmesini biliyorlar...ve tavırlarıyla bu gibi şeylerin normal olduğunu ve insanlık hali olduğunu ima ediyorlar....biz de böyle yapabiliriz aslında o gibi durumlarda..

diyelim terledik yada yüzümüz kızardı...şöyle diyebiliriz..."domates beni görse kıskanırdı" falan diyebiliriz gülerek..

Bu kızarma utanma durumunda ki halimiz.Neden oluyo acaba ?bazıları var hiç bişey olmuyolar.Acaba fazla mı kan var utanınca falan kan tepeye mi vuruyor?Fikri olan varmı??

birşey soruyummu smil56

sosyal fobikler dıştan da sessiz kendi halinde gibi gözükürler değilmi???
ben öyleyim dekhkh56
her ne kadar mutlu ve konuşuyo olsamda nedense herkes bi kendi halinde damgası vururlar bana128956 tüm moral altüst olur asıl sonra sessiz olup kendi halime çekilesim gelir krz56

offfff of

bizim diger insanlardan ne farkımız var ya ağla2
her ne kadar çabalasam,düzeliyorum desem de birileri moral bozuyo sonra diyorum ben kendimi mi kandırıyorum..insanlar benim hakkımda başka düşünüyorlar,ben kendimi huzurlu hissetsemde..

sf nin özelliklerinden biri de başkalarının düşüncelerini önemsemekti değil mi?
ama önemsemeden de olmuyor ki..
hiç önemsemesem bıraksam kendi halime,kendi
m sosyal fabimin geçtiğini sanarım ama,başkaları yok sessizsin,yok canlan falan diyince dikkate almak istiyorum da nasıl kurtulcaz bu illetten??

ya bi ara çok hevesliydim hatta çoook önceden başka bi konuya da yazmıştım sf den kurtulcağıma kesinlikle inanıyorum diye ama,inanıyorum iyileştiğimi düşünüyorum da çevremdekiler hep aynısın deyince böyle moral sıfır oluyor..

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri