nurhanza devam ediyor

Ynt: nurhanza devam ediyor

nurhanza ' Alıntı:
morgül, köpüş ve siyah kelebek : buda benim gerçek hikayem...
giden evlatların ardından yanan yürek aylarca hiçbirşeyden teselli bulamadı, dökülen yaşlar, alınan anti depresanlarda bir işe yaramadı. sokakta karşılaştığım kara kuru uyuz köpüş annesini emmek için tellerin arkasından nasıl çırpınıyor nasıl çırpınıyor, onu tellerin öbür ucuna annesinin yanına bırakmak lazımdı, annesine kavuşmak ve emmek için verdiği mücadeleyi, ancak yanan bir anne yüreği bilir, ertesi gün zavallı uyuz ve hasta anne köpek yanında köpüşle gözlerimin içine baktı, sanki al bu yavruya bak yoksa ölecek dedi,hemen çantamı boşaltıp uyuz yavruyu kaptığım gibi veterinere götürdüm,4 gün çalıştığım atölyede ona baktım, tüm elemanlar kokusundan rahatsız oldu, benden o köpeğe baktığım için iğrenmeye bile başladılar, sabah yanımda işe getirdim akşam eve kedilerim ve kuşumun yanına getirdim, hergün banyoda onu ilaçla yıkadım kuruttum, isveç şurubu bile kullandım, iyileşmeye başlamıştı, dükkanın önüne kocaman evini bile kurduk, herkes bana kızıyordu, bırak o sokak köpeğini diye, bir gün atölyeden elemanlar kettledaki sıcak suyu üzerine döktüler, köpüş baya ağladı, çıldırmış gibiydim, nasıl bir damlacık yavru bir köpeğe o suyu dökebildiler, ve karşısına geçip eğlenebildiler anlamıyorum, 2 gün içinde o iyileşmeye başlayan köpüş yemeden içmeden kesildi, hergün veterinere götürdüm, serum bile verdiler, dükkanın önündeki kulübesinde kalıyordu, iyileşeceğine okadar çok emindim ki, sabah öldü dediler, onu aradım sordum yerini bile söylemediler.tesadüfen çöpü dökmeye çıktığımda çöp tenekesinin içinde cansız bedenini gördüm, hemen çıkartıp onu ellerimle gömdüm, günler süren bir ölüm kalım savaşında hastalığa ve tüm zorluklara direnen başka hayatlara tanık oldum, bu süreçte, evlat hasretiyle yanan bir annenin son nefesinde evladının ağzından duymak isteyeceği tüm sözlere tanık oldum, öyle bir bakış gördüm ki, öyle bir anne bakışı, yoğun bakımda hareketsiz yatıp konuşamazken bile, gözleriyle bana neler anlattı, asla o bakışı ve bana uzatıp elimi sıkan elini unutamam, bir anda hayat karşıma öyle olaylar çıkarttı ki, zaten her yılında muhakkak ki enteresan olaylar hep olmuştur, ama bu yıl nasıl bir yılmış, tüm yıllarıma bedel oldu, onca yaşananların ardından soğuk kış günü gözümün önünden siyah bir kelebek geçti, öyle güzel ve büyük kanatları ve desenleri vardı ki başkası koşarmıydı peşinden bilemem ama bu güzelliği herkesin görmesini istedim, seslendim, bakın şuna bakın dedim, peşinden koştururken, beni köpüşümün ölüsünü bulduğum çöpün yanına kadar koşturdu, çöpte bir sürü gül dallarının içinden bir tomurcuk mor gül buruş buruş olmuş, bana bakıyor, hemen koca dalların arasından onu çıkartıp, vazoya koydum, aspirinde koydum suyuna nerdeyse 3 haftadır hala yaşıyor büyüdü güzelleşti, biliyorum yakında ömrü bitecek ama onu sevgili nusret kaya nın bana verdiği iyileşme kitabının arasına koyacağım, ve uzun yıllar kuru bir gül dahi olsa benle birlikte olacak, ve bu yılın en önemli hatırası olacak, köpüş, kelebek, anne, mor gül, ve ÖSS.....
Okudum o kadar üzüldümki...Bu ara insanların,hayvanlara eziyetleriyle karşılaşıp sinirlerime hakim olamıyorum...
Nasıl olduk,bu kadar yabanileşmek,inanılır gibi değil...
Sonra bu tip insanlar insanım diye aramızda dolanıyor,yazık!
Çok üzüldüm Nurhanza abla,gerçekten sen elinden geleni yapmışsın...Keşke herkes bu bilinçte olabilse...
Bende geçen gün Antalyada köpeklere yapılan işkenceyi ve toplum kuruluşlarının olayla ilgili afişini gördüm...
Buraya eklemek istiyorum...
Ve hayvanlara yapılan bu işkenceleri,şiddetle kınıyorum...

Ayrıca diğer konuda nereye imza atılacaksa bende varım,belirtmek isterim;)

erdal demirkıran'ın kitapları geldi, lemarda standı açtık, bugün 3 kitap sattık, ve yazımızı hazırladım, yarın standa yapıştıracağız, saolsun bir çok esnaf fotokopi konusunda yardımcı oldu, el ilanı olarak mektubumuzda basılacak, yerel gazetelerlede görüştüm, radyoda da okunacak, eee artık heyecan dorukta bende,
ben okundukça kitap, sen okudukça insan olacaksın, kızımın sloganı,

DÜNYANIN EN AKILLI ADAMI ERDAL DEMİRKIRAN

KADINLAR EL ELE DERNEĞİ İÇİN PANELE VE İMZA GÜNÜNE GELECEK,

ÖNCE OKUYUN, ANLAYIN, SONRA GELİP DİNLEYİN…

İNANIN HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

25 Haziran ‘da LEMAR’ DA saat 14.03 ‘ te
KİTABI AL,OKU VE
GELMEYİ SAKIN UNUTMAAAAA!!!!!!
buda bastırdığımız yazı, dükkanların camlarına yapıştırmaya başladık, olacak olacak, ben yolu açtım, gelen gelir artık, hadi hayırlısı

Ve 2. mektubumuz,
Biz kimiz? Kadın nedir? Herkes bu sorulara cevap verebilir değil mi ? Kadın güzellik, sevgi, emek gibi kavramlarla örtüşen, çok değerli bir varlıktır, doğurganlıktır, toprak gibi, ana gibi ama dişidir de, duyguları yoğundur, eğer duygularını bastırmasına, öldürmesine sebep olunursa, önce kimliği, özelliği, bilinci kaybolur, örf, adet, gelenek, namus gibi kavramlarla duyguları bastırılmış, özgür bilince sahip olamamış, erkekleri de doğuran kadınların yaşam biçimleri ve toplumsal düzende çöküntüler olur, kadın mutlu olmalı, çok mutlu, hiçbir duygusunu düşüncesini bastırmamalı, emeğinin karşılığını saygı, sevgi ve minnet duygularıyla alabilmeli, savaşların bile kaynağında beklide bu vardır, mutlu kadınların mutlu çocukları olacak, mutlu çocukların aklına kan, siddet, hırs gelmez ki, sadece sevgi, huzur ve güzellik gelir, sevgi ile dokundukları her şeyi güzelleştiren barış dolu bir dünya neden olmasın????
diye başladım yarın devam ederim, takviye fikirlere ihtiyacım var tabiii, tek benim değil tüm hanımların fikirleri lazım eleştiri lazım

http://www.cerkezkoy.com.tr/haber_detay.asp?xhaber_no=7818
eh haberler çıkıyor, el ilanları yazıldı, belediye başkanıyla görüştüm, 3 ayrı yerde stand açtım, standlarda duracak kimse yok inanılır gibi değil, nerde bu millet nerde bu devlet, nerde bu kadınlar, hepsi lafta aaa çok güzel iyi olmuş harikasın, eee icraat nerde, neyse daha yarını var bu işin pes etmedim, elimden geleni son dakikasına kadar yapıcam, yarın belediyeden anonsta geçecekler, üstelik tüm bunları tek başıma ve ücretsiz yaptım, kimseye 1 lira ödemedim, demekki isteyince oluyormuş, anonsumuzda şöyle olacak,
kadınlar elele derneği sizi dünyanın en akıllı insanı erdal demirkıran ile buluşturacak, iade garantili kitaplarını standlardan alabilirsiniz, önce okuyun anlayın, sonra 25 haziranda saat 14 te gelin dinleyin ve imzalatın
hayatınız değişsin
forumumuda kattım anonsumaaaa iyi olmuş ama dimi,
reklamcıda afiş basıyor, standa asacağız,
el ver, emeğini kat, paylaş
kadınlar elele derneği,
olacakkk çok iyi olacak tek başımada olsa olacak, ben hayalimi gerçekleştiriyorum, tüm kadınlar için olacak, kızım gelecek oğlum gelecek standta onlar duracak, çok iyi hissedecekler üstelik,

şimdi gördüm bebişim yazdım yorumumu, içimden geleni yazdım..inşallah doğru şeyler yazmışımdır..ayıp söylemesi ilk defa yorum yapıyorum.. y789

nurhanza ' Alıntı:
http://www.cerkezkoy.com.tr/haber_detay.asp?xhaber_no=7818
ay haberin altına şölee güzel yorumlar yazsanıza herkesciklere söleyin yorum yazsınlarrr
kendimii öleee tek başına yel değirmenine koşan donkişot gibi görmeye başladımmmm

tatlım yukarıdaki mesajından önce yolladığın mesajda ilk olarak linki vermiştin.. hemen tıkladım ve mektubunun son halini okudum..
en alta gelince yorum yazın deyince hemen ilk aklıma gelenleri yazdım ve sana haber vermek için sayfana döndüm.. bi altta olan
bu mesajını görünce dedim ne temiz kalpli insan bu nurhanza.. ark5

umarım yazdıklarımı onaylayarak biraz evvel koyarlar.. sevincli

hadi diğer arkadaşlar sizde nurhanza ya destek verin.. yazının altında bu değerli adımı destekleyen ifadelerimiz olsun.. pc05 thumbsanim

tekrar kutluyorum seni canım.. seni ve güzel evlatlarını..
bu konuda yaptığınız her şey.. verdiğiniz değerli emekleriniz için.. 25889

sevgiler..

ay yarabbim
bu nasıl çekim yasası, valla körün istediği 1 göz allah veriyoo beş göz
kim tutar beniii,
bu dernek işleri falan yoğun tempo koşturuyoruz, kimse tutmuyor ucundan deli olcam dün etekler zil çalıp duruyooo, dedim çıksa birileri gelse hep, benim kızımın metalci arkadaşları vardı, dün msnden onları ayarttım, bugün standtta gitarlar falan baya curcuna oldu, kendimi stand up yapan biri gibi hissettim, harikaydım yaaa, bak postacı geliyor deyip hatunların önüne atlayıp harika ışıklar saçan bayan mektubunuz var, sadece özel ve seçilmiş kişiler için yazıldı bu mektup diye diye coşturdum ortalığı, resimleri koyacağım şimdi buraya bayılacaksınız,

bu amcam resmen standa gelip kitap okumaya çalıştı ve dönüp bana kusura bakmayın okudum biraz dedi ne demek dedim, aldım onu standa oturttum, verdim eline kitabı istediğin kadar okuya bilirsin dedim, ben nafiz kandemir dedi, biraz sorunlarım oldu, artık kendi kendime konuşur oldum, ama kitap okumayı severim dedi, bize darbuka bile çaldı, öyle mutlu olduki insanlar, metalcilerimiz bir tarafta, ben tam showman, komedi, bir bayan geldi belediyeye su parası yatıracakmış, bebek arabada uyuyor, bırak buraya dedim, ama sonra gel al bak dedim, eray bebek maskotumuz oldu resmen,

hele yavru köpek, aldı başını caddeye arabalara yürüyorken gördüm , standı bırakıp peşine bir düştüm ki aldım onu, simit peynir klasik yemeğim paylaştım onunla standtta,
ve yorgun argın eve dönerken, yanlız yaşamasam birileri evde benimle yaşasa diye düşüne düşüne giderken, telefon geldi, 5 kişilik bir aile istanbuldan kalkıp gelmiş, evsiz parasız kalmış burada, okulun bahçesine sığınmışlar belediye başkanına çıkmışlar, başkan dönün istanbula demiş, kalakalmışlar sokakta, polis memurları, pirsultan abdal kültür derneği başkanını aramış, bana intikal etti olay, hemen topladım polis otosuyla getirdim eve, mis gibi yemekler yaptılar evi topladılar, kedilerimide çok sevdiler, 2 oğlu, 1 kızı var mutlu olduk bu akşam hemde çok, onlarda bende, yarın hemen standtta çalışacaklar, yaaaaaaaaa hayat bir mucize hep derim, işteeee

bir yorumda ben yapayım dedim mektubunuza smiliyface

ya şimdi merak ettim bende Bursa da olduğumdan siz bu standı neresinde açtınız

kusura bakmayın önce açıklamış olabilirsiniz dikkatimi çekmemiş görmemiş olabilirim. peşin peşin özür dileyeyim ben yinede

bu ilk fidan çerkezköyde ekiliyor, sonra il il ilçe ilçe gezip fidanları tüm türkiyeye ekmek isterim, yapacak çok işimiz var çook, tüm bu koşuşturmaları yaparken, en yakınlarım bana destek vereceğine nasıl acı ve zor taşınması imkansız sözler söylüyorlar, yanımda en çok olmasını istediğim kişiler yanımda değil, kuzularım için yürek yangınım devam ediyor, gelmeyeceklermiş, kadın olmanın dayanılmaz ağırlığı bu, nasıl bir yük koymuşlar omuzlarımıza, örf, adet, gelenek, görenek, namus gibi toplumsal baskılar kadınların hayallerini gerçekleştirmesini engellemeye çalıştığı gibi, yolunuda tıkamaya çalışıyor,vız gelecek tırıs gidecek, erdal demirkıranın son kitabında dediği gibi sen şimdi gidecen ya cehennemin dibine git, ben bağrıma taş basarım,kimseye ihtiyacım yok, tek başımada yürürüm,

http://www.trakya.tv/index.php?id=56
ve 1 haftadır ful tempo sürdürdüğüm hummakı çalışmanın arefesi, yarına kaç kişinin geleceğini kestiremiyorum, erdal demirkıranlada bugün görüşemedim, umarım yarın bir aksilik olmadan şu etkinliği en başarılı şekilde noktalarız, öyle zorlu bir süreç olduki hayretler içindeyim, desteğini en çok göreceğime inandıklarım beni hayal kırıklığına uğrattı her zamanki gibi, ama artık hiç şaşırmıyorum, biliyorum ki tek başımayım ve kendime yetiyorum, kimseye ihtiyacım yok, sadece şu kadınlar ve gençler onlara ulaşmak istedim, onların silkelenmesini istedim, bugün belediye meydanına onur çiçekçilik çiçek göndermiş, anfisini göndermiş, ses düzeni kurduk, ve mektubumuzu okudum, kadınlarımıza gençlerimize seslendim, utanıyorum dedim, yarın erdal demirkıran geldiğinde ona 6 günde, 3 standtta sadece 50 kitap sattık nasıl derim dedim, kaldıki kitapların çoğunu metazori ben elimde gezdiripte sattım, nerde kitap okuyan insanlarımız dedim, madem okumuyorsunuz o zaman yarın lemara gelin dedim, dinleyin, ve kadınlara inanın güvenin, destek verin dedim, tek başıma salonu tuttum, kitapları getirttim, standları açtım, anonslarını gazete haberlerini, mektubu, el ilanlarını organize ettim, işsiz kaldım, ama hala umudum var, hemde çok var bugün elimde mikrofon belediye meydanında konuşurken farkettim, cesaretim var, öz güvenim var, kendimi seviyorum, sizi çok seviyorum dedim, konuştum işte içimden geldiği gibi bazen düşük cümlelerlede olsa içimi döktüm, ve tuluyhan uğurlunun eserleri çaldım, çalarken anlattım, bu eseri yapan piyanisti tanıyormusunuz çerkezköylüler dedim, 5 yaşında piyano çalmaya başlamış harika çocuk bu bir türk dünyanın ayakta alkışladığı bir türk, neler anlattım neler ben bile şaşırıyorum şimdi, oley yarın erdal demirkıran saat 13 te çerkezköyde olacakmış, şimdi telefonla görüştük, olacak olacak çok güzel olacak, ah birde kuzularım gelseydi, onlarsız bunu nasıl içime sindireceğim, isyan etmiyorum, etmiyeceğim, ama onları çok özledim, ve ben bunları haketmemiştim,

veeee
panelimiz gerçekleşti, 50-55 kişi katıldı, katılım az olmasına karşılık çoook verimli geçti, erdal demikıran verdiği sözü tuttu, söyledikleri ile salonu nasıl coşturdu, inanılır gibi değil, sadece doğal içinden geldiği gibi, yüksek bir özgüven ile konuştu, kendimi yapmaya çalıştığım işten dolayı gururlu hissettim, evet erdal demirkıran onurlu kendine güvenen bambaşka biri, yanımda kalan aile ile oturdu masada, canlarım benim yaaa, nasıl çaresizdiler onlarla tanıştığımda, kalacak evleri yiyecek tek lokmaları yoktu, bana nasıl destek oldular, kaç gündür 2 standa sahip çıktılar, bana yoldaş oldular, panel hazırlıkları yapılırken herkesten çok onlar çalıştı, ve erdal demirkıran abdi ve annesi ile sohbet etmeyi tercih etti, sorunlarını anladı dinledi, ve derhal ailenin babasına bir telefon aldırmış, telefonu olmadığı için gittiği yerlere iş başvuruları yapsada telefon numarası veremiyordu, erdal demirkıran onlara bir telefon hediye etti, öyle duygulandıki benim canım ailem, lemar alışveriş merkezinde yedikleri yemeğin parasını bile kendileri ödedi, ve bana yolladıkları kitaplarıda bıraktılar, hepsi şu anda evde, pazarlarda sergi açacağız, kitap satışlarına orda devam edeceğiz, kadınlarda baya etkilendi, dernek faaliyetlerimiz devam edecek, şimdi sırada hamam sefası var, kolları sıvıyorum, yola tam gaz devam

3763247d69d6d7c6d8671bc1a3a9bb03.gif
nurhanzacım.. güzel haberlerini bekliyordum dört gözle..

herşeye rağmen harika geçmiş.. 25889

yaptıkların ve yapacakların için tebrikler..

ben kendi adıma sana sonsuz teşekkür ederim.. ark5 hemcinslerimiz ve toplumumuz adına yaptığın bu kadar kaliteli çalışmalarından dolayı.. 25889
f595e1e8f46780e8aa2a16ea38d8e5b9.gif

sevgiler..

zor günler geçerken insanı nasılda çaresizliğe sevk ediyor, ama bu forum var ya bu forum, hayatıma ne çok şey kattı, artık olaylara bakıp acı çekmeye başlarken hemen alternatif çözümler üretmeye başlıyorum, farklı bakış açıları oluşuyor beynimde, enerjim tavan yapıyor, yorulsamda, tatlı bir yorgunluğa dönüşüyor, beni bana kavuşturdunuz, bana ben lazımmışım, saolun

mutluluğunuz daim olsun inş.sevindirici haberler duymak çok güzel oluyor ttli3 hismiley

eveet ciddi bir biçimde işsizim, para kazanmıyorum, peki neden içimde parasız kalma kaygısı yok acaba,üstelik benimle çalışmak isteyen ne çok kişi var beni birlikte çalışmak için çağırıyorlar, hangisini seçmem gerek şaşırdım, yüreğimde bir burukluk var, kızım üniversiteyi kazandığında ona yakın bir yerlere taşınma ve orada çalışma isteği var içimde, dünya okadar büyük, okadar çok insan yaşıyorki, sınırsız tercih hakkım olduğunu düşünüyorum, köklerim yok sanki, kanatlarım çıktı belkide, uçabilirim, istediğim zaman istediğim yere, babamı çok özlüyorum, çok düşünüyorum, ama hayatınızda yanlış olan kimse çıkartmak gerekliymiş, ben hep hayatımdaki yanlışlara sarılmak istedim, yanlış olduklarını okadar çok belli etmelerine karşın ben hala sarılmaya çalıştım, artık sarılmıyorum, mümkün olduğunca kendimi iyi hissettirecek şeyler yapıyorum, kendime sarılıyorum, ve eminim bana sarılmak isteyenler çıkacak artık karşıma, o an geldiğinde bende sarılmak için inanç, ve güven kaldımı acaba, kollarımı açıp nasıl sarılacağım,

yaaaa kendime kartvizit bastırmam lazım, ama ünvan bulamadım kendime, help me please,
uludağ üniversitesi pazarlama mezunuyum, teknik servis sorumlusuydum, ve işimi çook iyi yapardım işten ayrılmadan önce, kadınlar elele derneğinin kapanmasını engellemek için bir panel düzenledim,dünyanın en akıllı adamı ile, ve adam kartvizitini basmış dünyanın en akıllı adamı erdal demirkıran diye, ben kartvizitime ne yazacağım şimdiiii
yüzü geleceğe dönük girişimci
zoru kolaylaştıran
yol bulan
enerjik ve dinamik girişimci
kendim için bir sürü sıfat sayabilirim de kartvizitime ne yazayım şimdi yaaaaaaaaaaa

enerjisi tükenmeyen,başkalarından medet ummayan,vursalarda boynunu bükmeyen asil girişimci yaz... ?????????

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri