İlginç Bir Kelime Testi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sweeet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sebeb,zevk,mucize,kahve,üzgün.........kahveyi hiç sevmem ama kahvesmiley

nefret, defter,nefret,mutsuz, maskülen . frakında olmadan 2 kezz nefrete bakmışım tmm onu anladım ama defterr ne demek istiyo ki şimdi bana rt67 maskülen ne dmeek ki. tşkk ettim ayrıcaf678h

şık
sigara
hırs
sevgi
aşık
noldu şimdi anlamadımda

sebep
zevk
mucize
kahve
üzgün ..

ilk 5 kelime .. :D .. algıda seçici değilimdir .. mantığım ağır basar ve ne gördüysem o :) ..

nefret, defter,nefret,mutsuz, maskülen . frakında olmadan 2 kezz nefrete bakmışım tmm onu anladım ama defterr ne demek istiyo ki şimdi bana rt67 maskülen ne dmeek ki. tşkk ettim ayrıcaf678h

"maskulen: erkeksi" anlamına gelen bir kelimedir. Telkin dinliyor musun? Kayyıp hala çözemediğin ama çözüm aradığın meseleler var bence. Defter çözüm arayışı gibi bir çağrışım yaptı bende. Problemi defterlerimize çözerdik ya eskiden. Hala öyle sorunlarımızı yazmak, çizmek sonra da onlara çözüm üretmek için yazmak, çizmek faydalı egzersizlerdir. Maskülen de erkeksen sorun yok bayansan kadın kimliğini kabul etmekle ilgili sorunların olabilir. Ya da çevrende baskıcı bir erkek bulunabilir. Ya da anlamını bilmediğin için bence o kelime sana ilginç gelmiştir. Beynin de "Acaba bu ne demek?" diye düşündüğünden ona gözün takılmış olabilir. Bilinç altında malesef olumsuzluklar hakim. O iki kez gördüğün kelime var ya eğer o duyguyu taşıyorsan affetme ile ilgili yazıları okumanı ve affetme çalışmaları yapmalısın. Bir de şu var nefret senin dışında birine beslenen mi yoksa kendi sevmediğin yanların mı? Her durumda da affetmeyi ve kendini olduğun gibi kabullenip sevmeyi öğrenmelisin.

Bu yorum hakkında iyi kötü bir dönüt verirsen sevinirim. Bu çok deneysel bir çalışma kendi adıma daha önceki yazılanları okuduysan. Kesin bilirim diye bir iddiam yok. Ama iddialı tahminlerim var.;)

Biraz sonra diğer test sonuçlarına da bakıcam. Sevgiler.

öncelikle yorumların için çok tşk ediyorum sweet bu testi aslında birazda gırgrına yapmıştım ama yorumlarını kısmen doğru buluyorum. evet 3 gündür telkin dinliyorumm. kafamda sürekli çözüme kavuşmayı bekleyen bi sürü düşüncelerim varr defter hakkında söylediklerin %100 doğru ve nefret içinde tabiki. yorumların cuk diye oturdu diyebilirim. ama affetmek üzerinee neler yapabileceğimi halen daha kestirebilmiş deilim özlelikle de kendim için. 'maskülen ' kelimesine de gelirsem ilk yorumunun bana uymadığı çok rahat söyleyebilirim;))dmeek ki bilmediğim için gözüme takılmış.Tekrar tşkk ediyorumm .ayrıca merak de ettim nasıl bi deneysel çalışma acaba diye de? paylaşabilir misin ?:)

Mucize,
yaprak,
sonuç ,
sebep
güneş :)

Bigokyanus'uma yakışır böylesi sonuç zaten. :)) Geriye dönüp baksam mı diye düşündüm ama azcık da olsa tanıdığım biri için sezgilerime güvenmeyi seçiyorum. Sebepler önemli ya senin için sonuçlar daha önemli. Zaten bir olayın sebebi değil sonunda bize ne hissettirdiğidi önemli.

Buradaki bir çok insanın mucizeye takılması tesadüf olamaz gibi geliyor. Seviyoruz biz umutlu olmayı, umut hiç solmasın hep aydınlatsın yüreğimizi. Yaprak da güzel hem seviyorsun doğayı hem de üretkenliği seviyorsun. Gördüğüm en güzel en okyanus yürekli annesin sen. Ne şanslı senin minikler.

Ne kadar karanlık da olsa gece, "güneş" kelimesi senin umutlu olduğunu ve her karanlığın sabaha kavuşacağını bildiğini temsil ediyor. Harika, muhteşem kelimeler. :))

Tekrar tşkk ediyorumm .ayrıca merak de ettim nasıl bi deneysel çalışma acaba diye de? paylaşabilir misin ?:)

Sevgili kayıp psikolojide "algıda seçicilik" diye bir kavram vardır. Daha teorik bilgi vermek gerekirse;

Algıda seçicilik, insanın algı sürecinde etkili olduğu kabul edilmiş psikolojik bir kavramdır. Çevrede bulunan uyarıcılardan, olaylardan ya da nesnelerden bir ya da birkaçına dikkati yöneltmektir. Kişinin daha önce yaşadığı deneyimlerin, önyargıların, rüyaların ve benzer her türlü duygulanımın o anki algılama düzeyinde etkili olduğunu ifade eder.

Algıda seçiciliği etkileyen dış etmenler; uyarıcının şiddeti, aşırı zıtlık, hareketlilik, süreklilik, tekrar, alışılmışın dışındaki uyarıcılar ve tanışıklıktır. İç etmenlerse; beklenti, ilgi, gereksinim ve inançtır.Kişi ihtiyaçlarına yada dış uyarıcılara göre algıda seçim yoluna gidebilir.Örnek vermek gerekirse gündelik hayatta defalarca karşısına çıkan hamile bayanları farketmeyip ancak hamile olduktan sonra hamile bayanların varlıklarının farkına varması.Ve bir insanın dikkatini mesleğiyle ilgili haberlere yöneltmesi gibi

-vikipedia- :))

Bu testle karşılaştığım zaman insanların ne gibi cevaplar vereceğini merak etmiştim. Testi kendimce yukarıdaki algıda seçicilik kavramıyla eşleştirdim. Yani "Acaba herkes aynı cevapları mı veriyordu?" diye bir soru geldi aklıma ve burada paylaştım. Çok da gır gır bir testti ilk bakışta dediğin gibi ama aynı zamanda ciddiye alınıp bu kelimeler yorumlanabilir diye düşünüyorum. Aslında farklı gruplara da denenebilir. Burada ne kadar farklı insan bir arada bulunsa da ortak ilgi alanlarımız var sonuçta benzer kelimelerin çıkması beni şaşırtmıyor. Diğer yandan sezgilerime güveniyorum. Bunu da kendi açımdan deniyorum. İyi ihtimaller buluyorum ama nasıl buluyorum diye sorarsan bir tarif veremem.

şık
sigara
hırs
sevgi
aşık
noldu şimdi anlamadımda

Bir yengeç burcu kadını olarak şık olmak bizim için önemli şekerim :)
İlla fark edilir bir şıklık zerafet olsun isteriz. Hem kendimiz hem de çevremizin düzeni, yaşam alanımız vs.

Hırs: Başarı odaklısın. Azı karar çoğu zarar. Yenilgiyi kabul etmez hep kazanmak istersin.

Aşk ve sevgi söylemeye bile gerek yok bence sende fazlasıyla var.

Sigarayı sen söyle. Umarım kullanmıyorsundur. Kullanıyorsan da çıkabilir kullanmıyorsan rahatsız ettiği için çıkmış olabilir. Sevdiğin biri kullanıyor olabilir. Ya da sevmediğin biri.

Hep sevdiklerinle sevgi dolu ortamlarda, aşkla mutlu kal canımcım.

üzgün:(
sevgi:)
nefes:)
rahat:)
güneş:)

bende güzel yorumlarından istiyorum sweeet:)))

Hepsi iyi de neden üzgün canımcım yaaa. Mutlu olduğunu görmek isterim. Ama etrafında yakınında bir şey mi seni üzüyor acaba senin dışında. Duygusal biri de olabilirsin. Ama kendini üzmeye değmez hiç birşeye sana mutluluk yakışır.

Sevgi dolusun, seviyor seviliyorsun çevrende. Rahatlık önemli senin için. Rahatının kaçmasına gelemiyorsun. Nefes yüzünden sağlığa önem veriyorsun. Nefesle ilgili bir çok ihtimal söyleyebilirim. Aldığın her nefese şükrediyorsun. Özellikle sıkıldığında rahat bir nefes alabilmek senin için çok değerli(kimin için değil ki). Spor yapıyor musun? Spor giyinmeyi de seviyor olabilirsin.

Güneşi açıkladım daha önce ve güneşe başka anlam çok nadir yüklemek isterim. Güneş de bu testin en güzel kelimelerinden biri.

Sevgiler.

sebep
zevk
mucize
kahve
üzgün ..

ilk 5 kelime .. :D .. algıda seçici değilimdir .. mantığım ağır basar ve ne gördüysem o :) ..

Janercim bence herkes belli konular, belli olaylar ve belli nesneler için algıda seçicilik gösterir. Niye inkar ediyorsun ki. Çok mu kel alaka cümleler çıktı. Farkında olduğumuz bilinç halinin dışında bir de buzdağının görünmeyen yüzü olan bilindışımız var. Ve bilindışına ittiğimiz neler neler var.

Sebep: Hiç şaşırmadım. Merakının kaynağı işte. Meraklı değil misin? Bir şeyin sebebini öğrenirsen daha iyi öğrenirsin. Sabebini bilmediğin şeylere anlam veremiyorsun, mantığına uyduramıyorsun. Duyarlısın.

Zevk: Yaptığın işten keyif almak istiyorsun. Zaten keyif aldığın işi de en iyi şekilde yapabileceğine inanıyorum. Kefini kaçıracak durumlarda uzak duruyorsun.

Mucize: Ya işte testin en sevdiğim diğer bir kelimesi. Forumdakilerin ortak kelimesi ya. Yoruma gerek yok bence bu kelimeye :) güneş gibi buna da umutlu olmaktan başka yorum yapamam. Mucizelere inanmak kıymetli çünkü onlar var. Küçük mucizlerin büyük mutlulukların olsun.

Kahve: Sever misin? Ona göre yorum yapıcam.;) Yoksa ders çalışırken kahve mi içiyorsun?

Üzgün: Oldu mu şimdi Janer he oldu mu şimdi bu kelime. Cık cık cık hiç yakışmadı bu da sana. Şu melankolik şiirlerden kurtuldun mu bunu çözersin inşallah. Damar şarkı ve şiirlerden uzak dur. Bilindışında bile olmasın üzgün. Kimse üzmesin seni sen de kimseyi üzme.

Hepsi iyi de neden üzgün canımcım yaaa. Mutlu olduğunu görmek isterim. Ama etrafında yakınında bir şey mi seni üzüyor acaba senin dışında. Duygusal biri de olabilirsin. Ama kendini üzmeye değmez hiç birşeye sana mutluluk yakışır.

Sevgi dolusun, seviyor seviliyorsun çevrende. Rahatlık önemli senin için. Rahatının kaçmasına gelemiyorsun. Nefes yüzünden sağlığa önem veriyorsun. Nefesle ilgili bir çok ihtimal söyleyebilirim. Aldığın her nefese şükrediyorsun. Özellikle sıkıldığında rahat bir nefes alabilmek senin için çok değerli(kimin için değil ki). Spor yapıyor musun? Spor giyinmeyi de seviyor olabilirsin.

Güneşi açıkladım daha önce ve güneşe başka anlam çok nadir yüklemek isterim. Güneş de bu testin en güzel kelimelerinden biri.

Sevgiler.

hepimizde olduğu gibi şüphesiz o güzel yüreğinden geçenler doğrudur:) seçtiğim kelimelerime yaptığın tüm güzel yorumlar için ayrı ayrı teşekkürler:) üzgün kelimesi sanırım şu bir iki gün durduk yere kendi canımı sıkacak şeyler ürettiğimi gördüm bile bile kendimi üzüyordum yani. ama farkettim çok şükür bugün neşem yerinde sayılır. evet hala etrafımda beni ara ara üzen olaylar olmuyor değil ve dediğin gibi duygusalda bir yapım olunca çabuk siniyorum köşeme.

evett seviyorum çoğu şeyi, seviliyorsam ne mutlu bana:)) rahata bayılıyorum rahat olmak, rahatca nefes almak, sevdiklerimle nefes almak önemli benım için. e tabii rahatlık olunca spor giyim olmadan olmuyor spor giyinmeyide baya seviyorum:))

evet güneş kelimesini sevgiokyanusumda secmiş:)) umut sabah güneş güzel sey:))

çok çok teşekkür ederim güzel yüreğine emeğine:)

her yeni sabah bizlere saydığın tüm güzellikleri seninle buluştursun:) sevgilerimle..

mucize
kahve
sevgi
öfke
mutsuz
mucize ile kahveyi anlamasam da diğerleri uydu:(((

Sebep,Zevk,Mucize,Kahve ve Üzgün :D.İlginç.Hemen Üzgünlüğüm arkasındaki nedenini iptal edip onun yerini mutluluğa yelken açacak sebepler koyuyorum.Özgürlük yolunda adım adım ilerliyorum.Gerçek Varlığımı kabul ediyorum ve onu olduğu gibi ifade etmeyi seçiyorum ;).Bu bir çeşit "gas" sisteminden yola çıkılmış olabilir.Orada kötü gördüklerimizi iptal edip Onun yerine Daha iyi yerlere Odaklanabiliriz ;) Sevgiyle ve Işıkla kalın sevgili Arkadaşlarım :)

Sebep, sinema, kalem, atlı, muz.

Her şeye tamam da, bu atlar ve muzlar hala benimle

mucize
kahve
sevgi
öfke
mutsuz
mucize ile kahveyi anlamasam da diğerleri uydu:(((

Mucize: Olağan üstü şeylere inanıyorsun ki ben de de çıkmıştı bir de değişime inanıyorsun. Çünkü bana göre mucize en umutsuz zamanları bile umutlu hale getirebilen birşeydir.

Kahve: bazı tatlı bağımlılıkları bilerek ve isteyerek seçiyoruz tercih ediyoruz.
Tabi kahveyi seviyorsan durum böyle. Kahve çok mu alakasız hayatında mutlaka bir yerinde kahve vardır. Hiç olmadı kahve kavuran bir kuruyemişçi vardır.:)) Ya da kahve içen insanları anlamıyorsundur. Nasıl seviyorlar, nasıl içiyorlar diye düşünüyorsunur.

Sevgi, öfke ve mutsuz üçü insana bağlantılı geliyor. Yani sevdiğin birine öfkelisin ve bu durum haliyle seni mutsuz ediyor. Affetmelisin her kimse ve neyse
hayat bir o kadar kısa ve zaman da bunlara harcanmayacak kadar değerli canım.

Sebep,Zevk,Mucize,Kahve ve Üzgün :D.İlginç.Hemen Üzgünlüğüm arkasındaki nedenini iptal edip onun yerini mutluluğa yelken açacak sebepler koyuyorum.Özgürlük yolunda adım adım ilerliyorum.Gerçek Varlığımı kabul ediyorum ve onu olduğu gibi ifade etmeyi seçiyorum ;).Bu bir çeşit "gas" sisteminden yola çıkılmış olabilir.Orada kötü gördüklerimizi iptal edip Onun yerine Daha iyi yerlere Odaklanabiliriz ;) Sevgiyle ve Işıkla kalın sevgili Arkadaşlarım :)

25889Sevgili Zahid daha önce de dedim yine diyorum. En iyi yorumu siz yaparsınız. Çünkü kelimelere yüklediğiniz anlamları ve bunları nelerle ilişkilendirdiğinizi en iyi siz bilebilirsiniz. Bunlar gerçekten iyi yorumlar. Üzgün kelimesinden kurtulduğun gün özgür olacaksın zaten. Kötüyü görmekten çok her zaman iyiye odaklanmayı seçiyorum. Mutsuzluklar gidiyor mutluluklar geliyooor.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri