Esma´ül Hüsna *Fazilet ve Esrari* -Ayhan Yalcin

acemisirine

New member
8
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Allah´ü Teala Hazretleri´nin Kurán-i Kerim´de gecen en güzel, en serefli isimlerinden "Esma´ül Hüsna" denilen 99 tanesi Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem
Efendimiz tarafindan bir hadis-i seriflerinde buyurulmustur.

Ancak bu, Allah´ü Teala´nin sadece 99 ism-i serifi vardir demek degildir.

"Tevhid ve Sifat" ilmiyle ugrasan islam alimleri, bu mübarek isimlerin yardimiyla, Yüce Rabb´imizin ilahi sifatlarini, kendi beseri gücleri nisbetinde anlamaya ve anlatmaya calismislardir.

Bir kisim alimle de, "Esma´ül Hüsna´ da gecen isimlerin sayisini Ebced-i Kebir usulüyle hesaplamis ve hangi isimin ne gibi hacetler icin kacar kere okunacagini bildirmistir."

-Hepimizin en iyi, en faydali ve en muhtesem bir sekilde faydalanabilmesi ve Samimi bilgilerimizi paylasmak dilekleri ile-....
.

Esma´ül Hüsna

Allah´ü Teala´nin en güzel, en serefli ma´nalara ve sifatlara delalet eden mübarek isimlerine "Esma´ül Hüsna" denir.

Güzel paylaşım için teşekkürler

Belki usül vardır bilemiyorum ama Esmaül hüsnalar belli niyet yapılacaksa adet önemlidir diğer halde sayısız okunur ..
Yaklaşık 2 yıldır düzenli okuduğum esmalar vardır müthiş sırları var elbet ;

Allah´in en 99 ism-i serif-i okunusu:

Bismillahirrahmanirrahim

Hüvellahüllezi la ilahe illa Hu.

Allah
Er-Rahman / Er-Rahim / El-Melik
El-Kuddüs / Es-Selam / El-Mümin
El-Müheymin / El-Aziz / El-Cebbar

El-Mütekebbir / El-Halık/ El-Bari
El-Musavvir / El-Gaffar / El-Kahhar
El-Vehhab / Er-Razzâk / El-Fettah

El-Alim / El-Kabıd / El-Basıt
El-Hafıd / Er-Rafi / El-Mu'ız
El-Müzil / Es-Semi / El-Basir

El-Hakem / El-Adl / El-Latif
El-Habir / El-Halim / El-Azim
El-Gafur / Eş-şekur / El-Ali

El-Kebir / El-Hafiz / El-Mukit
El-Hasib / El-Celil / El-Kerim
Er-Rakib / El-Mucib / El-Vasi

El-Hakim / El-Vedud / El-Mecid
El-ba'is / El-şehid / El-Hak
El-vekil / El-Kavi / El-Metin

El-Veli / El-Hamid / El-Muhsi
El-Mübdi / El-Mu'id / El-Muhyi /
El-Mümit / El-Hayr

El-Kayyum / El-Vacid / El-Macid
El-Vahid / Es-Samed / El-Kadir
El-Muktedir / El-Mukaddim / El-Muahhir

El-Evvel / El-Ahir / Ez-Zahir
El-Batın / El-Vali / El-Müteali
El-Ber / Et-Tevvab / El-Müntekım

El-Afüvv / Er-Rauf / Malik-ül mülk
Zül-celali vel ikram / El-Muksıt / El-Cami
El-Gani / El-Mugni / El-Mani

Ed-Dar / En-Nafi / En-Nur
El-Hadi / El-Bedi / El-Baki
El-Varis / Er-Reşid / Es-Sabur

Belki usül vardır bilemiyorum ama Esmaül hüsnalar belli niyet yapılacaksa adet önemlidir diğer halde sayısız okunur ..
Yaklaşık 2 yıldır düzenli okuduğum esmalar vardır müthiş sırları var elbet ;

chem 1987´im, yasadigin sirlar varsa paylasirsan sevinirim girlhaha

ben çocukluğumdan beri hep el alim ismini okudum ve allahım bana bilgeliğinden ver dedim.. bence işe yarıyor... ama cehalet mutluluktur sözünü de naımsatmak isterim.. ne kadar bilge olursan o kadar mutlu oluyorsun diye bir şey yok... ne kadar bilge olursan o kadar çok şey gözüne batıyor.. o yüzden olumlamalayı öğrenip sürekli el alim demek gerek... saygılarımla....

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri