Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   Ruh Halim Hep Değişiyor... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/623069-ruh-halim-hep-degisiyor.html)

ßyKuS 18-06-2013 12:02 AM

Cevap: Ruh Halim Hep Değişiyor...

beyazhüzün ben 4 yılımı yani lise hayatımı ki bu hayatımdaki en büyük hatam bana göre doktor'a gitmemekle oldu. Birgün doktor'a gitme kararı aldım kendi kendime kendimi iyi hissettiğim bir zamanda genelde geceleri daha net düşünür kararlar alabilirim.. annem benim doktora gitmeme karşı çıktı sanki beni çok tanıyormuş gibi hiçbirşeyimin olmadığına karar verdi dinlemedim onu doktora gittim ilaçları kullandım ve ne yalan söyliyim eskisine göre daha iyi hissetmiyor değilim hala sorunlarım var ama bunlarıda tek başıma aşamıyorum.. profesyonel bir destek iyi geldi valla ;)

beyazhuzun 18-06-2013 12:04 AM

Alıntı:

Cookie Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844054)

Dr.a gittin mi beyazhuzun???
Gittiysen ne dedi??

İkili ilişkilerde nasıl durumlar?
Uzun süre birini sevebiliyor musun mesela?
Ben yapamıyorum da.
Benim kadar ileri boyutta mı acaba sendeki değişimler de, merak ettim.

doğru düzgün bir ilişki yaşamadım ama bağlanıyorum kopuş çok zor. şu zamanlarda da birinden kopmaya uğraşıyorum. bana göre olmadığını biliyorum bazen dalga bile geçiyorum ama kopamıyorum nasıl bir manyaklıksa :)

beyazhuzun 18-06-2013 12:07 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844058)
beyazhüzün ben 4 yılımı yani lise hayatımı ki bu hayatımdaki en büyük hatam bana göre doktor'a gitmemekle oldu. Birgün doktor'a gitme kararı aldım kendi kendime kendimi iyi hissettiğim bir zamanda genelde geceleri daha net düşünür kararlar alabilirim.. annem benim doktora gitmeme karşı çıktı sanki beni çok tanıyormuş gibi hiçbirşeyimin olmadığına karar verdi dinlemedim onu doktora gittim ilaçları kullandım ve ne yalan söyliyim eskisine göre daha iyi hissetmiyor değilim hala sorunlarım var ama bunlarıda tek başıma aşamıyorum.. profesyonel bir destek iyi geldi valla ;)

bende karar veriyorum ama uygulama yok bakalım memlekete gidince gitme cesareti gösterebilcekmiyim. bu arada ilaç kullanmak istemiyorum.

Cookie 18-06-2013 12:09 AM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844059)
doğru düzgün bir ilişki yaşamadım ama bağlanıyorum kopuş çok zor. şu zamanlarda da birinden kopmaya uğraşıyorum. bana göre olmadığını biliyorum bazen dalga bile geçiyorum ama kopamıyorum nasıl bir manyaklıksa :)

Ben de kendime bağladıktan sonra terk etmeyi huy edinmiş haldeyim.
Bu yüzden de uzun sürmüyor ilişkiler.
Hep kafamda tilkiler dolaşıyor çünkü.

Kurtulmak için elimden geleni yapıyorum tabii ki bu durumdan.
Değişeceğim inşallah. Böyle gitmez. 24 yaşındayım ben.
Belki ağacı yaşken eğmek daha kolay olur yani. :))

Sen de dr.a gitmekten çekinme. Bağlanma konusundaki sorunun geçmişinle ilgilidir. Benim gibi bağlanamamak da, senin gibi çok bağlanmak da bir sorun.

Ama manyaklık deyip dalga geçmek en güzeli aslında. Kendini korkutmamış oluyorsun. Daha rahat oluyorsun çünkü.

ßyKuS 18-06-2013 12:10 AM

o zaman şunu dene hayatında en çok değer verdiğin kişiyi düşün. ve bunu (saçma biliyorum ama gerçekten işe yarıyor) onun için yapıcam onun için değişicem onun için doktora gidicem sözü bile senin fazlasıyla motive ediyor. İşte ihtiyacın olan şey motivasyon.. sanırım doktor'a gitmekten korktuğunu söylemiştin beyazhüzün doktora gitmekten daha zor birşey söylicem sana bakalım yapabilecek misin.. korkuna gül kahkaha at ve onu aşağıla bunun gülünç olduğunu ve bu korkumun benim değişimime karşı çıktığını ve sonrada artık sana ihtiyacım (korkuna) olmadığı için seni sevgiyle serbest bırakıyorum dee.. Önemli olan kendini motive edebilmek. Burdaki anahtar kelime budur..

Cookie 18-06-2013 12:13 AM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844060)
bende karar veriyorum ama uygulama yok bakalım memlekete gidince gitme cesareti gösterebilcekmiyim. bu arada ilaç kullanmak istemiyorum.

İlaç kullanmak zorunda değilsin ki zaten.
Bana dr.um senin tedavin ilaç değil terapi demişti.
Gerçi ilaç da yazmıştı ama ben almadım.
Her psikiyatrist illa ilaç yazıyor sanırım. :S:S
Halbuki benim cidden ilaçlık bir durumum yok çok şükür.
Eğer sabit kalmamı sağlayacak bir ilaç olsa alırdım.
Ama ne yazık ki yok benim durumumda olan biri için.
Terapi de kesin çzöüm değil zaten.
O yüzden olumlama, dua falan araştırıyorum, güzel düşünüyorum.

beyazhuzun 18-06-2013 12:15 AM

Alıntı:

Cookie Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844061)
Ben de kendime bağladıktan sonra terk etmeyi huy edinmiş haldeyim.
Bu yüzden de uzun sürmüyor ilişkiler.
Hep kafamda tilkiler dolaşıyor çünkü.

Kurtulmak için elimden geleni yapıyorum tabii ki bu durumdan.
Değişeceğim inşallah. Böyle gitmez. 24 yaşındayım ben.
Belki ağacı yaşken eğmek daha kolay olur yani. :))

Sen de dr.a gitmekten çekinme. Bağlanma konusundaki sorunun geçmişinle ilgilidir. Benim gibi bağlanamamak da, senin gibi çok bağlanmak da bir sorun.

Ama manyaklık deyip dalga geçmek en güzeli aslında. Kendini korkutmamış oluyorsun. Daha rahat oluyorsun çünkü.

sen böyle söyleyince düşündüm de bazen kafamda kurup sanki var olan bir durummuş gibi kavga çıkartıyorum durup dururken. o bunu söyleyince sen yapıyosun ki ben söylüyorum diyorum ama bunu ben yapıyorum. karışık şeyler işte anlatamıyorum.

beyazhuzun 18-06-2013 12:19 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844062)
o zaman şunu dene hayatında en çok değer verdiğin kişiyi düşün. ve bunu (saçma biliyorum ama gerçekten işe yarıyor) onun için yapıcam onun için değişicem onun için doktora gidicem sözü bile senin fazlasıyla motive ediyor. İşte ihtiyacın olan şey motivasyon.. sanırım doktor'a gitmekten korktuğunu söylemiştin beyazhüzün doktora gitmekten daha zor birşey söylicem sana bakalım yapabilecek misin.. korkuna gül kahkaha at ve onu aşağıla bunun gülünç olduğunu ve bu korkumun benim değişimime karşı çıktığını ve sonrada artık sana ihtiyacım (korkuna) olmadığı için seni sevgiyle serbest bırakıyorum dee.. Önemli olan kendini motive edebilmek. Burdaki anahtar kelime budur..

şu an bana kimse değerli gelmiyor ki !!!
dua etmeye çalışıyorum sadece bu kadar.

ßyKuS 18-06-2013 12:21 AM

sevdiğin biride mi yok değer verdiğin derken onu kastediyorum..

Cookie 18-06-2013 12:23 AM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844064)
sen böyle söyleyince düşündüm de bazen kafamda kurup sanki var olan bir durummuş gibi kavga çıkartıyorum durup dururken. o bunu söyleyince sen yapıyosun ki ben söylüyorum diyorum ama bunu ben yapıyorum. karışık şeyler işte anlatamıyorum.

Kafada kurma olayı da var bende.

Ama benim tilkiler dolaşıyor demekle kastettiğim şey, sürekli planlar yaptığım.
Bana iyice aşık olmasını nasıl sağlarım, nasıl yaparım falan diyerek harekete geçiyorum. Bir de öyle iyi bir oyuncuyumdur ki sorma ...
Karşımdaki hiç anlamaz. Sevdiğimi zannederler.
Sonra da terk ederim aniden feleği şaşar adamların. :(((
Bunları yıllardır yapıyordum aslında ama daha birkaç hafta önce fark ettim.
Yani bilinç dışıydı önce her şey, şimdi davranışlarımı anlıyorum.
Farkındalığım gelişti.
O yüzden artık değişim çabası içine girdim.

Sen de kendini yokla, gözlemle ve değişmeye o şekilde adım at.

Bizim adam gibi sevebilmeyi öğrenebilmemiz, teslimiyetçi olabilmemiz lazım.

beyazhuzun 18-06-2013 12:24 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844066)
sevdiğin biride mi yok değer verdiğin derken onu kastediyorum..

maalesef yok.

beyazhuzun 18-06-2013 12:25 AM

Alıntı:

Cookie Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844067)

Kafada kurma olayı da var bende.

Ama benim tilkiler dolaşıyor demekle kastettiğim şey, sürekli planlar yaptığım.
Bana iyice aşık olmasını nasıl sağlarım, nasıl yaparım falan diyerek harekete geçiyorum. Bir de öyle iyi bir oyuncuyumdur ki sorma ...
Karşımdaki hiç anlamaz. Sevdiğimi zannederler.
Sonra da terk ederim aniden feleği şaşar adamların. :(((
Bunları yıllardır yapıyordum aslında ama daha birkaç hafta önce fark ettim.
Yani bilinç dışıydı önce her şey, şimdi davranışlarımı anlıyorum.
Farkındalığım gelişti.
O yüzden artık değişim çabası içine girdim.

Sen de kendini yokla, gözlemle ve değişmeye o şekilde adım at.

Bizim adam gibi sevebilmeyi öğrenebilmemiz, teslimiyetçi olabilmemiz lazım.

aynen bende bilincinde değildim ta ki burdaki yazıları okuyana kadar.

beyazhuzun 18-06-2013 12:26 AM

Oral Dönem (Ağız dönemi)

Bebeğin ihtiyaçlarının, algılarının ve anlatım şeklinin birincil olarak ağız, dudaklar, dil ve ağız bölgesiyle ilgili diğer organlarla gerçekleştiği ve yoğunlaşmanın bu bölgede artış gösterdiği en erken gelişim dönemidir. Ağız bölgesi ruhsal düzendeki egemen rolünü ortalama olarak yaşamın ilk 18 ayında üstlenir. Susuzluk, açlık, mama ve haz verici dokunma uyaranları, yutma ile ilgili hisler ve doyurulma ağız bölgesi hisleridir.

Bu dönemde bebek dünyayı ağız yoluyla tanımaya çalışır. Eline geçen herşeyi ağzına yönlendirir, böylelikle onun nasıl bir cisim olduğunu anlamış olur.Bu dönemde bebeğinizin herşeyi ağzının içine sokup durmasının sebebi içinde bulunduğu gelişimsel dönem gereğidir. Endişelenmeyin ama onun nelere erişebildiğine dikkat etmenizi öneririm.

Bu dönemde anneyle bebeğin ilişkisi çok önemlidir, bebek sürekli olarak oral haz arayışı içinde olacaktır (yemek istemek, meme emmek vb). Bu isteklerinin doyurulması çok önemlidir. Bebeğin annesinden meme emmesi(ruhsal ve fiziksel beslenme) onunla arasındaki bağın güçlenmesine ve düzenlenmesine yol açar. Bu ilişkinin yetersiz veya aşırı olması bebeğin gelişimi ve ruh sağlığı açısında zararlı olacaktır. Freud’a göre oral dönemdeki bu eksiklik ve aşırılıklar bebeğinizin ileride, ileri derecede iyimserlik, narsisizm, kötümserlik (depresif dorumlarda sık görülür) ve devamlı isteme davranışlarında bulunmasına ve genellikle ileri derecede bağımlı ve diğer insanlardan istekte veya böyle bir arayış içinde bulunmasına sebep olur. Bu kişiler özellikte doyurulmak isterler fakat başkalarını doyurmazlar, kendilik saygılarını sağlamak için nesnelere ileri derece bağlanır.

Oral dönemin başarılı bir şekilde çözülmesi halinde ise, ileri derecede bağımlı ve kıskanç olmadan, diğer insanlara güven duygusu duyarak ve aynı zamanda kendilik güveni ve kendilik önemi duygusunun gelişmesi ile oluşan verme ve alma yeteneklerinin yapılaştığı bir karakter yapısına bağlıdır.

ben freudun oral döneminde saplanıp kalmışım galiba.

ßyKuS 18-06-2013 12:27 AM

merak ettiğim bir nokta var. çerez.. kendine erkekleri kendine aşık ettiğin zamanlarda böyle bir sorunun var mıydı ??

beyazhuzun 18-06-2013 12:30 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844071)
merak ettiğim bir nokta var. çerez.. kendine erkekleri kendine aşık ettiğin zamanlarda böyle bir sorunun var mıydı ??

bu soru bana değil :)

Cookie 18-06-2013 12:33 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844071)

Soruyu anlamadım pek sanırım.
Sorun derken?
Sevgilim dediğim erkekleri kendime iyice aşık edip, sonra terk edeyim diye düşünmek başlıca sorun zaten.
Bu benim kişiliğim ve küçüklükte devraldığım bir problem.
Annemle yaşadığım kötü ilişki sonucu. Kopuk, dengesiz ilişki sonucu olmuş.

ßyKuS 18-06-2013 12:38 AM

beyazhüzün herşeyi çıkmaza sokuyorsun yardımcı ol biraz kendin için 30 yaşına gelmişsin böyle bir ömür geçmez kendine daha fazla eziyet etme.. çerez.. sorduğum soru sorun gerçekten bu açıdan bakmadım. bir an şöyle düşündüm.. zamanında yanlış birşeyler yaptık ve sonrasında ise başımıza çok farklı sorunlar çıktı. tabii bu bir varsayım.. hatırlıyorumda 6.cı sınıftayken çok sosyaldim ve insanların yaptıkları hatalarıda sürekli yüzlerine vurar dalga geçerdim.. 7.ci sınıftan sonrada çöküşe geçtim.. Sanıyorumki geçmişte yaptığım hatalarımın şimdilerde bedelini ödüyorum..

beyazhuzun 18-06-2013 12:44 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844074)
beyazhüzün herşeyi çıkmaza sokuyorsun yardımcı ol biraz kendin için 30 yaşına gelmişsin böyle bir ömür geçmez kendine daha fazla eziyet etme.. çerez.. sorduğum soru sorun gerçekten bu açıdan bakmadım. bir an şöyle düşündüm.. zamanında yanlış birşeyler yaptık ve sonrasında ise başımıza çok farklı sorunlar çıktı. tabii bu bir varsayım.. hatırlıyorumda 6.cı sınıftayken çok sosyaldim ve insanların yaptıkları hatalarıda sürekli yüzlerine vurar dalga geçerdim.. 7.ci sınıftan sonrada çöküşe geçtim.. Sanıyorumki geçmişte yaptığım hatalarım şimdilerde bedelini ödüyorum..

bilmiyorum çok düşünüyorum düşünmeyi kesmem gerekiyor...

Cookie 18-06-2013 12:44 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844074)
beyazhüzün herşeyi çıkmaza sokuyorsun yardımcı ol biraz kendin için 30 yaşına gelmişsin böyle bir ömür geçmez kendine daha fazla eziyet etme.. çerez.. sorduğum soru sorun gerçekten bu açıdan bakmadım. bir an şöyle düşündüm.. zamanında yanlış birşeyler yaptık ve sonrasında ise başımıza çok farklı sorunlar çıktı. tabii bu bir varsayım.. hatırlıyorumda 6.cı sınıftayken çok sosyaldim ve insanların yaptıkları hatalarıda sürekli yüzlerine vurar dalga geçerdim.. 7.ci sınıftan sonrada çöküşe geçtim.. Sanıyorumki geçmişte yaptığım hatalarım şimdilerde bedelini ödüyorum..

cookie denince akla ilk gelen kurabiyedir bu arada. çerez,kraker sonradan gelir. yani kurabiye demek aslında. ;))

hepimiz şimdiki halimize geçmişte yaşadığımız bir şeyler sonucu aldığımız kararlar neticesinde geliyoruz. sen de dalgacı oluşundan edindiğin kötülüklerle farklı bir yola gitmeyi seçip çöküşe geçmişsin demek ki. kendini suçlamış ve karar almış olabilirsin. bir başkası karşı tarafı suçlar, öyle yol alır vs. hep de bilinçsizce ego tarafından alınan kararlar oluyor bunlar. biz de ona göre yaşıyoruz.

farkındalığa geçince kurtulabilme şansımız var neyse ki istemediğimiz hallerden.

beyazhuzun 18-06-2013 12:46 AM

Alıntı:

Cookie Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844076)

cookie denince akla ilk gelen kurabiyedir bu arada. çerez,kraker sonradan gelir. yani kurabiye demek aslında. ;))

hepimiz şimdiki halimize geçmişte yaşadığımız bir şeyler sonucu aldığımız kararlar neticesinde geliyoruz. sen de dalgacı oluşundan edindiğin kötülüklerle farklı bir yola gitmeyi seçip çöküşe geçmişsin demek ki. kendini suçlamış ve karar almış olabilirsin. bir başkası karşı tarafı suçlar, öyle yol alır vs. hep de bilinçsizce ego tarafından alınan kararlar oluyor bunlar. biz de ona göre yaşıyoruz.

farkındalığa geçince kurtulabilme şansımız var neyse ki istemediğimiz hallerden.

farkındalığa geçemiyorum ya da o an öyle kalmak istemiyorum. nasıl olacak bu iş?

Cookie 18-06-2013 12:51 AM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844077)
farkındalığa geçemiyorum ya da o an öyle kalmak istemiyorum. nasıl olacak bu iş?

Farkındalığın olmasa emin ol burada olmazdın.
Nasıl olduğunun bilincinde olman farkındalığının göstergesi zaten.
Bu farkındalığın bir sonraki aşaması değişim anında neden değiştiğini keşfedebilmek.
Mesela ben bugün yazdım buraya hemen kötü hissettiğimde.
Dün süperdim, sabah çok iyiydim ama akşamına umutsuzluk çöktü üstüme.
Bunu fark edip üstünde çalışmak ve ruh halini daha da dibe çökmesine izin vermeden yukarı çekmek gerekiyor.
Aykut Oğut'un kitaplarından öğrendim bunu. Boşluk hissi dışında dibe vuruşum olmamıştır yıllardır. Mutsuzum da dememişimdir hiç. Şükretmeyi, iyi bakmayı alışkanlık haline getirdim çünkü. Geri kalan şey değişim konusundaki sorunlarımı gidermek olacak bundan sonra.

ßyKuS 18-06-2013 12:53 AM

beyazhüzün düşünmeyi kesme istesende yapamıcağın birşey zaten ama bakış açını değiştirebilirsin. Olumsuz düşüncelerini olumlularla değiştir ve kendini hareket etmek için daha çok kendini motive etmeye çalış. Mümin Sekman'ın Kişisel ataletinizi yenin kitabı var güzel bir kitap okumanı tavsiye ederim..
tamam kurabiye dicem bundan sonra internet tarayacsından aklımda kalmış çerez :)) sana bakınca annenin yaşadığı olumsuz ilişkilerden dolayı böyle davrandığını düşünüyosun dimi.. babamın ağzından birkez olsun gururumu okşucak söz duydum mu onu bile hatırlamıyorum ama hatırladığım şey sıklıkla kalp kırıcı söz sanırım bende onun için öyle davranıyordum arkadaşlarıma.. Biz bir şekilde geçmişimizin yanlış seçimlerin bedelini ödüyoruz şimdilerde...

Cookie 18-06-2013 01:01 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844079)
beyazhüzün düşünmeyi kesme istesende yapamıcağın birşey zaten ama bakış açını değiştirebilirsin. Olumsuz düşüncelerini olumlularla değiştir ve kendini hareket etmek için daha çok kendini motive etmeye çalış. Mümin Sekman'ın Kişisel ataletinizi yenin kitabı var güzel bir kitap okumanı tavsiye ederim..
tamam kurabiye dicem bundan sonra internet tarayacsından aklımda kalmış çerez :)) sana bakınca annenin yaşadığı olumsuz ilişkilerden dolayı böyle davrandığını düşünüyosun dimi.. babamın ağzından birkez olsun gururumu okşucak söz duydum mu onu bile hatırlamıyorum ama hatırladığım şey sıklıkla kalp kırıcı söz sanırım bende onun için öyle davranıyordum arkadaşlarıma.. Biz bir şekilde geçmişimizin yanlış seçimlerin bedelini ödüyoruz şimdilerde...

Öyle olduğunu bilmiyordum önceden. Yeni keşfettim bunu. Biz maalesef , ailelerimizde bizi yetiştirirken yapılan yanlışlar sonucu bu hale gelmiş insanlarız. Ama benimkiler geçmişte kaldı. Şimdi annemle çok iyiyim. Tabii kişilik gelişimi 7yaşına dek tamamlandığı için, kişiliğin kemik yapısı oluştuğu için, şimdi annemle iyi olmam beni bu durumdan kurtarmıyor. Almışım alacağım yarayı küçüklüğümde. Ama annemle aram hala kötü olsaydı daha vahim olurdu herhalde durumum. En azından bir taraf bozulmuş olsa da bir taraftan toparladık gibi. Öfke patlamalarım, kırıp dökmelerim yok neyse ki. Annem düzelmese olurdu hepsi.

Şimdi yapılacak şey geçmişten kurtulmak. O zamanki biz, yaşanan olaylardan etkilenip kararlar aldı, ama artık o kararlarımızı özgür bırakıp normal olmamız lazım. Egoyla konuşma egzersizi diye bir şey var. Küçüklüğüne dönüp, ben senin izinden gitmeyeceğim, geçmişte şu bu oldu ama artık değişti. Ben farklı bir yolu seçiyorum , ben senin peşinden değil, sen benim peşimden geleceksin. Hiçbir şey senin suçun değildi... falan diyorsun küçük haline. Ve kurtuluyorsun.

ßyKuS 18-06-2013 01:08 AM

bu bir hipnoz yada meditasyon mu egonla konuşuyorsun ya.. geçmişinden özgürleşmek bu konuda sana etkili bir alfa frekansı telkin önerebilirim..birde kişilik gelişimi 7 yaşında tamamlanmıyor kimilerine göre 21 kimilerine göre 25 yaşında kişiliği gelişimi tamamlanıyor.

Cookie 18-06-2013 01:11 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844081)
bu bir hipnoz yada meditasyon mu egonla konuşuyorsun ya.. geçmişinden özgürleşmek bu konuda sana etkili bir alfa frekansı telkin önerebilirim..

Hayır değil. Sadece düşüncelerinin değişmesine yardımcı olacak basit bir uygulama. Aykut Oğut'un kitabında var.
O telkin var bende.

Cookie 18-06-2013 01:14 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844081)
bu bir hipnoz yada meditasyon mu egonla konuşuyorsun ya.. geçmişinden özgürleşmek bu konuda sana etkili bir alfa frekansı telkin önerebilirim..birde kişilik gelişimi 7 yaşında tamamlanmıyor kimilerine göre 21 kimilerine göre 25 yaşında kişiliği gelişimi tamamlanıyor.

İnsanın kişiliğini, yaşadığı korkuları, anne karnındaki durumu bile etkiliyor.
Minicikken yaşanan travmalar etki ediyor geleceğe.
Ama bir insan travmasını 27sinde yaşayıp da bir ruhsal sıkıntıya düşebilir.
O ayrı konu. Benim bahsettiğim kişilik bozukluklarıyla alakalı daha çok.
Onda erken dönem etken.

ßyKuS 18-06-2013 01:25 AM

anladım. şuan sadece içsel çatışma telkinini dinliyorum ve başka birşeyle daha ilgilenemem. Doğru soruyu sormak çok önemli cevabı bulmak istiyorsan tabii.. Mesela.. aklında tutman gereken bir banka hesab numarasının yazılı olduğu kağıdı görüyorsun ve bu banka hesap numarasını aklımda tutmaya çalışıyorum diyelim. Biraz düşündüm ve sonra aklıma geldi ki ben bu sayıyı aklımda tutmak için ne yapabilirim. Sayılar bana hiçbir anlam ifade etmiyordu ve o an şöyle düşündüm. Eğer bu sayıları ben yazmış olsaydım benim için anlamı olan birşeyleri yazardım böylelikle hatırlaması daha kolay olurdu.. İşte doğru soruyu sorunca etkili cevabıda arkasından böylelikle geliyor. Senin bir sorunun var kendine sorman gereken bir soru ve ardından gelicek bir cevaba ihtiyacın var ikiside elinde olduğu zaman sorundan kurtulucakmısın yoksa ertelicekmisin. Elbette doğru seçimin ne olduğunu biliyorsun ama inan bana yapmakla bilmek arasında çok fark var.. Birçok bildiğim şeyi yapamadığımı farkettim. Çoğu zamanda bana cevabı getirecek soruyu sormaktan kaçtım erteledim diyelim..

Cookie 18-06-2013 01:30 AM

Evet doğru soruları sorabilmek ve o şekilde yanıta ulaşmak çok çok önemli.
Sen ilaç da kullanıyormuşsun. Ne teşhisi koyuldu sana?

ßyKuS 18-06-2013 01:38 AM

içiyordum ara verdim. Bana konulan teşhisler. depresyon ve sosyal fobi ilaçlar etki ediyor tabii kimilerinin yan etkisi olsada o ilaçlardan sonra depresyonda azalma ve insanların ne düşündüğünü umursamamaya kafama takmamaya başladım.. Bana kalırsa ilaç içmektense terapi daha iyi neden biliyormusun dr.la konuşucağım şikayetçi olduğum konuları önceden bir kağıda yazıp hazırlıklı bir şekilde doktora sorunlarımı anlatıp çözüm yolları üzerinde durmak daha iyi geliyor nedense.. Nedense doktora gittiğimde kendimi yeterince ifade edemediğimi düşünüyorum..

Cookie 18-06-2013 01:45 AM

kağıda yazıp gidersen daha iyi ifade edebilirsin. elinde hazır metnin olur. yoksa onun yanındayken kafan karışabilir. düşüncelerini toparlayamayabilirsin, normal.

ßyKuS 18-06-2013 01:47 AM

şu avatarın heroes dizisinin claire'ı olabilir mi

Cookie 18-06-2013 01:51 AM

Hayır değil. Neyse.Konu sapmasın.

Ruh hali değişken olan insanlar ve çözümlerini bekliyorum.
O0

ßyKuS 18-06-2013 01:57 AM

Sonuçta birşey değişmicek. Kendimden biliyorum. Neden sen bir çözüm bulup bu sorundan kurtulup bu sorunla karşılaşan insanlara yardımcı olmuyorsun. İyi geceler :))

maviinci 18-06-2013 10:04 AM

akışına bırakmayı neden denemiyorsun? olduğun gibi kabul edip hareket edersen, içine girdiğin farklı ruh hallerinde birbirinden farklı güzelliklere karşı olan ilgini keşfedebilir ve bunu açığa çıkararak bu durumu olumlu bir şekilde değerlendirebilirsin..

mehtap1606 18-06-2013 11:57 AM

ben de durulmadım ruh halim hala dalgalanıyor yaş oldu 32 akıl hala 7girlhaha
güzel bir ruh hali ve bakış açısındayken bunun farkına varıp diyorumki keşke bu halim kalıcı olsa, fakat bunu kalıcı olmayacağını bilerek söylüyorum belki de kendim bu lafımla kendimi dalgalanmaya sürüklüyorum.
çözüm bulamadım ben cookie kendimi böyle de kabul etmiş değilim fakat eskisi kadar da rahatsız olmuyorum.

mehtap1606 18-06-2013 11:59 AM

bu arada burcum ikizler bundan kaynaklanır sanırdım küçükken şimdi öyle düşünmüyorum.

beyazhuzun 18-06-2013 04:34 PM

Alıntı:

mehtap1606 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844097)
bu arada burcum ikizler bundan kaynaklanır sanırdım küçükken şimdi öyle düşünmüyorum.

bu ikizler ne manyak bir burç ya kendimden biliyorum :)) etkisi var mı acaba ben taktım bu aralar burcuma da :))

Işıklı yol 18-06-2013 05:44 PM

30 yaşından sonra yükselen burca geçiliyor. Bir 30 yıl bu burçtasınız. Ben koçum ama şu an yükselen kova karakterindeyim. Çok sevdim ben bu burcu.

eski 18-06-2013 05:51 PM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844115)
30 yaşından sonra yükselen burca geçiliyor. Bir 30 yıl bu burçtasınız. Ben koçum ama şu an yükselen kova karakterindeyim. Çok sevdim ben bu burcu.

5 sene sonra boğa olucam demek sevincli iyimi kötümü karar veremedim :)

Işıklı yol 18-06-2013 06:01 PM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 844116)
5 sene sonra boğa olucam demek sevincli iyimi kötümü karar veremedim :)

yükselen boğa yorumlarına bakın. Aşağı yukarı belli olur. Hani kur'an da bir ayet vardır. "Biz daha sonra sizi çocukluğunuza geri döndürürüz." Yaşlandıkça çocuk gibi olurmuş insanlar ve denir hani bir insan 7 sinde neyse 70 inde de odur. Hepsi buna işaret ediyor olabilir bunların.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51 PM.