Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   HAYATIM GERCEKTEN NE ZAMAN DEĞİŞECEK? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=622979)

gülücük2 26-05-2013 07:35 PM

HAYATIM GERCEKTEN NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

son 5 6 yıldan beri cok kayıp verdim.hepsinde de duştüm yenıden kalktım daha doğrusu kalktığımı sandım ama sanırım son demlerimi yaşıyorum..eğer kalkamassam...neyse cok duşmeli kalkmalı bı başlangıc oldu baştan alıyorum....

1.çok yalnızım..(yada yanlızım..bunların ıkısınıde hep karıştırmışımdır.)
2.yaşım ılerlıyor ancak ben kımseden hoşlanamıyorum.
3.evlenmem lazım ancak aşk olmadan evlenemeyenlerdenım kımseden hoşlnamıorum bıle.
4.durmadna ıcımde bı huzursuzluk var.
5.enerjım yok.
6.ark edınecek ruhum yok sankı soldum bittim.
7.yenı bır şehırdeyım ve herşey tepetaklak gidio.
8.işimde istedığım gıbı başarılı deılım.gecmışte olmuştum ama şimdi neden olamıyorum?
9.guzelım ama ıyıce kılo almaya başladım.

evet sevgılı dostlar ben nerden başlamalıyım sizce?help me!!!

gülücük2 26-05-2013 07:40 PM

Cevap: HAYATIM GERCEKTEN NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

ama hayatımdaki olumluluklarıda yazmalıyım yoksa haksızlık etmış olurum.

1.ıyı bır işim var .
2.ıyı bır dış goruntum var.
3.arabam var.
4.dunya tatlısı bır annem var.
5.dışardan cok guclu gorunuyorum.
6.borclarını odemekte oldugum bır evım var.
7.can sıkıcı yuz kızartıcı bı olayım yok.
8.hep alnım ak.
......

gülücük2 26-05-2013 07:41 PM

şukurler olsun beynımdekı huzursuzluğu bıtırdığımde gercekten hayatım değişecek...allahım yardım!!

Işıklı yol 26-05-2013 07:46 PM

sanırım sende yaşım gecikiyor hayata geç kalıyorum telaşı başlamış. Oysa hayatı gelişine yaşamaya gayret et. Sevdiğin şeylerin neler olduğunu keşfet. ve onları yapmaya başla. Ve bil ki sana en çok sen lazımsın. Sen kaybolduğunda seni nasıl bulacaksın. Sevgili arkadaşlarım lütfen bir psikoloğa gidip öncelikle bilmediğiniz bir ruhsal rahatsızlığınız var mı onu öğrenin. Depresyon demiyorum. Mesela ben bundan 6 yıl kadar önce borderline hastası olduğumu öğrendim ve psikoloğumla beraber yol aldım 2 yıl kadar. Bu arada mesnevi bilişsel terapi (yazarını hatırlayamadım) kitabını okudum. İrvin yalom bir çok kitabını okudum. Onlarca video izledim. Ve tam 6 yıldır her yerden destek almaya gayret ettim. Hayata küsmeyin bu hayat sizin ve en değerli varlığınız yine sizsiniz. Bir yerinden başlayın. Bir kere verilen bu şansı neden harcayasınız. Her nefes değerli, her gün değerli...

Işıklı yol 26-05-2013 07:49 PM

Şimdi dokun ellerine ve yüzüne ve bedenine. Kendine varolduğunu hatırlat. Banu gökçülün dediği gibi derin bir nefes al. İstersen banu gökçülün videolarını izleyebilirsin. Yapı kredi semineri öncelikle cidden harika konuşuyor. Hadi bir yerinden tut hayatı ve ellerinden kaçırma

Işıklı yol 26-05-2013 07:50 PM

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841756)

1.ıyı bır işim var .
3.arabam var.
8.hep alnım ak.
......

tek çocuk musunuz? Anneniz yalnız kalır korkunuz olmasın bunun için hayatınıza kimseyi almıyor olabilirsiniz.

ßyKuS 26-05-2013 07:54 PM

nerden başlamalıyım diye soruyorsun ya.. bence en yakın tarihe psikolog için randevu al ve git..

gülücük2 26-05-2013 07:59 PM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841763)
tek çocuk musunuz? Anneniz yalnız kalır korkunuz olmasın bunun için hayatınıza kimseyi almıyor olabilirsiniz.

evet tek cocuk sayılırım ama onunla ılgılı dil sanırım...

gülücük2 26-05-2013 08:02 PM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841760)
sanırım sende yaşım gecikiyor hayata geç kalıyorum telaşı başlamış. Oysa hayatı gelişine yaşamaya gayret et. Sevdiğin şeylerin neler olduğunu keşfet. ve onları yapmaya başla. Ve bil ki sana en çok sen lazımsın. Sen kaybolduğunda seni nasıl bulacaksın. Sevgili arkadaşlarım lütfen bir psikoloğa gidip öncelikle bilmediğiniz bir ruhsal rahatsızlığınız var mı onu öğrenin. Depresyon demiyorum. Mesela ben bundan 6 yıl kadar önce borderline hastası olduğumu öğrendim ve psikoloğumla beraber yol aldım 2 yıl kadar. Bu arada mesnevi bilişsel terapi (yazarını hatırlayamadım) kitabını okudum. İrvin yalom bir çok kitabını okudum. Onlarca video izledim. Ve tam 6 yıldır her yerden destek almaya gayret ettim. Hayata küsmeyin bu hayat sizin ve en değerli varlığınız yine sizsiniz. Bir yerinden başlayın. Bir kere verilen bu şansı neden harcayasınız. Her nefes değerli, her gün değerli...

evet 31 yaşındayım ve artık cevre baskısından dolayı ve evlı olmadıgımı gorunce verılen tepkıler sanırım benı daraltıyor.ve bunaldığımı hıssedıyorum...ve evet artık bırısı hayatımda olsun ıstıyorum ancak cok yanlış kışıler cıkıyor karşıma..yada ben yanlış olduklarını duşunuyorum herşey gec olmadan bu ozellığımuı bıtırmek ıstıyorum.vee mutlu olmak istiyorum.

KADRU 26-05-2013 08:03 PM

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841755)
son 5 6 yıldan beri cok kayıp verdim.hepsinde de duştüm yenıden kalktım daha doğrusu kalktığımı sandım ama sanırım son demlerimi yaşıyorum..eğer kalkamassam...neyse cok duşmeli kalkmalı bı başlangıc oldu baştan alıyorum....

1.çok yalnızım..(yada yanlızım..bunların ıkısınıde hep karıştırmışımdır.)
2.yaşım ılerlıyor ancak ben kımseden hoşlanamıyorum.
3.evlenmem lazım ancak aşk olmadan evlenemeyenlerdenım kımseden hoşlnamıorum bıle.
4.durmadna ıcımde bı huzursuzluk var.
5.enerjım yok.
6.ark edınecek ruhum yok sankı soldum bittim.
7.yenı bır şehırdeyım ve herşey tepetaklak gidio.
8.işimde istedığım gıbı başarılı deılım.gecmışte olmuştum ama şimdi neden olamıyorum?
9.guzelım ama ıyıce kılo almaya başladım.

evet sevgılı dostlar ben nerden başlamalıyım sizce?help me!!!

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841756)

1.ıyı bır işim var .
3.arabam var.
8.hep alnım ak.
......

yahu sen hayel gibisin ,hayirli bir is icin size gelsek olurmu musatmisiniz.derty

gülücük2 26-05-2013 08:06 PM

nasıl hayal gibi?:))

Işıklı yol 26-05-2013 08:06 PM

Neden psikolog öneriyorum. Eğer psikolojik bir rahatsızlığınız varsa ne yapsanız başa dönüyorsunuz. Çünkü bazı hastalıkları sadece doktor çözümleyebilir yardım edebilir. Öncelikle bir teşhisimiz olursa yürümek kolaylaşır. Adeta elinizde sizin kullanma kılavuzunuz olur.
Benim kullanma kılavuzum da şunlara dikkat etmeli, şu yoldan gitmeli, şu yerlerde dolaşmalı, canı sıkıldığında kaybolduğunda nedeninin bu olduğunu bilmeli buna şöyle tepki vermeli gibi şeyler yazıyordu. Borderline çok ağır çok sıkıntılı bir hastalıktır. Birden boşluğa düşersiniz. Adeta içiniz boşalır. Kayıp hissedersiniz kendinizi ve kendinize yabancılaşırsınız. İçinizde ki boşluk dayanılmazdır. Öylesine yalnız, çaresiz kimsesiz hissedersiniz. Ölmeyi düşünürsünüz. Kaçmak istersiniz. Çok kuyuların dibinden beni duyan kimse yok mu diye seslendim. Kimse yok mu beni duyan? Allahım yardım et diye çok ağladım. O zamanlarda içimden bir ses bana hep FAİK ÖZDENGÜL diyordu. Ne zaman ne yapsam desem içimde ki o ses bana tekrar faik özdengül diyordu. Galiba bu kalbimin sesi dedim. Ve gittim faik hocama işte o gün benim hayatımın dönüm noktası oldu. Şimdi ise neredeyse sağlıklıyım diyebiliyorum. Anlatabildim mi? Ama eğer bir rahatsızlığınız yoksa iş kolay o vakit. Demek ki biraz gayretle pek ala düze çıkarsınız.

KADRU 26-05-2013 08:09 PM

bordeline debresyonun otesinde bir rahatsizlik galiba ilk duydum,debresyondayken bosluk hissini iyi bilirim.

gülücük2 26-05-2013 08:14 PM

mutlu olamıyorum mesela...yada bı gun cok mutlu oluyorum sonra ıcımı umutsuzluk kaplıyor ve dıyor kı ıcımdekı kara ses sakın bu kadar mutlu olma bak sonucund aboyle olmuştun die aynanın diğer kapkara yuzunu gosterıyor...vs ..offf neyse ıştee daıma bırısını beklıorum o ulvi an gelıcek benı mutlu edecek bırısı cıkacak karşıma vs..ne sacma...napıcam ben?

gülücük2 26-05-2013 08:17 PM

sevgili ışıklı yol sızın anlattığınız tum belırtıler var bende..bende bazen koşeye sıkışmış hıssedıorum kendımi..mutsuz caresız kımsesız ozellıkle..

Işıklı yol 26-05-2013 08:18 PM

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841773)
mutlu olamıyorum mesela...yada bı gun cok mutlu oluyorum sonra ıcımı umutsuzluk kaplıyor ve dıyor kı ıcımdekı kara ses sakın bu kadar mutlu olma bak sonucund aboyle olmuştun die aynanın diğer kapkara yuzunu gosterıyor...vs ..offf neyse ıştee daıma bırısını beklıorum o ulvi an gelıcek benı mutlu edecek bırısı cıkacak karşıma vs..ne sacma...napıcam ben?

öncelikle duygularınıza saçma etiketi koymayın. Duygularınızı dilediğiniz gibi hissetmelisiniz. Bir de mesela mutlu olduğumda kötü bir şey olur negatif inancınızdan hemen özgürleşmelisiniz. Hani denir ya çok güldük ağlıcaz.:) Ben çok güldüğümde çok gülmüş oluyorum yalnızca, sonunda ağlamıyorum.

Işıklı yol 26-05-2013 08:20 PM

Alıntı:

KADRU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841771)
bordeline debresyonun otesinde bir rahatsizlik galiba ilk duydum,debresyondayken bosluk hissini iyi bilirim.

Borderline sınırda kişilik bozukluğu olarak adlandırılıyor. Oluşma zamanı 0-3 yaş genelde kötü annelik görenlerde oluyor. 100 kişiden 2-3 kişide olan bir hastalık.

gülücük2 26-05-2013 08:21 PM

evt...neredeyse tum gelışım kıtaplarını okudum ...her durumda nasıl olumlma yapılacagını herşeyı bılıorum ama ruhuma bır tembellık cokuyor ve devamı gelmıyor.uzuluyorum bunalıyorum neden boyleyım dıyorum....nıye başladığım herşey yarım kalıyor?

KADRU 26-05-2013 08:22 PM

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841769)
nasıl hayal gibi?:))

mutlu olmak ve mutlu etmek icin herseye sahipsin .

Işıklı yol 26-05-2013 08:23 PM

Alıntı:

gülücük2 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841775)
sevgili ışıklı yol sızın anlattığınız tum belırtıler var bende..bende bazen koşeye sıkışmış hıssedıorum kendımi..mutsuz caresız kımsesız ozellıkle..

işte diyelim ki bir hastalığınız var. Ameliyat olmanız gerekiyor. Kendi kendinizi ameliyat etmeye kalkar mıydınız? Yada komşunuza beni bir ameliyat et der miydiniz? Öncelikle uzman birinden bir teşhis alın. Psikatra gidip depresyon hapı alın demiyorum. Psikoloğa gidip bilmediğiniz bir ruhsal hastalığınız var mı onu öğrenin bence. Sonra da tedavinizle ilgilenin. Acıkınca yemek yeriz, susayınca su içeriz. Hastaysak da tedavi olmalıyız.

gülücük2 26-05-2013 08:36 PM

daha once gıtmıştım ancak hıc bır faydasını goremedım ben bu konuyla alakalı...o yuzden bu zamana kadar gıtmeıdm ama sanırım gıtmem gerekıyor..uzerımdekı yukten kurtulmam lazım artık bunaldım cunku

Işıklı yol 26-05-2013 09:01 PM

eğer her hangi bir rahatsızlığın yoksa gitmene gerek yok. uzun sürer psikolog ben zaten psikloğa sadece bilmediğin bir rahatsızlığın varsa git diyorum. Yoksa diğer yöntemler daha iyi. İstersen Rumi ve aşkın terapi kitabını bir oku. EFT tavsiye ederim. İyi hissetmek tv de de çok güzel videolar var hastalıklarla ilgili oranında faydası olur. Ve tabi ki telkinlerinde çok faydası var.

beyazhuzun 28-05-2013 06:20 PM

yaş iş yeni bir yer maddi manevi her şey aynı tek fark ailemden de uzak yalnız yaşıyorum. aynı durumdayım. bir gün neşeli iyi diğer gün berbat. kendimde obsesif kompulsif davranış bozukluğu var diye düşünüyorum. bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapma isteği de olmuyor deniyorum sadece o kadar!!!

Işıklı yol 28-05-2013 08:30 PM

Gerçekten beni üzüyorsunuz. Cidden, nasıl yardım edebilirim diye düşünüyorum. Ben birilerini mutsuz gördüğümde endişeleniyorum, üzülüyorum. Elimden her hangi bir şey gelmiyor. Sizlerin bu sözleri beni yaralıyor. Değiştirmek için bir şey yapmak içimden gelmiyor. Neden? Çünkü yoruldunuz. Nereye gideceğini bilmeyen bir kaptan gibi, pusulası bozuk bir gemi gibi rüzgar ne taraftan eserse o yana savrulan gemiler misali..
Bir yön yok, bir yol yok!.. "Yeis mani her kemaldir." demiş büyüklerimiz. Yani ümitsizlik her olgunluğun, her işin önünde ki engeldir. Her işin olgunlaşmasına engeldir.

Ye's öyle bir bataktır ki,
Düşersen boğulursun
Azmine sarıl sımsıkı
Bak ne olursun

Mehmet Akif Ersoy

Işıklı yol 28-05-2013 08:44 PM

Soruyu yüreğinden sor, cevap da yürekten gelecektir. (Omaha Kabilesi)

gülücük2 28-05-2013 09:46 PM

nasıl soru sorcagımı bıle bılmıorum:( aynen artık denemıorum bıleee

beyazhuzun 28-05-2013 10:20 PM

psikologa gitsem diye düşündüm ailem onlardan uzak ve tek olduğum için böyle olduğu düşünüyorlar ama değil. ayrıca arkadaşlarımdan psikologa gidenler oldu ama işe yaramıyor.ilaç veriyorlar ben ilaçları kullanıp daha da berbat olmak istemiyorum yan etkileri çok fazla oluyor.

Işıklı yol 28-05-2013 10:51 PM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842013)
psikologa gitsem diye düşündüm ailem onlardan uzak ve tek olduğum için böyle olduğu düşünüyorlar ama değil. ayrıca arkadaşlarımdan psikologa gidenler oldu ama işe yaramıyor.ilaç veriyorlar ben ilaçları kullanıp daha da berbat olmak istemiyorum yan etkileri çok fazla oluyor.

Tamam kabul ediyorum. Bu ülkede psikoloğa gitmek ciddi külfet. Oldukça maliyeti yüksek. Psikologlar ilaç vermiyorlar. İlaç verenler psikiyatrlar. Psikologlar algıyı değiştirmeye çalışırlar. İyi hissetmek tv var. Orada obsesif kompülsif tarifi ve tedavi yolları vardır. Bu hayat insana bir armağan. Bu dünyaya kendimizi gerçekleştirmeye geldik. Hayat amacımızı bulacak ve o işi yapacağız. Ben elimden geldiğince bu manada sizlere yardımcı olmak isterim, çalışırım. Rüyalarınıza danışın. Rüyalarınız size yol gösterir. Birlikte rüyalarınızı çözebiliriz. Bana yazabilirsiniz rüyalarınızı birlikte anlamlarını çözer bir yol buluruz. Biraz gayret biraz inat lütfen. Geçmiş geçti, yarın daha gelmedi. Elimizde sadece bu gün var. Öyleyse sadece içinde bulunduğumuz anın hesabını tutalım. Ve yazın arkadaşlarım. Yazdıkça, kendinizi çözersiniz.

papatya_27 29-05-2013 09:23 AM

pes etmek yok gülücük, beyazhuzun.. şimdi yeniden kalkış zamanı, yeniden uyanış, yeniden diriliş..ne kadar dikenli yollar olsa da çok yaralansanız da bugun yeni bugun..önce inanmak sonra inadına mücadele..bak göreceksınız eninde sonunda zafer sizin olucak..sevgiylee

nuru 29-05-2013 09:26 AM

sen gerçekten istediğin zaman : )

gülücük2 29-05-2013 10:09 PM

çok istiyorum ama nerde neyı yapacagımı artık bılmıyorumm cok bunaldım:(

KADRU 30-05-2013 07:01 AM

Alıntı:

beyazhuzun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 841997)
yaş iş yeni bir yer maddi manevi her şey aynı tek fark ailemden de uzak yalnız yaşıyorum. aynı durumdayım. bir gün neşeli iyi diğer gün berbat. kendimde obsesif kompulsif davranış bozukluğu var diye düşünüyorum. bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapma isteği de olmuyor deniyorum sadece o kadar!!!

huzun bende ayni ruh halindeyim birde ofke patlamalarimi kontrol etmeye calisiyorum,huzur allahim huzur...

beyazhuzun 02-06-2013 07:22 PM

ben öfkemi de kontrol altına alamıyorum. hayatımda hiç bir şey değişmiyor.mutlu olmak için bir sebebim yok :(

jaimemiamor 02-06-2013 08:41 PM

hiçbir zaman değişmeyecek.

Işıklı yol 02-06-2013 09:01 PM

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842517)
hiçbir zaman değişmeyecek.

değişim hep varolagelen bir şey. Umutsuz olmamak lazım ama deli gayret gerektiriyor arkadaşım orası kesin. Ben yıllar önce yemin ettim kendime. Ya değişecek ya değişecek dedim. Ölümüne değiştirecem dedim yani. Tam da şöyle söyleyebilirim. Hani Fatih Sultan Mehmed Han istanbula tepeden bakmış ve demiş ya " İstanbul ya sen beni alacaksın yada ben seni" Fakat çok dibe düştüğüm bitti dediğim zamanlar olmuştur. Çok karanlık gecelerde ağladığım, kendime hayata kahrettiğim olmuştur. Pes etsem ne olacak elimde ne kalacak. Bomboş bir hayat boşa geçen bir ömür. Ya yapacaktım ya yapacaktım. Başka çaresi mi var?ooo67

exilee24 02-06-2013 09:41 PM

Bende ayni durumdayim mücadele ediyorum yasadigim sehri isimi degistirdim ama gecmis pesimi birakmiyo boyle oluncada hayatima kimseyi katamiyorum hep yalnizim.ama yilmayacam ben sonuna kadar mucadele edecem saglikli bi ruh haline ulasana kadar yani ozumdeki beni ortaya cikarana kadar .mevlananin dedigi gibi mum olmak kolay degildir isik sacmak icin once yanmak gerek.

serpilelif 03-06-2013 10:01 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842519)
değişim hep varolagelen bir şey. Umutsuz olmamak lazım ama deli gayret gerektiriyor arkadaşım orası kesin. Ben yıllar önce yemin ettim kendime. Ya değişecek ya değişecek dedim. Ölümüne değiştirecem dedim yani. Tam da şöyle söyleyebilirim. Hani Fatih Sultan Mehmed Han istanbula tepeden bakmış ve demiş ya " İstanbul ya sen beni alacaksın yada ben seni" Fakat çok dibe düştüğüm bitti dediğim zamanlar olmuştur. Çok karanlık gecelerde ağladığım, kendime hayata kahrettiğim olmuştur. Pes etsem ne olacak elimde ne kalacak. Bomboş bir hayat boşa geçen bir ömür. Ya yapacaktım ya yapacaktım. Başka çaresi mi var?ooo67

hastayım sana, harikasın...

Işıklı yol 03-06-2013 10:08 AM

Alıntı:

serpilelif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 842542)
hastayım sana, harikasın...

sevincli :zpzp: hepimiz öyleyiz yaşasınnn iyi ki böyleyizy789

mehtap1606 03-06-2013 12:27 PM

girlhaha :) HASTASIYIZ ABLA :p

mehtap1606 03-06-2013 12:27 PM

IŞIK'IMIZ YİNW IŞIK SAÇIYOR.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:55 AM.