Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-10-2012, 12:02 AM   #8 (permalink)
Muallim
Teğmen
 
Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 61
Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Alıntı:
hayat_guzeldir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bunun sebebi sanırım, olumlu düşüncelerin olumsuzlara oranla daha etkili olması. yani birkaç kez olumsuz düşünerek, korkarak onu kendinize hemen çekemezsiniz.böyle bir güzelliği var çekim yasasının!.. olumlu düşüncelerin,imgelemelerin etki süresi daha kısa kesinlikle!..bu arada yazınızı çok saçma bulduğumu söylemeliyim.
Dikkat çekmek istediğim bir başka nokta bu konuyla ilgili. Burada bahsettiğim örnekler birkaç defa ya da belirli bir süre olumsuz düşünüp de gerçekleştiremeyen insanlar değil. Bu davranışı tabiri caizse bir huy, bir alışkanlık haline getiren kimselerdir. Çeşitli sanrılara ve obsesyonlara yahut paranoyalara sahip kişilerin bu saplantıları da neredeyse hiç realize olmaz. Bu durum çekim yasasının açıklamakta zorlandığı bir noktadır ki spiritualizm retoriğiyle örtbas edilemez.

Bir başka argüman olarak büyüklük sanrıları yaşayan kimseler verilebilir. Bu sanrıya psikiyatri literatüründe “megalomani” adı verilir. Batıda olduğu kadar İslam tarihinde de bu tür karakterler vardır. Çeşitli mistik deneyimleri sırasında ya da kullandığı halüsinojen maddelerin etkisiyle bir takım sanrılar yaşarlar. Kendisine zamanın mehdisi ya da peygamberi olduğunu söyleyen halüsinasyonlar görürler. Bazen de rüyasında gördüğü ruhani bir zat kendisine peygamber/mehdi/mesih olduğunu müjdeler. Bu sayede büyüklük sanrılarına kapılırlar. İslam topraklarındaki bazı batıl mezhepler bu tip sanrılı kişilerce oluşturulmuştur. Ancak bu kişilerin akıbetleri genellikle pek iç açıcı değildir. İç karışıklıklara sebep oldukları için çoğunlukla ya idam edilmiş ya da hapsedilmişlerdir. Batıdaki örnekleri için de aynı şey söylenebilir –ki zaten en ünlülerinden birine yukarıda temas ettik (bknz. Nazizm).

Çekim yasası evrensel bir yasa ise kendini büyük, değerli ve önemli hisseden bu insanların çabaları neden akamete uğramıştır? Çekim yasasının öngörülerinin gözlemler ve deneyimlerle uyuşmaması onun modern bir sofizmden başka bir şey olmadığını gösterir.
__________________
"Birçok kişi mutluluğun ne olduğuyla ilgili yanlış bir fikre sahip. Mutluluğa kendini tatmin ederek değil, değerli bir amaç uğrunda mücadele ederek ulaşılabilir." - Helen Keller
Muallim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla