Kendini Sınırlamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maviinci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maviinci

New member
15
HD RANK
Reaksiyon puanı
3
Sürekli kendimi sınırlıyorum. Birçok şeyi yapamayacağımı düşünüyor, kendime olumsuz telkinlerde bulunuyorum. Mesela ingilizce öğrenmem, konuşmam gerekiyor diyelim. Hemen nasıl öğrenebileceğimi, konuşabileceğimi düşünüyorum, hayalimde canlandırmaya çalışıyorum ve artık benden geçti, boşver sanki öğrenince nolucak vb. şeyler söylüyorum ve kendi kalemi içten yıkıyorum. Yüzmeye gitmek istiyorum ama sürekli o anı düşünüp olumsuz yorumlar yapıyorum ve hevesim kaçıyor. Bunlar sadece 2 örnekti, bu durum hayatımın neredeyse her alanında gözükmeye başladı ve ben çok şükür ki farkındayım ama nasıl düzeleceğimi, iyileşeceğimi bilmiyorum.. Acaba nasıl???

kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim ...

bence hayatını hiç keşke demeyecek şekilde yaşa. keşkelerin varsa onları da yık gitsin ki vakit geldiğinde hayatını dolu dolu yaşamış olasın.

bak şimdi ingilizce ögrenmek çok kolay öncelikle dil yapısını ögreneceksin cümleleri kurma sıralama şeklini kafana oturttuktan sonra kelime ile teleffuz a kalıyor. Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Hiç bir zaman aşılamayacak bir dağ yoktur, everesti bile aştılar :))

Teşekkürler, iyiki varsınız :)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri