Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Karanlık Korkusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/karanlik-korkusu/)
-   -   Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/karanlik-korkusu/1064-karabasan-gormenin-bilimsel-aciklamasi.html)

hayatimdegisti 21-03-2007 03:53 PM

Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması

Karabasan dediğimz uyandıktan sonra hareket edememe bağıramama halidir.Bağırmak istersiniz sesiniz çıkmaz.Kıpırdayamassınız sanki bir şey göğsünüze bastırıyor gibidir.
Bu duruma karabasan denilmektedir ancak bilimsel açıklaması farklıdır.
Uyku sırasında kalkıp dışarıda dolaşmamız için beynimizin bir kilitleme mekanızması vardır.Burada amaç uykuda dolaşmayı engellemektir.
Eğer bu mekanizma olmasa idi uykuda dolaşırdık.Zaten bu mekanizmada sorun yaşayanlar uyurgezerlik denilen sorun ile karşılaşırlar.
Bir uyanırlar kendilerini başka bir yerde bulabilirler.Hatta gece uyanıp uykuda pencereye çıkıp cam silenler bile vardır. y789

İşte bazen uyandığımızda bu mekanizma hala çalışıyor ise hareket edemeyiz.Biz uyanmışızdır ancak beynimiz hala bu kilit mekanizmasını çalıştırmaktadır.
Bu gibi durumlarda ise korkarız doğal olarak.

[youtube=425,350]ZwACxfQblbQ[/youtube]

pisimbat 21-03-2007 07:37 PM

uyrgezerlik hali bende de vardı en son balkonda uyandım yıllar önce 14 yaşında falandım sonra hiç olmadı ,ama uykumda konuştuğumu söylüyorlar dusun 44

skorpy 21-03-2007 07:52 PM

bendede yıllar önce olmuştu uyandım ama hareket edemedim bu bikaç saniye sürdü ama saatler gibi geldi bir kaçgün uyumak için yattığımda korktum ama bir daha olmadı şükür :)) hismiley

Goldragoon 08-06-2007 01:36 PM

Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması

benim hatırladığım en korkuncunda 5 dk kıpırdayamamıştım... öğlene kadar uyumuştum bi baktım bişiler oluyo (genelde uyurkende etrafı kolaçan etme özelliğim vardır)
karşımda kendimi görüyodum korktum... dua sure felan derken dilim biraz çözüldü... sonra bişiler daha oldu derken bi daha bi geldim (tabii ki o an aklımda benden çok cin olduğu mantığı vardı ve muhtemel yarı uyanık kabus görmüştüm ama ne kabus...) elimde elektrikli testere... tabii sonrasını tahmin edersiniz... doğruyodu hatta baya bi doğramıştı ama o kadar vakitte sadece eziyet olsun diye doğramıştı (tabii daha önce kimseyi öyle kesmediğimden bana öyle geldi) bileğim kesilmiş bağırsağım yaptığı küçük manevra sayesinde suratımda (biraz iğrençti kabul ediyorum ama temizdi utananadam).... falan filan...
cin gördüm diyebilirim...
düşünseniz nasıl korktuğumu anlardınız...
tabii hareket eder etmez evden kaçtım hemen soluğu annemin yanında aldım... şaşkın

25emel 08-06-2007 06:59 PM

hımmm ilginç dusun

farkvar 06-11-2007 09:59 PM

bu ne yaaa odanın ışığı açtım bı an

Sezennl 06-11-2007 11:39 PM

karabasini yasayan bilir kilitle felan alakasi yok valla atakan abi kanin beyne gitmemesi yuznden oluyormus bir saniye yada bir dakika tam bilmiyorum kan tam dolasmayinmca oluyormus. ben bunu cocuklugumdan beri yasarim ve okadar cok hikayem varki yazam roman kitap olur ama en son ben buldum karabasanimi, buldugumndan beri gelmiyor artik gelmesinide zaten istemiyorum ama ben cozdum. dilerim herkez kendi karabasini cozer.

pakguc 07-11-2007 10:26 AM

ben yıllarca bunu yaşadım, neredeyse her ay karabasanla uğraşırdım..
son 1 senedir hiç karşılaşmadım kendileriyle... aa34

ama hemen her gece uykumda konuşurum, hatta ev arkadaşımda uykusunda konuşur ve bize gelen arkadaşlar gece sohbet ettiğimiz söylerdi aa34 aa34 aa34 aa34

25emel 07-11-2007 12:38 PM

Alıntı:

izumi Nickli Üyeden Alıntı
ben yıllarca bunu yaşadım, neredeyse her ay karabasanla uğraşırdım..
son 1 senedir hiç karşılaşmadım kendileriyle... aa34

ama hemen her gece uykumda konuşurum, hatta ev arkadaşımda uykusunda konuşur ve bize gelen arkadaşlar gece sohbet ettiğimiz söylerdi aa34 aa34 aa34 aa34

aa34 aa34 aa34 aa34 anı evde kalsak kesin sıkılmazmışız yahu aa34 aa34

pakguc 07-11-2007 12:52 PM

hakkaten khkh56 khkh56 khkh56

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:22 PM.