Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/1326-anket-su-sesli-telkinlerin-etkisi-diger-telkinlere-gore-etkisi-az-mi.html)

etf 02-06-2007 11:01 PM

Göz tembelliği...
 
Göz tembelliği, çocukluk döneminde normal bir görüş gelişmeyen gözdeki görme azlığına denir. Genellikle tek gözde meydana gelir. Sıktır ve yaklaşık her 100 kişiden 2-3'ünde görülür. Göz tembelliğinin tedavisi için ideal zaman bebeklik dönemi veya hayatın ilk yıllarıdır.
Gözlerin normal kullanımını ve görsel gelişimi bozan her durum göz tembelliği yapabilir. Pekçok vakada göz tembelliğine yol açan durum kalıtsaldır. Göz tembelliği veya şaşılık yönünden pozitif hikaye veren bir ailenin, çocuğunu erken dönemde bir göz muayenesinden geçirmesi şarttır. Göz tembelliğinin üç ana nedeni vardır:
1- Şaşılık: En sık göz tembelliği sebebidir. Kayan göz görüntüyü beyne iletmez ve çocuk sadece daha iyi gören gözünü kullanır.
2- İki göz arasında kırılma kusuru farkı:Kırılma kusurları gözlükle düzeltilebilen göz bozukluklarıdır. Görüntüyü odaklayamayan gözde tembellik gelişir.
3- Normalde berrak olması gereken göz dokularının bulanıklığı:Katarakt gibi bir göz hastalığı göz tembelliği yapabilir.

Tedavide yukarıdaki sebepler yönelik çeşitli yöntemler uygulanır. Örneğin kırma kusuru varsa düzeltilir. Katarakt varsa cerrahi girişim düşünülür.
Göz tembelliğinin tedavisi için çocuğun zayıf gözünü kullanmaya zorlanması gerekir. Bu işlem genellikle sağlam göz haftalar veya aylar boyunca kapatılarak sağlanır. Zayıf gözde görme düzeltilse bile bazen bu durumu idame ettirebilmek için yıllarca kısmi bir kapama gerekebilir. Bu yüzden tedavinin başarısı hasta ve ailesinin çabasına dayanır. Çünkü kimse sağlam gözünün kapatılmasını istemez.


Göz tembelliği sorunu yaşayan birinde görsel telkinlerin başarısı düşecektir ama yine de etkilidir. Bu biraz da görme kaybının derecesi ile alakalı bir olaydır. Normalde göz tembelliği olan göz ile yazılar okunabiliyorsa fazla bir etki kaybı olmaz. Ayrıca normalde her iki gözle görme yapıldığından çoğu zaman sağlam göz bu eksikliği kapatır. Sadece dikkat gerektiren durumlarda kişinin yüzü ile sağlam gözü ile bakar.
Subluminal mind / flash gibi programlarda zaten ekranda geçen yazıları okumaya vakit kalmaz, çünkü programlarda tavsiye edilen yazının ekranda kalma süresi oldukça kısadır(Subluminal flash için 15ms)
Etkinin azalması veya etki etmemesi biraz da kişinin yapısı ve psikolojisi ile ilgili; daha doğrusu karakteri ile olduğunu düşünüyorum.

Sevgi ve saygı ile....

mudokon 04-06-2007 03:22 PM

Ynt: Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı?
 
doctor bey göz tembelliği ile ilgili yazılarınız için teşekkürler.görsel telkinşlerden az da olsa etki azalması olabileceğinden bahsetmişsiniz.işitsel telkinlerde bi etki olabilirmi sizce?soru saçma görünüyor ama bi olasılık işte ve merak ettim doğrusu.

Alıntı:

keops Nickli Üyeden Alıntı
istediğini almak=gevşe+sonucu hayal et+sonucu elde etmiş gibi hisset+gün içinde pozitif düşün,olumlu hisset+akışa bırak+sezgilerini dinle+ve sezgilerin doğrultusunda eyleme geç..işte sırrın formülü bu
herkeze başarılar

evet keops sırrı çok güzel özetlemişsin.aslında sırf sayısaldan zengin olduğumuzu düşününce zenginlik durumunuda sınırlamış oluyoruz.


etf 04-06-2007 04:55 PM

Göz tembelliği ve telkin...
 
Göz tembelliği olan birinde işitsel telkinlerde azalma olacağını tahmin etmiyorum. Şu ana kadar göz ile kulak arasında çapraz etkileşim olduğuna dair herhangi bir bilgi edinemedim. Yani işitmede azalma olunca görmede de azalma olmaz. Fakat işin psikolojik yada saplantısal yanı olursa ve buna inanılırsa oluşabilir. Bilimsel olarak şu anda bu yönde veri yok. İçiniz rahat olsun. Telkinlerin etki edeceğine inanın; bu kafi gelir size. Tek sorun zaman olsa gerek....

Sevgi ve saygı ile...

tresor 04-06-2007 06:05 PM

Ynt: Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı?
 


doktor beyın yorumuna katılıyorum.. ben senelerdır cıddı bır goz tembellıgı yasıyorum.. ama bu telkınlerın cok faydasını gordum.. ısler cok durgun ama sıparıs aldım dondum daha ne dıyım... sevgiler tresor

kübrayigit 20-05-2008 11:46 AM

Ynt: Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı?
 
su sesi telkini dinliyorum bende.etkili oluyor .daha önce ney versiyonunu dinlemiştim bi kaç gün o daha bi kafa şişiriyor gibi geldi bana.mudokon ney sesinin baş ağrısı yaptığını su sesinden etkili olabileceğini yazmışsın ama katılmıyorum.çünkü normal de en sevdiğimiz herhangi bir sesi bile bu kadar uzun dinlesek başımız şişer,ağrır.rahatsız oluruz.ama su sesi öyle değil direk algılıyamıyorsun .evde bulaşık makinası yada çamaşır makinası hatta musluk sesi kadar alışkın olduğumuz bir ses.dolayısıyla daha rahat dinleniyor.ayrıca su sesinde telkinler duyulmuyor demişsin.mp3den kulaklıkla dinlerken sesi kıstığım için telkinler hiç duyulmuyordu ama şu an bilgisayarda dinliyorum ve gayet rahat duyuluyor telkinler.anketine oy verdim zaten su sesi etkili bence

heal 20-05-2008 12:17 PM

Ynt: Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı?
 
Ben ilk başlarda diğer telkinleri de dinledim ama iş yerinde dinlediğim için devamlı aynı parçayı dinlemek beni bunaltmasa da ofis arkadaşlarımı bunaltmaya başlamıştı kesin. Ben de su sesi olanlarını dinlemeye başladım. Sanırım şubat ayından beri dinliyorum. Diğer üyelerin değişimlerini de takip ediyorum. Etrafımdaki insanlar ben de değişiklik olduğunu belirtse de ben diğer üyeler kadar belirgin ve ani bir değişim gösteremedim sanırım. Bir de tabii yan etkilerden hiçbirini görememek de insanı etkiliyor. Baş ağrısı vs. Ben sadece çok su içmeye başladım okadar. Yani açıkçası eğer dinliyebilme imkanları varsa diğerleri en azından daha çabuk etki edebilir diye düşünüyorum. Sonuçta müziğin motivasyonu da var. Ben artık akşamları dinlemiyorum, akşam su sesi dinlemek evdekileri rahatsız etmemek için iyi bir fikir bence.

Ayrıca Keops çok güzel özetlemişsin teşekkürler.

Alıntı:

keops Nickli Üyeden Alıntı
İŞTE size çekim yasaında kullanılan hatalardan biri sayısalda zengin olduğunu düşünmek... bu çekim yasasına ters
Amaç para kazanmaksa bu paranın sayısaldan mı geleceği yoksa başka yerden mi geleceğini evrensel sibernetik kanunlar tayin eder
ne diyor kitapta nasılını düşünmeyin sadece sonuca odaklanın
siz nasılını düşşünmüssünüz bu çekim yasasını sınırlar belki istediğiniz para birinden miras kalarak,bir şans oyununda,iyi bir iş teklifi alıp çok para kazanarak,bir iş adamıyla tanışarak v.b yollardan olabilir....
tekrar ediyorum direkt istediğiniz sonuca odaklanın ona giden yolu mantığınızla düşünmeyin sadece sezgilerinizi dinliyerek eyleme geçin
istediğini almak=gevşe+sonucu hayal et+sonucu elde etmiş gibi hisset+gün içinde pozitif düşün,olumlu hisset+akışa bırak+sezgilerini dinle+ve sezgilerin doğrultusunda eyleme geç..işte sırrın formülü bu
herkeze başarılar


engilizce 27-11-2008 07:39 PM

Ynt: Anket:su sesli telkinlerin etkisi diğer telkinlere göre etkisi az mı?
 
Ben 3 haftadır telkinleri kurallara uygun olarak dinliyorum ama olumlu ya da olumsuz bir etkisini görmedim. Açıkçası iki günde etki gören insanlara şaşırıyorum ama bir şekilde kendilerini iyi hissetmeleri güzel tabii ki. Suçluluk+ego+kilo verme+sigarayı bırak telkinlerini bazen ertleme ve zinde uyanmayı ekleyerek dinliyorum. Geceleri kısık sesler bile uyumama engel olduğu için bir süre gece dinleyip sonra vazgeçtim. Yaklaşık 6 saat kadar doğa sesi versiyonlarını dinliyorum. Genellikle aynı anda pc'den dizi izliyorum. Acaba doğa versiyonlarının etkisi mi, yoksa uykuya dalarken dinlememenin mi ya da duymamla ilgili bir sorun mu var? Çünkü bazı arkadaşlar telkinleri duyabiildiklerini söylüyorlar. Vallahi ben su ve kuş sesinden başka birşey duyamıyorum ttli3 Zaten duyulmaması gerektiğini biliyorum ama duyulabilecek bir düzeydeyse ve ben duyamıyorsam kulağımda sorun mu var diye düşünüyorum.

Şu anda bir haftadır sigara içmiyorum. Sigara içerken de telkinleri dinliyordum ve sigaradan nefret etmek, canımın istemememesi, tadını beğenmemek gibi duygular yaşamadım. Hatta bıraktıktan sonra bile canım sigara içmek istedi. Yani telkinlerin etkisiyle sigarayı bıraktım diyemeyeceğim. Kilo konusu hepten vahim y789 Yemek yeme isteğimde şimdiye kadar bir fark olmadı ama sigarayı bıraktıktab sonra iştahım arttı hih33 İşte benim durumum bu. Ama telkinlerden olumlu etkilenen çok insan olduğunu forum aracılığıyla öğreniyorum ve Atakan Bey'e bu vesileyle yaptığı bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Sevgiler...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.