Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Sağlık > Beslenme

Uyarılar

Beslenme sağlıklı beslenme, hamilelikte beslenme, beslenme nedir, günlük beslenme, kanser beslenme, beslenme hastalıkları, gebelikte beslenme, çocuk beslenme, bebek beslenme, hamilelik beslenme, beslenme diyet, çocuklarda beslenme, beslenme ve, sağlık beslenme, bebeklerde beslenme, gebelik beslenme, spor beslenme, beslenme çeşitleri, karaciğer beslenme, beslenme hamilelikte, doğal beslenme, bitkiler beslenme, kolestrol beslenme, demir beslenme, beslenme vitaminler, beslenme ürünleri, beslenme faydaları, şeker beslenme, beslenme diyeti, bitkisel beslenme

Hergün Beş Meyve!!!....

Sağlık ve Beslenme Hergün Beş Meyve!!!.... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Merhaba Arkadaşlar; Uzun ve sağlıklı bir yaşam için günde beş meyve yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.Peki hangi meyvenin hangi faydaları sağladığını biliyor musunuz? Bu konu başlığı altında sizlerle; meyvelerin faydalarını, meyveler hakkında bazı önerilerimi, pratik tariflerimi,kısaca o meyveyle ilgili bildiğim ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi

Hergün Beş Meyve!!!....

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-09-2008, 07:28 AM   #1 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Hergün Beş Meyve!!!....


Merhaba Arkadaşlar;

Uzun ve sağlıklı bir yaşam için günde beş meyve yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.Peki hangi meyvenin hangi faydaları sağladığını biliyor musunuz?

Bu konu başlığı altında sizlerle; meyvelerin faydalarını, meyveler hakkında bazı önerilerimi, pratik tariflerimi,kısaca o meyveyle ilgili bildiğim ve öğrendiğim herşeyi paylaşmak istiyorum..Zevkle okumanız dileğiyle...


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2008, 09:26 AM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....


ELMA...

İnsanoğlu elmayı Adem ile Havva'dan beri bilir; ataları "yasak elma" yüzünden cennetten kovulsa da bir türlü vazgeçmez ondan.Kabuklu, kabuksuz, çiğ,pişmiş her haliyle yararlanır elmadan...


***Elma, ılıman iklimleri seven bir meyve. Bu özelliğinden dolayı dünyadaki yolculuğunda genellikle bu tür bölgeleri kendine mesken tutuyor.Kuzeye doğru gidildikçe de verimliliğini kaybediyor...

***Temel besin maddeleri; iltihap oluşumunu önleyici özellikleriyle bilinen Flavonol Qercetin, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, magnezyum,potasyum ve sülfür'dür...

***
Üzerinde kalmış olabilecek her tür kimyasal maddeyi gidermek için önce iyice yıkanmalıdır...

***Dünya'da 7.000'den fazla elma çeşidi vardır...

***Elma, kabuğuyla ce çiğ yendiğinde daha besleyicidir.En çok lif içeren kısmı kabuğusur...

***Bir salata maddesi olarak kullanıldığında kesildikten sonra "kararmaması" için üzerine bir miktar limon sıkın...

***
Olmuş çiğ elmalar laksatif etki amaçlı kullanılabileceği gibi, daha ham olan ve buharda pişirilmiş elmalar da ishali durdurmaya yardımcı olabilir...

***Elma,fazla proteini ve yoğun yağlı dıdaları sindirmeye yardımcı olabilir...

***Kırmızı veya beyaz lahana pişirdiğinizde, mide gazını azaltmak için dilimlenmiş elma ekleyin...

***Kahvaltıda yediğiniz gevrek/yulaf ezmesine, meyve ve sebze salatalarına doğrayarak ekleyebilirsiniz. Buharda pişirildiğinde veya fırına verildiğinde hamur işlerinde, meyveli keklerde ve pastalarda çok lezzetlidir...

***Bol miktarda A,B,C ve E vitamini içeren elmadaki tanen ve organik tuzlar,ürik aside karşı korur...

***Kolestrolün vücuttan atılmasına yardımcı olur ve damarlara esneklik sağlar...

***Tuzdan yoksun, şeker oranı da düşük olan bir meyve olduğundan zayıflama kürlerinde başrol oynar...

***En az elma kadar faydalı olan elma suyundan da bol bol yararlanılmalı.Çünkü bağırsak bakterilerini etkiliyor.Günde 3 defa yemeklerden önce içildiğinde kabızlığa karşı durabiliyor...

***Elmanın eti ne kadar sarıysa içinde o kadar provitamin A vardır.Bu özelliğiyle de göz, karaciğer ve bağırsak dostudur...

***Kan şekerini düşürür!

Elma, şeker hastalarının ve kan şekerinin yükselmesini istemeyen kişilerin tercih etmesi gereken ilk meyvedir. Meyve şekeri (früktoz) ihtiva ettiği için kan şekerini yükseltmez.Elma tansiyonu da düşürür. Yine elmanın güzel kokusu sayesinde sinirler gevşer,insan rahatlar ve böylece tansiyon da düşer...

***Elma nefesi rahatlatır! İngiliz tıp dergisi Thorax'da yayınlanan bir çalışma, haftada en az beş Elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir.

Bol taze meyve, özellikle elma yemekle akciğer kapasitesi artıyor. Hergün bir elma yiyenlerin hiç elma yemeyenlerden daha fazla nefes verebildiklerini gösterdi. Yani daha sağlıklı olmak içn elma yemek gerekli...

***Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamak gibi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.

Yatmadan önce yenirse dişlerin beyaz kalmasını sağlaması yanında yatıştırıcı etkisinden dolayı uykuyu kolaylaştırır, baş ağrısına iyi gelir...

***İngiltere'deki Milli Kanser ve tıp Araştırma Merkezi'nin her gün elma yeme alışkanlığı olan 2 bin kişiyi kapsayan ve 77 yıl süren araştırması elmanın (yanı sıra taze meyvenin) önemli faydasını gözler önüne serdi.British Medical Journal adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre hergün başta elma olmak üzere taze meyve yeme alışkanlığı olanlarda inme (felç) riski böyle bir alışkanlığı bulunmayanlara oranla yüzde 32 az.

Her gün bir elma yemek ayrıca kalp krizi riskini yüzde 24 oranında düşürmektedir...

*** Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir. Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.Spor sonrasında tüketildiğinde; %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır...

***Dalağın kan yapmasını sağlar...

***100gram elmanın besin ve vitamin değerleri:

Kalori 58 kcal
Protein 0.2 g
Yağ 0.3 g
Karbonhidrat 14.5 g
Kalsiyum 7 mg
Demir 0.3 mg
Fosfor 10 mg
Potasyum 110 mg
Sodyum 1 mg
A Vitamini 4 mg
Lif 3.7 g

Tarifler...

Elma Bohçada...

Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
250 gr margarin

4.5 su bardağı un

4 çorba kaşığı yoğurt

Yarım paket kabartma tozu

1 çay bardağı toz şeker

6 Amasya elması

5-6 kuru incir

2 çorba kaşığı kayısı marmelatı

3 acıbadem kurabiyesi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yumurta sarısı



Hazırlanışı :
* Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Margarini eritin. Unun ortasına yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve eritilmiş margarini ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yapın. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

* Elmaların çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp elmaları soyun. Acıbademleri ufalayın. Kuru incirleri çok küçük doğrayın. Bir kâsede incir, acıbadem, tarçın ve marmelatı karıştırın.

* Elmaların içini hazırladığınız karışımla doldurun. Hamuru dolaptan alıp 6 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile tabak büyüklüğünde açıp ortasına bir elma yerleştirin. Hamuru elmanın etrafına bohça şeklinde sararak kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırın kapağı aralık olarak 10 dakika daha fırında tutup ılık veya soğuk olarak sevrvis yapın.

Afiyet olsun.

Pratik profiterol...



Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
1 paket kakaolu puding

2 su bardağı süt

2 elma

1 paket bebe bisküvisi

1 tutam tarçın

Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 su bardağı çırpılmış kremşanti



Hazırlanışı :
* Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Top top yapıp geniş bir servis tabağına üst üste dizin.

* Kakaolu pudingi soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Karıştırarak hafif ılıtıp elmalı topların üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup yıldız uç kullanarak profiterolleri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Tarçınlı elma...



Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 50 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
6 golden elma
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 diş karanfil

Süslemek için:
1 su bardağı çırpılmış kremşanti


Hazırlanışı :
1 Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
2 Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
3 Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin. Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.

Şefin Yorumu :
BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

(Meyve turumuz devam edecek arkadaşlar)






yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2008, 10:01 AM   #3 (permalink)
Teğmen
 
huzurr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2008
Mesajlar: 141
Tesekkür: 104
85 Mesajinıza toplam 345 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
huzurr has a spectacular aura abouthuzurr has a spectacular aura abouthuzurr has a spectacular aura about
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....

Merhaba yeni bir hayat tariflerin ve güzel bilgilerin için teşekkürler... Acaba yazmış olduğun tarifler daha önce denenmiş tariflermi???
__________________
huzurr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2008, 05:10 PM   #4 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....


Merhaba huzurr;

Yazdığım tarifler, Lezzet dergisinden. Bu dergiden hangi tarifi denediysem hepsi de güzel olmuştur. Dergilerini alıyorum,ayrıca sitesi de var. Tavsiye ederim...

Sevgiler...
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2008, 02:06 PM   #5 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....

MUZ...

Dünya üzerinde belki de en fazla tüketilen meyvelerden biri olan muzun bu kadar aranmasının sebebi sadece kolay erişilebilen ve kolay tüketilebilen bir meyve olması değildir. Bu tüketimin ardında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve aminoasiti içeriyor olması yatmaktadır...



***Muzlar, Arap tacirler tarafından Afrika'ya götürülmeden önce ilk olarak Güneydoğu Asya'da yetişmekte idi...

***En pratik yiyecektir.Soyun ve yiyin! Besleyici ve taşıması kolay öğün arası atıştırmadır...

***Yeşil muzlar,Afrika, Hindistan ve Güney Amerika'da önemli bir besindir;kaynatılır, kızartılır veya fırına verilir ve patates gibi sıkça tüketilir...

***Temel besin maddeleri,potasyum,kalsiyum,magnezyum,sülfür,C,A,E ,B3 ve B6 vitaminleri,beta karoten, folik asit, çinko ve demirdir...

***Sindirimi rahatlatmaya ve normalleştirmeye yardımcı olur...

***Muz kemik gelişimini sağlar, sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Müzmin kabızlık çekenler fazla yememelidir...

***Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermemektedir...

***Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir...

***Muz liflerini Afrika’daki yerli halk, şapka, hasır ve hediyelik eşya yapımında kullanıyor. Avrupa’ da gemi halatı, oto döşemeleri yapımında kullanılıyor...

***Stresi azaltır, tansiyonu düşürür.Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir. Adet sancılarını azaltır.Enerji verir. Hastaların iyileşmesini hızlandırır.Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller.Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir...

***Muz, taze olarak yenmesinin yanında,yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır.Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür...

***Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar.

***Yüksek potasyum içeren muz ileri yaşlardaki felç riskini azaltıyor. Yatmadan önce yenen bir muzun serotonin oranını yükseltttiği ve iyi bir uykunun garantisi olduğu söyleniyor...

***Kahvaltıda yediğiniz gevrek/yulaf ezmesine, meyve ve sebze salatalarına dilimler halinde ekleyebilirsiniz...

***Folyo içinde fırına verildiğinde ve pasta veya ekmek bileşeni olarak kullanıldığında lezizdir...

***Daha koyu bir kıvam için meyveli tatlılara ekleyebilirsiniz...

***Spor salonuna giderken yanınızda bir adet muz da götürün. Yoğun bir egzersizin ardından kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmanıza yardımcı olabilir...

***100 gram muzun besin ve vitamin değerleri:

Kalori 96.
Su 69
Protein 0,8 mg
Yağ 0.1 mg
Karbonhidrat 15 mg
Kalsiyum 6 mg
Fosfor 20 mg
Demir 0.4 mg
A Vitamini 300 IU
B1Vitamini 0.03 mg
B2 Vitamini 0.03 mg
C Vitamini 7 mg
Lif 2.8 gr

Tarifler:

Kolay Muzlu Rulo Pasta



MALZEMELER

3 adet yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet muz
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Margarin

Şekeri, yumurtayı ve unu mikserle 15 dakika çırpın, kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo yayıp, üzerini yağlayın. Hazırladığınız karışımı döküp, 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, soğumaya bırakın. Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp, kekin üzerine sürün. Muzları uzunlamasına ikiye bölüp, kekin ortasına yerleştirin.

Rulo şeklinde sarın. Üzerini krem şantiyle kapatıp, bir gece dolapta bekletin. Üzerini fıstıkla süsledikten sonra servis yapın..

Arkadaşlar, benim sıkça yaptığım bir pasta kreması tarifini de sizlere sunuyorum.İsterseniz krem şanti ile de karıştırarak yapabilirsiniz...

Krema:

Malzemeler

Yarım kilo süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
bir paketten biraz az margarin
bir paket vanilya

Süt ve unu ocakta iyice pişiriyoruz.Biraz ılınınca şeker ve yağı ilave edip mixerde iyice katıştırıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz tabii.. soğuyunca da pastamıza sürüyoruz..

Afiyet Olsun... 44

İki Renkli Simit Puding...



Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

1 paket kakaolu puding
1 paket muzlu puding
6 su bardağı süt
3-4 bisküvi

Hazırlanışı :
* Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.

* Kakaolu pudingi kalan sütle aynı şekilde pişirin. Katılaşan muzlu pudingin üzerine döküp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirip kalıbı alın.

* Bisküvileri robottan geçirerek ufalayıp pudingin üzerine serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Çikolata Soslu Meyve Kup...




Hazırlama Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

200 gr sade çikolata
1.5 su bardağı süt kreması
1 çay bardağı tozşeker
4 yumurta sarısı
3 armut
3 muz
3 kivi
Yarım kase çilek
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
1 çay bardağı limon suyu

Süslemek için:
Çırpılmış krem şanti
1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı


Hazırlanışı :

Çikolatayı rendeleyin. Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun. Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın. Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın.

Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin. 30 dakika bekletin. Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın.

Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın. Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin. Çikolatalı kremayı paylaştırın. Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın
.
Afiyet olsun...







yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2008, 06:36 PM   #6 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....


KİVİ...

İlk bakışta tüylü bir limonu andıran kivi, minicik gövdesinin içinde dev bir sağlık deposu adeta.Hastalıklardan korunmak ve organizmanın günlük gereksiniminin büyük bir bölümünü karşılamak için hergün iki kivi yemek yeterli...



***İlk kez milattan altıyüz yıl önce Çin'de keşfedildi.Oysa besinsel değerinin anlaşılması 1906 yılına rastlar.Yeni Zelandalı çiftçiler onun güç verici bir iksir olduğunu keşfedince bol miktarda yetiştirmeye başladılar ve bu yoğun üretim sonucunda 1970'lerde dünyanın en çok kivi üreten ülkesi durumuna geldiler.Son yıllarda İtalya en çok kivi üreten ülke oldu...

***Bu tırmanıcı bitki,çevresinde bulunan başka ağaçlara sarılarak on metre yüksekliğe kadar uzanabiliyor.İri kalp biçimli yaprakları ve sarımsı beyaz renkli çiçekleri ile bulunduğu ortama hoş bir görünüm sağlıyor.Çiçekler döllenince üzeri yeşil renkli sık tüylerle kaplı meyvelere dönüşüyor.Yetiştiği yörelerde tüylerinden ötürü kivi kuşlarına benzetildiğinden "kivi" adı verilmiş...

***En çok C vitamini içeren meyvedir.Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler.

***Kivinin bir başka özelliği de sindiriminin çok kolay olması. Genelde yemekten hemen sonra meyve, mideyi şişirir ve yediklerimizin yağa dönüşmesini kolaylaştırır. Bu konuda istisna olan iki meyve vardır, biri çilek diğeri de bugün konumuz olan kivi...

***Bitkisel besin araştırma dünyasında, kivi meyvesi insan hücresinin çekirdeğindeki DNA'yı zarardan koruma yeteneğinden dolayı araştırmacıları büyülemiştir...

***Mikrop öldürücü ve iltihap giderici özelliklere sahip...

***Karotenoit açısından çok zengin.Sağlığımızın en büyük düşmanı serbest radikallere karşı güçlü bir kalkan olup özellikle göğüs,akciğer ve pankreas kanserlerinden ve kalp hastalıklarından koruyor...

***İçerdiği kimyevi madde "luteina" sayesinde gözlerde körlüğe neden olabilecek lekeleri önlüyor...

***Zengin bir klorofil deposu. Bu nedenle karaciğer kanserine karşı etkili bir koruyucu...

***Diğer bitkilerden farklı olarak aminoasit bakımından çok zengin.Bunlardan biri (Arginin) damar tıkanıklığını önlemenin yanısıra kısırlık tedavisinde de etkili bir faktör.Tıpkı bir damar genişletici gibi görev yapıp kanın üreme organlarında kolayca dolaşmasını sağlıyor...

***Bol miktarda pektin maddesi içeriyor.Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayan bu lifki madde, kandaki kolesterol oranını düşürüyor...

***İçerdiği bir enzim,proteinleri aminoasitlere ayırarak,et,balık,yumurta ya da peynir kaynaklı beslenmede hazmın kolaylaşmasını sağlıyor...

***Vücudun direncini artırıp, bağışıklık sistemini güçlendiriyor...

***Kan basıncını ayarlayıp,tansiyonu düşürüyor...

***Astıma karşı koruma; kivi gibi C vitamini yönünden zengin meyveyi yemek, ıslık çalar gibi konuşma türündeki astımla ilgili solunumsal belirtilere karşı önemli bir koruyucu etki sunmaktadır...

***Aspirine kan inceltici bir alternatif olan kivi, aspirinin kardiyovasküler sağlık korumasında leziz bir kan inceltici alternatifi yaparak kan pıhtılaşması riskini önemli bir ölçüde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır...

***Kivi tahmin edildiğinin aksine tropikal değil subtropikal bir meyvedir.Bu yüzden buzdolabında saklanması gerekir.Kivinin çabuk olgunlaşmasını istiyorsanız,kapalı bir plastik çantada, içersinde bir elme, armut yada muzla birlikte saklayın.Bu meyveler kivi ve avokadonun çabuk olgunlaşmasını sağlayan etilen gazı salgılar...

Bu kivi nasıl bir meyveymiş böyle arkadaşlar

Yararlarını biliyordum da bu kadar değil. Artık daha sık tüketmeye çalışacağım."Elma içeri, doktor dışarı" derler ya, kivi için de geçerli olan bir söz bu...


***Gelelim biz hanımların çok sevdiği bazı püf noktalarına;(sizin için özel )

Koyu bir pasta kreması hazırlamak için:Pastane pastalarında olduğu gibi koyu bir krema elde etmek için malzemeye birkaç kivi dilimi ekleyin.Bir süre bekletip çıkarın.Meyvenin içerdiği "Attinid" isimli enzim kremayı koyulaştırırken daha yumuşak ve homojen olmasını sağlar...

Bifteğinizin daha yumuşak olması için:Pişirmeden yarım saat önce etleri düz bir tepsiye yan yana dizin.Üzerlerine ince kesilmiş kivi dilimleri koyup bekletin...

Kabuklu yemek daha sağlıklı:Tüylü olması nedeniyle pek çok kişi kabuğunu kalın soymayı tercih ediyor.Oysa kabukta da besleyici maddeler bulunması nedeniyle uzmanlar kivinin soyulmadan yenilmesini öneriyorlar.Yıkanmış ve kurulanmış meyvenin tüylerini gidermek için temiz bir bezle ovun, tekrar yıkayıp yiyin...

***Kivi asmasından mobilya yapımı:Yeni Zellanda'da ahşap bahçe mobilyası üretimi yaban bir şirket, ekonomik ömürlerini doldurduğu için yenilenen kivi bahçelerinden aldığı kivi asmalarından çeşitli ebat ve türde bahçe mobilyaları üretti. Şirket uzmanları; kivi odununun hem ucuz, hem dekoratif, hemde üretiminde ahşap koruyucular kullanıldığında dış ortam koşullarına (15-20 yıl) dayanıklı olduğunu ifade etmektedir. Şirket, bu ürünlerini aynı zamanda ihraç etmektedir...



***100 gram kivinin besin ve vitamin değeri:

Kalori 66
Karbonhidrat 17.5 gr
Protein 0.79 gr
Yağ 0.07 gr
Kolesterol 0
Fosfor 64 mgr
Demir 0.51 mgr
Kalsiyum 16 mgr
Potasyum 226 mgr
Magnezyum 30 mgr
A vitamini 175 IU
C vitamini 300-400 mgr
B1 vitamini 0.02 mgr
B2 vitamini 0.05 mgr
B3 vitamini 0.50 mgr
Lif 0.45 gr

Tarifler...

Muhallebili Güllaç...




Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

8-9 güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi
2 muz
1 kahve fincanı kiraz şekeri

Hazırlanışı :

* Şeker ve 3.5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın. Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın.

* Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.

* Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Kivi Keki...

Yeni Zelanda orijinli olan kivi keki, ABD–California eyaleti başta olmak üzere Yeni Zelanda’da ki kafeterya vb. yerlerde halk tarafından sevilerek tüketilen popüler bir tür kek/ pasta’dır...





6 Kişilik servis için gerekli malzemeler:

6 adet soyulmuş ve çırpılmış kivi
¼ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
¾ çay kaşığı sofra tuzu
3 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 fincan toz şeker
2 fincan un
¼ fincan yağ
1 adet yumurta
1 fincan süt

Yapılışı :

Süt, yumurta ve yağ birlikte çırpılır. Ardından sütle nemlendirilmiş un ve çırpılmış kivi karışıma ilave edilir. Hazırlanan pasta hamur, içerisi önceden yağlanmış olan kek kaplarına eşit miktarlarda bölünür ve ardından kap içerisindeki pasta hamuru üzerine fındık, fıstık vb. yerleştirilebilir. Kahverengi altın rengi kıvamına kadar veya 20 dakika süreyle 180oC’de pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır...

Sütlü Kivi...

Yeni Zelanda’da başta gençler olmak üzere halkın evlerinde ve restoranlarda içmekten büyük zevk aldıkları bir karışım olan sütlü kivi taze ve soğuk olarak tüketilir, aşağıda tarif edildiği gibi hazırlanmaktadır.




1 kişilik servis için gerekli malzemeler:

1 adet kivi
1 adet olgun muz (isteğe bağlı)
1 adet portakal (isteğe bağlı)
25 gr toz şeker
100 mL su
20 mL süt

Hazırlanışı:

Su ile birlikte şeker karıştırılarak, şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Sonra, karışım soğumaya bırakılır. Kabukları soyulan kivi, muz ve portakal bir blender da süt ile birlikte karıştırılır. Sonra şekerli su ve blender’da ki karışım birlikte karıştırılır. Oda sıcaklığına kadar soğuyuncaya dek bir buz dolabına konur...

Afiyet Olsun...

Kivili Tart...




Malzemeler;

Tart hamuru Malzemesi;

4,5 su bardağı un,
250 gram margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 adet yumurta,

İç malzemesi;

2 poşet krem şanti,
2 bardak soğuk süt.

Üzeri için;

3-4 adet kivi,
1 adet mandalina,
1 paket dr.Oetker tart jölesi.

Yapılışı;

Hamur malzemelerini yoğurup,tartın hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınızı yağlayıp,yağlı kağıttan iki adet şerit kesin ve tart kalıbının veya Borcam'ın dibine + şeklinde yağlı kağıdı yerleştirin(bakınız üstte ki resim)
Tart kalıbına hamuru kalıbın kenarlarını da kaplayarak yerleştirin.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamuru,kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Orta ısılı fırında hemen hemen 35 dakika pişirin.
Pişen ve soğuyan tart hamurunu yağlı kağıtların birer ucundan tutarak kalıptan çıkarıp,servis tabağına yerleştirin.
Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın,pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yerleştirin.
Üzerine soyup doğradığınız kivileri ve mandalinayı dizin.
Tart jölesini üzerinde ki tarife göre pişirip,karıştırarak soğutun.
Jöleyi meyvaların her tarafını kaplayacak şekilde tartın üzerine dökün...

"Afiyet Olsun"















yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2008, 04:30 AM   #7 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....


ÇİLEK...

18. yüzyılda Frezier adlı bir Fransız asker, görevli olarak Şili'ye gönderilir. Dönüşünde ilk kez bu ülkede yediği ve tadına doyamadığı küçük kırmızı renkli bir meyveyi, yani çileği Fransa'ya getirir. Oradan tüm dünyaya yayılan çilek, gülgiller familyasından geliyor...



***Çileğin yaklaşık 600 çeşidi olduğu biliniyor. Ülkemizde 6 çeşit çilek yetiştiriliyor. Bunlar; Frenk çileği, turfanda yetiştirilen sera çileği, Arnavutköy çileği, reçel yapımında da kullanılan Bursa çileği, Ereğli Osmanlı çileği ve ormanlarda yetişen yabani çilek...

***Temel besin maddeleri,C vitamini,folik asit,beta-karoten,elajik asit,kalsiyum,magnezyum,potasyum,fosfor ve sülfür' dür...

***Üzerinde herhengi bir kimtasal madde kalmaması için kullanmadan önce iyice yıkayın;çilek diğer meyvelerden daha fazla kimyasal madde emebildiğinden tercihen organik ürünleri ve mevsimindeki ürünleri seçin.Eniyisi tabii fırsatınız varsa kendi çileğinizi kendiniz yetiştirin!..Satın alırken canlı kırmızı renkli ve lekesiz olanları seçin. Paketlerde satılanları kontrol ederek alın. Satın aldıktan hemen sonra tüketin. Buzdolabında 1-2 gün saklayacaksanız saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kâse içinde saklayın...

***Uzmanlara göre çilek; bağışıklığı güçlendiren, besin değeri yüksek bir meyve. Çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etki taşır...

***Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir.Bazı kültürlerde öğütülmüş ham çilek,hafif derecedeki güneş yanıkları için acil tedavi amacıyla kullanılır...

*** Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir...

***Çilek gerçek bir C vitamini deposu. 100 gr. çilekte 59 mg. C vitamini, (ki bu oran limondan bile fazla) 1 mg. sodyum, 174 mg. potasyum, 21 mg. kalsiyum var. Kalorisi ise 37. Ancak eğer diyet yapıyorsanız, nasılsa meyvedir, bir şey yapmaz diyerek bol bol çilek yemeyin...

***Çilek gözün zafiyetini giderir. Dişleri kuvvetlendirir...

***Nezleye çok faydalıdır. Ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor...

***Büyüme çağındaki çocuklar ve gençler için fevkalade bir meyvedir.Bütün salgı bezlerini çalıştırdığı vücuda gençlik ve kuvvet kazandırıyor...

***Kansızlığa karşı faydalıdır...

***İdrar söktürü ve böbrek ve mesane taşlarının düşmesini sağlar Çocuk ve büyüklerde bağırsak kurtlarını döker bunun için sabah aç karnına bolca çilek yenir.Öğleye kadar başka bir şey yenmez.2-3 gün devam edilir...

***Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler...

***Romatizmaya,damar sertliğine iyi gelir. Kalp ve kas romatizmasının tabii ilacıdır..

*** Çilek karaciğerin çalışmasını,safra salgısını artırır.Böylece karaciğer kifayetsizliğini giderir.ve hazma yardım eder.İştah açar.Safra taşını döker.Tekrar olmasını önler...

Tarifler...

Çilekli Pirinç Pastası...




Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

1.5 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
2.5 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı su
3 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 kase çilek
2 dal nane
1 tutam tuz

Hazırlanışı :

1 2 kahve fincanı tozşeker ve 2 çorba kaşığı suyu bir tavaya alın. Kısık ateşte karamel halini alıncaya kadar pişirin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız karameli döküp fırça ile her tarafına yayın.

2 Sütü ve portakal kabuğu rendesini tencereye alıp kaynatın. Pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün. Pirinç ve vanilyayı kaynamakta olan süte ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler sütü tamamen çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince derin bir kaba boşaltın. Margarini ve kalan tozşekeri ilave edip hızla karıştırın ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını ekleyip tekrar karıştırın.

3 Yumurta aklarını bir kaseye alıp tuz ekleyin ve kar haline gelinceye dek çırpın. Pirinçli karışıma ilave edip kaşıkla alttan yukarı doğru karıştırarak yedirin.

4 Hazırladığınız karışımı kalıba dökün, üzerini kaşığın sırtı ile bastırarak düzeltin. Kalıbı içi kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtun ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında (benmari usulü) pişirin.

5 Kalıbı fırından çıkarıp kenarlarını bıçakla sıyırın ve servis tabağına ters çevirerek alın. Çilekleri dilimleyin. Kekin üzerini çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla dekoratif şekilde süsleyin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Kremalı Çilek Kup...



Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

500 gr çilek
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr (1 kase) nişasta
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt kreması

Süsleme için:
2 kahve fincanı çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı :

1 Çilekleri akar suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. 4 iri çileği süsleme için ayırıp kalanları ayıklayın. Çilekleri robota alıp pudra şekerini ilave edin ve püre haline gelinceye kadar ezin.

2 Nişastayı tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Çilek püresini ilave edip kaynayıncaya dek yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin.

3 Hazırladığınız çilek kremasını 4 servis kupuna üstte 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Buzdolabına alın ve donup iyice katılaşıncaya kadar bekletin.

4 Süt kremasını kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Servis kuplarını buzdolabından çıkarıp çilek püresinin üzerine kremayı paylaştırın. Antep fıstığı ve ayırdığınız çileklerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Reçelli Rulo...




Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

3 yumurta

1 su bardağı pudraşeker

2 kahve fincanı un

6 çorba kaşığı vişne veya çilek reçeli

Hazırlanışı :

* Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları ısıya dayanıklı bir cam bir kâseye kırın. Bu kâsenin üzerine oturabileceği bir başka içi kaynar su dolu kabı ocağa yerleştirin. Kısık ateşte su kaynarken üzerine cam kâseyi yerleştirip (buharını alacak şekilde) yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Pudraşeker ekleyip koyulaşana ve beyaz krema rengini alana kadar çırpın. Kâseyi buharın üzerinden alıp unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırarak yedirin.

* 20X30 cm ebadında dikdörtgen bir kalıbın dibini ve kenarlarını yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru boşaltıp yayın. Sıcak fırına verip pembeleşene kadar pişirin. Tezgâha bir mutfak bezi serip üzerine geniş bir yağlı kâğıt yayın. Pandispanya soğuyunca kalıbı ters çevirip hazırladığınız yağlı kâğıdın üzerine çıkarın. Pandispanyanın üzerindeki pişirme kâğıdını yavaşça kaldırın. Alttaki yağlı kâğıtla beraber pandispanyayı rulo yaparak dikkatlice sarıp bırakın.

* Pandispanyanın yüzeyini reçelle kaplayın. Yine aynı yöne doğru sarıp rulo yapın ve aynı kâğıda sıkıca sarıp 1-2 saat kadar bekletin. Kâğıdı alıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...













yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hergün Beş Meyve!!!....

Sağlık ve Beslenme Hergün Beş Meyve!!!.... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Merhaba Arkadaşlar; Uzun ve sağlıklı bir yaşam için günde beş meyve yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.Peki hangi meyvenin hangi faydaları sağladığını biliyor musunuz? Bu konu başlığı altında sizlerle; meyvelerin faydalarını, meyveler hakkında bazı önerilerimi, pratik tariflerimi,kısaca o meyveyle ilgili bildiğim ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.