![]() |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 4. demiştim. bu paylaşımlar cok güzel , kokoloji ne demek cansuyu? |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ bence de çok keyifli bir oyun bu :)) aslında ilk sayfada ilk paylaşımda bir açıklama yapmıştım ama biraz daha açarsak kokoloji... . Kokoloji Japonca kokoro; akıl ruh ve duygular Yunanca’da ise logia yani öğrenim ile birleşerek ortaya çıkmış bir kelime... İnsanların bazı sorular karşısında verdiği tepkiler aslında gizli bir anlam taşıyor. Kokoloji ile içsel yolculuğa çıkıp ruhunuzun derinliklerinde saklı kalan duygularınızı bulmaya çalışıyorsunuz. Oldukça keyifli bir test aslında bu. Size sadece soruları okuyarak uygun yanıtı vermek kalıyor. Cevaplarınızda saklı kalan gerçek benliğinizi keşfederken yüzünüzden gülümsemenin eksilmediğini farkedeceksiniz. Kokoloji kitabından alıntıdır bu arada bunu belirteyim. Kokoloji oynamak için sekiz ipucu gerekiyor. Bunlara uyarak soruları cevaplamalıyız. Oyun için bazı şartlar: 1. Aklınıza ilk geleni söyleyin 2. Eğer mümkünse başkalarıyla oynayın 3. Cevapları tahmin etmeye çalışmayın 4. Kendinize karşı dürüst olun 5. Hazırlıklı olun 6. Sırası gelmeyen yerleri okumayın 7. İnsanların tepkilerini izleyin 8. Açık fikirli olun |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 1 demiştim , mükemmeliyetçi yapım var sanırım , ama daha çok kendim için , en çokta kendimi eleştiririm . |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ İŞTE YENİ OYUNUMUZ GELİYORR.... Okulun tatil olduğu , sorumluluklarınızın olmadığı o uzun yaz günlerine dönelim şimdi... yeniden çocuk olduğunuzu ve böyle bir yaz gününde çayıda köpükten baloncuklar yaptığınızı hayal edin... Aşağıdakilerden hangisi hayalinize en fazla uyan tanımdır ? 1. Üflediğiniz balonlar gökyüzüne doğru yükseliyor. 2. Plastik bir halkadan yüzlerce baloncuk üflüyorsunuz. 3. Kocaman tek bir balon üflemeye odaklandınız. 4. Üflediğiniz balonları rüzgar arkanıza taşıyor. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 1. Üflediğiniz balonlar gökyüzüne doğru yükseliyor. Balonlar gökyüzüne yakışıyor.Onlar özgür olmalı bence:)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Kocaman bir balona odaklandım |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ben de 1 diyorum :)) ve RÜZGARDA UÇUŞMAK için ANAHTAR 1 diyenler : düşleriniz ulaşılmaz ve elde edilemez.sizden rüzgarda kaçan köpük balonları olarak görüyorsunuz...Belki de çok fazla şeyi çok çabuk istiyorsunuz ya da mümkün olmayan bir fanteziye takıldınız.durum her neyse rüyalarınız ile gerçek arasındaki uçurum çok büyük... 2 diyenler : siz gönlünüzü kolayca elde edilebileceklere vermişsiniz. yeni giysiler , bir araba , erkek ya da kız arkadaş. sizin düşleriniz akıllıca ve erişebileceğiniz bir yerde. hayatta en çok neyi istediğinize karar verin ve onun için çalışın. 3 diyenler : Sizin tüm hayatınızı yönlendiren tek bir önemli düşünüz ya da amacınız var. bu isteğe sıkıca sarılın ve amacınıza ulaşmak için çalışın 4 diyenler : Geçmişteki gerçekleşmemiş düşleriniziz hayal kırıklığı sizi hala etkiliyor. Ancak düşlerin ardından gitmek ve bazılarını yolda kaybetmek geleceğe yönelik yeni düşler kurmak için sadece bir eğitimdir. Düş kurmaktan korkmayın , hiç kaybetmeyenler , hiç denemeyenlerdir. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ BASİT GEREKSİNİMLER İnsanın evden çıkarken cebinde ya da çantasında mutlaka taşıdığı bazı ortak şeyler vardır: cüzdan, anahtarlar, kimlik ve kredi kartları gibi. Çantalarımızın içi kafalarımızın içi gibidir; taşıdığımız pek çok şey ortaktır ama her çantayı diğerlerinden ayıran en az bir tane özel eşya vardır. Dışarıya çıkmaya hazırlanıyorsunuz ve eşyalarınızı topluyorsunuz. Gereksinimler dışında aşağıdakilerden hangisini yanınıza almak istersiniz? 1. Kişisel ajandanız ya da adres defteriniz 2. Saç spreyi ya da jölesi 3. Uğurlu maskotunuz 4. Şeker ve sakız |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 4- şeker ve sakız :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ben de öyle demiştim :)) BASİT GEREKSİNİMLER İÇİN ANAHTAR; Daima elinizin altında olmasını istediğiniz şey nedir? Yanınızda taşımak istediğiniz şey o olmadan kendinizi huzursuz hissettiğiniz ve bize kişiliğinizin huzursuz yanını anlatan bir eşyadır. 1.Kişisel Ajandanız ya da adres defteriniz; Hafızanıza güvenmiyorsunuz. Telefon numaraları, doğum günleri, randevular; aklınızdan kevgirden süzülen su gibi süzülüp gidiyor. Unutmayı istemiyorsunuz ama hiçbiri aklınızda kalmıyor ve siz de evlilik yıldönümünüzü unuttuğunuz için özür dilemek zorunda kalıyorsunuz; her sefer. O defteri sürekli yanınızda taşısanız çok iyi edersiniz. Bir defteri nereye koymuş olduğunuzu hatırlayabilirsiniz. 2. Saç spreyi ve jölesi Sizin için dış görünüm çok önemli.Detaya gösterdiğiniz özen sizin her zaman şık ve bakımlı olduğunuzu söylüyor ama bazen sanki biraz abartıyorsunuz. Unutmayın ki saçınız güzel görünmüyorsa bu işyerinizi arayıp hasta olduğunuzu söylemeniz gerekmez. 3.Uğurlu Maskotunuz; Kötü talihinizin en sadık müridisiniz. Diğer kuyruklar daima daha hızlı ilerliyor, sizin ekmeğiniz daima yağlı tarafının üzerine düşüyor. Hemen hiçbir şey sizin istediğiniz gibi gitmiyor ve siz farkındasınız. Nasıl farkında olmayasınız ki? Batıl itikatlarınız olduğundan değil ama eğer uğurlu maskotunuz yanınızda olursa kendinizi biraz daha rahat hissediyorsunuz. 4. Şeker ya da sakız; Beslenmeniz konusunda endişeleriniz var. Yeni bir diyete başladığınız gün bir kutu bisküvi yemek, her önünden geçişte "sadece kontrol etmek için" buzdolabını açmak-iştahınız aklınızı karnınızı doldurduğundan daha fazla dolduruyor. Yanınızda nane şekeri ya da çikolata taşımak kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Gün içinde ne olursa olsun en azından açlıktan ölmeyeceğinizi garantiliyorsunuz. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Alıntı:
bir de bir şey dicektim .. ben bu testleri seviyorum ama bazen cevaplar ağır olabiliyor :) .. onun için dikkatli seçmeye çalışıyorum .. o zaman da ilk aklıma geleni seçemiyorum .. sonucu güzel olana odaklanmaya çalışıyorum .. oyunu kurallarına göre oynamak için ne yapabilirim ? ağla2 |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Hiç iyi bir yorumu yok mu bu testin , ben şeker ve sakızı çocuk gördüğümde vermek için yanımda bulunduruyorum . Ve cevap bana uymadı çünkü ben diyet yapmam hiç , kilomu seviyor ve problem etmiyorum , kilomu problem edenler olursa onları da problem etmiyorum :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ sanırım genellemeleri ciddiye almamak gerek :)) uyan uyar uymayan gider :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ günün kokolojisi BÜYÜK PATLAMA patlayan bir volkanı seyrdebileceğiniz bir yerde duruyorsunuz. aşağıdakilerden hangisi bu manzarayı seyrederken düşündüklerinizi en güzel açıklıyor? 1.belki de bu, bünyayı mahvettiğimiz için bir uyarıdır. 2.sanırım içerideki basınç çok fazlalaşmıştı. 3.üff ne görüntü amaa çok etkileyici! 4patlamak bu şeylerin doğasında var.nedir yani? uyarı.. insanlar genellenemez.. kategorize edilemez etiketlenemez yaftalanamaz :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 3.üff ne görüntü amaa çok etkileyici! .. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Ben genelde böyle şeylerde ilk olarak bilinsel nedeni düşünürüm aklım basınca gitti. :)) Bakalım ne çıkacak karşımıza. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ BÜYÜK PATLAMA İÇİN ANAHTAR Volkan hakkındaki düşünceleriniz patlama, özellikle bir üstünüzün öfkesine göstereceğiniz tepkiyi betimler, bu durumla nasıl başa çıktığınızı gösterir 1.belki de bu doğanın dünyayı mahvetmemize karşı bir uyarısıdır: başkalarının öfkesine sebep olduğunuzda bunun farkında oluyorsunuz ve suçu kabullenmeye hazırsınız. bu duyarlılık ve olgun davranış, neden olduğunuz sorunları halletmenize de yardımcı oluyor. 2.sanırım içerideki basınç çok fazlalaştı: herhangi bir sorunun suçunu hemen bir başkasının omuzlarına yüklüyorsunuz. eğer yanlış bir şey yaptığınızın farkında olsanız bunu zaten yapmazdınız değil mi? 3.vee benim ve de verdiğim cevap(üff! ne görüntü ama!çok etkileyici! eleştiriye ve bu tür dışavurumlara olumlu bakabiliyorsunuz ama bunun anlamı onlara aldırmadığınz değil. bu olumlu görüntü üstleriniz tarafından uzun vadede ( ne için bağırdıklarını unuttuktan sonra) takdir topluyor. 4.patlamak bu şeylerin doğasında var. nedir yani?: ağır sözler, nutuklar ve acımasız eleştiriler sizi etkilemiyor, büyük olasılıkla onları dinlemediğini ziçin. bu elbette ortalık karışıkken stresinizi en alt seviyede tutmanınen ii yoludur ama bu yüzden hatalarınızdan asla ders alamıyorsunuz. belki de bütün bu sesler ve öfkeye kulak vermenin zamanı gelmiştir. |
|
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ MUTLU SON (PEK DEĞİL) hayal falan derken :) gelsin mi pazar gününün masal tadında kokolojisi :), daha önce de külkedisi masalıyla ilgili bir soru geçmişti şimdi başka bir açıdan bakıyoruz. masallar mutlu sonla biter.öyle olması gerekir.ama ya beklediğiniz mutlu son gerçekleşmezse? o zaman ne yaparız? Külkedisi olduğunuzu hayal edin. yakışıklı prensiniz camdan ayakkabıyı çirkin üvey kızkardeşinizin ayağına denerken yanlarında duruyorsunuz. ve ayakkabı hiç zorlanmadan ayağına olurken yüzünde beliren heyecanlı sırıtışı görüyorsunuz. ayağına tam oldu. bu kötü sürprize nasıl tepki verirsiniz? neler hissettiğinizi ve ne yapacağınızı detaylı olarak anlatınız.. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ sanırım önce hayal kırıklığına uğrarım. ve ama.. diye başlarken... başlamam bile :)) ruheşini ayakkabısından tanımaya çalışan prensi külkedisi neylesin.. aptallığına doymasın ve ben aptallara tahammül edemem... layıkmışlar birbirlerine.. demek prensim o değilmiş diye düşünür ve unuturum :)) gerçek prensim gözlerimden beni tanıyana kadar :)) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ MUTLU SON ( PEK DEĞİL ) İÇİN ANAHTAR masalda camdan ayakkabı külkedisinin sadece kendisinin olduğuna inandığı tek objedir. kendinizi onun yerine koyduğunuzda aynı duyguları edinmiş olursunuz. kötü sürprize verdiğiniz tepki gerçek hayatta eşinizi çalmaya kalkan bir rakibe vereceğiniz tepkiyle eşittir. hepimiz eşlerimizin sadece kendimize ait olduğunu düşünürüz ama bu duyguyu ifade etmenin çeşitli yolları vardır .size ait olanı geri almak için ne yaptınız? Prensi ayakkabıyı benim de denemem için ikna ederdim Eşinizin hayatındaki tek insanın siz olduğunu anlamadan önce sağda solda oyalanmasına aldırmıyorsunuz. bu takdir edilecek bir kendine güven gösterisi ama ya prensiniz daha ayakkabıyı denememiş bir krallık dolusu kadın olduğuna karar verirse ne olacak? Kötü talihi kabullenir ve hayatıma kaldığım yerden devam ederim. Sabırlı olmak bilgelik belirtisidir ama zaman zaman insan kendisine ait olanı elinde tutmak için savaşmalıdır. Ayakkabıyı yakaladığım gibi çirkin üvey kardeşimin kafasını yarardım. Üzüntünüzü böyle belli etmeniz size iyi gelebilir ama prensin müstakbel eşini bir çingene kavgası ortasında görmekten hoşlanacağı meçhuldur. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ..bu arada eğer istiyorsam son seçeneğini de yaparım umurumda olmaz ne prensin ne başkasının benim hakkımda ne düşlündüğü ama.. hep şöyle derim ben.. ihanet bence yüreğinin başkasına gitmesi değil benden alması...gözlerinin başka gözlere değmesi değil benim gözlerime değmemesi....malum :) cansuyundan aforizmalar :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: Ohhh beeee! Nihayet başlayacağım buradaki testleri yapmaya. ************ |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- ÇÖLDE YOLCULUK Masamızın üstünde bitmemiş işler dolu. İş arkadaşlarınız çoktan evlerine gitmişler. Saate bakıyorsunuz, O da size bakıp gülüyor. İçinizde gittikçe ağırlaşan bir duyguyla, işleriniz acaba hiç bitmeyecek mi diye düşünüyorsunuz. Profesör dünyanın en sıkıcı konusu hakkındaki üç saatlik derste anlatıyor da anlatıyor. Defterinizde karalama yapmak için hiç boş yer kalmadı ve dersin daha sadece yarım saati geçti. Zamanın içinde donduğunuzu hissediyorsunuz. Beklemek kimi zaman herhangi bir anlık acıdan çok daha özel bir tür işkencedir. Can sıkıntısı ve bunalma bir araya geldiğinde en sağlam insanı bile paniğe uğratabilir. İlk yolculuğumuz bizi sonsuzluk ile yüz yüze getirecek. Kendinizi hazırlamak için bir dakika bekleyin ve uçsuz bucaksız bir çöle girin. 1. Hiç sonu yokmuş gibi görünen ıssız ve geniş bir çölde bir deveye binmiş gidiyorsunuz. Yorgunluktan bitap düşene kadar deveyi sürdünüz. Sizi taşıyan deveye hangi sözcükleri söylersiniz? 2.tam susuzluktan öleceğinizi düşünürken önünüzde çok güzel bir vaha göründü. Ama birisi sizden önce oraya varmış. Bu diğer yolcu kimdir? Tanıdığınız birinin adını verin. 3.Çölde zaman çok yavaş geçiyor ve uzaktan bir kasabanın ışıkları görünene kadar sanki asırlar geçti. Nihayet varacağınız yere geldiniz. Yolculuğunuzun sonuna geldiğinizde neler hissediyorsunuz? 4. Uzun zamandır üzerinde ilerlediğiniz deveyle ayrılma zamanı geldi. Deveden inerken yeni bir sürücü geliyor ve sizin kalktığınız eğere oturuyor. Yeni binici kimdir? Hayatınızdaki bir başka kişiyi seçiniz. ---Alıntı sonu--- 1. Deveye dayanmasını ve bir an önce gitmesini söylerdim. 2. Eskiden tanıdığım biri. 3. Çok mutlu olurdum. Biten enerjim geri gelirdi heralde. Öyle hissettim. 4. Kalbimi kıran biri. Açıklamaya baktıktan sonra çok şaşırtıcı bulduğumu söyleyebilirim. Aynen öyle |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- Mavi Kuş Testi BİR gün bir mavi kuş aniden camınızdan içeriye giriyor ve dışarıya çıkamıyor. Bu yolunu şaşırmış kuşta sizi çeken bir şey var. Onu beslemeye karar veriyorsunuz. Ama ertesi gün kuşun rengi sizi şaşkınlığa düşürerek maviden sarıya dönüşüyor! Bu özel kuş, ertesi gün gene renk değiştiriyor. Üçüncü günün sabahında parlak bir kırmızı ve dördüncü gün tamamen siyah oluyor. Beşinci gün uyandığınızda kuşun rengi nedir? 1. Renk değiştirmiyor, siyah kalıyor. 2. İlk rengi olan maviye dönüyor. 3. Beyaz oluyor. 4. Altın rengi oluyor. ---Alıntı sonu--- Daha okuduğumu bitirmeden aklıma birisi geldi ve daha okuduğumu bitirmeden siyah olacağını düşündüm. Asla da başka bir renge dönmez dedim. Genel olarak olumsuz düşünen biri değilimdir. Ancaaakk o kişi hariç. Bazı yağmurlar dinse bile yine aynı şiddetiyle geri geliyor, yine her yeri mahvediyor, karşı koyamıyorsun cansuyucum. ************ |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- bugünün kokolojisi :)) SERGİDEKİ RESİMLER Bazen işlerinizin yoğun akışından zaman bulup kültür sanat aktivitelerini takip etmek hoş bir deneyimdir. Bazılarımız konsere ya da tiyatroya gideriz, kimisi dans etmeyi ya da bir ensturman çalmayı öğrenir, diğerleri el sanatlarına yönelir. Ve elbette istediğimiz zaman müzeye gidebiliriz. Bir sanat müzesinde bir resmin önünde elleriniz arkanızda kenetlenmiş, eseri anlamaya çalışarak duruyorsunuz. Yanınıza hiç tanımadığınız biri geliyor ve size bir şey söylüyor. Yabancı aşağıdakilerden hangisini söylüyor? 1. Çok güzel bir resim değil mi? 2. Bu resim hakkında ne düşünüyorsunuz? 3. Özür dilerim, saatiniz kaç? 4. Biliyor musunuz, ben de bir ressamım! ---Alıntı sonu--- 1. seçeneği seçtim. Açıkçası ne seçeceğim konusunda çok kararsız kaldım. Çünkü bence bunların hiçbirini sormazdı. Aklımdan geçen soruya gidebileceği seçeneği seçtim. :) ************ |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- bugünün testi geliyor :)) DAĞLARDA doğanın bizi kendisine çeken bir gücü vardır.. hepimiz doğanın çocuklarıyız., onun kollarında doğduk ve bizlere cömertce sundukları ile yaşıyoruz. teknolojide ne harikalar yaratılırsa yaratılsın ancak doğaya döndüğümüzde gerçekten yaşamla dolarız. tıp bilimi istediği kadar ilerlesin en iyi ilaç doğanın kendi iyileştirme gücü olarak kalacaktır. bu yolculuğumuz o yeşil dünyaya geri dönmek olacak. hangi dekor kendi doğal halinizi keşfetmek için daha uygundur.. 1. çok nadir bir taşı bulmak için daha tırmanmak üzere yola çıkıyorsunuz, dağın eteklerinde durduğunuzda dağ hakkında neler düşünürsünüz. 2. zorlu bir arayıştan sonra taşı hala bulamadınız ve şimdi de güneş battı. ne yapacaksınız. 3. sonunda aradığınız taşı buldunuz. ne tür bir taş bu? bayutunu, ağırlığını ve sizin için değerini tanımlayın. 4. artık dağdan inme ve evinize dönme zamanı.. sağla vedalaşmak için ona neler söylersiniz ve dağın size cevabı ne olur.. ---Alıntı sonu--- Bu test Kpss sonrası için pek uygun değilmiş bence. Nedenini şimdi anlayacaksınız. aa34 Doğada yemyeşil, ağaçlarla dolu bir yer kadar beni mutlu edebilecek bir güzellik yoktur heralde. 1. Etrafının çok güzel olduğunu, havasının tertemiz olduğunu düşünürüm. Sonra bir de bu dağların nasıl olduğunu düşünürüm. Bunu hep düşünmüşümdür. 2. Çadırımı kurarım. Sabah devam ederim. 3. Gayet topraklarımızda bol miktarda bulunan linyit buldum. khkh56 5-6 cm boyutlarında filandır heralde. Siyah, çok ağır değil. Ancak değersiz görünse de çok ciddi bir enerji kaynağıdır ve pahalıdır. 4. Seni seviyorum. Kendine iyi bak. Görüşürüz derim. O da bana beni sevdiğini söyler. Yine gel der. :) ************ |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Yazan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- bugünün testi yıldızlardan :)) Yıldızlar Diyor Ki Geceleyin yıldızlarla dolu gökyüzüne baktığınızda bazen sonsuz derinliklerinde kaybolmak mümkündür. Onların dünyadan inanılmaz uzaklıkta olduklarını bilsek de karanlıkta ışıldadıklarını gördüğümüzde bize rüyalarımızı gerçekleştirecek dost haberciler gibi gelirler. Gece ilerledikçe yukarıya bakıp çok uzaklardaki bu gücün üzerimize olduğunu bilmek bize huzur verir. Şimdiki oyun için kağıt ve kaleme ihtiyacınız olacak( biz paint i kullanalım ne dersiniz ) 1- İlk olarak üç tane değişik boyda yıldız çizin 2- Sonra bu yıldızlardan birine (ama sadece birine) bir kuyruk çizin Yıldızlar Diyor Ki İçin Anahtar; ---Alıntı sonu--- İşte benim kuyruklu yıldızım. girlhaha |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ azan: Caucasica Tarih: ---Alıntı (Orijinalin yazarı cansuyu)--- Mavi Palto, Sarı Palto Kasaba meydanında çam ağacının ışıklarının yakılması için toplanmak insanlara, bir topluluk olarak bir araya gelmek ve bir yılın daha bitişini kutlama şansı verir. Hem nostalji zamanıdır, hem de yeni hatıralar yaratma şansı. İnsanlar bayram sevinci taşırlar, tanımadığınız kişiler bile yakındır ve her yerde sıcak bir hava eser. Geceleyin hava soğuk, bir grup arkadaşınız ve tanıdıklarla beraber ağacın ışıklarının yakılmasını seyretmeye geldiniz. Birlikte olduğunuz kişilerden biri sarı bir palto, diğeri ise mavi bir palto giyiyor. Sarı ve mavi palto giyenler kimler? Seçiminiz tanıdığınız insanlar arasından yapınız. ---Alıntı sonu--- Sarı: Çok sevdiğim biri Mavi: Aklıma kimse gelmedi. sadanim |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ sonraki testlerden birini hatırlıyorum ama onla ilgili hiçbir yazışmaya ulaşamadım.. testi yeniden yayınlıyorum.. KENDİ İŞİNİZİN BAŞINDA.. yaz festivalinde tentelerden ve tezgahlardan bağrışarak mallarını satmaya çalışan satıcılar..masalar dolusu tahta oyuncaklar..el işleri.yağlıboya tablolar..gümüş takılar ve diğer şeyler dolaşanların gözlerine takılıyor..bir süre bakmak için duruyorlar.herşey elle yapıldığı için hiçbirinin eşi yok ve bu da akla bir tezgahta hayatta bir kere rastlanacak bir hazine olma ihtimalini getiriyor. her kaliteden eşya bulmak mümkün. satıcılar renkli kişilikleri ve görüntüleri ile maceraya bir vitrin alışveriğinde asla bulunamayan bir boyut katıyorlar. sahne hazır.. neden biraz durup neler var diye bakmıyoruz? 1. kendi elişiniz olan takıları satmak için kaç masa açtınız? 2. birisi masanıza gelip mallarınıza bakıyor ama sonra hiçbirşey almdan uzaklaşıyor. kendinizi nasıl hissedersdiniz? 3. bir başka müşteri geliyor ve tasarımlarınızdan birisiyle çok ilgileniyor. o parçanın koleksiyonunuzun en iyi parçası olduğuna inanıyorsunuz. alması için nasıl bir pazarlama tekniği uygularsınız? 4. artık kapatma saati geldi. satışlarınızı nasıl buldunuz? |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ KENDİ İŞİNİZİN BAŞINDA için ANAHTAR takı gibi moda aksesuarları kişinin sosyal kimliğini belirler. elinizle yaptığınız takılar bu kişisel betimlemeyi ve belirginliği daha da derinleştirir. bu senaryoda verdiğiniz cevaplar başkaları tarafından nasıl görülmek istediğinizi anlatır 1. sattığınız takıların çeşitliliği farklı durumlarda taktığınız sosyal maskeleri betimler. bu maskeler arkadaşlarınızın patronunuzun ve eşinizin önünde taktıklarınızdır. sayı ne kadar fazlaysa sosyal hayatınız da o kadar karmaşıktır. 2. giden müşterinin arkasından hissettikleriniz bir kalp kırıklığı ya da reddedilme sonrası hissettiklerinize benzer. yanlış birşey yaptığınızı mı düşündünüz? acaba nesini beğenmediler deyip omzunuzu silkip işinize devam mı ettiniz? hiç sorun değil ortalık insan kaynıyor diye mi düşündünüz? yoksa hemen eleştirmeye mi başladını takı masadan fırlayıp burunlarını ısırsa bile kaliteli işçilikten anlamaz bunlar 3. en kıymetli parçanız hakkında söyledikleriniz kendinizin güçlü olduğuna inandığınız yanlarınız ve sizin onları başkalarına anlatma şeklinizi gösterir.mütevazi bir tavırla geri çekilip kararı onlara mı bıraktınız? hiç susmadan ne kadar güzel olduğunu kafalarına mı kaktınız* yoksa fiyatı indirmeyi mi teklif ettiniz? kendinizi ucuza satmamaya dikkat edin 4. günlük satış bilançonuz sizin sosyal başarılarınızın bir değerlendirmesidir. bütün takıları sattıklarını söyleyenlerin kendilerine güven konusunda hiç sorunları yoktur.küstah davranarak insanları korkutmamaya çalışın.kötü bir gün geçirdiğinizi söylediyseniz kendinize biraz daha güven duymaya ihtiyacınız var. kendinize bu kadar acımayın. müşteriler kuşkunun kokusunu bir km. öteden alırlar. ortalama düzeyde satış yaptığınızı söylediyseniz siz dünyadaki gerçek yerinizi değerinden ödün vermeden bilebilen birisiniz. ve bu bir iş dalında uzun vadede başarıyı getiren şeydir. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ 1- Çeşit olarak az ama farklı tasarımlarım var. 2-Ben de sana satış yapmak istememiştim zaten. 3-Bu gerçekten özel bir parça. Hatta ayrılmaya hazır mıyım bilmiyorum. 4-Sipariş bile aldım. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ çok ara vermişiz testlere :)) YABANİ Hayvanat bahçesinde gördüğünüz bir kaplan ya da leoparın evcilleşmiş, vahşi tabiatından bir şeyler kaybetmiş olduğunu düşünmeden edemezsiniz. Filler ya da ayılar gibi dev yaratıklar bile kafese kapatıldıklarında sanki eksilirler. Belki de bu yüzden, safari parkları bu kadar popüler olmuşlardır. Vahşi hayvanları kendi ortamlarında yaşarken görmenin etkisi ve sizinle aç bir aslan arasında sadece İncecik bir araba camının olduğunu bilmenin heyecanı çok daha fazladır. Bir safari parkındasınız, yolu takip ederek otlakta ilerliyorsunuz. Yoldan kısa bir mesafede bir dişi ve erkek aslanın yemek yediğini, büyük parçalar halinde çiğ etleri kopardıklarını görüyorsunuz. Bu vahşi görüntü karşısında neler düşünüyorsunuz? |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Buradaki mesajlarım da mı gitmiş yahu! girlhaha |
|
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ bu seferki soru çook basit :) göz renginiz ne?? hepsi bu.. benim ela.. genelde yosun yeşili sanırlar ama.. :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Kahverengi:))) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ valla bunun için aynaya bakmaya gittim :D .. benim renklerle pek aram yok ama kahverengimsi siyah yada siyahımsı kahverengi .. ama genel olarak kahverengi :D .. |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ Koyu kahve, ama ela ( eşim ) , siyah (oğlum ) onları da öğrenmek isterim :) |
Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ ne renk olursa olsun.. ışıl ışıl gözlerle bakmamızı dilerim dünyaya.. çok bekletmeden cevapları vereyim.. ama herşeyin cevabı bizde :)) Mavi gözlüler: Durağan olmayı sevmeyen, enerji dolu, karar verme yeteneğine sahip, pozitif, eli açık kişilerdir. En büyük kusurları gerçeği görmekte zorlanıp hayalperest oluşlarıdır. Çevreleri tarafından da çok sevilirler… Yeşil gözlüler: Sevdiklerini kırmayan bir yapıya sahip olan yeşil gözlüler, çok sinirli olmalarına karşın bunu bastırabilmeyi başaran ve kırıcı olmamaya özen gösteren kişilerdir. Duygularını, kontrol altına almayı başarabiliyorlar… Ela gözlüler: Ela gözlü insanların, sezgileri son derece kuvvetli. Yumuşak başlı ve anlayışlı olan ela gözlüler, gururlarına aşırı düşkünler ve gururları incindiğinde ne olursa olsun asla affetmiyorlar… Koyu kahverengi gözlüler: Olaylar karşısında çabuk heyecanlanan siyah gözlü insanlar duygusal yapılarıyla bu olumsuzluğu her zaman yaşıyorlar. Hem sevgisi hem de kindarlığı çok fazla olan siyah gözlüler, hassas bir kalbe sahipler… Açık kahverengi gözlüler: Her ortamda özel hayatlarına ait detayları anlatmaktan çekinmeyen kahverengi gözlüler, art niyetsiz insanlar. En büyük olumsuz yanları dünyaya kapalı gözle bakmaları. Çoğu kez hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar… |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:31 AM. |