En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir?

ertugrul15

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son dişetinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanır. Dişlerin iç yüzeyleri , özellikle ön bölgeler dar olduğundan fırça dik olarak sokularak fırçalanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir. Genellikle sadece ön dişlerin ön yüzeyleri fırçalandığından çürükler daha çok arka bölgelerde oluşmakta , diş taşları ise çok az fırçalanan alt ön bölgede olmaktadır.
firca1_.gif

fircalama_.gif

Ynt: En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir?

Düzenli olarak diş fırçalamama rağmen, diş etlerim hastalandı.. Dişleri fırçalamanın yeterli olmadığını diş etlerinden dişlere doğru sert bir şekilde fırçalamak gerektiğini öğretti yeni diş doktorum... Kanarsa korkmamak lazımmış.. İnanın sanki dişlerim yepyeni oldu.. Sağlıklı diş etleri olmadan dişler sağlıklı olamıyor... smil56

Ynt: En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir?

ertugrul15 ' Alıntı:
Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son dişetinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanır. Dişlerin iç yüzeyleri , özellikle ön bölgeler dar olduğundan fırça dik olarak sokularak fırçalanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir. Genellikle sadece ön dişlerin ön yüzeyleri fırçalandığından çürükler daha çok arka bölgelerde oluşmakta , diş taşları ise çok az fırçalanan alt ön bölgede olmaktadır.
firca1_.gif

fircalama_.gif

sevgili Ertugrul, ekledigin dis fircalama sekli bir ara bende yaptim.. fakat bu sekilde dis etlerim zarar gordu..ben her 6 ayda bir dis bakimi icin, dis hekimine giderim, dis etlerim agrilar basladi kanama oldu, dis doktoruma danistim fakat bu sekilde kesinlikle yapilmamali diye uyardi beni...hollanda ve turkiye deki dis hekimleri bu konuda farklimi dusunuyor bilmiyorum, fakat yinede ben kendi deneyimimi yazip sizleride uyarmak istiyorum.. bana ogretilen klasik sagdan sola..ve fircalarkende mutlaka dis etlerinide fircalmali..

Sevgiler

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri