Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tartışma Fikir Telakisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/)
-   -   Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yapmalı ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/464207-gec-kalmislik-hissi-yasayan-arayi-kapatip-bugune-yetismeye-calisanlarne-yapmali.html)

simetra 16-03-2010 12:58 PM

Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap

[quote=gülenyüz gül;590158]belki de beni tatmin eden sadece elimde olmaları sahip olmam da olabilir mi acaba ? Olabilir.

bence de olabilir.çünkü benimde geçmişten kalma oyuncak tutkum var.eskiden böyle oyuncaklar yoktu,olanlarına ben sahip değildim ve şu anda evim lise yıllarında kendime almaya basladığım oyuncaklarla dolu.elbette bunları oturup evcilik oynamak için almıyorum ama kendimi tatmin değil mi amaç. alıyorum.. gelen giden çocuklar,yeğenlerim ve büyüdüğünde kızım oynayacak..
y789

nazendem 16-03-2010 12:59 PM

Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap

slm arkadaşlar.Telkin tavsiyesi istemşsiniz.Bence suçluluk duyguları ve ertelemeyi bırak telkinleri sorununuzu çözmeye uygun.hemde ücretsiz telkinler :)

imported_Angel 16-03-2010 01:03 PM

bu davranışı çözmek lazım..yoksa bugünümüzü ve yarınımızı da mahvedebilir...edebilir değil zaten ediyor ve etmeye devam edeceği de kesin...bugünümüzü de eksik saydığımız geçmişi telafi ederek geçirdiğimiz için....yarın da şu an yaşıyor olduğumuz bugünlerde oluşan açıkları kapamakla geçicek diye düşünüyorum...

simetra 16-03-2010 01:08 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590166)
bu davranışı çözmek lazım..yoksa bugünümüzü ve yarınımızı da mahvedebilir...edebilir değil zaten ediyor ve etmeye devam edeceği de kesin...bugünümüzü de eksik saydığımız geçmişi telafi ederek geçirdiğimiz için....yarın da şu an yaşıyor olduğumuz bugünlerde oluşan açıkları kapamakla geçicek diye düşünüyorum...

burda öyle haklısın ki!!!
aklıma hemen "zararın neresinden dönersen kardır" atasözü geldi. eger gelecekte de bunları yasamak istemiyorsak geçmişten sıyrılıp içinde olduğumuz anları değerlendirmeliyiz..
umarım herkes bu konuda basarılı olabilir.

simetra 16-03-2010 01:15 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590170)
Bencede doğru bir karar..y789Başarıyı zihinde tutarsanız o durumu yaşasanız bile sürekli zihinde başarılı olacağınının sinyalini verin ve zihninizde başarı kalsın play olarak oynatın ve o başarıyı düşünün bakın herşey nasıl değişiyor ..

25889süper

imported_Angel 16-03-2010 01:16 PM

Alıntı:

simetra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590169)
burda öyle haklısın ki!!!
aklıma hemen "zararın neresinden dönersen kardır" atasözü geldi. eger gelecekte de bunları yasamak istemiyorsak geçmişten sıyrılıp içinde olduğumuz anları değerlendirmeliyiz..
umarım herkes bu konuda basarılı olabilir.

inşallah...yani zaten açığı kapatma sürecinde de o şeyler zamanında gerçekleşmediği için zevk de vermiyor...mesela kendimden örnek vereyim eski filmler eski muzikler daha önce izlemediğim dinlemediğim şeyler de olsalar yinede bana eski geliyorlar birşekilde ve zevk vermiyor...zevk vermeyen birşeyin üstünde neden hala bu kadar duruyorum bilmiyorum....belki de bu bahsettiğim pişmanlık hissinden...çünkü bunları yapmazsam kendimi ot gibi yaşamış ve kültürsüz biri olarak hissedeceğimi düşünüyorum ve geçmişi toplamaya çalışarak bunun önüne geçmek istiyorum...

simetra 16-03-2010 01:35 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590173)
inşallah...yani zaten açığı kapatma sürecinde de o şeyler zamanında gerçekleşmediği için zevk de vermiyor...mesela kendimden örnek vereyim eski filmler eski muzikler daha önce izlemediğim dinlemediğim şeyler de olsalar yinede bana eski geliyorlar birşekilde ve zevk vermiyor...zevk vermeyen birşeyin üstünde neden hala bu kadar duruyorum bilmiyorum....belki de bu bahsettiğim pişmanlık hissinden...çünkü bunları yapmazsam kendimi ot gibi yaşamış ve kültürsüz biri olarak hissedeceğimi düşünüyorum ve geçmişi toplamaya çalışarak bunun önüne geçmek istiyorum...

evet işte bu!!!!.benden bir örnek daha ...su anda kızım uyuyor.uyandıgında onunla ilgilenmeyip aman nasıl olsa her zaman onunla ilgileneceğim deyip geleceğe bıraksam, bugün kü zevki yasamam mümkün olmaz.dünyaları verseler geri de gelmez. her zamanında güzel ve lezzetli..
ve tam da bu an benim minik kızım uyandı beni cağırıyor.
mutlu paylasımlar.y789

imported_Angel 16-03-2010 01:37 PM

insan demekki sadece yaşadığı geçmişten değil..yaşamadığı geçmişten de pişmanlık duyuyor....yani olana duyulan pişmanlık yetmediği gibi...olmayana pişmanlık da dert oluyor..

imported_Angel 16-03-2010 01:39 PM

Alıntı:

simetra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590190)
evet işte bu!!!!.benden bir örnek daha ...su anda kızım uyuyor.uyandıgında onunla ilgilenmeyip aman nasıl olsa her zaman onunla ilgileneceğim deyip geleceğe bıraksam, bugün kü zevki yasamam mümkün olmaz.dünyaları verseler geri de gelmez. her zamanında güzel ve lezzetli..
ve tam da bu an benim minik kızım uyandı beni cağırıyor.
mutlu paylasımlar.y789

kesinlikle haklısın canım y789 bu olay tıpkı asidi kaçmış kola içmek gibi oluyor...kim asidi kaçan bir kola içmekten zevk alır ki dimi ?

imported_Angel 16-03-2010 01:49 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590196)
Mükemmel düşünceler katılıyorum sizeeeeey789

teşekkür ederim y789 düşünceler doğru olabilir ama hala eyleme geçmek için nasıl bir yol çizeceğiz onu hala tartışmak gerekiyor..bir karar birliğine varsak iyi olacak sevincli sorunun sorun olduğu ve sebepleri resmen ortada...aynen konuşulduğu gibi...ve bu fikirlerde herkes de hemfikir...
ancak bunları da çok uzun konuşmak bizi çözüme değil soruna odaklatacaktır ve insanları da sıkacaktır...neler yapabileceğimize nerden başlayabileceğimize baksak iyi olucak bu noktadan sonra neseli56

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:20 AM.