![]() |
Karar aldim zayiflayacagim Merhabalar, bugun iyice dusundum dusundum bir karara vardim. yeme aliskanligimi duzene sokacagim. bir kagida yazdim sabah uyaninca ilk once su icecegim ve 3 saat sonra cok az ama bana yararli olan yiyeceklerden yiyecegim. aksamda 5ile 6ti arasinda yemek yiyecegim yine cok az seyler vede bana yarali olan seyler. ve vitamin hapi icecegim takviye icin. yemekten 2 saat sonra suyumu iccegim vede cayimi icecegim cayimda isirgan cayi olacak. kilom su anda 72... bana destek olursaniz sevinirim. ve kendimle iligili gelismelerimi buraya yazacagim. gunluk yeme aliskanligimi naptim diye bu arada telkin muzgini dinliyorum. bunlari yazarkene cizerkene tabiki tikabasa yemistim yemin ederimki bir tepsi baklava bile yedim, kendimden utaniyorum ama ben bunlari yaptim. neden acaba bukadar yiyorum kitlikmi gelecek? yoksa ben buyiyeceklerimi birdaha bulamiycam? yada acmi kalcam neyim var benim? kendimi duzene aylardir sokamiyorum. ben 32gun once tamemen sigarayi biraktim. sigarayi biraktim diye kilo almadim ben. insallah kararloigimda devamli olur insallah aburcuburlari yemem. pazartesileri sadce vede sadce meyve yeme gunum ilan ettim herpazartesi bunu yapacagim. bundan sonra ne bulsam icime atmiyacagim.coptenekesini gectim ya.... Once allahin izniyle sonra sizlerin destegiyle ben bu isi basaracam ve eski kiloma donersemde yinede fazla yemiycemhep prensipli kalacagim. eski kilom 55. selamlar desteklerinizi benden esirgemeyin.. diiet demeyin bana ben herdiyeti yaptim hepsi fasa fiso ben herzaman yapacagim bir aliskanlik kazanmak istiyorum. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sezenciğim elma sirkesi hakkında bir araştırma yap istersen.ılık su, balla karıştırılarak içildiğinde yağları parçalayarak vucuttan attığı vede bir çok vitamin takviyesi yaptığı söyleniyor....ben sitedeki yazıyı aradım ama bir ara sitede yaşadığımız sıkıntıda silinmiş bulamadım...benim ablam kullandı ve faydasını gördü.... 2 tatlı kaşığı elma sirkesi,1 tatlı kaşığı bal,yarım bardak ılık su..günde 3 kere |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Merhaba hayalayaz, elma sirkesinin faydalarini dumustum bendede var tesadufen yaninda onuda kulanayim. ben aslinda sisman birisi degilim su anda baik etli oldum ama ben bu vucuda aliskin degilim ve okadar rahatsizimki anlatmam olayimi. bugun sabah uyandim 2 buyuk su ictim ve kendi kendime dusnuyorum oyle. az sonra bir spor okulu ariyacagim tesekur edrim elma sirke tavsiyen icin hemen gidip uygulayacagim sagolasinnn benim hemserim izmirlisin degilmi? |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim 21 EYLUL SOZUMDE DURMADIM YINE YEDIM AMA YEDIKLERIM AGIR SEYLER DEGILERDI ALAHA SUKURLER OLSUN. yani sozumde durmadim, insallah yarin. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Alıntı:
|
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Sezencim, bu yemek yeme isteğini şu an serbest bırakabilir misin? |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim kurby benim dietistimde aynisini dedi once yeme isteginin gitmesi lazim oyuzden ye kendini selbest birak dedi. bana 1 ay sure verdi 1 ay sonra gidecegim yanina bakalim neler olacak. ama kisa zaman icinde spora basliycam bakalim belkide spor bana yardim eder. ama dedimya deniycegim burayada neler yapabildim yapamadim gunluk yazacagim taki basarana kadar. bugun sirkeve bal karisminada basladim hayalin degigibi yavas yavas ugrasiyorum..kurby en azindan 5gunde 2kilo versem super olacak biliyorsun tedavim basliyor yine |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Yeşil çayı da deneyebilirsin.Deneyenler kio vermişler ben de 3-4 gündür içmeye başladım dusun .Bakalım ben de merak ediyorum. kolay gelsin |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim babu sagolasin ben yesilcaylarla hep zayif kaldim yilarca cok ise yariyor bende sana tavsiye ederim. benim sorumum cok farkli benim diyet yapmam vede bitki turlerini mideme dayamam yasak. benim duzenli 3 ayun yemek yemegi ogrenmem lazim. ben tupbebek tedavisine basliyorum carsamba gunu ozaman bagirsaklarimi karnimi dogalolmayan seyler yapmamam lazim yesil cay karni calistiyor bagirsaklarida calistiyor ozaman hamile kalmam guc olur. ben sana tavsiye ederim ama yesil cayi ic icebildgin kadar. benim sorunum ben obez oldum istahim acildi ama cok acildi yemek istegi gitmiyor zaten yesil cayda icsem icsem icsemmmmmmmmmm doymam acikirim yien yerim yine icerim bogazimdan birseylerim var.. neyse bakcaz bu yemenin altindan ne cikacak |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sezen benide heveslendirdin,bende mi baslasam artik kendime ceki duzen vermeye diye dusun aslinda hazir senin yazdiklarini okuyunca hirslanmisken vazgecmeden baslamaliyim dedim,bende degisim gunlugumde gidisati yazarim.. ama ben doktora gitmiyorum,dogumdan kalan 12 kilo fazlam var utananadam evde 1-2 spor aletim var,ramazana kadar hergun 10 dakika utananadam kullaniyordum..10 dakikayi yarim saate cevirebilirim en azindan bisiklet bisiklet su ana kadar cok ustune duserek rejim yapmadim ama zamani geldi gecti bile.. hadi bakalim insallah ikimizde basarili oluruz insallah super bu arada telkinlere ilk basladigimda kilo telkininin cok faydasini gordum,doymak bilmezken su an normal yemegimi yiyorum ..yemekler arasinda acikmiyorum..hemde kilo telkinini 2 ay dinledim yaklasik 1,5 ay oldu dinlemiyorum hala istahim acilmadi..tavsiye ederim.. b456 |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim telkin bende bir etki yapmadi valla yalan soylemyim. ben birtek diyet yapabiliyorum oda hic birsey yemden limon diyeti yada biki diyeti yapabiliyorum 10gunde zaten 10kilo veriyorsun sonrasindada zaten az yiyorsun miden kucluyor ve kilo vermen devam ediyor. ama ben gec kaldim cunki ignelere basliycam vitamin haplarina felan ben tupbebek tedavisi gorecem oyuznden diyet yapamiyorum yada bikisel caylarda zararliymis bakalim ya ne olacaksa olsun artik. ama ben sana diyet konusunda yardim ederim ama nasil yemiycen nasil yemeni disipline sokcan yardim edemem:) diyet konusnda uzman oldum valla en iysii hastane diyeti uygula bak ondada ayda kesin 1okilo veriyorsun ama ben yiyerek diyet yapamiyorum ya hep ya hic |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim insallah bir an önce kilo verir ve tedavine baslarsin,dualarin kabul olmasini dilerim..hastane dietini hiiic duymamistim ilk isim internette aramak olucak...ay o kadar cok diet adi var ki..yok karbonhidrat dietinden tutunda elma rejimi patates sogan dieti diye uzayip gidiyor y789 aslinda en iyi diyet sabir dieti..az ve saglikli yesek diet arama pesine dusmeyecegiz ama benim tek derdim uzuntu streste ben cok istahim aciliyor sigrt56 herkesin kapanir benim istahim aciliyor.... destegin icin sagol ,insallah basaricaz... blissy |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim ha iste elif aynen benimde oyle istahim aciliyor ki simdi baskasi olsa yerimde yiyemezdi istahi kapanirdi. aslinda diyetler sagliga cok zararli oyuzdende ben hic diyet yapmadim daha dogrusu yapamadimda. ama oruc tutmakgibi seyleri yaptim ben mesela icini temizlemek dervis orucu deniliyor dervisler hani 40gun bir parca ekmek ve suyla yasarlarya iste oyele birsey su icyorsun cay iciyorsun hatta vitamin haplarida iciyorun ama muhakak aksam vede sabah seni ishal eden caydanda iciyorsun bagirsaklarin kurumasin diye ama sana tavsiye etmem boyle seyleri ben yapmistim bunu birkere ayni durumdaydim ama simdi yapmak istemiyorum cunki ruhsagligimi bozuyolar. en iyisi dedgin gibi sabir diyeti az yiyeceksin evde ne varsa herkezle beraber ama azicik olmuyecek kadar. insallah o sabir diyetini uygulayabiliriz hastane diyetide sismanhastalari acil zayiftlamak icin uygulanan bir diyet aslinda bende onu yapabilirim cunki icinde et var sut var meyve var gel elif yapalimi beraber ? |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim elifcim ben bugun sabah yedim tika basa ama benimle baslamak istersen ben seninle diyete baslamak isterim...burdan birbirimize destek olalim ne yedik nasil gectigibi felan olurmu? istersen baslayalimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bisiklet valla yeme istegim olursa sana yazarim sen beni telkin edersin senin olursa ben seni telkin ederim. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim ACİL KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN ; Kısa sürede oldukça kilo verdiren diyetlere büyük bir talep var. Kimi diyetisyenler bu diyetlerin çok kısa sürede kilo verdirmesini sakıncalı bulsa da Amerikan Kalp Vakfı acilen kilo vermeleri gereken kalp hastalarına bu diyeti öneriyor. Ancak 35 yaş üstü kişilerin ve sağlık problemi olanların Amerikan Kalp Vakfı nın diyeti yapmamaları gerektiği baştan belirtiliyor. 3 günde tam 4.5 kilo verebileceğiniz bu diyeti üçüncü günün sonuda bırakmalı ve tekrar etmek istiyorsanız en az bir hafta ara vermelisiniz. 1. Gün Kahvaltı Yarım greyfurt 1 dilim tost ekmeği 2 çorba kaşığı fıstık ezmesi Şekersiz çay / kahve Öğle Yarım porsiyon ton balığı 1 dilim tost ekmeği Şekersiz kahve/çay/soda Akşam 2 dilim et 1 tabak yeşil fasülye 1 küçük elma 1 tabak vanilyalı dondurma (3 top) 2. Gün Kahvaltı 1 yumurta Yarım muz 1 dilim tost ekmeği Şekersiz çay/kahve Öğle 1 tabak lor peyniri 3 tuzlu kraker Akşam 2 sosis 1 tabak brokoli veya karnıbahar Yarım tabak havuç Yarım muz Yarım tabak vanilyalı dondurma (2 top) 3. Gün Kahvaltı 5 tuzlu kraker 1 dilim cheddar peynir 1 küçük elma Şekersiz kahve/çay Öğle 1 katı yumurta 1 dilim tost ekmeği Akşam 1 tabak ton balığı 1 tabak karnıbahar Yarım kavun Yarım tabak vanilyalı dondurma (2 top) 6 ÖĞÜNLE ZAYIFLAYIN Ünlüleri zayıflatmasıyla tanınan Haluk Saçaklı, hazırladığı diyet programları ve beslenme düzenleme teknikleriyle son günlerde adından en sık bahsedilen obezite uzmanı. Haluk Saçaklı davranış düzenleme tekniklerini Vitrin okuyucuları için şöyle özetledi: "Dayanamadınız ve atıştırmaya başladınız. Hemen kalbinizin sesini dinleyin. Kalbiniz eğer atıştırma sonrası kendinizi daha kötü hissedeceğinize dair uyarılar veriyorsa hemen soluklanın ve ortamdan uzaklaşın.Lokmalar arasında çatalınızı bırakmanız, yemek sırasında durup şöyle rahatça sırtınızı sandalyeye dayamanız olumsuz duyguların uzaklaşmasını sağlayabilir. Yemeğe karşı oluşan bir anlık duygusal boşluk ortadan kalktığında kontrolün yiyecekte değil kendi ellerinizde olduğu anlayacaksınız. Acıkmadan yemeğe başlamak büyük hatadır. Zira yemeği kesmek daha zor olacaktır. Yemek yemenizin fiziksel açlıktan olduğuna karar verdiğinizde acele etmeden, neyi ve neden yemek istediğinizi düşünerek hareket edin.Açlık ve iştahı iyi ayırt etmek gerekir. Bu ikiliyi çok iyi kontrol etmek gerekir. Açlık var olma mücadelesinin tehlikeli bir sinyalidir. İştah ise haz gereksiniminin göstergesidir.Tüm bu duyguları frenlemek için her şeyden önce güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın ilk yolu 'hayır' demesini bilmekten geçiyor." Örnek diyet programı Uyanınca . 1 bardak oda sıcaklığında su Kahvaltı . 1 porsiyon mevsim meyvesi . Şekersiz limonlu açık çay . 1 ince dilim kepek ekmeği . 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir . 4 adet yeşil ya da siyah zeytin . 1 porsiyon domates - salatalık - yeşil biber Kuşluk . 1 porsiyon mevsim meyvesi . 2 adet grisini lŞekersiz bitkisel çay Öğle . 2 adet köfte büyüklüğünde tavuk veya peynir ilâveli 1 porsiyon yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin) . 2 ince dilim kepek ekmeği . 1 su bardağı diyet yoğurt İkindi . 1 porsiyon mevsim meyvesi . 1/4 sokak simidi . 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir . Şekersiz limonlu açık çay Akşam . 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 1 porsiyon 4 yemek kaşığı mevsim sebzesi veya sınırsız mevsim salatası . 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış 1.5 su bardağı kepekli makarna ya da pilav veya 12 yemek kaşığı kuru baklagil . 1 su bardağı diyet yoğurt Gece . 1 porsiyon mevsim meyvesi Yatarken . 1 bardak oda sıcaklığında su elifcim valla sana sormadim cunki bu diyeti yapabiliriz ben buldum. cunki benim yememde lazim bunun icindekilerde bana lazim. oh beeeeeeeeeeeeeeeeeeee bak bunun icindekilerle cok cabuk zayifliyorsun hatta incecik oluyorsun... bu diyeti pazartesi gunu basliyorsun cumaya kadar cumartesi normal yiyip iciyorsun okmi? tekrar pazartesi devam ediyorsun varmisin benimle ay heycanlandim boirden gssmile gulensmiley bisiklet bu diyeti bizim gelin yapiyor arkadaslariyla hep inceler yemin ederimki inbeceikler ama cumartesi pazarda dolu dolu yiyolar ohh sefamiz olsun dergibi... yapacaksak bu diyeti bana haber ver |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim yukardaki verdigim diyeti unut elifcim blissy cunki onu yapamayiz bize gore degil bak bunu elimle yaziyorum egerki harfiyen uygularsan 3hafta uyarsaniz diyor garanti 10kilo veriyorsun tamami? pazartesi: oglen 1 portakal 1 yumurta 2 bardak yogurt 2 citir biskuvi yada tost edilmis ekmek aksam 2 dometes 2 yumurta 1 marulun yarisi 1 bardak yogurt 2 tane citir biskuvu yada tost edilmis ekmek hersabah kahvalti. 1 tane portakal 1 tane citir biskuvi 1 sekersiz sutsuz cay yada kahve. diyeti elimle yaziyorum cunki uzun sana hergun diyeti yazacagim benimle baslamak istersen memun olurum baslamis olurum yalvariyormusum sana hahhaahha bak sana fazla gelebilir icindekiler ama gelmesin muhakak bu skeilde yiyeceksin ama ne fazla nede eksik unutma. 3 haftada tam 10kilo veriyorsun cumartesi pazar istedgin gibi yiyorsun tamami elifcimmmmmmmmmmmm saliyida sali yazacagim bu diyete pazartesi basliyorsun unutma. ben tupbebek yaptiracagimya icindekiler banada uygun sanda uygun okmi??? |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sali oglen 1 portakal 1 yumurta 2 bardak yogurt 2 citir biskuvi yada tost edilmis ekmek aksam yuz gramdan kofte yapacaksin yagsiz kizart 1 domates yiyceksin 1 portakal yada greyfurt 1 bardak yogurt 1 tane citir buskivi yada tost edilmis ekmek kalori miktari 921 sali gunu pazartesininkide 952 kahvalti hergun ayni cesit yuradakigibi okmi?? bu diyete yarin sabah basliycaz... duyduk duymadik demeyin:)))) ege emelde beni camaradan gorsun sismanligimi 3 hafta sonrada nasil zayifladigiam sahit olsun burayada yazsin zayiflamismiyiz yada kurby sahitlik yapsin haydin ya nerdesiniz???? |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim elifin yazisiyla gaz aldim buldum buldum bana kuvet geldi elif bana gaz verdin gitin nerdesin tutamiyorum kendimi pazartesi olsada diyetime baslasam 44 44 44 |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim EEE bu diyet cok iyiymis,bende yaparim ama ben simdi ramazan ayinda olunca iki ögunluk diet yapmam lazim ama ramazandan sonra buna baslayabilirim..evet evet birlikte yaparsak daha basarili olabiliriz.. peki bana bir onerin varmi sence sahurda ne yemeliyim iftarda ne 4897 yada boyle bildigin bi diet var mi |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Ben de sizinle diyet yapmaya varım.Allah çabalarını boşa çıkarmasın sevgili SEZENNL .Ben telkin cdlerini dinlediğimden beri iştahım azaldı.Hatta akşam gezmeye gitmiştik yapılan ikramlardan bile yemedim.Sürekli moralimi yüksek tutuyorum.Hayatımdan bütün olumsuz düşünceleri çıkardım.Sürekli olumlu düşünmeye çalışıyorum.Deneyin siz de her şey yoluna girecektir.limon diyeti nedir yazarmısın.Hoş diyet lafını bile sevmiyorum .Kolay gelsin. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sezen ne diyorsun sence ben ne yapayim... ben diyorum sahurda meyva yesem...iftardada ekmeksiz corba salata ve sebze yemegi..cok mu oldu acaba terli345 sezeeen şaşkın |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim y789 elifcim hehehe baksimdi sen aksamlari corbasi icecskin sabah kahvaltisni sohurda yiyceksin oglenle aksami da aksam yiyceksin ama aksamlari aksam yemeginin yaninda corba ekstra ve hurma yiyeceksin. ozaman ogleni es gececksin. ekmegi muhakak ye babu gel valla ama simdi babu sendemi oruc tuyorsun? ozaman ebnde oruc tutayim 3cumuz beraber baslayim bu gece sohurda yumurta domates bir bardak cay iki dilim tost ekmegi yiyelimi? pazartesi aksamida bir tas corba, 1 hurma, 2 yumurta 1 dometes yarim marul olurmuuuuuuuuu bunun disina cikmayalim cunki icinde bize yarali olan madeler var protein vitaminler var aslina bakarsaniz ben sagliksiz besleniyorum bunla saglikli beslenmeye adim atmis olacagim...arkadaslar ben uyarim valla yeterki beraber olalim vede desetk cikalim birbirmize. ben sigarayi aynen busekilde biraktim destekle valla ve icime elifin yaziyla bir gunnes doogdu bize karar vermek kaldi |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sevgili arkadşlarım bende bu birliğe katılmak istiyorum fakat netten bulduğunuz rejim uygulamalarından ziyade önce bir diyetisyenle görüşmenizi tavsiye ediyorum. her insanın yapısı farklıdır. ayrıca kilo almanıza sebep olan düzensiz beslenmenin yanında hormonal bozukluklar da olabilir. tıbbi açıdan kilo almanıza bir sebep yoksa diyetisyeniniz eminim uygun programı sizlere uygulayacaktır. görüyorum ki hepimiz bu konuda gayet ciddiyiz bu bir sağlık sorunu hatta hastalık! madem ki hastalık bir günümüzü kendimize ayırıp diyetisyene gidelim. ben tahlilerimi yaptırdım. ve sadece düzenli beslenerek istediğim her şeyi yiyerek toplam 7,5 kilo verdim. yetmeeezz daha gidecek çok kilo var. bilinçsizce yapılan diyet ve rejim programları vücutta ciddi sorunlara sebep olabiliyor.bırakın tek saglık sorunumuz kilomuz olsun başka sağlık sorunlarına davetiye çıkartmayalım. hele sen sevgili sezen allah yolunu izini açık etsin bebek tedavisine başlayınca öle rejim programlarından uzak dur. diyetisyeninle görüş eminim uygun bir program uygulayacaktır sana hismiley |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim bir tas corba, 1 hurma, 2 yumurta 1 dometes yarim marul olurmuuuuuuuuu bunlari iftarda yiyelim diyorsun ama bence sen yumurta ye b456 biz sebze yemegi bubu sen ne diyorsun..sahur guzel kahvaltida yazani yapariz ama iftarda yumurta sigrt56 khkh56 senin proteine ihtiyacin varsa iste ayarlayalim y789 ay bu ise kalkistik insallah daha cok kilo almayiz,saglikli beslenicez diye sevincli emel gel sende gel partysmiley vay be kalabaliklastikca bu isin ustesinden gelirim gibi azimlendim derty (böyle dans etsek kilo milo kalmaz ha) |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim arkadaslar ben cikiyorum siteden ,oglumu parka goturucem,gelince ne karar verdiniz bakarim..hadi arkadaslar yilmak yok,belli bir liste yapana kadar yediklerimize dikkat edip az yiyelim..su andan itibaren dietteyiz ve kilo verme telkinlerini dinlemeye agirlik veriyoruz..ok super gorusuruz hismiley |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim eliffffffffffffffffffffffffff cok guldum iftarda yumurta kismina tamam canim sen sebze ye ben yumurta yerim:) bak yok kilo almiyorsun garantisi var 3 haftada tam 10kilo veriyorsun harfiyen uygularsan yapanlar var bunu. ben oruc tutum ama aksam yemekten sonra kendimi tutamadim ta yatana kadar yedim:( ilk 2gun camiye gitim namaz kilarak yemek yemem diye ama ne ruhum nede midem beni birakmadi. benim acikcasi birseye karar vermek onun disina cikamamak vede benimle ayni seyleri paylasan arkadaslara derdimi anlatmak derdini dinlemek. ben zaten 1 hafta yapsam devami gelir hemde bogazimi tutmus olurum yada bogazimi tutmayi ogrenirim. aksamlari durduramadan kedimi yedigim icinde 2gundur oruc tutmuyorum gunduz yiyorum aksam okadar kendime yuklenmiyorum. once sagligim valla. az sonra 5gunluk diyeti oturup yazcam arkadaslarim. bvenimle baslayanlara tavsiyem kilolu degilserse baslamsinlar.. budiyetle hastya olunmaz cunki hastende acil kilo verdirtme diyeti bu kalp hastalrina yada benimgibi bir olayi olanlara yani korkmayin kalbinize birsey olmaz bu diyetlen:) |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim babu boyum 150 kilom 72 seninki kac? cekinme valla yaz kackilo fazlan var senin? benim 15kilo diyelim |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim sezen ben de 25emele katılıyorum öncelikle sen sağlıklı bir şekilde tedavini ol güzel yavrunu dünyaya getir daha sonra başla derim diyet programlarına:) ama yine de sen bilirsin elbetteki bu senin tercihin. arkadaşlar bu arada unuttuğunuz birsey var bu cok önemli- su içmek!!!!- Bakın Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı diyetisyen Aysen Arıcan yazısında ne demiş:) "Su içmek için asla susamayı beklemeyin" diyor. Su diyette neden önemli? Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. İnsan vücudunun ortalama yüzde 65'i sudur. Kanın yüzde 92'si, kemiklerin yüzde 22'si, beynin ve kasların yüzde 75'i sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkündür. Vücutta biriken toksinleri atmak, vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla 1500, deri yoluyla 500, dışkı ve solunum ile 300'er ml. (toplamda yaklaşık 2.5 litre) su kaybediliyor. Kaybedilen suyun her gün yerine konulması yaşam için çok büyük önem taşır. Vücutta sıvı kayıplarının oranına göre çıkan acı fatura ise şöyledir: Yüzde 1'lik su kaybında hipotalamusta susama merkezi uyarılır. Yüzde 3'lük su kaybında kan hacmi ve fiziksel performans azalır. Yüzde 5'lik su kaybında birey konsantre olamaz. Yüzde 8'lik su kaybında baş dönmesi, aşırı yorgunluk, soluma güçlüğü oluşur. Yüzde 10'luk su kaybında kas spazmı, aşırı yorgunluk, dolaşım-böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı diyetisyen Aysen Arıcan yazısının devamı, Herkesin su ihtiyacı farklı mı? İnsan vücudunun su içeriği yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişir. Çocukların vücudunun su oranı yüksektir (yetişkinde yüzde 70, yeni doğan bebekte ise yüzde 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı yüzde 60, yaşlılarda ise yüzde 50'dir. Sporcuların su oranı ise standart kişilerden yüzde 5 daha yüksek seviyede olmalı. Yapılan egzersize bağlı olarak su içimi artırılmalıdır. Vücutta egzersiz sırasında kaybedilen suyun yerine konulması ve tekrar vücut su dengesinin sağlanması için yeterli su tüketimi şarttır. Su tüketimi egzersiz sonrasında olabileceği gibi, vücudu su kaybına hazırlamak adına egzersiz öncesinde hatta egzersiz esnasında da (15'er dakikalık aralıklarla yudum yudum su içilmesi şeklinde) olabilir. Vücutta su dengesinin sağlanması metabolizmanın düzgün çalışmasını, cilt sağlığını, kan akışkanlığının düzenli olmasını sağlar. Susamak, vücudumuzdaki sıvı miktarının azaldığına işaret eder. Susama hissi oluşmadan su içemeye özen gösterin. Aksi halde geri dönüşü zor problemler oluşabilir. Ne kadar su içmeliyiz? Su ihtiyacı, kişiye göre değişir. Bebek ve çocuklarda vücudun harcadığı her kalori başına 1.5 ml. suya gereksinim vardır (ortalama 1-1.5 litre). Yetişkin bireylerde ise ortalama iki-üç litre suya ihtiyaç vardır. Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi öneriliyor. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktara; her fazla beş kg. başına bir bardak fazla su eklemeleri gerekir. Hamileler, ağır işte beden gücüyle çalışanlar ve sporcuların sıvı ihtiyacı ortalama üç-üç buçuk litredir. Su içmenin zamanı olur mu? Su içmek için asla susamayı beklemeyin. Ortalama her saat için bir bardak su içilmesi önemlidir. Kilo vermek isteyenler yemeklerden önce ve soğuk su içerlerse metabolizmaları hızlanır. Su ihtiyacı başka şeyle karşılanır mı? Günlük yaşamımızda sıvıları daha çok çay, kahve, meşrubat gibi içeceklerle alıyoruz. Halbuki kafein içeren bu içecekler diüretik etkiye sahiptir (vücuttan fazla miktarda sıvı atılımını sağlar). Türk kahvesi ikram edilirken geleneksel olarak yanında su da ikram edilir, bu gelenek boşuna değildir, kaybedilen sıvının yerine konulması için çok sağlıklı bir gelenektir. Aynı şekilde çay, kola ve neskafe ile de su içilmesi gerekir. En iyi çözücü, saf, katkısız ve doğal olan içecek su olduğu için günlük sıvı ihtiyacının 3/4'ü su olarak tercih edilmeli. Özellikle yazın suya daha bir önem vermek gerekir. Çorbalar, ayran, kompostolar ve taze sebze ve meyvelerle ortalama 750 ml. sıvı gereksinimimiz karşılanabilir, geri kalan sıvı ihtiyacı mutlaka su olarak karşılanmalıdır. Yemek yerken su içmeli miyiz? Eğer kişinin yemek yerken su içme alışkanlığı varsa bunu devam ettirmelidir. Ancak tüketmiyorsa kendini de zorlamamalı. Çünkü bir öğünde sıvıyla birlikte midenin alabileceği kapasite bellidir. Yemekle birlikte su alındığında mideye daha az besin alınır. Su içilmeyen günlerde ise kalan kısım da yemekle doldurulmak istenir, daha fazla besin tüketilir. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içmeli ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmelidir. Vücuttaki yağ akımını dengeliyor Fazla su zararlı olabilir mi? Gereğinden çok fazla su içilmesi vücutta toksik etki yaratarak su zehirlenmesine neden olabilir. Fazla su içme şeker hastalığının bir belirtisi de olabilir. Eğer çok sık ve fazla su içiyor ve sık idrara çıkıyorsanız mutlaka bir sağlık kurumunda şeker hastalığı taraması yaptırınız. Suyun organlar üzerindeki etkisi nedir? Böbreklerin görevini yerine getirebilmesi ve dolayısıyla vücuttaki yağ akımının dengeli olabilmesi için bol su tüketilmeli. Çünkü karaciğerin görevini yapabilmesi, böbreklerin çalışmasına bağlıdır. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri, vücutta depolanmış yağları bedenin kullanabileceği enerjiye çevirmektir. Yeterince su içilmediği takdirde böbrekler iyi çalışamaz ve süzme işlemini gereği gibi gerçekleştiremez. Karaciğer böbreklerin görevini üstlenmeye başlar, kendi görevi kinci plana düşer ve daha az yağ yakmaya başlar. Yakılmayan yağlar vücutta birikmeye başlar. Kilo kaybı yerine kilo alımı söz konusu olur. Hem kalorisi yok hem de yağ yakıyor Her diyette 1.5-2 litre su içilmesi önerilir ancak nedense bu kurala uyanımız son derece azdır. Oysa suyun bildiklerinizin ötesinde pek çok yararı var: Birçok kişi sinirli ya da üzgün olduğunda ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorfin hormonu iştah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacak en yararlı şey su içmektir. Çünkü su, endorfin hormonu salınımını bloke ederek gereksiz yemek yemeyi engeller. Su, kasların dengesini sağlayarak kasılma anındaki doğal fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur. Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Su yoksa tehlike var Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde yeterli miktarda su içmesi çok önemlidir. Bazen günlük kilo değişimleri görülebilir, yeteri kadar su içilmediğinde bu kilo artışı ödem ve yağlanmaya işaret eder. Dokulara oksijen taşıyor Sindirimi kolaylaştırarak yemek sonrası şikâyetleri azaltır ve besinlerden maksimum yararlanmamızı sağlar. Oksijen olmadan hiçbir madde yanamaz, vücutta da besinlerin yakılması buna bağlıdır, suyu yeterli tüketen kişilerde kandaki oksijen dokulara yeteri kadar sağlıklı bir şekilde taşınabilir dolayısıyla yağ yakımını hızlandırır. Kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler. Hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar. Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nem dengesini korur. Vücuttaki kan, mide sıvısı, tükürük, amniyotik sıvı (gebelikte) ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur. Dışkıyı yumuşatıp kabızlığı önler. Cilt sağlığında, cildin taze pürüzsüz ve nemli olmasında çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin verimli çalışabilmesi için vücut su dengesi sağlanmalı. Vücut ısısının denetiminde su dengesi çok önemlidir. Yaz-kış vücut sıcaklığı 36-37 derce arasındadır, bunu sağlayan vücuttaki su dengesidir. Vücutta oluşabilecek ödemin önlenmesinde önemli rolü vardır. Dışarıdan yeteri kadar su alınmadığında hücreler suyu bünyelerinde tutarak ödem oluşturur. Tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde görev alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu minerallerin pek çoğunu sağlar. Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim tamam canım bence mahsuru yok ben uyarım.sadece yumurtada doğru olur mu bilmem.akşamları et, tavuk, balık sebze yemeklerine kıyma konulabilir.Ayrıca Sezen senin diyet yapmaman gerekiyor bence madem bebeğe hazırlık yapıyorsun.Diyetde yoğurt ve sütü de ihmal etmmemek gerekiyor.Akşamları iftarda 2-3 bardak su içiyorum çok susuyorum sonra sebzeli et yemeği ve yanına bolca salata sonra tekrar su yeşil çay içiyorum sonra biraz meyve yiyorum.Sahurda süt veya yumurta domates salatalık yeşil çay ve bol su içip yatıyorum. Boyum 1.56 kilom 69kg benim de 15kg fazlam var babu değil canım bubu hoşçakalın |
200 e yakın diyet denedim.çeşitli karışımlar denedim.ilaçlar denedim,DİYETİSYENLERE gittim.sonuç hep aynıydı koskocaman bir göbek hooop geri geliyor.zayıflamana yardım etmek isterim bende şuan öss kilolarımı atıyorum zaten:D öncelikle emeksiz yemek olmaz gibi güzel ve fizik kurallarına tamamen uyan bi sözü söylemek isterim.nys.herşey çok güzel moralini yüksek tut.fakat bi kaç problem var.kilo vermek aslında çok kolay sana nasıl verdiğimi anlatayım.eskiden 30 kilo fazlam vardı.tabii yukarda yazdığım tüm para tuzaklarını deneyip olmayınca kendi kendime karar verdim.çok spor yapıcam,diyet yapmıyacam,sebze AĞIRLIKLI BESLENİCEM,haftanın 3 günü balık yiyicem dedim. günde 100 mekik ve 30 km yürüyüş.(yaz tatilinde bol bol vakit var:D ).3 ay sonuda 29 kilo vermiştim.tabii sizin zamanınız fazla yoktur ama sonuç olarak şu; yağ eriten zırvalıklar yerine işin emek yönünü görün.emek siz yemek olmaz.spor yapın.kalori hesabıyla yaşayın(kilo verewne kadar basit iş.aldıklarımız depoya girenlerden çok olursa depo dolar.fakat depoyu boşaltmak istiyorsak depoya az mal alıp işçileri daha fazla çalıştırıp(işçileri sıkmadan) depodaki malları satmak:D saat 5 ten sonra sadece su içilmeli derim ben.çok yararı oluyo.elma sirkesinin açıkçada yarırını gördüm.elma sirkesini meyveli sodayla karıştırıp yanında bir meyveyle tüketmeniz yararlı olur. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim aycacim su icilmeden olurmu guzleim tabiki gunde ben 2bucuk kilodan fazla su iciyorum. hatta benim 2litre icmem lazim ama ben fazla iciyorum. 2litreden fazla su bobrekleri cok calistrmis yararida yok bazen zarari var. ama birbucuklitreden az su icersen zarari cok vucut devir dayim edemiyormus. tabiki suyumuzu icelim arkadaslar aycacim tesekur edrim birde ben suyuma limon suyu katip iciyordum pek faydasi yokmus zayiflamak icin. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim slm orpeo senin yasin cok genc nede diyet yapma ihtiyaci duyorsunki? senin neyin var problemin ne neden okadar sen cok yedin? ben 35yasima kadar kilo problemi yasamadim ama ben simdi 39yasindayim vede benim hormonlarimin duzeni bozduk..vede sigarayla alakali degil ama ben sigarayida biraktim kahveyi biraktim. benim duzenim dagildi ve 12kilo fazlam olduki 15 verirsem suoer olacak. sen gercek nedeni istersen anlat senin neyin vardi yiyorsun ha birde ben evlendim onunda etkisi var yemegi fazla yememde |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Diyete valla ben yarin basliycam arkadaslar. bu aksam brokoli ve haslanmis pates yedim birde yarim lahmacun yedim bir kucuk kase sutlac yedim vede kadayif tatlisi yedim. sabahda utaniyorum ama size yazmaya ben sabah sabbah eriste yedimdi vede baya yedimdi ha birde yogurt yemistim sabah. tabiki suyumu iciyorum onu unutmuyoruz simdide kahvemi icyorum super ya su kahve. ben eskiden kahve sigara icerdim hic yemek aramazdim hgehhe aynen zayif ama hastalikli geziyordum simdiyse sisman ama saglikliyim:PPPPP f678h en cok sevindigim sigarayi biramam eh kahvede boyle arasira icyorum. neyse yarin tum diyet slitesini yazacam.... bu ramazan diyeti nasil begendinizmi? Sahurda (Kahvaltı yerine) 1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir) 2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç) 3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek 4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.) * İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir. * İki saat sonra (akşam yemeği yerine) 1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt. 2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt. 3. hafta: 2. hafta gibi olacak. 4. hafta: 2. hafta gibi olacak. * İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi. Veya masum bir tatlı: 1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin. 2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz. 3. Diyet sütlü muhallebi 4. Üç top diyet dondurma 5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding 6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma) Taylan Kümeli |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim valla siz nederseniz diyin en mantiklisi benim hastane diyetim ya ne oyle yok kivi yok incir bilmem ne ya evde yoksa kardesim ben nerden bulcam onlari enguzlei valla baylar bayanlar benim diyetim herevde olan seyler zengin evindede fakirin evindede olan seylerden yiyip icip kilo verecegiz. baslamiyorsaniz bende baslam ha yerim valla |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim herkese iyi aksamlar...sezen tamam canim madem sen oruc tutmuyon sen hastane rejimine basla..bizde bu ramazan dietine 19 gun mu var dusun ramazanin bitmesine ...neyse biz 19 gun ramazan dieti yapar sonra senin hastane dietine doneriz.. ben bu aksam az corba,az kiymali yemek,1 kofte,yogurt ,1 dilim kepek ekmek yedim sahurda bu ramazan dietine baslarim.. haydi dietimiz cümletten hayirli olsun k8908 aa34 |
ya ben 2 hafta önceye kadar sosyal fobiktim sanırım.şimdi biraz daha rahat hissediyorum şu günlerde telkinleri dinlediğimden beri.şimdi tekrar vücut çalışıyorum.ben küçükken annem ve babam çalışıyolardı.hemde çok yoğun.bende hazır mamalarla büyüdüm tabii.dışarıda fazla çıkmayı sevmezdim.devamlı yemek sonra bilirsiniz malum son.ama onca diyet ve para tuzağından sonra ne diyet ne yemekten kısmak ne karışım.sadece basit matematik hesabı(işçiler ve depodaki mallar olayı).yanlız c vitaminini eksik etmeyin(c vitamini kapsüllerinden almayın sakın)herşeyin doğalı en iyisidir.hem motivasyon açısından hemde metabolizma hızlandırır.bende hastanede diyetisyene gittim.özel diyetisyenede.sonuç olarak onlara bayağı bi kazandırdım.:D bu iş diyetle kısıntıyla olmaz.olsada tekrar alınıyo geri.ama spor yaşam biçimi haline geldimmi tamamdır.nerden hatırladığımı anımsamıyorum ama çok güzel bir sözdü;gündelik hayatımızdaki yaşadığımız sıkıntılar,stresler,olumsuzluklar vücudumuzda teker teker yağ dokuları olarak şekil alır.belli bi insan çoğunluğu için konuşuyorum.haftada yarım kilo verip sporuda düzeninize oturtturduğunuzda ideal kilonuza geldiğinizde zaten sağlıklı beslenip ihtiyacınız kadar yediğinizi görüceksiniz umarım. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim tekrar selam orpeo, bende sigara biraktirma merkezlerine cok kazandirmistim ama onlar bana nedense hic kazandirmamislardi sadanim neyse bende kendi iradenmele birabildim tabiki uzun ugraslardan sonra. ne ararsak ariyalim bizde var derdide bizde dermanida bizde var. ben hayatimda ilkdefa diyetiste gittim dusun bana 1 ay sonraya rendevu verdi neyse bos ver az yiycez bol hareket edecegiz zxayiflayacagiz insallah 96 Elifcim tamam canim sen ramazan diyetini yap ama unutma cogu secenek diyor 44 allah kabul etsin bugunki orucunu elifcim gerci nerdeyse sohura kalkacaksin yada trde su anda sohurdurda hadi yarin yazisiriz byeee |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Sen söylersin de ben gelmezmiyim. Sana kilo konusunda bir site önereceğim. diyetce.com. Oradaki bir çok tablo sanırım diyetinde yardımcı olabilir. Üstelik sonu ne olacağı belli olmayan alternatifleri kısıtlı diyetlerle de zaman geçirmezsin. Ben mutfaktaki dolaplarıma ve bulduğum her boş alana bu indirdiğim tabloları yapıştırdım. Ve günlük kalorimi anlık hesaplar duruma geldim. Bizler yemek yemeyi seviyoruz. Bence yapmamız gereken sadece sağlıklı yiyeceklere yönelmek. Günlük aldığımız kalori ile yaktığımız kalorileri dengeleyerek kilolarımızdan kalıcı olarak kurtulmak. O hızlı diyetleri uygulayanların sonu pek fazla iyi olmuyor. Daha dün ankarada bulunan bir arkadaşım hakkında haber aldım. Önceden şişmandı. En son gördüğümde, Şok diyetlerle birkaç ay içinde manken fiziğine kavuşmuştu. En fazla 1,5 yıl içinde eski kilosunun bile çook üstüne çıkmış. Ve bunu anlatan arkadaşımın yüzündeki ifade acınası bir halde olduğunu anlatmaya yetti arttı bile.Ben şu an hafif diyet yaptığımı sana söylemiştim. Ve 3 aydır hergün 2 saat tempolu yürüyorum. Bu arada belden 12 cm, göbekten 9 cm, basendense 6 cm incelmişim. (Tam istediğim gibi çünkü o bölgelerimde aşırılık çok fazla vardı) Aslında hemen hemen herşeyi yiyorum. Ama az. Ramazan dolayısı ile öğün sayım en fazla üç olabiliyor. Ama ramazandan önce 6 öğün olarak uyguladım. 3 ana 3 ara öğün. Çok acıkırsam aralarda salatalık kavun karpuz veya minik kepekli galetalardan 1 er tane atıyordum. Ana öğünlerim diyete başlamadan önceki normal öğünlerime çok yakın. Sadece kızartma yok. Çok aşırı yağ yok. Kurabiye, Kek, Baklava Börekler şimdilik azı bile kesinlikle yasak. Ekmek ise en fazla her ana öğünde 1 ince dilim. 3 ayda 7 kilo verdim. süre zarfında 1 ay kadar kilo ne aldım ne de verdim. İlk ay 4 kg ikinci ay hiç kilo vermedim. 3 ay 3 kg verdim. Ramazan başından bu yana ise kilomda sadece yarım kg bir oynama var onu da doğal olarak görüyorum. Gerçi böyle ağır vermek biraz sıkıyor ama ne açım, ne halsizim, ne de sinirliyim. (sigara olayı müstesna birazcık onun verdiği zaman zaman gerginliklerim var.) Bu şekilde en azından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ha unutmadan vitamin takviyesini eğer doktorun uygun görürse yap. Çünkü o vitaminlerde bilinçsiz kullanıldığında zararlı olabiliyor, hatta yağa dönüşebiliyormuş. Senin ANNELİK GİBİ Kutsal bir amacın var ve bunun için de mücadele veriyorsun, kendini riske atmadan sağlıklı bir şekilde o kiloları vereceğine ben inanıyorum. |
Ynt: Karar aldim zayiflayacagim Herkese merhaba t678 ben de başladm diyete akşam balık ve salata yanında bol su içtim sahurda süt ve meyve yedim.İnşallah kiloları veririz kızlar.hepimize kolay gelsin . |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:13 AM. |