Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Psişik Yetenekler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/psisik-yetenekler/)
-   -   I Ching Denemeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/psisik-yetenekler/226932-i-ching-denemeleri.html)

hayatimdegisti 24-01-2009 12:44 AM

I Ching Denemeleri
 
Geçen ki toplantımızda bir üyemiz I Ching den bahsetti..Onun gittiği ve bu tekniği kullanarak sorulara cevap veren birisi varmış..
Ben pek inandirici bulmamistim...

4 soru sorulabiliyor.Ve bu sorulara acilan kitaptan yanit veriliyor.

Denedim ve şaşirtici yanitlar aldim...

Mistik konularla ilgili olanlar için merak uyandirici bir konu...
Bu linkte kitabi da var..


PANDORA - I Ching Alıştırma Kitabı Yazar R.L. WING Çevirmen NESLİHAN BURCU AKDAĞ


Aslında bu tür şeylere bakabilmek için sadece bu kitap gerekmez.Herhangi bir kitabı rastgele açip da aradiğiniz soruya yanit bulabilirsiniz..

Bu bölümde denemeler yapalim..Soracağınız soruyu sorun...Yanliz soruyu sorarken tüm cümleyi değil de sadece her kelimenin ikinci harfini yazin..
Sonra bende herhangi bir kitaptan rastgele sayfa açayim bakalim neler çikacak....



I Ching Nedir ?
Okunuşu i çing olan I Ching, Uzakdoğu’da binlerce yıldır bir danışma kılavuzu olan, halen yaygın bir şekilde kullanılan bir felsefedir. Kelime anlamı ’Değişimler Kitabı’dır. I Ching’in temelini Yin ve Yang oluşturur. Bu iki temel kuvvet, birbirine zıt ancak birbirini tamamlayan, içiçe olan ve dualiteyi temsil eden iki kuvvettir. Gece-gündüz, soğuk-sıcak, dişi-erkek gibi.
Kesin başlangıç tarihi bilinmemekle birlikte, I Ching’in tarihçesi 5,000-15,000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Ünlü bilge Fu Hsi, I Ching’i ilk kez kullanan insan olarak kabul edilir. Daha sonra bunu Kral Wen geliştirmiştir. 11 yıllık hapishane hayatı boyunca Kral Wen iki ayrı triagram şeklinde kullanılan I Ching’i birleştirip 8 triagram, 64 hexagram ve 6 çizgili sisteme getirmiştir. Wen'in oğlu Tan ise hexagram yorumları üzerine çalışmıştır. I Ching’i günümüzdeki durumuna getiren ise Konfiçyus’dur.
Yaşamın en önemli unsuru değişimdir. Rüyalarımız değişir, mevsimler değişir, dünyamız değişir. Bazı değişimler bizi mutlu ederken, bazıları bizi zorlar ve acı çekeriz. Aslında acıya neden olan değişim değil, değişime karşı gösterdiğimiz dirençtir.
I Ching bize değişim konusunda yardımcı olan bir araçtır.
I Ching 64 hexagram ve altışar çizgiden oluşur. Her bir hexagram kısa mistik söylemlerden oluşur. Yani değişimin 64 yönünü gösterir ve 64 x 64 = 4096 olasılıktan oluşur.
I Ching bir fal ya da kehanet kitabı değildir. Sadece bizim evrensel plan içinde ne konumda olduğumuzu gösterir.
I Ching nasıl çalışır ?
Hepimizin içinde herşeyi bilen sonsuz bir güç var. Bu güç bize çok yakın olmasına rağmen bunu zaman içinde kaybettik yani onunla temasımız kesildi. Yine de bazılarımız bunu daha kolay hissediyoruz. Bu sezgidir. Sezgi bir kas gibidir. Onu kullanırsak gelişir, kullanmazsak körelir. Sezginin en önemli unsuru ise inanmaktır.Yani bizim sezgimize inanmamız ve güvenmemiz onu geliştirir ve onunla daha kolay temas kurmamızı sağlar. Değişik sezgi şekilleri vardır. Durugörü, duruişitme, durusezgi vs. İşte I Ching bizi sezgimizle tanıştıran ve onu daha iyi duymamızı sağlayacak olan bir yöntem ve içimizdeki potansiyeli doğrudan anlamamızı yarayan bir araçtır.
I Ching, uçları değişik şekillerde boyalı 16 adet çubuk ile bakılmaktadır. Herkesin çubukları kendi enerjisini taşımaktadır ve başkasına ellettirilmez.
I Ching’de soru sormak çok önemlidir. Merak etttiğimiz herhangi bir konuda zaman ve mekan belirterek sorduğumuz detaylı bir sorunun cevabı da detaylı olarak gelmektedir. Sormak istediğimiz soruya konsantre olur, çubukları kutunun içinde parmaklarımızla döndürerek kendi enerjimizi yükler ve içimize dönüp odaklanarak sorumuzu sorarız. Soruların cevapları I Ching kitabından yorumlanmaktadır. Cevapları yorumlarken kişinin özel durumu, ruh hali, kendisi ve başkaları ile ilişkileri hakkında uyarılar da gelmektedir.
Çekilen 6 çubuğun sembolleri değerlendirilerek Yin veya Yang enerjiler taşıyan 6 çizgi elde edilir. 6 çizgiden oluşan bu heksagramın yorumunu kitaptan okurken sezgilerimiz kuvvetlenmekte ve iç sesimizi daha iyi duymaktayız. Konfiçyus’un da uzun yıllar yaptığı çalışmalar sonucunda bugünkü halini alan 64 hexagramın yorumu bizi sorduğumuz soru hakkında aydınlatmakta ve atacağımız adımlarda yönlendirmektedir. Yeni bir iş kurarken, yeni bir ilişkide, yeni bir ortaklıkta veya alışverişte, o konu ile ilgili ne konumda olduğumuzu veya nasıl davranmamız gerektiğini I Ching bize söyler. Ya da yaşadığımız herhangi bir olay veya hastalığın altında yatan, onu meydana getiren sebebi de yorumlayabiliriz.
I Ching bir fal, kehanet ya da oyun değildir. Çubuklar bize kılavuz olmaktadır. Kılavuza soru sormak ciddiyetle ve zihnimizde soruyu iyice belirginleştirerek yapılırsa, gelen cevap da detaylı ve doğru yönlendiren bir cevap olacaktır. Sorduğumuz soru ile ilgili olarak o konuda şu anda ne konumda olduğumuz biraz da spiritüel bir dille yorumlanmaktadır.
Çin’de halen okullarda da öğretilen bu öğreti yurdumuzda da bazı işadamları ve politikacıların da danıştığı bir kılavuz olmuştur.

Belgin ∞ 24-01-2009 01:06 AM

Benimle başlayalım mı? 956k

Her kelimenin ikinci harfi öylemi?

E A S İ L ?

hayatimdegisti 24-01-2009 01:22 AM

Tabii ki bu yapilan da sorulan soru bilinmeden yanit veriliyor...
Özetle actiğim kitap gün içinde zihnimizden otomatik düşünceler geçtiğini ve farkindaliğin sorunu çözebilmek için ilk adim olduğunu söylemiş.
Farkindalik değişim yolunda ve daha iyi sorun çözme için ilk adimdir.Düşüncelerini fark ettiği zaman değişim yolunda bir çok olasılık olduğu görülmüş.Eğer düşünceler mantıksızsa yada uygun değilse durumu anlama şekli değişebilir.yOK EĞER MANTIKLI ise o zaman paylaşmak için konuşabilir ve çabalarının daha çok takdir edilmesini isteyebilir demiş..

Belgin ∞ 24-01-2009 01:30 AM

Teşekkür ederim.

Dolaylı da olsa yanıtımı aldım.s456

hayatimdegisti 24-01-2009 01:33 AM

s456Bazen gelen yanitlarda sorulan soruda ki isim geçebiliyor...
Mesela ben babamla ilgili bir soru sordum ki ismi az rastlanir bir isimdir.Baktiğim paragrafta onun ismi vardı...

Tekniği uygularken inanmak şart.Cevap verileceğine cevaba değer olduğunuza inanın mutlaka....Böylece yanit verilecektir..


Ben oldukça şaşirtici yanitlar aldiğimi söyleyebilirim..



Tabii ki her konuda olduğu gibi bu konuya da çok derinlemesine dalmamak lazım..

burcu44 24-01-2009 11:08 AM

Benim le devam edelim mi ? rt67

Teşekkürler.t678

E A E İ Z ?12389

hayatimdegisti 24-01-2009 01:29 PM

Alıntı:

burcu44 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307423)
Benim le devam edelim mi ? rt67

Teşekkürler.t678

E A E İ Z ?12389

Öncelikle burada ki öneriler sadece deneme amaçlıdır.I ching için konsantre olmak inanmak gerekir ayrica karsi tarafinda buna acik olması gerekir...Bu nedenle sadece deneme amaçlı yaptiğimizin altini çizelim..Hoş bizim burada yaptiğimiz tam olarak I ching bile değil.

Sizin en büyük korkularinizdan birisi ilaçlara bağimlilik geliştirecek miyim..
Korkusu imiş...
Bazı kişiler antidepresan ilaçları uzun süre bazen bir kaç yıl kullanmaktan yarar sağlasalarda siz ve doktorunuz etkili bir anitideprasan bulduğunuz zaman bu ilaci muhtemelen 6 aydan bir seneye kadar kullanacaksınız.Doktorunuz ilacı ne kadar süreyle kullanmanız gerektiğini değerlendirmenizde size yardımcı olacaktır.


Ayrıca kişiler arası ilişkileri geliştirmek ile ilgili olarak..Sizi sürekli eleştiren birisii varsa hayatinizda yada önceden olmussa hatta fiziksel vb siddet olmussa depresyondan çikmak zor olmus olabilir bunun icin yardim alabilirsiniz yakinlarinizdan vs
İlişkilerinizi iyileştirmek hayatınızda depresyondan cikmanizi sağlayabilir.

burcu44 24-01-2009 02:50 PM

Başka bir konu sormuştum ama olsun..iLaçta kullanmıyorum gerçi hayırdır inşallah.

Teşekkür ederim..

hayatimdegisti 24-01-2009 02:57 PM

Sorduğumuz sorulari daha sonra açiklayalim ki böylece karşilaştirma imkanimiz olsun...Tabii ki her soruya net yanit gelmeyebiliyor bunda sorunun net olmaması yanısıra bakan kişinin konsantre olmaması inanarak bakmaması etkili olabilir.Zamanla bu bölümün gelişeceğini düşünüyorum...

suzzy 24-01-2009 03:01 PM

çok ilginç bir şey...

bende bir soru sormak istiyorum...merak ettim..

E.I.A.Ldusun2

hayatimdegisti 24-01-2009 03:12 PM

Sizin sorduğunuz soru ile ilgili olarak çıkan sayfa çocuk ile ilgili çıktı...
İyi bir annenin her gece cocukları ile bir aktivite yaparak zaman geçirdiğini söylemeye başladım.Onun yanliş davranişindan yalan soylemek okulda başarısının düşmesi vb kendinizi sorumlu tutuyorsunuz.Öncelikle kötü bir anneyim ifadesinden kurtulmaniz gerekmekte...
Bunun yerine kötü anne taniminizi belirleyin...
Ayrica cocuk ile ilgili okuldan bir not aldiğiniz söylenmekte...

Kötü anneyim ifadesi fayda sağlamaz tam tersi isirap yaratacak gerçek dişi bir ifade olduğu söylenmekte...

hayatimdegisti 24-01-2009 03:44 PM

Alıntı:

yarimistanbul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307456)
bu merak ettiğim soruların ikinci harfleri I,A,V,U
diger merka ettigim bi konuda özeldeki mesajlarımı nezman cevaplıyacaksınız

Sizin özel mesajınıza yanit yazdim daha detaylisini arizali notebook değişince yazarim...

Sorunuza gelince...
Kulağınızı dedikodularla ve kişisel sorunlarla dolduran arkadaşlarınız mış mesele...


Onlar şikayet ettiğinde yardim etmek yerine onlarla hem fikir olun..
Yada sızlanan kişinin şikayetinde olumlu bir nokta bulun...

Aidaf 24-01-2009 05:12 PM

Merhaba Atakan bey..ilgimi çekti ve ben de sormak istedim..ÜAZE?

gizkudra 24-01-2009 05:47 PM

Evet atakan beyy bende sormak istiyorum..harfler U L E D TESEKKUR EDERIM .:)

hayatimdegisti 24-01-2009 11:32 PM

Alıntı:

Aidaf Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307466)
Merhaba Atakan bey..ilgimi çekti ve ben de sormak istedim..ÜAZE?

Güçlü bir kendin motive etme yontemi de yapabileceğinizden daha fazla öz disiplin gerektirdiği için kaçindiğiniz bir eylemin avantajlarının listesini yapmaktır.
Böyle bir liste olumlu sonuçlar için sizi eğitir.

Diyelim ki sigarayi birakmak istiyorsunuz kendinize kanserin ve sigara içmenin tehlikelerini anlatiyor olabilirsiniz.Korku taktikleri sizi gergin hale getirir ve yeni bir sigaraya uzanirsiniz..

Bunun yerine sigara içilmediğinde olabilecek tüm olumlu sonuçların listesini yapin..

Sorduğunuz konu içinde korkuya yoğunlaşmak yerine o eylemi yaptiğinizda neler olabilir avantajlara yoğunlaşın..

Birde sorduğunuz soruyu açıklayın ki bizde bakalim cevap ile bir ilgisi var mi?

hayatimdegisti 24-01-2009 11:41 PM

Alıntı:

gizem ezgi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307468)
Evet atakan beyy bende sormak istiyorum..harfler U L E D TESEKKUR EDERIM .:)

Sizin için karşima çikan ilk sayfa 275. sayfa oldu...
Sorununuzun ne olduğunu lütfen belirtiniz...


Sevgi özgüveniniz ve mutluluğunuz için bir gereklilik değildir.Sağlıklı bir özsevgi duygusu yaydiğiniz ve yaşamin bir çok alanı ile ilgili olduğunuz için insanlar sizi çekici bulurlar.

Negatif puan sizin bir sevgi bağimlisi olduğunuzu gösterir.Sevgiyi onsuz yaşayamayacağınız bir ihtiyaç olarak görürsünüz.Sizin için onemli insanları kaçırmaktan korktuğunuz için ilişkilerinizde aşağı rolleri kabullenirsiniz.Bunun sonucunda coğunlukla size olan saygilarini kaybederler ve onların sevgisi olmadan yikilacağiniz tutumunuzdan dolayi sizi bir yük olarak görürler.İnsanların sizden uzaklaştığını gördüğünüzde acı veren korkunç bir yoksunluğun pençesine düşersiniz.Günlük sevgi ve sevkat dozunuzla yetinemeyeceğinizi fark edersiniz.Sevgi alma zorlantısı ile tükenirsiniz.Bir cok bağimli gibi " mal" ı almak için zorlayıcı yönlendirici davranişlara girersiniz...İronik olarak ihtiyaç içinde bu aç gözlü sevgi bağimliğiniz bir çok insanı uzaklaştırarak yanlizliğiniz arttirir...

Pamukk 25-01-2009 12:09 AM

Atakan Bey,

öncelikle harika bir bölüm olmuş ,çok zevkli ve neşeli bir konu bence :)

ben de sıraya girip sormak istiyorum :

E I A E A Ş E L I ? :=)

sonra bir tane daha soracağım ama önce bu :)))

Çoook teşekkür ederim :))))

hayatimdegisti 25-01-2009 01:04 AM

Alıntı:

Pamukk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307499)
Atakan Bey,

öncelikle harika bir bölüm olmuş ,çok zevkli ve neşeli bir konu bence :)

ben de sıraya girip sormak istiyorum :

E I A E A Ş E L I ? :=)

sonra bir tane daha soracağım ama önce bu :)))

Çoook teşekkür ederim :))))

Sizin sorduğunuz soru yeterince net değil gibi daha sadeleştirip sorarsanız daha anlamlı yanit gelebilir.Bir çok şeyi içeriyor...

Bir türlü net bir yanit çikmadi...
y789

Birde tek soru aliyorum sadece en onemlisini sorunuz smileydance

ruhsal 25-01-2009 01:41 AM

benim sorum: e, e, a, v

hayatimdegisti 25-01-2009 01:55 AM

Alıntı:

ruhsal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307505)
benim sorum: e, e, a, v

İlk otomatik düşünce
Erkek arkadaşım bana söz verdiği halde bu hafta sonu neden beni aramadı...
Bu durum beni niye üzdü benim için anlamı ne...

İkinci otomatik düşünce bu çok korkunç bir durum çünkü buna dayanamiyorum...

Bu gibi durumlarda yapilmasi gereken otomatik düşünceler yerine anlamlara yoğunlaşmak...
1.Aramadiysa bu durum beni niye üzdü benim için anlamı ne
2.Beni ihmal ettiği anlamına gelir bu da beni gerçekten sevmiyor demektir

Farz edelim ki bunlar doğruy Benim için anlamı nedir

Bunun anlamı bende yanliş bir şeyler olduğudur yoksa daha nazik olurdu

Farzedelim ki bunlar doğru benim için anlamı nedir
Bunun anlamı reddedileceğimdir.

Gerçekten red edilirsem ne olacak.Benim için anlamı nedir.
Bunun anlamı benim sevilmeyen biri odluğumdur her zaman red edilebilirim.

Böyle bile olsa bu niye beni üzdü..

Bunun anlamı hep yalnız kalacağım ve sefil olacağımdır..

Duygulardan çok anlamların peşine düşülürse sesiz varsayımlar açık hale gelir...

ruhsal 25-01-2009 02:02 AM

sorumun cevabı değildi. fakat hemen her konuda otomatik düşüncelerimin olduğu doğru :)) teşekkürler..

hayatimdegisti 25-01-2009 02:05 AM

Alıntı:

ruhsal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307507)
sorumun cevabı değildi. fakat hemen her konuda otomatik düşüncelerimin olduğu doğru :)) teşekkürler..

Bazen tam soruya yanit yerine sizin o an bilinçaltınızda takili başka bir soruya da yanit gelebiliyor...

Birde burada amacımız zamanla gelistirmek bu tekniği benim de zaman zaman emin olmadan baktiğm oluyor konu ilerledikçe sezgiler artacak ve daha net yanitlar gelecektir...

blissy

ruhsal 25-01-2009 02:39 AM

size sorumun harflerini yazdıktan sonra (daha sizden cevap gelmeden) soruma konsantre oldum ve gözlerimi kapatıp kütüphanemden rastgele bir kitap seçtim. gariptir ki, yayınlanma aşamasında emeğimin geçtiği, her satırını hatta her sözcüğünü tek tek bildiğim, karakterlerini her an yanımda olan kişilerden çok daha iyi tanıdığım bir romandı seçtiğim. yine soruma konsantre olup gözlerimi kapatıp rastgele bir sayfa açtım. diyalogların olduğu bir sayfaydı. ve sanki karakterlerden biri benim sorumu soruyor diğeri ona cevap veriyordu diyaloglarda. ayrıca yukarıda söylediğim gibi karakterlerin iç dünyalarını çok iyi bildiğim için alt (ara)mesajları da alabildim. yani soruma cevap olacak şekilde yorumlayabildim. ilginç bir deneyimdi. çünkü kitabı sadeleştirmiş ve kitaptaki her cümleyi ben kurmuştum zaten. ve aldığım cevap benim iç sesim gibiydi. tüm cevaplar kendi içimde duygusu verdi bana. tekrar teşekkür ederim bu yöntemle tanıştırdığınız için.

Pamukk 25-01-2009 11:35 AM

Atakan Bey ,

Şöyle kısalttım :) inşallah uygundur ::)

E I A Ş A actionsmile

hayatimdegisti 25-01-2009 03:03 PM

Alıntı:

Pamukk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307525)
Atakan Bey ,

Şöyle kısalttım :) inşallah uygundur ::)

E I A Ş A actionsmile



Bİr önce ki baktiğimda da şimdi baktiğimda da sizinle ilgili öfke konusu çıktı..
Bildiğim kadarı ile öfkeli bir insan olmadığınız için bu konunun çıkması beni şaşırttı ve yanlişlik olduğunu düşünerek sorunuzu sadeleştirmenizi istedim..dusun2
Tekrar aynı konu çıkınca mecburen yaziyorum...Demek ki hayatınızda ki en yoğun duygu kendinize yada dışarı yönelttiğiniz öfke...

Geleneksel olarak öfke ile başa çıkabilmek için iki yol vardır.Öfkenin içe yönelmesi yada öfkenin dışa yönelmesi...
Birinci çözümün hastalıklı olduğu düşünülür.Saldırganlığınızı içe döndürürsünüz ve öfkeyi içinize çekip yutarsınız.Bu kesinlikle sizi çürütür suçluluk ve depresyona yol açar.
İkinci yolun ise sağlıklı olduğu söylenir.Duygularınızı dışa vurdukça kendinizi daha iyi hissedersiniz.Bu basit yaklaşımda işe yaramayabilir.Öfkeyi tamamen dışa vurmuş bir şekilde gezerseniz insanlar bir süre sonra kaçık olduğunuzu düşüneceklerdir.

Üçüncü seçeneğiniz var.Öfke yaratmaya son verin.

Sizi kim kızdırıyor?

İnsanlar!
Kahretsin!
Hepsinden bıktım!
İnsanlardan uzaklaşmalıyım!

Diğer insanlar sizi kizdiramaz.
Diğerleri size ne kadar terbiyesiz yada haksız gözükürlerse gözüksünler onlar sizi üzemezler hiç üzmediler ve hiç de üzemeyecekler.Gerçek şu ki yaşadığınız her korkunç öfkenin her damalasın yaratan sizsiniz.

gunesim 25-01-2009 03:30 PM

atakan bey birde benim soruma bakarmısınız.
LHİ

MuminOKAN 25-01-2009 04:08 PM

atakan bey bende isterim :)

a l u ı v ?

Pamukk 25-01-2009 04:16 PM

Teşekkürler Atakan Bey:)

Soruma cevap olmadı :(( ama olsun
Şükürler olsun ki karakter olarak öfkeli olmadığımı biliyorum ,insanlar da beni öyle tanırlar :)
Ancak hayatımda hep öfke aile üyeleri sebebiyle oldu yani öfkeye maruz kalmışlığım vardır :)

Yazdığınız öfkeyle ilgili şeyleri de çok doğru buluyorum onaylıyorum..Bunu zaten hep kendim insanlara öğütlerim ve yollar gösteririm deşarj olmaları için:)
Bunları genel öğütler olarak alıyorum

Keşke soruma cevap bulabilseydim :(

Teşekkürler..

aysegül 26-01-2009 02:40 PM

bende sormak istiyorum..

aysegül 26-01-2009 02:45 PM

bende sormak istiyorum..

Daia?

Uav?
İv?

shamanic 26-01-2009 03:08 PM

sevincli çok ilginç bir bölüm olmuş..
emeğinize sağlık.. kiss3

ben de şansımı denemek istiyorum.. y789

u a e o

http://img519.imageshack.us/img519/9407/56lz6.gif teşekkür ederim.. ark5

hayatimdegisti 27-01-2009 12:56 AM

Bu bölümün amacı bu konuda ki yeteneğimizi çalışarak geliştirmek.Ben ne sorulduğunu bilmediğim için ve bazen tam konsantre olamadığım için tam cevaplar gelmeyebilir.Kendiniz de sorularınıza yanit bulabilirsiniz.
Ben özellikle kendim ile ilgili konularda daha çok yanit aliyorum...

Bunu yapabilmek için öncelikle içinizde ki tereddütü tamamen yok edin.Acaba cevap gelecek mi acaba doğru yanit mi geldi yanliş sayfa mi açildi yanliş konu başliği mi geldi gibi tereddütleri bir yana birakin.Kendinizi yanita değerli hissedin...Bu deneyimlerinzi paylaşin.Mesela Ruhsal kendi bakmış ve güzel bir yanit almiş....


Birde ben dün dolar ne olur diye baktim.
y789Abim ve babam arabalarını satmislardi ve en son dolarda duruyordu.Cuma baktim dolar düşecek babam'ı aradım abimi aradım her ikisi de kararsiz kaldi sen bilirsin ama pazartesiyi mi beklesek dediler .Neyse insiyatif kullanip sattim ve cuma 1665 sattiğim dolar bugun kapanista 1615 lere inmisti.Bakalim yarin ne olacak....Imf ile anlasilamamis ama uzun vadede bende oldukça düşeceği çikti..Hatta 1430 lara kadar gidecek gibi göründü...

hayatimdegisti 27-01-2009 01:03 AM

Alıntı:

aysegül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307635)
bende sormak istiyorum..

Daia?

Uav?
İv?

Daia

Normalde tek bir soruya bakiyorum..
İlk sorunuzla ilgili çıkan şey şu Gözbebeğimiz gibi baktiğimiz her türlü suyunu verdiğimiz ihtimam gösterdiğimiz çicekler açmazken nasil oluyorda kayaliklarda çicekler açabiliyor.Üstelik hiç bir imkanları olmamasına rağmen.Yani bu konu için çok fazla şartlara bakiyorsunuz oysa ille bu şartların oluşması gerekli değil.Bu şartlar oluşmadan da başariya ulaşanlar var...



Uav
Bu konu ile ilgili olarak Anneniz ile ilgili bir şeyler çikti...O sizi destekliyor hatta sizin için yalan söylüyor ancak siz de bunun için suçluluk duyuyorsunuz...


Daia iv
Bu konu ise iş hayatı ile ilgili olabilir.Genel olarak olabilir.Çok abartılı yersiz endişeleriniz var oncelikle bunlardan kurtulmaniz gerekiyor...

hayatimdegisti 27-01-2009 01:15 AM

Alıntı:

gunesim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307542)
atakan bey birde benim soruma bakarmısınız.
LHİ

Sizinle ilgili sayfada düşesler falan çikti...

Politikayla yada dünya olaylarına karşı pek bir ilgim yoktu...Olaylara karşı bu kayıtsızlığımdan dolayı düşes bana bir çocuk olarak bakiyordu...

Bu demek ki çevrenizde ki insanlardan beklentiniz yüksek.Bir yandan masal tadinda olsun böyle düşesler gibi ama diğer taraftan kültür çevreye karşı ilgi ariyorsunuz.

Anne ile aranızda bir anlaşmazlık var.Özellikle bazi mülklerin alimi ile ilgili olabilir...

hayatimdegisti 27-01-2009 01:28 AM

Alıntı:

MuminOKAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307545)
atakan bey bende isterim :)

a l u ı v ?


O geldiğinde nereye gidiyorsun diye sor ve o da rüzgarin sürüklediği yere diyecek.o zaman sen de olaya daha filozofça yaklaş De ki o zaman bacakların yok demek.çünkü ruhun bedeni yoktur ve rüzgar rıuhu hiç bir yere götüremez.


Hayat böyledir iştye.ona hazırlanamassın onun için hazir olamassın.güzelliği mucizesi de budur seni hep hazirliksiz yakalar hep sürrpriz yapar..gözlerin varsa her anın bir sürpriz olduğunu ve önceden hazirlanmiş hiç bir cevabın işe yaramayacağını görürsün.
ben sana sadece hayatın doğasında ki bir kuralı öğretiyorum.kendine karşı itaatkar ol,kendine ışık tut ve o ışığı izle,o zaman bu sorunla asla karşılaşmazsın.her ne yapiyorsan o doğru olur ve yapmadıkların yapılmaması gerekenlerdir.

Yaşamla temas halinde olmanın yaşamın gerisinde kalmamanın tek yolu suçlulukla dolu olmayan bir kalbin olmasıdır.,masum bir kalp.Sana tüm anlatılanları unut,yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında,kimse bu konularda senin adına karar veremez.

Senin için karar vermeye kalkışan şarlatanlardan uzak dur!!!!

hayatimdegisti 27-01-2009 01:37 AM

Alıntı:

shamanic Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307637)
sevincli çok ilginç bir bölüm olmuş..
emeğinize sağlık.. kiss3

ben de şansımı denemek istiyorum.. y789

u a e o

http://img519.imageshack.us/img519/9407/56lz6.gif teşekkür ederim.. ark5

Sizde de bazi mülk alimlari gözüküyor...Ayrica Anne ile bazı konularda anlaşmazlıklar var...

Birde teyzeniz var mi bilmiyorum ama teyzenizin yeri başka sizde...
Beni Teyzem'in sevdiği gibi seviniz diyorsunuz...


actionsmile

MuminOKAN 27-01-2009 09:37 AM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 307702)
O geldiğinde nereye gidiyorsun diye sor ve o da rüzgarin sürüklediği yere diyecek.o zaman sen de olaya daha filozofça yaklaş De ki o zaman bacakların yok demek.çünkü ruhun bedeni yoktur ve rüzgar rıuhu hiç bir yere götüremez.


Hayat böyledir iştye.ona hazırlanamassın onun için hazir olamassın.güzelliği mucizesi de budur seni hep hazirliksiz yakalar hep sürrpriz yapar..gözlerin varsa her anın bir sürpriz olduğunu ve önceden hazirlanmiş hiç bir cevabın işe yaramayacağını görürsün.
ben sana sadece hayatın doğasında ki bir kuralı öğretiyorum.kendine karşı itaatkar ol,kendine ışık tut ve o ışığı izle,o zaman bu sorunla asla karşılaşmazsın.her ne yapiyorsan o doğru olur ve yapmadıkların yapılmaması gerekenlerdir.

Yaşamla temas halinde olmanın yaşamın gerisinde kalmamanın tek yolu suçlulukla dolu olmayan bir kalbin olmasıdır.,masum bir kalp.Sana tüm anlatılanları unut,yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında,kimse bu konularda senin adına karar veremez.

Senin için karar vermeye kalkışan şarlatanlardan uzak dur!!!!


waowww 2588925889
teşekkürler atakan bey.25889

SinanATASOY 27-01-2009 10:06 AM

EİİİL? Bende istiyorum :)

mügeee 27-01-2009 11:06 AM

nası kıskandım ,nası kıskandım :)) napıyorsunuz ya shamanic de yazmış... ben de yazarım madem:P

ZBAİG ? ya da ZBGA ? Hangisini cevaplarsanız,ikisi de çok önemli şuanda benim için.Sevgiler...

shamanic 27-01-2009 11:11 AM

sevincli mügee cim... hoşgeldin tatlım.. ark5

nerlerdesin kuzum sen.. çalışmaya bir başladın yazılarına hasret kaldık..
mesajını görmek hoş bir süpriz benim için sevincli lütfen bu kadar uzun ayrı kalmayalım..

sevgiler.. kiss3


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.