![]() |
Seminer Ücretleri İle İlgili Metallica'nın bu yaz verdiği konser biletleri bile 55 liradan başlamışken, seminer için 80 liralık ücreti makul kılacak bi açıklama var mıdır merak ettim. |
Alıntı:
selamlar. metalica konserinin yaklaşık 10 saat sürdüğünü varsayalım. bu seminer 7 -8 saat sürüyor. metallica konserinden çıktıktan sonra bu konsere gitmiş olmanın ve eğlenmiş olmanın verdiği çoşku ile çıkıyorsunuz ve bu 10 hadi 15 gün sürsün. bu eğitmden aldığınız bilgiler hayatınız ile ilgili. yani yaşamınızın o gününüden sonrası için geçerli. ve son olarak metallica kişisel gelişimle ilgili mi? eğer öyleyse neden haberim yok? unutmamalı ki metallica bir müzik grubu... |
Arkadaşım, Elma ile Armudun fiyatını kıyaslarken (aslında elma ile armut da olmuyor, armut yerine el bezi diyelim) makul bir açıklaman varmı merak ediyorum.. Metallicaya eğlenmeye, seminere öğrenmeye gidiyorsun.. Eğlencene çok görmediğin 55 lira bir yanda dururken kişisel gelişimin için 80 lirayı çok buluyorsan öncelikle bu konuda biraz araştırma yapmanı öneririm.. Benim eksiğim yok diyorsan zaten sorun yok , bu seminer kendilerini geliştirmek isteyenler için düzenleniyor.. |
Alıntı:
Kullanabileceğiniz 5 tane yöntem, uyguladığınızda hayatınızı değiştirme rotasına sokacak olan bir dolu bilgi veriliyor. Metallica' da ayakta sıkış tepiş izlersiniz konseri, burada çay kahveniz önünüzde rahat rahat oturup izlersiniz, söylenenleri onaylamadığınız sürece kafanızı sallamanıza gerek yoktur ki bu yüzden beyin sarsıntısı geçirme riskiniz sıfırdır y789 Daha var baya makul kılacak açıklama ama, anlattıklarım anlamak istedikleriniz kadardır diyerek mesajıma son veriyorum. Metallica iyidir bu arada, bende severim :) ama dinlemem hiç. wave |
Benim kast etmek istediğim fark sadece fiyatlardı, getirileri yada katkıları değil.Yaptığım kıyaslamanın, ikisi arasındaki farkı açıklama gereği hissettireceğine de ihtimal vermemiştim(abest olmuş). Şöyledir ki anlamak istediğim şey; Bu seminerin maliyeti nedir ki katılımcılardan bu denli bi miktar istensin? Sadece kar amacı güdülerek yapılıyo olsa mantıklı gelebilirdi, ancak sitenin konseptine tezat olur. Bu fiyat, seminer tanıtım açıklaması ve site içeriği baz alındığında kesinlikle fazla. |
emre884 bu semineri veren arkadaşların en basitinden yol paraları var gidiş dönüş, hepsi serbest zamanından feragat edip buraya zaman ayırıyor.. Otelden kiralanan seminer salonunun ücreti var.. Dağıtılan materyalin bedeli var.. Metallicaya 10.000 kişi gidiyor, seminere 20-30.. 6 konuşmacı olsa istanbula gidiş dönüş 80 liradan 480 lira eder.. Bu adamlar orda sokakta yatmıyor aç dolaşmıyor.. Açıkcası bazı seminerlerden kar ediyorlarsa bazılarından zarar bile ettiklerini ve bu şekilde olayı dengelediklerini düşünüyorum.. |
Alıntı:
:) Kar amacı güdmediğimiz zaten fiyatların makul oluşundan bellidir. Her ilde fiyatlarımız aynı, bunun için ayrı ayrı illere farklı fiyat uygulaması yapılamaz. Biz 5 kişi olarak farklı illerden gidiyoruz İstanbul dışındaki seminerlere, ayrıca reklam giderlerimiz size verdiğimiz cdlerin ve katılım belgelerinin gökten inmediğini söylememe gerek yoktur sanırım. Ayrıca semineri verdiğimiz otelde belirlenmiş çokda makul olmayan ücretler ödemek durumunda kalıyoruz. Kar amacı güdsek emin olun ki bu fiyatın 2 katını verirdik sizlere ki, gelmeden bu şekilde düşünen ve geldikten sonra çıkışta ne kadar makul olduğunu belirterek önyargılı düşündüğünü belirten sevgili katılımcılarımızın çoğunluğu göz ardı edilemez. Sevgiler. |
Katılımcıların az olması nedeniyle gideri dengelemek adına fiyatı yüksek tutmak yerine giderle paralel katılım ücretini aşağı çekmek çok daha fazla kişiye ulaşılmasını sağlardı. Yeniden söylüyorum; 80 lira yüksek bi ücret.. |
Emre, eğitime katıldıktan sonra aynı fikirde olmayacağına iddiaya girerim.. Ha ücret dengeleme demişsin.. Emin ol ücretsiz olsa bile çok fazla katılımcı sayısında artış olmaz.. 5 kişi fazladan gelir maksimum.. Nerden mi biliyorum? Organizasyonunun başında bulunduğum bir oluşum var.. Ücretsiz olarak ilk yardım kursu ayarlandı.. Katılımsızlıktan ertelendi.. Sonra ki katılımda içler acısıydı.. Oysa ki bahsettiğim kuruluş bir motosiklet kulübü yani ilk yardıma en çok ihtiyaç duyabilecek insanlar var orda.. Ayrıca üniversite amfisinde verilmiyor seminer.. Ve yine ayrıca bu tip seminerlerde ne kadar az katılımcı olursa katılımcıların göreceği yarar o kadar yüksek olur.. |
Bu durumda seminer "lüks"e girmiş olmakta. Arz talep durumu. Bi aksilik olmazsa gelip gözlemliycem. |
Metallica konseri mi lüks kişisel gelişim semineri mi? Burda ödediğin her kuruş kendine yatırım olarak geri dönecek.. Metallica konserini daha sonra internetten de indirip izleyebilirsin misal.. Insan sağlığıdır söz konusu.. Ruh sağlığı zihin sağlığı... Dr. Sha der ki: Önce ruhunu iyileştir, sonra zihnini, bedenin kendiliğinden iyileştiğini göreceksin.. Bu semineri lüks olarak görmemelisin bence? Seminer arasında karşılıklı çay kahve içmek dileğiyle.. |
Alıntı:
bende aynı şeyi düşünüyorum. |
...Metallica'nın daha lüx olmasına rağmen 55'den başlaması.... ilk örnekte anlatmak istediklerimdendi. Herneyse, dileklerine katılaraktan konuyu (kendimce) sonlandırıyorum |
Elmasla Ekmeği ele alalım o zaman son örnek olarak.. Elmas lüx ve KDV'si %1 Ekmek zorunlu ihtiyaç ama KDV'si %8 guitar Elmasın fiyatı daha yüksek deme sadece vergileri düzenleyenlere küçük bir göndermeydi.. Başta dediğim gibi iki tane çok farklı şeyi kıyaslıyoruz.. Bu çok farklı şeyleri kıyaslarken fiyatlarının orantılı olmasını bekleyeeyiz.. Metallica konseri senin için çok önemlidir çok değer veriyorsundur ve 55 lira uygundur ama bana sorarsan 10 lira bile çok.. Bana göre bu seminerin 80 lira ücreti uygundur ama sana göre 40 lira çoktur.. Bende isterim daha uygun olmasını ama bunların maliyeti hesaplanırken emin ol kar güdülmüyor.. Kalan kar da mutlak surette bizlere yol su elektrik telkin site hosting vesair olarak geri dönüyordur.. |
bizde fırsatçı olalım yani nasılsa ekmek zorunlu diye koyalım %8"İ:) |
Seminer ücreti olarak 80 tl nin yüksek olduğu söylenmiş bu ücretin 50 tl ye çekilmesi durumunda katılımın da daha yüksek olabileceği belirtilmiş. Tabii ki bu da bir görüş.Ben de bu konuda görüşlerimi rakamlar ile bildireyim..actionsmile Seminer hazırlarken fiyat belirleme aşamasında verebileceğimiz en düşük fiyatı belirledik. Ortalama olarak seminer sırasında kullanılacak otel kişi başı 20 tl aliyor.Buna yer ücreti çay kahve ikramlar ve projeksiyon cihazı dahil. Bu durumda eğer 50 tl belirleseydik geriye kişi başı 30 tl kalacaktı. Seminer için diğer illere gidiyoruz zaman zaman orada kaliyoruz.Yol ve konaklama masrafı ortalama 5 kişi için 1000 ytl dir. Seminer için tanıtım ve reklam yapiyoruz.Diğer sitelere bu reklamlar için odediğimiz ücret ortalama 150 tl dir.Geçen sefer bu seminerin reklamları diğer sitelerde sadece Ankara'lılara ortalama 700.000 kez gösterildi ve 1000 üzeri tıklama oldu.Seminer konusu 20.000 kez okundu. Seminer için normalde sitede ücreti 50 ytl olan bir çalışmamı ücretsiz veriyorum bu çalışmayı her cd ye kopyalamak aralıksız pc başında 6 saatimi aliyor.Son seminer cd lerini gece 12 den sabah 6 ya kadar kayit ettim.Benim hazırladığım çalışma bir tarafa cd kapak masrafı da 80 tl Katılım belgemizin bastırılması ücreti ortalama 100 tl Zaman zaman kendi cebimizden harcadığımız ekstra masrafları saymıyorum.Gideceğimiz yerde o sırada araç yoksa taksi ile gitmek durumunda kalmak yada otel'de her şeyin eksiksiz olması için defalarca aramanın maliyetleri hiç aklınızda yokken çok da kullanmayacağınız ekstra takım elbise kıyafet vs gibi harcamalar yapmak gibi... Ortalama 50 kisi gelse otel haric 30 ytl den 1500 ytl yapar.Oysa minimum masraflar sadece 1380 tl...Bu durumda 50 tl ye seminer yapılması bundan verim alınması mümkün değildir.Eğer fiyat 50 ytl olursa 150 kişi gelecek diye bir şeyde yok kaldı ki 150 kişilik eğitimden çok da verim alınamaz.En fazla 50 ytl olsa 10 kişi fazla gelir. 80 ytl eğitim yapıldığında ise verim daha yüksektir ve sizlerde emeğimize karşılık katkıda bulunmuş olmaktasınız. Bizimde amacımız bu erğitimleri daha ileri noktalara taşımak.Başka konularda eğitimler alarak bunları sizlele paylaşmak. Benim almak istediğim bir eğitim var ücreti 2000 tl...Özlem hn 'ın almak istediği bir eğitim var ücreti oldukça yüksek. Seminer düzenlemek aynı zamanda stresli.Öyle zamanlar oluyor ki son haftaya kadar 10 kişinin geleceği kesin olabiliyor.Son hafta bir anda 40 kişi daha kesinleştiribiliyor. Yani otele sayı bildirmek ve mahcup olmamak gerekirse sayıyı fazla söyleyip çıkabilecek ekstra maliyetleri üstlenmek gibi bir çok detay var. Her otel de aynı yaklaşımda olmayabiliyor.Şu sözleşmede yazmıyor olmaz,masa koymayız ekstra su içildi şu kadar para isteriz gibi konular geçebiliyor Elbette bizde isteriz semineri 50 tl yapalım ancak oteller bile kişi başı sadece çay kahve kurabiye vermek için 25- 30 tl isterlerken bu kapsamda bir eğitim için verilebilecek minimum ücret bu şekilde yani 80 tl olarak belirlenmiştir. Benim bütçeme göre bu ücret yüksek denilebilir bu kişiye göre değişir ancak içeriğe göre verilen dökümanlara cd'ye ve emeğe zahmete göre bu ücret yüksektir denilemez denilmemeli. |
merhabalar.. seminerde ki konuşmacılardan birisi olduğum için ben de açıklama yapmak istedim.. seminer konularını tekrar hatırlatalım; subliminal telkin eft sedona deep peat bolluk bilinci toplam= 80 tl piyasa fiyatlarını yazıyorum: eft : 150-250 lira arası deep peat : 100 : 200 arası sedona : 100 : 200 arası subliminal telkin : 50 lira bolluk bilinci : 30 - 150 arası meditasyon cd si : 10 - 20 arası ortalama hesabı;benzer kulvardaki etkinliklikler ile kıyaslarsanız reel sonuç ortaya çıkacaktır.. böyle bir eğitim normal şartlarda 500 lira dır.. biz bu eğitimi daha çok kişi arzuladığı gibi mutlu huzurlu başarılı bir şeklilde yaşayabilsin diye 80 liraya veriyoruz.. ucuz ya da pahalı olması elbette ki kişisel takdirinizdir.. ne deseniz haklısınız.. ark5 yapabileceğimizin en iyisini sunabilmek için biz kendi değerimizi bu şekilde belirledik.. bu konular ile ilgili daha uygun eğitimler varsa ne mutlu sizlere .. her yeni günün yaşamınıza güzellikler getirmesini dilerim.. sevgiler.. actionsmile |
Ben sirketim tarafından bircok seminere gönderildim, tek bir konu için ödenen ücretleri biliyorum hatta bir çoğu için ne gerek vardı bunlar zaten bildiğim seylerdi dediğim oldu ama sonucta herbiri bana birseyler kattı.. kaldıki biz burda hayatımızı değistirmekten bahsediyoruz, bu yüzden atakan bey ve shamanic'in bu tarz acıklamalar yapmak zorunda kalmasına biraz üzüldüm çünkü verilen emeğe şahit oldum... Ankara seminerine sehir dışından katılmış biri olarak hem verdiğim ücretin her kuruşuna hemde tüm o yol yorgunluğuna değdi diyorum. alk78 |
slm. ben reiki 1 den başlamak üzere seminerlere katılmak istiyorum. yalnız benim istanbula ve ankaraya gelmem şu gün şartlarında zor görünüyor. Mersin veya Adana (Mersinden katılım az olabilir) olursa katılmak isterim . dört gözle bekliyorum bu süreçtede kendimi bayağı toparlamış va hazır olurum diye düşünüyorum. uzun zamanda alsa farketmez bir gün bu eğitime başlayacağım. Kendini geliştirme yolunda ücret çok çok normal bence... sevgiyle kalın... |
Alıntı:
|
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili üzülerek de olsa emre884 arkadaşımıza katılıyorum. eğitimi almayı, kendi hayatımda yahut başka bireylerin hayatlarında uygulamayı gerçekten çok isterdim. ama üçü-beşi zar zor bir araya getiren ben veya benim gibi bireylerin adına üzülüyorum. varsın bir okulun spor salonu kiralansın, yahut bir üniversitenin anfisi. maksat bilgi paylaşımı olduktan sonra bir otel veya bu saydığım yerler farketmez. ister istemez eğitim lüx e çekiliyor, hatta elit bir kesime hitap ediyor sanırım?! |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Ben Şanal Beyle ışık Elçinin seminerlerine katıldım.her ay gidiyorum.istanbul dışında olmama rağmen.7 saat yol mesafesi var.Bana çok masraflı oluyor ama inanın seminer sonrası müthiş mucizeler yaşadım.o gözünüze çok gelen bilet paraları size inanın katlanarak geri dönüyor.toplu haldeyken akan enerjiyi anlatamam.meditasyonlar bilgiler kendi kendinize yapılan çalışmalardan daha etkili.bu siteye yeni girdim.iyiki de girmişim.emeklerine yüreklerine sağlık verdikleri bilgiler için... |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Alıntı:
|
anlatmaya çalıştığım şey; şu güzel eğitim 20 lira olsaydı da durumu olmayan kişiler de gözünü kırpmadan bütçesini bozmadan eğitime katılsaydı diyorum. bunun haricinde zaten "yok kardır değildir, pahalıdır ucuzdur, lüxtür değildir" tartışmaları yaşanmasaydı demek istiyorum. saygılar |
|
|
|
geliri düşük olan kişilere yönelik olduğu kanısında mısınız ? artık sitenin moderatör arkadaşlarından birkaç cevap bekliyorum. aksi halde birkaç arkadaşın yorumlarından dolayı farklı şeyler gelmeye başlıyor aklıma. |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Evet arkadaşlar her hedefin bir bedeli vardır.. büyük hedef ve arzuların büyük bedeli vardır.. Yaşamda ödülü almak istiyorsan bedelini ödemek zorundasın..bu bir evrensel kuraldır bizim verdiğimiz eğitimlerin değeri çok daha fazladır 20 ytlye eğitim verilmez... Eğer İbrahim tatlısese bir gecede 5 milyar verilebiliyorsa ondan daha değerli olan eğitim ve seminerler için biçilen ücretler şu an için gerçekten komik Sadece gülmek için cem yılmazın shovuna gitseniz 100-300 milyon arası vereceksiniz.. Ayrıca bizde kendimizi geliştirmek için 1000lerce kitaba ve 100lerce seminere oldukça yüksek bedeller ödedik.. kaldıki 1000lerce kitaptan ve 100lerce seminerlerden edindiğimiz bilgileri süzgeçleyerek sizlere sunmaktayız ki bu bir emektir ve emek her zaman karşılığını bulmalıdır.. eğer 100 milyonun altınadaki bir parayı biriktirip bi yerlerden bulamıyorsanız.. burda biraz başınızı öne eğip düşünmeniz lazım... herşeye para veren milletimiz eğitimi lüks görmeye devam ederse ülke olarak gelişmemiz yavaşlıyacaktır. Türk insanının parayla ilişkisini düzeltmesi lazım....umuyoruz ve bekliyoruz |
Bırakın SEMAVİ Dinleri,orta Asyada çok tanrılı Dinle Medeniyetler yaratan,İnsanlık ve sosyallik dersleri veren bir kavmin günümüz üyesi olan sizler ne kadarda yakışıyorsunuz o atalarınıza. -TABİKİ SİZDE OLANIN KIYMETİNİ BİLİN- Ama sebilullah gibi,gönüllü insanlık rehberi gibi,yaşamın aydınlatan IŞIĞI gibi davranıyorsunuz ya işte beni FELSEFİ ABDALLARI ne kadar yanlış tanımış ve anlamış olduğumla ilgili uyandırıyor. Neymiş efendim ; Yıllarca çıraklık yapıp,ustasının tüm katılığına rağmen GÖNÜL insanı olmak için her türlü hizmeti gocunmadan,yüksünmeden,gurur yapmadan yerine getirip OLMAK VE PİŞMEK, bir hırka bir lokma inancına sahip olmak ERDEMMİŞ! Neymiş efendim ; Yıllarca çile hanelerde ve usta yanlarında zor zahmet elde ettikleri onca GÖNÜL EHLİ olma bilgisini,her şeylerlerinden feragat edip,her şeylerini harcamalarına rağmen neredeyse bedelsiz(gücü olanın gönülden-bir tarifeye beğlı olmaksızın-aldığı/verdiği taamlarla)tüm İNSANLIĞIN öğrenmesine-aydınlanmasına-hizmetine sunarlarmış. GERÇEKTEN MİNNETTARIM. TABİKİ binlerce kitabın,yüzlerce seminerin SEMERESİNİ almalısınız. Bizler bir yüz lirayı bir araya getiremeyenler başımızı öne eğip düşünmeli ve günün modası olan TARİKATLARDA ümmet olarak !!!!!!!!!!!!!!!!! |
güzel ve mutlu günler diliyorum arkadaşlar. |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Taptuk Emreler,Şeyh Edibaliler,Mevlanalar,Hac Bektaşlar,Pirsultan Abdallar,Aşık Veyseller tüm bu İnsana İnsanı anlatanlar/öğretenler,Dilekte bulunmak ve dileğinin yerine gelmesini sağlamak için vereceksin-karşılık beklemeden vereceksin diyen günümüz yeni akımının ŞANLI önderleri/guruları; Sizler ! Bizler ne yaman zavallılarmışızki çalmadan çırpmadan yaşamak için fukaralığı seçip birde KENDİMİZİ TANIMAYA KALKMIŞIZ. Bir yanda uzak doğunun dinsel inançları alt yapısını oluşturan kişisel gelişim öğretileri,bir yanda Semavi Dinlerin Şeyhleri,şıhları-Misyonerleri ve bir taraftada her seminerde YÜCE amaç için sebilullah hizmete adandıklarını söyleyen İnternet ALİMLERİ. Affedin,nolur sizler bizi AFFEDİN! |
Haddimizi bilmeyip seni ve temsil ettiğin İnternet mucizesinin diğrer yöneticilerine yardım eli açıyoruz. Ne iyi ediyorsunuz biz dilencilere haddimizi bildirerek. İlahi olan gücünüzden şüphe edecek değiliz ya!!! Bundan sonra İBOYA beş milyar vermemizin ne kadar yanlış olduğunu sayenizde öğrendik. |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Sevgili optimist konuyu farklı yerlere çekme çabanızı anlamsız buluyorum... ve öncelikle saygı temelli yazılar yazdığınızda gerçekten istediğiniz mesajı verebilirsiniz alegorik söylemler yapılacak bir konu yok ortada Burda bahsi geçen kişisel gelişim seminerleri olup bunun tassavufla veya bu tarz yaşamlarla hiçbi ilgisi bulunmamaktadır.. Herşeyin bir değeri bir bedeli vARDIR..bahsettiğiniz konunun bizim konumuzla alakası olmamasına rağmen orda bile bir bedel istenir sizden... mesela yunus emre tabduk emre dergahıda yıllarca odun taşımış hizmet etmiştir ve o zamanlar en büyük bedel olan teslimiyet koşulsız şartsız tüm benlliğini verme bedeli vardır...Kaldı ki bunun konumuzla ve bizim konumumuzla alakası yok Bu konuda gereken açıklamalar yapılmıştır.. |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili Konuyu çarpıtmaya devam etmeniz halinde banlanabilirsiniz... burda olmak zorunda değilsiniz...kendinize uygun forumlarda dolaşın size uygun insanları bulun..izlediğiniz kanalı beğenmiyorsan kumanda elinde değiştir istediğin kanalı izle .. bu konu kapanmıştır.. |
''Günün birinde bir BEKTAŞİ Haşmetli Padişahın tebasına iyi bakmadığını,fukara bıraktığını,kendisi zenginlik içerisinde yaşadığını iddia edip küfredermiş. Bu hal Padişahın kulağına gitmiş ve babayı yakalatmış idam ettirecek fakat halkın ayaklanmasından çekinir ve bir çözüm bulur. =Öyle bir şey yapki ÖZRÜN kabahatinden büyük olsun ve canını kurtar yoksa seni cellata teslim edeceğim der=Bir ay süreyle sarayda gönlünce yaşam izni ile bu süre içerisinde emri yerine getirme anlaşması sonrasında erenler sarayda yer içer keyfine bakar. Bir ayın dolmasına bir gün kala Padişahın keyfi yerindedir,Bektaşi şartı yerine getirememiştir ve cellat yolu görünmüştür.Bu keyfle Sarayda merdivenlerden çıkarken Erenler koşarak yetişir ve parmak atar. Sultan hiddetle döner BİRE MELUN NE EDERSİN der. Bektaşi mahzun bir şekilde PADİŞAHIM SİZİ VALİDE SULTANA BENZETTİM kusura bakmayın der ve canını kurtarır'' Dil bilgisi konusunda bana verdiğiniz ders çok kıymetli ve sizin yazılanları okuya bileceğinizi gösteriyor. Eğer öyleyse fıkra bir anlam kazanacak,değilse zamanınızı aldığım için özür dilerim ve kendi zamanıma acırım. |
Telkininize uyacağım |
Cevap: Seminer Ücretleri İle İlgili kendime selamlar |
|
19.05.2009 tarihli Keops kodlu site yöneticisinin Soğuk kanlılığını yitirip,Eğosunun büyüklüğünü ispat kokan,altarnetif yorumlara yada itiraza mukavvim olmayan beyanları sanırım sizce hoş karşılana bilir. Müflis Tüccar zihniyeti ile ben yaptım oldu,işime kimse karışamaz,yoksa hııııı dayatması sokakta pekte itibar görmez. Koşulları izah eden ve iyi temennilerde bulunan adeta sevgi ile sitelerine bağlı olan insanlara hesapları inceleten yazışma takdire değer. Keser döner sap döner.Siteden atmakla tehdit ettiği ben keopsla ilgili sizin hoş görünüze katıla bilirmiyim bilmiyorum? |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:46 AM. |