NEDEN? NİÇİN?

Şimdi bunu irdeleyelim.
Her zaman düşüncelerini gizler misin?
Hep yanlış mı anlaşılırsın?
Anlaşılmak konusunda sıkıntıların mı var?
Başkalarının adına düşünme ve onları yönlendirme huyun mu var?
Aslında senin olmayan görevleri üstlenme huyun mu var?

cevaplaman gereken sorular bunlar. Eşinle yaşadıkların bu inancının hayatına yansıma biçimi.

Şimdi bunu irdeleyelim.
1-Her zaman düşüncelerini gizler misin?
2-Hep yanlış mı anlaşılırsın?
3-Anlaşılmak konusunda sıkıntıların mı var?
4-Başkalarının adına düşünme ve onları yönlendirme huyun mu var?
5-Aslında senin olmayan görevleri üstlenme huyun mu var?
1-çoğu zaman evet düşüncelerimi gizliyorum çokça tartıp konuşuyorum spontane değilim
2-ailemle ve arkadaşlarımla değil ama eşim tarafından genelde evet yanlış anlaşılıyorum beni anlayamadığını düşünüyorum
3-evet var
4-arada sırada baskın oluyor olayları kontrol etme isteği
5-sanırım var problem çıkmasından korkuyorum

1-çoğu zaman evet düşüncelerimi gizliyorum çokça tartıp konuşuyorum spontane değilim
2-ailemle ve arkadaşlarımla değil ama eşim tarafından genelde evet yanlış anlaşılıyorum beni anlayamadığını düşünüyorum
3-evet var
4-arada sırada baskın oluyor olayları kontrol etme isteği
5-sanırım var problem çıkmasından korkuyorum

O halde ana duygumu bulmalıyım. Düşüncelerini neden gizleme ihtiyacı duyuyorsun. Söylediğinde ne oluyor?
Eşin seni neden yanlış anlıyor olabilir?
Olayları kontrol etmezsen ne olabilir?
Problem çıkaran biri misindir sen? Yada problemli bir ailede mi büyüdün?

papatya arkadaşımız bence hep kendinde arıyor suçu, yani öyle böyle bu işten suçlu mutlaka o çıkmalıdır çünkü genelde başkaları onun hayatında hep daha baskındı ve olaylarda papatya haklı bile olsa onlar bi şekilde kendilerini haklı çıkarmışlardı ve papatya savaşmaktan vazgeçip susmuştu veya susturulmuştu...................
aslında mehtap ben haklarımı çok iyi savunan birisiydim hatta önceden bana sen avukat olmalısın derlerdi hala da ailem içinde beni öyle bilirler.. çalıştığım okulumda bile müdürüme karşı tepkilerimi dile getirmişimdir..ama eşime karşı öle değilim işte en haklı hissettiğim konularda bile öyle suçluluk psikolojisi yüklüyor ki artık kabullenmekten başka sansım kalmıyor..kendi kendime konuştuğum cümlenin bir tanesini eşime konuşamıyorum öyle bir konuşma seyrini oluşturamıyorum

Aslında problem değil çözüm odaklı düşünmeliyiz yoksa anafor gibi sizi içine çeker ve sorun etrafında döner durursunuz.

Mesela bunlardan biri hakkında şöyle bir çalışma yapalım. Söylediklerimi yap papatyacım. Ve bana vücudunun sana verdiği tepkiyi söyle

Kimse beni anlamıyor.
10- 15 defa söyle bunu ve bana vücudunda neler oluyor söyle. Heyecan üzüntü gibi ve nerende ne hissediyorsun

O halde ana duygumu bulmalıyım. Düşüncelerini neden gizleme ihtiyacı duyuyorsun. Söylediğinde ne oluyor?
2-Eşin seni neden yanlış anlıyor olabilir?
Olayları kontrol etmezsen ne olabilir?
Problem çıkaran biri misindir sen? Yada problemli bir ailede mi büyüdün?
1-yanlış anlaşılmaktan ya da yolunda giderken altüst etmekten, tartışmaktan korkuyorum (eşim için gecerli bu)
2-kendimi doğru ifade edemediğim için sanırım çünkü bişey söylerken çok sıradan bişeydir belki ama çok kasıyorum geçmişte benzer sorunlar yaşandığı için..bazen çekim yasdasına göre beynim zaten sonucu düşünüyor o yüzden böyle oluyo diyorum
3-belki herşey daha iyi olacak ama ailem beni hep papatya bizi üzmez o hepdoğru karar alır,ailem tarafından ben çok perfectimdir..o yüzden olaylar akışında giderse onları üzecek bişeyler olacak diye ben müdahil olmaya çalışıyorum ama sonuçta üzülmelerine de engel olamıyorum..
4-çok sakin bir ruhum var problem çıkarmam..ailem de pronlemli değildi..ama çok el bebek gül bebek büyüdüm hep benim canım acımasın diye kol kanaat gerdiler..nüvde de bile bunun acısını çok çektim çünkü bir karar verirken aileme mutlaka danışırdım..tüm hayatımın içindelerdi şuanda da öyle..zaten eşim bunu hissettiği için öyle davranıyor diye düşünüyorum..bişey yaparken hep ailem üzülür mü ailem için iyi olurmu soruları gelirdi çoğu zaman kendimden çok vazgeçtiğim olurdu..buna sebep olan da aşırı derecede ailemin fedakarlık yapması..yaptıkları iyiliklerinin altında boğuluyorum resmen...şuan bile hala böyle..bu kadar beni düşünmeseler belki kararları daha objectif vereceğim ama ister istemez yanlı oluyorum yaptıkları emek ve imkanları yokken çırpınışları ben de büyük bir vefa yaratıyor

1-yanlış anlaşılmaktan ya da yolunda giderken altüst etmekten, tartışmaktan korkuyorum (eşim için gecerli bu)
2-kendimi doğru ifade edemediğim için sanırım çünkü bişey söylerken çok sıradan bişeydir belki ama çok kasıyorum geçmişte benzer sorunlar yaşandığı için..bazen çekim yasdasına göre beynim zaten sonucu düşünüyor o yüzden böyle oluyo diyorum
3-belki herşey daha iyi olacak ama ailem beni hep papatya bizi üzmez o hepdoğru karar alır,ailem tarafından ben çok perfectimdir..o yüzden olaylar akışında giderse onları üzecek bişeyler olacak diye ben müdahil olmaya çalışıyorum ama sonuçta üzülmelerine de engel olamıyorum..
4-çok sakin bir ruhum var problem çıkarmam..ailem de pronlemli değildi..ama çok el bebek gül bebek büyüdüm hep benim canım acımasın diye kol kanaat gerdiler..nüvde de bile bunun acısını çok çektim çünkü bir karar verirken aileme mutlaka danışırdım..tüm hayatımın içindelerdi şuanda da öyle..zaten eşim bunu hissettiği için öyle davranıyor diye düşünüyorum..bişey yaparken hep ailem üzülür mü ailem için iyi olurmu soruları gelirdi çoğu zaman kendimden çok vazgeçtiğim olurdu..buna sebep olan da aşırı derecede ailemin fedakarlık yapması..yaptıkları iyiliklerinin altında boğuluyorum resmen...şuan bile hala böyle..bu kadar beni düşünmeseler belki kararları daha objectif vereceğim ama ister istemez yanlı oluyorum yaptıkları emek ve imkanları yokken çırpınışları ben de büyük bir vefa yaratıyor

anlıyorum şimdi bana söylediğim çalışmayı yapmamız konusunda yardımcı olur musun lütfen?

kimse beni anlamıyor.

bunu10-15 kez söyleyip bana hissettiklerini söylemen gerekiyor.

Kimse beni anlamıyor.
10- 15 defa söyle bunu ve bana vücudunda neler oluyor söyle. Heyecan üzüntü gibi ve nerende ne hissediyorsun
cümleye odaklanamıyorum sanırım bunu ben eşim diye çevirdim çünkü bi tek eşim tarafından anlaşıılmadığımı hissediyorum..ama dün benzer durum oldu ve ben üzüntü artı büyük bir gerginlik yaşıyorum o an boğulacakmış gibi hissediyorum olayı hemen kapatmak ve kaçmak duygusu oluşuyor..

Aslında bu eskiden yaşadığın duyguların tezahürüdür. Şu an ne hissettiğine odaklanmalısın. Peki eşim beni anlamıyor demiş ol bakalım. Şimdi ise
__kimmm beni anlamıyor?___
demen gerekiyor yine aynı sayıda.

Sonra aynı sayıda

____O beni anlamıyor____

diyeceksin. Yine ne hissediyorsun. Ve ismini söyleyerek kendi ismini

____Küçük ........ kimse anlamıyor____

demelisin. Bu senin bunu ilk hissettiğin ana gitmeni sağlar oradaki duygu boşalırsa kelebek etkisi oluşur. Bu değişim tüm hayatına ve olaylara yansır anlatabiliyor muyum.
Sevgimle kal..girlhaha

sadece rahatlama şeklinde de duyumsayabilirsin. İllede sıkıntı duyman gerekmiyor söylerken.

Afedersin şimdilik çıkmalıyım. Öğleden sonra randevum var. Benimle çalıştığın için teşekkür ederim. Umarım faydalı bir çalışma olmuştur.

görüşmek üzereactionsmile

HADİ BAKALIMMMM HAYIRLI OLSUN. UMARIM AZ ÇOK FAYDASI OLMUŞTUR. AYRICA BU BİR NEVİ ÇEKİRDEK İNANÇ ÇALIŞMASI ARKADAŞLAR.
Mesela Papatyada
İyi çocuk olma, mükemmeliyetçilik, suçluluk, ara buluculuk gibi çekirdek inançlardan söz edebilirim. Yalnız tabi ki işin uzmanı değilim. hepinize sonsuz selam ve sevgi. şimdilik hoşça kalınnnnactionsmile

EVET ÇOK HAKLI TESPİT PAPATYACIM FIRSATINI BULUR BULMAZ ÇEKİRDEK İNANÇ ÇALIŞMASI YAPTIR.BU SENİN HAYATIN İÇİN YAPTIĞIN EN ÖNEMLİ ŞEYLERDEN BİRİ OLACAKTIR.
SEVGİLER BEN DE ÇIKIYORUM BUGÜNLÜK
kiss3

Merhaba benim sorunumu da açığa çıkarabilir misiniz ?
Hoşlandığım, aşık olduğum bir kız olsun, onu herhangi bir yerde görürken onunla konuşup içimdekileri söylemek istiyorum ama bunu yapamıyorum. Onu gördüğüm zaman kalbim atmaya başlıyor, içimde (midemde) bir gıdıklanma duygusu oluyor sanki kelebek uçar gibi. Onu bir yerde gördüğüm zaman gidip yanına konuşasım geliyor ama bunu yapamıyorum. Onu uzaktan izlemekle yetinebiliyorum sadece. Yapamıyorum işte onun yanına gidemiyorum. Aslında ondan utanmaktan yerine kendimi onlara yakıştıramıyorum. Kendimi kızlardan daha aşağıda görüyorum. cat56 Ve başarısızlığımdan dolayı sürekli kendimi suçluyorum ve hatta içimden "onsuz bir günü daha geçirdin" diyorum...

Ama bu söylediğim kalbin hızlı atmaları vs yukarıda yazdıklarım sadece aşık olduğum kızı görünce, onun olduğu yerlerde oluyor. Sosyal fobiden kaynaklı değil yani. Diğer kızlarla konuşabiliyorum ama onu görünce bana bir şeyler oluyor.

Aslında bu eskiden yaşadığın duyguların tezahürüdür. Şu an ne hissettiğine odaklanmalısın. Peki eşim beni anlamıyor demiş ol bakalım. Şimdi ise
__kimmm beni anlamıyor?___
demen gerekiyor yine aynı sayıda.

Sonra aynı sayıda

____O beni anlamıyor____

diyeceksin. Yine ne hissediyorsun. Ve ismini söyleyerek kendi ismini

____Küçük ........ kimse anlamıyor____

demelisin. Bu senin bunu ilk hissettiğin ana gitmeni sağlar oradaki duygu boşalırsa kelebek etkisi oluşur. Bu değişim tüm hayatına ve olaylara yansır anlatabiliyor muyum.
Sevgimle kal..girlhaha
eşim beni anlamıyor çalışmasını yaptım ışıklı yol..gitgide üzgünlüğüm arttı ve söylerken bile yorulduğumu ağırlaştığımı hissettim..beynim karıncalandı gözlerim sancıdı
küçük......kimse anlamıyor çalışmasında da kendimi küçük bir kız gibi her söylediğimde ürkekleştiğimi, masumlaştığımı hissettim ve tabii yine üzgünlük vardı

EVET ÇOK HAKLI TESPİT PAPATYACIM FIRSATINI BULUR BULMAZ ÇEKİRDEK İNANÇ ÇALIŞMASI YAPTIR.BU SENİN HAYATIN İÇİN YAPTIĞIN EN ÖNEMLİ ŞEYLERDEN BİRİ OLACAKTIR.
SEVGİLER BEN DE ÇIKIYORUM BUGÜNLÜK
kiss3
ben de yaptırmayı çok istiyorumm tespitler kesinlikle doğru çünkü ben de bunları düşünmüştüm kendimi tanıyorum az çok..kendini tanıma yetmiyor işte mühim olan tedavi kısmı..öpüyorum seni iyi bak kendinee

Merhaba benim sorunumu da açığa çıkarabilir misiniz ?
Hoşlandığım, aşık olduğum bir kız olsun, onu herhangi bir yerde görürken onunla konuşup içimdekileri söylemek istiyorum ama bunu yapamıyorum. Onu gördüğüm zaman kalbim atmaya başlıyor, içimde (midemde) bir gıdıklanma duygusu oluyor sanki kelebek uçar gibi. Onu bir yerde gördüğüm zaman gidip yanına konuşasım geliyor ama bunu yapamıyorum. Onu uzaktan izlemekle yetinebiliyorum sadece. Yapamıyorum işte onun yanına gidemiyorum. Aslında ondan utanmaktan yerine kendimi onlara yakıştıramıyorum. Kendimi kızlardan daha aşağıda görüyorum. cat56 Ve başarısızlığımdan dolayı sürekli kendimi suçluyorum ve hatta içimden "onsuz bir günü daha geçirdin" diyorum...

Ama bu söylediğim kalbin hızlı atmaları vs yukarıda yazdıklarım sadece aşık olduğum kızı görünce, onun olduğu yerlerde oluyor. Sosyal fobiden kaynaklı değil yani. Diğer kızlarla konuşabiliyorum ama onu görünce bana bir şeyler oluyor.

Bu her aşık insanın hissedeceği şeyler. Sevdiğin insanı gördüğünde içinde kelebekler kanat çırpar. Kalbin deli deli çarpar ve avuçlarının içi terler belki ellerin titrer. Aşk bu bunun tedavisi yok. Fakat diğer konular hakkında çalışırız tabi ki.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri