![]() |
Cevap: ben hala erteliyorum...?! Alıntı:
antepfıstıklı çikolatanı yediğine göre planladığın işi bitirmiş olmalısın :) peki sonrasında neler hissettin nasıl bir duygu ? ayrıntılı olarak açıklarmısın ? :) anlatacakların diğer erteleme sorunu olan arkadaşlara da iyi motivasyon kaynağı olacaktır :) |
bir de sanki sabahları yaptığım sporların özdisiplinimi kazanmama yardımcı olduğunu hissetmeye başladım bisikletbir yerdede okumuştum sporun böyle bir etkisi varmış gerçekten hani ''kendim için iyi şeyler yapıyorum'' düşüncesi oluşturuyo ve bu da başka alanlarda da yapabileceğiniz konusunda sizi motive ediyo art56art56sizlere de sabahları 1 saat spor yapmanızı öneririm telkinler eşliğindeart56art56tabi bu arada çikolatamı da spordayken aldım koydum buzdolabıma bütün gün onun hayalini kurdumy789uzun zamandır çikolata yemeyince böyle özlem oluyo işte khkh56 bu arada gün içinde mümin sekman'ın kişisel ataleti yenmek adlı kitabının altını çizdiğim yerleri bir daha bir daha okudum bir yandan da telkinlerimi dinledim tabi partysmiley işler bittiğinde öyle rahatladım ki bir bilsenizyrl78 açtım müziği bir oynamışım bir oynamışım hpm1khkh56 anlayacağınız çok gzel bir duygu akşama da arkadaşlarımla buluşmak için dışarı çıktım çarşıya yürürken hızlı ve büyük adımlar atarak başım yukarda başardım duygusuyla yürüdüğümü farkettim arkadaşlarımda bugün gerçekten iyi görünüyorsun dedilery789 anlayacağınız günüm başarmış olmanın bende yarattığı güvenle ve mutluluğuyla geçti belki küçük kimi için önemsiz ama benim için çok çok büyük bir problemdi o yüzden sevincimde büyük oldublissy tabii çikolata yerken ki mutluluğumu sizinde yaşamanızı isterim art56art56 kısaca yapabiliyorsunuz hiç ertelerim paniğine kapılmayın öyle ki bugünkü programımı bile hevesle yaptım blissy bugün yapacak daha çok işim olduğu için bugünkü ödülüm( aslında gitmeyi planlıyordum ama ödül olarak koymaya karar verdim) sinema blissy işte böyle arkadaşlar işin yarısı gerçekten başlamakmış bir şekilde bitiyor emin olun şimdi amacım 21 gün boyunca yaptığım hiç bir programı ertelememeye çalışmak böylece bu alışkanlığı kazanacağımı düşünüyorum happy6 umarım yardımcı olAbilmişimdir hadi lütfen oturmayın kalkın hemen başlayın!! hadii!!!smil56 |
Cevap: ben hala erteliyorum...?! seni tebrik ederim canım :) yazdıklarını okudum da...sen aslında zaten ertelediğin ve sevmediğin bir işi yaparken nasıl düşünmek ve nasıl yapmak gerektiğini gayet de iyi biliyormuşsun :) demekki senin erteleme sebeplerin arasında motivasyon eksikliği baya ağırlığını hissettiriyormuş :) ödül yöntemi çok güzel bir yöntem ben de denemeyi düşünüyorum :) o işe başlamadan önce insan işi yapma esnasındaki hoşa gitmeyen duyguları düşününce işten vazgeçiyor ve erteliyor.. oysa iş bittikten sonraki olumlu güzellikleri düşünmek gerek :) mesela ev temizliği konusunu ele alırsak....evet belki temizlik yaparken bir parça yorulacağız ve terleyeceğiz...çok da zevkli bir iş değil kabul...ve bunu zevksizleştiren de zaten "zorunlu" bir iş olması... ancak işe başlamadan önce sanki o iş bitmiş de sonraki güzel sonucu görmüşüz gibi hayal edince... (mesela senin örnekteki gibi mis gibi olmuş odada, bir işi bitirmiş olmanın verdiği gururla ve tertemiz odada oturmanun verdiği zevkle antepfıstıklı çikolatanı yerken kendini düşünürsen) harekete geçmek çok daha kolay oluyor :) hoşa gitmeyen işlerde iş esnasında yapılanları değil...bittikten sonra sonucun getireceği güzellikleri düşünmek lazım :) |
Cevap: ben hala erteliyorum...?! evet sevgili imported_Angel..sonuçtaki olumlu hisler bizi daha da motive edecektir..Aslında motiveyi dışarıda değil,içimizde aramak lazım..Yoksa erteleme hastalığının önü kesilemiyor maalesef.. Yol gösterdiğin ve aşamalarını bizlerle paylaştığın için teşekkürler.Pekçok kişiye ilham oldun..Bazen içimizdeki potansiyelin birilerinin bize farkettirmesi gerekiyor.. Tekrar teşekkürler,farkındalıklarımızın artması dileklerimle..actonsmile |
neyse ki biraz kararlılık filmlerdeki gibi ''hadi bitirelim şu işi edward'' y789 mantığıyla birden ayaklanmam yettismil56 gerçekten gördüğüm okuduğum yada duyduğum pozitif bilgilerden fayda sağlama gibi bir özelliğim var o yüzden bol bol fikir verecek yazılar yazılmasını temenni ediyorum art56art56 ayrıca bugün yapacaklarımı ertelememek için fonda telkinler olmak üzere nil gün'ün motivasyon cd'erinden ''yaşamı ertelemeyin! hemen şimdi!'' cd'sini de dinledim sizlere de öneririm music45 gerçekten motive ediyor insanı neseli56telkinlerimi ve motivasyon cd'lerimi çok seviyorumderty |
ve belki de böyle birşeye bizim herhangi bir cümlemiz hatta kelimemiz bile sebep olabilir... o yüzden buraya yazılan her kelimeye değer vermeye çalışıyorum ve sitenin herbölümünü elimden geldiği kadar baştan sona okumaya çalışıyorum... :) :) ama sanırım bazı insanlar telkinlerden verim aldıktan sonra siteye katılımı...yani yazmayı kesiyorlar...öyle anlaşılıyor.. ha şimdi denebilirki aşamalar gelişmeler günlüklere yazılıyor denebilir..ama herkesin günlüğünü tek tek takip etmek zor olabiliyor.. daha çok kişinin mesajıyla katıldığı daha genel konularda deneyimler ve sonuçlar daha çok kişinin gözünde olup kolayca farkediliyor gibi geliyor bana... bahse varım ki ben ertelemeyle ilgili gelişmelerimi günlük kısmıma yazsaydım kaç kişi bu konudan muzdarip olduğumu bilmeyecekti :) |
evet kesinlikle katılıyorum size bu şekilde kendisi gibi olan insanlarla daha çabuk iletişime geçilebiliyor ama açıkçası bende günlükleri okumuyorum yorum daha ilgi çekici geliyor kendinde lumlu yönde ciddi gelişmeler görenler o konuyla ilgili mesela erteleme problemimi var ama bu problemini çözdü şu an bizim yazdığımız alanda ya bir konu açarak yada yorum yazarak bildirebilir ve eminim daha çok kişiye ulaşır ;) |
Cevap: ben hala erteliyorum...?! Birde Ego güçlendirici ve suçluluk duygusu gidericiden dinlemeye başlasan daha iyi olur ben onlarla başladım ve diğerleri ile devam ettim büyük bir sonuç aldığımı söyleyebilirim. Bu işi yapanlardan ve siteyi kuranlardan Allah razi olsun... |
Cevap: ben hala erteliyorum...?! ben dinlemeye başlayalı 2 gün oluyor su sesini dinliyorum tabi karışık telkinlerle ama bende süper bi etki bıraktı..Yani yapmanız gereken tek şey inanmak inandığınız sürece olmayacak birşey yok ve kendinizi engellemeyin herşey zaten kendiliğinden olacak..Ben dün gece yatarken 'hayatım boyunca kendimi engellemeyeceğime söz weriyorum' dedim 4-5 kere değil sadece bir kere inanarak :) asLında bilinç altımız yapılması gereken herşeyi yapmak istiyor ama onu engelleyen biziz erteleyende biziz neden anı yaşamıyorsunuz söylesenize..Çünkü şuan bir çoğuunuz yaşamıyorsunuz hayattasınız nefes alıyorsunuz ama yaşamıyorsunuz tek ihtiyacınız olan kendinizi engellememek..krzm67 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:44 AM. |