Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Erteleme Alışkanlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/erteleme-aliskanligi/)
-   -   Erteleme Alışkanlığının Nedenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/erteleme-aliskanligi/534-erteleme-aliskanliginin-nedenleri.html)

hayatimdegisti 25-12-2006 11:57 PM

Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

Erteleme alışkanlığı nedenleri neler olabilir.Bu başlık altında bunları tartışabliriz.

Sabırsızlık,başarı korkusu,başarısızlık korkusu gibi bir çok nedeni olabilir.Bu konu yurtdışında ki telkin içeren cd yapan sitelerde en popüler ve başarı sağlanan konulardan birisidir..

http://images.google.com.tr/images?q...s/index_38.gif

http://images.google.com.tr/images?q...oster39big.jpg

http://images.google.com.tr/images?q...astination.jpg

http://images.google.com.tr/images?q...ion-756652.gif

cigdem 26-12-2006 12:08 AM

Ynt: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

erteleme alışkanlığı benim en büyük problemim.ertelemeyeceğimi bile erteleyen bir insanım.bu kötü alışkanlığımı kabul ettim bu en önemli noktalardan bir tanesi.şimdide bunu yeneceğim.--bununda scripti olursa harika olur---
erteleme alışkanlığımdan bahsedeyim.kendimi o kadar boğuyorum ki bunu da yapayım,şunu da yapayım sonra kendimi kaba sıkışmış gibi hissediyorum hiçbir şey yapamıyorum,suçluluk duygumdan kurtulayım diye erteliyorum tabi ertesi gün yine aynı yine aynı.bunun size zararları saymakla bitmez...

dost78 26-12-2006 06:03 PM

Erteleme alışkanlığı malesef bendede var,sürekli bu huyumdan vazgeçmeye çalışıyorum,bilhassa işlerle ilgili ertelemelerim oluyor,muhasebeci olarak calisiyorum,bircok isi erteliyorum ve isler birikiyor,yine bunlari yapacak olan benim,fakat iki ayagim bir pabuca giriyor,bu huyumdan vazgecmeliyim,birde bende ATALET denen isteksizlik durumu oluyor zaman zaman,yani hiçbir şey yapmak istememe durumu,buna TEMBELLİK de diyebiliriz,Arkadaşlar bu alışkanlıkları yenmek için tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum

yakamozdüşleri 26-12-2006 11:48 PM

ah ah yıllardır diyebilirim ki yıllarımı bu yüzden kaybettim Her zaman başarabileceğini içten içe bilirken aslında tuhaf sebeplerden bahanelerden amaçlarımdan uzaklaşıp durdum Hala uzaklaşabildim mi hayır Ama zamanını bir türlü bulamıyorum karar vermekle vaz geçmek arası düşünceler arasında yitip giden dilekler hayaller oluyor sanki yaşlanıyorum günden güne ve umutlarım da taze filiz olmaktan cıkıyor boyun büküyor bu tabuya Sadece atalet gibi değil itici birşeye ihtiyacım var hani insan suya dalmak isterde saçma sapan ani bir korkuyla düşeceğim korkusundan suya atlayamaz ya cok iyi olur Bunu scripti gerçekten Teşekkür ederim emeği geçen hepinize

hayatimdegisti 26-12-2006 11:56 PM

You complete what you start. Procrastination is a thing of the past. You see it through. You outline complex tasks. Break them down into manageable segments. Develop a timeline of when to start and when to complete each segment. You put them all together. You complete what you start. The old ways of procrastination, and their underlying causes, are meaningless, unimportant, irrelevant, part of the past. Not now. Not in your future. You are now the type of person that completes what you start. You are now the type of person that makes it happen."

Başladığın işi bitiriyorsun.Erteleme alışkanlığı geçmişte kalan bir şey.Sana karmaşık gelen işlerin bir taslağını çıkarıyorsun.Başedebileceğin parçalara bölüyorsun.Her parçayı Ne zaman başlayıp ne zaman bitreceğin ile ilgili bir zaman çizelgesi hazırlıyorsun.Ve başladığın işi bitiriyorsun.Eski erteleme alışkanlıkları ve bu alışkanlığın altında yatan nedenler senin için anlamsız,önemsiz artık.Onlar geçmişin bir parçası.Şimdinin değil.Gelecekte ki hayatında da erteleme alışkanlığına kesinlikle yer yok.Şimdi başladığı işi bitiren bir insansın.Şimdi eylem yapan birisin.

commandant 26-01-2007 01:40 AM

bende surekli islerimi, derslerimi erteliyorum hep yarin hep yarin diyorum ama o yarin hic gelmiyor

skorpy 26-01-2007 10:10 AM

bendede aynı sorun var ama hayat şartları bir nevi kaçış bence ertelemek bana en basit gelen şey yapmak zor ama ertelemek çok basit boşver sonra hallederim demek bir nevi kaçış heralde kolay bir yol olduğu için buna sığınıyorum ne bileyim işte

scully 12-02-2007 04:49 AM

Ynt: Erteleme Alışkanlığı Önleyen Telkin Yüklendi

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
http://www.ritmotrance.com/dosya/ert...egisti.com.mp3

Yüklemek için dosyanın üzerine gelip sağa tıklayp hedefi farklı kaydet diyiniz.

Benim de herseyi ertelemek gibi bir problemim var.Ben sadece gunluk islerimi,o anda yapmam gereken bir isi degil ayni zamanda gelecegimi etkileyecek,gelecegime yon vericek,kariyerimi belirleyecek konularda da surekli erteleme yapiyorum,sanirim degisimden ve yapicagim degisikligin sonuclarindan,istedigim gibi olmayacagindan,pismanlik duyacagimdan ya da eger mutsuz olursam geri donusu olamayacagindan korkuyorum,biraz da usengeclik var tabii.Bu yuzden de surekli yapmam gerektigine inandigim isleri erteliyorum.
Size sormak istedigim, ney sesinden pek hoslanmiyorum da acaba bu scriptin klasik muzik ve new age versiyonlari olacak mi?

yanilsama 11-04-2007 01:19 PM

nereden başlayacagını bilememek..ve bır noktada bazı seyler için zaten gec kalındıgının düşünülmesi ya da ve de en önemlisi kendine yeterli değeri vermemek ertelemenin temeli gibi geliyor bana

fbihsan 04-06-2007 04:28 PM

Ynt: Erteleme Alışkanlığı Önleyen Telkin Yüklendi

Alıntı:

Öznur Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
http://www.ritmotrance.com/dosya/ert...egisti.com.mp3

Yüklemek için dosyanın üzerine gelip sağa tıklayp hedefi farklı kaydet diyiniz.

Benim de herseyi ertelemek gibi bir problemim var.Ben sadece gunluk islerimi,o anda yapmam gereken bir isi degil ayni zamanda gelecegimi etkileyecek,gelecegime yon vericek,kariyerimi belirleyecek konularda da surekli erteleme yapiyorum,sanirim degisimden ve yapicagim degisikligin sonuclarindan,istedigim gibi olmayacagindan,pismanlik duyacagimdan ya da eger mutsuz olursam geri donusu olamayacagindan korkuyorum,biraz da usengeclik var tabii.Bu yuzden de surekli yapmam gerektigine inandigim isleri erteliyorum.
Size sormak istedigim, ney sesinden pek hoslanmiyorum da acaba bu scriptin klasik muzik ve new age versiyonlari olacak mi?

bende bu kişiyle aynı derte sahibim

keops 04-06-2007 05:48 PM

Evet bende neyin dışında bu ve başkalarının düşüncelerini önemsememe telkinini new age tarzında dinlemek isterim..
diğer telkinleri new age tarzı dinliyorum ve sıkılmıyorum.ama ney sıkıyor

yakamoz 09-11-2007 04:14 AM

Bir Adım Kala / Ataleti Yenmek

Her insanın ruhunun derinliklerinde gerçekleşmesini istediği hayalleri vardır.
Gündelik hayatın rutini o rüyaya ulaşımı engeller.
Bu durumda yapılması gereken hayatı değiştirmektir…
DÜŞÜNÜN!!!
Hayatınız değişmeli mi…?
Bakış açınız değişmeli mi…?
EĞER DEĞİŞMELİ İSE ;
Bunu Siz Yapmayacaksınız Kim Yapacak?
Bu gün yapmayacaksanız ne zaman yapacaksınız?
UNUTMAYIN!!!
Bu hayat size tahsis edildi…
Onu inşa edecek olan
Ya da tahrip edecek olan SİZSİNİZ..!
Hayata hakim olabilmek için onu yönetmeyi bilmelisiniz…
Davranışlarınıza hakim olabilmek için duygularınızı yönetmeyi öğrenmelisiniz…
Duygularınıza hakim olabilmek için düşüncelerinizi yönetmeyi bilmelisiniz…
Tüm bunları başarabilmek için ;
Beyninizin nasıl çalıştığını beyninize öğretmelisiniz…
ŞİMDİ
BİRDAHA
DÜŞÜNÜN…
BU SİZE SON
ÇAĞRIDIR..!
Kendiniz ve “Sevdiğiniz” için düşlediğiniz dünyayı kurtarmanın zamanı gelmedi mi hala…
Rüyalarınızı yaşamak için daha ne bekliyorsunuz…
SİZİ TUTAN KİM!
SİZİ DURDURAN NE!
BU SİZİN İÇİN SON ÇAĞRIDIR!
UNUTMAYIN…
TARİH İKİ TİP İNSAN KAYDETTİ;
-Tarihi yapanlar
-Ve tarihin malzemeleri
Hangi tarafta olmak istediğinize siz karar verin…
Hayatta ya tozu dumana katarsınız,
Ya da tozu dumanı yutarsınız…
İnsan ya örs olur ya da çekiç…
Kendi gelecekleri ile planları olmayanlar,
Başkalarının planlarına dahil olurlar…
Yolunuzun tıkalı olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
YA BİR YOL BULUN
YA BİR YOL AÇIN
YA DA YOLDAN ÇEKİLİN!!!
HAYATTA BAŞARILI OLMAK İSTİYORSUNUZ…
Başarıya ulaşmak için “neler yapman” gerektiğinizi biliyorsunuz…
Bunları “niçin” yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz…
İsterseniz nasıl yapabileceğinizi de biliyorsunuz…
Yapmamakla “neler kaybettiğinizi de biliyorsunuz…
Yaparsanız “neler” kazanacağınızı da biliyorsunuz…
Bir başlayabilseniz o işi yapabileceğinizi de biliyorsunuz…
Ama yine de hiçbir şey yapmadan bekliyorsunuz…

SİZİ DURDURAN NE???

ATALET!!!

OLDUĞUNUZ YERDE DURARAK OLMAK İSTEDİĞİNİZ YERE VARAMAZSINIZ..!

jaunty 09-11-2007 11:44 AM

muzik cok guzel okuduklarim cok güzel
seyrederken tuylerim diken diken oldu
cok guzel enerji veriyor sagol yakamoz..
sapkal89

bayramus 22-04-2008 11:35 AM

aynen benim hayatımda %90 erteleme üzerine kurulu.

mesela 2 hafta sonra sınav var. ha bugün ha yarın çalışırım diyorum. sınavdan 1 gün önce hala çalışmamışım. yaptığım en güzel şey plan hazırlamak ama planları uygulamak yapmadığım bişey. aynı durumda olanlar çok iyi anlayacaklardır ne demek istediğimi

creeat 22-04-2008 11:48 AM

Alıntı:

cigdem Nickli Üyeden Alıntı
erteleme alışkanlığı benim en büyük problemim.ertelemeyeceğimi bile erteleyen bir insanım.bu kötü alışkanlığımı kabul ettim bu en önemli noktalardan bir tanesi.şimdide bunu yeneceğim.--bununda scripti olursa harika olur---
erteleme alışkanlığımdan bahsedeyim.kendimi o kadar boğuyorum ki bunu da yapayım,şunu da yapayım sonra kendimi kaba sıkışmış gibi hissediyorum hiçbir şey yapamıyorum,suçluluk duygumdan kurtulayım diye erteliyorum tabi ertesi gün yine aynı yine aynı.bunun size zararları saymakla bitmez...

aynı olay bende de var, erteleme alışkanlığının farkında olup "bu sefer ertelmicem" diorum, ve "bu sefer" hiç olmuyor..

telkinli 12-05-2008 04:04 PM

benim erteleme alışkanlığım genelde kısa sürelidir. şöyle ki:
bir iş yaparken ortalığı çok dağıtarak yaparım, sebebi de toplamayı ertelerim, çünkü yapmakta olduğum işin bir an önce bitmesini istemem benim panik yapmama neden olur.

o an için hazır olması gereken şey ne ise ona odaklanırım ve diğer bütün herşeyi boşveririm.
örneğin yemek yapıcaksam salçayı getiririm ama salçanın işi bitince tekrar dolaba koymam ertelerim.
tam olarak sorunum bir iş yaparken panik halinde yapıp da ortalığı dağıtmam.
ooo67

cedrus48 11-08-2008 11:48 PM

Benim en sevmediğim huyum ertelemektir.Ama bir türlü bu huyumdan vaz geçemiyorum galiba can çıkmadan da bu huy çıkmayacak ertele ertele nereye kadar ölümüde erteleyemeyeceğime göre

gül sultan 04-10-2008 04:07 PM

Alıntı:

yanilsama Nickli Üyeden Alıntı
nereden başlayacagını bilememek..ve bır noktada bazı seyler için zaten gec kalındıgının düşünülmesi ertelemenin temeli gibi geliyor bana

yapılmak istenen şeylerin çok olmasıı yada herşeyi birden yapmak istemek sorada başedememmekkkk sadanim...herşeyi yapmam gerek çabucak yapmam gerek eeee nasılllll dusun 8977

pofuduk 26-11-2008 11:38 PM

ertelleme alışkanlığımın sebepleri,
1.son dakika insanı olmam yani son dakikada birşeyleri yetiştirmem...
2.Mükemmeliyetçi olmam, yani mükemmel olmıcaksa son dakikada şöyle bir yaparım olur mantığı
3.Başarılı olamama korkusu
4.Zamanı gelmedi mantığı

banu 28-12-2008 12:03 AM

nedenini bilmiyorum ama devamlı erteliyorum... sanırım benim en büyük sorunum:(

semanur12 05-01-2009 02:56 PM

çokgüzel teşekür ederim okudum kendime geldim

sultans 05-01-2009 11:08 PM

Sadece kendim zannediyordum erteleme alışkanlığı olan.. Okuyunca biraz rahatladım. Ama kurtulmak imkansız değil inşallah. Zor bi süreç olduğunu düşünüyorum .
Erteleme alışkanlığını kırmak için bence ilk yapılması gereken; öncelikleri belirlemek. Yoksa insan kaybolup gidiyor, yapması gerekenlerin arasında.
Hepimize kolay gelsin arkadaşlar! Hiçbirşey olmayacak değildir.

mirage24 31-07-2009 11:46 AM

Cevap: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

bende de erteleme alışkanlığı var. zamanım bile olsa yapılması gereken işlerimi erteliyorum. Tam yelteniyorum işi yapmaya kafamda Boşver kelimesi dönüp duruyo bu yaşıma kadar hep o içimdeki boşver bana hükmetti. okadar çok söz verdim ki kendime boşver keimesi kullanmayacağım diye ama yapamadım. hem yapmam gereken işleri erteliyorum ama erteleyipte rahat mı ediyorum sanki. bu seferde huzursuz oluyorum yapadağım için. ne yapıp rahatlıyorum ne de yapmayıp rahatlıyorum bi huzursuzluk kısır döngüsü içerisindeyim. off

yoncaa 17-12-2009 08:42 PM

Cevap: Ynt: Erteleme Alışkanlığının Nedenleri

müzik güzel insana enerji veriyor.

edisark 26-07-2010 12:50 PM

şuan yığınla işim var
kendi kendime sonra yaparım acelesi yok v.s. diyorum herişi ertelediğimden yarım yamalak yaptığım ve kalitesiz işlerle bitirmiş oluyorum.
bunun farkındayım evt... ama sanki her tarafım ağıyor yorgun ve halsizim
zihnim herzaman canlı değil.. burayı takip etmekte faydası olur inş.

arkadaşlar yaptıklarınızı bizimle paylaşın lütfen. birbirimize destek olup bunu atlatmak dileğiyle

edisark 26-07-2010 12:57 PM

Arkadaşlar ben müzikleri dinleyemiyorum..
başka link verebilirmisiniz.

zahiri 26-07-2010 01:46 PM

en buyuk eksigim iste !

RenaC 02-08-2010 10:59 PM

Alıntı:

zahiri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 759191)
en buyuk eksigim iste !

Vallaaa aynen benimde en büyük eksiğim ertelemek bundan bir kurtulsam ben elimden gelmeyen iş kalmaz

Neptün 19-10-2010 11:31 PM

Benim de en büyük eksiğim ve şu an için en büyük sorunum. Bunu bir atlatırsam her şey düzene binecek. Çünkü beni zora sokan yapmayı sürekli ertelediğim işlerim.

Roader 20-10-2010 11:21 PM

Ben de muzdaribim bu erteleme durumundan, telkini dinlemeye çalışıyorum, etkisini görürüz inşallah..

yesıl 26-12-2010 06:12 PM

Ne de cok insan varmıs erteleme hastalıgına tutulan. bende bu dertten muzdaribim nedenini soyle acıklayabilirim yapacagım işi yapınca en iyisini yapmak kistiyorum ama bunun icin kendimde o gücü bulamıyorum. yeterince enerjimin olmadıgını düsünüyorum o düsünce herseyi mahvediyo sonra yıgılan işler bekleki keyfim gelsin enerjimi toplayım, o enerjide dini bayramlar gibi senede 2 kez geliyo sonra bu karmasanın arasında ütopik bir hayal kurarken buluyorum kendimi, elinde sihirli deynek olan bir peri herseyi bi anda yoluna koyuyo bu hayalim ertelemnin getirdigi sıkıntıları biraz cekilir hale getiriyo sanırım. ama ne boyle hayalim olsaydı nede boyle bir alıskanlıgım. Zaman.... bir daha asla elde edemicegimiz degerli bir kavram bu kötü alıskanlıgımızın arasından süzülüp akıp gidiyo bir daha dönmemek üzere ....sevgiller

matri 26-12-2010 08:44 PM

hele bi kirk yasina gelinnn :) o zaman anca duzene girebiliyorsunuz, anca ertelemelerin sonunu getirebiliyosunuz, hicccc acele etmeyin, yada neden hayati erteliyorum diye uzulmeyin :) hayat ertelenmeden yasanmiyor sanirim .))))

ebruliii 26-12-2010 11:46 PM

bende çok erteliyorum sanırım şeytaana uyuyorum :)

KusadasiComputer 27-12-2010 08:41 PM

Erteleme Kralı Geldi Arkadaşlar bu WOW yüzünden hayatımın 3 yılı gitti (3 yıl heşeyi erteledim) Şimdi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum. Herkese şimdiden hayata geri dönmeleri diliyorum.

vittoria è nostra 27-12-2010 09:15 PM

o toparlanmalardan bende istiyorum birer tane. her köşede yığınla kitap herköşede bir iki düzensiz not eşyalar karışmış. gün içini pasif geçirmiyorum yine işime yarayacak şeyler yapıyorum ancak yetersiz daha çok hızlı olmalıyım ve daha çok çalışmalıyımmm ama nasıl nasıl nasıll .......

pyrana 22-03-2011 02:28 PM

Çocuklugumdan beri erteliyorum herşeyi... Ödevlerim, yapılacaklar, işlerim, randevular kısaca herşey... Biri beni geri geri çekiyor... bu yüzden 2 sene ilaç tedavisi aldım.Sonuç hiçbir şey...Bir müddetten sonra ilaçlarımı da ertelemeye başladım çünkü..Bütün arkadaşların yazdıkları mevcut durumları barındırıyorum.Çok rahatsızım... Depresyon etkisi yaratmaya başladı bu bende..Yaşlandıgımı hisediyorum...Aranızda bu durumu yenen arkadaşlar... önerilerinizi bekliyorum...

ipekibrisim 22-03-2011 04:54 PM

arkadaşlar yıllar önce bir kitapta kabızlık çeken insanların tembeliğe meyilli ve ertemele alışkanlıgı olan insanlar olduguna dair birşey okumuştum. dogruluk payı olabilir mi? erteleme alışkanlıgı olanlar bir sınasın bakalım. cevaplarınızı bekliyorum

Işıldayan Safir 22-03-2011 05:19 PM

Alıntı:

ipekibrisim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 794027)
arkadaşlar yıllar önce bir kitapta kabızlık çeken insanların tembeliğe meyilli ve ertemele alışkanlıgı olan insanlar olduguna dair birşey okumuştum. dogruluk payı olabilir mi? erteleme alışkanlıgı olanlar bir sınasın bakalım. cevaplarınızı bekliyorum

Erteleme alışkanlığının birçok nedeni var. Kabızlığın erteleme alışkanlığıyla bağlantısı var mı bilemiyorum. Ancak doğruluk payı olabileceğini düşünüyorum. Kabızlığa genel olarak baktığımız zaman geçmişten kopamamak, yeniliklere kapalı olmak, değişimden korkmak ve eskiden özgürleşmeyi reddetmek görülür. Çünkü olan halinizle kendinizi güvende görürsünüz. Erteleme alışkanlığı genellikle gelecek korkusundan kaynaklanır. Bilinmeyene olan korkudur. Yalnızlık korkusunu da sebeplerinden sayabiliriz.

Sevgiler. actionsmile

senarist 22-03-2011 05:42 PM

her şeyi erteliyorum..galiba artık yaşamayıda erteliyorum.

Işıldayan Safir 22-03-2011 11:07 PM

Alıntı:

senarist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 794030)
her şeyi erteliyorum..galiba artık yaşamayıda erteliyorum.

Ertelediklerini ertelemediğini farz edelim. Ne olur? Neden korkuyorsun?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51 AM.