Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Reiki

Uyarılar

Reiki reiky, reiki, reiki chakra, reiki hand, reiki inisiyasyonu, reiki masterları, reiki uyumlanma, reiki 4, reiki 5, reiki i, money reiki, park reiki, reiki level, reiki 3a, luck reiki,

Çakralar ve Meditasyonları

Alternatif Kişisel Gelişim ve Reiki Çakralar ve Meditasyonları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız BEŞİNCİ ENERJİ MERKEZİ , BOĞAZ ÇAKRASI : 5. CAKRA (VISHUDDHA) ÇAKRA RENGİ: Mavi. TEMEL DUYGUSU: Dürüstlük, iletişim merkezi AROMATERAPIK YAĞI: Lavanta ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Mavi kalsedon, turkuvaz (firuze) İLGİLİ ORGANLAR: Ciğer,boğaz,bronşlar, kulaklar, yemek borusu, ses telleri, ense, çene ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Reiki telkin cd indir izle İstanbul Reiki nerededir kimdir Reiki çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Reiki hipnoz Reiki olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Reiki hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Reiki kuantum düşünce kitap haberi

Çakralar ve Meditasyonları

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-05-2008, 12:21 PM   #1 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Çakralar ve Meditasyonları

BEŞİNCİ ENERJİ MERKEZİ , BOĞAZ ÇAKRASI : 5. CAKRA (VISHUDDHA)
ÇAKRA RENGİ: Mavi.
TEMEL DUYGUSU: Dürüstlük, iletişim merkezi
AROMATERAPIK YAĞI: Lavanta
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Mavi kalsedon, turkuvaz (firuze)
İLGİLİ ORGANLAR: Ciğer,boğaz,bronşlar, kulaklar, yemek borusu, ses telleri, ense, çene ve dişler, akciğerlerin üst kısmı, kollar tiroid ve paratroid bezleri
İLGİLİ HORMONLAR: Tiroid /Throxyn (guatr bezi)
5 . ÇAKRANIN İNSAN VARLIĞI OLARAK İFADESİ: (önemli bir bölge burası kapıdır) Üst varlıklar arasında kendini ifade etme boyutunun başlangıcı bu çakradır.
ANA PRENSİBİ: Varoluşun seste yankısı(iletişim kurabilme yeteneği, ifade etme yeteneği; üst aşamalara geçiş – kendini bulma )
MANEVİ PRENSİBİ: Iletişim, yaratıcı, ifade tarzı, kendini bulma, bağımsızlık, varoluşun üst aşamalarına geçiş
Çakranın onaylaması: Tüm sınırlamalarımdan kurtuluyorum kendimi özgürce ifade ediyorum.

- Beşinci çakra, iletişim merkezi, Boyun ve Boğaz Çakrası, Vishuddha çakra olarak bilinir. Negatif enerjilerden koruyucu özelliği, eskiçağlardan beri bilinip kullanılan, özgürlüğü ve sakinliği temsil eden “mavi” çakranın rengidir. Elementi, beşinci boyutun saf sevgi enerjisi, işitme ve koku alma çakranın duyu organlarıdır.

- Bu çakra; iletişimin, ifadenin merkezidir, alt çakralarla taç çakra arasında bağlantı kurar.

- Bu çakra yoluyla içimizdeki herşeyi ifade ederiz. İletişim duygusu 5. çakraya aittir.

- 5. çakra, Yaradan’ın flütü olarak adlandırılır. Varoluşun üst aşamalarına geçiş kapısı olan bu merkez, üst boyutlarda ve yükselmiş üstatlar arasında kişinin kendini ifade etmesinde aracıdır.

- Dış dünyaya açılan bu çakra, varoluşun seste yankılanmasıdır. Yaradan’ın flütü, düşünce ve duyguları ses vibrasyonuyla dışarıya iletirken; kulaklar, dışarıdaki iletiyi içeri alır. Hem içe hem dışa açılma özelliği taşıyan tek çakra boğaz çakrasıdır.

- Boğaz çakrasının arzuyla gerçekleştirdiği konuşma, kalbin tatlı melodisini taşımalıdır. Bu enstrümanı, iletişim zinciri içinde sesle etkileşen düşünceleri olumlu ve güzel değerleri ifade etmek için kullanmak gerekir.

- İkinci merkezde, çakrada ifade bulan yaratıcılığın, estetik güzelliğin ve üreticiliğin dışa açılımı boğaz çakrası ile ortaklaşa gerçekleşir.

- 5. çakranın negatif enerjilerden koruyucu özelliği, eski çağlardan beri bilinip kullanılan, özgürlüğü ve sakinliği temsil eden “mavi” çakranın rengidir. Elementi, beşinci boyutun saf sevgi enerjisidir, işitme ve koku alma duyuları da bu çakranın duyu organlarıdır.

- İlgili hormonu tiroit bezinin salgıladığı “thyroxin” hormonudur.

- Ses rengi “sol” mantrası “ham”dır.

- 16 yapraklı lotus çiçeği ile temsil edilir.

- El ve kol hareketleri (jestler), yüz ifadesi (mimikler) boğaz çakrası tarafından kontrol edilir. Kulak, burun, boğaz ve ses telleri, dil, diş etleri, sinüsler, ense, yutak ve bademcikler, kollar, tiroit bezi, beşinci çakranın kontrolünde olan organlardır.

- Dışarı açılan bu enerji kapısı, virüs ve bakteri gibi negatif enerjilere bekçilik görevi yaparak, bedeni beklenmedik misafirlerden korur. Aynı zamanda, solunum yoluyla alınan zehirli maddelerin süzgecidir. Hava kirliliğine neden olan endüstriyel duman ve gazlar, bu çakrayı olumsuz etkiler. Sigara bu çakrayı tahrip eden nedenlerin başında yer alır.

- Bu çakranın uyumlu çalışması durumunda duygularımız, düşüncelerimiz ve iç bilgeliğimiz özgürce ifade edilir. Konuşma ve yaratıcılık tamamen açıktır. Diğer insanların düşünceleri sizi yolunuzdan saptırmaz. Bağımsızlık ve özgürlük korunur. Bütünlük duygusu hissedilir. Gülmek, eleştirinin barınmadığı espiri yeteneğini geliştirmek, sevginin gücünde kalmak, hoşgörü ve nötr kalmak, “lütfen” ve “şükran” sözcüklerini kullanmak bu çakranın enerjisini yükseltir.

- Bu çakra iyi çalışmadığında ise, duygular ifade edilemez, bastırılır, derin konuları ifade ederken boğaz düğümlenir. İnsanlardaki iletişim kopuklukları bu çakranın problemli olmasından kaynaklanır. Bu çakrada sorun olduğunda, diğer insanlardan daha kolay grip olunur, vücuda beta mikrobu vb. alınır.

- Ortak çalışan 2. ve 5. çakraları en çok tahrip eden alkol ve sigaradır.

- Yargılamak, ego yelpazesinde bulunan kibir, ben merkezcilik, kuşku, öfke, nezaketsizlik, maddesel gücün peşinde olmak 5. çakrayı tıkar ve ona zarar verir. Çekingenlik ve suçluluk duygusu bu çakrada gerginlik yaratır.


5. ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

· Reiki uygularken, bu çakranın taşları olan akuamarin, turkuvaz, mavi kalsidon ve lapis kullanılır. Aromalardan ise okaliptus bitkisinin aromasi kişiyi iç sesine yönlendirir ve ruhun titreşimlerini daha rahat hissetmeyi sağlar. Lavanta ve adaçayı aromaları da negatif enerjiyi alır ve gevşetir. Meditasyonlarda ve Reiki uygulamalarında, her çakrada olduğu gibi, Reiki renk topu eşliğinde çalışmak yararlıdır. Beşinci ve ikinci çakra mutlaka eşitlenmelidir.

· Dengeleme çalışması sırasında omurganın ön tarafından akan boğaz çakrasının mavi rengi, 2. çakranın portakal rengine karışır. İkinci çakranın portakal rengi de omurganın arka tarafından yükselerek boğaz çakrasının mavi rengi ile bütünleşir. Mavi ve portakal renginin etkileşimi, iki çakrayı da olumlu etkiler ve dengeler.

· Boğaz çakrasının temiz tutulması emek ister. Enerji düşüklüğüne davet ettiren mikroplar, hastalıklara neden olurlar. Gece boyunca üretilen asit, ağız temizliğinin önemini belirler. Diş çrümeleri ve kötü kokuları gidermek için de, dişler en az günde iki kez fırçalanmalı ve düzenli ağız bakımı yapılmalıdır.

· Bir başkasına terapi yapılırken büyük baklava bu çakranın da temizliğinde etkindir. Çakraya ait mantra ve onaylamaların ses vibrasyonları hücrelerin farkındalığını arttırır. “Ham”, “Allahu Ekber” mantraları üç veya yedi kez yüksek sesle tekrarlandığında bu çakrayı temizler ve rahatlatır. Bunun açık ve temiz havada yapılması tavsiye edilir.

· Tuzlu su ile gargara yapmak çakralardaki negatif enerjiyi temizler.

· Özgüveni arttırmak ve doğa ile bütünleşmek, kişinin yaşam ve 5. çakrasının enerjisini yükseltir.


İKİNCİ ÇAKRA (SAKRAL ÇAKRA)
*

SAKRAL CAKRA: 2. CAKRA (SVADHISTHANA)
ÇAKRA RENGİ: Turuncu
TEMEL DUYGU : Cinsellik
AROMATERAPİK YAĞI: Yasemin, sardunya
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Ay taşı, carneol, manzaralı jasper
İLGİLİ ORGANLAR: Üreme organları, böbrekler, mesane, kan, sindirim asitleri ve benzeri vucut sıvıları,erbezleri, leğen kemikleri, yumurtalıklar, bağırsaklar
İLGİLİ HORMONLAR: Ostrojen, testosteron
2. ÇAKRANIN INSAN VARLIĞI OLARAK IFADESI: Kadın ve erkek kimliğinde birey
ANA PRENSİBİ: Üreme, manevi ve doğal dürtüler
MANEVİ PRENSİBİ: Yaşamla akış ve cinsel zevkler
ÇAKRANIN ONAYLAMASI: Bedenimi ve kimliğimi sevgiyle kabul ediyorum. Bu, benim hayatım. Hayatımdan ve kendi bedenimde yaşamaktan zevk alırım.


- İkinci enerji merkezi olan Sakral Çakra, Svadhıstan Çakra ve Dalak Çakra olarak da bilinir. Sakral çakranın rengi, yaratıcılığın frekansını taşıyan “portakal” alevidir. Elementi ateştir. Reiki ateşi hücrelerdeki şifreyi çözer ve yaratıcılığı açığa çıkarır.

- İkinci çakra süzülmemiş ilkel duyguların, cinsel arzuların ve yaratıcılığın merkezidir.

- Tüm biyolojik yaşamın kaynağı olan su ile tanımlanır. Su, yeni yaşamı döller ve üretir.

- Bu çakra döllenme ve üreme işlevini yapar. Bu çakra yaratıcılığımızın merkezidir. İkinci merkezde, çakrada ifade bulan yaratıcılığın, estetik güzelliğin ve üreticiliğin dışa açılımı boğaz çakrası ile ortaklaşa gerçekleşir.

- Çakranın hormonları “östrojen ve testosteron”, erkek ve dişil beden işlevselliğini sağlar. Duyu organı “tat” alma, yaşamdan haz duymayı hissettirir. Hayatı sevgi, çoşku ve neşe ile sürdürmek kişinin yaşam kalitesini ve enerjisini yükseltir.

- Çakranın ses rengi “re” mantrası “vam” dır ve “altı yapraklı” lotus çiçeği ile sembolize edilir.

- Karaciğer, dalak, böbrekler, idrar yolları ve kesesi, bağırsaklar, rahim, yumurtalık çakranın fonksiyonlarını kontrol ettiği organlardır. 2. ve 3. çakranın ortak kontrol ettiği karaciğer, dikkatin merkezidir. Dikkat eşiğinin yüksek olması farkındalılığı arttırır.

- Alkol bu çakra için olumsuz bir uyarıcıdır. Karaciğeri, yarattığı ısı ile tahrip eder ve ortaya agresif ve kızgın tavırların çıkmasına yol açar. Karaciğer organın rahatsızlığı ikinci çakranın enerjisini tüketir.

- İkinci çakranın en önemli işlevlerinden biri de, ortaya çıkardığı enerjinin beyin hücreleri tarafından “düşünme” işlemi sırasında yakıt olarak kullanılmasıdır. Sağlıksız karaciğere sahip olan bir kişide, dikkat dağınıklığı, bulanık zihin, düşünceleri toplayamama görülür ve bu durum kapasitesi düşük algılamaya neden olur.

- Yaratacılığın merkezi olan ikinci çakra, üreticiliğin, estetik güzellikle buluştuğu yaratıcı enerjiyi üretir. Kişinin kendini ifade etme arzusu, Tanrısal özün yansımasından kaynaklanır. Bu güç, insanı yaratıcılığa ve üreticiliğe yönlendirir. İkinci çakra, ilham kanalıdır ve sanatçı kişiliğin iç sesidir.

- İkinci çakra kişinin imgeleme eşiğini yükseltir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden biri de “imgeleme”, yaratıcı güçtür.

-İkinci çakranın normal çalışması durumunda uyumlu bir cinsel yaşam, bedeni sevgiyle kabullenme görülür. Beden, zihin ve ruh dengede olur, eylemler yaratıcı olur ve yaratıcılığın derin mutluluğunun farkına varılır.

- Anda kalmak bu çakrayı da olumlu etkiler. Tüm hastalıkları kendimiz oluştururuz. Her deneyim biraz daha büyümemize yardımcı olur. Geçmiş ve gelecek bütünün içindedir. Şimdide kalarak, anı yaşamak endişe ve kaygılardan bizi kurtarır.

- Çakrada tıkanıklık olduğunda, kişide cinsiyet problemleri, kadın-erkek kimliklerinin oturmaması, özgüven eksikliği, bedenini sevmeme, duygusal felç görülür. Üreme ile ilgili organlarda çeşitli hastalıklar olabilir.

- Bu çakrayı tıkayan çok önemli diğer bir faktör de bir başka varlığın obsesif, takıntılı bir şekilde takipçisi olmak, yanlış spiritüel öğretmen, veya öğretileri takip etmektir. Doğru olmayan bir öğretiyi ve şekilcilikleri izlemek, üretkenlikleri ve yaratıcılığı engeller.


İKİNCİ ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

- İkinci çakranın temizlenmesinde; ay taşı, carneol, manzaralı jasper taşlarından yararlanılır. Yasemin, sardunya ve sandal ağacı aromaları da düşünme ve hissetme eşiğindeki titreşimlerde bir bütünlük sağlar, yaratıcılığı kamçılar. Yılan yılang ağacının çiçeklerinden elde edilen aroma ise kişiye huzur verir, güven duygusunu arttırır ve engellenmiş, karışıklık içindeki asi duyguların dengelenmesini kolaylaştırır.

- İkinci ve Beşinci çakrayı dengeleme yaparak çalışmak, bu iki çakra arasındaki ilişkiyi düzene sokar, dengeyi sağlamaya yardımcı olur.

- Bir başkasına terapi yapılırken, topraklama yöntemlerinden büyük baklava kullanılmalı, portakal renkli Reiki topları ile meditasyon uygulanmalıdır. Renklerin eşlik ettiği meditasyonlar derin temizlik sağlar. Kendimize Reiki uygularken çakraların renklerini imgeleyerek çalıştığımızda çok daha etkin bir arınma gerçekleşir.

- Çakralar da beynimiz gibi depolama ve hatırlama yeteğine sahiptir. Yaşanan tüm olayları çakraların içinde bulmak mümkündür. Reiki çakra meditasyonu yaparken iç gözümüzle bakmak ve kendimizi gerçek duygularımız ile algılamak, çakraların güçlenmesini sağlar ve blokajların oluşmasını engeller.
--------------------
İKİNCİ ÇAKRA VE BEŞİNCİ İÇİN MEDITASYON

Derin yoga nefesleri almak bu meditasyonda derin temizlik noktalarına inmemizi kolaylaştırır. Derin nefes alın. Elleri Gassho pozisyonuna getirerek içinizdeki Tanrı’yı/Yaradan’ı selamlayın ve Reiki kanalınızı sevgiyle açın. İkinci aşamalar, 1. ve 2. sembolleri kullanarak, 3. aşamalar 4. sembolü de katarak, bir metre çapında bir ışık küresi imgeleyin. Şimdi bu kocaman ışık topunu taç çakranızın 40 cm. yüksekliğine kadar kaldırın ve derin nefes alarak bırakın. Ve enerji topunun içine girdiğinizi hissedin. Işık küresi medtasyon boyunca sizin auranızı saracaktır.

İkinci Çakrada kendi öz merkezinizdesiniz. Üç kez derin nefes alın verin. 2. ve 3. aşamalar sembolleri yine uygulasınlar. Renginiz canlı bir portakal alevi. Sıcak ve mutluluk veren bir enerji, herşeyi sıcacık sarıyor. Sakral merkezin enerjisi yükseliyor, farkındalılığı genişliyor. Çakranız iyileşiyor, çalışıyor, temizleniyor, dengeleniyor ve aktive oluyor. Bu arada herşey doğal ve sade. Olaylar ve konular sizi zorlasalar bile hepsi de zevk alınacak birer oyun.

Kendi görüntünüzü bu çakraya yansıtın. Bu mekanda yaşasaydınız, nasıl olurdunuz? Kaç yaşında ve nasıl bir görüntüye sahipsiniz? Görüntünüzün size tavrı nasıl? Bazı olumsuz düşünce, duygu, görüntüler varsa orlarla iletişim kurun, onları Reiki ile aydınlatın , doldurun ve barışı, huzuru sağlayın.

Onaylama: Bu, benim hayatım. Hayatımdan ve kendi bedenimde yaşamaktan zevk alırım.

Şimdi boğaz çakrasındayız ve renginiz mavi. Üç kez derin nefes alın verin. 2. ve 3. aşamalar sembolleri yine uygulasınlar. Gökyüzünün canlı mavisi çakranızdan akarak boyun ense ve omuzlara doğru yayılıyor. Bu bölgelerdeki tüm gerginlikleri çözüyor. Boğaz çakranın enerjisi yükseliyor ve farkındalılığı genişliyor. Temizleniyor, iyileşiyor, dengeleniyor ve aktive oluyor. Çakranın içine kendinizin görüntüsünü yansıtın ve izleyin. Kaç yaşındasınız ve görüntünüz nasıl? Çakranın size söylemek istedikleri neler? Onları yeterince dinleyebiliyormusunuz? Olası negatif duyguları Reiki’nin ışığı ile yıkayın ve arındırın.

Onaylama: Duygu ve düşüncelerimin farkındayım ve onları özgürce ve sevgi ile ifade ediyorum. Tüm sınırlamalarımdan kurtuluyorum ve kendimi özgürce ifade ediyorum.

Beşinci ve ikinci çakra mutlaka eşitlenmelidir. Eşitlenme işleminde omurganın ön tarafında akan boğaz çakranın mavi rengi, sakral çakranın (ikinci çakranın) portakal rengine karışır. Mavi ve portakal renginin etkileşimi, iki çakrayı da olumlu etkiler ve dengeler.

Şimdi İkinci çakranın portakal renginin omurganın arka tarafından yükselerek boğaz çakranın mavi rengi ile bütünleştiğini imgeleyin.

Bir müddet bu konumda kalın.. Sonra üç kez derin nefes alın.

Yaradana, Reiki’ye, Dr. Mıkao Usui’ye ve tüm evrene şükranlarınızı sunuyorsunuz ve yaptığınız bu meditasyonun , bütünün hayrına olması dileğiyle, derin bir nefes alarak bitiriyorsunuz. Hazır olunca gözlerinizi açın lütfen

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-05-2008, 12:22 PM   #2 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

KÖK ÇAKRA (1. ÇAKRA – MULADHARA ÇAKRA) (KUNDALİNİ MERKEZİ)
ÇAKRA RENGİ: Kırmızı
TEMEL DUYGU : Kabullenme
AROMATERAPİK YAĞI : Sandal ağacı
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Akik, kırmızı jasper, kırmızı mercan, garnet
İLGİLİ ORGANLAR : Pelvis pleksus, kemikler (iskelet yapısı), omurga, tırnak dişler, ilik yapısı ,bacaklar, kalın bağırsak, kan ve hücre yapımı, anüs, prostat bezi ve üreme organlarıdır.
İLGİLİ HORMONLAR :Adranelin , noradranelin
Kök çakrada tıkanıklık olduğunda belirtilen organlar ve hormanlarda problem var demektir.
KÖK ÇAKRANIN İNSAN VARLIĞI OLARAK İFADESİ : Aile
ANA PRENSİBİ : Var olma ve yaşama iç güdüsü
MANEVİ PRENSİBİ : Doğal yaşam gücü ve zevki, denge ve dünyaya güven

Birinci enerji merkezi, Kök Çakra, temel çakra, Muladhara Çakra kuyruk sokumu merkezi olarak isimlendirilir. Yedi kundalini çakranın ilki olan kök çakranın ana prensibi, varoluş ve yaşama içgüdüsüdür. Bu çakra, kişiyi maddi dünyaya bağlar. Kök çakra, duygusal olarak yerküreye dolayısıyla yaşama olan bağlılığın ifadesidir. Kök Çakranın yer kürede ifade şekli ailedir.

Dengeli ve doğal bir yaşam akışı, sağlıklı bir kök çakranın yansımasıdır. Yaşamın uyum ve haz içinde devamını sağlar.

Doğuda ölüm ve hayatın kapısı olarak bilinir. Doğum ve yeniden doğum noktasıdır. Kök çakra diğer yüksek çakraların yaşamsal temelini oluşturur ve yaşam gücünün kaynağıdır. Bizi maddi dünyaya bağlayan çakradır. Bu nedenle tüm günlük yaşamdan etkilenir. Günlük olaylar direkt kök çakrayı etkiler.

Kök çakrada problem varsa kişide : Stres, gelecek endişesi, maddi dünyada rahatsızlık, korku, güvensizlik, bağımlılıklar, öfke, huzursuzluk gözlenir.

Kök Çakranın titreşimlerinin dengesizliği, varoluşun anlamını kavrayamama ve sezgileri duyumsamama zorlukları yaratır. Farkındalılığı ve sezgileri az bir kişi doyumu sınırsız hırs, mal mülk sahiplenme isteğine dönüştürür. Diğer zıt dengesizlik ise yaşamdan zevk alamama, dünyada kalma isteğinin zayıflığıdır ve r girişimlerine sebep olabilir.

Eğer kök çakrada problem yoksa kişinin endişe, korkuları yok olur ve dünyaya güven içinde olur. Kişide yaşama isteği ve yaşamdan zevk alma gözlenir. Kişi dünyadaki her şeyi ve herkesi olduğu gibi önyargısız ve koşulsuz sevgiyle kabullenir.

KÖK ÇAKRANIN RENGİ VE SESİ :
Merkezi güneş sisteminden yansıyan yedi ana renk ve ses frekansı vardır.
Gücün ifadesi olan kırmızı ışın titreşimleri kök çakranın rengidir. Canlandırıcı bu renk, temel bir arzu olan üremenin ve aşkın da ifadesidir. Gücü ve başarıyı temsil eder. Bu renk benlik ve yerküreyi bir uyum, bütün içine sokar, yaşamla zihin arasındaki dengeyi kurar.
Kırmızı alevin olumlu gücü doğallığa ve bilgeliğe götürür. Olumsuz gücü ise tutkunun gücünü hırsa, kendinize duyduğunuz güveni bencilliğe ve teşhirciliğe yol açabilir. Aynı zamanda öfkenin kırmızısı, acı çekmenize neden olur.
Kök çakranın Mantrası “lam”, ses karşılığı “do”dur. Dört yapraklı lotus çiçeği ile sembolize edilir.

KÖK ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ :
Lam meditasyonu
Reiki (alev/kırmızı) topu
Büyük baklava ve ters baklava
Toprak üzerinde 10 ile 20 dakika oturmak (soğuktan ve ıslaktan kendinizi koruyarak yapılmalıdır)
Ayak ve bacak ağrılarında şifa taşı obsidiyeni kullanmak yararlı olur.
Kök çakra bölgesinin enerjiye doyana kadar ellerinizle Reiki çalışmanız
Akik, kırmızı jasper, kırmızı mercan,garnet gibi taşlarla kök çakrasına Reiki ile çalışmanız
Sandal ağacı, sedir veya karanfil kokularıyla kök çakrasına Reiki ile çalışmanız
Çakra dengeleme
Köklenme meditasyonu

KÖKLENME MEDİTASYONU
· Ayakta durunuz, ayaklarınızı omuz hizasında açınız. Reiki kanalınız açık olmalı ve meditasyonun bütünün ve kendinizin en yüksek hayrına olmasını talep edin ve niyet edin. Kollarınızı tepe çakranın üstünden vücudunuzun iki yanına koyarken mekandaki evrensel yaşam gücü enerjisini bir süre hissetmeye çalışın. Sonra, beyaz kristalimsi bir ışığın tepe çakranızdan girdiğini imgeleyin. Bu İlahi ışık bütün çakralarınızdan akıp toprağa yönelirken, enerji merkezleriniz, birbiri ardına çalışıyor ve dengeleniyor. Beyaz ışığın gücüyle çakra çiçekleri neşeyle gülümsüyor ve enerjileri yükseliyor, farkındalıkları büyüyor..
--------------------
PİRAMİT RENK MEDİTASYONU (KÖK ÇAKRA IÇIN)

Piramit Meditasyonuna başlamadan önce, oturur pozisyonda sırtın dik olması önemlidir. Sol avucunuza, ucu size bakacak şekilde kristal kuvars (yoksa sahip olduğumuz başka bir taşı) koyunuz.

Nefesimizi düzenledikten ve rahatladıktan sonra iç dinginliğimizin ve güven duygusunun bizi alıp götürmesine izin veriyoruz.

Beş kez derin yoga nefesi (karından) alıp veriyoruz.

9 - 1 kadar geri sayarak, nefesimizi normal hale getiriyoruz. Her sayımda içimize, özümüze doğru biraz daha iniyoruz. Tüm vücut kaslarını teker teker gevşetiyoruz.

Zihninizde tüm vücudunuzu çevreleyen pramit hayal ediyorsunuz ve siz bunun içinde oturuyorsunuz. Piramitin tepe noktasıyla taç çakranızın arası 30 cm. Piramitin içindesiniz, son derece rahat ve güvendesiniz. Kök çakranın rengi olan kırmızıyla tüm pramiti dolduruyorsunuz. Tüm vücut kaslarını kontrol ediyorsunuz gevşemeyen kaslar varsa, piramitin içine doldurduğumuz rengi o bölgeye gönderiyoruz.

Gereken rahatlığı sağlayana kadar, takılmadan, seçmeden, ayırt etmeden düşüncelerimizi izleyeceğiz

1- 9 kadar sayıyoruz ve yavaş yavaş içimizden yukarıya çıkıyoruz. Hazır olduğumuzda gözlerimizi açıp kristalimizi veya elimizdeki taşı hissetmeye çalışıyoruz
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-05-2008, 12:23 PM   #3 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

ALIN ÇAKRASI : 6. ÇAKRA (AJNA CAKRA/ 3. GÖZ)
ÇAKRA RENGİ : Eflatun.
TEMEL DUYGUSU : Bilgelik
AROMATERAPİK YAĞI : Lavanta
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Ametist, lapis lazuli, safir, sodalit
İLGİLİ ORGANLAR : Beyincik, kulaklar, burun, sinüs boşlukları, yüz, gözler, merkezi sinir sistemi
İLGİLİ HORMONLAR :Pituiter hormon (TSH, ACTH, MSH, ADH, GH)/ Hipofiz
6. ÇAKRANIN İNSAN VARLIĞI OLARAK İFADESİ : Büyük bir bütünün parçası
(alt çakralarda “ben”(ego) vardı burada BİZ var)
ANA PRENSİBİ : Tanıma anlamına varma, manevi güç, yönlendirme
MANEVİ PRENSİBİ: Sezgilere güvenmedir.

Düşünce merkezi ve denetimini sağlayan altıncı çakra, beynin ortasında yer alır. Üçüncü Göz, Alın Çakra, Ajna Çakra, Bilgelik gözü olarak bilinir. Yüksek zihinsel güçlerimizin, hafızamızın ve irademizin merkezidir. Sinir sisteminin merkezidir. Görme merkezidir. Bilincin geliştirilmesi ve üçüncü gözün açılmasıyla düşüncelerin denetlenmesi öğrenilir.

Bu çakra uyumlu çalışırsa sezgi artar. İç farkındalık gelişir. Dünya değişik algılanır. Maddi dünya saydam görünür. Bilinç ise ilahi alanın bir aynası olur. Hayatın zor ve kolay akışı özgür iradenin sonucudur. Düşüncelerin sorumluluğuna sahip çıkılmalıdır. İstemediğiniz şeyi üretemezsiniz. Size olumsuz yaklaşanları, ruhsal gelişmenizi sağladıkları için sevgi ile kucaklayabilirsiniz. Düşünceleriniz neyse, yaşam akışınızda odur. Hoşlanmadığınız neyi değiştirmek istiyorsanız önce düşüncelerinizi değiştiriniz. Kimseye kızmadan ve yargılamadan baktığınızda, pozitif düşüncede, hoşgörüde, bağışlamada ve sevgide olmak kolaylaşır.

Bu çakrada yetersiz çalışılırsa, unutkanlık ve ruhsal gelişimi reddetme, güç gösterileriyle başkalarını etkileme gibi davranışlar ortaya çıkar, algılar bozulur ve bu, baş ağrılarına sebep olur. Aynı zamanda, bağışlayamamak, alın çakrasının tıkanma nedenlerinin başında yer alır. Affetmeyi başaramadığımız zaman gönlümüzde kalır ve tüm dikkatimizi o insanın veya veya o olayın üzerine yoğunlaşır. Kin ve nefret, yıkıcı ve kötülüğe neden olan kızgınlık ve olumsuz düşünceler negatif enerji üretir.

Ajna Çakra, sevginin yolunun olduğu gibi kabullenme ve bağışlamadan geçtiğini bize anımsatır. Önce kendimizi sonra başkasını bağışlayalım. Bu çok önemlidir. Kendini sevemeyen, bağışlayamayan başkalarını bağışlayamaz.

Biz, hayatımızda yaratmış olduğumuz her şey için, kesinlikle sorumlu olduğumuz anlayışına sahipsek, geriye koşulsuz bağışlamanın sorumluluğuna sahip çıkmak kalır.

ALTINCI ÇAKRANIN RENGİ VE SESİ
Altıncı çakra 99 yapraklı lotus çiçeğini simgeler. Çivit mavi ve eflatun bu çakranın renkleridir. Çivit mavisi ruhsallığı yükseltmekte yardımcı, eflatun ruhsal güçleri destekleyen koruyucu özelliğe sahiptir.
Alın Çakrasının mantrası “Ksham” (Kşam) ses karşılığı “la” dır.

ALTINCI ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ
· Kokulardan lavanta,nane, yaseminle Reiki ile çalışmak
· Ametist, mor safir taşları ile Reiki ile çalışmak
· 2. aşamaların Mental Reiki çalışması
· Çakraya altın top koyup Reiki ile çalışmak
· “Bilmem gereken her şeyi bütünün içinde biliyorum. Hatırlamam gereken herşeyi hatırlıyorum. Bulunduğum anın farkındayım. Reiki ile bana gelen Yaradan’ın ışığını ve sevgisini kabul ediyorum.”
· Gümüşi Enerji Meditasyonu
--------------------
GÜMÜŞİ ENERJİ MEDİTASYONU
Gözleriniz kapalı, sırtınız dik ve rahat bir şekilde oturun ve içnize dönün. Reiki kanalınızı açın ve 2. ve 3. aşamalar sembolleri çizin. Üç veya yedi kez nefes alın, her seferinde gevşeyip rahatladığınızı hissedin. Tüm hücrelerinize kadar inen “ki” enerjisi ile dolduğunuzu hissedin.

Gümüşi enerjisinin başlamasına niyet edin ve tepe çakranızdan (üçüncü göz veya biyolojik gözden akıtmayın direk tepe çakradan gümüşi rengi alın) parlak gümüşi renkte, ay ışığı çağlayanı şeklinde aktığını imgeleyin. Bal kıvamında olan bu enerji bütün bedeninizi kucaklıyor, sin, beden, ruh üçlemindeki dengeyi kuruyor. Zihninizin ve kalbinizin bir olmasına yardımcı oluyor. Çakralarınızdaki blokajları çözüyor ve aktive editor.

Gümüşi rengi ruhsal gelişiminizi artırırken, egoyu sevgiye, korkuyu sevgi enerjisine dönüştürüyor. Niyetlerimizin oluşmasını hızlandırıyor.
Meditasyon süresince tekrarlatılan onaylama :
"Ben,
Negatif güçteki enerjileri kendime çekmiyorum. Zihnime ve yaşantıma almıyorum. Zihnime girerek beni rahatsiz eden düşünceleri deneyimlemiyorum. Kendi özgür iradem ve seçimimle kendimi, çakralarımı ve zihnimi arındırıyorum. Negatif ve pozitif enerjilerimi dengeliyorum.
Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum.
Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum.
Zihnimi, negatif enerjilerden arındırıyorum."
Meditasyon derin bir nefes alarak bitirilir.
--------------------
PİRAMİT RENK MEDİTASYONU (AJNA ÇAKRA IÇIN)

Piramit Meditasyonuna başlamadan önce, oturur pozisyonda sırtın dik olması önemlidir. Sol avucunuza, ucu size bakacak şekilde kristal kuvars (yoksa sahip olduğumuz başka bir taşı) koyunuz.

Nefesimizi düzenledikten ve rahatladıktan sonra iç dinginliğimizin ve güven duygusunun bizi alıp götürmesine izin veriyoruz.

Beş kez derin yoga nefesi (karından) alıp veriyoruz.

9 - 1 kadar geri sayarak, nefesimizi normal hale getiriyoruz. Her sayımda içimize, özümüze doğru biraz daha iniyoruz. Tüm vücut kaslarını teker teker gevşetiyoruz.

Zihninizde tüm vücudunuzu çevreleyen pramit hayal ediyorsunuz ve siz bunun içinde oturuyorsunuz. Piramitin tepe noktasıyla taç çakranızın arası 30 cm. Piramitin içindesiniz, son derece rahat ve güvendesiniz. Ajna çakranın rengi olan eflatunla tüm pramiti dolduruyorsunuz. Tüm vücut kaslarını kontrol ediyorsunuz gevşemeyen kaslar varsa, piramitin içine doldurduğumuz rengi o bölgeye gönderiyoruz.

Gereken rahatlığı sağlayana kadar, takılmadan, seçmeden, ayırt etmeden düşüncelerimizi izleyeceğiz

1- 9 kadar sayıyoruz ve yavaş yavaş içimizden yukarıya çıkıyoruz. Hazır olduğumuzda gözlerimizi açıp kristalimizi veya elimizdeki taşı hissetmeye çalışıyoruz
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-05-2008, 12:26 PM   #4 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

7.ÇAKRA: TAÇ ÇAKRA (Tepe çarka-Sahasrara)

Renk: Mor, Beyaz, Altın

Element: Yönetici

Arzu: Evrensel anlayış-saf oluş

Davranış Biçimi: Bilgi ve bilgeliği arttırma


Anahtar Sözcük: Tinsellik

İç salgı bezi: Epifiz

Bedenle ilgili bölge: Beyin

Sahasrara ya da Taç çarka sonsuzluğu temsil eden bin yapraklı bir nilüfer çiçeği ile temsil edilir. Sanskritçe'de sahasrara sözcüğünün anlamı “binlerce” demektir. Taç çarka başın tepe noktasında yer alır ve bedenin en güçlü enerji titreşimlerini kontrol eder. Bu çarka doğamızın iç ve dış yanlarını temsil eder. Ayrıca insanların tm canlılar arasındaki bağların farkına vardığı mistik, tinsel düzeyimi de yönetir. İnsanın bireysellik kavramını göz ardı ederek evrenin bir parçası olması diye bir şey olamaz. Evrenin parçası olduğumuz zaman daha ilkel ve temel olan doğamızı bir yana bırakır, gerçek anlamda yaşamaya başlarız. Bu çarka fazla uyarıldığında hayal kırıklığı içinde yıkıcı ve depresif tavırlar gözlenir. Ayrıca ağır migren ağrıları oluşur. Az uyarıldığında ise içimize kapanır, iletişim kuramaz ve yaşama sevinci duyamayız.

Amaç ve İşlevi;

Bu çarka diğer tüm çakraların enerjisini içinde barındırır. Burada kendimizi evimizde hissederiz. Yolculuk burada başladı ve tekrar buraya dönülecektir. Burada artık algı nesneden ayrı değildir. Bu çarka açıldığı zaman tüm tıkanıklıklar çözülür.

Uyumlu Çalışırsa;

Bilinç tamamen sakin ve açık olur. Benliğin saf oluşun bir parçası olduğu görülür. Taç çakrası açıldığı

zaman uzun bir rüyadan uyanılır ve gerçek yaşam başlar. İlahi sevgi içimize dolar. Çakraların farkına varmaya başladıkça, hepsinin eşit boyda ya da uzunlukta olmadığını keşfedeceksiniz. Birisinin geniş titreşimli, canlı, hızlı hareket eden boğaz çakrası varken, bir başksının küçük, renksiz ve yavaş bir boğaz çakrası olabilir. Bunun nedeni birinci kişinin boğaz çakrasını pozitif kullanması, ikincinin ise bu alandaki potansiyelini yeterince değerlendirmemesidir. Kişi bu sorunu kendisi çözemiyorsa bir uzman tarafından aura dengeleme yaptırabilir. Ama dengelendikten sonra kendisinin de çalışmalara devam etmesi gerekir çünkü olumsuz davranışlarla çarka yine eski pozisyona dönebilir. Çakraları açmak ve dengelemek, vücutta yumuşak ve kesintisiz enerji akımının sağlanması için Reiki etkili olarak kullanılmaktadır. Reiki ulu kaynaktan gelen canlandırıcı, şifa verici bir enerjidir. Enerj kanallarında oluşan bu blokları temizleyen Reiki, birçok hastalığın fiziksel bedende başlamadan önce aurada yok edilmesine ya da başladıktan sonra iyileşmesine yardım eder.

7. Çakrayı temizleme ve harekete geçirmenin yolları

Doğayı Yaşamak: Çok yüksek bir dağın tepesinde uzunca süre kalmak veya imgelemek taç çakramızı açar. Bu durum boşluğu ve sınırsızlığı yaşamamızı sağlar.

Ses Terapisi:

Müzik: En iyi müzik sessizliğin sesidir.

Ses: “m” sesi Si'den söylenmelidir. Saf, şekilsiz ve sınırsız bilince ulaşmanın yoludur.

Renk Terapisi:

Mor: Zihin ve ruhun dönüşümünü sağlar ve oluşun ruhsal boyutlarına açar. Tıkanıklıkları çözer ve kozmik birliği yaşamamızı sağlar.

Beyaz: tüm renkleri içerdiğinden ruhumuzu ilahi ışığa, bilgiye ve tedaviye açar.

Doğal Taş Terapisi:

Ametist: Korkuyu ve uyumsuzluğu ortadan kaldırarak evrendeki enerjilere güven duymamızı sağlar. Zihnimizi sonsuzluğa yönlendirir, meditasyon ve esini canlandırır. İlham perisi taşıdır.

Kaya Kristali: Zihnimize ve ruhumuza berraklık kazandırır. Ruhumuzun evrensel ruhla birleşmesine yardım eder. Tıkanıklıkları çözerek bize yeni enerji ve koruma sağlar.

Aroma Terapisi:

Günlük: Kokusu zihinde ve ruhta canlandırıcı bir etki yapar. Ortamın enerjisini temizler.
Gezegeni: Ay
Lotus: Işık, uyum, sevgi, bilgelik verir.



Sahasrara Çakra - Taç Çakrası

Sahasrara başımızın üstünde yer almaktadır. Bütün bu çakralar ve deytiler Sahasra çakrasında temsil edilmektedir.

Kundalini Sahasraraya gelince, lotus yaprakları açılır ve aydınlanma olur. Başınızın üstünde kuvvetli bir atma hissi duyabilirsiniz ve sonrada başınızın üstünde serin esintiler çıkar. İşte bu zaman yeniden doğduğunuzu bilin.

Burda vibrasyonları hissetme duygumuz çalışmaya başlar. Kundalini bireysel idrakımızı evrensel idrak ile birleştirdiğinde biz birdenbire vibrasyonların dalgalarına ayarlanırız. Bu vibrasyonlar evrenin her yerinde vardır fakat onları biz sadece Kundalini yumurtanın kabugunu kırıp Tanrının diyarına gectiğimiz zaman hissetmeye başlarız. Fakat şüphelerimiz varsa ayınlanmamız mümkün degildir.

Tanrısal güç ile insan birleştiginde, biz farkedilmeyen bir komünikasyon mertebesine ulaşırız, kolektif idrak konumuna geliriz. Bir insanın gerçek derinliğini ve güzelliğini vibrasyonlar ile hissedebiliriz. Doganın güzelliği artık vibrasyonlar ile hissedilir. Sadece bir soru sorun ve pozitif cevabı serin vibrasyonlar ile size gelir. Meditasyon konumunda olun ve soru sorun.

Sahasrara çakranın Deytisi Shri Kalki'dir. Onun tek istediği şeytanı durdurmaktır. Kundaliniye göre biz ya yükseliriz ya da düşeriz. Bizim gerçegi anlamamıza sadece o karar verir. Dogruyu ve yanlışı sadece vibrasyonlarımız ile anlarız.

Aydınlanma Kundalini başımızdan geçtiginde spontane bir şekilde olur. Dikkatimiz Sahasradayken bütün benligimizle irtibat halinde oluruz, bu Ruhumuzdur.

Kundalini yükseldiğinde dikkati ilk önce geçmişte ve gelecekte arar ve sonrada bizi şu ana getirir. Bundan sonra kendiliğinden çalışmaya başlar çünkü o Ruhumuzun saf isteğidir. Böylece şayet tıkanıklıklar varsa onları temizler. O bir hayat pınarı gibidir, akarken yavaş, yavaş birikmiş pislikleri temizler ve okyanusa dogru alır. Bizim yapmamız gereken tek şey şu anda olup böyle içimizdeki yaşayan gücü hisetmektir. Şöyle olsun veya böyle olsun veya böyle olsun diye istemeyin, bırakın spontane bir şekilde olsun doğal olarak ve onun yükselişini hissettiginiz zaman o size gerçek bilgisini verir. Bu içinizde olması gereken bir olaydır ve olur çünkü çok basit bir hadisedir. Dün bildiğinizi düne bırakın. Aklınız ile hiçbirşeyin olmasına sebeb olmuyorsunuz. Sadece kundalinin uyanıp aydınlanmayı sağlamasına karar veriyorsunuz.

"Cahil olan, inancı olmayan, şüpheci bir karekteri olan, yok olur. Şüpheci bir ruh ne bu hayat vardır nede gelecekteki hayat, ne de mutluluk. Hayat için pozitif düşüncelerimizin olması lazım ve sağlam bir inanç, ancak bu şekilde hayatın imtehanlarından sonra gerçeğe ulaşabiliriz."

Bhagavad Gita IV:4

Kalbimizde barınan Ruhumuzun bu merkezde başımızın üstünde tam ortada yeri vardır. Bu kundalinin delip geçtiği yerdir, dikkatin ruh ile ile birleştiği birleşme veya Yoga'nın yeri. Kundalini uyanmadan evvel çakralardaki enerji sınırlı idi fakat, birleşmeden sonra bu bu sınırsız olur. Kundalinin altın iplikleri orta kanaldan geçerken bütün çakraları kolye gibi ipliklerine dizer. Mesala bir depoda olan su bozulur ve ya biter fakat kaynak suyu bitmeyen bir kaynaktan birleştiginde devamlı taze kalır ve hicbir zaman bitmez.

Kaynak ruhumuzdur. Kundalini insan beynini uyandırır ve onun bilinmeyen mertebelere gelmesini saglar. Beyin kollektif idraka bir bilgisayar gibi bağlanır artık sadece evren vardır ve biz onun bir parçası oluruz. Hiç bir çaba sarfetmeden spontane bir şekilde vibrasyonlarımız ile komunikasyona başlarız. Her şey bir oyun olur.

Shri Mataji aydınlanmayı böyle anlatır:

"Beynin sınırlı kapasitesi Tanrının varlığını farketmeye gelince sınırsız olur. Sen hem güneş ve güneşin ışınlarıysan, sen hem ay ve ayın ışınlarıysan burda ikilik nerdedir? Sadece ayrılma olunca ikilik olur ve bu ayrılma yüzünden sen bağımlılık hissedersin ....seni sevdiğin kişilerden ayıran mesafe; işte onun için onlara bağımlı oluyorsun. Herşey bizsek öteki kimdir? Beyin kimliğini kaybettiği zaman sınırlı dediğimiz beyin sınırsız bir ruha dönüşür."

Kontrol ettigi organlar
Beyin

Nitelikleri

Vibrasyonlar Serin esinti
Kollektif idrak konumu
Sessizlik
Düşüncesiz idrak konumu

Temsil Edildigi yerler
Ellerde avuç içi
Ayakta taban içi

GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-05-2008, 12:27 PM   #5 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

4.ÇAKRA: KALP ÇAKRASI (Anahatha)

Renk: Yeşil/Pembe

Element: Hava

Duyu: Dokunma

Arzu: Sevmek ve sevilmek


Davranış Biçimi: Güven Kazanmak

Anahtar Sözcük: Duygular

İç salgı bezi: Timüs

Bedenle ilgili bölge: Kalp, dolaşım sistemi, akciğerler, solunum sistemi, bağışıklık

sistemi, sırt kısmı,göğüs ve göğüs boşluğu,kan, dolaşım sistemi, deri,

kollar ve ellerle ilgilidir.

Kalp çakrası ya da Anahatha dördüncü ve beşinci göğüs omurunun ortasında yani göğüsün ortasında kalpla aynı hizadadır. Oniki yapraklı yeşil bir nilüfer çiçeği ile temsil edilir. Aşk, uyum, sempati, anlayış ve dokunmayla ilgili çarkadır. Uzak doğuda bu çakraya “ruhun evi” adı verilir. Anahatha'nın anlamı “yenilmez” demektir. Duygusal seviyede bu çarka şefkat, kendini kabullenme, kendine ve başkalarına saygı duyma duygularına ev sahipliği yapar. Kısaca;

Amaç ve İşlevi;

Kalp çakrası tüm çarka sisteminin merkezidir. Alltaki üç duygusal merkezle, üsteki üç zihinsel ve ruhsal merkezi birleştirir. Kalp çakrasında amaç sevgi yoluyla tam bütünleşmeye varmaktır. Bu çarka açık olduğu zaman gerçek mutluluk ve sevgi hissedilir. Bu sevgi yukarıdaki üç çakraya bağlanarak ilahi sevgiye dönüşür. Fke, kızgınlık, nefret ve kırgınlık burada nötrleşir. Kalp çakrasının pembe renginde sevgi, yeşil renginde şifa yatar. Kalp çakrasının enerjisi çok kuvvetlidir ve açık olduğunda başkalarını tedavi etme gücü vardır.

Uyumlu Çalışırsa;

İlahi sevgi ile bir köprü yaratır. Doğal bir sıcaklık ve masumiyet yaşanır. Bu insanların kalplerini açarak onlara güven ve neşe duygusu verir. İç çalkantılardan, şüphelerden ve çelişkilerden uzaklaşılır. İlahi sevgi yaşanır. Şevkat ve yardım etme duygusu karşılık beklemeden doğallıkla yapılır.

Uyumsuz Çalışırsa;

Başkalarına yardım sadece sadece takdir için ve karşılık bekleyerek yapılır ve karşılığı görülmediği takdirde hayal kırıklığı yaşanır. Şevkat ve yumuşaklık çıkar gözettiği için itici algılanır. Kişi başkalarına ihtiyacı olmadığını tekrar eder.

Yetersiz Çalışırsa;

Başkaların sevgisine karşı bağımlılık hissedilir. Dolayısıyla kırılganlık hat safhadadır. Kişi hayatı kendi kabuğuna çekilere, üzgün bir biçimde yaşar. Sevgi vermek ister ama dışlanma korkusu yüzünden egosuna yenik düşer ve bunu yapamaz.

4. Çakrayı temizleme ve harekete geçirmenin yolları

Doğayı Yaşamak: El değmemiş yeşil kırlarda yapılan yürüyüşler ya da imgelemeler kalp çakranız yoluyla tüm bedeninize canlılık getirir. Özellikle kırlardaki pembe renkli çiçekler kalp çakranızı uyumlu çalıştırır ve iyileştirir. İnce bulutlu pembe bir gökyüzü kalbinizi parlatır ve genişletir.

Ses Terapisi:

Müzik; herhangi bir klasik, New age ya da doğu ve batının geleneksel müzikleri kalp çakrası için uygundur. Sevginin gücünü uyandırır.

Ses; “a” sesi kalp çakrasının sesidir ve Fa'dan söylenmelidir. “ a” sesi her şeyi tarafsız olatak kabullenerek sevgi yaratmayı sağlar. Koşulsuz sevginin sesidir.

Mantra: Yam

Renk Terapisi:

Yeşil: İç huzuru, berraklığı ve sağlığı yaşatır. Ayrıca beden, zihin ve ruh arasında üretici bir etki yapar. Bize temiz enerji sağlar.

Pembe: Bu rengi zarif ve şefkatli titreşimleri kalbinizdeki gerginliği giderir. Sevgi, şefkat, anlayış ve çocuksu mutluluk verir. Yaratıcılığı arttırır.

Doğal Taş Terapisi:

Kızıl Kuvartz: Bu taşın yumuşak pembe rengi şefkatli ve sevgi dolu titreşimleriyle, kalbinizde kabalık, ilgisizlik ve sevgisizlikten doğan yaraları iyileştirir. Sevgiyi özgürce alıp vermenizi sağlar. Kendinizi olduğunuz gibi sevip kabullenmenize yardımcı olur. Güzel sanatların her dalına karşı yaratıcılık sağlar. Hayal gücünüzü ve ifade gücünüzü genişletir.

Turmalin: Pembemsi kırmızı turmalin, sizi duygusal kalıplardan kurtarır. Sevginin güzelliğini, değerini anlayıp neşe uymanızı sağlar. Yeşil köşeli pembe turmalinler daha önemlidir. Sevginin pembesini ve şifanın yeşilini içinde taşır.

Kunzite: Sevginin pembesiyle taç çakranın menekşe rengini birleştiren bir taştır. Kalp çakrasını ilahi sevgiye açar. Herhangi bir şekilde sevgi yolundan ayrılırsanız sizin sevgiye geri dönmenizi sağlar.

Zümrüt: her şeyi kucaklayan sevginin taşıdır. Huzur ve iç uyum verirken sizi doğanın enerjisine de uyumlar. Zümrüt uzaydan dünya ya iyileştirici enerjileri çeker. Üretir, gençleştirir, tazeler ve rahatlatır.

Yeşim Taşı: Bu taş huzur, alçak gönüllülük, adalet ve bilgelik verir. Kalbimizi rahatlatarak bizi sakinleştirir. Yaratılışa duyulan sevgiyi arttırır.

Aroma Terapisi:

Gülyağı: Başka hiçbir kokunun böylesine tepeden tırnağa ahenk yaratıcı bir etkisi yoktur. Kalbinizdeki yaraları ve acıları dindirerek iyileştirir. Kalbimize derin bir neşe ve özveri isteği girer. Bedensel hazları canlandırır ve sevgiyi yüceltir.

Gezegeni : Venüs
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-05-2008, 12:28 PM   #6 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

3.ÇAKRA: SOLAR PHLEXUS (Güneş Sinir Ağı-Manipuraka)

Renk: Sarı

Element: Ateş

Duyu: Görme

Arzu: Anlamak


Davranış Biçimi: Etkili iletişim kurmak

Anahtar Sözcük: Akıl ve İdrak

İç salgı bezi: Pankreas

Bedenle ilgili bölge: Nefes, diyafram, mide, onikiparmak bağırsağı, safra kesesi, sırtın altı,

karın, otonom sindirim sistemi, dalak ve karaciğer

Solar çarka ya da Manipuraka onikinci göğüs omuruyla birinci bel omuru arasında yani göğüs kafesinin altında bulunur. On yaprağı olan parlak sarı Nilüfer çiçeği ile temsil edilir. Manipuraka sözcüğünün anlamı “ göbeğin mücevheri”dir. İlgili unsuru ateştir. Ateş ısıyı, sıcaklığı, enerjiyi ve aktiviteyi sembolize eder. Bu çarka bize sıcaklık, kendine saygı ve mutluluk verir. Buradan eterik ve fiziksel bedeni besleyen güneş enerjisi emilir ve diğer dokulara dağıtılır. Bu çakrayla diğer canlılar ve maddi evrenle ilişki içine gireriz. Verimli bir biçimde çalıştığı zaman besinlerin emilimini ve asimilasyonunu sağlar. Hazmı kolaylaştırır ve kişi kendini zinde hisseder. Aynı zamanda gözlerle de etkilidir. Duyarlılıkla da ilintilidir. Duygusal düzlemde iyimserlik, yaratıcılık, kendine saygı ve güven getirir. Kişi negatif bir tarzda yaşıyorsa solar çakrasının içinde kızgınlık ve düşmanlık birikir. Bu çarka çok fazla uyarıldığında, güvensiz olunur ve yaşam kontrolü elden gider. Kısaca;

Amaç ve İşlevi;

Bilinçaltıyla ilgili çarkadır. Bedende duygusal enerjinin yayılıp alındığı yerdir. İlişkiler hep bu merkezle ilgilidir. Bir insan için kişiliğin temelini temsil eder. Bu çakranın bölgesinden kahkaha atarız ve yine buradan korkarız. Üçüncü çakranın en önemli işlevi bilinçli olarak yaratıcı enerjinin kontrolüdür. Alt çakralardan gelen arzu ve istekler burada saflaştırılır. Bu çarka astral bedenle direk ilişki içerisindedir. Ruh buradan dışarı çıkar. Duyguların, isteklerin ve yaşanan deneyimlerin kabul edilmesi ve teslim olunması durumunda üçüncü çarka rahatlar ve açılır. Bu şekilde içimizdeki ışık artıp yaşamımız aydınlanır.Bu çarka sayesinde diğer canlıların titreşimlerini hissedebilir.

Uyumlu Çalışırsa;

Huzur ve iç denge sağlanır. Kişi kendini tanır ve kabullenir. Bu şekilde aydınlığa giden yolda bulur kendini. Böylece tüm eylemler kozmik yasayla uyumlu hale gelir.

Uyumsuz Çalışırsa;

Kişi her şeyi kendi arzularının doğtultusunda görür ve her şeye egemen olmak ister. Yaşamda iç huzur ve tatmin duygusu yaşanmaz. Daima eksiklik duygusu hissedilir ve bu yüzden sürekli aktif ve diken üstünde bir ruh aleminde olur.

Yetersiz Çalışma;

Kişi kendini mutsuz ve umutsuz hisseder. Her şeye karşı bir kırgınlık duygusu içinde yaşar. Sürekli engellerle karşılaşır. Boyun eğerek takdir kazanma isteği oluşur.

3. Çakrayı temizleme ve harekete geçirmenin yolları;

Doğayı Yaşamak: Güneş ışığıyla yıkanan olgun bir başak tarlasını izleyerek ya da imgeleyerek, güneşin sıcaklığının ve gücünün sonucu olan belirgin bir bolluk duygusu yaşarsınız. Bir ayçiçeğine bakıp içerisindeki sarmal tapıları inceleyip, yapraklarının taşıdığı altın renkli ışığı görebilirsiniz. Bu duygu ve düşünceler 3. çakranızın çalışmasını sağlayacaktır.

Ses Terapisi:

Müzik: Üçüncü çarka canlı ritimlerle harekete geçer. Armonik sesleriyle orkestra müziği solar pleksus çakrasının uyumlu çalışmasını sağlar.

Ses: “ o” sesi solar pleksus'a aittir. Bu ses dışa doğru yönelen dairesel bir hareket yaratır. Mi'den söylenmelidir. İç bütünlüğün dışa vurmasını sağlar. Genişlik, bolluk ve neşeye yol açar.

Mantra: Ram

Renk Terapisi:

Açık sarı renk üçüncü çakranın çalışmasını ve canlanmasını sağlar. Sarı renk düşüncelerimizi ve sinirlerimizi sağlamlaştırır. Bunun yanı sıra başkalarıyla olan ilişkilerimizi de sağlamlaştırır. İçsel yorgunluğu ortadan kaldırır. Neşe ve keyifli bir rahatlık verir. Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda sindirimi kolaylaştırır.

Altın rengi, psikolojik sorunlar ya da hastalık durumlarında rahatlama sağlar. Zihinsel faaliyeti güçlendirir ve deneyimle gelişen bilgeliği arttırır.

Doğal Taş Terapisi:

Kaplan Gözü: Bu taş iç ve dış görüşü arttırır. Zihnimizi keskinleştirir ve hastalıklarımızı görüp ona göre davranmamızı sağlar.

Amber: Sıcaklık ve güven sağlar. İç görüler kazandırır ve benliğimizin farkına varmamızı sağlar. Böylece girişimlerimizde daha başarılı oluruz. Organizmayı temizler ve toksinlerden arındırır. Sindirim sistemini, iç salgı bezlerimizi dengeler. Karaciğere şifa verir.

Topaz: Bilinç, dikkat, düşüncelerimizde berraklık verir. Verdiği neşe ile canlılık kazandırır. Duygusal yükleri ve kötümser düşünceleri ortadan kaldırır. Bu şekilde endişelerimizin ve depresyonun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Bedeni güçlendirerek zihinsel bedensel sindirime yardım eder.

Sitrin: Bir çeşit sarı kuvartz'dır. Mutluluk, sıcaklık, canlılık ve güven duygusu verir. Deneyimlerimizi sindirmemize yardımcı olur ve sezgisel algılarımızı bilinçli eylemlere döndürür. Hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı olur. Bedendeki zehirli toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sorunlarına ve şeker hastalığına iyi gelir.

Aroma Terapisi:

Lavanta: Lavanta yağı üçüncü çakraya sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki verir. Sıcak titreşimleriyle engellenmiş duyguların sindirilmesine ve çözülmesine yardımcı olur.

Biberiye: Bu keskin kokulu yağ, yetersiz çalışan solar pleksus için çok faydalıdır. Canlandırıcı ve ferahlatıcı etkisiyle hareketsizliğin üstesinden gelmenize yardımcı olur.

Bergamut: Bu ağacın meyvalarından çıkarılan yağın titreşimleri, içinde büyük miktarda ışık barındırır. Yaşam enerjimizi güçlendirerek bize özgüven verir.

Gezegeni : Güneş
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2008, 01:51 PM   #7 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Çakra Olumlamaları

Çakralar için Affirmasyon Örnekleri

Kök Çakra

• Yaşamak istiyorum
• Dünyanın ve toprağın enerjisi beni besliyor ve bana şifa veriyor
• Dünyayı seviyorum
• Vücudumu seviyorum




Sakral Çakra

• yaşama sevincim hergün daha da çoğalıyor
• Vücudum canlı ve sağlıklı
• Cinselliğimi tüm kalbimle seviyor ve yaşıyorum
• Her dakika gerçekleşen mucizeleri görüyor ve onlardan mutluluk kazanıyorum





Solar Çakra

• Ben güçlüyüm
• Otoritemi ve gücümü, doğal haliyle yaşıyor ve kullanıyorum
• Görüyorum




Kalp Çakrası
• içimdeki sevgiyi genişletiyor, büyütüyorum
• Bütün duygularıma evet diyorum
• Güveniyorum
• Hissediyorum




Boğaz Çakrası

• Varoluşumun ifadesini özgür ve yaratıcı bir tarzda gerçekleştiriyorum
• Ben özgürüm
• Duygularımı ifade etmek, bana mutluluk veriyor
• Duyuyorum




Alın Çakrası
• Varım
• Bakış açım ve toleransım genişliyor
• Tüm duygularımla algılıyorum
• içimdeki sezgi gücünün sesini sürekli, hep daha iyi algılıyorum




Taç Çakra

• Var olan herşeyle birim. Tanrıya, evrene açığım
• Anlıyorum



(onderergin.com)
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-10-2008, 03:04 PM   #8 (permalink)
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 3,639
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

__________________
Hücresel seviyede attığın her tohum, yeşerecektir.

Elimde mevcut olan >tüm ücretsiz ve isme özel olmayan telkinler<

Daha Sağlıklı Bir Hayat İçin Smootox Buğday Çimi Suyu İçin: https://www.simgeorganik.com.tr


Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın.
MuminOKAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-11-2008, 10:19 AM   #9 (permalink)
Üsteğmen
 
perilice58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 317
Tesekkür: 488
259 Mesajinıza toplam 1,226 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
perilice58 will become famous soon enoughperilice58 will become famous soon enough
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

ikinci çakrayı bulamadım yardımcı olurmusunuz
__________________
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış sana her sesleneşimde ya acım dinmiyor ya sevgim coşuyor...
perilice58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-11-2008, 04:11 PM   #10 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

merhabalar perilice..

ikinci şakra yani sakral çakra erkeklerde penisin, kadınlarda kilitorisin 2cm kadar üzerindedir..

sevgiler..
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Çakralar ve Meditasyonları

Alternatif Kişisel Gelişim ve Reiki Çakralar ve Meditasyonları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız BEŞİNCİ ENERJİ MERKEZİ , BOĞAZ ÇAKRASI : 5. CAKRA (VISHUDDHA) ÇAKRA RENGİ: Mavi. TEMEL DUYGUSU: Dürüstlük, iletişim merkezi AROMATERAPIK YAĞI: Lavanta ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Mavi kalsedon, turkuvaz (firuze) İLGİLİ ORGANLAR: Ciğer,boğaz,bronşlar, kulaklar, yemek borusu, ses telleri, ense, çene ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Reiki telkin cd indir izle İstanbul Reiki nerededir kimdir Reiki çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Reiki hipnoz Reiki olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Reiki hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Reiki kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.