![]() |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Alıntı:
ve buradan şu sonucu çıkardım ; aslında ben de ailemin istediğiyle aynı şeyi istiyorum. yani çalışmamak evde oturmak istiyorum. (en azından şimdilik. çünkü işhayatında günümün büyük bölümü geçeceğinden dolayı kendimde eksik hissettiğim diğer şeyleri telafi edip açıkları kapatmak için şimdiki kadar bolca zamanım olmayacak ama evde bol zamanım oluyor ve internetten yardım alarak bilgilenmek istediğim konularla ilgili saatlerce uzun uzun araştırmalar yapabiliyor ve derinlemesine bilgilenebiliyorum.) ama evde oturuyor olmanın bedeli olarak da dışarıda ki toplumda eziklik duymanın korkusu içindeyim. özellikle de ileride evlilik yaptığımda eşime karşı ezilmek istemiyorum. |
|
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) işhayatında günümün büyük bölümü geçeceğinden dolayı kendimde eksik hissettiğim diğer şeyleri telafi edip açıkları kapatmak için şimdiki kadar bolca zamanım olmayacak ama evde bol zamanım oluyor ve internetten yardım alarak bilgilenmek istediğim konularla ilgili saatlerce uzun uzun araştırmalar yapabiliyor ve derinlemesine bilgilenebiliyorum.) böyle düşünmeme rağmen yine de tüm bu duygularımdan özgürleşmeyi ve benim her yönden yararıma olacak şekilde davranmayı seçiyorum. diyerek Eft yap. Cümlelerin burada seni tutan cümleler olacak mesela çalışırsam kendimi geliştiremem. çalışırsam artık zamanım olmayacak. ablam gibi ezileceğim onun gibi sıkıntı çekmek istemiyorum. gibi |
haklısın 2 sinin ortasını bulmalıyım. zaten aslında "evde oturmak" deyimini "çalışmamak" ile eşamlı olarak ifade etmek istedim. çünkü toplumda ben her kime çalışmıyorum dediysem o kişi benim lafımı düzeltmeye çalışıp "yani evde oturuyorsun" diyip kendince öyle özetliyor. hatta beni hep oturuyor sanıp internette online görenler. "biraz çıksana hava almış olursun" diyorlar. nasıl sinir oluyorum anlatamam. kendimi dışarıda vakit geçirdiğimi ıspat etmek zorunda hissediyorum böyle insanlara karşı. tabi ki 24 saat evde oturmuyorum. ama insanlardan hep "evde oturuyorsun" diye duya duya ben de kendimi "evde oturan" olarak tanımlamaya başladım. hergün dışarıda en az 3 saatim geçiyor. ama belki dışarıda daha çok zaman geçirebilecek ortamlar bulmalıyım o olabilir. onun haricinde çalışmayanı evde oturanla bir tutmak toplumumuzun ortak bir etiketleme sorunu. ben demekki çalışıyor olmakla, toplum gözünde "evde oturmayan" olabilmek için çalışmayı düşünmüşüm :) |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) sen EFT yaptıkça başka yönlerini de görebileceksin olayın. Bekliyorum neticelerini yaz bakalım. Engeller bizim hata yapmamızı engellemek için açığa çıkar ama sen gerçekten istiyorsan zaten bu sorunu kolaylıkla aşarsın. |
Alıntı:
ben sanırım toplumdaki insanların ben şu anki yaşantımı gerçekçi olmayan şekilde değerlendirişlerine kendimi kaptırıyor olmalıyım. çünkü onlar için sizin de bahsettiğiniz gibi çalışıyor olmak ile çalışmıyor olmak yani onların deyimiyle evde oturmak durumunun arasında hiçbirşey yok gibi. yorumunuz sayesinde onların algılarının ölçülerinin yani ayarlarını bozuk olduğunu anladım. ve onların görüşlerinin kendi algılama ayarlarımı bozmasına izin vermemeye karar verdim. onlar bana istedikleri kadar "evde oturuyor" yaftasını yapıştırsınlar. insan evde de pekala eylemlerde bulunabilir ve birşeyler yapabilir. illaki hergün düzenli olarak belli bir yere gidip gelmek ve karşılığında para kazanmak gerekmiyor. çalışmayan evde oturan insanı "işe yaramaz ve pasif" birisi olarak görmek onların kendi ayıbı. ona bakarsanız "düşünmek" bile bir eylemdir. illa fiziksel hareketlilik de gerekmez.Bazılarının zannettiği gibi evde oturanlar bütün gün pembe diziler izleyip tv karşısında çekirdek çitlemiyor. bu değerlendirmeyi yapan kişiler önce kendi ev hanımı olan evi çekip çeviren ve kendilerini şu anki yaşa getirip yetiştiren emektar annelerine bakmalı ve ondan sonra evde oturanın bir işe yarayıp yaramadıkları konusunda bir daha düşünmeli bence :) bir de şu 2 uç konusunda kendimden bir örnek daha vermek istiyorum. ben ezelden beri evde oturan birisi de değilim. 5 sene boyunca işhayatı gördüm. bence esas yetenek çalıştığı dönem işkadını olabilmek oturduğu dönem de ev kızı veya ev hanımı olabilmek. hayatımın içinde Plaza kadını da oldum. Ev kızı da. o yüzden insanların bana "sen hayatı görmemişsin tanımıyorsun dışarıyı bilmiyorsun" deme gibi bir hakları olamaz. bundan sonra demeye devam edenlere de ağzının payını vereceğim. artık susmayacağım. buradaki söylediklerimi aynen diyeceğim. değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. f678h |
|
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) sevgili günlük :) 1 haftaya yakındır içsel çatışma telkini dinlerken bugün ani bir kararla mutlu ilişkiler telkinini de dinlemeye başladım. ikisini beraber dinleyeceğim :) günde 2 şer kere dinliyorum bu frekansları. son günlerde sporu aksatmıştım son 2 gündür yine fazlalaştırdım ve arayı kapattığımı sanıyorum. bugün dışarıya spora çıkarken dar kesimli bir eşofman kapriyle çıktım. haftaya ilk defa tayt alıp giymeyi deneyeceğim. cesaret geldi. ama kim kardashian büyüklüğünde kalçalarım olduğu için daha uzun tişörtler bulmalıyım. zaten büyük beden giymemin sebebi bu malesef. göbek biryere kadar sığıyor da kalçaalr hiçbiryere sığmıyor :( bir de cesaret edip en gösterişli olan güneşgözlüğümü taktım (hani şu sosyete tipi olan büyük gözlüklerden) girlhaha ve tur attığım parkurda teyzelerden birisinin bende gözü kaldı. karşı istikamette karşılaşıp geçtiğim teyzeyi bir süre sonra arkamdan gelip bizi geçerken görüyordum ve şaşmıştım bu kadın daha demin karşıdan gelmiyormuydu diye. 3 tur attık 3 ünde de aynı şeyi yaşadık. bir insan 3 turda aynı kişiyi 2 farklı istikametten toplam 6 kere görür mü yahu... bence bu tesadüf değildi..kadın bizi daha fazla görmek ve duymak için yaptı..babamın da bu durumu neye yorduğunu zaten anlamışsınızdır. çok komikti hahahaha girlhaha |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Merhaba sevgili günlük. yoğun haftalar geçirdiğim için siteye yazamaz oldum. burayı sade iletişim için anca kullanabiliyorum. sınavlar bitince daha aktif olarak yazacağım buraya ve diğer konulara utananadam günlükteki geçmiş mesajlara bakıp son 1 ay ın değerlendirmesini yapıyım dedim. 27 Nisan da yani tam bir ay önce 82.7 kg imişim. Bugün 27 mayısta ise kilom bugün aç karnına 81.2 çıktı :) ama bugünkü halime kadar malesef kilomda dengesiz inme çıkmalar olmuştu 82 kusürlarda gezindim bi ara...hatta 83 küsurlara çıkmıştım. derken sporu tekrar arttırdım. su içmeyi özellikle çoğalttım ve yaptığım tembelliklerin ve kaçamakların telafisini yapabildim :) son 1 Ayın sonucu olarak ; 1.5 kg vermişim. herşeye rağmen çok güzel. Şu günler itibariyla Haziran ayına adım adım yaklaşıyoruz. Sporumu yine aksatmadan yapmak koşuluyla. Haziran ayı içinde nasipse artık 80 le başlayan kiloların defterini kapatıcağıma. ve 70 li kilolardan bahsediyor olucağıma söz veriyorum. Bu isterse 79 olsun farketmez :) Evet Son yeni hedefim; Haziran ayı içerisinde 80 li kiloları terkedip 79 veya daha aşağısını bulmak..ileriiiiii gulensmiley |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Aslansın, kaplansın, pantersin, sen yaparsın!! Yürüü bee kim tutar seniii clapping clapping clapping |
siyah bir panter olmayı her zaman çok istemişimdir. ay çok mutlu oldum sevincli |
|
|
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Ben birde Faik Hocama sorayım bakalım o ne tavsiye edecek. |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Sevgili günlüğüm şimdi akşam tartıldım ve an itibariyle Nihayet 80.0 kiloya ulaşmış olduğumu gördüm sevinclisevincli sabah kalktığımda belki de kendimi 79 larda da görebilirim. 80 li kiloların defterini kapatıyorum çok şükür happy6 ve artık günlük hayatta dışarı çıkarken hergün giydiğim kıyafetimin artık üzerimden döküldüğünü ve artık o kıyafetlerle çok rahat spor yapıp hareket ettiğimi farkettim. son 1 hafta içinde iştahımın çok kesilmesi ve çok su içmem nedeniyle hızlı bir kilo kaybı yaşadım. bacaklarımın dizden yukarısını bugün ışık altında gördüm kötü görünüyorlar. galiba çok kilo vermenin sonucunda altta gizli kalmış selülitler ortaya çıkmış olsa gerek. kilo vermek sevindirici ve moral verici. ancak hala kendimi güzel ve çekici görebilmem için yeterli değil. bir de unutmadan söyleyeyim mutlu ilişkiler telkini sayesinde insanlardan daha fazla ilgi görmeye başladım. hala karşı cins cephesinde bir gelişme yok ama günlük hayatımda insanlarla sosyal ilişkilerim diyaloglarım arttı. olsun bu bile kendimi daha bir "insan gibi" hissetmeme neden oldu. şimdilik güzel söz duymuyorum. bakalım o ne zaman olacak? |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) en kısa zamanda oda olacaktır. Harikasın çok azimlisin. Seni alkışlıyorum.alk78 |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) sanırım kendime bir idol buldum günlüğünü takip edicem başarılar :) |
Alıntı:
|
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) merhaba günlüğüm son günlerde moralim biraz düşük çünkü fiziksel performans olarak bünyemi çok zorlamış olmalıyım ki inanılmaz yorgunum. e regl döneminde bile inat edip spor yapıcam diye evde dansedersem hiç dinlemezsem olacağı buydu tabi. dönem bitti ama yorgunluk bitmedi. bir de ilgi ve sevgi eksikliği hissediyorum. özellikle de bir erkeğin ilgisine çok ihtiyacım var. ama hastayım diye otursaydım tartıda böyle sürpriz kilolarla da karşılaşmıycaktım. herşeyin bir bedeli var tabi. Bugün kendimi 79.4 olarak gördüm tartıda blissy ancak sevinemiyorum dediğim gibi dinlenmeye çok ihtiyacım var regl dönemi üstüne bir de sınav temposu düşünün halimi... üstbacak ve kalça kısımlarında cildimde gevşemeler var. sıkılaştırıcı losyon almalıyım şart oldu. yürüdükçe dalgalanmaya başladılar. eskiden taş gibiydim. bir de sanırım mutlu ilişkiler telkininden çok mu şey bekliyorum nedir. dışarı çıkıp insan içine karıştım ama bi erkeğin bile bana beğenerek baktığını görmedim sad456 çok aşırı susama ve su içme var bir de son birkaç günde. acaba telkinin etkilerinden mi bilemedim. bu sitedeki telkinlerde bile aşırı susama etkisi görüldüğüne göre alfafrekansta sanırım haydi haydi görülür. bir de regl döneminde alfarekansların bünyemi olumsuz etkilediğini ve daha çok yorduğunu tespit ettim. ama 21 gün aralıksız dinleyebilmek için ara vermek istemedim. dinleidkten önce daha dinçken, dinlerken ve dinledikten sonra çok başka hal alıyordu bünyem. zaten uyarılar kısmında mesela hamileler dinlemesin denilmiş. buna ek olarak regl döneminde olanlar dikkat etsin diye de ekleme yapılabilirdi. |
teşekkür ederim. notumu aldım. Elif Şafak ın AŞK isimli kiatbını okumuş muydun. |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) tekrar merhaba sevgili günlük alfa frekansın mutlu ilişkiler telkininin bugün 8. günündeyim ve bununla birlikte bugün itibariyle bu sitenin telkini olan sosyal fobi telkini de dinlemeye başladım. alfafrekans telkinlerinden o anki ihtiyacıma göre her ay 1 telkin alıp onu 21 gün dinlemeyi ve bunu yaparken ona yardımcı olarak da bu sitenin telkinlerinden 1 veya birkaçını dinleme kararı aldım. bu demek oluyorki 1 yılda 12 adet konu üzerinde alfafrekansla çalışma yapabilirim. telkin seçimlerinde tamamen içgüdüme göre hareket ediyorum. seçilen telkinlerin de birbiriyle uyumlu olması şart, alfa dan mutlu ilişkileri dinlerken, buranın sosyal fobisi de ona destek olacaktır çünkü ikisi de insan ilişkileri üzerine. |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Neler oluyor burdaaaa :) 79 kiloya düştün ama niye sevinmiyosun bakiym hı hı? Hedefe yaklaşmışken sakın bırakma kendini. Regl dönemindesin diye böyle hissediyo olmalısın. Biz kadınlarında en büyük derdi bu hormonlar zaten. Hormonlara musluk taktırmak, iddia ediyorum; herşeyin ama herşeyin çözümü olabilir. Aç musluğu, oh mis... :)) |
Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Sevgili günlüğüm, biliyorum uzun süredir yazamadım. Affet beni :) kilo verme macerama hala devam ediyorum. şu anki son durumum 76.8 kiloya düşmüş olmam. Son kilo verme macera girişimim geçen yılın ağustos ayında (yani 11 ay önce) başlamıştı ve o zamanki kilom 88.8 idi. Bugün ise 76.8 im yani toplam 12 kilo vermiş bulunuyorum. 11 ayda sevincli şu anda 46 beden olan bir pantolonu giyebiliyorum. oysa 11 ay öncesinde 52 beden giyiyordum. yani 3 beden küçüldüm f678h şu anki hedefim ise 73 kiloya ulaşmak. neden mi 73 ? çünkü geçmişe baktığımda 2007 yılında diyetisyene gittiğimdeki ilk kilom 73 kiloydu. yani ben şu an 73 kilo olduğumda hayatımın son 6 yılını geri kazanmış gibi olacağım ve kendimi 6 yaş gençleşmişim gibi hissedeceğim neseli56 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:23 PM. |