![]() |
Cevap: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri Alıntı:
%100 düşünce gücü adlı kitapta bahsediyordu walter russel'in öyküsünden. bu adam aynı hayat içerisinde sanat editörü olmuş, savaş muhabiri olmuş, iyi bir ressam, iyi bir müzisyen, daha sonraları iyi bir heykeltraş, mimar..... bütün bunların hepsini bir hayat içerisinde yaşamış. bir hayat içerisinde beş-altı hayat birden. eminim bütün bunlar hayatın içerisine ertelemelerle değil zamanında karar ve adımlarla sığıyordur. bize bahşedilen bir tek hayat var . ve biz bunu erteleyerek tüketmeye çalışıyoruz ben buna üzülüyorum.... sad456 |
Cevap: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri ertelemek korkmak mı? kendimde anlamlandıramıyorum? benim erteleme şekilm işimle ilgili fln değil- aksine ertelemeyı sewmem iş konusu oldu mu. fakat konu kendim oldu mu, mesela; yarın spora başlıycam kesin diyorum. yarın başlıyorum...ama dewamı gelmiyor, ya diğer gün yaparsın dıyorum....ve o dıger gun asla gelmiyor....erteleniyor ve ertelenıyor....yaşam... |
|
Benim de ertelediğim o kadar çok şey var ki, neden ertelediğimi bir türlü çözemiyorum, çözsem zaten büyük bir sorundan kurtulacağım ama olmuyor işte... Alışkanlıkların en kötüsü ertelemek galiba, çözümünü de bulmak çok zor.. 4897 |
|
Cevap: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri Aynı aynı bendede vardı. Birşey istiyorsunuz başlıyorsunuz veya başlamıyorsunuz. Hedefinizi belirlemişsiniz. Yalnız o an daha cazip birşeyle karşılaşıyorsunuz. Bu sefer onu hedef olarak belirliyorsunuz. Çünkü tıpkı bu sefer yaptıgınız gibi hedefe kilitlenmiyorsunuz. Onu sadece yapacağınızı söylüyorsunuz. Bu bende sık görülen bir rahatsızlıktı :) Evet rahatsızlıktı. Bir fikir üzerine birçok fikir... Bunun rahatsızlık olduğunu biryerde okumuştum ama şuan hatırlamıyorum hangi kaynaktan okuduğumu. Vazgeçmek için birçok sebep olabilir. Korkular olabilir mesela ( Başarısızlık, yetersizlik gibi. ) Ya da yapmaya başladığında zorlanmak olabilir e buda doğal olarak yeni arayışlara iter bizi. Şimdi ise kendi çözümümü ürettim.Birçok fikrim gibi bundadan başarılı olacağıma inanıyorum. Fikir üretmeye hedef belirlemeye ara verdim. Sadece önceden yapmak isteyipte yapamadıklarımı listeledim. Önceliği onlara verdim. Bunu güncel dünyadan geri kalmadan yapmaya çalışıyorum. Meyvelerini yiyeceğim inşallah. :) |
:) Nasıl dönüştürebilirim? |
Cevap: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri Aşağıda verdiğim linkten bolca yararlanabileceğini düşünüyorum. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...alintilar.html Sevgilerimle. actionsmile |
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:08 PM. |