Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ertelemeyi Bırak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ertelemeyi-birak/)
-   -   ben hala erteliyorum...?! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ertelemeyi-birak/388071-ben-hala-erteliyorum.html)

gülpor 30-09-2009 06:00 PM

ben hala erteliyorum...?!

ben erteleme telkinini uzun zamandır dinliyorumm...ama hayatımda üstlendiğim rol,model ve bunlara ait ne iş varsa erteliyorumm...iki gündür de inat ettim sadece erteleme dinledim ;sonuç aynı ,yani içimde ertelediğim ne varsa ertelenmiş duruyoo...erteleme bir yaşam,çocukların kitaplarımı ciltlencek,ev işlerimi yapılcak,ödevlermi kontrol edilcek(çocukların işine gelen bir durum),meslek liseeesii mağduresi olark üni sınavına hazırlancaktın katsayısı kalkmışken nooldu ;onada boşveerr ,e okuncak kitaplar birikti ama kapağını açan yok vs. işte bunun gibi şeyler...sanırım benim bilinçaltı telkinlerede bağışıklık kazandı salıver gitsin diyoo ...benim gibi olan varmı arkadaşlarrt67,belki çözüm buluruzz...

renkli61 30-09-2009 06:08 PM

Cevap: ben hala erteliyorum...?!

ben erteleme telkinini dinlemedim ama aynı senin gibiyim hiç bir şey yapmadan duruyorum.Yaptığım şeyleride acele yapıyorum bitsinde kurtulayım diye tabii de baştan sağma oluyo.Çok tembel oldum çokk:)

yeni bir hayat 30-09-2009 06:19 PM

Erteleme ne yazık ki pek çok kimsenin üzerinden atamadığı birşey arkadaşlar..Telkinleri bile özellikle erteleme telkinini erteleyenlere,bilinçli olarak değilde,kısık seste ve telkini farketmeden dinlemeyi tavsiye ediyorum..Günde 10 saat -en az- ve 21 gün aralıksız olarak dinlemek..Planlı çalışmak da ertelemeye karşı alınan önlemlerden biri bana göre..Yapılacak işleri yazmak ve mutlaka günün sonunda değerlendirme yapmak gerekiyor..

gülpor 30-09-2009 06:24 PM

Alıntı:

yeni bir hayat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 492648)
Erteleme ne yazık ki pek çok kimsenin üzerinden atamadığı birşey arkadaşlar..Telkinleri bile özellikle erteleme telkinini erteleyenlere,bilinçli olarak değilde,kısık seste ve telkini farketmeden dinlemeyi tavsiye ediyorum..Günde 10 saat -en az- ve 21 gün aralıksız olarak dinlemek..Planlı çalışmak da ertelemeye karşı alınan önlemlerden biri bana göre..Yapılacak işleri yazmak ve mutlaka günün sonunda değerlendirme yapmak gerekiyor..

Yeni bir hayat slm,diğer telkinleri eklemeden sadece erteleme telkinini mi dinlemem lazım?doğrumudurrt67

yeni bir hayat 30-09-2009 06:36 PM

ego ,suçluluk ve erteleme telkini bir arada dinlenebilir sevgili gülpor..

Erteleme ve zinde uyanma telkinleri kısa içerikli ve ego-suçluluğu tamamlayan telkinler olduğu için ilk etapta dinlenebiliyor..

Sırayla birbirini takip eder şekilde devamlı dinlemelisin..actionsmile

imported_Angel 30-09-2009 11:13 PM

ben de erteleme telkinini bir zamanlar özellikle dinleyen birisi olarak yorum yapmak istiyorum...
erteleme konusunda ciddi sorunlar yaşayan birisiyim ve farklı dönemlerde 2 kez bu erteleme telkinini ego ve suçluluğun yanına eklemek şeklinde ve ego ve suçluluğu yeteri kadar dinledikten sonra (15 gün sonra) ertelemeyi tek başına dinlemek şeklinde de girişimim oldu...

ve 2 türlüsünde de aynı etkiyi yaşadım....yani erteleme telkini bende acayip stres yarattı ve kafa karışıklığına neden oldu...
her an her konuda günlük normal işlerimde bile acayip panik olan ve en olumsuz durumları düşünen birisi oldum çıktım...acele etmemi gerektirmeyen işlerimde bile içimden bir ses "hadi hadi çabuk ol" diyip beni strese sokuyordu...(en basitinden balkonda çamaşır asarken bile)
ve ertelemeyi listeden kaldırınca bu etkiler geçti...

hala erteleme sorunum var ancak bu telkin beni neredeyse depresyona sokuyor...ilginç ama gerçek...

ve ayrıca günlük hayatımda yapacağım her işi not tutan ve hatta bazı işlerimi gruplandırarak sıraya sokarak detaylı plan yapan birisiyim..o konuda aşırı titizim herşeyi düşünüp taşınıp öyle planlar yapıyorum ki oldukça kusursuz planlar oluyor...geriye sadece kağıda bakıp uygulamak kalıyor..
ama iş uygulamaya gelince başka bahaneler üretmekte üstüme yok...

serkan3838 13-10-2009 07:42 PM

Muzik bana olum muzigi gibi geldi .. zaten insan kendi cenazesini dusundugunde yapacak o kadar is var ki hepsini henuz erken ken yapmak istiyor bence .. bilgisayarimizin arka planina kendi mezarimizi ve cenaze tabutumuzu yapip koydugumuzda en az ve bundan daha iyi telkin olacak gibime geliyor

öğrenci21 16-10-2009 11:48 AM

gerçekten ertelemeye nasıl çözüm bulucaz bende merakla bekliyorum bad45 ertelemicem die söz veriyorum ama olmuyo yine erteliyorum yine erteliyorum okumadığım kitap kalmadı ama yine olmuyo yine olmuyooo agl34 plan program hazır bir beni bekliyo ben nerdeyim yokuumm!?bad45

imported_Angel 16-10-2009 12:49 PM

bende de erteleme sorunu var konuya daha önceki yazdığım mesajımdaki gibi...

ancak şunu keşfettim...erteleme işini halledebilmek için öncelikle kendine güvenmek , mutlu olmak ve geçmişe takılmamak ve geçmişte yapılan kendi hatalarını ve diğerlerinin hatalarını affetmek gerekiyor....bunları başarabilmek tabiki buraya yazmak kadar kolay değil ancak imkansız da değil...

bir önceki mesajımda erteleme konusunda beklediğim başarıyı erteleme telkiniyle elde edemediğimi söylemiştim..
ancak sanki hiç telkin dinlememiş gibi yeniden başlıyor gibi ego ve suçlulukla başladım...ardından suçluluğu çıkarıp kendine güveni ekledim...sonradan da mutlu olma telkinini ekledim....tabi ki bu süreci 1 ay içinde ve acele etmeden sabırla sindire sindire yaptım..ve telkinleri en az 10 saat dinledim...
şu anda erteleme konusunda gözle görülür ilerleme kaydettiğimi söyleyebilirim...ama tabi ki hala ertelediğim şeyler var ancak ertelenenler listem (yapılacaklar listem) azımsayamayacağım ölçüde hafifledi....çünkü kişisel problemlerimi biraz olsun aştığımı düşünüyorum......ertelemenin en büyük sebebi kişisel problemlerden kaynaklanıyor bence....onların yarattığı tembellik hissiyle engelleniyoruz..

öncelikle kendime haftalık çizelge hazırladım..haftanın her gününü farklı bir işime ayırdım (bunlar günlük rutinler yani değişmez şeylerdi) siz de öncelikle günlük rutinlerinizi tespit edin ve gruplara ayırın......(kişisel bakımınız olabilir, ev işleri olabilir, birşeyler öğrenmek olabilir...eğlenceye vakit ayırmak olabilir) bu alanlarda yapmanız gerektiğini düşündüğünüz rutinlerinizi haftanın günlerine taksim edin gerçekten çok işe yarayacak... ancak bunu y aparken kendimi asla saatlerle sınırlamadım...saat kavramı strese sokabiliyor...ilk 2 hafta planı harfiyen yapmakta zorlanabilirsiniz ama sonradan oturacaktır..ve yapılacaklar listeniz azaldıkça size eğlenceye ve dinlenmeye daha çok vakit kalıcak ve şaşıracaksınız... :)

erteleme sorununu atlatmak için önce kişisel problemleri aşmaya istekli olmalı ve sabır göstermeli..ancak kendinizi sıkmamalı ve acele etmemelisiniz...kişisel sorunlar çözülmeye başladıkça zaten kafanızda yükleri yani yaplacaklar listesini azaltmaya isteğiniz kendiliğinden oluşuyor...

imported_Angel 16-10-2009 01:32 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529187)

ancak şunu keşfettim...erteleme işini halledebilmek için öncelikle kendine güvenmek , mutlu olmak ve geçmişe takılmamak ve geçmişte yapılan kendi hatalarını ve diğerlerinin hatalarını affetmek gerekiyor....bunları başarabilmek tabiki buraya yazmak kadar kolay değil ancak imkansız da değil...

bir önceki mesajımda erteleme konusunda beklediğim başarıyı erteleme telkiniyle elde edemediğimi söylemiştim..
ancak sanki hiç telkin dinlememiş gibi yeniden başlıyor gibi ego ve suçlulukla başladım...ardından suçluluğu çıkarıp kendine güveni ekledim...sonradan da mutlu olma telkinini ekledim....tabi ki bu süreci 1 ay içinde ve acele etmeden sabırla sindire sindire yaptım..ve telkinleri en az 10 saat dinledim...
şu anda erteleme konusunda gözle görülür ilerleme kaydettiğimi söyleyebilirim...ama tabi ki hala ertelediğim şeyler var ancak ertelenenler listem (yapılacaklar listem) azımsayamayacağım ölçüde hafifledi....çünkü kişisel problemlerimi biraz olsun aştığımı düşünüyorum......ertelemenin en büyük sebebi kişisel problemlerden kaynaklanıyor bence....onların yarattığı tembellik hissiyle engelleniyoruz..

öncelikle kendime haftalık çizelge hazırladım..haftanın her gününü farklı bir işime ayırdım (bunlar günlük rutinler yani değişmez şeylerdi) siz de öncelikle günlük rutinlerinizi tespit edin ve gruplara ayırın......(kişisel bakımınız olabilir, ev işleri olabilir, birşeyler öğrenmek olabilir...eğlenceye vakit ayırmak olabilir) bu alanlarda yapmanız gerektiğini düşündüğünüz rutinlerinizi haftanın günlerine taksim edin gerçekten çok işe yarayacak... ancak bunu y aparken kendimi asla saatlerle sınırlamadım...saat kavramı strese sokabiliyor...ilk 2 hafta planı harfiyen yapmakta zorlanabilirsiniz ama sonradan oturacaktır..ve yapılacaklar listeniz azaldıkça size eğlenceye ve dinlenmeye daha çok vakit kalıcak ve şaşıracaksınız... :)

erteleme sorununu atlatmak için önce kişisel problemleri aşmaya istekli olmalı ve sabır göstermeli..ancak kendinizi sıkmamalı ve acele etmemelisiniz...kişisel sorunlar çözülmeye başladıkça zaten kafanızda yükleri yani yaplacaklar listesini azaltmaya isteğiniz kendiliğinden oluşuyor...

ayrıca bu yazdıklarıma bir başka ekleme daha yapmak istiyorum...
ertelemenin en büyük nedeni kişisel problemlerden kaynaklanıyor demiştim ya...işte o kişisel problemlerin tam olarak adının kendine güvensizlik ve mükemmelliyetçilik olduğunu söyleyebilirim...

dikkat ederseniz geçirdiğim süreç içinde hiç acele etmediğimi ve hazırladığım planlara uymak konusunda kendimi çok da kasmadığımı farkedeceksiniz.....insan mükemmeliyetçi olunca asla o işi mükemmel yapamayacağını düşünerek, en iyisinin bu işe hiç kalkışmamak olduğunu düşünüyor ve işini erteliyor....ancak erteledikçe o bekleyen iş kartopu gibi daha da büyüyor...ve değişmeyen mükemmeliyetçi tavrımız yüzünden aynı kısırdöngü devam ediyor..bu sefer daha da isteksiz oluyoruz...
yılanın başını küçükken ezmek her zaman için iyidir..
mükemmeliyetçilik beklentisi de kendine güvenmemekten ve küçük şeylerden mutlu olmasını bilmemekten ileri geliyor..

geçirdiğim süreç ile ilgili küçük bir örnek vermek istiyorum...eskiden evim pek de o kadar temiz bir ev değildi...özellikle az oturulan odalarda yerler tozdan dolayı matlaşıcak kadar vahimdi durum....haftalık planımı, haftanın her günü evin farklı bir bölümünü temizlemek üzerine programlamıştım...uzun süre bakım görmeyen bir evi uzun aradan sonra ilk kez temizlemekle mükemmel sonuç almayacağımın farkındaydım..o yüzden temizlik işi bittikten sonra gördüğüm sonuçtan hayalkırıklığına uğramadım mükemeliyetçi tavır yerine " hiç yoktan iyidir" feslefesini benimsedim...."yerler ayna gibi parlamadı ama en azından temizlikten önceki hali gibi de toz tabakasıyla kaplı değil" diye düşünerek sevindim....tabi bunlarda telkinlerin rolu büyük....(mükemmeliyetçi tavrımı devam ettirseydim sonuçtan mutsuz olacak ve belki ikinci kez yapmaya isteğim olmayacak ve tekrar erteleyecektim)
ama 3. kez o temizliği yaptığımda ise mükemmel sonuca ulaştım ve bir dahaki temizlik yapışımda da eskisi kadar yorulmayacağımı ve vakit harcamayacağımı biliyorum....daha da iyisi başka şeylere daha çok zamanım kalıcak...

size tavsiyem....ilk girişimlerinizde mükemmel sonuç beklemeyin...ilerleme kaydettiğiniz en ufak gelişmeyi bile takdir edin...
hiç yoktan iyidir deyin.....ama bunu kötü gönüle teselli duygularıyla değil...gerçekten takdir edin....çünkü o işe hiç başlanmasaydı
olduğu gibi durmaya devam edecek ve istediğiniz mükemmeliğe HİÇ ulaşma şansınız olmayacaktı....

HİÇ başlanmayan bir işte mükemmel sonuca ulaşmak İMKANSIZdır... ve çok uzaktır...
ancak başlanan bir işte mükemmel sonuca ulaşmak MÜMKÜNDÜR....ancak ilk girişimde değil belki 2. 3. veya 4. girişimde olabilir..

nazendem 16-10-2009 02:27 PM

Daha öncede ertelemeyle ilgili bir başlık açılmıştı ve ben ordada söylemiştim.malesf bende erteleme telkinini dinleyen fakat henüz bir gelişme göstermeyenlerdeyim.Umarım bir an önce sonuç alabilirim.

glshzn 16-10-2009 04:31 PM

Aslında çok olumlu gelişmeler de yaşadım telkinlerle fakat nedense geleneksel bir yaklaşımla her zamanki gibi olumsuz olanlardan bahsedicem:)
Erteleme telkini bende ertelemeleri engellemiyor henüz. ben 10 gündür felan dinliyorum ama diğer telkinlerde aslında çok daha kısa sürede sonuç almıştım, oysa ki ertemele çabul etkilemesi gereken kısa bir telkin diye biliyorum ben.. eminim başka telkinlerin etkilerine yardımcı oluyordur, muhakkak ki bir gelişme yaratıyordur ama erteleme sorunuma eğilmedi henüz.. ya da ne bilim, nasıl dinlemek lazım? ben günde 10 saat dinliyorum telkinleri fakat ego-suçluluk-erken uyanma-kilo verme-erteleme..dolu yani. ertelemenin tekrarı az olabilir mi acaba? listeye yeni telki ekleyince acaba etkisini görmek için bazılarını da çıkarmak mı gerekiyor? suçluluğu çıkarsak ne olur aceba?

öğrenci21 16-10-2009 05:07 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529187)

böyle msjlar yazan üyeleri çok seviyorum çünkü üyelerin yorumlarından birşeyler öğrenip kendimde deniyorum smileydance ve cidden başarılı da oluyorum8977 yorumunuzu okuduktan sonra düşündüm de mükemmeliyetçi kişiliğimden ötürü ertelediğimi bir kez daha farkettim sanırım buna bir dur demem gerekiyordu artık ve bende yapabileceğim kadarıyla (ev işleri bende de problem oluyordu) bir program yaptım mesela yarına ütüleri yapıcam ve 1 odayı temizlicem f678h gün sonuna da bir antep fıstıklı çikolata ödülü koydum art56art56 çok da güzel olduu teşekkürler hpm1smil56

gülpor 16-10-2009 07:15 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529189)

HİÇ başlanmayan bir işte mükemmel sonuca ulaşmak İMKANSIZdır... ve çok uzaktır...
ancak başlanan bir işte mükemmel sonuca ulaşmak MÜMKÜNDÜR....ancak ilk girişimde değil belki 2. 3. veya 4. girişimde olabilir..

hımm arkadaşlar şimdi farkettim evt...ertelenen işe başlangıç yapıldığında bir şekilde bitiyo...bence sorun olan işlerin hayatta hiç ama hiç bitmemesi...en sıkıcı olan ve ertelenen ve zor olan ev işleri...yani demek istediğim rutin olarak yapılması gereken işler ,monotonlaştığı için insanı gerçekten zorluyo...keşke hayatımızdaki her rolün sorumluluklarını canımız istediğimizde yapsak ...ama mümkün değil...trafik gibi...durduğunda aksıyo ...e her zamanda aynı ruh halinde olmayınca erteliyoruz...ben bir çözüm bulamadım arkadaşlar,gerekli olup olmadığına bakaraktan ,hayatımızdaki işleri ya yapcaz ,yada yapcazsad456
mesela şu an çocukların fişi olsada çeksem,ve ben anneliği ertelesem..sevincli
yada Atakan bey yepisyeni etkili bir telkin yapar belki, hediye erteleme ...

Sultan 16-10-2009 10:34 PM

hangi konuda ertelediğini düşünüyorsan hemen harekete geç.her ertelemeyi düşündüğümde ben sürekli hemen şimdi,hemen şimdi diye harekete geçiyorum.bir şekilde yapmaya başladığında bitiveriyor.ertelemeye devam ettiğinde küçük bir kartopu sonunda bir çığ gibi büyüyerek içinden çıkılmaz bir hale geliyor. deneyelimmi evet hemen şimdiiiiisevgiyle mutlu kalın.blissyblissyblissy

imported_Angel 16-10-2009 11:07 PM

Alıntı:

öğrenci21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529237)
böyle msjlar yazan üyeleri çok seviyorum çünkü üyelerin yorumlarından birşeyler öğrenip kendimde deniyorum smileydance ve cidden başarılı da oluyorum8977 yorumunuzu okuduktan sonra düşündüm de mükemmeliyetçi kişiliğimden ötürü ertelediğimi bir kez daha farkettim sanırım buna bir dur demem gerekiyordu artık ve bende yapabileceğim kadarıyla (ev işleri bende de problem oluyordu) bir program yaptım mesela yarına ütüleri yapıcam ve 1 odayı temizlicem f678h gün sonuna da bir antep fıstıklı çikolata ödülü koydum art56art56 çok da güzel olduu teşekkürler hpm1smil56

rica ederim ne demek :)
yorumum size az da olsa ışık tuttuysa ne mutlu bana :)
böyle yorumları gördükçe ben de çok seviniyorum :)

imported_Angel 16-10-2009 11:16 PM

Alıntı:

gülpor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529242)
hımm arkadaşlar şimdi farkettim evt...ertelenen işe başlangıç yapıldığında bir şekilde bitiyo...bence sorun olan işlerin hayatta hiç ama hiç bitmemesi...en sıkıcı olan ve ertelenen ve zor olan ev işleri...yani demek istediğim rutin olarak yapılması gereken işler ,monotonlaştığı için insanı gerçekten zorluyo...keşke hayatımızdaki her rolün sorumluluklarını canımız istediğimizde yapsak ...ama mümkün değil...trafik gibi...durduğunda aksıyo ...e her zamanda aynı ruh halinde olmayınca erteliyoruz...ben bir çözüm bulamadım arkadaşlar,gerekli olup olmadığına bakaraktan ,hayatımızdaki işleri ya yapcaz ,yada yapcazsad456
mesela şu an çocukların fişi olsada çeksem,ve ben anneliği ertelesem..sevincli
yada Atakan bey yepisyeni etkili bir telkin yapar belki, hediye erteleme ...

benim de hala yapılacaklar listem tamamen bitmedi ancak baya azaldılar diyebilirim...zaten listedeki herşey bitecek sıfırlanıcak diye beklemek gerçekçi bir beklenti değilmiş bunu anladım...yapılacakların listesi biterse hayat da biter...

bizi sıkıntıya sokan şey...rutin yapılması gerekenler ile rutin dışı olan şeylerin çakışıp üstüste binmesinden kaynaklanıyor olmalı...

o yüzden sürekli yapılması gereken rutinleri belli bir düzene sokarsak rutinlerimizi yapmaya daha az vakit harcamış oluruz..
hem de rutin dışı olan şeyler ve sürpriz gelişmeler de böylece canımızı eskisi kadar sıkmaz...
rutinler belli aralıklarla düzenli olarak yapıldıkları için eskisinden çok daha az bakım ve zaman isteyeceklerdir...
mesela ben artık eskisi kadar temizlikle uğraşmıyorum...geçen hafta 2 saatimi verdiğim bir oda temizliğine bu hafta sadece yarım saatimi verdim ve yeterli oldu (aynı odadan bahsediyorum bu arada :)
belki de bu süre önümüzdeki hafta 10 dakikaya düşecek..yada hiçbirşey yapmadan da idare edebilecek durumda olacak kimbilir..

ha bu arada belirteyim....tekrar deneme girişimimde hiç erteleme telkini dinlemedim...ego kendine güven suçluluk ve mutluluk dinledim bir ay içinde....yani erteleme telkinine gerek bile kalmadı....illa ki onu dinlemeye gerek yok sanırım...önce işin temelini halletmek lazım...kimi zaman yeterli olabiliyor bu...

Alıntı:

glshzn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529227)
Aslında çok olumlu gelişmeler de yaşadım telkinlerle fakat nedense geleneksel bir yaklaşımla her zamanki gibi olumsuz olanlardan bahsedicem:)
Erteleme telkini bende ertelemeleri engellemiyor henüz. ben 10 gündür felan dinliyorum ama diğer telkinlerde aslında çok daha kısa sürede sonuç almıştım, oysa ki ertemele çabul etkilemesi gereken kısa bir telkin diye biliyorum ben.. eminim başka telkinlerin etkilerine yardımcı oluyordur, muhakkak ki bir gelişme yaratıyordur ama erteleme sorunuma eğilmedi henüz.. ya da ne bilim, nasıl dinlemek lazım? ben günde 10 saat dinliyorum telkinleri fakat ego-suçluluk-erken uyanma-kilo verme-erteleme..dolu yani. ertelemenin tekrarı az olabilir mi acaba? listeye yeni telki ekleyince acaba etkisini görmek için bazılarını da çıkarmak mı gerekiyor? suçluluğu çıkarsak ne olur aceba?

canım ilk denememde ben de aynen senin durumundaydım..erteleme telkini fayda etmediği gibi bende ters etki yapıp benim stresimi arttırmıştı...resmen direnç gösterdim o telkine...bu sorunun kaynağının daha derinlerde yattığını düşünerek temelimi tekrar yapılandırmaya tekrar ilk baştan başladım ve erteleme telkinini tekrar dinlemedim...ilk denemem gibi sabırsızlık göstermedim kendime zaman tanıdım...

ego ve suçlulukla başladım...sonra suçlulluğu çıkarıp kendine güven ekledim..bi süre sonra da mutluluk telkinini ekledim...ama erteleme konusundada faydasını gördüm...

nazendem 16-10-2009 11:41 PM

Hediye erteleme mi? Müthiş olu vesselemsevinclicilgin897

öğrenci21 17-10-2009 04:46 AM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529260)
yapılacakların listesi biterse hayat da biter...

art56art56

öğrenci21 17-10-2009 06:35 PM

Alıntı:

öğrenci21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 529237)

antep fıstıklı çikolatamda pek güzelll kahvesmileysmileydancef678hskan67hpm1

imported_Angel 17-10-2009 06:48 PM

Alıntı:

öğrenci21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 530373)
antep fıstıklı çikolatamda pek güzelll kahvesmileysmileydancef678hskan67hpm1

afiyet olsun canım :)
antepfıstıklı çikolatanı yediğine göre planladığın işi bitirmiş olmalısın :)
peki sonrasında neler hissettin nasıl bir duygu ? ayrıntılı olarak açıklarmısın ? :)
anlatacakların diğer erteleme sorunu olan arkadaşlara da iyi motivasyon kaynağı olacaktır :)

öğrenci21 18-10-2009 05:58 AM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 530374)
afiyet olsun canım :)
antepfıstıklı çikolatanı yediğine göre planladığın işi bitirmiş olmalısın :)
peki sonrasında neler hissettin nasıl bir duygu ? ayrıntılı olarak açıklarmısın ? :)
anlatacakların diğer erteleme sorunu olan arkadaşlara da iyi motivasyon kaynağı olacaktır :)

evet bitirdimu859 aslında ilk başlarken sabah, yine aynı olacak yine ertelicem gibi bi duyguya kapıldım ama sonra bunu bir şekilde yenmem gerektiğini yoksa zamanı geldiğinde büyük işleri erteleyeceğimi ve kendi kendime hayatımı zorlaştırdığımı hatta bugüne kadar ertelediklerimin pişmanlığının nasıl bir duygu olduğunu düşündüm ve hissetmeye çalıştımdunk56 daha sonra bütün gün olumlu telkinlerde bulundum kendime. kendi kendimi motive ettim birde kişisel gelişimim için yaptıklarımı düşündüm ve bunu aslında sadece kafamda büyüttüğümü- her gün ertelediğim için bugünde ertelerim fikrine kapıldığımı- farkettim ve bütün gün dediğim gibi olumlu düşündüm iş yaparken hep gülümsedim sanki sevdiğim birşeyi yapıyormuşum gibi hissedeyim diye smil56
bir de sanki sabahları yaptığım sporların özdisiplinimi kazanmama yardımcı olduğunu hissetmeye başladım bisikletbir yerdede okumuştum sporun böyle bir etkisi varmış gerçekten
hani ''kendim için iyi şeyler yapıyorum'' düşüncesi oluşturuyo ve bu da başka alanlarda da yapabileceğiniz konusunda sizi motive ediyo art56art56sizlere de sabahları 1 saat spor yapmanızı öneririm telkinler eşliğindeart56art56tabi bu arada çikolatamı da spordayken aldım koydum buzdolabıma bütün gün onun hayalini kurdumy789uzun zamandır çikolata yemeyince böyle özlem oluyo işte khkh56 bu arada gün içinde mümin sekman'ın kişisel ataleti yenmek adlı kitabının altını çizdiğim yerleri bir daha bir daha okudum bir yandan da telkinlerimi dinledim tabi partysmiley
işler bittiğinde öyle rahatladım ki bir bilsenizyrl78 açtım müziği bir oynamışım bir oynamışım hpm1khkh56 anlayacağınız çok gzel bir duygu akşama da arkadaşlarımla buluşmak için dışarı çıktım çarşıya yürürken hızlı ve büyük adımlar atarak başım yukarda başardım duygusuyla yürüdüğümü farkettim arkadaşlarımda bugün gerçekten iyi görünüyorsun dedilery789
anlayacağınız günüm başarmış olmanın bende yarattığı güvenle ve mutluluğuyla geçti belki küçük kimi için önemsiz ama benim için çok çok büyük bir problemdi o yüzden sevincimde büyük oldublissy
tabii çikolata yerken ki mutluluğumu sizinde yaşamanızı isterim art56art56
kısaca yapabiliyorsunuz hiç ertelerim paniğine kapılmayın öyle ki bugünkü programımı bile hevesle yaptım blissy
bugün yapacak daha çok işim olduğu için bugünkü ödülüm( aslında gitmeyi planlıyordum ama ödül olarak koymaya karar verdim) sinema blissy
işte böyle arkadaşlar işin yarısı gerçekten başlamakmış bir şekilde bitiyor emin olun şimdi amacım 21 gün boyunca yaptığım hiç bir programı ertelememeye çalışmak böylece bu alışkanlığı kazanacağımı düşünüyorum happy6
umarım yardımcı olAbilmişimdir
hadi lütfen oturmayın kalkın hemen başlayın!! hadii!!!smil56

imported_Angel 18-10-2009 01:15 PM

seni tebrik ederim canım :)
yazdıklarını okudum da...sen aslında zaten ertelediğin ve sevmediğin bir işi yaparken nasıl düşünmek ve nasıl yapmak gerektiğini gayet de iyi biliyormuşsun :)
demekki senin erteleme sebeplerin arasında motivasyon eksikliği baya ağırlığını hissettiriyormuş :)
ödül yöntemi çok güzel bir yöntem ben de denemeyi düşünüyorum :)

o işe başlamadan önce insan işi yapma esnasındaki hoşa gitmeyen duyguları düşününce işten vazgeçiyor ve erteliyor..
oysa iş bittikten sonraki olumlu güzellikleri düşünmek gerek :)
mesela ev temizliği konusunu ele alırsak....evet belki temizlik yaparken bir parça yorulacağız ve terleyeceğiz...çok da zevkli bir iş değil kabul...ve bunu zevksizleştiren de zaten "zorunlu" bir iş olması...

ancak işe başlamadan önce sanki o iş bitmiş de sonraki güzel sonucu görmüşüz gibi hayal edince...
(mesela senin örnekteki gibi mis gibi olmuş odada, bir işi bitirmiş olmanın verdiği gururla ve tertemiz odada oturmanun verdiği zevkle antepfıstıklı çikolatanı yerken kendini düşünürsen) harekete geçmek çok daha kolay oluyor :)

hoşa gitmeyen işlerde iş esnasında yapılanları değil...bittikten sonra sonucun getireceği güzellikleri düşünmek lazım :)

yeni bir hayat 18-10-2009 01:28 PM

evet sevgili imported_Angel..sonuçtaki olumlu hisler bizi daha da motive edecektir..Aslında motiveyi dışarıda değil,içimizde aramak lazım..Yoksa erteleme hastalığının önü kesilemiyor maalesef..
Yol gösterdiğin ve aşamalarını bizlerle paylaştığın için teşekkürler.Pekçok kişiye ilham oldun..Bazen içimizdeki potansiyelin birilerinin bize farkettirmesi gerekiyor..

Tekrar teşekkürler,farkındalıklarımızın artması dileklerimle..actonsmile

öğrenci21 18-10-2009 03:10 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 531669)
seni tebrik ederim canım :)
yazdıklarını okudum da...sen aslında zaten ertelediğin ve sevmediğin bir işi yaparken nasıl düşünmek ve nasıl yapmak gerektiğini gayet de iyi biliyormuşsun :)
demekki senin erteleme sebeplerin arasında motivasyon eksikliği baya ağırlığını hissettiriyormuş :)
ödül yöntemi çok güzel bir yöntem ben de denemeyi düşünüyorum :)

o işe başlamadan önce insan işi yapma esnasındaki hoşa gitmeyen duyguları düşününce işten vazgeçiyor ve erteliyor..
oysa iş bittikten sonraki olumlu güzellikleri düşünmek gerek :)
mesela ev temizliği konusunu ele alırsak....evet belki temizlik yaparken bir parça yorulacağız ve terleyeceğiz...çok da zevkli bir iş değil kabul...ve bunu zevksizleştiren de zaten "zorunlu" bir iş olması...

ancak işe başlamadan önce sanki o iş bitmiş de sonraki güzel sonucu görmüşüz gibi hayal edince...
(mesela senin örnekteki gibi mis gibi olmuş odada, bir işi bitirmiş olmanın verdiği gururla ve tertemiz odada oturmanun verdiği zevkle antepfıstıklı çikolatanı yerken kendini düşünürsen) harekete geçmek çok daha kolay oluyor :)

hoşa gitmeyen işlerde iş esnasında yapılanları değil...bittikten sonra sonucun getireceği güzellikleri düşünmek lazım :)

teşekkür ederim smil56sanırım haklısın motivasyon eksikliği vardı bende super
neyse ki biraz kararlılık filmlerdeki gibi ''hadi bitirelim şu işi edward'' y789
mantığıyla birden ayaklanmam yettismil56 gerçekten gördüğüm okuduğum yada duyduğum pozitif bilgilerden fayda sağlama gibi bir özelliğim var o yüzden bol bol fikir verecek yazılar yazılmasını temenni ediyorum art56art56
ayrıca bugün yapacaklarımı ertelememek için fonda telkinler olmak üzere nil gün'ün motivasyon cd'erinden ''yaşamı ertelemeyin! hemen şimdi!'' cd'sini de dinledim sizlere de öneririm music45 gerçekten motive ediyor insanı neseli56telkinlerimi ve motivasyon cd'lerimi çok seviyorumderty

imported_Angel 19-10-2009 11:10 PM

Alıntı:

öğrenci21 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 532505)
teşekkür ederim smil56sanırım haklısın motivasyon eksikliği vardı bende super
neyse ki biraz kararlılık filmlerdeki gibi ''hadi bitirelim şu işi edward'' y789
mantığıyla birden ayaklanmam yettismil56 gerçekten gördüğüm okuduğum yada duyduğum pozitif bilgilerden fayda sağlama gibi bir özelliğim var o yüzden bol bol fikir verecek yazılar yazılmasını temenni ediyorum art56art56
ayrıca bugün yapacaklarımı ertelememek için fonda telkinler olmak üzere nil gün'ün motivasyon cd'erinden ''yaşamı ertelemeyin! hemen şimdi!'' cd'sini de dinledim sizlere de öneririm music45 gerçekten motive ediyor insanı neseli56telkinlerimi ve motivasyon cd'lerimi çok seviyorumderty

evet haklısın :) aslında siteye senin dediğin gibi daha fazla aktif katılım olsa birçok kişinin hayatı daha olumlu yönde değişebilir..
ve belki de böyle birşeye bizim herhangi bir cümlemiz hatta kelimemiz bile sebep olabilir...
o yüzden buraya yazılan her kelimeye değer vermeye çalışıyorum ve sitenin herbölümünü elimden geldiği kadar baştan sona okumaya çalışıyorum... :) :)

ama sanırım bazı insanlar telkinlerden verim aldıktan sonra siteye katılımı...yani yazmayı kesiyorlar...öyle anlaşılıyor..
ha şimdi denebilirki aşamalar gelişmeler günlüklere yazılıyor denebilir..ama herkesin günlüğünü tek tek takip etmek zor olabiliyor..
daha çok kişinin mesajıyla katıldığı daha genel konularda deneyimler ve sonuçlar daha çok kişinin gözünde olup kolayca farkediliyor gibi geliyor bana...
bahse varım ki ben ertelemeyle ilgili gelişmelerimi günlük kısmıma yazsaydım kaç kişi bu konudan muzdarip olduğumu bilmeyecekti :)

öğrenci21 20-10-2009 08:53 AM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 537409)
evet haklısın :) aslında siteye senin dediğin gibi daha fazla aktif katılım olsa birçok kişinin hayatı daha olumlu yönde değişebilir..
ve belki de böyle birşeye bizim herhangi bir cümlemiz hatta kelimemiz bile sebep olabilir...
o yüzden buraya yazılan her kelimeye değer vermeye çalışıyorum ve sitenin herbölümünü elimden geldiği kadar baştan sona okumaya çalışıyorum... :) :)

ama sanırım bazı insanlar telkinlerden verim aldıktan sonra siteye katılımı...yani yazmayı kesiyorlar...öyle anlaşılıyor..
ha şimdi denebilirki aşamalar gelişmeler günlüklere yazılıyor denebilir..ama herkesin günlüğünü tek tek takip etmek zor olabiliyor..
daha çok kişinin mesajıyla katıldığı daha genel konularda deneyimler ve sonuçlar daha çok kişinin gözünde olup kolayca farkediliyor gibi geliyor bana...
bahse varım ki ben ertelemeyle ilgili gelişmelerimi günlük kısmıma yazsaydım kaç kişi bu konudan muzdarip olduğumu bilmeyecekti :)

evet kesinlikle katılıyorum size bu şekilde kendisi gibi olan insanlarla daha çabuk iletişime geçilebiliyor ama açıkçası bende günlükleri okumuyorum yorum daha ilgi çekici geliyor
kendinde lumlu yönde ciddi gelişmeler görenler o konuyla ilgili mesela erteleme problemimi var ama bu problemini çözdü şu an bizim yazdığımız alanda ya bir konu açarak yada yorum yazarak bildirebilir ve eminim daha çok kişiye ulaşır ;)

darkfighter 18-11-2009 05:48 AM

Birde Ego güçlendirici ve suçluluk duygusu gidericiden dinlemeye başlasan daha iyi olur ben onlarla başladım ve diğerleri ile devam ettim büyük bir sonuç aldığımı söyleyebilirim. Bu işi yapanlardan ve siteyi kuranlardan Allah razi olsun...

qroniq 04-04-2010 04:57 PM

ben dinlemeye başlayalı 2 gün oluyor su sesini dinliyorum tabi karışık telkinlerle ama bende süper bi etki bıraktı..Yani yapmanız gereken tek şey inanmak inandığınız sürece olmayacak birşey yok ve kendinizi engellemeyin herşey zaten kendiliğinden olacak..Ben dün gece yatarken 'hayatım boyunca kendimi engellemeyeceğime söz weriyorum' dedim 4-5 kere değil sadece bir kere inanarak :) asLında bilinç altımız yapılması gereken herşeyi yapmak istiyor ama onu engelleyen biziz erteleyende biziz neden anı yaşamıyorsunuz söylesenize..Çünkü şuan bir çoğuunuz yaşamıyorsunuz hayattasınız nefes alıyorsunuz ama yaşamıyorsunuz tek ihtiyacınız olan kendinizi engellememek..krzm67

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:49 AM.