![]() |
Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması Karabasan dediğimz uyandıktan sonra hareket edememe bağıramama halidir.Bağırmak istersiniz sesiniz çıkmaz.Kıpırdayamassınız sanki bir şey göğsünüze bastırıyor gibidir. Bu duruma karabasan denilmektedir ancak bilimsel açıklaması farklıdır. Uyku sırasında kalkıp dışarıda dolaşmamız için beynimizin bir kilitleme mekanızması vardır.Burada amaç uykuda dolaşmayı engellemektir. Eğer bu mekanizma olmasa idi uykuda dolaşırdık.Zaten bu mekanizmada sorun yaşayanlar uyurgezerlik denilen sorun ile karşılaşırlar. Bir uyanırlar kendilerini başka bir yerde bulabilirler.Hatta gece uyanıp uykuda pencereye çıkıp cam silenler bile vardır. y789 İşte bazen uyandığımızda bu mekanizma hala çalışıyor ise hareket edemeyiz.Biz uyanmışızdır ancak beynimiz hala bu kilit mekanizmasını çalıştırmaktadır. Bu gibi durumlarda ise korkarız doğal olarak. [youtube=425,350]ZwACxfQblbQ[/youtube] |
Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması uyrgezerlik hali bende de vardı en son balkonda uyandım yıllar önce 14 yaşında falandım sonra hiç olmadı ,ama uykumda konuştuğumu söylüyorlar dusun 44 |
Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması bendede yıllar önce olmuştu uyandım ama hareket edemedim bu bikaç saniye sürdü ama saatler gibi geldi bir kaçgün uyumak için yattığımda korktum ama bir daha olmadı şükür :)) hismiley |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması benim hatırladığım en korkuncunda 5 dk kıpırdayamamıştım... öğlene kadar uyumuştum bi baktım bişiler oluyo (genelde uyurkende etrafı kolaçan etme özelliğim vardır) karşımda kendimi görüyodum korktum... dua sure felan derken dilim biraz çözüldü... sonra bişiler daha oldu derken bi daha bi geldim (tabii ki o an aklımda benden çok cin olduğu mantığı vardı ve muhtemel yarı uyanık kabus görmüştüm ama ne kabus...) elimde elektrikli testere... tabii sonrasını tahmin edersiniz... doğruyodu hatta baya bi doğramıştı ama o kadar vakitte sadece eziyet olsun diye doğramıştı (tabii daha önce kimseyi öyle kesmediğimden bana öyle geldi) bileğim kesilmiş bağırsağım yaptığı küçük manevra sayesinde suratımda (biraz iğrençti kabul ediyorum ama temizdi utananadam).... falan filan... cin gördüm diyebilirim... düşünseniz nasıl korktuğumu anlardınız... tabii hareket eder etmez evden kaçtım hemen soluğu annemin yanında aldım... şaşkın |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması hımmm ilginç dusun |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması bu ne yaaa odanın ışığı açtım bı an |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması karabasini yasayan bilir kilitle felan alakasi yok valla atakan abi kanin beyne gitmemesi yuznden oluyormus bir saniye yada bir dakika tam bilmiyorum kan tam dolasmayinmca oluyormus. ben bunu cocuklugumdan beri yasarim ve okadar cok hikayem varki yazam roman kitap olur ama en son ben buldum karabasanimi, buldugumndan beri gelmiyor artik gelmesinide zaten istemiyorum ama ben cozdum. dilerim herkez kendi karabasini cozer. |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması ben yıllarca bunu yaşadım, neredeyse her ay karabasanla uğraşırdım.. son 1 senedir hiç karşılaşmadım kendileriyle... aa34 ama hemen her gece uykumda konuşurum, hatta ev arkadaşımda uykusunda konuşur ve bize gelen arkadaşlar gece sohbet ettiğimiz söylerdi aa34 aa34 aa34 aa34 |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması Alıntı:
|
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması hakkaten khkh56 khkh56 khkh56 |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması ne kadar keyiflisn bugun emel nereyi acsam bir espri yapmisin aman allah nazarlardan korusun 96 |
saol hayatım cemii cümlemizi nazarlardan korusun. nöbete gidicem ya bugün b456 nöbet öncesi sendrom bu girlhaha |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması gecenlerde bişey beni uyurken sarstı titredim uyandım hayırdır inşallah ::/ |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması aaannecimm.ben bi kere uyandiğimda dizimden alti tutmuyordu ve bir sebepte yoktu rahat bir pozisyonda yatmiştim.. kapi calmişti ben nedense hic takmadim uyanamadim tam sanirim.ne bileyim.. kapiya kadar emekleyerek gidip gayet sakin acmiştim.sonrada ayaga kalkmiştim.gelen kişi yere doğru bakmak zorunda kaldi sadece smil56 umarim basan masan yoktur. smil56 |
|
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması bikerede noldu biliyonmu yatıyorum gayet normal ellerim yastığım altında sırt üstü yatıyorum aaa bi ağırlık çöktü üstüme sağ tarafımdan parlak bi ışık geldi ellerimi çıkartmak istiyorum yastığın altından çıkaramıyorum uğraştım cektim bi baktım bileklerim var sadece ellerim yok çığlık atmak istedim atamıyorum sesim çıkmıyo sonra kendime geldim baktım kardeşim hala tv izliyo çok korkmuştum |
belki elllerin uyumustur.benim yastik altina koyunca hep uyusur. b456 yatmaya da az kaldi.yusuf yusuf.. b456 bildigim butun koruma dualarindan okuyayim bari. ttli3 |
|
yaa arkadaşlar bir çok gece yanlız yatmak zorundayım..tıpkı bu gece olduğu gibi...yani ben şuan gerçekten yusuf yusuuuff hatta yuuuuuuuuusuuuuuuuuuuff oldum yane...gece gece ne gereği var ki..hani okumayım diyorum merak varya şu bendeki olmaz olası..nolcak şimdi?iyi sabaha kadar burdayım bu yazıları yazanlar da uyumasınlar lütfen...ceza veriyorum..şimdi yeni bir bölüm açıcam..konusu;üyelere verilecek cezalar olacak.aramızdan bir hakim,bir kaç avukat,falan seçelim..mevzuları orada görüşüp karara bağlayalım..hakim ne ceza verirse ona uyalım.. korkmayın canımmm cezalar bize ancak ödüldür bu sitede...hadi bekliyorum.. khkh56 khkh56 khkh56 |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması http://www.ortopedidoktoru.com/karikatur8.jpg ev mahkemesi girlhaha arkadaşlar olur öle şeyler bazen... çok sık tekrarlamıyorsa fazla üzerine yoğunlaşmayın... bide mümkün olduğunca hiç biyeriniz açıkta kalmayacak şekilde yorgana sarılıp yatın... http://nojive5.typepad.com/photos/un..._up_smiley.gif banada bazen gelirler.. geldiklerinde derim ki aa ben niye senden korkuyım sen benden kork... her horoz kendi çöplüğünde öter .. burası benim çöplük kış kışş kıştt... http://www.pecete.net/i/erdil_yasaro...hahanooldu.jpg |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması ewet shamanic en büyük korkum geceleri bişeylerin gelebilcek olması.... bu aralar çok tırsıyorum her şeyden..gece çok dolanıyorum..bu normalmi sence... hatta uyuyamıyorum..her kes hor hor uyurken,uyuyamamak çok sinir.... sadanim sadanim sadanim sadanim |
haha aa34haha süpersin sen aa34 aa34 aa34 |
|
ewet canım çalışıyorum... dusun |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması ben çalışmazken senin gibi oluyodum çalışırken yıkıldığım yerde kalıyomda ondan sordumdu ark5 |
hayır canım, benim derdim gece çok kalkmam..işim çok zorlamıyor beni,şükür kafamada taktığım bişey yok.... gece her kez uyurken sessizlik beni tedirgin ediyor,ama oda geçti sayılır.... bu konuda beni rahatlattığı için ayrıca hayal ablamada teşekkür ediyorum.... ah be ablacım kızıyorum kendime.....neden daha önce aramadım diye ...canım yaaa tekrar sağolasın 96 |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması canım benim bir şey değil..inan bana spiritüel hayatında mantıklı açıklamaları var..anlatılanların etkisinde kalmamaya bak..dediğim gibi her şeyin mantıklı bir açıklaması var ben şuyum diyenede her zaman inanma..bir insanın ben buyum demesi için gerçekten bir çok evrelerden geçmesi lazım hiç bir şey pat diye gerçekleşmez..pat diye zamanda, önce mutlaka tıbbi açıklaması varmı bunu öğrenmek gerekir..benmi çok analitik düşünüyorum? olabilir ama spiritüellik insanın ayaklarını o kadar kolay yerden kesebiliyorki..ben bir ayağımın mutlaka yere sağlam basmasından yanayım...yüz kere hayata gelsek..yinede bu yaşamdaki yaşamamız gerekenleri dolu dolu yaşamamız gerekir..an'ımızın farkında olarak yaşadığımız sürece bizlere hiç bir şey olmaz..çıktığın yolu yaradan kendi nuruyla aydınlatsın..saygılı sevgiler.. |
allaaaah.... nede güzel açıklamışsııııın....sağolasın ablaaammm... ttli3 ttli3 ttli3 ttli3 ttli3 evet derhal çalışmalarıma başliycam..ne iyi yapmışımda senle konuşmuşum... ttli3 ttli3 ttli3 benim tek derdim iç huzurumu kaybetmemekti..sanırım daha iyi olucam.... girlhaha girlhaha girlhaha |
|
|
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması aslında erken uyanma scripti bu konuda etkili bunu dinlemenizi öneririm ttli3 içerik şöyle : Günün bittiğinde uyku zamanıdır.Zamanı geldiğinde uyumak için yapman gereken sadece kendini bırakmaktır.Uyku zamanı sadece kendini uykunun derinliğine bırakıyorsun.Rahat dinlenmiş ve düzgün bir şekilde uyuyorsun ve tamda uyanman gereken zamanda dinlemiş canlı ve enerji dolu olarak uyanıyorsun.Zihnini dinlenmeye ve uykuya kolay ve rahatça bırakabiliyorsun.Zamanı geldiğinde kolayca uykuya dalmak sana çok da doğal geliyor ve bunu rahatça kendiliğinden başarıyorsun.Ayrıca bir gayret sarfetmeden kendi kendine olan bir durum bu. music45 |
|
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması khkh56 sende uyan karabsana bas çarşaf sar üzerıne beyaz bas blissy |
|
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması karabasan diye bişey yoktur. |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması benim de bu konuda bir açıklamam var . şimdi beynimiz düşünür beyincik ise bunu gerçekleştirir. uykudan uyanınca bazen beynimiz uyanır ama beyincik hala uykuya devam ediyodur. bir süre sonrada beyincik uyanır ama beyincik uyanmadan önce beyin nefes almak ister ama beyinciğe bu ileti gitmediği için bu gerçekleşemez.ama kişi aslında normal olarak nefes almaktadır.. beyin bağırmak ister ama beyincik bunu yapamaz. bencede en mantıklısı bu. |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması Çok farkı sebepler olabilir , psikolojik olur ,bilimin açıkladığı durumda olur , Cinlerden v.s varlıkların tasallutundan olanlarda var 98569... Daha bir sürü neden vardır.Yalnız bunlardan olur diye bir genelleme de getirilemez... |
Kabuslar ve Karabasanlar Nelerdir? Kabuslar, canavarlar ve korkutucu olaylarla dolu tedirgin edici rüyalardır. Çoğu insan, özellikle sabahın erken saatlerinde kabus görür. Bu olayın ara sıra gerçekleşmesi önemli bir sorun değildir. Kabus bozukluğu olan kişilerin kabuslarla ilgili ciddi problemi olur. Karabasanlar kabuslardan farklıdır. Karabasan sırasında: •Sinirli ve huzursuz olabilirsiniz, uyanamayabilirsiniz ve rahatsız olabilirsiniz. •Çığlık atabilirsiniz ya da çılgınca konuşabilirsiniz. •Gözleriniz tamamen açık olmasına ve görebiliyor olmanıza rağmen tepki veremeyebilirsiniz. Sabahleyin uyandığınızda ne olduğunu hatırlayamazsınız. Karabasanlar zararsızdır ve her biri derin uykuyla sona erer Nasıl Oluşur? Kabuslar genellikle çocukluk döneminde, özellikle de 3 ila 6 yaş arasında olur. Bazı insanlar her kabusta başka bir rüya görürlerken, bazıları da aynı rüyayı defalarca görebilir. Kabuslar anti-depresan ve uyku ilacı gibi belli ilaçların alınması sonucu da oluşabilir. Bu durum, travma sonrası stres bozukluğunun (TSSB) ya da panik bozukluğunun bir belirtisi olabilir. Kadınlar erkeklerden daha fazla kabus görürler. Karabasanlar, kabuslar kadar yaygın değildir, daha çok 4 ila 12 yaş arasındaki çocuklarda başlar ve genellikle geçer. Yetişkinlerdeki karabasan, 20li yaşlarda başlar. Genç erkekler, genç kızlara nazaran daha fazla karabasan görürler ancak karabasandan etkilenen yetişkin erkek ve kadınların sayısı eşittir. Karabasanların sebebi bilinmemektedir fakat stres, gerginlik ve çatışmayla alakalıdır. Uyurgezerlerin ya da ailesinde karabasan gören insanlar bulunan kişilerin karabasan görme ihtimali daha fazladır. Semtomları Nelerdir? Eğer: •Kabuslar sırasında defalarca uyanıyorsanız •Rüyaların uzun sürdüğünü hissediyorsanız ve çok korkutucularsa •Kabuslar hayatınızı, güvenliğinizi ve sizi tehdit eder gibiyse •Kabusları detaylarıyla hatırlıyorsanız •Rahat uyuyamamanız iş, okul veya sosyal aktivitelerinizi etkiliyorsa. Kabus sorununuz olabilir. Karabasanlarınız olduğunda: •Uyumaya başladıktan birkaç saat sonra çığlık atmaya ve ağlamaya başlayabilirsiniz. •Kalbiniz çarpıntınız ve soluk alıp vermeniz sıklaşır. •İnsanlar sizi gördüklerinde rahat olmadığınızı farkederler. •Rüyayı kesinlikle hatırlamazsınız. •Başkaları size bahsetmedikçe olayı hiç hatırlayamazsınız. Nasıl Teşhis Edilir? Uzmanınız size: •Uyku düzeninizi •Kafein, alkol, ilaç kullanımınızı •Yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızı •Zihinsel ve fiziksel durumunuzu •Hastalık geçmişinizi, zihinsel sağlık geçmişinizi ve aile geçmişinizi •Stres kaynaklarını sorabilir. Sizinle konuştuktan sonra, doktorunuz sizi fiziksel olarak muayene eder. Laboratuar testleri için kan örneği alabilir. Doktorunuz bir uyku merkezinde uyumanızı tavsiye edebilir. Burada, gece boyunca nefes alıp vermeniz, göz hareketleriniz, kaslarınızın tonusu, kanınızdaki oksijen seviyesi, nabzınız ve kalp ritminiz ve beyin dalgalarınız incelenir. Nasıl Tedavi Edilir? Kabus bozukluğu olan insanlar için danışmanlık ve terapi yöntemleri genellikle faydalı olur. Bazı antidepresan ve uyku ilaçları da tedaviye yardımcı olur. Ancak bazı uyku hapları bağımlılık yapabilir. Uzmanınızla birlikte kısa ve uzun süreli kullanım için doğru ilacı belirleyebilirsiniz. Şiddet içerikli şovlar ve korku filmleri yatarken korkmaya ve kabus görmeye neden olabilir. Bu tip şovları izlemekten kaçının. Çocuğunuzu, uyuduktan bir saat sonra, kısa bir süre karşılıklı konuşmak için uyandırarak gece karabasanı görmesini engelleyebilirsiniz. Uzmanınız size rahatlama tekniklerini, diyetinizi değiştirmenizi ve egzersizle desteklenen bir sağlıklı yaşam tarzını önerebilir. Daha dinlendirici bir uyku için uzmanınıza danışabilirisiniz. Alıntı... |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması bende cok kez gordum ama en kotusu usumustum yorganı tam kafam cektım ve yorganı kaldıramadım bes parmagını hıssetım kalp soku yapar gıbı bastırdı ıkı kere gogsume bastı ve cektıııı nefes alamadımmm ve hep bunuu bırındende duydum sabah ezanına yakın zaamanda gelmesı cok ilginc bıktım vallaa amma alıştım ve ozelllıklee ıçımız sıkıldıgında olurmuuuss oazaman herzaman mutlu olalım yanıııı hep ıyııı dusunmek lazııımm daa keskkkee tam bıırr acıklaması olsaa hıc gelmese dıyorum bazeenn.... |
Ynt: Karabasan Görmenin Bilimsel Açıklaması ben bu yıla kadar sürekli görürdüm o k...basanları gözleri açık ama uyanamıyorum bağırmak istiyorum ama sesim çıkmıyor sanki biri üstime çıkmış bastırıyorda bastırıyor genelde bu durum euzü besmele çekince geçerdi onuda zorzar çekebilirdim yada bbeni biri uyandırırsa kurtulurdum ayyy bi kötü oldum şimdi artık bu canlımı hayalmi herneyse yok farzediyorum hayatımda yok ... insan inandığını görürmüşya o nesepten. yu89 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:18 PM. |