Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Subliminal (http://www.hayatimdegisti.com/forum/subliminal/)
-   -   NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY (http://www.hayatimdegisti.com/forum/subliminal/4393-natura-sound-therapy-30-key.html)

birmutluluk 18-07-2008 09:19 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
evet canım benim anladım programın süre aşımına uğramması devamlı kullanabilmemeiz için yanlış anlamadım heralde aa34 super napıyım ben de bu şekilde yavaş yavaş öğreniyorum işte çok acemiyim çünkü ama bugüne kadarkileri de kendi başıma öğrenmiş durumdayım sevincli kendine iyi bak görüşmek üzere yarın ki toplantıya gidiyormusun

dnzcr 12-09-2008 03:22 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Kaydettiğimiz kullanıcı ayarlarını nereye kaydediyor bu program? Windows'u yeniden yüklediğimde bütün kaydettiğim ayarları kaybediyorum. Mutlaka bir yolu olmalı, bilen var mı?

kübrayigit 20-09-2008 01:04 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

AZARRATH Nickli Üyeden Alıntı
Tekrar teşekkürler,hepiniz uğraşıp birşeyler ekliyorsunuz,bende böyle programlar yok,ne yapayım diye düşündüm,prgramın "factory preset" de yazanları çevirmeye çalıştım ttli3 Yanlış ve eksik çeviriler için kusuruma bakmayın,çeviremediğim yerlerin doğrusunu da yazalım buraya


http://img166.imageshack.us/img166/2...raevirity8.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/7...aeviri2vv6.jpg

teşekkürler.ben de bunlar ne işe yarıyor diye aval aval bakıyordum.burdan dilediğin modu yarım saat dinle yeter zaten.çok işime yaradı teşekkürler.

selinarosa 20-09-2008 04:09 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Yaşasın!!! Bu program harika!! sevincli Pardon kendimi tutamadım! terli345 ama ben okyanusların sesine, yaz geceleri öten cırcır böceklerinin sesine, yağmur sesine, göldeki kurbağaların sesine ve rüzgar çanlarının yavaşça çarpış sesine tek kelime ile BAYILIRIM!! Üstelik bu programda çok daha fazlası da var! ^^ Hem kelebek, çiçek, deniz, bulut, şellale görüntüleri de var!! Tüm hepsini çooook severim! Ne harika!! ^^ Sonsuz teşekkürler! ^^

empati72 25-09-2008 10:30 AM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Geçen gün indirdim.Gerçekten çok güzel farklı bişey. Doğa sesleriyle klasik müzük karışımı yapabiliyorsunarka planda yağmur sesi varken ön planda piyano çalıyo harika harika.Birde ses tonlarına kendin karar verebiliyorsun yağmur sesini azaltıp piyanoyu daha ön planda dinliyorsun.Sevdim ben bunu thumbsanim music45

Novos 28-09-2008 04:13 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Beyin Dalgaları Neyi Gösterir?

Hızlarına göre beyin dalgaları ve ilişkin oldukları durumlar:
Delta (0-4 Hz) derin uyku
Theta(4-8 Hz) hayal kurma
Alpha(8-12 Hz) relaksasyon
Smr (12-15 Hz) konsantrasyon
Beta1(15-18 Hz) problem çözme
Beta2(18-25 Hz) anksiyete

Beyin dalgaları basitçe böyle formüle edilebilir. Ancak takdir edersiniz ki beynin işlevleri bunlardan ibaret değil, işleyiş bu kadar basit değil. Örneğin theta aynı zamanda hafıza (öğrenilen bilgilerin hıfzedilmesi) ile de ilgili.

Beyin Dalgalarını Değiştirince Ne Olur?

Delta dalgası normalde derin uykuda ortaya çıkan dalga. Eğer fazla ise beynin hangi bölgesinde düşürmüşsek o bölge ile ilgili işlevde düzelme-gelişme sağlanıyor. Wernice Broca konuşma bölgesinde delta dalgasını düşürerek akıcı konuşma elde ediyoruz.

Theta dalgası hayal kurarken ortaya çıkan dalga. ADHD-dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda frontal lobda theta düşürmek Ritaline alternatif olarak kullanılıyor.

Alpha dalgasının frontal lobda çok olması dalgınlığa işaret eder, düşürerek farkındalığı arttırıyoruz. Oksipital lobda az ise gerginliğe işaret eder, arttırarak kalıcı gevşeme elde ediyoruz.

kaynak : beyindalgalari.com

alakas 29-09-2008 12:54 AM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 

Beyin Dalgaları

Beyinden yayılan elektrik sinyalleri kafatasına bağlanan alıcılarla ölçülebiliyor. Elektroensefalogram (EEG) denen bir aletle ölçülen bu sinyallere "beyin dalgaları" deniliyor. Esas olarak 4 tür beyin dalgası var. Bunlar alfa, delta, teta ve beta ilk bulunan beyin dalgasına, Yunan alfabesinin ilk harfi olan alfa deniyor. Bu dalgalar, bir voltun milyonda biri kadar düşük bir voltaja sahip. Saniyede 10 kez salınan alfa dalgaları bir görülüyor bir kayboluyor, yani sürekli mevcut değiller. Örneğin, derin uykuda ya da aşırı heyecan durumlarında bu dalga neredeyse hiç yok. Alfa dalgaları, genellikle insanın rahat olduğu, çok fazla efor sarf etmediği durumlarda görülüyor. Delta dalgaları, uykunun derin evresinde ortaya çıkıyor. En fazla saniyede 4 kez dalgalanan delta dalgaları, en yavaş titreşen dalgalar. Teta dalgaları uykuya geçerken ya da uykunun ilk evrelerinde görülüyorlar. Bunlar biraz daha hızlı; saniyede 4-7 kez salınıyorlar. Beta dalgaları çok stresli durumlarda, kafamızı toplayamadığımız ve dikkatimizi veremediğimiz zamanlarda ortaya çıkıyor. Saniyede 13-40 kez salınan beta dalgaları alfa ve teta dalgalarından daha hızlı. Son yıllarda üzerinde çalışılan diğer bir dalga türü de "gama". Gama dalgaları saniyede 40 kez titreşiyor. Bu dalganın, algılama bilinç ve entelektüel düşüncenin kaynağı olduğu düşünülüyor.

Her bir dalga türü, bilinç durumunun bir aşamasıyla bağlantılı. Bu dalgalar arasında eşgüdümlü bir geçiş sağlanamazsa çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Örneğin, gerektiği zamanda delta ve teta dalgaları oluşmazsa, kişide uykusuzluk sorunu bağlıyor. Arabanın viteslerine benzetilecek olursa, delta birinci, teta ikinci, alfa üçüncü ve beta dördüncü vites. Arabayı kullanırken nasıl her vitesin ayrı önemi varsa, her dalganın da kendine göre bir önemi var. Bu viteslerin geçişinin oldukça yumuşak olması gerekirken, durum her zaman böyle değil. Örneğin bir pazartesi sabahı, uykumuzun en derin yerinde delta dalgaları üretmekte olan beynimiz, alarmın çalmasıyla bir anda stresli bir güne başladığımızı hatırlayıp beta dalgaları üretmeye başlıyor. Bir fincan kahve sonrasındaysa alfa ve teta dalgalarını iyice baskılayıp beta dalgalarına kendimizi alıştırmaya çalışıyoruz. Beynin zıt dalgalara ani geçişi, insanda stres yaratabiliyor. Alfa dalgaları günlük performansımızı artıran, beyni stresten koruyan ve genellikle yaratıcı olmamızı sağlayan dalgalar. Bu nedenle bu dalganın baskılanması insanda gerilim, yani stres oluşturuyor. Yaratıcılığımızı ve günlük hayatımızdaki performansımızı geliştirmek için delta dalgalarının artırılması gerekiyor. insanın kendisini rahatlatarak stresten uzak kalması, bu dalgaları artırıp performansımızı yükseltiyor.

Beyin Dalgalarını Kullanmak

Beyin dalgalarını kullanarak cihazları çalıştırmak, artık hayal olmaktan çıkıyor. Duke Üniversitesi'ndeki bilim adamları maymunların beynine yerleştirdikleri elektrotlarla, beyin dalgalarını bir bilgisayara aktardı. Maymunlar, çeşitli hareketleri yaparken elde edilen dalgalar bir bilgisayarda toplandı. Bir nesneyi tutmak, el çırpmak gibi basit hareketler sırasında elde edilen beyin dalgaları bilgisayar tarafından analiz edilerek sinyallere, bu sinyaller de üç boyutlu görüntülere çevrilerek, bilgisayara bağlı bir robot koluna aktarıldı ve böylece kolun hareketi sağlandı. Bu çalışmalar oldukça umut verici. ikinci aşama, robot kolunun maymunlar tarafından algılanmasını ve idare edilmesini sağlamak. Bilim adamları bu çalışmaları daha da ileri götürdü. Berlin'deki bir grup araştırmacı kafaya 128 adet elektrot yerleştirerek EEG ile insan beyin dalgalarını, saptayıp bunları bir bilgisayar programına veri olarak giriyorlar. Bu program, dalgaların ayırımını yapıyor ve hangi dalganın hangi harekete ait olduğunu kısmen de olsa söyleyebiliyor. Tabii tüm dalgaların çözümlemesini yapmak oldukça zor; çünkü beyinde aynı anda birçok bölgeden dalgalar yayılıyor. Ancak bazı basit hareketler, bilgisayar sayesinde önceden belirlenebiliyor. Örneğin, kişinin sağ ya da sol elini kullanacağı, yaydığı dalgalar sayesinde önceden anlaşılıyor.

ABD'deki Rochester Üniversitesi bilgisayar bilimleri laboratuarında geliştirilen bir bilgisayar sayesinde, televizyon beyin dalgalarıyla uzaktan kumanda edilebiliyor. Bilgisayarı açıp kapatmak isterken insan beyninden yayılan dalgalar bilgisayar tarafından algılanıyor. Bilgisayar hangi dalganın açma, hangi dalganın kapama olduğunu ayırt edebiliyor. Bu sinyaller televizyona gönderilerek kontrol sağlanıyor. Böylece kişi televizyonu açmak istediğinde yayılan dalgalar "aç" olarak algılanarak televizyon açılıyor. Kapatmak istediğindeyse bilgisayar tarafından algılanan "kapa" dalgası televizyonu kapatıyor. Tabii bu buluş tembel televizyon bağımlıları için yapılmış değil. En önemli amacı, yerinden kalkamayan ve hareket edemeyen felçli hastaların kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlamak. Almanya'da yapılan bir başka çalışmadaysa beyin dalgaları kullanılarak felçli bir hastaya bir cümle yazdırıldı. Beynimizden yayılan dalgalar oldukça karmaşık. Aynı anda birçok nöron ateşleme yaparak elektrik yayıyor. Bunları teke tek algılayarak çözümlemek oldukça zor. Bir konser salonundaki alkışların tek başına değil de toplu olarak algılanması gibi, beyindeki olumlu ya da olumsuz sinyaller bilgisayar tarafından kabaca algılanabiliyor. Felçli bir kişiye ilk önce alfabenin yarısı gösteriliyor. Eğer istediği harf o yarıdaysa beyindeki evet sinyalleri algılanıyor. Daha sonra bu kısım tekrar ikiye bölünerek işlem tekrarlanıyor, ta ki istenilen harf bulunana kadar. Adeta küçükken oynadığımız sıcak soğuk oyunu gibi hedefe yavaş ama emin adımlarla yaklaşılıyor. Bu yöntemle bir sözcüğün yazılması 16 saat kadar sürebiliyor. Buna karşın, bütün gün uğraşarak arkadaşına doğum günü kartı yollayan felçli bir hastanın aldığı zevk tüm çabalara değiyor.

Beyin Çipleri

Yalnızca beyin dalgalarıyla çeşitli cihazları kullanmak için yapılan çalışmalar, neredeyse baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Artık beyin dalgalarını algılamak için kafaya onlarca elektrot yerleştirmek gerekmeyecek. Geçtiğimiz yıl Brown Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada maymunların beynine yerleştirilen bir mikroçip sayesinde beyin dalgaları algılanarak bilgisayara gönderildi. Bunu yapmak için ilk önce, maymunlara bilgisayar ekranında renkli bir nokta gösterildi. Daha sonra ellerindeki kumandayı kullanarak bu noktayı hedefe götürmeleri öğretildi. Maymunlar bunu öğrendikten sonra beyinlerine bir mikro almaç yerleştirilerek sinyaller bilgisayara yönlendirildi. Ellerinde kumanda olmayan maymunlar ekrana renkli nokta gediğinde bunu yalnızca düşünerek hedefe yönelttiler. Böylece ellerini hiç kullanmadan oyunlarına devam edebildiler.
Bilgisayar programlarının geliştirilmesi sayesinde beyindeki dalgaların hangi merkezden ve ne amaçla yayıldığı daha iyi anlaşılabilecek. Bu çalışmalar sayesinde belki de yakın bir gelecekte insan beynindeki tüm düşünceleri okumak mümkün olabilecek. Kafaya yerleştirilen küçük bir çip sayesinde insan beyninden yayılan düşünce dalgaları söze ya da yazıya dönüştürülebilecek. Böylece ağzımızı ve ellerimizi kullanmadan düşüncelerimizi bilgisayar yardımıyla söyleyebilecek ve yazabileceğiz. Geliştirilen bu teknolojiler sayesinde birçok araç ya da cihaza uzaktan kumanda edilebilecek. Bu gelişmeler, konuşma ve hareket bozukluğu olan ya da felçli hastalar için çok önemli. Beyin dalgalarıyla kontrol edilen robotlar felçli hastaların hayat kalitesini artıracak. Önümüzdeki yıllarda beyin dalgalarını algılamak için, belki de kablolara da gerek olmayacak. Geliştirilecek olan sistemler sayesinde, cep telefonlarının havadaki sinyalleri algılaması gibi, çevreye yayılan beyin dalgaları da algılanabilecek. Bu gelişmeler çeşitli hastalıkların tedavisinde çığır açarken diğer bir taraftan insan zihninin mahremiyetini de ortadan kaldırabilecek. Bilimin bu hızlı gidişine bakılırsa, cebimizde taşıdığımız küçük bir cihazla karşımızdaki insanın ya da çevremizdeki tüm insanların düşüncelerini okuyabileceğiz.

Bilim Teknik, Eylül 2003

mcaturk.com/mca_icerik_detay.php?icerikid=232

bdbu 29-09-2008 03:26 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

novos Nickli Üyeden Alıntı
Beyin Dalgaları Neyi Gösterir?

Hızlarına göre beyin dalgaları ve ilişkin oldukları durumlar:
Delta (0-4 Hz) derin uyku
Theta(4-8 Hz) hayal kurma
Alpha(8-12 Hz) relaksasyon
Smr (12-15 Hz) konsantrasyon
Beta1(15-18 Hz) problem çözme
Beta2(18-25 Hz) anksiyete

Beyin dalgaları basitçe böyle formüle edilebilir. Ancak takdir edersiniz ki beynin işlevleri bunlardan ibaret değil, işleyiş bu kadar basit değil. Örneğin theta aynı zamanda hafıza (öğrenilen bilgilerin hıfzedilmesi) ile de ilgili.

Beyin Dalgalarını Değiştirince Ne Olur?

Delta dalgası normalde derin uykuda ortaya çıkan dalga. Eğer fazla ise beynin hangi bölgesinde düşürmüşsek o bölge ile ilgili işlevde düzelme-gelişme sağlanıyor. Wernice Broca konuşma bölgesinde delta dalgasını düşürerek akıcı konuşma elde ediyoruz.

Theta dalgası hayal kurarken ortaya çıkan dalga. ADHD-dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda frontal lobda theta düşürmek Ritaline alternatif olarak kullanılıyor.

Alpha dalgasının frontal lobda çok olması dalgınlığa işaret eder, düşürerek farkındalığı arttırıyoruz. Oksipital lobda az ise gerginliğe işaret eder, arttırarak kalıcı gevşeme elde ediyoruz.

kaynak : beyindalgalari.com

benim anladığım kadarıyla bu dalgaları kafamıza göre dinlemememiz gerektiği dusun ben bu programı bugün indirdim ve bütün yazılanları okuduktan sonra factory presets dekileri dinlemeye karar verdim sizce doğrumu yapıyorum bugün yarım saat kadar yazıları okurken dinlememe rağmen bşımı tuttu
sizlere sorum bu programdaki factory presets dekilerden günde yarım saat kadar dinlesem bir zararı yada bir faydası olurmu
4897 şaşkın

eylülzen 09-10-2008 08:35 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
merhaba bu serıali nereye yapıştırıyoruz programı indirdim ama henüz yüklemedim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Belgin ∞ 09-10-2008 10:09 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Bunu bir yere yapıştırmıyoruz.Yükleyince masa üstünde kalması yeterli.Dinlemek istediğinde üzerine tıklayarak açıyorsun.Direk masa üstüne yükle.

eylülzen 09-10-2008 10:14 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Anlıyorum fakat daha önce yükledim aradan kısa bir zaman geçince bir şifre istiyor program bu nedenle bende ilk sayfadaki ilk mesajda geçen serialin bunla ilgili olduğunu sandım çünki kısa bir zaman sonra program şifre istiyor bu konuda bir bilginiz varmı

Belgin ∞ 09-10-2008 10:23 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Maalesef bu konuda bilgim yok.Ben yüklediğimden beri şifre istemedi.

eylülzen 09-10-2008 10:36 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
bu konuda bilgisi olan varsa yardımını bekliyorum öyleyse smiliyface

MuminOKAN 09-10-2008 10:39 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

eylülzen Nickli Üyeden Alıntı
merhaba bu serıali nereye yapıştırıyoruz programı indirdim ama henüz yüklemedim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Alıntı:

eylülzen Nickli Üyeden Alıntı
Anlıyorum fakat daha önce yükledim aradan kısa bir zaman geçince bir şifre istiyor program bu nedenle bende ilk sayfadaki ilk mesajda geçen serialin bunla ilgili olduğunu sandım çünki kısa bir zaman sonra program şifre istiyor bu konuda bir bilginiz varmı

şifre istediği yere serial i yazıyoruz. sapkal89

nergül 09-10-2008 11:19 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
merhaba arkadaşlar
siteye yeni katıldım.sizlerle olmaktan memnun olacağımı anladım sohbetlerinizden
teşekkürler şimdiden

mp3 indirmeye çalışıyorum başaramadım.yardım bekliyorum.

isobel 10-10-2008 12:57 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Bende indirdim.Teşekkürler paylaşımınıza.Ama ben hala neyi dinlemem gerektiğini çözemedim. Ayrıntılı açıklamalar var ama. Mesela sezgileri güçlendirmek için ne dinlemem gerekiyor,ya da astal seyahay deneyimi için? Birde bazıları zararlı olabileceğini söylemişler. Öyle kafana göre dinlemek yanlış sanırım. Kafam karıştı yaw dusun 44

Novos 10-10-2008 05:30 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

isobel Nickli Üyeden Alıntı
Bende indirdim.Teşekkürler paylaşımınıza.Ama ben hala neyi dinlemem gerektiğini çözemedim. Ayrıntılı açıklamalar var ama. Mesela sezgileri güçlendirmek için ne dinlemem gerekiyor,ya da astal seyahay deneyimi için? Birde bazıları zararlı olabileceğini söylemişler. Öyle kafana göre dinlemek yanlış sanırım. Kafam karıştı yaw dusun 44

merhaba isobel sezgilerini güçlendirmek için 3. peak awareness'ı dinleyebilirsin, astral seyahat için de 34. lucid dreaming yardımcı olur sanırım smiliyface
her şeyin azı karar, çoğu zarar derler ya, serenity dalga boylarında uzman, onun önerisi günde en fazla 1 saat, sevgiler...

isobel 10-10-2008 11:04 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Teşekkürler Novos,site beni indirme manyağı yaptı,ne bulduysam indiriyorum valla 44

Novos 11-10-2008 01:17 AM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
super

mysoul 11-10-2008 06:58 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Naturayı dinlemeye haziran 2008 ortalarında başladım. Harika bir programdır. tender45 Ben daha çok alfa teta ve delta freanslarında piyano yada yan flütlü dinliyorum. Yalnız programı dinleyen arkadaşlara bir uyarı yapmak istiyorum. Programı dinlerken birbirinden farklı frekansları dinlerken mesela önce alfa dinliceksiniz sonra teta dinlemek istiyorsunuz, alfadan sonra 2 saat boşluk vermeniz gerekiyor. farklı frekanslara geçmeden önce 2 saat ara verilmesi gerekiyor. aynı frekans içinde istediğiniz dalgaları istediğiniz kadar dinleyebilirsiniz. Ben daha çok meditasyon yapar gibi dinliyorum. Bazen 30 dakka meditasyon yapmak istediğimde tımer kısmında zamanı ayarlıyorum ve meditasyon yapar gibi alfa teta yada deltadan birini seçiyorum, ve yanına piyanoyu seçiyorum öyle dinliyorum. gulensmiley

gunesim 29-10-2008 09:56 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
arkadaşlar bu programda C C2 ve G ne anlama geliyor ben dinlediğim frekanslarda hep C2 den dinliyorum. çok önemlimi ?

YESHAPPY 24-11-2008 10:10 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
gerçekten çok hoş bi programmış.Sesler o kadar dinlendirici ki... tender45 tender45

YESHAPPY 24-11-2008 10:46 PM

Ynt: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

gunes Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar bu programda C C2 ve G ne anlama geliyor ben dinlediğim frekanslarda hep C2 den dinliyorum. çok önemlimi ?

ya evet bunların ne anlama geldiğini bilen var mı?

alirızaurlu 08-02-2009 04:03 PM

Konudaki bütün mesajları okudum; aynı soru 4-5 defa soruldu.

hala o C, C2, G, A ile ilgili bilgi yazan yok.

Ne biçim iş bu yahublook

dreamland 22-02-2009 10:58 PM

İş yine başa düştü. Varya atakan bey beni subliminal adam olarak siteden sublimleştirecek her hal. Bende bu işe fazla kafa dalgalandırdığımdan mıdır nedir. c a vs. tonlamalardır arkadaşlar. biliyorsunuz sesler vibrasyonlardan oluşur titreşim yani. Bu stereo kanalların herbirinden gelen sesin tonunu yani notasını verir. Vibrasyon yoğunluğu frekansı birim zaman daki dalgalanmayı verir. b f C A B budur.Ses dalgalarının yükseklik atması ile şiddetini (desibelini) anlatır. Her insanın farklı ses dokusu vardır bu dahada derin mesele şimdilik boş verin.
Dalgalanma hissi nasılmı sağlanıyor. İki kulağada ayrı ton (frekans) veriliyor vede farklı vurş (binaural birate) olarak .MESELA : birine 300 iken diğerine308 falan. Sağ kulağa farklı sol kulağa farklı vuruşta sağlanıyo. budurumda 8 hz lik bi vuruş farkından bunu beynimiz alfa rezonans olarak algılamakta. Daha fazla açıklama isterseniz kuantum fiziği. ses mühendisliği falan işin içine karışıyo. Beyninizi fazla kasmayayım vesselam.

topalsolucan1905 21-05-2009 02:50 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
bu konuyla ilgisi olan varmı bilmiyorum ben programı kurdum sonra select freguency den frekans ayarlıyıp tamam diyorum sonra üstten herhangi bir müzik piyona gibi öylrmi yapmam lazım

gecemavisi 20-10-2009 04:29 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Programı indirdim ve kullanmaya başladım. inanılmaz derecede güzel bir program. Dreamland a bu güzel programi biza sundugu icin çok teşekkür ederim.RefQ, AZARRATH, Novos, alakas, shamanic, TR-ance de detayli aciklayici bilgileri icin cok tesekkürler.. Harika bir program herkese tavsiye ediyorum.. emeği geçen tüm arkadaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyiki varsınız arkadaşlar teşekkür ederim...

spy1983 23-11-2009 03:58 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Merhaba

Program gerçekten çok güzel ben de denedim, gerçekten rahatlıyorsunuz.

finerose 25-11-2009 09:25 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
bu programa gerçekten güvenebileceğimizi nerden biliyoruz içerisinde bize başka telkinler verip vermediğinden nasıl emin olabiliyoruz arkadaslar?

commonbabyss 26-11-2009 12:37 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
telefondan kulaklıkla dinlemenin neden etkisi olmadığını açıklar mısınız rica etsem?vede telkinlerle alakası yok dimi çünkü telefonda telkinlerin etkisi oluyor?

Sarp123 26-11-2009 08:54 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Burda dinledigimiz freakansın etkisi nekadar sürer?

Herr_Mannelig 09-12-2009 10:44 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
bu program ne işe yarıyor anlamadım smil56
acaba burdaki telkinler gibi bişeymi.

lucid rüya astral seyahatten falan bahsedilmiş.onlar içinmi bu program?

birde bi yerde xx dalga boyu büyüme hormonu salgılanır mı birşeyler yazıyordu.ne demek oluyor yani anlamadım?acaba boyumuz falan uzarmı(biliyorum taktım kafayı boy uzatmayay789)




eski yorumları okudum ama az çok anladım yinede kafam fazla yatmadı,programın ne işe yaradığını,nasıl etki ettiğini yazan biri olursa sevinirimmkrz56





--------------------------

sorumdan vazgeçiyorum,
tedirgin oldum,bu tür konularla fazla kafa yormamaya karar verdim korkmaya başladım..^-^

Işıldayan Safir 21-01-2010 10:48 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
harikaaa süper bir program teşekkürler

gappan 02-03-2010 11:34 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
bu programı tam olarak nasıl kullanıyoruz? mesela factory presets den istediğimiz terapiyi seçtiğimizde ztn dalga boyu fln ayarlı gelio,yani extradan frekans yada dalga boyu ayarlamaya gerek warmı? mesela ben sadece pic me up ı seçsem yeterli olurmu? ayrıca paylaşım için çook tskler

kinetix 03-03-2010 12:09 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Bu program zihnin hertz hızını azaltmak ya da yükseltmek için ve bir de bunun yanında istenilen sesleri, istenilen volümde dinlemeye yarıyor.

"Select frequancy" bölümünde azaltmak ya da yükseltmek istenen zihinsel frekans ses frekansı mevcut. Bu bölümün başağrısı yapmaması açısından
kısık sesli olması gerekebilir. Diğer fonlar (kuş, su, böcek cızırtıları vs) hangisi sizi dinlendiriyorsa seçeneklerle ayarlanabilir.

Örneğin; rahat bir uykudan önce bir müddet 7 hz. frekansında dinlenilebilir. Veya konsantre olmamız gereken bir durumda farkındalığı artırabilecek 13-16 hz. arası bir frekans seçilebilir. İmgeleme çalışması yapılıyorken 8-12 hertz olabilir. Bunları ancak kullanıcı tercih edebilir. Bunlar kendi fikrim belki bilmediğim bir çok özelliği daha vardır. Güzel bir paylaşım teşekkür ederim.

gappan 03-03-2010 12:55 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

intercool Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587453)
Bu program zihnin hertz hızını azaltmak ya da yükseltmek için ve bir de bunun yanında istenilen sesleri, istenilen volümde dinlemeye yarıyor.

"Select frequancy" bölümünde azaltmak ya da yükseltmek istenen zihinsel frekans ses frekansı mevcut. Bu bölümün başağrısı yapmaması açısından
kısık sesli olması gerekebilir. Diğer fonlar (kuş, su, böcek cızırtıları vs) hangisi sizi dinlendiriyorsa seçeneklerle ayarlanabilir.

Örneğin; rahat bir uykudan önce bir müddet 7 hz. frekansında dinlenilebilir. Veya konsantre olmamız gereken bir durumda farkındalığı artırabilecek 13-16 hz. arası bir frekans seçilebilir. İmgeleme çalışması yapılıyorken 8-12 hertz olabilir. Bunları ancak kullanıcı tercih edebilir. Bunlar kendi fikrim belki bilmediğim bir çok özelliği daha vardır. Güzel bir paylaşım teşekkür ederim.

görüşlerin içn teşekkürler, hangi dalga boyunun kaçıncı frekansta ne işe yaradığını öğrenmem lasım,yanlışlıkla sakat bşy yapmayalımda dusun2

kinetix 03-03-2010 01:15 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

gappan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587447)
bu programı tam olarak nasıl kullanıyoruz? mesela factory presets den istediğimiz terapiyi seçtiğimizde ztn dalga boyu fln ayarlı gelio,yani extradan frekans yada dalga boyu ayarlamaya gerek warmı? mesela ben sadece pic me up ı seçsem yeterli olurmu? ayrıca paylaşım için çook tskler

Ne yapmak istediğine bağlı hy789 Sadece farkındalık ise seçtiğin şey doğru.
Alıntı:

ben sadece pic me up ı seçsem yeterli olurmu?

pinnko 03-03-2010 03:03 AM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 




Soruların cevapları...




Alıntı:

topalsolucan1905 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 463141)
bu konuyla ilgisi olan varmı bilmiyorum ben programı kurdum sonra select freguency den frekans ayarlıyıp tamam diyorum sonra üstten herhangi bir müzik piyona gibi öylrmi yapmam lazım

Alıntı:

finerose Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571596)
bu programa gerçekten güvenebileceğimizi nerden biliyoruz içerisinde bize başka telkinler verip vermediğinden nasıl emin olabiliyoruz arkadaslar?

Alıntı:

commonbabyss Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571614)
telefondan kulaklıkla dinlemenin neden etkisi olmadığını açıklar mısınız rica etsem?vede telkinlerle alakası yok dimi çünkü telefonda telkinlerin etkisi oluyor?

Alıntı:

Sarp123 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571646)
Burda dinledigimiz freakansın etkisi nekadar sürer?

Alıntı:

ncksz18 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 573264)
bu program ne işe yarıyor anlamadım smil56
acaba burdaki telkinler gibi bişeymi.

lucid rüya astral seyahatten falan bahsedilmiş.onlar içinmi bu program?

birde bi yerde xx dalga boyu büyüme hormonu salgılanır mı birşeyler yazıyordu.ne demek oluyor yani anlamadım?acaba boyumuz falan uzarmı(biliyorum taktım kafayı boy uzatmayay789)




eski yorumları okudum ama az çok anladım yinede kafam fazla yatmadı,programın ne işe yaradığını,nasıl etki ettiğini yazan biri olursa sevinirimmkrz56





--------------------------

sorumdan vazgeçiyorum,
tedirgin oldum,bu tür konularla fazla kafa yormamaya karar verdim korkmaya başladım..^-^

Alıntı:

tbox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 35409)
Delta (0-4 Hz) Derin uyku Bu dereceye beyni sokmak gerçek zaman alabilir. Eğer yeterince bu durumu sağlarsak Astral seyahat için uygun olabilir.(lusidcilerede uyar kanımca)

Theta(4-8 Hz) Hayal kurma imgeleme çalışsacaksanız iyi gelebilir. ::)

Alpha(8-12 Hz) relaksasyon rahatlama ve kimilerine göre beynin vücüdü iyileştirmeye başladığı frekans aralığı

Alpha 2(12-15 Hz) konsantrasyon odaklanmanız için iyi gelecektir. idea3

Beta1(15-18 Hz) problem çözme Normal durumumuz ve Bilinçin susmadığı anlar. Devamlı birşeyler düşünen beyin

Beta2(18-25 Hz) Anksiyete Endişe, kaygı, korku, gerilim, sıkıntı gibi anlar 88a sad456.

0 - 25 Hz arası beyin aktiviteleri arası beynimizin yapdığı dalgalanmadır. Burada ki frekanslara göre kendi istediğiniz tını ayarına getirirn Natura Sound trerapy i . KULAKLIK Kullanmıyorsanız etkileri göstermiyecektir. pc05


Birde Programın Kendisi Dalga boylarına ayırmış. Dalga boyları ve yararları .

Beta 13-16 Hz
Dikkat ve Konsantrasyon
Beta durumunda odaklı ve keskin tutacaktır. Beyniniz kolayca analiz,organize bilgi,bağlantı kurma ve yeni fikirler üretme durumunda olacaktır. Bu durum size Sınav hazırlıklarında,spor yaparken, sunum yaparken veya dikkat gereken herhangi bir durumda size dikkat ve konsantrasyon sağlayacaktır.
Alpha 8-12 Hz
Yaratıcılık,Rahatlama,Görselleme
Alfa durumu Betadan daha fazla fark yaratır. Rahatlama hissi size ,güzel görme ve yaratıcı bir enerji sağlayacaktır. Alfa durumu ortamdan soyutlanma,problem çözmekte ve imgelemede ,yaratıcılınızın çıkış noktası olmasını sağlayacaktır.
Tetha 4-7 Hz
Derin Rahatlama, Meditasyon ,Hafıza
Daha yavaş dalgalanma Teta hafif uyku durumunu yansıtır. Bu durum Lucid Rüya kontrolü için tasvir edilir. Teta dalgalanması stress atmak ve unutulmuş bilgilerin hatırlanması için uygundur. Bu batış durumunda derin meditasyon size daha iyi sağlık,daha az uyku, daha fazla yaratıcılık ve gelişmiş öğrenim sağlıyacatır.
Delta 0-3 Hz
İyileşme ve Derin uyku
Delta dalgalanması en yavaş olandır derin uykuya özdeşdir. HGH büyüme hormonu salgılatır. HGH iyileşmeye yardımeder. Delta durumu uyanıkken ulaşabilirseniz , size bilinçüstü(yada bilinaltı) sınırsız beyin aktivitesi bilinçli yapılabilir kılar.

Programın açıkladıklarını kendi yorumum ve ingilizcem yettiği kadar size aktardım. Umarım yararlı olur sapkal89

Alıntı:

TR-ance Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 37888)
Dalgaları Ard Arda Dinlemek Sakıncalıdır Beyninizi Yorar.. En İyisi 2 Saat Arayla Dinleyin.. O Zaman İyi Neticeler ALırsınız..

Alıntı:

TR-ance Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 37890)
Sizede Günaydın..

Bence Çekincelerinizden Kurtulun.. Binaural Dalga Boylarının İnsana Zararı Yoktur.. Lakin Bir Ata Sözümüz Var Herşeyin Aşırısı Zarar Diye.. Bir Önceki Mesajımda Belirttiğim Gibi 2 Saat Aralıklı Dinlerseniz Bir Sorun Yaşamazsınız.. Bu Konu Hakkında 2 Seneye Yakın Araştırmalarım OLdu Ve Herhangi Bir Sorun Ortaya Çıktığını Hiç Duymadım.. Ama Aralıklı Dinlemekte Fayda Var.. Çünkü Beynimiz En Değerli Organlarımızdan Biri..

Alıntı:

TR-ance Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 37910)
Yok Efendim Estafurullah Çatlak Falan smil56 .. Sorunuza Gelince.. Açıkçası Ben İki Saat Dedim Çünkü Beyin Kendisini Resetliyor Bu Sürede Ve Dalga Boylarının Etkisini Kendimizde Hissetme Oranıda Artıyor Bayağı.. (Genellikle Bu Böyle Ama Bünyeden Bünyeye Değişebilme OLanağı Var.. ) Dinleme Süresi OLarak İse Yarım Saat Dinlemenizin Kafi OLacağını Düşünüyorum..

Not: Sakin Bir Yerde Dinlemenizin Etkiyi Dahada Arttıracağına Emin OLabilirsiniz.. art56art56

SaygıLarımLa..

Alıntı:

shamanic Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 38841)
canım bakmışsındır diğer başlıklara diye yanıt vermemiştim.. pc05

ben diğer başlıkta eklediğim bilgiyi buraya da aktarayım.. kiss3
ses dalgalarını tanırsak eger hangi eylemlerimiz için kullanbileceğimiz konusunda daha rahat bilgi ediniriz..

sevgiler... hismiley



************************************************** ******************


nergiscim canım tender45 sağol güzel düşüncelerin için.. ark5

bu program eski versionu canım dreamland sağolsun yeni versionunu ekledi..
yenizi çok daha güzel ve keyifli .. istersen onu indir.. kiss3

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...y-t4958.0.html

açıkcası ben günde 1 saat ile 3 saat arasında dinliyorum..
dingin bir hale gelmek için.. meditasyon öncesinde ve kitap okurken kullanıyorum..
telkinleri dinlerken de açık bıraktığım oluyor..

yukarıda ki linktede var ama ben ilave olarak beyin dalgaları ile ilgili kaynakları ekliyorum..
onları incelyerek sende kendine özel uygulama programları oluşturabilirsin..

yada programın orjinalindeki ses paketlerini kullanırsın canım..

sevgiler..

http://www.derki.com/images/besinci/brain-1024x768.jpg

huzurlu yaşadığınız ve kendinizi "tam" hissettiğiniz anlarınız olmuştur. bu anları sözcüklerle anlatmaya çalışayım.

huzur içindeyim. hem buradayım hem de değilim, farklı bir boyuttayım. endişeli, stresli günlük düşünceler uçuşmuyor, hafifim. aşık gibiyim ama sadece bir insana değil. öyle yakın ki bana, sanki yanıma uzanmış beni tamamlıyor. herşeyi olduğu gibi algılıyorum ve mutluyum.

içinizden, "eveett, ben de yasadım bu tür anları! ne kadar huzur vericiydi, kendimi tam hissetmiştim." dediğinizi duyar gibi oluyorum. şimdi burada duralım; çünkü, bilim bizi yakaladi! nasıl mı? beyin frekanslarımızı ölçmeyi başararak! ögrendik ki, o anlar da hep birlikte alfa frekanslarında seyrediyorduk. adını koymamıştık, frekansları bilmiyorduk ama yaşadığımız güzeldi.

önce ki yazımda kısaca değindigim gibi, beynimizin ritminin frekansları var. ingiliz fizikçi richard caton, 1875 yılında beyinde ki ritmin çıkardığı elektrik akımının varlığını keşfetti. alman bilim adamı hans berger(1873-1941), 1924 yılında kendi yaptığı sıradan bir radyo cihazıyla, -eeg(1) (electroencephalographic)- beynin elektriksel aktivasyonunu kağıda kayıt etmeyi başardı. berger' in araştırmalarına göre, beyin dalgaları, kişinin bulunduğu bilinç durumuna göre degişiyordu. eeg tarafından keşfedilen beynin bu farklı dalgaları, 4 ana gruba ayrıldı; beta, alpha, theta, delta*(2)

beta: 13 ve 30 hz arasında değişen frekansları var. beta, beynin uyanış ritmidir. yani yaşadığımız dünyaya ilişkin aktif düşünme, ilgilenme, konsantre olabilme, günlük problemleri çözebilme ile ilgili bilinç durumudur. beta dalgaları anlayacağınız gibi biz yetişkinlerde daha çok oluşuyor. çünkü yetişkinler yaşamı daha bir ayık, dikkatli, konsantre olarak yaşarlar. ayrıca rem*(3) uykuda bu frekansların ortaya çıktığı da tespit edilmiş.

alpha: 7.5(8)-12 hz arasında değişen frekanslardır. alpha dalgaları rahatlık, farkındalık, çabuk kavrayan bir akıldır. yani çok kafa yormadan bazen "evet, biliyorum." deriz, işte öyle bir anlayış halidir. albert einstein, komplex matematik problemleri çözerken alpha frekanslarında gezinirmiş. apha, daha çok boş bir aklı gösteriyor -"mindless state"- ama kesinlikle pasif değil. alpha dalgaları, normal seyrettiğinde, elimize aldığımız her işi kolaylıkla bitirir, sakinlik ve huzur hissini yaşarız. dünyayı olduğu gibi görür ve anlarız. yapılan deneylerde, gözlerini kapayan deneklerin bu beyin dalgalarını yaydıkları bulunmuş. aniden gözler açıldığında ya da bir ses duyulduğunda ise (yani mental bir dikkat gerektiğinde) frekanslar yükselmiş.
alpha dalgaları, gözümüzü kapatıp, derin derin nefes alarak ve meditasyon yaparak yükseltilebilinir. azaltmak için ise tam tersi, günlük düsüncelere endişelere dalmamız yeter. alpha bandında bulunan 7.8 hz frekansi shumann resonans frekansı olarak da bilinir. bu frekans, dünyanın manyetik alanının, resonans frekansıdır (gerçi şimdiler de bunun yükseldiğinden endişe ediliyor). belki iyi hissetmemizin nedeni dünyanın kalp atışı ile aynı frekansta olmamızdan gelebilir, kimbilir!


http://www.derki.com/images/besinci/brainwaves.jpg

theta: theta frekanslari 4 ile 8 hz arasında değişiyor. theta; yaratıcılık, derin meditasyon, bilinç dışı materyal ile ilgilidir. dış dünyadan uzak, içimizde oluşan sinyallere doğru gittiğimiz bir ritim. theta öğrenme ve yaratıcılığa bir geçiş, stresin hiç olmadığı, sezgisel olduğumuz bir dalga boyudur. theta bandına, alacakaranlık hali de (twilight state) deniliyor. ne derin uyku da ne de uyanık olduğumuz bir boyut. çok derinden uyanırken hissettiğimiz o "bilinmezlik arası" gibi... araştırmacılara göre bu boyut öğrenmeye çok açık bir boyut. ünlu yazar ve araştırmacı arthur koestler' a göre ise derin düşünüş durumu. theta bandı doğal olarak çoğunlukla 2 ile 5 yaşındaki çocuklarda görülüyor.

bazı araştırmacılara göre; sifacılar ve deneyimli meditasyoncular uzun bir dönemden sonra alpha frekanslarını gittikçe düşürüp -yaklaşık 7hz'e kadar- theta bandına yaklaşırlar.yine araştırmalara göre; sanatçılar -özellikle fotoğrafçılar- düşük alpha-yüksek theta frekanslarını daha çok üretiyorlar. sanatçıların içe dönüşleri, uzayın derinliklerinde yolculuktur. oradan bir parça alıp bize sunarlar...

delta: 0 - 4 hz frekanslarında yer alıyor. genellikle uyku da ve nadir olarak görülen derin meditasyon da oluşuyor. dış dünyadan tamamıyle çıkmış bir huzurdan/bilinmezlikden sözediyoruz. delta bandında bulunan bazı frekansların büyüme hormonu yaydığı ve bu yüzden derin uykunun dinlenmek için ve kendimizi yeniden canlandırmak icin çok önemli bir dalga boyu olduğu da söyleniliyor. güzellik uykusu diye bir tanım boşuna denmemiş. delta bandı, genellikle bebeklerde, uykunun 3. ve 4. aşamalarında meydana çıkıyor. beyin aktivitesinin en yavaş olduğu dalga boyudur.

denekler üzerinde yapılan çeşitli araştırmalardan sonra beyin frekanslarımızın bilinç durumlarına göre dağılımı, şimdilik böyle.

yaşadığımız dünyada ritim gerçekten çok değişti. beynimiz durmuyor, sürekli kafamızı meşgul edecek ayrıntılar ve endişelerle doluyuz. yaşamın hızı öyle artırıldı ki, insanoğlu yetişemiyor ve mental olarak çöküntü içinde. her şeyde olduğu gibi sağlıklı yaşam için, beyin frekanslarımızın da denge içinde olması gerekiyor. eğer uyku problemleri, yorgun kalkmak, stres, depresyon, yolunu şaşırmış düşünceler, karında sinirsel ağrılar, baş ağrıları vs. gibi rahatsızlıklar oluyorsa bunun nedeni, beyinde ki bazı frekansların sağlıklı bir şekil de yapılandırılamamasından olabilir.*(4)

bir araştırma merkezinde yapılan deneylere göre, bazı frekanslar sağlığımız için gerçekten çok önemli. önemli 7 frekanstan söz ediyorlar.

bunlardan bir kaçı:

kronik yorğunluğu azaltmak icin: 4 hz frekansı verilen hastalar iyileşme göstermişler. (delta)

problemlere çözüm bulma, şaşırmış düşünceleri toparlama açık temiz düşünme icin: 7.5 hz frekansıyla yapılan tedavi, raporlara göre iyileşme göstermiş. (alpha)

yine bu merkezde yapılan alpha -theta beyin dalgaları eğitimi;

bu terapi çesidi kimyasal bağımlılık (drugs), post travmatik stres bozukluğu, depresyon, endişe, kişilik bölünmesi, panik ve yeme bozukluğu için uygulanıyor. dr. eugene peniston ve paul kulkosky’ nin yaptığı eğitim sonuçlarında alkol bağımlılarına alpha ve theta beyin dalgalarının düşük frekansları verilirken, yüksek delta frekansları kontrol altında tutulmuş. arastırmacılar denekler üzerinde 6 ve 8 hafta süren bir eğitim yaptıklarını ve bu terapinin % 80 başarılı olduğunu ve uzun vadede ki sonuçlarını gözlemlediklerini söylüyorlar.

bilim dunyasında olan bu gelişmeler, ilgiyi alternatif terapilere yöneltti. çünkü eski çağlardan beri yapılan şifacılığin ve meditasyon ve yoga gibi eğitimlerin, insanların vücut ve akıl sağlığını dengelediği ve iyileştirdiği o çevrelerce biliniyordu.

http://www.derki.com/images/besinci/BrainWaves2.jpg

dr. robert becker ve dr. john zimmerman*(5) 1980' lerde, reiki eğitiminde ve diğer terapilerde neler olduğunu araştırdılar. meditasyon ve şifacılığı uzun yıllar yapan deneklerin üzerinde yaptıkları deneyler de; dr. zimmerman, squıd*(6) cihazını kullanarak uygulayıcının ellerinde oluşan biyomanyetik alanın nabzını*(7) ölçtü. ölçümlerinde, 0.3 - 30 hz arasında gidip gelen frekanslarını buldu. en çok aktivitenin ise 7 - 8 hz' de (alfa) seyrettiğini kaydetti. örneğin reiki’ yi yapan eğitimcilerin beyin dalgaları, alfa bandında seyrediyor ve alıcı ise bu dalgaya ayarını yaparak alfa frekanslarını artırıyordu. böylelikle bu deneklerin, uzun yıllar inisinasyon ve eğitimlerden sonra, alfa ve teta beyin dalgaları ürettiği tezini dünyaya sundular. bir başka araştırma ise japonya' da yapıldı. dr. seto ve arkadaşları*(8), 1991 yılında çeşitli enerji terapisi ve dövüş (martial) sanatlarında master olan kişiler üzerinde yaptıkları deneylerde, aynı frekansları bulup, dr. zimmerman' ın buluşunu teyit ettiler.

bilim adamları bu sonuçları, insanın enerji alanından aldıkları verilerle ortaya çıkardı. vücudumuzda ki her hücrenin ve dokuların "elektriksel alan" yarattıkları epeydir biliniyor. bir fizik kanununa göre, her elektrik akımı manyetik bir alan olusturur. bu konuda en önemli buluşlardan biri, 1963 yılında elektrik mühendisleri gerhard baule ve richard mc fee*(9) nin, insan kalbinin biyomanyetik alanını keşfetmesiydi.

...

gelecek ayki yazımda, sözlü ve müzikli, danslı dinsel rituellerin frekanslarına dalacağım.


referenslar:

(1) eeg elektrodları başımızın belli noktalarına yerleştirilmesiyle beyin frekanslarını ölçer.
...
(13) dr melinda maxfield,arastirmaci,angeles arrien foundation.


kaynakça

EEG Spectrum International
...
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-t2218.0.html

Alıntı:

gunesim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 85484)
arkadaşlar bu programda C C2 ve G ne anlama geliyor ben dinlediğim frekanslarda hep C2 den dinliyorum. çok önemlimi ?

Alıntı:

dreamland Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 310224)
İş yine başa düştü. Varya atakan bey beni subliminal adam olarak siteden sublimleştirecek her hal. Bende bu işe fazla kafa dalgalandırdığımdan mıdır nedir. c a vs. tonlamalardır arkadaşlar. biliyorsunuz sesler vibrasyonlardan oluşur titreşim yani. Bu stereo kanalların herbirinden gelen sesin tonunu yani notasını verir. Vibrasyon yoğunluğu frekansı birim zaman daki dalgalanmayı verir. b f C A B budur.Ses dalgalarının yükseklik atması ile şiddetini (desibelini) anlatır. Her insanın farklı ses dokusu vardır bu dahada derin mesele şimdilik boş verin.
Dalgalanma hissi nasılmı sağlanıyor. İki kulağada ayrı ton (frekans) veriliyor vede farklı vurş (binaural birate) olarak .MESELA : birine 300 iken diğerine308 falan. Sağ kulağa farklı sol kulağa farklı vuruşta sağlanıyo. budurumda 8 hz lik bi vuruş farkından bunu beynimiz alfa rezonans olarak algılamakta. Daha fazla açıklama isterseniz kuantum fiziği. ses mühendisliği falan işin içine karışıyo. Beyninizi fazla kasmayayım vesselam.

Alıntı:

gappan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587464)
görüşlerin içn teşekkürler, hangi dalga boyunun kaçıncı frekansta ne işe yaradığını öğrenmem lasım,yanlışlıkla sakat bşy yapmayalımda dusun2


gappan 03-03-2010 02:03 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
Alıntı:

intercool Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587466)
Ne yapmak istediğine bağlı hy789 Sadece farkındalık ise seçtiğin şey doğru.

yani farkındalık olabilir,mesela ben üstümdeki kaygı,sıkıntı ve stresten kurtulmak istiyorum bazen ders çalışmam gereken zamanlarda uykum gelio bunu birsüreliğine engellemek için dinle ve uyu gibisinden bölümler war sadece onlara tıklasam yeterli olur dmi?cevap için tesekkrleractionsmile

gappan 03-03-2010 02:13 PM

Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY
 
hafızayı canlandırıcı etki yapan bi dalga boyu warmı tavsiye edebiliceğiniz? hatırlamaya yardımcı?(benim hafızam iyidir)ama unutmuş olduğum bazı şeyleride hatırlamak isterim sanırım bu teta galgasıyla oluyor.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.