![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Büyük adamın büyüklüğü devam ediyorsa bunun sebebi; onun küçük adamlara gösterdiği özendir. Bütün Dünya Sayı: 2011/06 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... NEDEN BEN? Efsane Wimbledon'un ilk zenci şampiyonu Arthur Ashe kan naklinden kaptığı AIDS'den ölüm döşeğindeydi... Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağmaktaydı. Bunlardan bir tanesi şöyle soruyordu: - Tanrı böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti? Arthur Ashe cevap verdi: - Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar. 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir. 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50'si Wimbledon'a kadar gelir, 4'ü yarı finale, 2'si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı'ya 'Neden ben?' diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Tanrı'ya nasıl 'Niye ben' derim? "Mutluluk insanı tatlı yapar. Başarı ışıltılı... Zorluklar güçlü... Hüzün insanı insan yapar, Yenilgi mütevazi... Tanrı'ya asla 'Neden ben?' diye sormayın. Ne olacaksa zaten olur..." Arthur Ashe |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sözlerini anlayamadığım şarkılar ben ne istersem onu anlatıyor.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Sevgi ilişkisinde olmadığın insanlarla ilişki kurmak için dil gereklidir. Sevgi ilişkisinde olduğun insanlarla birlikteyken dilsizlik gereklidir. İnsan yeniden bir çocuk gibi masumlaşmalı, sessizleşmelidir. Hareketler olur yine; bazen gülümser, el ele tutuşursun, bazen sessizce göz göze kalırsın, hiçbir şey yapmadan, sadece var olarak. Varlıklar buluşur, birleşir ve sadece ikinizin bildiği bir şey gerçekleşir. Sadece bunu yaşayan ikiniz bilirsiniz, başka kimse farkına varmaz; öylesi bir derinlikte olur her şey. Bu sessizliğin tadına var; hisset ve tadını çıkar. Kısa zamanda anlayacaksın ki onun kendi iletişimi var; daha büyük, daha yüksek, daha derin ve daha içten. Ve bu iletişim kutsaldır, saftır." OSHO |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yine bir yıl başı geldi. Her yeni yıl bir başka güzel.. 2012 yeni yıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. **Dünyayı değiştirmek istersen yüreğine inan , dostlarına güven, sevgine sarıl.. Yeni yıl senin başarılarının anahtarıyla tüm kapıları açacaktır.. Mutlu yarınlar, mutlu yıllar.. **Hiç hata yapmayan insan genellikle hiçbir şey yapamaz. 2012 yılında hatalarımızın az, başarılarımızın devamlı olması dileğiyle mutlu yıllar.. **İdeal denen şey bir yıldıza benzer, ona hiçbir zaman ulaşamayız ama, tıpkı denizcilere olduğu gibi bize de yolumuzu gösteren odur. Yeni yılda tüm ideallerine kavuşmanız dileğiyle nice nice mutlu yıllar... Tüm Arkadaşlar için... #yiv708389835 .yiv708389835ExternalClass .yiv708389835ecxhmmessage P{padding:0px;}#yiv708389835 .yiv708389835ExternalClass body.yiv708389835ecxhmmessage{font-size:10pt;font-family:Tahoma;} |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Birisi Güzel Bir Söz Söylüyorsa Bu Dinleyenin Dinlemesinden Anlamaesından Ileri Gelir. -Mevlana- |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sahip elbise giydi kendini değiştirdi elbise önem giydi unuttu sahibini elbise eskiyince sahibi hatırladı sahip kendini buldu unuttu elbiseyi Doğan Canku (Ey Dün Dan! Doğa-n'ın Uyanışı- Dharma yayınları) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sokağa çıkarken üzerimde rahat giysiler olsun ki bir kavga çıkarsa zorlanmayayım, bir lokantada otururken sırtımı duvara verip, yüzümü kapıya döneyim, bakışlarım kararlı, tavırlarım ölçülü olsun şeklindeki yaklaşımlar, sürekli ego tatmin edecek, korkuları gizlemeye yardımcı olacak, kendilerini sınayacak birer mücadele arayışının göstergeleridir. Bir savaşçının tutumu ise çok farklıdır. O dövüşmeyi ya da dövüşmemeyi düşünmez. Savaşçı için kendi haklılığı ya da haksızlığı diye bir şey yoktur. Savaşçı var olan bir sorunu ya da mücadele durumunu, kendisi ile karşısındaki insan arasındaki bir sorun olarak değil, her ikisini de içine alan ve her ikisinin de ortak etkileriyle oluşturulan bir sorun olarak görür. Gerçek bir savaşçı, bir dövüşçünün tersine, savaşın ne demek olduğunu bildiğinden, herhangi bir ilişkide ne tür tutumların belli bir dengesizlik durumuna yol açabileceğini baştan algılayıp, henüz bir sorun ortaya çıkmadan önce, böyle bir soruna yol açabilecek tutumları usta manevralarla saf dışı bırakırlar. Sun Tzu’nun söylediği gibi; “Gerçek bir savaşçı için savaşlar, başladıktan sonra değil, başlamadan önce kazanılırlar.”Gerçek savaşçıların en önemli özelliğinden biri, yaşama kaşı takındıkları genel mizahi tutumdur. Bir savaşçı ile bir dövüşçünün arasındaki ayırım; birinin mizah duygusuna sahip olması ve hiçbir şeye dört elle yapışmamasıyken, diğerinin yaşamı ve dolayısıyla da kendini fazla ciddiye almasıdır. Dolmuşa binme ve Dolmuştan inme Sanatında ZEN (10. Bölüm- Savaş Sanatları, sayfa: 118-120) Cem ŞEN |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Herhangi bir şeye birisi itina gösterirse, o şey bir ot sapı olsa dahi, Kendi içinde, gizemli, harika, tarif edilemez şekilde büyüleyici bir dünyaya dönüşür. “Henry Miller” |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Yeterince sevdiğiniz takdirde her şey sırrını ortaya serer. Farkına vardım ki, insanlarla sessizce sohbet ettiğimde, onlarda sırlarını ortaya seriyorlar; tabii ki onları yeterince seviyorsanız. "George Washington Carver" |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Testide ne varsa dışına o sızar.'' Hz. Mevlâna |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... arkadaşlar iyiki bu siteye üye olmuş , ve sizi tanimişim emeginize saglk şiirler çok güzeldi |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Sevgiyle paylasiyorum.... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Sevgiyle paylasiyorum.. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... -" Ne zaman mutlu olcaksın dedim . ? " Ayağına bastığım gün dedi . http://www.google.com.tr/url?source=...3q0wy8bR5TuXTw |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Herkes 'ilk' olmak ister, İlk aşk, İlk öpücük.. Oysa ilk geçicidir. Sahip olduğunuz ...hangi ilk hala sizin (?) ... Ama kimsenin istemediği 'son' farklıdır. Çünkü ondan ötesi yoktur. "Heyecandan avuçlarınızın terleyerek tuttuğu 'İlk' elle değil, Güvenerek sımsıkı tuttuğunuz 'Son' elle girersiniz mezara." http://www.google.com.tr/url?source=...f4BGbTnCs17syw |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Osho ya doğal olarak çok kızan insanlar var, forumlarda görüyorum. Ama ben sözlerini seviyorum. Bence Osho okumak herkese göre değil. "Kendi deneyimine dayalı olmayan her şeyi sadece bir varsayım olarak kabul et. OSHO |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Keçi bilmediği otu yerse çok başı ağrır y789 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ``Insan dusundugu seyi sonuna kadar dusunemedigi icin dusunur aslinda``- Goethe- |
|
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Eh, benim yazıma teşekkür etmiyorsun, Ama benim yazıma katıldığını söylediğin kendi yazına teşekkür ediyorsun y789 sevincli |
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Gerçi mantık açısından evet. Arabayı iteni itiyorsun gibi y789 |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Dilsiz ol, yalancı olma..! |
Ama Kalem ve Klavye çıktıktan sonra artık dilsizler de yalancı ola biliyor malefes. O sebepten atasözünü de güncellemeliyiz. Dilsiz, Elsiz ol, yalancı olma sevincli |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... "Soruya verilen cevap çoğalınca doğru gizli kalır." Hz. Ali |
Hz Ali Sözleri 1 Numaradır. |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... bazen ulaştığımız cevaplar yeni sorulara neden oluyor... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... su gibi ol.. bruce lee |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... ***Peygamberimiz demiştir ki: ``Her kim sırrını saklar ise çabucak muradına erişir. Tohum toprak içinde gizlenince, onun gizlenmesi, bahçenin yeşillenmesi ile neticelenir``. ( Aşk en büyük sırdır. Muradına ermek istersen sırrını sakla Can! ) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Haksızlığın önünde eğilmeyiniz, çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz... Hz. Ali |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir çarpışmada, binlerce adamı yenebilirsiniz, ama kendini yenmek fetihlerin en değerlisidir. -Lao Tseu- ***daima olumlu düsünceyle yasama dilegi ile*** |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ben bir garip insanım... Ne tahtım var, ne tacım... Tut elimden Allah'im... Yalnız sana muhtacım... Necip Fazıl Kısakürek |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ben Kimsenin Canını Yakmadım; Onlar Benim Ateş oLduğumu Bile Bile Geldiler. ! |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Sürekli dönüp geçmise bakarsan boynun tutulur. Murathan Mungan |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Kimlere eğitimli diyeceğim? "Ben öncelikle koşullar tarafından yönetilmek yerine onlara egemen olan, Her fırsatı yiğitce karşılayan ve zekice hareket eden, Tüm iş ve ilişkilerinde onurlu olan, Huysuz kişilere ve olumsuzluklara iyi yaklaşan, Ayrıca zevklerini kontrol altında tutan ve talihsizliklere boyun eğmeyen, Başarıyla şımarmayan insanlara eğitimli derim.'' Sokrates |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Evet. Güzel söz. Ama Gine de "Diploma" denilen kağıt parçası önemlidir. Herşey değilse de önemli. :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:47 PM. |