Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Eğitim Öğretim Sınavlar Klubü > Sınavlara Hazırlık Klubü > Sınavlar Serbest Kürsü

Uyarılar

Sınavlar Serbest Kürsü Sınavlar Serbest Kürsü

Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Sınavlara Hazırlık Klubü ve Sınavlar Serbest Kürsü Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yaklaşan OKS ve ÖSS gibi sınavlar, öğrencilerin stres dozunu yükseltiyor. Ancak sınavlarda başarılı olabilmenin yolu ise stresi en aza indirerek sınava konsantre olmaktan geçiyor. Sınav kaygısını yenmenin aslında çok kolay olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sınavlar Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Sınavlar Serbest Kürsü nerededir kimdir Sınavlar Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sınavlar Serbest Kürsü hipnoz Sınavlar Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sınavlar Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sınavlar Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi

Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-06-2007, 11:09 AM   #1 (permalink)
cnb
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 190
Tesekkür: 0
62 Mesajinıza toplam 113 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cnb is an unknown quantity at this point
Standart Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Yaklaşan OKS ve ÖSS gibi sınavlar, öğrencilerin stres dozunu yükseltiyor. Ancak sınavlarda başarılı olabilmenin yolu ise stresi en aza indirerek sınava konsantre olmaktan geçiyor. Sınav kaygısını yenmenin aslında çok kolay olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, öğrencilere ve ailelerine şu önerilerde bulunuyor:
"Öğrenciler; Ses çıkaran kolye, bilezik, kemer, topuklu ayakkabı yerine, sade ve düz olun; dikkat çekici giyinmeyin. Dikkatinizin dağılmasına sebep olan hiçbir aksesuar kullanmayın. Beli açık tişört giymeyin. Anneler babalar; okunmuş su, muska gibi mistik inanışları yapacak olsanız bile çocuklarınız bilmesin. Çocuğun obsesyonlarını tetiklemeyin. Sınav gözetmenleri; sakın çocuklara yakınlık göstermek için bile olsa sınavda herhangi bir öğrenciye elle dokunmayın, fiziksel temas etmeyin. Çünkü aşırı titizlik takıntısı olan bir çocuk, bu hareketinize takılabilir ve konsantrasyonu kaybolur. Sınavda anahtarlık sallamayın, tesbih çekmeyin, topuklu ayakkabı giymeyin, zincir ve kolye gibi ses çıkaran aksesuarlar takmayın. Bazı öğrencilerde başağrısı oluşturabilecek ve migren tetikleyecek parfüm sürmeyin."

Sınav Stresini Aşmak İçin...

Prof. Dr. Arif Verimli, üniversite sınavına hazırlanan ve sınav kaygısı taşıdığını fark eden öğrencilerin, bu kaygıları, nefes egzersizi, fiziksel egzersiz ve hayal kurma gibi gevşeme tekniklerini kullanarak azaltabileceklerini söylüyor.
Prof. Dr. Verimli, OKS ve ÖSS sınavlarına az bir zaman kaldığını, bu nedenle de öğrencilerde sınav kaygısı artışı görüldüğünü belirtiyor.
Öğrencilerin kafalarında "Ben ne istiyorum? Ne eksiğim var?" sorularının yanı sıra, "Ya sınavda başarısız olursam? Ya heyecanlanırsam? Ya başaramazsam, etrafımdakiler beni başarısız görürse" gibi düşüncelerin oluştuğuna dikkati çeken Prof. Dr. Verimli, sınav kaygısı yüksek öğrencilere yardımcı olunması gerektiğini söylüyor.
Prof. Dr. Verimli, "Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler; sınav yaklaştıkça kendinizde birtakım davranış değişiklikleri görüyorsanız, bu olumsuz, sinirli, heyecanlı, kaygılı, dalgın, telaşlı haliniz etrafınızdakiler tarafından da anlaşılıyorsa, sınav kaygısı taşıyorsunuz" diye konuşuyor. Kaygının fiziksel belirtilerinin, çarpıntı, terleme, el terlemesi, yutkunma, kızarma, boğulacakmış hissi, titreme, mide bağırsak hareketlerinde artış, ateş basmaları, baş dönmesi, ağız kuruluğu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Verimli, şu bilgileri veriyor:
"Kendinizi gerçekten son derece kaygılı buluyor, sınav kelimesini duyduğunuzda bile irkiliyor, terliyor, telaşlanıyor, güvensizlik ve aşırı yetersizlik duygusu taşıyorsanız, tehlike var demektir. Ve bir an önce sorunun kaynağıyla ilgili bir profesyonelle görüşmelisiniz. Bu görüşülecek kişi rehber öğretmen ve ders eğitmenleri olabileceği gibi, psikolojik anlamda destek alınabilecek bir kişi de olabilir. Bunun tam tersi, verdiğiniz yanıtlarda son derece kendinize güveniyor, her şeyi doğru ve tam yaptığınıza inanıyor, sınavla ilgili en ufak bir kaygı duymuyorsanız, bu da aslında çok doğru değil. Çünkü hiç kaygı duymamak ve en ufacık bir heyecan hissetmemek, sonunda sizleri hayal kırıklığına uğratabilir. Heyecan sizi kamçılayan bir şey olmalı. Tabi dozunda olmak şartıyla."


Ne Yapılmalı?

Prof. Dr. Arif Verimli, sınav kaygısını hafifletmek için yapılması gerekenlere değinerek, şu tavsiyelerde bulunuyor:

Temel Nefes Egzersizleri: İyi bir nefes almak, iyi bir nefes vermekle başlar. Ağır, derin ve sessiz olun. Nefes egzersizine başlamadan önce, sağ elinizi göbeğinizin hemen altına koyun, sol elinizi göğsünüzün üzerine koyun ve gözlerinizi kapatın. Nefes almadan önce ciğerinizi iyice boşaltın. Yeni bir nefes almak için birkaç saniye bekleyin. Ard arda iki derin nefes aldıktan sonra, kesinlikle 4–5 kez de normal nefes alın. Tüm bu işlemleri günde 40 kez yapın ve bunu alışkanlık haline getirin.

Fiziksel Egzersiz: Düzenli fiziksel egzersiz, beyinde öğrenmeyi kolaylaştırır. Yaptığınız ders tekrarları zihninize daha kolay yerleşir ve unutmanız zorlaşır. Bilinç gelişir. Beyin, uyaranlara daha kolay açılır. Refleksler hızlanır. Reaksiyon zamanı kısalır. Düzenli fiziksel egzersiz, ders çalışmak ve öğrenmek için son derece elverişli bir zihinsel ortam hazırlar. Sınavlara daha dinç ve verimli hazırlanabilirsiniz.

Gevşeme Teknikleri: Günün belli bir kısmında zihninizi boşaltarak mutlu bir gelecek hayal edin. Güzel bir üniversiteyi kazandığınızı, başarabildiğinizi hayal edin. Bu sizi kamçılayacaktır. Hiç durmadan arka arkaya şunları tekrar edin. "Kolum ağır, elim sıcak, nefesim sakin ve düzenli, kalbim sakin ve düzenli, karnım sıcak ve alnım serin."


Pratik Öneriler

Prof. Dr. Verimli, öğrencilere, ders çalışma saatlerini 45'er dakika ders, 5 dakika dinlenme ve 10 dakika tekrar olmak üzere 5 saat şeklinde düzenlemelerini öneriyor. Öğrencilerden kimseye aldırış etmemelerini, kendilerine güvenmelerini ve bu sınavın her şeyin sonu olmadığına inanmalarını isteyen Prof. Dr. Verimli, ayrıca şu pratik önerilerde de bulunuyor:
"Sınavda yanınızda glikoz ihtiva eden yumuşak ve renkli şekerlerden bulundurabilirsiniz. Bir başkasının tavsiyesiyle sınavdan önce daha rahat uyumak için sakinleştirici veya uyku getirici bir ilaç asla kullanmayın. Zeka arttırdığı iddia edilen yiyecekleri son bir hafta yemekle zeka artmaz ve yiyeceklerin zekayı artırdığı zaten kanıtlanmış bilimsel bir gerçek değildir. Dikkat açtığını öne sürdüğünüz ilaçları talep etmeyin. Bu yaklaşım bağımlılığın ilk aşamasıdır. Sorunlarınızı ilaçla çözmeye çalışmayın Çok ihtiyacınız varsa mutlaka bir doktora danışın. İyi bir kahvaltı yapın. Başkalarına değil, sadece kendinize konsantre olun."

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

cnb isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2007, 09:44 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 132
Tesekkür: 4
53 Mesajinıza toplam 187 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sessiz is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

ben kendımden bılıyorum sınav cok farklı bırsy o sırada ınsanın aklına gelmeyebılıyor bunları yapmak ama yıneokunması gerekır herkes ben gıbı degıl ya sınavda ..
hadi başarılar hepinize
sessiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-05-2008, 11:31 AM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 118
Tesekkür: 8
81 Mesajinıza toplam 226 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hadiya is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Banada tam tersi gerekli hangi sınava girersem gireyim zerre heyecan olmaz biraz heyecanlansam belki sınavlara daha iyi çalışırım ama olmuyor işte geçenlerde hakimlik sınavına girdim sınava giren millet oğooo çikolata. su vs... Allah Allahhhhhh marketi yüklenmişler cidden isterdim heyecanlanmayı şaka yapmıyorum dediğim gibi belki daha iyi hazırlanıyordur heyecanlanan arkadaşlar.. benim tek derdim konsantrasyon hiç bir gazete haberini daha adam gibi sonuna kadar okumamışımdır Türkçe sınavlarınında soru uzun olursa yarısını okurum anladığım kadarını yaparım sıkılıyorum sanki 2 kişi sırtımda gibi hissediyorum nefe alamıyorum
hadiya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-05-2008, 01:17 PM   #4 (permalink)
Yüzbaşı
 
teoman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 876
Tesekkür: 712
521 Mesajinıza toplam 2,173 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
teoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud of
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

her ne kadar geçtiğimiz yıl açılmış bir konu olsa da oldukça faydalı bilgiler içeriyor. bende de şu an fazla kaygı yok ama sınava nasıl bir ruh hali ile gireceğim bilemiyorum. ayrıca kpss öncesi bu önerileri uygulayacağım...
__________________


Karnımı besliyorum
teoman_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-05-2008, 01:33 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 118
Tesekkür: 8
81 Mesajinıza toplam 226 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hadiya is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Sevgili teoman hani diyorlar ya fazla üzerinde durma terslik daha çok olur inşallah kazanırsın kpss yi ama bazen düşünüyorum ki ((tabi sadece düşünüyorum keşke uygulayacak cesaretimde olsa))) her şeyi oluruna bırakacaksın kaygı duya duya nereye kadar hayat yaşanmaz olyor . .. sanırım bu korku ve kaygıların bir çoğu özellikle de kendim için söylüyorum maddi sıkıntı ve ileriyi görememek kaygıları büyüyor .. kendim için söylüyorum biraz maddi açıdan rahatlasam sanki tüm kaygı ve korkularım gidecek gibi kendime güvende dahil herşey sağlamlaşaçak gibi.. İnşallah herkes kaygısından kurtulur dediğim gibi hayatı çekilmez kılıyorlar ... sana kpss de başarılar
hadiya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-05-2008, 01:40 PM   #6 (permalink)
Yüzbaşı
 
teoman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 876
Tesekkür: 712
521 Mesajinıza toplam 2,173 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
teoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud ofteoman_ has much to be proud of
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

bende öyle ciddi bir kaygı yok yani rahatım desem yeridir. ama sınavda nasıl olurum bilemiyorum. ayrıca iyi dileklerin için teşekkürler

Alıntı:
serkan Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili teoman hani diyorlar ya fazla üzerinde durma terslik daha çok olur inşallah kazanırsın kpss yi ama bazen düşünüyorum ki ((tabi sadece düşünüyorum keşke uygulayacak cesaretimde olsa))) her şeyi oluruna bırakacaksın kaygı duya duya nereye kadar hayat yaşanmaz olyor . .. sanırım bu korku ve kaygıların bir çoğu özellikle de kendim için söylüyorum maddi sıkıntı ve ileriyi görememek kaygıları büyüyor .. kendim için söylüyorum biraz maddi açıdan rahatlasam sanki tüm kaygı ve korkularım gidecek gibi kendime güvende dahil herşey sağlamlaşaçak gibi.. İnşallah herkes kaygısından kurtulur dediğim gibi hayatı çekilmez kılıyorlar ... sana kpss de başarılar
__________________


Karnımı besliyorum
teoman_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2008, 01:59 PM   #7 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 kez İyi ki varsın denildi
nisan_01 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

merhabalar, ben siteye daha az önce üye oldum, ne güzel böyle sitelerin olması.. şu an üniversite 3.sınıfta okuyorum eğer öss.ye hazırlandığım zamanda yani 3 yıl öncesinde bu kadar internete aşina birisi olsaydım keşke diyorum,,
benim burda yazmak istediğim şu, öss.ye hazırlandığım dönemde gerçekten çok başarılıydım, deneme sınavlarını heyecansız ve hatasız çözüyordum. özellikle haziran ayına geldiğimizde günde iki defa olduğumuz deneme sınavlarında kendi alanımdaki sorularda bazen 1-2 yanlış, çoğunlukla da tümünü doğru cevaplıyordum.
kendime güven problemim de hiç yoktu, ailem ve öğretmenlerimden daha çok güvenen kişi bendim kendime

fakat sınav anında çok farklıydı, hayatımda belki ilk defa heyecandan ellerim titredi, yarım saat sonra sınavı terk etmeye karar verdim, onu da yapamadım, bir an önce bitsin diye hızla soruları çözüp çıktım erkenden, anlatmak zor o anki durumu
sonuç olarak bütün hazırlık sürecimde yapmadığım kadar yanlış yapmışım, üstelik sınavın kolay olduğunu da düşünordum, ertesi gün gazeteden soruları alıp çözdüğümde bütün yanlışlarımı gördüm zaten
hayalimde bile hiç olmayan bir şehirde, hiç düşünmediğim bir bölümde okuyorum

ve bu sene için tekrar öss.ye başvurdum
amacım bu saatten sonra yeniden başlamak değil, acaba kazanamama kaygısı hiç olmadan, şartlanmış beklentiler hiç olmadan neler yapılabilir bunu öğrenmek istiyorum sadece
nisan_01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2008, 03:23 PM   #8 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 118
Tesekkür: 8
81 Mesajinıza toplam 226 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hadiya is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Arkadaşlar sınav kaygısı deyip duruyoruz ama asıl üzerinde durulması gereken başaramama ve gelecek kaygısı bence ..insanların sınav kaygısını yaşamalarının en büyük sebeberinden birisi gelecek kaygısı bu ülkede insanların geleceğide sınavlara bağlı olduğuna göre ve bizlerinde bu geleceği özelliklede son yıllarda iyi göremememiz bu kaygıları arttırıyor Mesela bizim sanayide atölye ve işçilerimiz varken liseye gidiyordum öss den zerre kadar korkmazdım umursamadım umursayanlara şaşırdım çünkü kazanamazsam kendi işlerimizle ilgilenirim diye düşünürdüm ( gerçi yi kötü üniversitem okudum ve çoktan bitti ) ama düşmez kalkmaz bir Allah ekonomik kriz falan bizi yok etti şimdi Kpss ye hazırlanıyorum ve başaramayacağımı biliyorum matematik kafası sıfır dan da beterdir eğeee kazanamayınca aile baskısı işsizlik korkusu şimdi aldı başını gidiyor ama ben yinede sınav kaygısını dinlemek istemiyorum sanırım kendine güven ve ego daha önemli insanın kendine öz güveni bitince bir şey olmuyor ben tatilde japonlarla konuşurdum üstelik japonca ingilizcemde vardı sonra herşey üzerime geldi işten atıldım tatilde otelde konuşmaya çalıştığım japon sandığım G.Koreli çıktı ( Kİ G. KORE İLE JAPONYA ERMENİSTAN - TÜRKİYE GİBİDİR DAHA KÖTÜDÜR Sen git koreliye japonları çok severim de az daha dayak yicektim )adam ben japon değil diye bir tersledi şimdi japonla bile konuşamıyorum ya adam japon değilse diyee çok ciddiyim Allahtan vahiy gelse konuşamam bu yüzden kendine güven dinliyorum sınav heyecanı ile birlikte onu dinleyin bence daha iyi olur insanın kendisine güveni olsun dünya karşında dursun hiç önemli değil bence
Not: Dilerim 3 günlük dünyada en büyük hayatta kalma sınavını kazanırızda mutlu yaşarız gerisini zaten azimle hallederiz sınava gireceklere bol şans
hadiya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-06-2010, 11:45 AM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 53
Tesekkür: 36
98 Mesajinıza toplam 693 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yagmur7 will become famous soon enoughyagmur7 will become famous soon enough
Standart Cevap: Ynt: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Alıntı:
nisan_01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhabalar, ben siteye daha az önce üye oldum, ne güzel böyle sitelerin olması.. şu an üniversite 3.sınıfta okuyorum eğer öss.ye hazırlandığım zamanda yani 3 yıl öncesinde bu kadar internete aşina birisi olsaydım keşke diyorum,,
benim burda yazmak istediğim şu, öss.ye hazırlandığım dönemde gerçekten çok başarılıydım, deneme sınavlarını heyecansız ve hatasız çözüyordum. özellikle haziran ayına geldiğimizde günde iki defa olduğumuz deneme sınavlarında kendi alanımdaki sorularda bazen 1-2 yanlış, çoğunlukla da tümünü doğru cevaplıyordum.
kendime güven problemim de hiç yoktu, ailem ve öğretmenlerimden daha çok güvenen kişi bendim kendime

fakat sınav anında çok farklıydı, hayatımda belki ilk defa heyecandan ellerim titredi, yarım saat sonra sınavı terk etmeye karar verdim, onu da yapamadım, bir an önce bitsin diye hızla soruları çözüp çıktım erkenden, anlatmak zor o anki durumu
sonuç olarak bütün hazırlık sürecimde yapmadığım kadar yanlış yapmışım, üstelik sınavın kolay olduğunu da düşünordum, ertesi gün gazeteden soruları alıp çözdüğümde bütün yanlışlarımı gördüm zaten
hayalimde bile hiç olmayan bir şehirde, hiç düşünmediğim bir bölümde okuyorum

ve bu sene için tekrar öss.ye başvurdum
amacım bu saatten sonra yeniden başlamak değil, acaba kazanamama kaygısı hiç olmadan, şartlanmış beklentiler hiç olmadan neler yapılabilir bunu öğrenmek istiyorum sadece
Malesef aynı sorun bende de olmuştu.dersanede denemeler mükemmeldi...

Sınav gecesi strese girme.Çok bulantım oldu gece 2 de hastaneye gittik.uyumadım hiç.sabah berbat bir halde sınava girdim. En sonunda 4 yıl aöf okudum .çünkü bu stres çekilir gibi değildi.

Bu yıl ygs ye girdim.Ve aöf felsefe okuyup örgüne geçmeyi düşünüyorum.kpss ye de gireceğim...stre olmamak için oluruna bırakıyorum sınavla ilgili bir şey düşünmyorum...

Bizi bu strse sokanlar utansınlar.....ne diyeyim :S
__________________
"Ben her zaman hakettiğim şeyleri,zorlayıcı hiç bir çaba göstermeden kolaylıkla alırım.Ve bu, hep böyle olur."
yagmur7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2011, 08:26 PM   #10 (permalink)
Janer
 
Janer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2010
Bulunduğu yer: konya,mersin,balikesir
Mesajlar: 928
Tesekkür: 1,003
1,149 Mesajinıza toplam 3,306 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Janer is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli

ismini oku oku bitmiyor ama günde 40 kere nefes egzersizi yaparsak bunun sınavdaki heyecana ne yararı olacak .. sınavda polis üstünü arar aramaz nefes egzersizlerini unutuyorsun sınıfını arıyorsun sınava giriyorsun birşey düşünecek 10 dk kadar vaktin oluyor kagıtlar dagıtılıyor bu arada kendini kontrol edersen tamam ama etmezsen 2 saaatlik sınav 10 dk gibi geliyor ve sınav bitiyor :D
__________________
Janer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler

Sınavlara Hazırlık Klubü ve Sınavlar Serbest Kürsü Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yaklaşan OKS ve ÖSS gibi sınavlar, öğrencilerin stres dozunu yükseltiyor. Ancak sınavlarda başarılı olabilmenin yolu ise stresi en aza indirerek sınava konsantre olmaktan geçiyor. Sınav kaygısını yenmenin aslında çok kolay olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sınavlar Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Sınavlar Serbest Kürsü nerededir kimdir Sınavlar Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sınavlar Serbest Kürsü hipnoz Sınavlar Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sınavlar Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sınavlar Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.