![]() |
Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yapmalı ? Arkadaşlar geçmişte yaşamamız veya görmemiz veya bilmiş olmamız gerektiğini düşündüğünüz şeyleri belki de arkamızda bıraktıklarımızı geri dönüp de onları toplamaya ve bugüne yetişmeye çalışanlar vardır mutlaka aramızda....onlardan birisi de benim.....mesela zamanında çıkan filmleri takip etmediğim için eski filmleri toplarlayıp bugününkilere de aynı zamanda yetişme derdindeyim..hem geçmişteki kaçırılanları toplarlayıp hem de bugüne ayak uydurmak çok zor ve yorucu...bu tabiki sadece filmler üzerinde değil her konuda geçerli...örnek olsun diye onu yazdım sadece.... geçmişte yapılmayan şeyler için arayı kapatmaya çalışan arkadaşlar...hissettiklerinizi, sorularınızı ve önerilerinizi bekliyorum...belki bir çözüm önerisi çıkar ne dersiniz ? burada toplanıp tartışalım mı ? |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap geçmişte yapılmayan şeyler için arayı kapatmaya çalışmayıp anı yaşayanlar yazmasın mı sad456 küstüm oynamıyorum ağla2 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap Alıntı:
aaaa yok canım...hiç öyle şey olur mu smil56 onlar da yazabilir tabi ki sevincli hatta onların da yazması daha faydalı olacaktır..bu derde düşen insanlarla onların arasındaki farkları görebilir ve birşeyler kapabiliriz y789 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap Alıntı:
|
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap Tamam o zaman siz biraz yazın içinizi dökün sonra ben gelir dağıtırım kafanızı y789 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap geçmişte yapılmayan şeyler için arayı kapatmaya çalışan arkadaşlar...hissettiklerinizi, sorularınızı ve önerilerinizi bekliyorum...belki bir çözüm önerisi çıkar ne dersiniz ? burada toplanıp tartışalım mı ? bu konu benim çok ilgimi çekti. belki bana gerçekten yardımınız dokunabilir. |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap ben geçmişte yapamadığım ve hala başlayıp devamlı hale getiremediğim boynuma borç olan namazlarım için büyük endişe duyuyorum.onları hiç bir zaman tamamlayamamak içimi ürpertiyor... başlıyorum bir süre devam edip yeniden bırakıyorum.bunun alışkanlık haline dönüştüreceğim bilmiyorum..ama olmuyor bir türlü.. acaba bu sitede bunun içinde telkinler var mıdır? |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap bazı kurtulmak isteyip de kurtulamadığımız alışkanlıkların ve bağımlılıkların sebebinin bu olduğunu sanıyorum... dün gece kendimi internet bağımlılığının sebebini bulmak için sorguladığımda sebebinin bu açmış olduğum konu olduğunu düşünüyorum... bu sorun çözülmezse bırakamadığımız bağımlılıklar alışkanlıklar da çözülmez diye düşünüyorum.... |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap Evet telkin işe yarayabilir bunun için hangisi dinlenmeli ?? Ya da bunun için bir telkin yapılabilr mi acaba??? |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap eğer böyle bir telkin varsa ve işe yararsa ben dünyada hiç olmadğım kadar mutlu olabileceğime inanıyorum |
her sorun için telkin dinleyecek olursak ömrümüz boyu 24 saat kulağımızda kulaklıkla dolaşmak zorunda kalırız..smil56 yani telkin dinlemek de önemli ama eyleme geçmek de en az onun kadar önemli... |
|
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap elbette ama dünya öyle bir alem ki, ve bizim de var olan nefislerimiz kendini dünyanın o muhteşem nimetlerine öyle bir kapılıyor ki, ahiret eylemleri unutulup gidiyor.kendimden örnek vereyim, bu sabah saat 05.05 de yani o muhteşem ezanların okunduğu satte uyanıktım,(beni o saatte hiç bir kuvvet uyandıramayacakken) ve kızımı emziriyordum.işim bitti ve ezanlarda susmuştu,öylesine ağırlaştı ki vücudum, karşı koyamadım ve uyanmış olduğum,namazın uykudan daha hayırlı oldugunu bildiğim halde pişmalıklar içinde uyudum:(.. işte nefsim bana galip geldi..yapamadım.. diyorum ya olmuyor bazen ama bunun için bir telkin varsa denemekten ne çıkar.. |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap belki bu davranışın sebebi pişmanlık duygumuzu hafifletmek olabilir mi ? zamanında yapmamız gereken şeyleri yapmadığımızı düşünmemizin verdiği pişmanlık duygusundan kurtulmaya çalışıyoruz sanırım..geçmişteki eksik gördüğümüz şeyleri bugün toplamaya çalışarak... |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap kendi alışkanlığımdan bahsetmek istiyorum..bütün gün boyunca geçmişte ilgilenmediğim için izlemediğim filmleri dinlemediğim müzikleri indirip duruyorum...ve işin daha da ilginç yanı..indirdiklerimin de çoğunu henüz izleyebilmiş veya dinleyebilmiş değilim.. çünkü o kadar çoklar ki sıra gelmiyor...başkalarını indirmekten sıra gelmiyor... sürekli indirme halindeyim....belki de beni tatmin eden sadece elimde olmaları sahip olmam da olabilir mi acaba ? yani onlara sahip olarak onları elimde tutarak belki geçmişteki kaçırdığım geçmişi avuçlarım arasına alıp hakim olmaya mı çalışıyorum ki ? böyle yaparak bugünü de kaçırıyorum ve geçmişten birşeyler de toplayamıyorum kendime... |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap bence mümkün, çünkü yaz döneminde ben de yüzlerce film indirdim kaçırdığım "nasılsa sonra izlerim" şeklinde erteleyip sinemasına gitmediğim ama hala elimdeler ve hala izlenmemişler. işin garibi izlemek de içimden gelmiyor, başlasam tam bi işkence gibi 5 dakika sonra bırakıyorum. açıklamanız mantıklı geldi. |
|
evet haklısın sonradan izlemek de işe yaramıyor çabuk sıkılıyor insan... her ne kadar görmemiş izlememiş de olsak süresi geçip biraz eskidiği içinmidir nedir ? insana sanki gazı kaçmış bir kolayı içmek veya bayatlamış ekmeği yemek gibi geliyor...demekki eskime olayı biz izlesek de izlemesek de gerçekleşiyor... |
pişman olmasak böyle birşeye kalkışmazdık haklısın...güzel yorumun için teşekkür ederim neseli56 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap konuya daha da açıklık getirirsek ...bunu sebebi pişmanlık demiştik ya hani... daha da açığı : ertelemenin veya ilgilenmemenin verdiği pişmanlık olabilir... |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap [quote=gülenyüz gül;590158]belki de beni tatmin eden sadece elimde olmaları sahip olmam da olabilir mi acaba ? Olabilir. bence de olabilir.çünkü benimde geçmişten kalma oyuncak tutkum var.eskiden böyle oyuncaklar yoktu,olanlarına ben sahip değildim ve şu anda evim lise yıllarında kendime almaya basladığım oyuncaklarla dolu.elbette bunları oturup evcilik oynamak için almıyorum ama kendimi tatmin değil mi amaç. alıyorum.. gelen giden çocuklar,yeğenlerim ve büyüdüğünde kızım oynayacak.. y789 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap slm arkadaşlar.Telkin tavsiyesi istemşsiniz.Bence suçluluk duyguları ve ertelemeyi bırak telkinleri sorununuzu çözmeye uygun.hemde ücretsiz telkinler :) |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap bu davranışı çözmek lazım..yoksa bugünümüzü ve yarınımızı da mahvedebilir...edebilir değil zaten ediyor ve etmeye devam edeceği de kesin...bugünümüzü de eksik saydığımız geçmişi telafi ederek geçirdiğimiz için....yarın da şu an yaşıyor olduğumuz bugünlerde oluşan açıkları kapamakla geçicek diye düşünüyorum... |
burda öyle haklısın ki!!! aklıma hemen "zararın neresinden dönersen kardır" atasözü geldi. eger gelecekte de bunları yasamak istemiyorsak geçmişten sıyrılıp içinde olduğumuz anları değerlendirmeliyiz.. umarım herkes bu konuda basarılı olabilir. |
|
|
evet işte bu!!!!.benden bir örnek daha ...su anda kızım uyuyor.uyandıgında onunla ilgilenmeyip aman nasıl olsa her zaman onunla ilgileneceğim deyip geleceğe bıraksam, bugün kü zevki yasamam mümkün olmaz.dünyaları verseler geri de gelmez. her zamanında güzel ve lezzetli.. ve tam da bu an benim minik kızım uyandı beni cağırıyor. mutlu paylasımlar.y789 |
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap insan demekki sadece yaşadığı geçmişten değil..yaşamadığı geçmişten de pişmanlık duyuyor....yani olana duyulan pişmanlık yetmediği gibi...olmayana pişmanlık da dert oluyor.. |
|
ancak bunları da çok uzun konuşmak bizi çözüme değil soruna odaklatacaktır ve insanları da sıkacaktır...neler yapabileceğimize nerden başlayabileceğimize baksak iyi olucak bu noktadan sonra neseli56 |
bende sonuç için karar vermek gerektiğini düşünüyorum..ama nerden başlamalı bilemiyorum.. işe bugünü doyasıya yaşamakla başlamak istiyorum hava çok eşim geldiğinde o ve bebeğimizle birlikte güzel havanın tadını çıkartmalıyım..bu forum süper ama biraz zaman öldürüyor. başında oturmak yoruyorda..biraz açık hava iyi gelecektir. |
........... " Geçmişimi seviyorum ve kabul ediyorum. Şimdi anda yaşamayı seçiyorum." oldu mu acabacilgin897 |
|
|
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap güzel konu tşkler.. geçmişte yaşayamadığım şeyler için sürekli takılıyorum, Her yaşın bi güzelliği vardır bende bazı senelerimi yaşayamadım. çok fena koyuyor.. ama napalım yaşıyoruz yaşayamadıklarımızı bu yaşta yapıyoruz ne kadar geç olsada yapıyoruz.. |
telafi etmek konusunda söylediklerine katılıyorum canım çok güzel tarif etmişsin...geçmişte yaşanmamış şeyleri düzeltebilmek için kendimizi geçmişteymiş gibi hissetmek istiyoruz...ve bunun en somut, en kolay ve en canlı örneği de o döneme ait filmler, diziler veya şarkılar oluyor...çünkü zaman zaman kendi hayalgücümüz ve anılarımız bile aklımızdan silinebiliyor ve flulaşabiliyor...ama filmler ve müzikler her zaman elimizin altında duruyor ve bizi düşünmeye ve geçmişimizi hatırlamaya zorlamadan bizi geçmişe götürebiliyor..ve bunu kendi geçmişimizden bizi uzaklaştırarak değişik mekanlar ve değişik duygular yaşatarak yapıyor...ne de olsa onlar da gerçek hayatın bir kesiti bir simulasyonu gibi....kendi geçmişimizle de yüzleşmiyoruz ve kurgulanmış birşeyi izliyoruz veya dinliyoruz... bende de prison break dizisinin hastalığı var..hala da araıra döndürüp döndürüp izlerim....dizinin kendisi 5-6 sene önce çekilmeye başlamış olmasına rağmen ben o diziyi en son sezonunda keşfetmiştim ve bu da bana ilk 3 sezonu da indirip izleme pahasına patlamıştı.....gerçek hayata da dizilere de yetişirken aynı şeyi yaşıyoruz aslında...geç kalmışsak öncesini de yakalamak istiyoruz y789 evet olumlama yapılabilir...düşüneyim bakayım ben de birkaç cümle...aklıma gelince yazarım buraya sevincli Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap: Geç kalmışlık hissi yaşayan, arayı kapatıp bugüne yetişmeye çalışanlar..ne yap sanırım bazı ufak kararlar almaya başlasam iyi olacak...mesela beklemeye aldığım indirilcek şeyler arasında 3 sezonu yayınlanıp bitmiş bir dizi var...private practice adı....ilk sezonundan ilk 2 bölümü izledim ancak vasattı...o yüzden bu dizinin tamamını indirmekten vazgeçiyorum....zevk almayacağım birşeyi indirmek için neden o kadar vaktimi harcayım dimi...indirmek bi dert izlemesi de ayrı bir dert..hem de 3 sezon...y789 evet şu an bir karar verdim..bir vazgeçiş kararı...ve yüklerimden birisinden kurtuldum sevincli neyseki biraz da olsa bugüne tutunma çabalarım da var...bugüne ait olan ve süren diziler arasında visitors ve flashforwardı takip ediyorum...üstelik zamanında takip etmeye başladığım için birikmiş olan indirme linkleriyle boğuşmuyorum...yeni bölüm yayınlandıkça indiriyorum sevincli bundan sonra eski dizileri indirmeyeceğim ve izlemeyeceğim....nasıl karar sizce ? birşeyler izleyeceksem de son çıkanlardan izlemek daha iyi bir karar olacak.. |
teşekkür ederim sen de iyiki varsın y789 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:45 AM. |