Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Mistik Gizem Bilinmeyenler Klubü > Gizemli Konular > Bilinçaltının Bilinmeyenleri > Çekim Yasası

Uyarılar

Eğer çekim yasası doğruysa

Bilinçaltının Bilinmeyenleri ve Çekim Yasası Eğer çekim yasası doğruysa Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çekim yasası (The Secret) içtenlikle imgelediğimiz şeylerin realize olması olarak özetlenebilir. Eğer bir şeyi yeterince istersek ve ona zaten sahip olduğumuz psikolojisi içine girersek isteğimizi tezahür ettireceğimizi vaad eder. Düşünce+Duygu=Çekim şeklinde formüle edilebilir. Secret formülatörleri bunun evrensel bir yasa olduğunu, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çekim Yasası telkin cd indir izle İstanbul Çekim Yasası nerededir kimdir Çekim Yasası çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çekim Yasası hipnoz Çekim Yasası olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çekim Yasası hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çekim Yasası kuantum düşünce kitap haberi

Eğer çekim yasası doğruysa

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2012, 07:55 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Eğer çekim yasası doğruysa

Çekim yasası (The Secret) içtenlikle imgelediğimiz şeylerin realize olması olarak özetlenebilir. Eğer bir şeyi yeterince istersek ve ona zaten sahip olduğumuz psikolojisi içine girersek isteğimizi tezahür ettireceğimizi vaad eder. Düşünce+Duygu=Çekim şeklinde formüle edilebilir. Secret formülatörleri bunun evrensel bir yasa olduğunu, her zaman ve her yerde geçerli olduğunu iddia ederler.

Ancak çekim yasasının bu ünlü kuralını hayatlarında uyguladıkları halde vaat edilen durumları kendilerine çekmeyen sayısız örnek vardır.

Örneğin aktörleri düşünün. Bir rolde ustalaşmak için bazen işi o kadar ileriye götürürler ki oynadıkları karakterin yaşamına yoğun bir şekilde dalarlar ve (fiziksel taklitin ötesinde) oynadıkları karakter gibi düşünmeyi ve hissetmeyi öğrenirler. Son olarak o karaktermiş gibi davranırlar. Eğer çekim yasası evrensel bir kanunsa aktörlerin canlandırdıkları karakterin hayat şartlarını kendilerine çekmeleri gerekmez mi?

Bir başka örnek sapıklar. İsteklerimizi gerçekleştirmenin yolu ona odaklanmak, onu sürekli düşlemek ve ilham geldiğinde eyleme geçmekse sapıklar neden istediklerini nadiren elde ederler? Sapıkların da kullandığı yöntem tam olarak bu değil mi? Birilerini kafalarına takarlar ve başka hiçbir şey düşünmezler. Bu kişiyle ilgili hayaller kurarlar ve zamanla ilham bularak ona yaklaşmaya çalışırlar. Ancak arzuladıkları kişiyi elde etmek yerine genellikle kendilerini hapiste bulurlar.

Bir diğer argümanımız hastalık hastaları.Bu takıntılı kişiler gerçekten hastalığı düşünürler. Yakalandıklarını hayal ettikleri hastalığa yakalanmış gibi davranırlar. Kendileri için hastalıkları bir gerçektir ve kesin olarak inanırlar. Duyguları, düşünceleri, inançları ve davranışları “tam bir uyum içinde” olmasına rağmen odaklandıkları hastalıkları hayatlarına çekmezler. Aslında psikiyatri literatüründe yer alan diğer obsesyonlar da argüman olarak kullanılabilir. Yine çeşitli delüzyon sahibi birçok insanın varlığını da göz önünde bulundurmak yerinde olacaktır. Bu kişilerde çeşitli hezeyanlar ortaya çıkar. Örneğin işkence gördüklerine, izlendiklerine, kendisine suikast düzenlendiğine, zehirlendiklerine, aldatıldıklarına, gözetlendiklerine ya da alay konusu olduklarına inanırlar. Ancak bu sanrıları çoğunlukla gerçekleşmez. Bu durum çekim yasası için ölümcül bir hata değil mi?

Dördüncü argümanımız tıbbi araştırmalar yapan hekimler. Bu araştırmacıların birçoğu, iş hayatlarının her gününü çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisini düşünerek geçirirler. Bu konulara odaklanmalarına rağmen hastalıkları kendilerine çekmezler. Oysa The Secret formülatörleri odaklandığımız ve imgelediğimiz şeylerin realize olacağını söylüyor.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2012, 10:18 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Çekim yasası (The Secret) içtenlikle imgelediğimiz şeylerin realize olması olarak özetlenebilir. Eğer bir şeyi yeterince istersek ve ona zaten sahip olduğumuz psikolojisi içine girersek isteğimizi tezahür ettireceğimizi vaad eder. Katılıyorum buna

''Ancak çekim yasasının bu ünlü kuralını hayatlarında uyguladıkları halde vaat edilen durumları kendilerine çekmeyen sayısız örnek vardır.'' Sen onları düşünmekle neden kafa yoruyorsunki,

Mesela bu konuda herhangi bir kişi hayatında birşeyi o kadar çok ister ki, bunu elde etmek için çekim yasasını kullanmaya karar verebilir. Çekim yasasını bir süre uygulamaya devam edip daha sonra istediği sonucu elde edemediğinde bunun işe yaramadığını düşünüp çekim yasasını uygulamaktan vazgeçebilir.

Halbuki çekim yasasını uygulamaya devam etse istediğini elde edicektir.

Neden biz telkinlerde istediğimiz sonucu elde etmek için 21 gün kuralına uymamız gerektiğini şimdi daha iyi anlıyor musun ? İstediğimiz sonucu elde etmek için

Arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir. Bu, hayatın: “Sen bakarken soyunamıyorum.” deme şeklidir.

~Shutter Island~

Doktor örneğine gelicek olursak.. eğer senin dediğin gibi olsaydı. Bizler neden telkinin etkisini göstermesi için 21 gün bekleyelim kii ? Doktor örneği vermişssin.. şimdi doktor hastasına teşhis koyduğunda hasta yaşadığı travmatik veya herhangi bir nedenden dolayı hasta oldu.

Yani yaşadığı bir kötü olay onun bu hastalığını tetikledi ve hasta oldu. Doktor ise böyle bir olay yaşamadığından dolayı durduk yere hasta olmasına da anlam veremeyiz zaten..

Çekim yasası neye odaklanırsan onu çekersin hayatına.. sürekli düşünürsen daha çabuk çekersin. olumlu yada olumsuz yönde bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde benim uyguladığım bir yöntem var ''olumlu düşünmenin gücü'' adlı kitabında şu formül çok işe yarıyor..

FORMÜL : DUA EDİN, RESMEDİN, GERÇEKLEŞTİRİN.

BENİM UYGULADIĞIM FORMÜL İSE :DUA EDİN, RESMEDİN, TEŞEKKÜR EDİN.

(Bu sayede takdir aldım, fazla ders bile çalışmadım ama yöntemi uyguladım, Birisini seviyordum ve o birisiyle çıktığını öğrendiğimde derinden üzülmüştüm ve hemen yine aynı formulü uygulamaya koyuldum.. Dua ediyordum, zihnimde tekrar tekrar hayırlısıyla ayrıldıklarını resmediyordum. ve ayrıldıklarını imgeledikten sonra gerçekleşmiş gibi şükrediyordum. 9 gün sonra ayrıldılar. )

Küçük ve basit bir örnek daha kardeşimden su istemiştim. ama getirmiceğini biliyordum ve sonra zihnimde kardeşimin suyu bana getirdiğini resmettim ve şükrettim aklıma olumsuz hiçbirşey getirmedim.. ve kardeşim suyu bana getimişti... :)
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2012, 10:47 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

“Tıbbi araştırmalar yapan hekimler” örneğini tam anlatamadım galiba. Şöyle söyleyeyim: Dünyanın dört bir yanındaki tıp araştırmacıları çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisi ve diğer tıbbi durumlar üzerine –tabiri caizse- kafa yoruyor, daha iyi tedavi yöntemleri bulmak için deneyler ve gözlemler yapıyorlar (hatta bu araştırmalardan elde edilen bulgular öylesine devasa boyutlara ulaştı ki son yüzyıl içinde ortalama insan ömrü neredeyse ikiye katlandı). Yani Secret mantığıyla bakacak olursak “hastalıklara odaklanıyorlar”. Bir başka deyişle “vizualize ediyorlar” –ki vizualize etmenin (gözünüzde canlandırmanın) çekim yasasını çalıştıracağı The Secret ve türevleri yayınlarda iddia ediliyor. Ancak dediğim gibi tıbbi durumları araştıranlar onlarca kanser türünü “vizualize” etmelerine rağmen herhangi bir hastalığı kendilerine çekmezler.

Ayrıca çeşitli delüzyon ve obsesyonlara sahip kişilerin duygu, düşünce, inanç ve davranışlarının “tam bir uyum içinde” olmasına rağmen bu sanrılarının gerçekleşmemesi yine çekim yasasının problemleri arasındadır.
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2012, 11:17 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
hayat_guzeldir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 31
Tesekkür: 30
30 Mesajinıza toplam 183 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayat_guzeldir is on a distinguished road
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

bunun sebebi sanırım, olumlu düşüncelerin olumsuzlara oranla daha etkili olması. yani birkaç kez olumsuz düşünerek, korkarak onu kendinize hemen çekemezsiniz.böyle bir güzelliği var çekim yasasının!.. olumlu düşüncelerin,imgelemelerin etki süresi daha kısa kesinlikle!..bu arada yazınızı çok saçma bulduğumu söylemeliyim.
__________________
her gün güneş doğar!..yeter ki açık olsun perdeler!
hayat_guzeldir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-10-2012, 01:35 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Yani delüsif, obsesif ve pesimist kişilerin hayallerindeki kötü senaryoların gerçekleşmemesini olumsuz düşüncelerin olumluya nisbeten daha zayıf olduğu varsayımına dayandırıyorsun. Eğer olumlu düşünseler hayallerini daha çabuk gerçekleştirirlerdi. Ama bu varsayım Çekim Yasası savunucularının “evren için hiçbir şey iyi ya da kötü, az ya da çok değildir. Sadece vardır, nötrdür” iddiasıyla çelişmiyor mu? Evren için iyi ya da kötü düşünce fark yaratmıyorsa gerçekleşme olasılığı eşit olması gerekir.

Sizin dediğiniz gibi olduğunu varsayarsak; olumlu düşünüp, güzel hayallere dalıp da sonradan hayal kırıklığına uğrayan insanlar yok mu? Ya da güvendiği kişilerden ihanet görenler? “Bu sefer doğru insanı buldum” deyip ilişkisi hüsranla sonlananlar?

Çekim yasası inançların maddeye etki edebileceği varsayımına dayanır (yeterince inanırsan şirinleri bile görebilirsin ). Bu iddiayı baz alarak tarihsel olaylara bakmayı deneyin isterseniz.

Tarih seyri boyunca insanlar sayısız batıl inanca, mitlere ve efsanelere sahip olmuştur. Hem de bu mitlere içtenlikle inanmalarına, zihinlerinde “vizualize” etmelerine rağmen realiteye herhangi bir etki etmemiştir.

Örneğin bugün Amerika’da evenjalist/yaratılışçı Hıristiyan grup Dünya’nın 7000 yıl yaşında olduğuna ve insanlarla dinozorların aynı dönemde yaşadığına inanıyor. Ancak onların inançlarına rağmen hiçbir bilimsel bulgu bu inançları desteklemiyor. Örneğin dinozorlar dönemine ait bir insan fosili bulamıyoruz.

İnsanlar binlerce yıldır evrenin durağan/sabit olduğuna inanmıştır. Ancak bilindiği gibi bugün en geçerli model genişleyen evren (Big Bang) modelidir.

İnsanlar yaklaşık 1000 yıl boyunca Aristo ve Batlamyus’un Dünya merkezli evren modeline inanmış, hatta bu modeli dini inançlarıyla da bağdaştırmışlardır. Oysa astronomik bulgular bu modelin bir kenara koyulmasını gerektirmiştir.

Örnekler çoğaltılabilir. Tüm bu örnekler düşüncenin, inançların biz ne kadar kesinlikte inansak ve imgelesek de dış dünyaya etki edemeyeceğini gösteriyor. Kısacası gerçekler tektir, mutlaktır. Vizualizasyon veya imajinasyon gibi teknikler insanların kendisini iyi hissetmesini ve bu sayede mutlu olmalarını sağlayabilir ancak realiteye etki ettiğini söylemek gerçek dışıdır.
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-10-2012, 01:50 PM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
namasteeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Bulunduğu yer: KARANLIK
Mesajlar: 447
Tesekkür: 314
340 Mesajinıza toplam 997 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
namasteeee is a jewel in the roughnamasteeee is a jewel in the roughnamasteeee is a jewel in the roughnamasteeee is a jewel in the rough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Daha önce yazdığım konu " ÇIKIŞ ANIM " gibi,
bu konu ile ilgili de yaşadığım bir deneyimi yakında paylaşıcam.

Nasıl başardığımı açık birşekilde anlatıcam...

Ön yargılarınızı bir kenara bırakarak, paylaştıklarıma bakarsanız yol katedersiniz diye düşünüyorum...
__________________
"Ben'im sihrim düşüncelerim..."
namasteeee isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-10-2012, 07:13 PM   #7 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

@namasteeee Pekala, yazıda belirttiğim unsurlara da değinirseniz sevinirim.

Bu arada yukarıda bahsettiğim argümantasyonumu geliştireyim:

Antik çağlardan beri dünyanın dört bir yanındaki insanların inandığı çok sayıda batıl inançlar, mitler ve efsaneleri bir düşünün. Eğer odaklandığımız ve imajine ettiğimiz şeyleri çekiyorsak neden bu insanların inandıkları şeyler realize olmadı.

Örneğin Hitler ve Nazi subayları… Bu hayalperest insanlar kendilerinin seçkin ve üstün ırk olduklarına ve Tanrı’nın kendilerini zafere ulaştıracaklarına inanıyorlardı. Ayrıca bu inançlarına sözde bilimsel bir temel de bulmaya çalışmışlardır. Örneğin Nazi Partisi iktidarda olduğu dönemlerde Atlantis’in ırksal ve arkeolojik kalıntılarını bulmak için İzlanda, Grönland, Orta Amerika ve Tibet’e kadar keşif heyetleri gönderildi. Dinsel ayinler sırasında gördükleri halüsinasyonlar da kendi davalarının doğruluğu yönündeki inançlarını pekiştiriyordu. Hatta bir takım tarihsel kişiliklerin rüyalarında kendilerine görünerek zorlu görevinde yol gösterdiklerini ileri sürüyorlardı. Nazi subayları arasında kendilerini bir takım tarihsel kişilerin reenkarnesi olarak görenler de vardır. Nazi partisinin iki numaralı adamı Heinrich Himmler bunlar arasındadır. Bu fantezi dünyasında yaşayan insanlar kendi davalarına öylesine inanmışlardır ki holokost ve öjeni gibi vahşetlerin uygulanması son derece normal kabul edilmiştir. Ancak Nazi hareketi tam bir fiyaskoyla sonuçlandı ve onların Aryan ırkıyla ilgili teorileri bugün “sözde bilim” başlığı altında inceleniyor.

Bu ve buna benzer tarihsel örnekler insanların imajine ettiği ve kesin olarak inandığı her şeyin gerçekleşmeyeceğinin çok açık bir kanıtıdır.
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2012, 12:02 AM   #8 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Alıntı:
hayat_guzeldir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bunun sebebi sanırım, olumlu düşüncelerin olumsuzlara oranla daha etkili olması. yani birkaç kez olumsuz düşünerek, korkarak onu kendinize hemen çekemezsiniz.böyle bir güzelliği var çekim yasasının!.. olumlu düşüncelerin,imgelemelerin etki süresi daha kısa kesinlikle!..bu arada yazınızı çok saçma bulduğumu söylemeliyim.
Dikkat çekmek istediğim bir başka nokta bu konuyla ilgili. Burada bahsettiğim örnekler birkaç defa ya da belirli bir süre olumsuz düşünüp de gerçekleştiremeyen insanlar değil. Bu davranışı tabiri caizse bir huy, bir alışkanlık haline getiren kimselerdir. Çeşitli sanrılara ve obsesyonlara yahut paranoyalara sahip kişilerin bu saplantıları da neredeyse hiç realize olmaz. Bu durum çekim yasasının açıklamakta zorlandığı bir noktadır ki spiritualizm retoriğiyle örtbas edilemez.

Bir başka argüman olarak büyüklük sanrıları yaşayan kimseler verilebilir. Bu sanrıya psikiyatri literatüründe “megalomani” adı verilir. Batıda olduğu kadar İslam tarihinde de bu tür karakterler vardır. Çeşitli mistik deneyimleri sırasında ya da kullandığı halüsinojen maddelerin etkisiyle bir takım sanrılar yaşarlar. Kendisine zamanın mehdisi ya da peygamberi olduğunu söyleyen halüsinasyonlar görürler. Bazen de rüyasında gördüğü ruhani bir zat kendisine peygamber/mehdi/mesih olduğunu müjdeler. Bu sayede büyüklük sanrılarına kapılırlar. İslam topraklarındaki bazı batıl mezhepler bu tip sanrılı kişilerce oluşturulmuştur. Ancak bu kişilerin akıbetleri genellikle pek iç açıcı değildir. İç karışıklıklara sebep oldukları için çoğunlukla ya idam edilmiş ya da hapsedilmişlerdir. Batıdaki örnekleri için de aynı şey söylenebilir –ki zaten en ünlülerinden birine yukarıda temas ettik (bknz. Nazizm).

Çekim yasası evrensel bir yasa ise kendini büyük, değerli ve önemli hisseden bu insanların çabaları neden akamete uğramıştır? Çekim yasasının öngörülerinin gözlemler ve deneyimlerle uyuşmaması onun modern bir sofizmden başka bir şey olmadığını gösterir.
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2012, 03:56 PM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Çekim yasası bir yaratım yasası ise neden antik çağlardan beri inanılan hiçbir efsane realize olmaz?

Bildiğiniz gibi tarih mitolojiler çöplüğüdür. Hatta bunların arasında öyleleri vardır ki bir zamanlar “bilimsel bir gerçek” ve “biyolojik bir kanun” olarak yüzyıllar boyunca okutulmuş ve bilim literatürünü işgal etmiştir. Bunların arasında Fransız biyolog Lamarck ile ünlenen “edinilmiş özelliklerin kalıtılması” örneğinden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle kavramın tanımına bakalım:

Alıntı:
Edinilmiş özelliklerin kalıtımı bir canlının yaşamı boyunca meydana gelen değişikliklerin (örneğin kullanım sonucu kasların büyümesi gibi) döllerine aktarıldığına dair bir kalıtım teorisidir. Bu fikir eski Yunanlılar zamanından beri mevcut olmakla beraber, genelde Fransız tabiatçısı Jean Baptiste Lamarck'a atfen, Lamarkizm olarak değinilir.

Edinilmiş özelliklerin kalıtımı kavramının modern bir tanımı şöyledir: Ortamda meydana gelen ufak bir değişiklik, bu ortamda bulunan bir canlı türünün tüm (veya çoğu) üyelerinde bir değişikliğe neden olur; bu canlılar başlangıçtaki ortama geri konunca bu yeni özellik devam eder. Bu özellik kalıtılır bireylerin yavrularında da aynı görülür.[1]

Edinilmiş özelliklerin kalıtımı fikri eski çağlarda Hipokrat ve Aristo tarafından öne sürülmüştü ve Lamarck zamanında yaygın olarak kabul görmekteydi. Comte de Buffon, Lamarck'tan evvel, bu kavramı içeren, evrimle ilgili görüşlerini dile getirmiş ve Charles Darwin bile, Lamarck'tan sonra, edinilmiş özelliklerin kalıtımı hakkında kendi teorisi olan pangenezis teorisini geliştirmiştir. "Lamarkçı genetik" terimi ve Lamarck ile Darwin arasında bir çekişme olduğu fikri, 19. yüzyıl sonlarında, Weismann ve neo-lamarckçılar arasındaki çekişmeden doğmuş birer efsanedir. Edinilmiş özelliklerin kalıtımı kavramının yanlış olduğu nihayet 20. yüzyılın başlarında geniş kabul gördü. (Kaynak: tr.wikipedia.org)
20. yüzyıl başlarında Mendel genetiğinin bilimsel topluluklarda kabul görmesiyle birlikte Lamarckizm fikri terkedilmiştir. Yapılan bir dizi deney ve gözlem edinilmiş özelliklerin sonraki nesillere miras bırakılmadığını göstermiştir. Örneğin nesiller boyunca farelerin kuyruklarının kesilmesi sonraki nesillerin kuyruksuz doğması yol açmamıştır.

Ancak ideolojik çevreler (Marxistler) bir süre daha gerçeklere direnmeye devam etmişlerdir. Bu teze (Lamarckizme) o kadar inanmışlardır ki Sovyet Rusya’da 1930’larda “edinilmiş karakteristiklerin kalıtımı” fikri baz alınarak bir tarım programı hazırlanmıştır (bknz. Lisenko olayı). Tohumların bir süre soğuk suda bekletilirlerse soğuk çevrelerine göre evrilecekleri ve böylelikle daha verimli mahsül alınacağı öngörülmüştür. Rus köylülerine bu uygulama zorla empoze edilmiş ve çok sayıda tohum Sibirya steplerine ekilmiştir, fakat hepsi ziyan olmuştur. Ve bu uygulama Sovyet tarımını 40 yıl geriye götürmüştür.

Bu tarihsel verilerden sonra şimdi de Secret formülatörlerinin vaadlerine bakalım:

Alıntı:
“İstediğiniz her şeyi elde edebilir, her şey olabilirsiniz.” “Seçtiğiniz şey ne olursa olsun ona sahip olabilirsiniz, hedefin büyüklüğü hiç önemli değil.”

“Hayatınıza giren her şeyi kendinize çeken siz kendinizsiniz. Bunu zihninizde tuttuğunuz imgelerin erdemiyle, düşüncelerinizle yapıyor, zihninizden geçirdiklerinizi kendinize çekiyorsunuz.”

“…tüm yaşantınız çekim yasası tarafından şekillendirilirken bu her şeye muktedir yasa düşünceleriniz aracığıyla işliyor. … yaratım sisteminin bir bütün olarak dayandırılabileceği en büyük ve en mutlak yasa… Düşüncelerinizle sadece kendi hayatınızı yaratmakla kalmayacak, onlar aracılığıyla dünyanın yaratımına da güçlü biçimde katkıda bulunacaksınız.

“Siz evrendeki en güçlü mıknatıssınız. İçinizde barındırdığınız manyetik güç yeryüzündeki her şeyden daha güçlü. Bu akıl sır ermez çekim gücünü yayan ise yine sizin düşünceleriniz.

Evren isteklerinizi yerine getirmek için kendisini yeniden düzenlemeye başlayacaktır.

“… yaşlanma.. zihnimizden kaynaklanır,… ebedi sağlık ve gençlik üzerinde odaklanın”
Eğer Secret bir yaratım yasası ise ve düşüncelerimiz/imgelerimiz/vizyonlarımız maddeye etki ediyorsa antik çağlardan beri insanların zihinlerinde varolan mistik imajların hiçbiri neden realize olmamıştır?
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2012, 12:42 AM   #10 (permalink)
Teğmen
 
Jdarc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Mesajlar: 51
Tesekkür: 31
50 Mesajinıza toplam 319 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Jdarc is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Sayın Muallim'in sorduğu soru çok mantıklı ve secret'a inananlar tarafından cevaplanması gerek diye düşünüyorum. Gündelik hayattan söz edecek olursak; -benim de merak ettiğim- milli maçlarda o kadar insan, aynı anda, kazanmayı istiyor. Bu istemin ne kadar fazla ve güçlü olduğuna hepimiz tanığız. Ama olmuyor, kazanamıyoruz. Secret bunun neresinde?
Jdarc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Eğer çekim yasası doğruysa

Bilinçaltının Bilinmeyenleri ve Çekim Yasası Eğer çekim yasası doğruysa Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çekim yasası (The Secret) içtenlikle imgelediğimiz şeylerin realize olması olarak özetlenebilir. Eğer bir şeyi yeterince istersek ve ona zaten sahip olduğumuz psikolojisi içine girersek isteğimizi tezahür ettireceğimizi vaad eder. Düşünce+Duygu=Çekim şeklinde formüle edilebilir. Secret formülatörleri bunun evrensel bir yasa olduğunu, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Çekim Yasası telkin cd indir izle İstanbul Çekim Yasası nerededir kimdir Çekim Yasası çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Çekim Yasası hipnoz Çekim Yasası olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Çekim Yasası hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Çekim Yasası kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.