Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-09-2008, 02:06 PM   #5 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....

MUZ...

Dünya üzerinde belki de en fazla tüketilen meyvelerden biri olan muzun bu kadar aranmasının sebebi sadece kolay erişilebilen ve kolay tüketilebilen bir meyve olması değildir. Bu tüketimin ardında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve aminoasiti içeriyor olması yatmaktadır...



***Muzlar, Arap tacirler tarafından Afrika'ya götürülmeden önce ilk olarak Güneydoğu Asya'da yetişmekte idi...

***En pratik yiyecektir.Soyun ve yiyin! Besleyici ve taşıması kolay öğün arası atıştırmadır...

***Yeşil muzlar,Afrika, Hindistan ve Güney Amerika'da önemli bir besindir;kaynatılır, kızartılır veya fırına verilir ve patates gibi sıkça tüketilir...

***Temel besin maddeleri,potasyum,kalsiyum,magnezyum,sülfür,C,A,E ,B3 ve B6 vitaminleri,beta karoten, folik asit, çinko ve demirdir...

***Sindirimi rahatlatmaya ve normalleştirmeye yardımcı olur...

***Muz kemik gelişimini sağlar, sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Müzmin kabızlık çekenler fazla yememelidir...

***Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermemektedir...

***Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir...

***Muz liflerini Afrika’daki yerli halk, şapka, hasır ve hediyelik eşya yapımında kullanıyor. Avrupa’ da gemi halatı, oto döşemeleri yapımında kullanılıyor...

***Stresi azaltır, tansiyonu düşürür.Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir. Adet sancılarını azaltır.Enerji verir. Hastaların iyileşmesini hızlandırır.Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller.Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir...

***Muz, taze olarak yenmesinin yanında,yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır.Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür...

***Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar.

***Yüksek potasyum içeren muz ileri yaşlardaki felç riskini azaltıyor. Yatmadan önce yenen bir muzun serotonin oranını yükseltttiği ve iyi bir uykunun garantisi olduğu söyleniyor...

***Kahvaltıda yediğiniz gevrek/yulaf ezmesine, meyve ve sebze salatalarına dilimler halinde ekleyebilirsiniz...

***Folyo içinde fırına verildiğinde ve pasta veya ekmek bileşeni olarak kullanıldığında lezizdir...

***Daha koyu bir kıvam için meyveli tatlılara ekleyebilirsiniz...

***Spor salonuna giderken yanınızda bir adet muz da götürün. Yoğun bir egzersizin ardından kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmanıza yardımcı olabilir...

***100 gram muzun besin ve vitamin değerleri:

Kalori 96.
Su 69
Protein 0,8 mg
Yağ 0.1 mg
Karbonhidrat 15 mg
Kalsiyum 6 mg
Fosfor 20 mg
Demir 0.4 mg
A Vitamini 300 IU
B1Vitamini 0.03 mg
B2 Vitamini 0.03 mg
C Vitamini 7 mg
Lif 2.8 gr

Tarifler:

Kolay Muzlu Rulo Pasta



MALZEMELER

3 adet yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet muz
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Margarin

Şekeri, yumurtayı ve unu mikserle 15 dakika çırpın, kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo yayıp, üzerini yağlayın. Hazırladığınız karışımı döküp, 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, soğumaya bırakın. Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp, kekin üzerine sürün. Muzları uzunlamasına ikiye bölüp, kekin ortasına yerleştirin.

Rulo şeklinde sarın. Üzerini krem şantiyle kapatıp, bir gece dolapta bekletin. Üzerini fıstıkla süsledikten sonra servis yapın..

Arkadaşlar, benim sıkça yaptığım bir pasta kreması tarifini de sizlere sunuyorum.İsterseniz krem şanti ile de karıştırarak yapabilirsiniz...

Krema:

Malzemeler

Yarım kilo süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
bir paketten biraz az margarin
bir paket vanilya

Süt ve unu ocakta iyice pişiriyoruz.Biraz ılınınca şeker ve yağı ilave edip mixerde iyice katıştırıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz tabii.. soğuyunca da pastamıza sürüyoruz..

Afiyet Olsun... 44

İki Renkli Simit Puding...



Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :

1 paket kakaolu puding
1 paket muzlu puding
6 su bardağı süt
3-4 bisküvi

Hazırlanışı :
* Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.

* Kakaolu pudingi kalan sütle aynı şekilde pişirin. Katılaşan muzlu pudingin üzerine döküp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirip kalıbı alın.

* Bisküvileri robottan geçirerek ufalayıp pudingin üzerine serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Çikolata Soslu Meyve Kup...




Hazırlama Süresi : 30 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :

200 gr sade çikolata
1.5 su bardağı süt kreması
1 çay bardağı tozşeker
4 yumurta sarısı
3 armut
3 muz
3 kivi
Yarım kase çilek
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
1 çay bardağı limon suyu

Süslemek için:
Çırpılmış krem şanti
1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı


Hazırlanışı :

Çikolatayı rendeleyin. Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun. Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın. Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın.

Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin. 30 dakika bekletin. Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın.

Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın. Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin. Çikolatalı kremayı paylaştırın. Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın
.
Afiyet olsun...







yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla