Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2008, 12:27 PM   #5 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Çakralar ve Meditasyonları

4.ÇAKRA: KALP ÇAKRASI (Anahatha)

Renk: Yeşil/Pembe

Element: Hava

Duyu: Dokunma

Arzu: Sevmek ve sevilmek


Davranış Biçimi: Güven Kazanmak

Anahtar Sözcük: Duygular

İç salgı bezi: Timüs

Bedenle ilgili bölge: Kalp, dolaşım sistemi, akciğerler, solunum sistemi, bağışıklık

sistemi, sırt kısmı,göğüs ve göğüs boşluğu,kan, dolaşım sistemi, deri,

kollar ve ellerle ilgilidir.

Kalp çakrası ya da Anahatha dördüncü ve beşinci göğüs omurunun ortasında yani göğüsün ortasında kalpla aynı hizadadır. Oniki yapraklı yeşil bir nilüfer çiçeği ile temsil edilir. Aşk, uyum, sempati, anlayış ve dokunmayla ilgili çarkadır. Uzak doğuda bu çakraya “ruhun evi” adı verilir. Anahatha'nın anlamı “yenilmez” demektir. Duygusal seviyede bu çarka şefkat, kendini kabullenme, kendine ve başkalarına saygı duyma duygularına ev sahipliği yapar. Kısaca;

Amaç ve İşlevi;

Kalp çakrası tüm çarka sisteminin merkezidir. Alltaki üç duygusal merkezle, üsteki üç zihinsel ve ruhsal merkezi birleştirir. Kalp çakrasında amaç sevgi yoluyla tam bütünleşmeye varmaktır. Bu çarka açık olduğu zaman gerçek mutluluk ve sevgi hissedilir. Bu sevgi yukarıdaki üç çakraya bağlanarak ilahi sevgiye dönüşür. Fke, kızgınlık, nefret ve kırgınlık burada nötrleşir. Kalp çakrasının pembe renginde sevgi, yeşil renginde şifa yatar. Kalp çakrasının enerjisi çok kuvvetlidir ve açık olduğunda başkalarını tedavi etme gücü vardır.

Uyumlu Çalışırsa;

İlahi sevgi ile bir köprü yaratır. Doğal bir sıcaklık ve masumiyet yaşanır. Bu insanların kalplerini açarak onlara güven ve neşe duygusu verir. İç çalkantılardan, şüphelerden ve çelişkilerden uzaklaşılır. İlahi sevgi yaşanır. Şevkat ve yardım etme duygusu karşılık beklemeden doğallıkla yapılır.

Uyumsuz Çalışırsa;

Başkalarına yardım sadece sadece takdir için ve karşılık bekleyerek yapılır ve karşılığı görülmediği takdirde hayal kırıklığı yaşanır. Şevkat ve yumuşaklık çıkar gözettiği için itici algılanır. Kişi başkalarına ihtiyacı olmadığını tekrar eder.

Yetersiz Çalışırsa;

Başkaların sevgisine karşı bağımlılık hissedilir. Dolayısıyla kırılganlık hat safhadadır. Kişi hayatı kendi kabuğuna çekilere, üzgün bir biçimde yaşar. Sevgi vermek ister ama dışlanma korkusu yüzünden egosuna yenik düşer ve bunu yapamaz.

4. Çakrayı temizleme ve harekete geçirmenin yolları

Doğayı Yaşamak: El değmemiş yeşil kırlarda yapılan yürüyüşler ya da imgelemeler kalp çakranız yoluyla tüm bedeninize canlılık getirir. Özellikle kırlardaki pembe renkli çiçekler kalp çakranızı uyumlu çalıştırır ve iyileştirir. İnce bulutlu pembe bir gökyüzü kalbinizi parlatır ve genişletir.

Ses Terapisi:

Müzik; herhangi bir klasik, New age ya da doğu ve batının geleneksel müzikleri kalp çakrası için uygundur. Sevginin gücünü uyandırır.

Ses; “a” sesi kalp çakrasının sesidir ve Fa'dan söylenmelidir. “ a” sesi her şeyi tarafsız olatak kabullenerek sevgi yaratmayı sağlar. Koşulsuz sevginin sesidir.

Mantra: Yam

Renk Terapisi:

Yeşil: İç huzuru, berraklığı ve sağlığı yaşatır. Ayrıca beden, zihin ve ruh arasında üretici bir etki yapar. Bize temiz enerji sağlar.

Pembe: Bu rengi zarif ve şefkatli titreşimleri kalbinizdeki gerginliği giderir. Sevgi, şefkat, anlayış ve çocuksu mutluluk verir. Yaratıcılığı arttırır.

Doğal Taş Terapisi:

Kızıl Kuvartz: Bu taşın yumuşak pembe rengi şefkatli ve sevgi dolu titreşimleriyle, kalbinizde kabalık, ilgisizlik ve sevgisizlikten doğan yaraları iyileştirir. Sevgiyi özgürce alıp vermenizi sağlar. Kendinizi olduğunuz gibi sevip kabullenmenize yardımcı olur. Güzel sanatların her dalına karşı yaratıcılık sağlar. Hayal gücünüzü ve ifade gücünüzü genişletir.

Turmalin: Pembemsi kırmızı turmalin, sizi duygusal kalıplardan kurtarır. Sevginin güzelliğini, değerini anlayıp neşe uymanızı sağlar. Yeşil köşeli pembe turmalinler daha önemlidir. Sevginin pembesini ve şifanın yeşilini içinde taşır.

Kunzite: Sevginin pembesiyle taç çakranın menekşe rengini birleştiren bir taştır. Kalp çakrasını ilahi sevgiye açar. Herhangi bir şekilde sevgi yolundan ayrılırsanız sizin sevgiye geri dönmenizi sağlar.

Zümrüt: her şeyi kucaklayan sevginin taşıdır. Huzur ve iç uyum verirken sizi doğanın enerjisine de uyumlar. Zümrüt uzaydan dünya ya iyileştirici enerjileri çeker. Üretir, gençleştirir, tazeler ve rahatlatır.

Yeşim Taşı: Bu taş huzur, alçak gönüllülük, adalet ve bilgelik verir. Kalbimizi rahatlatarak bizi sakinleştirir. Yaratılışa duyulan sevgiyi arttırır.

Aroma Terapisi:

Gülyağı: Başka hiçbir kokunun böylesine tepeden tırnağa ahenk yaratıcı bir etkisi yoktur. Kalbinizdeki yaraları ve acıları dindirerek iyileştirir. Kalbimize derin bir neşe ve özveri isteği girer. Bedensel hazları canlandırır ve sevgiyi yüceltir.

Gezegeni : Venüs
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla