Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   The secret i izledikten sonra (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/6835-secret-i-izledikten-sonra.html)

umut6 02-03-2010 02:03 PM

Cevap: The secret i izledikten sonra
 
Benimde bugünlerde ilgi alanım bu. Yaşadıklarıma ve armağanlarıma baktığımda, şahsen inandım böyle birşeye. Herşeyi heryerde anlatamazsın, ama şunu yüzde yüz biliyorum; düşünce ve hisler bütün hayatımızı kapsıyor, doğru kullanıldığında elde edemeyeceğimiz hiçbirşey yok. Bu kitabın yada videonun, bazı bölümlerini hoş karşılamayan olacaktır, ki bana da tuhaf geliyor. Onların dini farklı. Siz, size yarayanı alıp çekileceksiniz, hep böyle düşünürüm ben. Büyük bir güç diyor, Allahu Teala demiyor. İlk bakışta dinine sadık bir insan bunu yadırgayabiliyor. Ama eğer; daha Kuran'ı okumadan Kuran'da Allah'ın bize mesajını bu kitap keşfediyorsa, Şükretmeyi, her ne olursa olsun Şükretmeyi özellikle vurguluyorsa, yani her zaman, sabah kalktığımızda ve günün bazı vakitlerinde şükrü duyumsayın diyorsa(Namaz), bunu hissedin diyorsa, aslında Tasavvufu vurguluyor demektir. Ama burda büyük bir keşif va bunu es geçemeyiz. Kitabın aslında Tasavvufu vurgulaması tamamen ayrı bir konu, ama ne düşünüyorsanız onu yaşarsınız mantığıda buna bağlı olmakla birlikte aslında büyük bir keşif. Çünkü bu bence "Allah'ın Nimeti" olarak farklı gözle bakılmalı. Dünyanın boş sıkıntılarını kafaya takan bir insan; bununla yaşıyor. Sonsuzluğu düşünerek, başına ne gelirse gelsin Allah'ın herşeye gücünün yettiğini düşünen bir insanada, bunun mükafatı olarak düşündüğü olumlu şeylerin hayatında karşısına çıkması, yani diğer insanlardan farklı olması, daha güzel ve mutlu yaşaması olağandır. Dediğim gibi, bence kitaptan kendimize alınacak güzel bir bilgi var. Bu bize Tasavvufu daha çok sevdirebilir. Ama asıl olması gereken aslında, hayat taktikleri uygulamak, yaşama sanatı değilde; Sevgiyi duyumsamaktır, biz seviliyoruz, ve Sevmemiz çok önemli. Allah'ın Dostları bu şekilde yaşar. Yüce sevgiyi hissederek.
Olmasını istediğmiz birşeyi sürekli düşünüp onu hayata geçirebilme özelliğimize Büyük bir Nimet gözüyle bakıyorum. Aslında o kadar güzel bir Nimetki, Rabbimiz bize kendi Ruhundan Verdiği ortaya çıkıyor. Yani, Yaratma demiyimde, oluşturma gücü, emek sarfetmeden meydana getirme gücü. Bu konuda arkadaşlardan yorum bekliyorum. Bu kitap ve bu konudaki diğer bütün kitaplarda bunu vurguluyor, bizim yapmamız gereken kendimize yarayan bilgiyi ayıklayıp almak bence. Bazı şeylerin farkında olduğunu hisseden biri olarak bence yapmamız gereken "en önemli şey" "Şükretmek"

umut6 02-03-2010 02:30 PM

Cevap: The secret i izledikten sonra
 
Hatta abartıyorum, şimdiye kadar bütün yaptıklarımızın tek bir amacı vardı, bunu hissedersiniz. Hepimiz tek bir amaç için çalışıyoruz :)). Hepimiz biriz, Tek Bir Güce Bağlıyız.

yetti73 07-09-2010 11:20 PM

Cevap: The secret i izledikten sonra
 
Pozitif düşünce başka pozitif düşünceyi doğuruyor.sevincli956ksevincli Bence insanın kendini mutlu edebilme , mutluluk duygusunu istediği şekilde kullanabilme özelliği var. ama bazılarımızda bu özelik köreldiği için bu belgesel, telkin vs. gibi dış etkenlerden yararlanıyoruz.haklı olarak tabii
idea3BİZ ASLINDA KENDİ AYAKLARIMIZIN ÜSTÜNDE YÜRÜYEBİLECEĞİZ. ANCAK BAZILARIMIZ BAZI ZAMANLARDA BİR ELİN YARDIMINA İHTİYAÇ DUYABİLİYOr. BU ÇOK DOĞAL. ÇOCUKLAR YÜRÜMEYİ ANCAK 1-1.5 YIL İÇİNDE ÖĞRENEBİLİYORLAR. ÇOCUKs45apk. BİZİM KİŞİLİĞİMİZZYA DA BENLİĞİMİZ YA DA KARAKTERİMİZ DE ÇOCUK DEĞİL Mİ? BÜYÜR.art56art56 ÖĞRENİR:zpzp:

t678


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.