nefret, defter,nefret,mutsuz, maskülen . frakında olmadan 2 kezz nefrete bakmışım tmm onu anladım ama defterr ne demek istiyo ki şimdi bana rt67 maskülen ne dmeek ki. tşkk ettim ayrıcaf678h
Mucize,
yaprak,
sonuç ,
sebep
güneş![]()
Tekrar tşkk ediyorumm .ayrıca merak de ettim nasıl bi deneysel çalışma acaba diye de? paylaşabilir misin ?![]()
Algıda seçicilik, insanın algı sürecinde etkili olduğu kabul edilmiş psikolojik bir kavramdır. Çevrede bulunan uyarıcılardan, olaylardan ya da nesnelerden bir ya da birkaçına dikkati yöneltmektir. Kişinin daha önce yaşadığı deneyimlerin, önyargıların, rüyaların ve benzer her türlü duygulanımın o anki algılama düzeyinde etkili olduğunu ifade eder.
Algıda seçiciliği etkileyen dış etmenler; uyarıcının şiddeti, aşırı zıtlık, hareketlilik, süreklilik, tekrar, alışılmışın dışındaki uyarıcılar ve tanışıklıktır. İç etmenlerse; beklenti, ilgi, gereksinim ve inançtır.Kişi ihtiyaçlarına yada dış uyarıcılara göre algıda seçim yoluna gidebilir.Örnek vermek gerekirse gündelik hayatta defalarca karşısına çıkan hamile bayanları farketmeyip ancak hamile olduktan sonra hamile bayanların varlıklarının farkına varması.Ve bir insanın dikkatini mesleğiyle ilgili haberlere yöneltmesi gibi
şık
sigara
hırs
sevgi
aşık
noldu şimdi anlamadımda
üzgün
sevgi
nefes
rahat
güneş
bende güzel yorumlarından istiyorum sweeet))
sebep
zevk
mucize
kahve
üzgün ..
ilk 5 kelime .... algıda seçici değilimdir .. mantığım ağır basar ve ne gördüysem o
..
Hepsi iyi de neden üzgün canımcım yaaa. Mutlu olduğunu görmek isterim. Ama etrafında yakınında bir şey mi seni üzüyor acaba senin dışında. Duygusal biri de olabilirsin. Ama kendini üzmeye değmez hiç birşeye sana mutluluk yakışır.
Sevgi dolusun, seviyor seviliyorsun çevrende. Rahatlık önemli senin için. Rahatının kaçmasına gelemiyorsun. Nefes yüzünden sağlığa önem veriyorsun. Nefesle ilgili bir çok ihtimal söyleyebilirim. Aldığın her nefese şükrediyorsun. Özellikle sıkıldığında rahat bir nefes alabilmek senin için çok değerli(kimin için değil ki). Spor yapıyor musun? Spor giyinmeyi de seviyor olabilirsin.
Güneşi açıkladım daha önce ve güneşe başka anlam çok nadir yüklemek isterim. Güneş de bu testin en güzel kelimelerinden biri.
Sevgiler.
mucize
kahve
sevgi
öfke
mutsuz
mucize ile kahveyi anlamasam da diğerleri uydu((
Tabi kahveyi seviyorsan durum böyle. Kahve çok mu alakasız hayatında mutlaka bir yerinde kahve vardır. Hiç olmadı kahve kavuran bir kuruyemişçi vardır.Mucize: Olağan üstü şeylere inanıyorsun ki ben de de çıkmıştı bir de değişime inanıyorsun. Çünkü bana göre mucize en umutsuz zamanları bile umutlu hale getirebilen birşeydir.
Kahve: bazı tatlı bağımlılıkları bilerek ve isteyerek seçiyoruz tercih ediyoruz.
Sebep,Zevk,Mucize,Kahve ve Üzgün.İlginç.Hemen Üzgünlüğüm arkasındaki nedenini iptal edip onun yerini mutluluğa yelken açacak sebepler koyuyorum.Özgürlük yolunda adım adım ilerliyorum.Gerçek Varlığımı kabul ediyorum ve onu olduğu gibi ifade etmeyi seçiyorum
.Bu bir çeşit "gas" sisteminden yola çıkılmış olabilir.Orada kötü gördüklerimizi iptal edip Onun yerine Daha iyi yerlere Odaklanabiliriz
Sevgiyle ve Işıkla kalın sevgili Arkadaşlarım
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.