![]() |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ SADE Bazı günler her şey iyi gider. İşe giderken önünüzde trafik açılıp size yol verir, patronunuz işe gelmez, ofisteki piyangoyu kazanırsınız. Ve an geçtikçe daha da umutlanırsınız çünkü küçük şans size bir süprizdir. Elbette umulmayanın bir de diğer yanı vardır. Gerçeklere dönmek için çorabınız kaçması ya da en sevdiğiniz kravatınızı lekelemeniz yeter de artar bile. İyi ya da kötü, küçük süprizler hayatı ilginç kılar. Fırından reçelli bir çörek aldınız. Ama eve gelip de bir ısırık alınca en önemli malzemenin eksik olduğunu gördünüz: Reçel. Bu kötü şansa nasıl tepki verirsiniz? 1. Hatalı çöreği dükkana geri götürür yenisini alırsınız. 2. Kendi kendinize "Olur böyle şeyler" der ve o çöreği yersiniz. 3. Başka bir şey yersiniz 4. Sade çöreği balla ya da reçelle doldurup daha lezzetli hale getirmeye çalışırsınız. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ben reçelli çöreği bile reçele bandırır duble reçelli yerim :)) SADE İÇİN ANAHTAR Soru: İçinde reçel olmayan çöreğe ne denir? Cevap: Kötü Süpriz! ve hazır konu beklenmeyelerden açılmışken bu seneryoda seçtiğiniz cevabın sizi arkadaşlarınız arasındaki rolünüzü yansıttığını duymaktan da şaşkınlık duyabilirsiniz. 1.Hatalı çöreği dükkana geri götürür yenisini alırsınız; Kalıplanmış düşünceleri olan, acayip olaylar karşısında kendisini asla kaybetmeyen biri olarak beklenmeyen bir şey olduğundan paniğe kapılmayacak kişi olarak güvenilir birisiniz. Ama kumandayı ele alıp yol gösterecek birisi değilsiniz. Siz daha ziyade lider tipleri sağlıklı yargınız ve çöreğinizi tavsiyelerinizle destekleyecek birisiniz. 2. Kendi kendinize "Olur böyle şeyler" der ve o çöreği yersiniz; Süprizlerin sizi dağıtmasına izin vermiyorsunuz ve kaderin dağıttığı kağıtları kabulleniyorsunuz. Sabrınız ve esnekliğiniz sizi birlikte olunması çok kolay birisi yapıyor ve sizin için arkadaş grubunu bir arada tutan güç denebilir. Çünkü siz asla mızmızlık yapmıyorsunuz ve zaman zaman arka planda kalıyorsunuz.Tıpkı hava gibi, ancak yokluğunuzda fark ediliyorsunuz. 3. Başka bir şey yersiniz: Karar vermekte ve uygulamadaki hızınızla siz her grupta doğal bir lidersiniz. Olaylar çığrından çıkınca ve bir kişinin dizginleri ele alıp kararları vermesi gerekince hemen kendinizi gösteriyorsunuz. Siz nereye yemeğe gidileceği ya da hangi filmin seyredileceği konusunda hık mık edecek birisi değilsiniz. Kararsızlık sözcüğü sizin lügatınızda yok. Bu kendine güven ve otorite havası sizi konuştuğunuz zaman dinlenen birisi yapıyor. 4. Boş çöreği balla ve reçelle doldurup daha lezzetli hale getirmeye çalışırım; Yaratıcı çözümleriniz sizi grubunuzun parlak fikirler üreticisi yapıyor. Herkesin sağduyusu vardır sizde biraz solduyu da var, böylece diğerlerinin sadece sorun gördüğü noktada siz çözümler de görüyorsunuz. Yaratıcı güdüleriniz sizi zaman zaman başkalarının eksantirik dediği biri haline getirse de çevrenizdekiler her ne olursa olsun asla sıkılmayacaklarını bilerek kendilerini güvende hissediyorlar.. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Reçele batırıp yerdim ama bir sonraki sefer fırına gittiğimde reçelli çörekten reçel çıkmadığını bir sonraki sefer dikkat etmelerini böyle giderse müşteri kaybı yaşarsınız diye de uyarırdım . Herkes hata yapabilir sonuçta ders alınması önemli , ve hataları yüzünden başka müşterileri de kaybetmelerini istemezdim . Eline sağlık cansuyu , baya bi testini yaptım ilk günden bugüne olan . İyi ki varsın :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ DAİRE, ÜÇGEN, KARE" Her şekil ve desen en temel yapı bloklarına indirgenebilir: Noktalar ve çizgiler. Bazıları için bu sözcükler gömdükleri acı lise geometri anılarını canlandırır. Ama bu sözcükler bizi aynı zamanda hayatın daha basit olduğu zamanlara da geri götürür, evleri dört kare ve bir üçgenle ya da yüzleri bir yuvarlak, iki nokta ve bir dalgalı çizgiyle çizdiğimiz ilkokul günlerine. Şimdiki testimiz sizden o masum bakış açısına ve yaratıcılığa geri dönmenizi istiyor. Bu oyun için kalem kağıda gereksinimiz olacak. Tek bir daire ve istediğiniz sayıda üçgen ve kare kullanarak kağıda bir desen çiziniz. ;) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ kare ve üçgenlerle bir küp yaptım..ve daire içine aldım.. ne ola ki ?? DAİRE, ÜÇGEN, KARE için ANAHTAR Sanat çalışmalarınız nasıl gitti? Buzdolabı kapağına asmaya uygun bir resim mi? Resimlerinizin gerçek anlamı üç temel şekli nasıl kullandığınızda saklıdır. Bu çalışmada üçgenler iş ve çalışmayı, kareler toplumu ve kurallarını ve tek daire de kendinizi temsil eder. Eğer kocaman bir daire çizdiyseniz kendiniz hakkında da tıpkı öyle düşünüyorsunuz demektir. Olumlu kendine bakış açısı olarak ele alındığında bu iyi bir şeydir ama bazıları için kendini dünyanın merkezi olarak görmek anlamına gelebilir. Eğer çok küçük bir daire çizdiyseniz kendinizi önemsiz ya da çevreniz tarafından küçültülen birisi olarakk görüyorsunuz demektir. Tüm o üçgenlerin ve karelerin sizi bunaltmasına izin vermeyin sonuçta onlar da sizin yapıldığınız noktalardan ve çizgilerden yaratıldı. Çizdiğiniz üçgenlerin boyları ve sayıları sizin iş ya da okul sorumluluklarınızı temsil eder. Büyük üçgenler sizin işinize verdiğiniz önemi ve bundan duyduğunuz tatmin hissini, çok sayıda üçgen birkaç projede birden aynı anda çalıştığınızı gösterir. Eğer çok fazla sayıda üçgen çizdiyseniz iş yoğunluğu sizi mahvetmeden önce biraz ağırdan almanız gerektiğine dikkat ediniz. Desenlerinizdeki kareler toplum ve diğer insanlar hakkında neler hissettiğinizi gösterir. Eğer çok büyük kareler çizdiyseniz, bu itaat etmeniz ya da uyum sağlamınız için baskı altında olduğunuzu gösterir. Eğer çok fazla kare çizdiyseniz kalabalıkta kaybolmuş ya da çok fazla kurala maruz kalmış olduğunuzu anlatır. Eğer çizdiğiniz desendeki şekiller bağlanıyor, üst üste biniyor, aynı çizgileri paylaşıyorsa bu yanlarını birbirine bağdaştırmış ve bundan mutluluk duyuyorsunuz demektir. Eğer tüm şekiller tek başlarına duruyorsa o zaman hayatınızda da izalasyon ve bağlantı kopukluğu görebilirsiniz. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ALBÜM KAPAĞI Dünyada en fazla satan pop şarkıcısı, medyanın sevgilisi ve milyonların idolü olmak nasıl bir şey olurdu bir düşünün.Bu aslında araba radyosuna eşlik ederken ya da duşta birbiri ardına şarkılar söylerken düşünmediğiniz bir fantezi değildir. Toplulukları tek bir şarkının gücüyle yerlerinde zıplatmanın düşüncesi bile insana büyük heyecan verir. Yeni bir şarkıcısınız ve çıkış yapacağınız albümün CD’si henüz basıldı. Şimdi geriye sadece albümün kapağına ne koyacağınıza karar vermek kaldı. Nasıl bir şey seçersiniz? 1- İmgeler kullanılarak yapılmış huzur verici bir resim ya da egzotik bir yerde çekilmiş fotoğraflar. 2- Komik bir çizgi karakter ya da bir başka eğlenceli desen 3- Özel bir anlamı olmayan ama insanları düşündürmeye sevk eden soyut bir desen 4- Kendi resminiz. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 3- Özel bir anlamı olmayan ama insanları düşündürmeye sevk eden soyut bir desen :) . |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ :) özel bir anlamı olan insanları düşündüren ama işin içinden çıkamayacakları soyut bir desen koyardım sanırım ben de :)) sonuçlar azzz sonra :)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Albüm Kapağı İçin Anahtar; Kendi CD’nizi çıkarıyor olmak fikri psikolojik olarak kendinizi ifade etmek isteği ile ilintilidir. CD’nizin kapağı için seçtiğiniz desen diğerlerinin karakterinizde görmesini istediğiniz özellikleri yansıtır. Seçiminiz kendinizde gördüğünüz en güzel öz niteliklerdir diye yorumlanabilir. Şimdi dünyanın geri kalanı sizi nasıl görüyor bir bakalım: 1- İmgeler kullanılarak yapılmış huzur verici bir resim ya da egzotik bir yerde çekilmiş fotoğraflar: Kendinizi nazik ve şefkatli, yüzünde başkaları için daima bir gülümseme, dilinde tatlı bir söz olan biri olarak görüyorsunuz.Aslına bakarsanız sizden daha hassas birini hayal etmek mümkün değildir. Ama başkalarına göre çevrenizde kimi zaman öyle bir duvar çevrili ki kimsenin yanınıza yaklaşmasına izin vermiyorsunuz, o zaman da bütün bu hassasiyet biraz sahte geliyor. Eğer korunma kalkanınızı hiç indirmezseniz ve gerçek hislerinizi göstermezseniz insanlar hep ne düşündüğünüzü merak edecekler. 2- Komik bir çizgi karakter ya da bir başka eğlenceli desen: Sosyal, konuşkan ve birlikte olunması zevkli bir kişisiniz ve bunu biliyorsunuz. Ama başkaları işin bir başka yüzünü görüyor: güvenilmez, uçarı ve yaşadığı ana kapılıp gidiveren. Başkalarını güldürmek harika bir şeydir ama eğer sizinle değil size gülüyorlarsa anlamı çok farklıdır. 3- Özel bir anlamı olmayan ama insanları düşündürmeye sevk eden soyut bir desen: Doğal yaratıcılığınızı ve yeteneğinizi dünyaya göstermek için çok çaba sarf ediyorsunuz. Yetenekli olabilirsiniz ama unutmayın ki insanlarında yetenekleri var. Parlayabilmeniz için yapmanız gereken başkalarını kabullenmek ve onlarla birlikte çalışmaktır. Bunu yapana kadar diğerlerine garip gelme riskiniz var. Özgünlüğünüz elbette önemlidir ama bunun sizi kaçık ve eksantrik yapmasına izin vermeyin. 4- Kendi Resminiz: “işte bu benim. Beni olduğum gibi Kabul edin” deme açık sözlülüğünde birisiniz ve bu dürüstlüğün sizin en güçlü özelliğiniz olduğunu düşünüyorsunuz. Ama sizin dürüstlük olarak adlandırdığınız huy inatçılık olarak da yorumlanabilir. “bu benim ve asla değişmeyeceğim” kimse daha iyi olamayacak kadar mükemmel değildir. Eğer aynı imajı sonsuza kadar korumak istiyorsanız bari en azından iyi yanınızı dönün. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ biraz ağır oldu gibi :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ BALİNA İZLEMEK Küçük bir balina izleme gemisinin güvertesindesiniz. Dört bir yanınız mavi okyanusla çevrili. Derinliklerin gizemli yaratıklarını izlemek için küpeşteden eğildiğinizde tuzlu sular yüzünüzü ıslattı. Ve işte ordalar: Bir balina ailesi yakın bir yerde su yüzüne çıktı! Aşağıdakilerden hangisi bu aileyi en iyi tanımlar? 1. Devasa annesinin arkasından yüzen küçük bir bebek balina 2. Annesinin karnına sokulan bir bebek balina 3. Bebekleri ile yüzen anne ve baba balinalar 4. Su püskürterek kendi başına yüzen bir bebek balina |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ yazmayacağım kendi cevabımı işte :)) işime gelmedi.. Balina İzlemek İçin Anahtar; Balina, Jung’un ‘Büyük Anne’ sembolüdür. Bu senaryoda balinaların arasındaki ilişki tanımınız sizin kendi annenizle olan ilişkinizin duygusal tanımıdır. 1. Devasa annesinin arkasından yüzen küçük bir bebek balina: Sizin için anne rolü inanılmaz derecede önemli. Yetişkin olmanıza karşın, davranışlarınız ve düşünceleriniz annenizden etkileniyor. Birazcık ana kuzusu olmaktan kurtulmanız ve yeni bir bağımsızlık seviyesi için çalışmanız yerinde olur. Anneniz sizi sonsuza kadar çocuk kalın diye büyütmedi. 2. Annesinin karnına sokulan bir bebek balina: Fiziksel şefkat görmeye ve okşanmaya gereğinden fazla muhtaçsınız. İnsan sıcaklığını özlemek doğal. Ama siz buna başkalarından daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz. Erkekseniz ve şıkkı seçtiyseniz, partnerinizin sizi evlat edinmediğini bilmeniz gerekir. 3. Bebekleri ile yüzen anne ve baba balinalar: Anne ve babanızın rollerini eşit olarak takdir ediyorsunuz. Oysa baba, bu tür hayali resimlerde genellikle unutulan bir figürdür. Çocukken ev hayatınız büyük bir olasılıkla mutlu ve güvenliydi ve bunun neticesinde hayata bakışınız dengeli oldu. 4. Su püskürterek kendi başına yüzen bir bebek balina: Kişisel özgürlüğünüzü elde etmişsiniz. Ama bu kadar yalnız takılıyor olmanız, sizin hırslı, inatçı ve bencil olarak algılanmanıza sebep oluyor. Bu kadar bir başınıza olmamaya özen gösterin, yoksa çevrenizdeki herkese yabancılaşacaksınız. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ DERİNLİKLERDE Her macerada mutlaka bir miktar tehlike vardır. Maceraları, heyecanlı ve çekici klan tehlikedir. İnsanlar ayni heyecanı fiziksel tehlike riski olmadan yasamak için yüklü paralar ödemeye hazırdır. Hortlaklı ev gezileri ve paraşütsüz dalış okullarının is yapıyor olmasının nedeni insan doğasındaki bu özelliktir. Riskle yüzleşme arzusu hepimizin içinde vardır. Hatta tehlike ile yüzleşmenin dayanılmaz cazibesi bazı insanlarda öyle büyük bir tutku haline gelir ki yeni bir dünya arayışı ya da bir gizemi çözmek uğruna hayatları ile kumar oynayan insanlar vardır. Hepimiz korku filmindeki kahraman karanlık kapının eşiğinden geçecekken, Dur girme oraya! Sen deli misin? diye bağırmak istemişizdir. O kişi siz olsaydınız ne yapardınız? Şimdiki senaryomuz bizi basit korkularla gerçek korkunun arasındaki ince çizginin bulanıklaştığı karanlık bir duyguya götürecek. 1- Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz. Bir... iki... üç... Kaç basamak indiniz? 2- Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz. Bu kişi yavaşça ağlıyor mu? İnliyor mu? Yoksa sizinle konuşuyor mu? 3- Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz? Sesin kaynağını bulmaya mı çalışıyorsunuz? İlk düşünceniz arkanıza bile bakmadan yukarıya koşup kaçmak mı? Yoksa korkudan olduğunuz yerde donup kaldınız mı? 4- Aşağıdaki kişi size adınızla sesleniyor ve yukarıdaki kapıdan gelen ışıkta, birisinin aşağıya doğru indiğini görüyorsunuz. Aşağıya gelen kimdir? Tanıdığınız birini seçin. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 1. 6 basamak indim. 2. Gelen ses çok ürkütücü değil.Hatta benimle muhabbet ediyor halimi hatrımı soruyor ses. 3.Sesten biraz korkuyorum ama ben çok meraklıyımdır.Kesin sesin geldiği yere gider bakarım:)) 4. Eee gelen kişinin de adı bende kalsın:)) cansuyu çok merak ettim ben bu testin sonucunu.Cevaplar ne acep:) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 3 basamak indim Benimle konuşuyor Sesin kaynağını bulmaya çalışırım Eşim |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 1:en fazla 3 basamak inerim 2:aşağdan inleme sesi geliyor 3:arkama bakmadan kaçarım:) 4:eşim sonucu çok merak ettim şimdi:) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ nasıl durgun sıradan bir yaşamım var gözükürken bu kadar koşturmacada olup yazmaya bile zaman bulamıyorum şaşıyorum.. daha günlüğümü yazacağım.. bu testin sonucunu öne çektim ama :)) bu arada ben beş basamak indim.. 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu sessizce gözyaşı döküyordu. sanırım bendim.. ona doğru yaklaştım merdivenden inen tüm endamıyla kızımdı :)) Derinliklerde İçin Anahtar; Terk edilmiş binalar ve yer altı odaları gömülmüş anıları ve eski psikolojik yaraları sembolize ederler. Hemen hepimizin hatırlamak bile istemediği bir anısı ya da unuttuğumuzu sandığımız bir kalp kırıklığımız vardır. Ama hafıza kolaylıkla silinmez. Bu olaydaki tepkileriniz eskinin acı dolu anıları ile nasıl basa çıktığınızın göstergesidir. 1- Merdivenin altına kadarki basamak sayısı yaşadığınız psikolojik yaraların üzerinizde bıraktığı etkinin derecesini gösterir. Az sayıda basamak belirtenler geçmişten çok az etkilenirler. Ama toprağın derinliklerine doğru inen uzun bir basamak belirtenler içlerinde derin yaralar taşırlar. 2- Karanlıkta duyduğunuz sesler geçmişteki acı anılarınızı nasıl yaşadığınız anlatır. Ağlama sesi duyduğunu söyleyenler dertli zamanlarında başkaları tarafından avutulmuş ve aldıkları bu yardımla bu sureyi atlatmış kişilerdir. Bu zaman zarfında size yardım eden iyi insanlar bugünkü sizi yaratan kişilerdir. İnleme duyduğunu söyleyenler zor zamanlarını yalnız geçirmiş kişilerdir. Karanlıkta duyduğunuz inleme kendi gömülmüş acınızdır. Belki de artık kapıyı açıp gunesi iceri alma zamani gelmistir. Kendisiyle konusan bir ses duydugunuz soyleyenler eski acilarini bir madalya gibi tasirlar ve onlarin yara oldugunu dusunmeyi reddederler. Nietzche, "Bizi oldurmyen bizi guclu kilar demis ve siz bu felsefeyi iliklerinize kadar benimsemissiniz. Bunun baskalarina karsi duygularinizi katilastirmasina izin vermeyin. 3- Karanliktaki seslere verdiginiz tepki gecmisinizdeki acilarla nasil basa ciktiginiza isaret eder. Eger sesin kaynagini bulmaya gittiyseniz buyuk olasilikla kendi hayatinizda da insiyatifi ele alan bir davranis sekli benimsediniz. Sorunlarinizla yuz yuze gelmek, eninde sonunda bir cozum bulmak demektir. Arkasina bakmadan yukari kosup kacanlarin sorunlari gormezden geldiklerinde sanki yok olacaklarina inandiklari bir gecmisleri vardir. Bu yaklasim bazen ise yarayabilir ama dertler sandiginizdan daha uzun sure yok olmamakta direnirse sakin sasirmayin. Korkularinizla yuzlesmelisiniz. Eger korkudan donakalip oldugunuz yere cakildiginizi soylediyseniz gecmisinizde cezemediginiz bazi olaylar sizi huzursuz etmekte ve hayatinizi yasamanizi engellemektedir. 4- Merdivenin basinda beliren kisi zor zamanlarda sirtinizi dayayabileceginizi dusundugunuz kisidir: Verdiginiz isim sizi rahatlatacak ve icinizdeki burukluklari iyilestirmenize yardimci olacaktir. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ YAĞMURA YAKALANMAK Hayatta her şeyi öngörmek mümkün değildir. Dama kendimizi ruhen hazırlama şansı bulamadıgımız süprizler, acil durumlar ve beklenmedik felaketlerle karşılaşırız. Her türlü süpriz stres yaratabilir ( beklenmedik bir evlenme teklifide , ani bir ayrılıkta ). Kontrol edemediğimiz ya da öngöremediğimiz çok fazla şey vardır. Bir takım huylar geliştirmemizin ve hayatımızı bazı kalıplara göre düzenlememizin nedenlerinden biride budur. Fırtına çıktı. Aniden bastıran sağnakta yürüyorsunuz. Son sürat koşsanız bile gideceğiniz yere beş dakka uzaktasınız. Aşağıdakilerden hangisi sizin yapacağınızı en güzel tanımlayandır ? 1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim. 2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum , Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım. 3- Şemsiyesini paylaşabileceğim biri ya da şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım. 4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım. Onu kullanırım. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Genelde şemsiye taşırım ama yanımda yoksa ıslanmaktan korkmam bir şekilde gideceğim yere ulaşırım. :)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ :)) ben de genelde şemsiye ya da gerekebilecek her şeyitaşır tam teçhizatlı kameraman arkadaş cevat kelle gibi gezerim :)) yağmuru severim ama.. aslında zaten şemsiye açmam hiç.. ama fırtına durumlarında zaten şemsiye de anlamsız.. durmasını bekleyemem.. sanki sonsuza dek sürecekmiş gibi illa da koşarım gideceğim yere... nee??? ben kavgacı değilimmmmmm.... :(( anahtar... Fırtına hayattaki beklenmedik ve kontrol edilmeyen güçleri temsil eder. Cevabınız sizinle sevdiğiniz ya da bir arkadaşınız arasında kavga bir çıktığında nasıl davranacağınızı betimler. 1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim: Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesinin dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltmasını seyredersiniz ve sonra kendi bakış açınızı soğukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsız. Bazıları buna akıllıca bir yaklaşım derken diğerleri sinsice olduğunu söyler. 2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum, Gideceğim yere kadar koşarım: İçlerindekilerin hepsini döktüğünüz sürece tartışmanın sonunun ne olacağı umurunuzda değil. Sizce siz haklısınız ve tartışacak hiçbir şey yok. Eğer karşınızdaki size öfkeyle davranıyorsa sizde öfkeyle karşılık veriyorsunuz. Bağırıyorsa sizde bağırıyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli biri yapmasa da en azından nerede durduğunuzu anlamanız çok kolay. 3- Şemsiyesini paylaşabileceğim ya da alabileceğim bir dükkân olup olmadığına bakarım: Karşıtlıklar ve tartışmalar size göre değil. Bu nedenle kavga çattığında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha da kötüleştirir. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz. 4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım, Onu kullanırım. Her suçlamaya verecek bir cevabınız, Her yanlışınıza bir özrünüz olduğunu düşünüyorsunuz. Size göre bir tartışma atışma yeteneğinizi bilediğiniz bir gösteri, bu tavrınız başkalarına bunaltıcı gelebilir. Ama büyük olasılıkla bunun için de bir açıklamanız vardır. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Bence 2.Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım. Çünkü ben şemsiye taşımaktan nefret eden bir insanım:)))Yağmur yağıyorsa da yapacak bir şey yok.Eve gidince sıcak bir duş, ardından ılık ıhlamur her şeyi çözer:)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ güneşi içinizde hissedeceğiniz hafta sonları dilerim.. masal tadında bir gün olsun hepimize sürprizlerle dolu.. masal demişken.. :)) KÜLKEDİSİ MASALI Yoksulluktan zenginliğe doğru düşleri gerçekleşen bir kızın masalı. Külkedisi dünya lüteratürüne ait klasik masallardan biridir. Masaldaki unutulmayacak sahneler arasında sizi en fazla etkileyen hangisidir? 1- Üvey annesi ve kardeşlerinin külkedisine işkence ettiği kısımlar. 2- Perinin külkedisini güzel bir prensese çevirdiği sahne . 3- Külkedisinin saat 12yi vurduğunda balodan kaçış sahnesi. 4- Prensin camdan ayakkabıyı külkedisinin ayağına giydirdiği sahne. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ itiraf ediyorum.. testi yapamadım bile :) eve yeni geldim ve sonucunu bilmek isteyen olabilir diye düşündüm... Külkedisi Masalı için Anahtar; Seçtiğiniz sahne sizden neden en fazla tepkiyi almıştı? Tüm olaylara daha yakından bakıldığında seçtiğiniz sahne sizin kişiliğinizdeki en zayıf noktayı ya da en büyük kusuru gösterecektir. 1- Üvey annesinin elinden eziyet çeken külkedisi: Bu sahne acıma duygusu uyandırır, ancak acımanın altında büyüklük ve gurur duyguları vardır. bu sahneyi kendinizi birisinden üstün görmenizi sağladığı için hatırlıyorsunuz. başkalarına şefkatli, acıyan gözlerle yukarılardan biryerden bakmak iyi bir özelliktir ama onlara daima tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmeyin. 2- Peri tarafından prensese çevrilen külkedisi: Sihirli değneğin bir hareketi külkedisini güzel bir prensese çevrilir ve dünyasını değiştirir. ama gerçek dünyada işler hiç de bu kadar kolay değildir. sizin en büyük hatanız gerçek hayattaki sorunları görmezden gelmeniz ve plansızlığınız. burada, yarattığınız sorunlardan sizi kurtarmak için sihirli değneğini sallayacak bir iyilik perisi olmadığını unutmuşa benziyorsunuz. 3- Camdan ayakkabısını düşüren külkedisi: Bu sahne sizin başkalarına muhtaç yanınıza hitap etti. kendinizi saat 12yi vurduğu zaman koşarak kaçarken ve arkanızda sadece sorunlar ve cevaplanmamış sorular bırakırken görebilirsiniz. kısa vadede arkanızda bıraktıklarınızı daima başkalarının temizlemesini beklemek kolay görünebilir ama günün birinde gerçeklerle yüzleşmeniz gerekecektir. 4- Prensin ayakkabıyı giydirdiği sahne: Hemen herkes mutlu sonlara bayılır ve siz bu kanuda çoğunluğa dahilsiniz. işte sizin sorununuz burada. basit, normal ve sıradan olan şeylerle çok kolay mutlu olabiliyorsunuz. hayattan tek beklentiniz sıradan bir iş, sıradan bir maaş, sıradan arkadaşlar, sıradan bir aile, sıradan çocuklar... sizi özgün yapan özelliklerinizi keşfetmek için biraz daha fazla gayret sarfetmelisiniz. öyle hissetmiyor bile olsanız siz özelsiniz. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ SADECE İNSANSINIZ "İnanamıyorum! Nasıl bu kadar aptalca bir şey yapabildim?" Bu sözleri söylemek için pek çok fırsatımız olur. Yanmış ekmeki kağıtlardaki kahve lekesi, çalar saate rağmen uyanmamak, çarpılan ayak parmağı, otoyolda kaçırılan çıkışlar... Arada bir yanlış yapmak insanın doğasında vardır. Kimse mükemmel değildir ve bunu hepimiz gün içinde ispatlarız.Bir dahaki sefere bir başkasının yanlışına gülmeden önce bunu hatırlamaya çalışın. Siz de, ne zaman işe birbirinden farklı çoraplar giyip gideceğinizi bilemezsiniz. Sokakta bambaska seyler dusunerek yururken bir cop tenekesine carpip devirdiniz. Kapagin altindan yola neler dokuldu? 1. Hicbir sey, teneke bostu. 2. Bir yigin torbalanmami cop yola sacildi. 3. Elma kocanlari, tavuk kemikleri ve baska yemek artiklari. 4. Gayet guzel baglanmis siyah bir cop torbasi. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ hiç tereddütsüz 4 hatta sınıflara ayrıılıp etiketlenmiş birkaç çöp torbası da olabilir.. .Sadece İnsansınız İçin Anahtar; Dikkatsizlikle bir cop tenekesi devirdiniz, atilmasi icin duzgun bir sekilde toplanmis ve ustu ortulmus bir seyi dunyanin gozleri onune serdiniz. Cop teneksinin icinde oldugunu dusundugunuz seyler sizin dis dunyadan saklamaya calistiginiz seylerdir. 1. Hicbir sey, teneke bostu: Bu cevabi veren kisiler hayatlarini ortaya sermeden ya da olduklarindan baska gorunmeden yasarlar. Icleri neyse dislari da odur. Cekicikliklerini saf durustluklerine borcludurlar. 2. Bir yigin torbalanmami cop yola sacildi: Tenekenin icinin torbalanmamis cople dolu oldugunu soyleyenelerdis dunyaya karsi acik bir gorunum sergileseler de aslinda icleri ifade edemedikleri duygularla doludur. Bu duygulari sadec genel bir sıkıntı olarak hissederler ama eger dusunurlerse gercekten hissettiklerini soyleyecekleri yerler oldugunu fark edeceklerdir. 3. Elma kocanlari, tavuk kemikleri ve baska yemek artiklari: Bir yigin mutfak artigi hayal edenler istahlarini ve yemege karsi dogal isteklerini bastiran kisilerdir. Belki de diyet yapiyorsunuz ya da yemekten kisarak para arttirmaya calisiyorsunuz. Sartlariniz her ne ise bu sizi etkiliyor. Fazla abartmaya gerek yok ve arkadaslarinizla bir restoranda guzel bir gece gecirmek size iyi gelecek. 4. Gayet guzel baglanmis siyah bir cop torbasi: Gayet guzel baglanmis siyah bir cop torbasi hayal etmis olanlarin kendilerini kontrol duygulari cok gelismistir. Siz zayiflik gostermekten ya da sikayet etmekten nefret edersiniz cunku gururunuz buna izin vermez. Ama baskalarinin neler hissettiginizi bilmesi, zayiflik belirtisi degildir. Ipleri biraz gevsetin de o copler kokmaya baslamadan once iceriye birazcik hava girsin. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ bu doğru .. :( gerçekten kontrol delisiyim ben... hep güçlü.. dimdik.. asla zaaflarını göstermeyen.. demir leydi.. hani herkesin ada sı... bu ada hikayesini birazdan bulur yazarım ama önce kendimden bir şey paylaşmak istiyorum.. iki yıldır özel bir okulda okul hemşiresi olareak çalışıyorum.. 1200 çocuğum var.. bir anda avuçlarıma konan 1200 sevgi.. :(( vardı yani... hemşirelik ötesi bir şeydi yaşadığım.. ve inanılmaz hazlar yaşadım.. ve hep öğrendik karşılıklı.. her an bir fırsattı.. .Bir sabah sabah şekerlerimden biri..sınava hazırlanan liseli bir kızımdı...zihni açılsın diye ailesi sentetik ve nonsentetik biraz doping yapıyormuş :) Ginko bilboa mı diye sordum..Biri evet oymuş..önce bilgimi paylaştım onla..tıbbi bilgimi..gereksizliğini..uygulama alanlarını..zararlarını..sonra internetten de biraz bilgilenelkim diye sordum gogol amcaya..ve hiç bilmediğim bi bilgiyle sarsıldım...Atom bombasının patladığı noktaya 1-2 kilometre mesafede yer alan dört ginkgo ağacı, bu alanda patlamadan sağ çıkan ve hayatiyetini bugün de sürdüren yegane canlılardır diyordu... liseli kızım dedi ki..demek ki bombalar patlarken...bi ginkobilboa ağacına koşup altında durmak lazım.. ben ..düşünüyordum..hiç aklıma gelmezdi bu seçenek..ben ginkobilboa aramazdım..hemen oracıkta..sağ çıkmak için bombalardan ginkobilboa olmaya karar verdim.. ilerleyen saatlerde..ders saati hem de..aynı kızım ve bikaç çocuğum daha msj trafiğine boğdu beni..ağlamaklıydılar herbiri..dertleri vardı...elimden..dilimden..yüreğimden geçtiğince..hep dimdik durmaları için...her mesaja yüreğimi katıp cevap verirken.....can dediğimin söyledikleri geldi aklıma..... hepimiz senin dallarına tutunmuş çekiştirip duruyoruz..o anda anladım ki ..karar çoktan verilmeden yürürlüğe konmuştıu..ben çoktan ginkobilboa olmuştum.. ..ve bombalardan canlı çıkmanın tek yolunu ne olduğuna..herkes kendi karar verir cansuyu |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ AĞIMA HOŞ GELDİNİZ İnsan bilinçaltında örümcekler, boylarıyla kıyas kabul etmeyecek bir ölçüde korku ve saygı uyandırırlar. Belki avlanma konusundaki yetenekleri, sabırla beklemeleri ya da avlarını yakalamak için ördükleri karmaşık ağlardır bu duyguları uyandıran. Sebep her ne olursa olsun örümcekler hepimizde güçlü duygular uyandırırlar. Bir örümcek olduğunuzu hayal edin, ördüğünüz büyük bir ağın ortasında oturuyorsunuz. Bu test için kalem kağıda gereksiniminiz olacak. 1- Ağınızın resmini çizin ve yakaladığınız böceklerin cinslerini yazın. 2- Avlarınızdan birini yemek için ona yaklaşırken her nasılsa ağdan kurtulup kaçıyor. Sizden uzaklaşırken bu şanslı böcek size birşey söylüyor. Neler söylüyor? |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Ağım çok küçük.Kıyamam onlara ama uğurböceği yakaladım.Uğurböceği kaçrken de seni aç bıraktığım için üzgünüm ama hayat çok güzel ve yaşamaya değer dedi:)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ben yine de örümcek yakaladım :)) ama öyle bir edayla görüşürüz görüşürüz dediler ki :(( alay ettilerrr benle.. sen oldun bak bunlara sebep... mehtap dedi gördüm onuu :)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Ağıma Hoş Geldin için Anahtar; Örümcekler doğanın büyük avcılarındandır. Kendinizi örümcek olarak hayal edişiniz bize aşk ormanlarındaki avlanma tecrübeniz hakkında neler hissettiğiniz konusunda bazı şeyler söyleyecek. 1- Ağa yakalanmış böceklerin cinsleri ve sayıları sizin aşk zaferinizi gösterir. Ağ, diğerlerini cezbetmek için kullandığınız stratejinizi ve tekniğinizi gösterirken ağa yakalanmış olanları çiziş şekliniz eski sevgilileriniz için neler düşündüğünüzü anlatır. Sıradan basit bir kara sinekmiydi? Dişinizin kovuğuna bile gitmeyen güzel bir kelebek mi? Belki de şişman ve sulu bir tırtıl? Ya da belki sivrisinekler, karafatmalar ya da solucanlardan oluşan iştah kaçıran bir kalabalık? Bazı örümcekler her şeyi yerler. 2- Ağınızdan kaçan böceğin söyledikleri sizin reddedildiğiniz bir ilişkinizin anılarını yansıtır. Doğruya doğru, hepimizin en az bir defa başından geçmiştir. Bu oyun kaleye en yakın sözcükleri ortaya çıkarma oyunu. "Beni asla yakalayamazsın, çirkin yaşlı örümcek!" Ahh! "Bir dahaki sefere!" Eh, cesaretlendirme iin teşekkürler. "Yaşasın! Özgürüm, özgürüm!" Tamam özgürsün. Ama bunun için fazla bağırmaya gerek yok değil mi? |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ şaşkın.. üzgün.. endişeliyim.. olumlu düşünceler taşımak için ekstra gayret sarfediyorum..terapi olsun diye bulduğum kısa an da mutluluk telkinini açtm :)) sanırım paylaşımlarda bulunmaya zamanım ve isteğim yetersiz ama okuyorum yazılanları.. yine de bir test yayınlıyorum :)) terapi demişken :)) Arzulardan kaçış yoktur. Çocukluğumuzdan başlayarak endişe duyar dururuz. Zor zamanlarınızda başkalarının sözleri ile nasıl rahatladığınızı düsünün. Birine destek olmak isteseniz hangi meslegi seçerdiniz. 1-Kendi muayenehanesi olan psikoterapistsiniz.Terapilerinizi nasıl bir odada yaparsınız, odayı detaylı düşünün. 2-Günün ilk hastası geldi. Sizinle nasıl bir sorun üzerinde konuşmak istiyor ve siz ona nasıl yardımcı oluyorsunuz. 3-Hastanın karşısında oturuyor ve ona tavsiyelerde bulunuyorsunuz. Hastadan nasıl bir tepki alırsınız. 4-Çalışma saatiniz sona erdi. Ama işleriniz tam olarak bitmedi. O anda odanıza birisi dalıyor, bu gelen kim olabilir. Tanıdık birinin adını verin. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Psikoloji için Anahtar; 1-Nolu soruya verdiğiniz cevap; Nasıl bir oda hayal ettiyseniz, kendinizi nerde olmak istediğinizi söylediniz. Zihniniz nerde olmak istediğinizi söylüyor. 2-Nolu soruya verdiğiniz cevap ; içinizdeki endişenin kaynağıdır. söylediğiniz problem sizin kendi içinizdeki probleminiz. Kolay gelsin. 3-nolu soruya verdiğiniz cevap; Hastanın tavsiyenize verdiği tepki de, Sizin, size verilen tavsiyelere verdiğiniz tepkiyi yansıtmakta. 4-Soruya verdiğiniz cevap: Çalışma saatiniz bitiminde gelen kişi, hayatınızda huzursuzluk yaratn biriydi. endişe duyduğunuz biri. Tabi içsel sesinize göre. Ama bu o kişiyi, illaki bir huzursuzluk kaynağı ya da kaçılacak biri yapmıyor. Başkalarına şefkatli olabilmek bilgelik özelliğidir. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Kararı Siz Verin! “Tokmağın inişi, kurnaz avukatların yorulmak bilmeyen çeneleri, karar okunurken çöken sessizlik… Bir mahkeme salonundan daha fazla dramatik olmayı başaran çok az film sahnesi vardır. Zekâların çarpıştığı gerilim dolusu savaş alanında kimi zaman doğru ile yanlış arasındaki çizgi bulanıklaşır ve bu karışıklıkta kanun ve adalet kaybolur. Mahkeme salonunda geçen bir filmde aktörsünüz, aşağıdakilerden hangisini oynardınız? 1. Avukat 2. Dedektif 3. Suçlu 4. Şahit |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Dedektif sanırım ... |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ dedektiflik çook ilgimi çekse de o salonda avukat olmak istedim :)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Ben 2. Dedektif olmayı isterdim:)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ SUÇLU !... :( |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Kararı Siz Verin için anahtar: Psikolojik açıdan aktör sizin sosyal kişiliğinizle ilintilidir, yani dış dünyayı karşıladığınız yüzünüz. Kendinizi bir aktör olarak hayal etmek size istediğiniz rolü oynama özgürlüğü sunar. Mahkeme salonu dekoru ise sahneye gergin ve heyecanlı duygular katar. Oynadığınızı söylediğiniz rol bir kriz durumunda ne tepki verdiğinizi anlatır. 1. Avukat: Ateş altında daima soğukkanlısınız ve sizi terlerken görmek çok zor. Faka çok gergin durumlarda ortaya çıkan bir başka yüzünüz daha var: Kısıtlamaları unutacak kadar ateşli ve gerekirse patlamaya hazır bir savaşçı. Bu soğukkanlılık ve ateşlilik sizi en umutsuz durumlarda bile düzlüğe çıkarıyor. 2. Dedektif: Karmaşa ve karışıklık sizi etkilemiyor ve başkaları kendilerini kaybettiklerinde bile, siz sakin kafayla düşünebiliyorsunuz. Çevrenizdekiler sizdeki bu serinkanlılığa saygı duyuyorlar ve zorda kaldıkları zaman sizden yardım istiyorlar. Bunun anlamı başınızdan hiç dert eksik olmaması ama siz stresten fazla rahatsız olmuyorsunuz, hatta sizi daha da sakinleştiriyor. 3. Suçlu: İlk bakışta güçlü ve umursamaz görünüyorsunuz ama aslında savaşları sonuna kadar götürmek için gerekli olan şey sizde yok. İşler zora binince, kaygılanmakla vakit kaybediyor, sorunları çözmek yerine kendinizi yargılamaya başlıyorsunuz. Sizin için yapılacak en iyi şey, olayları daha pratik yoldan çözümleyebilen birisiyle ortaklık kurmaktır. 4. Şahit: Her durumda uyumlu ve yardımsever olarak görünseniz de, başkalarını memnun etmek için gösterdiğiniz fazla çaba sizi de bir dert kaynağı haline getiriyor. Herkesle her zaman geçinmek uğruna tutarsız ve hatta güvenilmeyecek birisi haline geliyorsunuz. Yaptıklarınızın başkalarını mutlu ya da mutsuz edip etmediğinden sürekli endişe duymayı bırakmalısınız. Kendinizi ispatlamanız gereken tek kişi kendinizsiniz.” |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ KAPALI KAPI Yaşadığımız bölgede amaçsızca bir yürüyüş yapma fırsatını her zaman bulamayız.Bazen hedefe yönelmeksizin kaslarımızı çalıştırmak zihnimizi boşaltmak için başıboş gezeriz bildik manzaraları hatırlarız.Genellikle yol üzerindeki bir cafede oturur mahalledeki parkın yollarını adımlar ya da mağaza vitrinlerine bakarız.Ancak bazı günlerde ayaklarımızın bizi kendi istedikleri yere götürmesine izin veririz. Şehirde gezindiğinizi düşünün.Güzel bir gün.Kendinizi düşlere kaptırmışsınız.Daha önce hiç girmediğiniz bir sokağa sapıyorsunuz.Yürürken çok güzel bir eve rastlıyorsunuz.Bir an öylece durup hayranlıkla bu muhteşem eve bakıyor ve kapısının aralık olduğunu fark ediyorsunuz.Kapı neden aralık kalmış?? 1.Eve hırsız girmiş. 2.Ev sahibi kapıyı kapatmayı unutmuş 3.Ev sahibi içeride.Holü süpürüyor. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ :)) malum.. kapılar ilgi alanım.. doğrudan ev sahibi açık unutmuş diye düşündüm.. ama gecenin bu saatinde bekletmeyeceğim cevapları.. Anahtar; Kapıların iki türlü anlamı vardır. Giriş yada geçiş yoludur.Ama aynı zamanda bir engeldir. Bir evin ön kapısıiçinde yaşayan kişilerle dış dünyanın belirsizlikleri arasındaki ilk savunma hattıdır.Kapalı olması gereken bir kapının acık olduğunu hayal ettiğinizde korunmasız kalma ve zarar görme üzerine senaryolar üretirsiniz. Kapının acık kalma nedeniyle ilgili tahmininizbilinçaltınızda kendinizi savunmasız ve korunmasız bulduğunuz anlarla bağlantılıdır. 1- Eve hırsız girmiş. Her durumda en kötü ihtimali düşünüyorsunuz.Bu yaklaşımınız işler sahiden kötü gittiğinde daha da belirgindir.Kriz anında telaşa düşmüyorsunuz çünkü o sırada zaten paniğe kapılmış oluyorsunuz.Bir dahaki sefere bir felaket yaşadığınızda önce zihninizi sakinleştirinderin nefes alın ve ona kadar sayın.İsterseniz sonra yine bayılabilirsiniz 2- Ev sahibi kapıyı kapatmayı unutmuş. Kriz anında kendinizi kaybetmiyorsunuz.Tersineo denli rahatsınız ki belki de krizin farkına varmıyorsunuz.Bu tutumunuz kötü niyetinizden değil gerçeği göz ardı etmenizden kaynaklanıyor.Ama maalesef sonuç sizin için (ve çevrenizdekiler için)değişmiyor. 3- Ev sahibi içeride.Holü süpürüyor. Rahat biriymiş gibi görünüyorsunuz ancak aslında sürekli savunmadasınız. Olgun kişiliğinizikayıtsız ama her an tetikte olmanıza borçlusunuz.İnsani zaaflarınız elbette var ama onları ne olursa olsun göz önüne sermiyorsunuz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:13 PM. |