Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kilo Verme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kilo-verme/)
-   -   Karar aldim zayiflayacagim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kilo-verme/2189-karar-aldim-zayiflayacagim.html)

alalev61 24-09-2007 06:56 PM

Ynt: Karar aldim zayiflayacagim

ben çok fazla aç kalmadan istediğim forma kavuştum biraz sabır ettim hepsi bu..sabahları elma sirkesi içtim aç karnına,akşamlarıda yatmaidan 2 saat önce yemek yemedim yeşil çay içtim ve yürüyüş yaptım tabiki..ama işe yaradı şu an 52 kiloyum ve uzun süredirde bu kilomu muhafaza ediyorum..gün içindede az ve sık beslenmeliyiz abur cuburdanda uzak oldukmu tamamdır emin olun hismiley

elif2 24-09-2007 07:01 PM

[quote Elifcim tamam canim sen ramazan diyetini yap ama unutma cogu secenek diyor 44 allah kabul etsin bugunki orucunu elifcim gerci nerdeyse sohura kalkacaksin yada trde su anda sohurdurda hadi yarin yazisiriz byeee
[/quote]

sezen sen turkiyede degilmisin ,yurtdisindaysa nerdesin bende turkiyede yasamiyorum ::)

bubu guzel basladin,diete uygun yemissin super ben sahurda hic bir sey yemedim cunku saati duymamisim sevincli bir kalkti saat 6 sevincli bende yemeden niyetledim..olsun iyiki kalkamamisim ne yemezsem kardir ttli3

meyra ne guzel anlatmisin bence en dogru olani yapmissin,insallah bizde basarili olacagiz gulensmiley

alev sirkeyi herkes oneriyor bende denesem iyi olacak dusun

alalev61 24-09-2007 09:05 PM

evet elifcim bende kulaktan dolma şeyler duymuştum sirkeyle ilgili aldım denedim iyi geldi hemde sağlımıza oldukça faydalı denemkle bişey kaybetmezsin yanii 44

Sezennl 24-09-2007 09:40 PM

Selam elif, meyra, alev bubu,orpheo,ayca ve 25 emell.

elifcim ben hollandada yasiyorum ya sen nerde yasiyorsun?

ben bugun basladim diyete ama kendimi yalniz hisediyorum ya bende bugece oruc tutmaya basliycam.
ve ne yiyeceksek oructa onlari yazalim.

hastane diyetinin saligunu gunu menusunu ekliyeyim.kahvalti herzamankigibi

sali
oglen
1 portakal
1 yumurta
2bardak yaguet
2tane tost edilmis ekmek

aksam

100 gram kofte
1 domates
1 portakal
1bardak yagurt
1 dilim tost edilmis ekmek bu menu yarinin
afiyet olsunnnnn

bende bugece oruca basliycam sizlerle allah kismet ederse

simdi burda yeme vakti ben sofraya kosuyorum byeeeee

Sezennl 24-09-2007 09:43 PM

oooo meyracim hos geldin canim supersin ya hemen beni bulmussun konuyu bulmusun valla ne diyim akilissin iste hos geldin canim tekrardan simdi iyice verdigin siteyi bir gezeyim.

Sezennl 24-09-2007 09:56 PM

alinti

en begingim akila yatan seyleri yapistiyorum lazim olacak bizlere.

DIYETE BAŞLARKEN

DİYET BIRAKTIRAN BAHANELER

Siz de her pazartesi diyete başlamaya karar verip, ertesi gün vazgeçenlerden misiniz? Yanıtınızı biz zaten biliyoruz! Hangimiz zayıflama maceramızda ümitsizliğe kapılıp, diyeti bırakmak için çeşitli bahaneler aramadık ki? Ama artık bahanelere son! Doğum sonrası kiloları verebilmeniz için bütün bahanelerinize bir yanıt bulduk!

Diyete karar vermek ve bunu sürdürmek çoğumuz için hem sıkıcı, hem de zor bir süreç. Özellikle arkadaşlarla çıkılan yemekler, birbiri ardına gelen davetler, lezzetli yiyecekler diyete başladığımızda bizlerin en büyük düşmanı oluyor. Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız bu durumu inandırıcı kılmak için ``Az yesem bile kilo alıyorum'''' , ``Su içsem yarıyor'''' gibi bahaneler uyduruyoruz. Oysa bunların hiçbiri doğru değil, çünkü kararlı ve inançlı olunduğunda kilo veremememiz için hiçbir sebep yok... İşte bahaneler ve yanıtları...

�Çok az yiyorum, yine de kilo veremiyorum!�

Çok az yediğiniz halde kilo veremediğinizi düşünüyorsunuz. Peki şimdiye kadar hiç yediğiniz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gün boyunca yediklerinizin listesini tutsanız, düşündüğünüzden çok daha fazla yediğinizi göreceksiniz. Belki de çok fazla abur cubur yiyorsunuz ve bunları normal yiyeceklerden saymadığınız için az yediğinizi düşünüyorsunuz. Unutmayın, kalorisi düşük yiyeceklerle beslenir ve hareketli bir yaşam sürerseniz, istediğiniz ölçülere kolaylıkla kavuşmanız mümkün.

�Sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmek istemiyorum!�

Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmenize gerek yok. Çikolata, patates cipsi ve dondurmadan vazgeçemem diyorsanız, bu yiyeceklerden az miktarda ve çok sık olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tabii bir an için kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgeçmeniz riskini de göz önünde bulundurmanız gerektiğini de unutmayın.

�Daha önce pek çok kez denedim ama başarılı olamadım!�

Diyet yapmayı daha önce denemiş ve başarısızlığa uğramış olabilirsiniz. Fakat sakın vazgeçmeyin. Geçmiş deneyimlerinizden de ders alarak hatanızı fark etmeye çalışın. Örneğin; diyetiniz sırasında çok katı kurallar mı koydunuz? Kısa zamanda çok fazla kilo kaybetmek mi istediniz? Bir başkası istediği için mi diyete başladınız? Bütün bu soruların cevaplarını bulmaya çalışın. Bu kez daha önce yaptığınız hataları yapmayın. Daha gerçekçi olun, ne kadar sürede kaç kilo verebileceğinizi iyi hesaplayın. Ve mükemmel olmasanız da en azından elinizden geleni yapabileceğinizi düşünün.

Diyet yiyecekleri çok pahalı

Diyet bisküvileri, kekleri, çikolataları gerçekten de pahalıdır. Fakat siz bunların yerine kolaylıkla satın alabileceğiniz ve en az diğerleri kadar etkili olan sebze, meyve, pirinç, yoğurt ve beyaz eti deneyebilirsiniz. Böylece kendi diyet yemeklerinizi kendiniz yaratabilirsiniz. Sonuçta hem paranız cebinizde kalır, hem de diyetiniz yarım kalmamış olur.

Sigarayı yeni bıraktım, bir de diyet yapamam

İster inanın, ister inanmayın sigarayı bırakma dönemleri yeme alışkanlıklarını değiştirmek için en uygun zaman. Bunu başarabilmeniz için olumlu düşünmeniz, kendinizi meşgul etmeniz ve planlı olmanız yeterli olacak. Acıktığınızı hissettiğinizde hemen bir elma ya da başka bir meyve yiyin. Bir yandan sigarayı bırakırken diğer yandan yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir ve bu olumsuz dönemi kendiniz için olumlu bir hale çevirebilirsiniz.

Kilolarım ailemden geliyor, şişmanlık bizim genlerimizde var.

Şişmanlık bir yönüyle genlere bağlı olabilir. Ama bu durum sizin hiç kilo veremeyeceğinizi göstermez. Ailenizde kalıtsal olarak gelişen bir şişmanlık söz konusuysa bile, siz sağlıklı bir diyet programıyla ve düzenli egzersizlerle kilo verebilirsiniz. Sizin şanssızlığınız büyük olasılıkla bünyenizin küçük yaşınızdan beri size verilen geniş porsiyonlar, kızartmalar ve çikolatalara alışık olması. Ama doğru bir diyet programıyla bütün bunların üstesinden gelmeniz mümkün...

�Meyve ve sebzeden nefret ediyorum ve diyet yapmak için bunları yiyemem�

Rahat bir koltuğa oturun. Arkanıza yaslanın ve gözlerinizi kapayın. Kendinizi sahilde kumların üzerinde bir şezlongda farzedin. Önünüzde büyük geniş bir tabak ve içinde birbirinden lezzetli muhteşem görünüşlü tropikal meyveler... Dişlerinizi sulu bir kavuna geçirdiğinizi hayal edin. Hala meyvelerden nefret ediyor musunuz? Sadece belirli bir meyve ya da sebze seçmek zorunda da değilsiniz üstelik, diyet yaparken yiyebileceğiniz bir sürü meyve çeşidi var. Ayrıca her zaman taze meyve ve sebze yemenize de gerek yok. Bu besinleri, kimi zaman dondurulmuş, kurutulmuş olarak da yiyebilir ya da sularını içebilirsiniz. Meyveli yoğurtlar, meyve salataları da diyetiniz boyunca sizi bekliyor.

Sezennl 24-09-2007 09:58 PM

DİYET GÜNLÜĞÜ

Bir kez forma girmeyi aklına koyanlar için kolaylık sağlayacak bir yol yiyecek ve egzersizin günlüğünü tutmaktır. Kendinize şöyle güzel ve canınızın yazmak isteyeceği bir defter alırsanız, bu işi zevkle yapabilirsiniz. Defterinizi aldıktan sonra ilk önce bütün vücut ölçülerinizi yazın. Karşısına da ulaşmak istediğiniz ölçüleri not edin. Sonra sabah kalktığınız andan yatana kadar bütün yediklerinizi, ölçüleriyle birlikte bu deftere yazın. Bunu bir tür kontrol mekanizması olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca yemek yerken moralinizin nasıl olduğunu da not etmenizde yarar var. Gerçekten aç olduğunuz için mi, stresli olduğunuz için mi yoksa mutlu olduğunuz için mi yediniz? Yaptığınız egzersizleri ve ne kadar süreyle yaptığınızı da not alabilirsiniz. Bir saat mi, yarım saat mi yoksa 20 dakika mı egzersiz yaptınız ve gün içindeki genel moral durumunuz nasıldı? Böylece tuttuğunuz günlük sayesinde her gün formunuzu korumak için ne yaptığınızı görebilir ve hedeflediğiniz ölçülere sistemli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Enerjinizi Doğru Kullanın
Kendiniz zorlamadan da kalorilerinizden kurtulabilirsiniz. Bunu için bazı küçük ipuçlarını öğrenmeniz yeterli.

Ağırlık çalışın: Kaslar, metabolik olarak yağlardan daha aktiftir. Yarım kilo kas kütlesi günde 30-50 kaloriye ihtiyaç duyarken yarım kilo yağ kütlesi sadece iki kalori yakar. Bu yüzden kaslarınızı çalıştırmalısınız.

Egzersiz sürenizi iyi ayarlayın: Yapılan son araştırmalarda haftada üç kere 40 dakikalık egzersiz yapan bir grubun, hafta da iki kez daha fazla yağ yaktığı ortaya çıkarılmış.

Kahvaltı şart: Kahvaltıyı atladığınız zaman vücudunuz yarı- ölü derecesinde açlık durumuna geçer.uyandıktan sonra bir-iki saat içerisinde karbonhidrat, meyve ve protein içeren 200-300 kalorilik bir kahvaltı yapmak en iyisidir.

Sigarayı Bıraktığım Zaman Kilo Alır mıyım?
Yapılan çalışmalar sonucu, sigarayı bırakan kadınların %70�nin yaklaşık beş kilo kadar aldıkları ortaya çıkmış. Bunu sebebiyse, günde bir paket sigara içenlerin metabolizmalarının yavaşlaması ve 200 kalori daha az yakmalarıdır. Sigarayı bıraktıktan sonra diyet yapmaya çalıştığınız zaman stresiniz daha da artabilir. Onun yerine fiziksel aktivitelerinizi arttırmanızı öneriyoruz. 200 kalori veya daha fazlasını yakmanızı sağlayacak bazı sporları yapabilirsiniz; yarım saat aerobik, yirmi dakika yüzme ya da kırkbeş dakika yürüme gibi.

Beslenin
Genel Sağlık Bülteni�nde yer alan bir habere göre, çok öğüne bölünmüş beslenme alışkanlığı, kandaki kolesterol seviyesini düşürerek, kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Yeni Zelanda�da dokuzu erkek, onu kadın olmak üzere toplam ondokuz kişi üzerinde bir araştırma gerçekleştirilmiş. Araştırmaya katılan denekler, aynı miktar enerji içeren bir diyeti günde üç ya da dokuz öğün şeklinde uygulamak üzere rastgele gruplandırılmış ve her iki grupta yer alan kişilerin kolesterol düzeylerinde değişiklikler olduğu gözlenmiş. Sonuçta dokuz öğüne bölünmüş bir diyet uygulanan gruptaki kişilerin kan kolesterol seviyelerinde belirgin bir düşüş görülmüş.

Ağrıyan Kaslara Hızlı Çözümler
Isınma: Egzersiz yapmak kasların kısalmasına neden olur.egzersizden önce ve sonra yaptığınız ısınma hareketleri ise, esnekliği arttırır ve gerginliğinizi ortadan kaldırır.
Buz gibi su: Sıcacık bir banyo yapmayı aklınızdan çıkarmalısınız. Soğuk su kan damarlarının büzüşmesini sağlar ve dolaşımı düzene sokar.
Masaj: Yaptığınız çalışma zorlaştıkça daha sık masaj yapmalısınız. Çünkü masaj, stres ve gerilimi azaltmanın en iyi yollarından biridir ve egzersizle birlikte vücudun şekillenmesine yardımcı olur.

Spor Yapmak için En İyi Zaman
Uzmanlar spor yapmak için en uygun zamanın öğleden sonra veya akşamları olduğunu söylüyorlar. Çünkü bu zamanlarda kuvvet ve esneklik dorukta oluyor. Ama eğer yarış gibi bir aktiviteye katılacaksanız, vücudunuzun alışık olduğu ve performansının en yüksek olduğu zamanı değerlendirebilirsiniz.

Göz Egzersizi
Vücudunuzun diğer bütün bölgelerini çalıştırmak için spor yapabilirsiniz ama hiç göz egzersizi yapmayı denediniz mi? Göz egzersizi, göz küresinde ki ve göz çevresindeki kasların gerginliğini azaltan bir egzersizdir. Bunların ilki şöyle: Rahatlama tekniği için gözlerinizi ellerinizle kapatın. Her gün 20 dakika boyunca avuç içlerinizi bombeli şekilde gözlerinizin üzerine kapatın. Bir diğer egzersiz de şöyle: odanın ortasında gözleriniz açık bir şekilde durun. Vücudunuzun üst tarafını öne, arkaya, sağa ve sola olmak üzere 90 derecelik açı yapacak şekilde bükün.

Zayıflama
Fiziksel görünüm her çağda ve her yaşta önemini korumuş. Tıp literatüründe bir hastalık olan şişmanlık psikolojik, sosyal, kalıtsal ve beslenme şekliyle geleneksel çok boyutlu bir sorun. Aslında şişmanlık, beslenme alışkanlığındaki bir tür bozukluk olarak yorumlanmalı. Tedavisi ve önlenmesi pekala mümkün. Öncelikle siz kilolarınızın neden kaynaklandığını, hangi düşmanla savaşacağınızı bilmelisiniz. Sorunu ancak bu şekilde çözüp savaştan galip çıkabilirsiniz. Neden çok yiyorsunuz? Düşündüğünüzde açlık dışında da sebepler bulacaksınız. Yorgunluk, sıkıntı, moral bozukluğu, depresyon, stres, yanlış beslenme, geçirdiğiniz ameliyat ve doğumlar, hormonal ve genetik sorunlardan kaynaklandığı için olabilir mi? Zayıflamanın bir diğer tanımının, gerektiği gibi dengeli beslenme olduğunu unutmamalısınız ve bunu yaşamınız boyunca alışkanlık haline getirmelisiniz.

Fazla kilolar cilt altı yağ dokusunda ki yağ hücrelerinin hem hacim hem de sayı olarak artmasıyla ortaya çıkıyor. Bir kişiye şişman diyebilmek için, normal kilosunun yüzde onbeşi kadar daha kilolu olması gerekiyor. Normal kilonun yüzde 20 fazlası ise �aşırı şişman�ı gösteriyor. Çeşitli yöntemlerle fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Uygulayacağınız farklı diyetlere göre yapmanız gerekenler de değişiyor; bir diyet sistemine göre kalori hesabı yaparak boğazınıza hakim olmak zorundasınız, bir diğerine göre, gönlünüzce yiyerek kilo verebilirsiniz. Ama gerçek olan şu ki; diyet beyinde başlıyor. Buna karar verecek olan kesinlikle sizsiniz, etrafınız değil. Zayıflamaya karar verdikten sonra bunu ne için yaptığınız önemli. Sağlığınız için mi? Estetik için mi? Kararınızı verdikten sonra mutlaka ama mutlaka bir doktor ve diyetisyene başvurmalısınız. Çünkü, her beden tipi özel. Bu yüzden herkesin farklı türde bir diyet yapması gerekiyor.

Kilo alma nedenleri:
Lezzet ağırlıklı beslenmenin ön plana çıkması; kırmızı et ve şarküteri alkol, fazla yağlı, rafine gıdaların tüketilmesi; zaman darlığından dolayı pratik gıdalara yönelinmesi, teknolojik gelişmeler, bedensel hareketlerin oldukça azalması, metabolizmada gereksiz zorlamalar oluşturan vitamin ve doping kullanılması, sinir sisteminin, kendini ağız yoluyla tatmini arzulaması, stres, stres sonucu düşen kan şekerini artırmak için şekerli gıdalara yönelinmesi, düzensiz beslenme, iyi çiğnememe, acele ve ayakta yemek yemek,

Fazla Kilolarla Gelen Hastalıklar
Şişmanlık, özellikle ileri yaşlarda pek çok hastalığın temelini oluşturduğu gibi çok ciddi bir dengesizlik yaratır vücutta.Yüksek tansiyon, şeker, kalp, dolaşım bozuklukları, nefes darlığı, eklem ve kas rahatsızlıklarıyla sosyal ve psikolojik sorunlar hep fazla kiloyla bağlantılıdır. Vücut sisteminin tüm hücrelere kan pompalaması, gıda, oksijen göndermesi ve temizlemesi gerekir. Oysa her fazla kilo bedene ekstra yük getirir ve gittikçe bir yetersizlik başlar. Bu yüzden bir çok doktor şişmanlığın temel bir rahatsızlık olduğunu düşünür.

Ilık Su İçin
Kokusuz, renksiz ve kendine has tadıyla su, milyonlardır hayatımızda ki önemini koruyor. �su gibi aziz olun� dedirtecek kadar baş tacı edilen bu sihirli sıvı vücudumuz için vazgeçilmezlerin başında geliyor. Organizmanın yüzde 60�ını su oluşturuyor.Bunun 2,5 litresi her gün idrar, ter ve solunum yollarıyla tükeniyor. Dolayısıyla vücudun ihtiyacı olan su miktarının 1/3�ünü besinlerden, geri kalanını ise sıvı içeceklerden karşılamalıyız. Bunun da başında su geliyor. Bir günde ortalama 1,5 � 2 litre su içilmeli. Suyun zayıflatıcı özelliğini ise unutmamalı. Ancak ılık veya sıcak içildiği sürece. Çünkü su soğudukça hücre içine girme özelliği azalır ve metabolizmayı hızlandırma özelliği düşer. Sıcak su ise hem hücre zarından içeri rahatlıkla girer hem de yağları eritir. Suyun ısısı arttıkça sahip olduğu kinetik enerji artar ve bu da metabolizmayı hızlandırır.

Bitkisel Çaylar
Organizmayı temizlemek, dolaşımı hızlandırmak, yağları eritmek ve enzimleri harekete geçirmek için bitkilere de ihtiyacımız var. Doğrusunu seçmek ve kullanmayı öğrenmek şartıyla. Bitkiler, zayıflama diyetlerinin destekleyicisidirler. Bitki örtüsü açısından zengin bir ülkede yaşadığımızı unutmayın. Aktarlardan veya herbalistlerden dilediğiniz bitkileri bulabilirsiniz. Yaşamınızı bitkisel çaylarla renklendirerek sağlıklı ve zayıf kalabilirsiniz. En ideali rezene ve adaçayıdır.

Mutlaka Yürüyün
Yapacağınız diyeti herhangi bir egzersizle de destekleyebilirsiniz. Ama ideali en ideali yürüyüş yapma. Üstelik en kolay egzersizde yürüyüş. İstediğiniz her yerde, her zaman yürüyebilirsiniz... Yürümek, duraklamadan, aynı tempoda, aynı adımlarla ilerlemek demek. Yürüyüşten en üst düzeyde yararlanabilmek için bir program dahilinde uygulamalısınız. Saptayacağınız günlerde, aynı saatte yürümeye gayret edin. Vücut biyoritiminizin yüksek olduğu, yani sizin için en uygun ve en enerjik olduğu zamanı seçmelisiniz. Yürüyüş, her şeyden önce kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Bu yeni alışkanlığınızdan ilk kazançlı çıkacak olan kalp ve damar sisteminiz olur. Beyin dokularınız daha çok oksijene kavuşur ve daha sağlıklı düşünürsünüz. Vücudunuzdaki kaslar çalışır, kan dolaşımı harekete geçer, böylece vücudunuzdaki yağlar kasa dönüşmeye başlar. Yağlar kasa dönüşmeye başlayarak forma girersiniz. Fazla kilolardan da yavaş yavaş kurtulursunuz. Düzenli yürüyüş sonunda vücudunuz dayanıklılık kazanır. Yürüyüşün daha pek çok yararları var:menopoza bağlı olarak kırılganlaşan kemiklerin yoğunluğunu korur, tansiyonu düşürür, yorgunluğa karşı direncinizi artırır, stresi ortadan kaldırarak gerilimi giderir, rahat uyumanıza yardımcı olur, vücut kaslarını dinlendirip gevşetmesinin yanı sıra kuvvetlendirerek, enerjik olmanızı sağlar.

Yürüyüş yaparken en ideali spor bir ayakkabı giymeniz; ayağınızın tabanını destekleyen adımların vücudunuzda oluşturacağı darbeleri azaltan ve esnek tabanlı bir ayakkabı seçmelisiniz. Yürüyüş sırasında göğüsleriniz ve omuzlarınız ileride, karın içeride ve dik olmalısınız. Gereğinden fazla ileri hamle yaparak yürümeyin. Adım aralıklarınızın eşit olmasına dikkat edin. Dirseklerinizi çok fazla geniş bir açıyla tutmayın, birbirine yakın olmasına dikkat edin. Yürüyüşe yavaş yavaş başladıktan sonra hızınızı artırın ama bunu asla abartmayın. Vücudunuzun sesini dinleyin; eğer çok yorulduysanız biraz yavaşlayın. Hızlı nefes alıp verdiğiniz halde bu sizi rahatsız etmiyorsa, hızınızı kesmeye gerek yok demektir. Unutmayın, daha uzun yürümek için koşarcasına hızlanmasına gerek yok; on dakikalık tempolu bir yürüyüş beş dakikalık çok hızlı bir yürüyüşten daha yararlıdır.

Sezennl 24-09-2007 10:07 PM

ZAYIFLAMAK İÇİN 10 KURAL

Diyete başlarken önemli olan vermeyi düşündüğünüz kilolar değildir. Hedefe ulaşmak daha önemlidir. Uzmanlar kilo vermek isteyen kişilere 10 önemli kuralı hatırlatıyorlar. Bu kurallara uyarsanız, fazla kilolarınızdan kurtulmanız daha kolay olur. İşte uymanız gereken 10 kural:

1- Kilo verme konusunda gerçekleşmesi imkansız olan hedefleriniz olmasın. Kendinizi belirli bir kiloya ulaşmak zorunda hissetmeyin. Bir iki kilo fazlalığın önemli olmadığını kabullenin.

2- Zayıf olan her kadın seksi değildir. Diyet uygulamaktaki amacınız seksi görünmekse bunun sadece kilo vermekle bağlantılı olmadığının farkında olun.

3- Diyet yaptığınızda vücudunuzun genel şeklinin değişeceğini sanmayın. Kilo verdiğiniz zaman vücudunuz sadece daha ince görünecek. Kilo vermek iri göğüslerinizi ve kalçalarınızı belli bir ölçüde küçültebilir ama bu bölgeleriniz yapı olarak iri gözükmeye devam ederler.

4- Aldığınız kalorilerin miktarını yavaş yavaş azaltın. Yiyeceklerinizin az yağlı olmasına özen gösterin. Mönünüzden sebze ve meyveyi eksik etmeyin.

5- Amacınız kısa sürede çok fazla kilo vermek olmasın. Bu sebeple yaz mevsimine ince girmek istiyorsanız ya da özel bir günde daha ince gözükmek istiyorsanız kilo vermeye aylar önceden başlamalısınız. Tek gıda diyetleri, iradenize, beslenmenize ve vücudunuza zarar verir. Günde 1200-1500 kalori alacak şekilde beslenin ve sürekli hareket edin spor yapın.

6- Diyet sırasında verdiğiniz kiloları geri almamak için sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Sebze ve meyvenin porsiyonlarını artırırken şeker, et, yağ ve unlu gıdaları azaltın.

7- Kalori hesaplama işinizi göz kararı yapmayın. Mutfağınızda bir tartı bulundurun ve yanınızdan hiç eksik etmeyeceğiniz kalori listesine göre hesaplama yapın. Ama bunu yaparken fazla abartıya da kaçmayın

8- Egzersizlerinizi aksatmayın. En büyük kabusunuz egzersiz yapmaksa ve bunu yaparken canınız sıkılıyorsa sevdiğiniz hareketleri yapın. Bunun için haftada üç kez sevdiğiniz bir müziğe ayak uydurarak dans edebilirsiniz.

9- Her gün tartılmayı alışkanlık haline getirmeyin. Haftada bir gün, (günün aynı saatinde ve aynı kıyafetlerle) tartılmanız gerekir.

10- Her gün yediklerinizi not edin. Uyguladığınız diyetten memnun kalmadıysanız notlarınıza bakarak nerede hata yaptığınızı anlamaya çalışın. Bu bilgiler bir sonraki egzersizlerinize ışık tutacaktır.

Sezennl 24-09-2007 10:14 PM

ya zaten bizler yukardakileri ezberledik biliyoruz. ama yinede isteyenlere faydali olsun diye yapistirdim.

benim tek derdim motive olamam anlatabiliyormusyum?
mesela gecenlerde 3 kez acpunture gittim, sagimdan civilediler solumdan civiledir lazerle guya yaglarimi yaktilar ama nedense verdikleri diyet listesini uygulayamadim.
acikinca guya o civiyiyi ileri geri cevirecektim acligim gidecekti ama gitmedi.

neyse o seyleri yazanlar belkide benim kadar seyler bilmiyolar vede kendileri asla ne acapunture gitmislerdir nede sisman olmustular onlar ancak yazi yazarlar sitelerinde urun pazarlarlar neysem.

ben bitki suyu diyeti yapmistim o ise yaramisti hemde fazlasiyla ama simdi onu yapmam cunki yemekde yemem lazim.

acapunturun verdigi listede yemek yiyorsun hastane diyetine cok benziyor hemen hemen aynisi ama onda yumurta yerine 100 gram et yada 150gram tavuk yada 200gram balik vardi. farki yoktu yani. ama bana bir sey olmadi ben yedim durdum.
sanki kitlik gelcek sanki birdaha yiyecek bulmiycam sanki savas cikacak sanki ackalagim birdaha hic ama hic yemek yiyemeyecegimgibi bir hislen herseyi silip supuruyorum.

valla benim diyetle alakali yanlis yada dogru efendim su diyet sunu yapar bu diyet bunu yapar degil bir seye karar verip onui uygulamak zaten ise yariyormu yaramiyormu 1 haftada belli olur.
degilmi.
ama malesefki oruc zamanimiz bende yarin iognelere basliyorum.
hem yarin benim hemsirelere sormam lazim igneleri saatkacta vurmam lazim ben yine oruc tutamiyacagim cunki gunduz olursa igneler vurusamn tutamam oruc.
neyse ya allah buyuktur.

Sezennl 24-09-2007 10:32 PM

ya arkadaslar nerdesiniz ya 44 yediniz ictiniz anladimda afyet olsunda ben valla sohbet etmek istiyorum kimsecikler yok.

bira mayasi duydunuzmu? ama tabletler halinde?

soyle baktimta turk sitelerine yuh yani 3 eroluk biramayasini tam 44milyona satiyolar oldu gozlerim doldu.
birde bira mayasini sismanlayamayanlar kulansin diye yazmislar ya olurmu bira mayasi tok tutar insani ve kani temizler yani zayiflamana yardim eder ama asla sismanlatmaz...

ya nerdesinizzzzzzzzzzzz bu aksam dizide yok. msnimdede kimse yok. ben yalnizmiyim 98569

elif2 25-09-2007 01:33 AM

sezen orda misin ...ben gunlukten cevap yazdim sana ,sende yazarsin dedim ama 4897 4897

Sezennl 25-09-2007 02:41 AM

tabiki gunlukten sana nyazarim seve seve, ama diyet hakinda onemli bilgilerin cevabini buraya yazarsan sevinirimmmm.

ben bira mayasi ictim yemekten once 3tane gunde 3 kere ok? ise yaradi yarabim gunlerdir yememi durduramiyordsum ya biramayasi ise yaradi yada artik yiycek yerlerim kalmadi.

bira mayasinda b vitamini cok fazla var oda sinirleri guclendiriyor, aslinda sigara birakacagimda bana biri demisti biramayasi alda ic hem kanini temizler hem sinirlerine hakim olur hemde b vitamini alirsin demisti neyse buguneymis ...pazar gunu burda carsi acikti gitim zayiflamak icin hap aldim ictim ictim ise yaramadiydi ama bira mayasi bugun ise yaradi istahim azaldi yemem durdu. ianmiycaksiniz ama aksam tabagimi 7aydir ilkdefa yarim biraktim kalktim.

Sezennl 25-09-2007 03:32 AM

sohura kaltim 2 dilim ekmek yedim bir kase yogurt meyveli, zeytin bukadar ve suda icecegim tabiki.

benim midem az duzledi dun hamile gibiydim bisiklet bisiklet bisikletyarin bisikletde surecegim...

elif2 25-09-2007 06:57 AM

bira mayasini hic duymamistim 4897 tabletlerde koku var mi yani mayaya kokuyormu dusun ise yariyorsa bende alirim,,koksada icerim napayim..bide ben spirulina(yunan yosunu) ictim bir ara ,tablet olarak oda metabolizmayi hizlandiriyor...hemde bir cok faydasi varmis vucuda ...

bende step aleti var hergun az yapiyorum,yarindan sonra onun suresini cogalticam,birde evlenmeden once her gece yatmadan 100 mekik cekiyordum (durmadan degil mola vere vere) simdi yine baslayacagim..

senin kilo vermen tup bebek tedavisi icin mecbur mu yoksa sen hamile kalirsam kilo alicam tedirginligiylemi diete basladin dusun dusun insallah bir an once bize burdan mujdeli haberler veririsin wave wave

Sezennl 25-09-2007 10:22 AM

elifcim biramayasanin kokusu yok icmesi kolay suyla. bier giest bunu webde yaz sana holandaca cikar ama sizin dili bilmiyorum cilgin897 bu biergist yani biramayasi seni tok tuyor sinirliysen sakinlesiyorsun yani bana sigara biraktigimda tavsiye etmislerdi vitamin olarak vede egerki agir diyet yaparsan bunu icerek iste sinirlerine hakim oluyorsun....yossun felan ben hic icmedim cunki haplara karsiyim zayiflamak icin cilen haplara ama busene valla hap map neolursa icmeye raziyim.

tupbebekicin evet kilo vermek istiyorum cunki kilolularda zaten hamilelik zor oluyor 1cisi sigara 2cisi fazla kilo dogurganligi azaltiyor.
cocuk yapmak icin bedenm olcun 36 yada 38 olacak benimse 42 beden. gerci oyle tombul felan degilim ha ok kilo aldim ama aman aman bende buhalde soikaga cikamam diye birsyeim yok sadce benim gobekte suguibu birsey birikti gobekte ve midede ama vucudmun diger yerlerinde oyle degil. ben buhale hormon igneleriyle geldim. ve yarin ayni ignelere tekardan basliycam ve gercekten yarindan sonra herseyime dikat etmem gerekiyor.o ignelerle beraber tekaradan kilo almak istemiyorum.
ve insallah hersey yolunda gider ve insallah budafe hamile kalirim 96 96 96 96

bende step yapsam iyi olur evde var step aleti. aslinda spor okulana yazilsam iyi olur ama bakalim napcam.

meyra 25-09-2007 11:23 AM

Merhaba arkadaşlar, Öncelikle sağlıklı ve mutlu bir gün diliyorum. Bu sabah gözlerime inanamadım. Size kendi kilo tecrübemi anlatmıştım. Sizlere 3 ayda 7 kilo verdiğimi söylemiştim. O üç ay yarın doluyor. Ve benim verdiğim kilo totalde 8 kilo olmuş. Benim hala yaklaşık 10 kilo daha fazlam kaldı. Sigarayı bırakalı ise 10 gün ve bu o süre içinde değil kilo almak 1 kilo vermek beni anlatamayacağım şekilde motive etti. Dün akşam iftardan sonra iftar menüm açılış 1 hurma, 4 kayısı 1 bardak su 1 kase yayla çorbası bu arada yaklaşık 15 dk kalkıp dolaştım. arkasından 1 porsiyon fırında yağsız susuz ızgara ( 1 küçük patates, 2 yeşil biber, 1 orta domates ve 1 ad derisi soyulmuş tavuk but) 1 porsiyondan daha az karışık salata. sos olarak içine zeytinyağı, az elma sirkesi az limon ve tuz) yaklaşık 1,5 saat sonra da 4 ceviz kırdım yedim. bu arada su içmeyi ihmal etmedim. (hergün en az 2,5-3 lt dolduruyorum.) tekrar 1-1,5 saat kadar sonra 1 sap üzüm yedim. arada 1 bardak şalgam suyu (0 kalori ve yağları yakma özelliği var) yatmadan öncede yaklaşık bir su bardağının dörtte 3 olarak yoğurt yedim. Sahur yemeğinde ise 3 ad kayısı, 2 kupa çok açık çay, 1 dilim ekmek 4 zeytin ve peynir yedim. Kahvaltı arkasından 1 dilim kavun da araya sıkıştırdım. Ramazan boyunca Yaklaşık hergün aynı kalori miktarlarına yakın alıyorum. Hiç aç kalmıyorum. Hatta 2 günde bir 1 küçük kase dondurma da yiyorum. (Şu an yediğim tek tatlı diyebilirim.) Yoğurt günde yaklaşık 250 gr kadar yiyorum. (yağsız) Ve hiç anlamadan kilo vermeye devam ediyorum. Yaşım 45 oldu. Metabolizmamın artık yavaşladığı dönem. Anladığım kadarıyla hepiniz benden daha gençsiniz yani bana nazaran daha şanslı durumdasınız. Yani kilo verme hızınız bana göre daha hızlı gerçekleşecektir. Gerçekten işin sırrı öncelikle motive olmak, arkasından sağlıklı beslenmek ve bunun yanı sıra hoşa giden bir etkinlikte bulunmak (yürüyüş, bisiklet, yüzme, step, aerobik,plates, dans neden hoşlanıyorsanız herhangi biri) Ben başaracağınıza inanıyorum. Ben bilgisayara fırsat buldukça girebiliyorum. O nedenle yazılarınızı anlık görme şansım olmayabilir. Hepinize selamlar ve sevgiler.

Sezennl 25-09-2007 11:44 AM

ya meyracim sana nazar degmesin nazar boncugu bulamadim sana masallah. meyracim ben oncelerden yiyen biri dgeildim problimde orda ben bir ogun yerdim ve agizma kahve sigara su harici birsey sokmazdim yilarca yagsiz kuru bir kisi olarak gezdim durdum. deniz kenarlarinda bana kardeslerim hep derdiki abla ne yagin var nede selulutun nede birseyin derlerdi tani tupbebektedavisine kadar ay benkendime naptim etim bilmiyorum ama odur budur herdayim yiyorum vede icyorum.

sigarayi biarktikya eniyisi o bos ver kiloda neymis veririz. sen ozaman onceden baya yemek yiyenlerdenmisin oylemi? cunki saydiklarini ben yiyorum kilom ondan hehehehehhe
benim yasim 39 oldum ve halla bebek bebek diye turturdum.
neyse canimiz sagolsun.

Meyracim bizim enguzel yaptigimiz sey sigara birakmamiz aferim bize nazarboncugu takalim valla nazar degcek bize. 25889 25889 25889

ben sigarayi unutmaya basladim yavas yavas. bir kiz yazmis diyorki tam 5 ay ruyalarimda iciyordum yak birtane sigara diye ses yakiyordum diyor aklima gelinbce atiyordum sigarayi aman birtanden birsey olmaz diyordu o ses diyor ama artik gormuyormus 6ti ayi dolmus ve akciyerleri o 7bucuk kilo olan zifti atmaya baslamis vucudundan.

sen daha ruya gormesin daha yenisin ruyayi 3 haftadan sonra goryorsun cok ilgnc ha guluyorsun sadce seni beynin kandirmaya calisyor gul gec.

meyra 25-09-2007 02:51 PM

Sezencim, Hakkaten ben hayatım boyunca hep acayip iştahlı olmuşumdur. Emekli olmadan önce arkadaşlarla masaya oturduğumuzda herkesin ağzı bir karış açık bakmaları da benim gizli gizli hoşuma giderdi. Çünkü ben minyon ve incecik bir yapıyla bu aşırı beslenmemin nasıl olabileceği onlar için olağan üstü birşeydi. Yiyordum ama kilo almıyordum. (Şu anda zararlı olduğunu bildiğim ve yapmaktan kaçındığım herşeyi yiyordum. Ben biyolojik bir öğütücü olarak tanımlıyorum kendimi) Her ne olduysa bundan 3 yıl evvel işlerimle ilgili psikolojik sıkıntılar yaşadığım dönemde oldu. Bu aşırı yemek yeme olmasına rağmen düzenli öğün alışkanlığım vardı. Ve her ne sebep olursa olsun bu öğünlerin gecikmesi mümkün değildi. İşte bu dönemde öğünler arası atıştırma olaylarım başladı. Çünkü midemde hep kazıntı ve açlık hissetmeye başlamıştım. Kalori bombası olan çikolatalı gofretler, bisküviler, kekler, tatlılar, çikolatalar, yedikçe yiyordum. Öğün diye bir şey kalmamıştı. Önce hareketsizleşmeye başladım. Kilolar yavaş yavaş gelmeye başladı. Kilolar geldikçe sindirim sistemimde çökmeye başladı. Mide ağrıları yüzünden uyuyamaz duruma geldim. Neyse sonunda Tıbba başvurmak zorunda kaldım. Ülser, İleri derecede reflü, (hatta doktorum ameliyat diye tutturmuştu) ve spastik kolon. Ülsere neden olan hp pylori denilen bir mikroptan şüphelendiler. Ama sonuçlar negatif çıktı. Aşırı stress sonucu bu yaşadıklarım oluşmuş. Tedaviler sonucu Ülserim geçti. Reflü zaman zaman rahatsız etse de yine de eskiye nazaran daha iyi. Ve o dönemde doktorumun benim bir an evvel sigara içmemden vazgeçmemi yoksa daha kötü olacağımı bildirdi. Ama nerdee... O durumda bile içtim. (Şimdiki aklım olsa içermiyim. Zaten o nedenle tedavim çok uzun sürdü.) Bu arada emekliliğimi doldurdum ve emekli oldum. Hayatım gittikçe güzelleşmeye başladı. Aile hayatımdan tut sosyal hayatıma kadar. Resim dersleri almaya başladım. Spora başladım. Kilo vermeye karar verdim. Ve EN ÖNEMLİSİ SİGARAYI BIRAKTIM.. (Bu arada Biliyormusun ben rüya görmeyeceğim.öyle umut ediyorum. Çünkü senelerdir rüya görmüyorum.) Ya aslında ben size basit bir iki hareket önerecektim. konu nerden nereye gelmiş. hemen unutmadan yazayım. belki ilgilenenler olur.

Yürüyüşten sonra yaptığım birkaç hareket var.
Bunlardan bir tanesi sopalı bir hareket.
yaklaşık 1,5 mt uzunluğunda sert bir sopayı omuzlarına koyup kollarını üstüne atıyorsun (korkuluk gibi) ve kalçadan yukarı hızlı ve tempolu bir şekilde bir sağa bir sola dönüyorsun. Ne kadar yapabilirsen.
İkincisi ayakların hafif açık aslında kapalı da olabilir sağ yana 20 kez sol yana 20 kez esniyorsun. üçüncüsü ayaklarınla yer silme hareketi ve twistin karışımı. Marley üstüne kaygan bir bez parçasının üstünde yer siler gibi twist yapıyorsun ben en fazla 5 dk yapıyorum.
Birde bildiğimiz mekik. onu da 50 kez yapıyorum. Bel ve göbek bölgesinde bende mucizeler yarattı. Ve hiç masrafı yok. Bunu da arkadaşlarla paylaşmak istedim.

Sezennl 25-09-2007 03:14 PM

meyracim sagol yazdiklarini harfiyen ben uygulayacagim. beni arasira itir cunki ben su anda depresyondayim. sen iyisin masallah sinirlein kuvetli. mesela sen isten cikinca yani emekli olunca baya mutlu olmussun bense mutlu olmadim iste yataklara dustum ya neyse benimle senin aranda dunya kadar fark vardir yasam farki cunki benim kolay gecmedi hem calistim hem okudum hem 4 kardesime annelik babalik yaptim hemde esimle hemde cevremle ugrastim zaman geldi kardesler buyudu evden uctular esimle paylastigimiz hicbirsey kalmamis ayrildim ismide yapamaz hale geldim evimdede nasil gunluk yasanir bilmiyirdum ama simdi pcdeyim cogunlukla disari cikiyorum alis verismi yapiyorum dun neler aldim neler ama sigara icin atigim parayla ha ekstira degil....
yarin ignelere basliyacagim iste boyle

tulu 25-09-2007 04:24 PM

Ablalarım,45 kilonun üstüne çıkamıyorum. b456 Bir ara kullandığım antideprasan ilaçlarla 48-49 u gördüm, mümkünse bana 4 kilo gönderin.tabi her biriniz 4 kilo değil.Toplam 4 kilo olsun! aa34 Kiloyu bu kadar sorun etmeyin bence, çünkü kafanızda sorun olmaya devam ettikçe alırsınız.Bırakınız kendinizi, zaten vücut kendisini rahat hissettiği kiloya kendiliğinden inecektir.Sürekli düşünerek, blokaj yaratıyorsunuz bunu farkına varın.Ben mesela, işim varsa aklıma yemek yemek gelmez asla.Ha zayıfım diye sorun ediyor muyum asla!Köpeklerin beni toprağa gömme eğilimine rağmen bunu kafama takmıyorum.(Bornova rüzgarını bilenler bilir, bir gün gözümü yunan adalarında açıcam. aa34)Sonuç olarak bir şeyi çok fazla düşünür ve isterseniz, kendi kendinize engel koyarsınız.Sezencim senin durumun farklı, o hormon iğnelerini bana vursalar ben de olurum 70 kilo.Adı üstünde hormon iğnesi bunlar.Bence sen bunları sorun etme kendine, hayırlısıyla şu çocuk olsun, düzenli emzirdiğin takdirde bir yılda o kiloları verirsin.Çünkü hormon seviyende normale düşecek.Canını sıkma tatlım.Ayrıca incecik olmanın bir anlamı yok, valla bakın insanın ölüverecekmiş gibi canı gidiyor.Kilolu olmak da güzel.Hayatı tadında yaşayın yaa!Boşverin kiloları, onlar gelir, gider.Siz stres yapmayın yeter.Kendinizi olduğu gibi kabul edin.

bubu 25-09-2007 05:52 PM

Sezen anladığım kadarıyla bira mayasını tablet olarak almışsın..Bira mayasının içide bol miktarda krom varmış.ben başka bir siteden biliyorum.orada krom kapsülüyle zayıflayanlar vardı .Hatta ben de alacaktım. ramazandan sonraya bıraktım.Kan şekerini yükselttiği için şekerli gidalar ekmek,hamurişlerinden yedirmiyormuş .Krom kapsülünü de deneyebilirsin.
Herkesin bugün diyeti umarım koly geçmiştir hismileyhoşçakalın

elif2 25-09-2007 06:57 PM

sezencim bu spirulina zaten zayiflama ilaci degil..ayni bira mayasi tabletinin satildigi reyonlarda vitamin ve vucuda vitamin vermesi amacli satiliyor ..ama metabolizmayi hizlandirdigi icin zayiflamak icinde kullaniliyor,en iyisi internette spirulina yaz oku..ben galiba ona baslayacagim,cunku metabolizmayi hizlandirirken vitamin ihtiyacinida karsiliyor.. hismiley

Sezennl 25-09-2007 08:14 PM

valla kizlar o cgromdanda aldim tok tutuyormus vede tatli istegini kesiyorumus benden kesmediler valla dun aksam kesilirgibi oplmustu ama sabah sabah oldum oldum dirildim..ben nekadar cani tatli midesine duskun biriyim ya

shamanic 26-09-2007 12:23 PM

tavsiye

Sıcak Su…

Çinliler çok sıcak su içerler … Bol Bol Sıcak Su …. Bütün gün, her gün !

NEDEN bol sıcak su?

Çay veya su bazlı içeceklere benzemeyen şekilde, bol su mide yüzeyinde kan akımına direkt olarak emilen birkaç maddeden biridir. Beden suyu diğer bileşenlerden ayırmak zorunda kalmaz.

NEDEN Sıcak Su?

Çinliler, 40 yaşından sonra oda sıcaklığından daha soğuk olan hiçbir şeyin bedenlere alınmaması gerektiğine inanırlar. Çünkü normal yaşlanma fiziksel değişimler üretir:

a) Kan damarları daha az elastik olur ve içindeki birikim nedeni ile çapı küçülebilir, bu nedenle yüksek kan basıncı oluşabilir ve kan dolaşımı problemleri ortaya çıkabilir (dondurma başağrısı sendromu)
b) Sindirim sistemi (büzgen kas, barsaklar ve kolon) da daha az elastik olur, sindirim sorunlarına ve kabızlığa neden olur.

Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir. Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :

1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – Iç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir, daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ile birleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR IÇMELI? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK IÇMELI

Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

Dr. Susan Lee-Smith RN, PhD,

shamanic 26-09-2007 12:35 PM

tavsiye

rekor kıran bir adamla ilgili haber okumuştum geçenlerde.. gerçi çok hızlı kilo vermek bana sağlıklı ya da doğru bir yol gibi gözükmüyor ama noter tasdikliymiş..
ilgili link aşağıda.. merak edenler için..

http://www.vucudunsifresi.com

http://www.zayiflama.org

tulu 26-09-2007 02:48 PM

Sıcak su çok işe yarıyor ayrıca da tok tutuyor, rahatlıkla deneyebilirsiniz. 44

uzunoğlu 26-09-2007 03:06 PM

ben de sabahları içiyorum sıcak suyu bir de keten tohumu yiyorum yanında kardeşim bu sayede bayağı kilo verdi ama henüz bir etkisini göremedim ağla ağla

bubu 26-09-2007 09:13 PM

Nasıl gidiyor kızlar diyet ben kilo veremedim daha .Ramazan olduğu için sanırım.Yeşil çaya devam ayrıca içine zencefil+zeytin yaprağı+funda yaprağıda ekledim.Benim metabolizmam yavaş çalışıyo herhalde.Vücudun şifresine göz gezdirmiştim pek birşey yok .Ayrıca 500ytl veriyormuşsun kilo bekçiliği yapıyorlarmış.yani bana para tuzağı gibi geldi.Sezen Türkiyede 7ytl olduğunu hangi sitede gördün yazarmısın.solgar ve gnc krom kapsülü 33ytl olduğunu biliyorum ama... Sezen hastane diyetimi yapıyorsun Elif spirulinayı nezaman kullanıyorsun sahurdamı içiyorsun?Bende vardı devam etsem etsem mi acaba bilemiyorum. Deneyimlerinizi sizde yazın hoşçakalın hismiley

Sezennl 26-09-2007 11:02 PM

YOK BABUCUM BEN HOLLANDADAN ALDIM 4EROYA CHROOM VE DAHA UCUZADA BIRAMAYASI. BEN TURKFIYATINA GORE HESAPLADIM AMA BILMIYORUM TURKIYEDE FIYATLAR HERZA dusunMAN K..... ANLADINIZ SIZ ONU SINIROLUYORUM YA BEN TURKIYEDE TUPBEBEK ICIN KLULANDIGIM IGNENIN TEKINE 480MILYON VERIYORDUM YANI 250ERO VE 2KEZ KULANIYORDUM. AMA BURDA IGNENIN TANESI 40EROYA BILE GELMIYOR DAHA UCUZ TOBE ESTAFURULAH NEKADAR KOTU YA TURKIYEDE YASAMAK MAASLAR 500MILYON IGNEDE 500MILYON NEYSE.

BABUCUM BILMIYORUM NERDE SATILIYOR AMA PAHALI DEGIN RAKAM.

KURBAY OLUR BENDE 13KILO VAR VEREYIM HEMEN SANA:p

shamanic EVET BU SICAK SUYU ICINE VEDE SU HASTANE DIYETINI YAPAN 2 YAKINIM INCELDILER BIRDAHADA KILODA ALMIYOLAR. SICAK SUYU BAYA ICIYOLARDI AMA BIZMKILER KAYNATIP ICIYOLARDI:)) AMA ISE YARIYOR TESEKURLER HATIRLATIGIN ICIN UNUTMUSTUM HEMEN SICAK SUYUMU ALAYIM.

EVET O SITE PARA TUZAGI SOYLE INBCELDIMDE ADAMIN YUZU VE ZATEN VUCUT AYNI DEGIL KILIP YAPISTIRLMIS. COK BELLI HEM NOTERTASTIKLI DERLER NE YANI SAHTE DIYEMEZLRMI ADAMLAR SAHTE DIPLOMA YAPIYOLAR SAHTE NOTER TASTIGI EDEMEZLERMI HEHHEHE COK SACMA BIR SITE BEN ONCEDEN GORMUSTUM O SITEYI

BEN 1 KILO VERMISIM AMA ALMISIMDIR BUGUN CUNKI COREK YAPTIM YA COK GUZELDI AZICIK KACIRDIM AMA YEMIYCEM DAHA. ISTE DEVAM ETSEM DIYETE VERIYORUM BEN. BOZMAMAM LAZIM ASLINDA AMA NEYSE.
BOZUNCADA BOZDUM HADI YIYIM DIYE GIRISIYORUM:p

Sezennl 26-09-2007 11:03 PM

Alıntı:

yeliz Nickli Üyeden Alıntı
ben de sabahları içiyorum sıcak suyu bir de keten tohumu yiyorum yanında kardeşim bu sayede bayağı kilo verdi ama henüz bir etkisini göremedim ağla ağla

YELIZ NEZAMANDIR BASLADINKI SEN ETKISNI GOSTERMEDI?

25emel 27-09-2007 10:45 AM

arkadaşlarr büyük harfle yazı yazmak yasak hismiley

bu arada bende basladım sıcak su içmeye zaten çayla falan aram yoktur ben bir suyu birde yogurdu bayıla bayıla yer-içerim 44

Sezennl 27-09-2007 11:08 AM

emelcim tamam canim daha buyuk hafr hic kulanmayiz dusun bende sabah sabah sicak su ictim bakalim ne olacak

elif2 27-09-2007 03:52 PM

arkadaslar ben ve oglum grip olduuk sigrt56 bad45 simdi rejime gerek kalmadi zaten canim bisey istemiyor ve cok basim agriyooor tuh788 tuh788 tuh788

asisler 27-09-2007 05:25 PM

UMUT SEÇİMLERİNİZDE YATMAKTADIR....

yakamoz 27-09-2007 05:59 PM

Elif geçmiş olsun, sana ve oğluna acil şifalar diliyorum

shamanic 27-09-2007 08:52 PM

geçmiş olsun elif .. acil şifalar hem oğluna hem sana ..bu sanal çorbanın içine bol şifa ekledim afiyet olsun ... onayihttp://members.home.nl/verzameling/baby/enfant_50.gif http://members.home.nl/verzameling/baby/bebe01.gif

bubu 27-09-2007 09:36 PM

Elif sana ve çocuğuna geçmiş olsun.İnşallah hemen iyi olursunuz

Sezennl 28-09-2007 03:03 AM

Elifcim allah sana ve cocguna acil sifalar versin naslsiniz iyimisniz? halla oructuyormusun hasta hasta? lutfen kendine iyi bak cunki sen annesin sen iyi olacaksinki onada bakabileceksin..seni ve cocgunu opuyorum ve acilsifalar diliyorum sizlere

Sezennl 28-09-2007 03:05 AM

Alıntı:

elif Nickli Üyeden Alıntı
arkadaslar ben ve oglum grip olduuk sigrt56 bad45 simdi rejime gerek kalmadi zaten canim bisey istemiyor ve cok basim agriyooor tuh788 tuh788 tuh788

elifcim basin agriyorsa eger 2tane limonu SIK ve ic basinin agrisi hemen gecer. bas agrisi vucuda az su girerse oluyor su icmeyi ihmal etme..zaten az ye girpkene bol su ic ve temiz hava al yuru allah acil sifalar versin byee

Sezennl 28-09-2007 03:06 AM

benim kilo verme isim devam ediyor ama hergun birleri geliyor yada davet ediliyoruz insanlar ramazanda nasil kilo verebilirki...ama ben halla 1 kilo verdigimle kadlim daha devam ediyorum kilo vermeye. yuruyorum bol bol sicak su icyorum elma sirkesi limon ihmal etmiyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:58 AM.