Melodi Diyarı....

Ynt: Melodi Diyarı....

1xt8.png

002pz5.jpg

11112004.preview.jpg

ari_ve_cocuk.jpg

pulcinellaangel2du3iw5.jpg

hgt763bl.jpg

bebekler443ic.jpg

uzun zamandır kafamı kurcalıyordu bu konu dusun özgürlük??? dusun en iyisi yazmak diye düşündüm e nereye tabikide günlüğüme ttli3

özgür müyüm ben?

özgürlük=seçebilme=bağımlı olmama.......

Önce nerden başlamalıyız?özgürlük var mı, yok mu?eger var diyorsak bunu nelere dayandırabiliriz?önce bi birey düşünelim zira bireyler toplumu oluşturur,sonrada toplum olarak özgürlük.bireyi en baştan alırsak koskoca bi engel çıkıyor önümüze,bir bebek anne karnına ilk düştüğü anda ne annesini,ne babasını,ne cinsiyetini,ne doğacağı yeri,ne ismini,ne cismini...bunlardan hiçbirini seçmekten yoksun.e ozamn özgürlük baştan mı kaybetti?

burda düşünülmesi gereken özgür olma durumu sanırım,bir çiçek özgür olabilir mi?yada bi buz dolabı?:)özgürlük sıfata dönüşebilmesi için önce seçebilme yetisi olması gerek ki bu bahsettiğimiz bebek için imkansız çünkü yaşaya bilmesi için ikinci bi canlıya ihtiyacı var.Peki büyüdü ve yaşayabilmesi için ikinci bi şahısa gerek yok artık özgür mü?tabikide hayır keşke olsa herkes özgür diyebilsek...peki bundan bizi alıkoyan ne?mesela çıksak sokağa sorsak özgür müsün?evet tam anlamıyla özgürüm diyen sayısını tahmin etmek zor değil.Ama mutlaka ben özgürüm diyenler çıkcaktır,özgür değilim diyenlerin bahanesi çok ;aile,devlet,toplum,kişilik... bunların birini bile söylemesi yeterli ya özgürüm diyen?onun işi biraz zor çünkü hayır özgür değilim diye sebep gösterilen nedenler her insanda mevcut o halde aynı koşullarda nasıl biri özgürüm derken diğeri hayır diyebiliyor?yani özgürüm diyen bunları yok mu sayıyor?eğer böyle yaparsa özgür değilim diyenden dahada köle durumuna düşmez mi?çünkü beynini köleleştirmiş olmaz mı?
peki başka nasıl özgür oluna bilir?devletin farkında,ailenin farkında,hukuk ,ahlak kurallarının farkında eee özgürlük bunun neresinde?:)sanırım bu sonuca varmam gayet normal hiçbir zaman tam anlamıyla özgürlük diye bişey yok

ancak bu demek değilki hepimiz köleyiz evet bize koyulmuş sınırlar var yada bizim kendimize koyduğumuz ki eğer tolum içinde yaşıyorsak bunların olmadığını hiçbir zaman idda edemezsin,bu sınırlar içinde önümde A ve B yolları varsa ve ben bu yollardan A'yı tercih ediyorsam sadece kendi irademle(yada toplumun sana uygun gördüğü) o zamn bi anlamda özgürüm(!)ama hiçbir zaman tam anlamıyla değil...
sapkal89

melodis ' Alıntı:
uzun zamandır kafamı kurcalıyordu bu konu dusun özgürlük??? dusun en iyisi yazmak diye düşündüm e nereye tabikide günlüğüme ttli3

özgür müyüm ben?

özgürlük=seçebilme=bağımlı olmama.......

Önce nerden başlamalıyız?özgürlük var mı, yok mu?eger var diyorsak bunu nelere dayandırabiliriz?önce bi birey düşünelim zira bireyler toplumu oluşturur,sonrada toplum olarak özgürlük.bireyi en baştan alırsak koskoca bi engel çıkıyor önümüze,bir bebek anne karnına ilk düştüğü anda ne annesini,ne babasını,ne cinsiyetini,ne doğacağı yeri,ne ismini,ne cismini...bunlardan hiçbirini seçmekten yoksun.e ozamn özgürlük baştan mı kaybetti?

Özgürlük, tanımına ve herkesin bakış açısına göre değişen göreceli bir kavram aslında...

Mesela anne karnınındaki yorumunu, kader diye niteleyebiliriz....

Toplum kurallarını da öyle. Çünkü nerede nasıl ve kim olarak dünyaya geldiğimiz, bize verilen bir başlangıç kaderidir..

Aslında her şeyi istediğimiz zaman, istediğimiz gibi yapmak ve her konuda karar mekanizması olabilmek diye bir durum söz konusu değil zaten. Çünkü evrenin yasaları buna izin vermiyor malesef...

Bu kavramdaki özgürlüğe dünyada hiç bir canlı sahip değil ki...

Her canlı mutlaka sorumluluklarını yerine getirmekle, bulunduğu şartlara ayak uydurmakla mükellef. Aksi halde yaşayamaz...

Öyleyse özgürlük var mı.

Bu da kişiye göre değişir. Bana göre özgürlük, hiç kimsenin baskısı altında yaşamamak ve düşünce - eylemlerini etik kuralların müsade edeceği şekilde yaşayabilmek...

Yoksa kişi, ne toplum kurrallarını tek başına değiştirebilmek ne de hayatın başlangıcından sonuna dek olacakları tamamen kendi inisiyatifinde oluşturmak gücüyle yaratılmadığı için, bu kavramda özgürlük = kader diyebilirim...Tabiki bu benim yorumum..

Biraz karışık oldu ama neyse... y789

Sağlıcakla... hismiley

resimler yine çok hoş.. teşekkürler paylaştığın için melodis.. :)

karşınızda forumun yeni Djyi y789

packoLOGO(6)_smallGIF.gif

hadi hayırlısı wave

melodies iyi yayınlar.... uy897 uy897 uy897 k8908 k8908 k8908 derty

Merhaba melodiss... hismiley

Dj liğin hayırlı olsun... alk78

Güzel bir şey bu dj lik...

Ben de bir dönem radyo programcılığı yapmıştım, canlı olarak...

Bir show programıydı..Çok zevkli... wave

Şimdiden güzel şarkıların için teşekkürler... sapkal89

en son 6. sayfada bırakmıştım günlük olmuş 21 sayfa... sevincli

melodiscim hayırlı olsun dj liğin..
sing2.gif
0000169_d.j._disc_jockey_headphones_smiley_antenna_ball_topper.jpg

bu arada muğla lıymışsın.. bende öyle.. ttli3
63092406ve6.gif
muğlalı bulmak zor olur genelde.. blissy

sevindim burada oluşuna.. tender45

kiss3

djil9.gif

hayırlı olsun sevindim... smiliyface

ben türkü isterim...

DJ_PRO_2000_s-49338523c1e9204ad54aac972f0deff0.jpg

çok teşkkrler arkadaşlar...duru79,MagNetiC,bymehmet ,Lier22...ttli3 ark5 kiss3

**shamanic** inanamıyorum ya hemşeriymişiz demek gogogo çok sevindim yaa sevincli

peki şuan muğlada mısın?? dusun

Lier22 olur tabi bende seviyorum türküleri isteğin bişey varsa özellikle yazabilirsin buraya sung66

yok canım .. ben istanbulda yaşıyorum...
ama ağustos gibi memleketim köyceğize uğrayacağım.. ttli3

çok sevindim gerçekten geldiğinde haberder edersin artık sung66 hpm2 8977

art56art56 Melodis dj liğin hayırlı olsun.Kulaklarımın pasını sildin.Annem de bayıldı ne güzel şeyler çalıyo böyle diyor. kiss3

ilkay akkayadan ne olursa... ama yarim yarim varsa çok seviyorum o parçayı...
türkülere bitiyorum zaten...
kiss3

indirdim Lier22 çalıyorum parçanı art56art56 duyormusun bilmiyorum tabi dusun

teşkkrler redflowers sevmenize sevindim k8908

radyo dinleyemiyorum çalıyor diyor ama ses yok...
yinede teşeşkkürler melediss
smiliyface

dusun sayfayı yenile demeniz gerekiyor sanırım onayi

şimdi oldu...tamam... ses geldi... smiliyface
dinliyorum sen çaktırmadan bidaha...
sevincli

art56art56 alk78 kiss3

art56art56 smiliyface

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri