Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2008, 09:26 AM   #2 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Ynt: Hergün Beş Meyve!!!....


ELMA...

İnsanoğlu elmayı Adem ile Havva'dan beri bilir; ataları "yasak elma" yüzünden cennetten kovulsa da bir türlü vazgeçmez ondan.Kabuklu, kabuksuz, çiğ,pişmiş her haliyle yararlanır elmadan...


***Elma, ılıman iklimleri seven bir meyve. Bu özelliğinden dolayı dünyadaki yolculuğunda genellikle bu tür bölgeleri kendine mesken tutuyor.Kuzeye doğru gidildikçe de verimliliğini kaybediyor...

***Temel besin maddeleri; iltihap oluşumunu önleyici özellikleriyle bilinen Flavonol Qercetin, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, magnezyum,potasyum ve sülfür'dür...

***
Üzerinde kalmış olabilecek her tür kimyasal maddeyi gidermek için önce iyice yıkanmalıdır...

***Dünya'da 7.000'den fazla elma çeşidi vardır...

***Elma, kabuğuyla ce çiğ yendiğinde daha besleyicidir.En çok lif içeren kısmı kabuğusur...

***Bir salata maddesi olarak kullanıldığında kesildikten sonra "kararmaması" için üzerine bir miktar limon sıkın...

***
Olmuş çiğ elmalar laksatif etki amaçlı kullanılabileceği gibi, daha ham olan ve buharda pişirilmiş elmalar da ishali durdurmaya yardımcı olabilir...

***Elma,fazla proteini ve yoğun yağlı dıdaları sindirmeye yardımcı olabilir...

***Kırmızı veya beyaz lahana pişirdiğinizde, mide gazını azaltmak için dilimlenmiş elma ekleyin...

***Kahvaltıda yediğiniz gevrek/yulaf ezmesine, meyve ve sebze salatalarına doğrayarak ekleyebilirsiniz. Buharda pişirildiğinde veya fırına verildiğinde hamur işlerinde, meyveli keklerde ve pastalarda çok lezzetlidir...

***Bol miktarda A,B,C ve E vitamini içeren elmadaki tanen ve organik tuzlar,ürik aside karşı korur...

***Kolestrolün vücuttan atılmasına yardımcı olur ve damarlara esneklik sağlar...

***Tuzdan yoksun, şeker oranı da düşük olan bir meyve olduğundan zayıflama kürlerinde başrol oynar...

***En az elma kadar faydalı olan elma suyundan da bol bol yararlanılmalı.Çünkü bağırsak bakterilerini etkiliyor.Günde 3 defa yemeklerden önce içildiğinde kabızlığa karşı durabiliyor...

***Elmanın eti ne kadar sarıysa içinde o kadar provitamin A vardır.Bu özelliğiyle de göz, karaciğer ve bağırsak dostudur...

***Kan şekerini düşürür!

Elma, şeker hastalarının ve kan şekerinin yükselmesini istemeyen kişilerin tercih etmesi gereken ilk meyvedir. Meyve şekeri (früktoz) ihtiva ettiği için kan şekerini yükseltmez.Elma tansiyonu da düşürür. Yine elmanın güzel kokusu sayesinde sinirler gevşer,insan rahatlar ve böylece tansiyon da düşer...

***Elma nefesi rahatlatır! İngiliz tıp dergisi Thorax'da yayınlanan bir çalışma, haftada en az beş Elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir.

Bol taze meyve, özellikle elma yemekle akciğer kapasitesi artıyor. Hergün bir elma yiyenlerin hiç elma yemeyenlerden daha fazla nefes verebildiklerini gösterdi. Yani daha sağlıklı olmak içn elma yemek gerekli...

***Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamak gibi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.

Yatmadan önce yenirse dişlerin beyaz kalmasını sağlaması yanında yatıştırıcı etkisinden dolayı uykuyu kolaylaştırır, baş ağrısına iyi gelir...

***İngiltere'deki Milli Kanser ve tıp Araştırma Merkezi'nin her gün elma yeme alışkanlığı olan 2 bin kişiyi kapsayan ve 77 yıl süren araştırması elmanın (yanı sıra taze meyvenin) önemli faydasını gözler önüne serdi.British Medical Journal adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre hergün başta elma olmak üzere taze meyve yeme alışkanlığı olanlarda inme (felç) riski böyle bir alışkanlığı bulunmayanlara oranla yüzde 32 az.

Her gün bir elma yemek ayrıca kalp krizi riskini yüzde 24 oranında düşürmektedir...

*** Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir. Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.Spor sonrasında tüketildiğinde; %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır...

***Dalağın kan yapmasını sağlar...

***100gram elmanın besin ve vitamin değerleri:

Kalori 58 kcal
Protein 0.2 g
Yağ 0.3 g
Karbonhidrat 14.5 g
Kalsiyum 7 mg
Demir 0.3 mg
Fosfor 10 mg
Potasyum 110 mg
Sodyum 1 mg
A Vitamini 4 mg
Lif 3.7 g

Tarifler...

Elma Bohçada...

Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
250 gr margarin

4.5 su bardağı un

4 çorba kaşığı yoğurt

Yarım paket kabartma tozu

1 çay bardağı toz şeker

6 Amasya elması

5-6 kuru incir

2 çorba kaşığı kayısı marmelatı

3 acıbadem kurabiyesi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yumurta sarısı



Hazırlanışı :
* Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Margarini eritin. Unun ortasına yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve eritilmiş margarini ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yapın. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

* Elmaların çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp elmaları soyun. Acıbademleri ufalayın. Kuru incirleri çok küçük doğrayın. Bir kâsede incir, acıbadem, tarçın ve marmelatı karıştırın.

* Elmaların içini hazırladığınız karışımla doldurun. Hamuru dolaptan alıp 6 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile tabak büyüklüğünde açıp ortasına bir elma yerleştirin. Hamuru elmanın etrafına bohça şeklinde sararak kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırın kapağı aralık olarak 10 dakika daha fırında tutup ılık veya soğuk olarak sevrvis yapın.

Afiyet olsun.

Pratik profiterol...



Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
1 paket kakaolu puding

2 su bardağı süt

2 elma

1 paket bebe bisküvisi

1 tutam tarçın

Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 su bardağı çırpılmış kremşanti



Hazırlanışı :
* Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Top top yapıp geniş bir servis tabağına üst üste dizin.

* Kakaolu pudingi soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Karıştırarak hafif ılıtıp elmalı topların üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup yıldız uç kullanarak profiterolleri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Tarçınlı elma...



Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 50 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
6 golden elma
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 diş karanfil

Süslemek için:
1 su bardağı çırpılmış kremşanti


Hazırlanışı :
1 Elmaları soyup her birini 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek temizleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Elma dilimlerini ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
2 Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
3 Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün şekilde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu gezdirin. Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir miktar sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.

Şefin Yorumu :
BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

(Meyve turumuz devam edecek arkadaşlar)






yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla