Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Mistik Gizem Bilinmeyenler Klubü > Taoculuk

Uyarılar

Feng Shui

Mistik Gizem Bilinmeyenler Klubü ve Taoculuk Feng Shui Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız CALIPSO 29 AĞUSTOS 2012 2 Evrenin, doğanın güçlerini ve titreşimlerini dengeleyerek, hayatınızda başarıyı, sağlığı ve zenginliği sağlayan bir yöntem! Feng Shui Yaşadığımız mekanda çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, fiziksel enerji vardır. Bu enerjinin adı Chi‘dir. Chi atmosferde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Taoculuk telkin cd indir izle İstanbul Taoculuk nerededir kimdir Taoculuk çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Taoculuk hipnoz Taoculuk olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Taoculuk hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Taoculuk kuantum düşünce kitap haberi

Feng Shui

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-02-2013, 04:12 PM   #1 (permalink)
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Feng Shui

CALIPSO 29 AĞUSTOS 2012 2

Evrenin, doğanın güçlerini ve titreşimlerini dengeleyerek,
hayatınızda başarıyı, sağlığı ve zenginliği sağlayan bir yöntem!


Feng Shui

Yaşadığımız mekanda çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, fiziksel enerji vardır. Bu enerjinin adı Chi‘dir. Chi atmosferde sessizce ve görünmeden sürekli dolaşır, çok güçlüdür. Çinliler bu gücü “Ejderha’nın kozmik nefesi” olarak tanımlarlar. Chi -çi- Çince yaşam enerjisi anlamında, diğer deyişle Hintlilerin Prana’sı, Sufilerin Nefes’idir. Yaşam enerjisi engelsiz aktığı müddetçe yaşantımız harikuladedir ama bir blokajla karşılaştığında düşünsel veya bedensel arızalanmalar oluşabilir ki buda tüm yaşantımızı olumsuz etkileyebilir! Oluşan blokajları Reiki veya daha farklı yöntemlerle çözme çalışmaları yapmak mümkün ancak yaşam alanlarımızda Feng Shui uygulayarak bu blokajların en başından oluşmasını engellemekde mümkün. İşte Feng Shui bu enerjiyi -Chi- bize en fazla yarar sağlayacak şekilde kullanmayı gösteren bir sanattır, felsefedir. Ancak bir din ya da tarikat veya dekorasyon yöntemi değildir.


Doğu’da binlerce yıldır uygulanan Feng Shui’nin sözlük anlamı rüzgar ve su’dur. Doğayı etkileyen iki akıcı güç olarak tanımlanabilen Feng Shui, yaşadığımız iç ve dış mekanlarda hayatımızı etkileyecek olumlu etkenlerin arttrılmasını, olumsuz etkenlerinde önlenmesini gösteren yöntemlerdir. Feng Shui, doğanın güçlerini ve enerjisini yönlendirme sanatıdır. Bu yöntemleri kullanarak evren ile denge içinde yaşamayı sağlayabiliriz. Feng Shui yöntemlerini yaşadığımız mekanda ve işyerimizde uygulayarak, şansımızın artmasını, pozitif enerjinin yayılmasını sağlamış oluruz.



Feng Shui’ye göre şans 3 grupta toplanır ve buna KOZMİK ÜÇLÜ adı verilir.

1)Doğuştan Gelen Şans -Değişmez-
2)İnsanın Kendi Yarattığı Şans -Değişir-
3)Dünyevi Şans -Değişir-

İnsanlar bir şansla dünyaya gelirler. Buna KADER denir ve bu kaderi değiştirmek mümkün değildir. Değiştiremediğimiz kaderin dışındaki diğer şansların kontrolü bizim elimizdedir. İnsanlar çalışarak, iyi bir eğitimle ve akıllarını kullanarak kendi şanslarını yaratırlar ve bu şansın kontrolü mümkündür. Olumsuz yönlerini, Feng Shui uygulayarak olumlu hale getirebilmeyi deneyebiliriz. Doğada varolan enerjileri aktive ederek dünyevi şansımızı arttırabiliriz.

Neden bazı aileler diğerlerinden daha fazla zenginleşir? Neden bazı şirketler büyürken diğerleri küçülür ve kötü duruma düşer? Neden bazı insanların hayatlarında olumlu olaylar yaşanırda, bazıları herşeylerini kaybeder? Çinliler bu sorulara Feng Shui teknikleri ile bir açıklama getirirler; Pozitif ve Negatif enerjilerin insanların hayatını olumlu ve olumsuz yönde etkilediğine inanırlar. Feng Shui bize yaşadığımız mekandaki, işyerimizdeki yani çevremizdeki etkenleri olumlu yönde nasıl kullanacağımızı öğretir.

Feng Shui’nin sezgiyle bir ilgisi var mıdır?

Evet. Feng Shui’nin dallarından birinin adı “sezgisel ekol”dür. Öncelikle içinizdeki sesi dinlemeyi asla ihmal etmeyin. Tüm kuralları aşacak şeylerden biri içinizdeki fısıltıdır. Kadınlar doğal sezgilerini kullandıkları için Feng Shui’yi kolaylıkla öğrenirler. Bununla birlikte Feng Shui ile ilgilenen herkesin sezgileri güçlenir. Hangi yaşam ve çalışma alanlarının size yüksek enerji verdiğini, hangilerinin tükettiğini bulmakla işe başlayabilirsiniz.

Yin ve Yang nedir?

Yin ve yang, bir araya geldiklerinde, her şeyin yaratılmasında rol oynayan, dengeli bir bütünü oluşturan evrendeki iki temel karşıt güçtür. Görünmeyen yaşam gücünün ikiye bölünmesiyle ortaya çıkmışlardır. Yin dişi, gece, karanlık, Ay, pasiflik, karanlık, soğuk ve yumuşaklığı simgeler. Yang ise erkek, gündüz, aktiflik, aydınlık, sıcaklık ve sertliği simgeler. Her güç içinde bu iki temel karşıt gücü barındırır. Çalışma ve yaşam ortamlarında Yang, dinlenme ortamlarında ise Yin enerjiye ihtiyaç vardır.

Bir ayna, önü kapanmış olan enerjiye nasıl bir çıkış yolu sağlayabilir?

Eğer giriş kapısı olan ve arka kapısı/balkon kapısı olmayan örneğin karavan gibi küçük bir dairede yaşıyorsanız, evin enerjisini yükseltmek için kapı niyetine bir ayna asın. Atmosferin değiştiğini hemen hissedeceksiniz. Bunu aynayı yerinden kaldırarak kendinize ispatlayabilirsiniz, mekan yine kapalı bir kutu gibi olacaktır. Küçük fayans aynaları yerine, büyük duvar aynalarını tercih edin; çünkü küçük aynalar görüntüleri kırar. ‘Bütün’ bir görüntü her zaman için daha uyumludur.

Evimizin manzarasının Feng Shui’ye göre etkisi nedir?

Evi çıkmaz bir sokağın en sonunda olanlar sürekli yorgunluk hissseder, kavga ve moral bozukluklarından şikayet ederler. Çıkışı olmayan bir sokakta enerjinin akışında sorun olacağı için, sokaktaki evlerde bilhassa sokağın en sonundaki evde olumsuzluk fazla olabilir. T ya da Y kavşağının karşısındaki evler, o yoldaki bitmek bilmeyen enerjiden olumsuz etkilenirler, bu olumsuzluk kendisini ev sakinlerinde yorgunluk olarak gösterir. Ev giriş kapısının önündeki koca gövdeli bir ağaç evin içerisine fazla Yin enerjisi göndereceği için kötü Feng Shui’dir, ev sakinlerinin tartışmalı hallerde yaşamasına sebep olabilir. Okul karşısındaki evlerde oturanların çoğunlukla baş ağrısından, yorgunluktan, moral bozukluğundan şikayet etmesinin sebebi okuldaki sürekli hareket halindeki enerjidir. Böyle bir durumda okula bakan pencereleri açmamak ya da okulla ev arasına mesela yüksek bir çit koymak faydalı olabilir. Mezarlığa bakan evler kötü Feng Shui’dir, Yin enerjisinin fazlası mezarlıklarda toplanır, buradan taşan enerji civar evlere sıçrar ancak mezarlığa bakan pencerenizin dışını, üzerine çiçekler ya da asma bağladığınız kafes şeklindeki bir tahtayla kaplayarak bu enerjiyi yumuşatabilirsiniz. Bu pencereyi limon renkli yarı şeffaf bir jaluziyle kaplamakta işe yarayabilir. Parka ya da yeşil açık alana bakan evler oldukça iyi Feng Shui’dir. Deniz veya havuz suyuna bakan evler huzur ve zenginlik açısından iyi Feng Sui’dir. Bu enerjinin artması için suyun görüntüsünü evin içerisine yansıtacak oval veya yuvarlak ayna yerleştirebilirsiniz duvarınıza. Ön kapının tam karşısındaki elektrik direği kötü Feng Shui’dir. Bunu geri yansıtmak için sokak kapısına, yuvarlak ya da sekizgen ayna asmalısınız.

Kırmızı balıkların Feng Shui’ye göre önemi çok yüksektir. Neden?

Kırmızı balıklar huzur, uyum ve zenginlik elde etmek istediğiniz her yerde güçlü tedavi niteliğindedir. Örneğin gergin hastalarını yatıştırmak için bekleme salonlarına kırmızı balık koyan dişçiler, sezgisel olarak iyi Feng Shui yaratmış oluyorlar. Ayrıca kırmızı balıklar yan komşusundaki kötü enerjiden rahatsız olanlar için çok önemli bir enerji dönüştürücüdür. Yalnız yaşayan insanların evlerinde iki adet kırmızı balık beslemeleri hem evin hem kişinin enerjisini yükseltir. Kırmızı balıklarınız için her türlü akvaryumu kullanabilirsiniz ancak yuvarlak, kıvrımlı ya da sekizgen bir akvaryum kare ya da dikdörtgen olandan çok daha iyi bir Feng Shui sağlar. Eğer kırmızı balık ihmal, yem verilmemesi ya da suyunun pis olması gibi mantıklı sebepler dışında bir şekilde öldüyse, bu balığınızın sizin karşınıza çıkacak olan kötü şansı emmiş olduğu anlamına gelir.

Evinize astığınız rüzgar çanları enerjiyi nasıl yükseltir?

Yaşam enerjisinin geçişini kolaylatıran tercihen ortası delik çubuklardan oluşan rüzgar çanları ya da beğendiğiniz diğer çanlar Feng Shu’nin temeli olan rüzgar yani Feng’dir. Bu nedenle rüzgar çanı astığınız evinize uyum, ruh ve devinim getirmiş olacaksınız.

Kurumuş çiçekleri ve bitkileri evimden neden uzaklaştırmalımıyım?

Kurumuş çiçekler eve ölüm havası getirir. Ancak kuru çiçekleri çok seviyorsanız bu sevgi o çiçeğin kötü enerjisini yumuşatabilir ancak kuru çiçeklerinizi ön kapınızdan ve oda girişlerinizden uzak tutunuz. Mümkünse evinizin arka taraflarında bir yere koyun ve yanlarına mutlaka kuvars kristali asınız. Kristal çok olumlu enerjiye sahip olduğu için ayrılamadığınız kuru çiçekleriniz varsa vazonuzu kristalden seçerek olumsuz etkiyi azaltabilirsiniz.

En iyi duvar saati hangisidir?

Ayaklı duvar saatleri eve güç, denge, istikrar katar. Sarkacın yumuşak hareketinin evinize qi yaşam enerjisini nasıl çektiğini deneyebilirsiniz. Ayaklı duvar saatinizi giriş kapınızdan görülmeyecek bir yere yerleştirmelisiniz.

Erkek eşin geceleri evde olması için U şeklindeki evde ana yatak odası nerede olmalıdır?

U şeklindeki evler en fazla dikkat isteyen evlerdendir, iyi enerjileri düşüktür. Ana yatak odası evin en arka ve merkezdeki yani giriş kapısına uzak odası olmalıdır. U şeklindeki evin uç odaları daha çok oyun odası, TV odası gibi aile için fazla önemli olmayan işler için kullanılmalıdır. Uçlardaki yerde yatak odası olan evlerin erkeklerinin evden kopup dışarıda yaşam sürmeye meyilli oldukları bilinmektedir.

Açık mutfaklar ya da ön kapıya yakın mutfaklar diyet yapanlar için kötü Feng Shui midir?
Evet. Bu plan, evdeki herkesin sabahtan akşama kadar bir şeyler atıştırma isteğinin aktif olmasına neden olacaktır. Ancak kapısı olmayan mutfaklar açık mutfaktan daha sorunludur. Buraya ya boncuklardan bir pencere yapın ya da yeni bir kapı ekleyin.

En çok şans getiren yatak odası yeri neresidir?

Daha sakin ve zinde uyumak için, yatak odası ön kapıdan mümkün olduğunca uzak bir yerde olmalıdır. Feng Shui böyle olmasının huzurlu bir uyku uyumanız ve dünyevi problemlerin sizi daha fazla rahatsız etmemesi için önemli olduğunu söylüyor.

Tabut pozisyonunda uyumak nedir?

Doğuda, cesetler odadan ayaklar önde olacak şekilde çıkarılır. Yatak odanızda kapının tam karşısında ayaklarınızın kapı boşluğuna doğru gelecek şekilde yattığınızda oluşan pozisyon tabut pozisyonudur. Bu pozisyonda uyumaktan kaçının. Hatta bazı Feng Shui üstatlarının bu pozisyonda uyumanın ömrü 4 yıla kadar kısalttığını söylediklerinide hatırlatmak isterim.

İşimden nefret ediyorum ama maaşım çok iyi. Bu benim kişisel qi yaşam enerjimi nasıl etkiler?

Sevmediğiniz bir işte çalışmak kötü Feng Shu’dir. Kendinizi haklı çıkarmak, hala o işte kalıyor olmanızın açıklamasını kendinize yapabilmek için sizin gibi düşünüpte hala çalışmaya devam eden diğer mutsuz çalışanlarla konuşarak rahatlamak en fazla tercih edilen psikolojideki savunma yöntemlerinden akla uydurma yöntemidir. Oysa bu yöntem enerjinizi tüketir ve çok huzursuz, tatminsiz olursunuz. Odaklandığınız çok iyi düzenli bir geliriniz vardır fakat farkında olmadığınız veya görmek istemediğiniz bir o kadar da düzenli gideriniz vardır! Sevdiğiniz bir işte çalışmalısınız. İlk başlarda aldığınız maaş veya geliriniz az olsa bile, bu sağlığınız ve kişisel enernerjiniz için iyi olacak; bunun ardından da gelirinizi arttırmak için pek çok farklı yol bulabilirsiniz. Cesaretinizi toplayın, her gün sevdiğiniz yeni bir iş bulmak için küçük adımlar atın, her zaman hatırlayın ki değişim yavaş yavaş olmalıdır ve sevmediğiniz bir işte daha fazla çalışmayın.

Denge ve uyumun bol, iyi enerjinin yüksek olduğu yaşama ve çalışma ortamlarında hayat sürmemiz dileğiyle, keyfimiz daim olsun.

Hülya Konar

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-02-2013, 05:24 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Teşekkürler sweeet harika bir paylaşımdı. Ayrıca bunu yazanın Hülya Konar olması da ayrıca güzeldi. Sevgimle canımın içi:)
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-02-2013, 06:38 PM   #3 (permalink)
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Feng Shui

Senden duyduğum bir isim güzel bir yürek onun hakkında bilgi sahip olduğum için mutluyum kendi adıma. Faydalı olsun. Sevgiler.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-03-2013, 04:15 PM   #4 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Feng Shui için yapmanız gereken en önemli şeyler..

1. Evi aydınlat. Aydınlık seviyeni yükselt.
2. Eve daha fazla oksijen al.
3. Dağınıklıktan ebediyen kurtul. Bu senin yaşam biçimin olmaktan çıksın.
4. Sivri köşeli şeyleri mümkün olduğu kadar hayatından çıkar. Tasarımda yumuşak çizgilere geç.
5. İçini karartacak renklerden uzak dur. Renk iyidir, psikolojini etkiler ve iyileştirir.
6. Yatak odandan elektrikli cihazları çıkar.
7. Yatak odasını dolap odası olarak kullanmaktan vazgeç.
8. Depolama faaliyetlerini yaptığın yeri aydınlık tut.
9. Eski olan şeyleri kullanmakta ısrar ediyorsan ve değerli ise mutlaka tamir et ve hakkını vereceğin bir yerde sergile.
10. Anılarını temsil eden eşyalar ile yüzleş. Gerektiği kadar göz önünde tut.
11. Sevmediğin insanların hediye ettiği eşyaları kullanma, sergileme.
12. Evli olsan da, çocukların olsa da, oda arkadaşın olan biri olsan da, kendine ait bir alanın olsun. Sadece kendini senin hissedeceğin bir yerin olsun.
13. Banyoda aynadan korkma. Kendini görmeyeceğin yükseklikte minicik aynalardan kork.

Sevgilerimle,
Funda Ceyhan
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-03-2013, 04:20 PM   #5 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

BU KİTABI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ ?

Bu kitap, medyada gördüğünüz, size empoze edilen, gerçek dışı, hayal ürünü, mantıksız yaklaşımlar ile sunulan Feng Shui felsefesini sorgulatacaktır. Kulaktan dolma edindiğiniz bilgiler de dahil bu kitap sonrası anlamını yitirecek ve Feng Shui’nin esas yüzünü öğrenmenizi sağlayarak, acıları ve sevinçleri ile örülü yaşam yolunuza yeni bir kapı aralayacaktır.

Kitabın baş kahramanı sizsiniz, siz olan benim. Bütün bu anlatı ise yaşam hikayesini deneyimleyen bizim için. Zaman zaman anlatılar içinde şiirler, lirik cümleler ve mistik yaklaşımlar da bulacaksınız.

Bu benim. Size bir sürü teknik bilgiyi arka arkaya sıralayarak ne yapacağınızı anlatamazdım.

Feng Shui teknik görünen yüzünün altında, bütün sistemi ayakta tutan ve duygulara temas eden çok özel bir öğretidir. Bunu esgeçmem veya size duyurmamam mümkün değildi. Bu nedenle elimden geldiği kadar, duygularınıza dokunmaya ve yaşamak mucizesini tarif eden herşeye uzanmaya çalıştım.

Kitabı, öncelikle bölüm sırası atlamadan okumanızı rica ediyorum. Bahçelerin sırası, güneşin gökyüzünde yükseldiği ve yerküreyi aydınlattığı hattın izdüşümüdür. Göklerin sınırsız bilgeliği altında, yeryüzünün bilgiye her zaman aç yolcularının, yaşam amaçları ne olursa olsun geçmek zorunda oldukları aşamaları da bu izdüşüm ile takip ettim.

Bahçelerin her biri, yaşam boyu, kimliğimiz ne olursa olsun içinden mutlaka geçtiklerimizden oluşmakta. Onları Feng Shui’nin köşeleri olarak tanıyorsunuz. Şimdi ise size, bugüne kadar hiç söylemediklerini söylemek üzere bütün kapılarını aralıyorlar.

Sizi ruhsal bir yolculuğa çıkarıyorum. Bu yolculuğun, ben yazarken yaşattıklarını sizlere de yaşatıp yaşatmayacağını bilmiyorum. Fakat amaç aynı olmamız değil, ben kendi bahçelerinizi ekmenizi istiyorum. Eğer hangi vazoyu, ne renk yatak örtüsünü, kaç tane kuğu biblosunu nereye yerleştireceğinizi söyleyeceğimi umuyorsanız sizi üzeceğim. Bu nedenle şimdiden özür dilerim. Bu kitap size, bugüne kadar yaşadığınız hayatı Feng Shui’nin gerçek bakış açısı ile sunacak. Değişim yaşayacak, kızacak, sevinecek, üzülecek, heyecanlanacaksınız. Amacım size Feng Shui mucizesinin neden işe yaradığını göstermek. Siz de bu kitabın bakış açısı ile hayata bakarsanız, pek çok şeyin aydınlandığını göreceksiniz. Değişim mucizesinin yaratıcısı siz olacaksınız. Ben sadece yolu göstereceğim.

Sevgilerimle,
İçmimar Funda Ceyhan


Kitabın adı: 9 KUTSAL BAHÇE
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-03-2013, 12:08 PM   #6 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Birçoğumuz evlerimizde veya işyerimizde negatif enerjiden etkileniyoruz. Bu tür problemlerde işe yarayacak bazı yararlı teknikler:
1) Evlerimizde veya çevremizdeki insanlar, örneğin: sigara içenler, uyuşturucu, hap kullananlar, alkol bağımlıları, yüksek derecede duygusal enerji yoğunluğu olanlar veya kaotik cinsel enerji kullananlar:
a) Etrafımızdaki negatif olan aile üyeleri,
b) Negatif olan iş arkadaşları,
c) Negatif olan işimiz veya uğraşımız – yüksek baskı olan işyerleri,
d) Yüksek derecede duygusal kin, düşmanlık olan yerlerde çalışmak; örneğin itfaiye, polis teşkilatı, tıp departmanı, huzur evi, hapishane, hatta yüksek okul. Para ile ilişkili olan işyerleri veya korkuların, üzüntülerin, acıların, ıstırap çeken bireylerin, aşırı öfkenin olduğu yerler.
Temizleme teknikleri kullansak bile, bu enerjiyi her gün evimize getiriyoruz. Bu tür enerji elbiselerimize, deri eşyalarımıza, takılarımıza, saçımıza yapışabilir.
Toplumumuzda, kutsal mekanlarımızda, mağazalarda, marketlerde, okulda olan bitenleri ve iş kayıpları, işyerlerinin kapanması, suç, yoksulluk gibi çevreyi etkileyebilen şeyleri bilme gereksinimi var. Bu durumlar sahip olduğumuz şeylere veya kim olduğumuza yerleştirilebilen birçok yansıtmalar yaratabilir. Kıskanç olan bireyler var mı? Kendi işinize mi sahipsiniz ve yönettiğiniz çok insan var mı? Başka insanların yansıtmaları enerjiye sahiptir. Bu enerji evimizi veya içinde yaşadığımız alanı etkileyebilir.
Ayrıca evinize yakın olabilen elektrik hatlarına, trafolara veya diğer yüksek enerji iletkenlerine bakın. Bu tür enerjiyi taşıyabilecek dereler veya mezarlıklar var mı? Uçakların başınızın üzerinden uçtuğu bir havaalanı var mı? Büyük şehirler yoğun nüfustan uzakta olan bölgelerden daha fazla zorlayıcı olur.
Evimizdeki enerji hangi türde olursa olsun bize çekilir. Örneğin, evde çoğu zaman bir sürü cinsel düşünceleri olan bir genç varsa, onun odası başka mekanlara bindirilebilen/örtüşebilen enerji taşıyabilir. Onun okulunun, sınıf arkadaşlarının veya arkadaşlarının enerjisi de kendi mekanının dışında zarar veriyor olabilir. Eski enerji kalıpları evde, apartmanda veya çevrede yaşayan herkesi etkileyebilir.
Hasta olan veya iyi hissetmeyen ve bizimle yaşayan insanlar da evimizin enerjisini etkiler. İklimin, tatillerin, dolunayın, okula geri dönmenin, negatif veya korkutucu televizyon yayınlarının enerjisi – hepsi bizi etkileyebilir.
Evimizde enerjiyi tutabilen eşyalar ve alanlar vardır – mobilyalar (eski ve antik ya da bize başkalarının verdiği mobilyalar), fotoğraflar veya hatta resimler; eski plakları, eski kitapları, kullanılmayan eşyaları koyduğumuz temizlenmesi gereken alanlar; eski yastıklar, yatak takımları, eski minderler. Tüm bu eşyalar ve alanlar temizleyerek ve eşyaların yerini değiştirerek, dağınıklığı toparlayarak kolayca arındırılabilir. Eğer evde bir birey veya hayvan öldüyse, onun yatak takımını ya iyice yıkayın ya da atın. Kuştüyü yastıklar ve yatak takımları özellikle enerji taşıyabilir – ebediyen.
Anlaşabileceğimiz bir şey: Eğer kendimizi, evimizi, işyerimizi temizlersek ve etrafımızdaki dinamiklerin farkında olursak, etrafımızdaki enerji değişebilir ve evlerimizde birikmez. Yaşadığımız mekanlarda enerji akışını sürdürmek isteriz. Enerji ne kadar eski ise veya enerji ne kadar ‘yapışık’ ise, etkilenmemiz o kadar kolay olur.
Evlerimizde ve işyerlerimizdeki alanları temizlemenin birçok yolu vardır:
1) Kilimleri, halıları yıkayın ve mobilyaları, kumaşları ve perdeleri iyice temizleyin.
2) Duvarları boyamak enerjiyi temizlemek için etkilidir.
3) Mobilyaları aynı odada başka yerlere taşıyın (bir iki santim bile fark ettirir),
4) Pencere eşiklerine küçük olsa bile aynalar yerleştirilebilir,
5) Dağınık, karışık olan veya son bir yılda temizlenmemiş olan alanları temizlemek,
6) Her ay kristalleri ve taşları temizleyin – işyerinizdeki kristalleri her hafta temizleyin.
7) Bitkiler ve canlı olan şeyleriniz olsun – bunlar alandaki enerjiyi dengelemeye yardım eder.
Taktığınız takıları her gün temizleyin, gözlüklerinizi de temizleyin.
9) Size iyi hissettirmeyen takıları takmayın, örneğin, temizlemeden annenizin yüzüğünü takmayın.
10) Müzik sesi ve titreşimi enerjiyi hareket ettirmek için yardımcı olur.
11) Feng Shui teknikleri kullanmak da iyidir.
Eğer bir ilişkiniz olduysa veya mekanınızı paylaştığınız biri olduysa ve bu ilişki sona erdiyse:
1) Yatak odasındaki mobilyaların yerlerini değiştirin.
2) Yatak takımlarını değiştirin veya temizleyin; yastıkları değiştirin veya yerini değiştirin.
3) Duvarlara veya pencere eşiklerine aynalar koyun.
4) En azından duvarın birini boyayın.
Eğer bir apartmanda yaşıyorsak ve alt katta ve yan dairelerde yaşayan insanlar varsa, 30 cm x 30 cm’lik bir ayna kullanmak faydalı olur. Ayna duvara doğru baksın, belki daireler arasındaki duvardaki şifoniyerin/rafların arkasına veya diğer mobilyaların arkasına konulabilir. Yatağın altına da bir ayna konulabilir, ayna aşağı bakar şekilde. Ayna yoksa, alüminyum veya yansıtıcı yüzeyi olan herhangi bir şey de kullanılabilir. Enerjiyi veya yansıtmaları yansıtan herhangi bir şey, onları kaynağına veya uzağa geri gönderir. Evimizdeki mekanları temizlerken, sadece duvarlara kadar gitmeliyiz. Kendi dairemizin duvarlarının ötesine gitmek, kendi mekanımızın dışına çıkmak başka birilerinin mekanını işgal etmek olur.
Güvenli olan bir yere sahip olmak çok önemlidir – hiçbir şeyin ellenmeyeceği ve hiç kimsenin izniniz olmadan giremeyeceği size ait olan bir yer. Bu yer kendiniz ile koşulsuz olarak olabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir yerdir.
Hatırlayın, evimizde olup bitenler bizi etkiler. Enerjinin bizi nasıl etkilediğini izlemek çok önemlidir. Stres seviyelerini kontrol etmeyi öğrenin, çünkü bu negatif enerjinin işgal edebileceği yerdir. Gerçekten iyi olmayan – örneğin alkol, uyuşturucu, sigara – şeyleri kullanırken her zaman ölçülü olun. Bunlar araçtır, yardımcı değil. Yaptığınız şeylerden tamamen keyif alın, herhangi bir şeyi aşırı yapmaya gerek yok. Kendinize kızmadan veya yargılamadan kötü alışkanlıkları dengelemenin başka yollarını arayın. Bağımlılık yaratan enerji insanlara ve olaylara uzanır – geçmişimizi temsil eden ve yoğun duyguya neden olan herhangi bir şey. Duygularınızı aynı seviyede – ne yüksek ne de düşük – tutmak için elinizden geleni yapın.
Bizi yargılayan insanlar, bizi enerjisel olarak kendi fikirlerinde veya korkularında tutmaya çalışır. Yüksek strese neden olan ilişkilerin değiştirilmesi gerekebilir. Eğer biriyle ilgili kötü hissediyorsak, o ilişkiyi değiştirmeyi düşünmeliyiz. İnkar etmek sadece daha fazla probleme neden olur.
Bize zarar vermemesi için dışsal enerjiyi değiştirdikten sonra, duygusal enerjiyle çalışabiliriz.
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-03-2013, 06:47 PM   #7 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Feng Shui için KUZEYİ BULMAK..
Gönderen Funda Ceyhan

Feng Shui'nin ilk adımlarında takılıp düşmek insanı yoruyor. Yön tespiti yapmaya çalışanlar haklı yani.

Hani şu Kuzey, Güney meselesi var ya.. Biliyorum aklınız karışıyor. Dön dolaş aynı şeyleri söylüyoruz ama yine olmuyor.

Size biraz yardımcı olmak istiyorum.

Pusula ile tanışma zamanı önce..

Kural 1..

Kuzey oku her zaman manyetik KUZEY'i gösterir.


( Bu resimde N harfi kuzeydir. Ama orada N harfi yazması oranın kuzey olduğunu göstermez. Kuzey kırmızı okun gösterdiği yerdedir. Ok KUZEYİ SEÇİNCE pusulayı çevirip N harfinin üstüne getirebilirsiniz)

Soru1... Kuzeyi nasıl bulacağım?
Cevap1.. Kuzey her zaman yerinde duruyor. Sadece bir pusulaya ihtiyacınız var. Elinize bir pusula alın ve avcunuzun içinde yere yatay şekilde tutun.. Pusula içindeki ok kolayca gerçek kuzeyi seçecek.


Soru2... Kuzeyi bulmam, Feng Shui'de ne işe yarayacak?
Cevap2.. Kuzeyi tespit etmemiz, geri kalan bütün yönleri de bilmemiz demek doğal olarak. Bu sayede yönlere göre tasarım önerilerini yapabilmemiz için, evimizin hangi odasının hangi yönde olduğunu bulmamızı sağlayacak.

Soru3... Peki hangi odanın hangi yönde olduğunu nasıl bulacağım
Cevap3... Siz nerede duruyorsanız bulunduğunuz yere göre Kuzey ya da başka yön asla yer değiştirmez. Siz bulunduğunuz konuma göre elinizdeki pusula ile her yönü görebilirsiniz. Önlem olarak odanızın nerede bulunduğunu anlamak için lütfen odanın içine GİTMEYİN !!!

Soru4.. Neden odama gitmiyorum. O zaman bulunduğu yönü nasıl anlayacağım?
Cevap4.. Evinizin merkezinde durmanız pusulaya alışana kadar en uygunu. Evinizin kapladığı alanın ortası kabul edebileceğiniz bir yerde durup pusulaya bakarsanız, ne demek istediğimi daha kolay anlayacaksınız. Acemiler için yapacağınız en önemli şey, evin yaklaşık olarak orta noktasında durmaktır. Bu sayede Kuzey okunun bulunduğu yöne baktığınızda ( ki bu aklınızı karıştırıyor, sizin dönmenize gerek yok, aklınız o yöne baksın yeter ) o yönde hangi oda var ise, kuzeyde o oda var demektir.

Soru5.. Hala anlamadım, Kuzeyi buldum şimdi ne yapacağım?
Cevap5.. Kalan tüm yönlerde hangi odalar var onları da belirlemiş olacaksınız.

Soru6.. Peki odaların hangi yönde olduğunu biliyorum. Şimdi yapacağım en önemli şey nedir?
Cevap6.. İki cevabı var. Profesyonel bir Feng Shui Uzmanı olmadığınız için biz uzmanların kullandığı Flying Star metoduna ihtiyacınız yok. Önce sizi eviniz ile tanıştırıyoruz. Bu yüzden önce ana kapım nerede krizini sona erdirelim.

Soru7.. Kapım nerede?
Cevap7... Kapınız Kuzey yönünü bildiğiniz için artık bildiğiniz bir yerde. Evinizin merkezinde az önce duruyordunuz. Yerinizden ayrıldı iseniz yine gidin ve pusula ile kuzeyin bulunmasını bekleyin. Pusula Kuzeyden emin olunca duracak. O zaman bulunduğunuz yere göre kapınızın hangi yönün içinde !!! olduğunu anlayacaksınız.

Soru8.. Tamam iyi güzel de, hala Feng Shui'nin durmadan sorduğu; kapım hangi yöne bakıyor meselesini ben anlayamadım. Şimdi ne yapmam lazım?
Cevap8.. Şimdiiii. İşte haklı olduğunuz zaman. KAPININ HANGİ YÖNDE DURDUĞU AYRI BİR KONU, KAPINIZIN HANGİ YÖNE BAKTIĞI AYRI BİR KONU...Şimdi sıra hangi yöne baktığını söylemekte.



Soru9.. Kapım hangi yöne bakıyor?
Cevap9.. Kapınızın baktığı yönü tespit etmek için yanına pusula ile gidin. Çelik bir kapı ise en az 1 metre uzak durun. Manyetik alanı bozar. İçerden dışarı bakıyorsunuz. Elinizde pusula var. Pusula sakinledi. Kuzeyde durdu.. Pusulayı elinizde çevirdiniz, kuzey oku hala ayni yeri gösteriyor. Ki göstermesi de lazım. Çevirmeye devam edin ve pusulanın üzerinde yazan K harfini ya da yazıyorsu Kuzey yazısını kuzeyi gösteren okun altına getirin. Şimdi kapının yönü açıkça ortada.. Yüzünüzün kapınıza dönük olduğu halde pusulada kapının tarafında pusulada bir yön yazıyor. İşte kapınız o yöne bakıyor.

Soru10... Kafam karıştı.. Demin evin ortasında kapının yerini farklı gösterdi şimdi kapı başka yönde..
Cevap10... Hayır kapı hala aynı yönde ama baktığı yön farklı. Evinizin bulunuduğu alanda, evin kapladığı alanda kapının bulunduğu yön ayrı bir konu, kapınızın önünde pusula ile durduğunuzda kapının baktığı yönü tespit etmeniz ayrı bir konu.

Soru11.. Yaşasın başardım. Şimdi ne yapacağım.
Cevap11.. Tebrikler, artık Feng Shui için ilerlemenin en önemli parçasını ele geçirdiniz. Bundan sonrasını da yazacağım.

.....

İngilizce bilmeyenler ve Türkçe olmayan pusulalar için N.. KUZEY, S.. GÜNEY, W..BATI, E..DOĞU demektir.





Sevgilerimle,
İçmimar Funda Ceyhan
fundaceyhan@gmail.com
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-04-2013, 12:42 PM   #8 (permalink)
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Feng Shui'ye Göre Mutfak Düzeni

Odalarınızın sayısı kaç olursa olsun, evimizdeki en sevdiğimiz köşe mutfak olmalı. Geceleri karıştırdığımız, hafta sonları içinin pasta, çikolata veya en sevdiğimiz yemeklerle dolu olmasını istediğimiz buzdolabımızın odası! Gelin mutfağımıza bu kez Feng Shui açısından bakalım.



İnsanoğlu tuzu, ateşi ve buzu keşfettiğinden beri, hayatında çok şeyi değiştirdi. Yiyecekleri saklamayı öğrendik. Ve bununla birlikte biriktirmeyi de. Egolarımızı tazelemenin de yollarını bulduk. Her geçen gün daha fazla sahip oluyor, yememiz gerekenden fazlasını tüketiyor, her gün biraz daha genişliyor, her gün hayattan biraz daha fazlasını istiyoruz. Peki nereye kadar?

Asansörle çıktığımız evlerimize ellerimiz dolu torbalar ile giriyor ve mutfağımıza pek çok yiyecek bırakıyoruz. Çoğu zaman biz ama bazen de yardımcılarımız onları yerleştirip, pişirilmiş bir halde önümüze getiriyor. Her bir meyve ve sebzenin yaşadığı serüvenden habersiziz.



MUTFAK VE İDEAL YÖN

Evlerimizde aslında en çok vaktimizi çalan bölüm bir ev kadını için mutfaktır. Ve mutfak, Feng Shui'de çok önemlidir.

Pek çok evin ana kapısından girdiğiniz zaman karşınızda hemen mutfak görürsünüz. Bu tip evler her zaman misafir ağırlamaya eğilim gösterir. Mutfak bir evde tam karşıda olmasa da mimari prensiplere göre ana kapıya en yakın yerde bulunur.


Bir konutta mutfağın olması gereken yer güneş ile ilişkilidir. Güneşi çok alan bir yöne mutfak yerleştirirseniz, ne kadar buzdolabınız da olsa doğru bir seçim yapmamış olursunuz. Mutfak için güneşin yoğun ışınları değil, temiz hava önemlidir. Kuzey ve kuzeydoğu yönü en ideal olan yönlerdir.

Eğer mutfak içinde yemek yiyebiliyorsanız, biraz kuzeydoğu ve özellikle doğu hiç de fena olmaz. Tabii çılgın iş yaşamına sabahın erken saatlerinde başlandığını düşünürsek doğu, güneşin ilk ışıklarını almış olmak için de çok önemli bir yön.

Feng Shui adına da mutfak için önerdiğim yönler her zaman bu yönlendir. Feng Shui'de doğu, aile ve sağlık yönüdür. Sağlık yönü ile bir mutfak aynı yönde olduğu zaman Feng Shui'de çok büyük avantajlarınız var demektir. Mutfak enerji olarak bir ev için bir insanın sindirim sistemi gibidir. Ne kadar iyi beslenirseniz o kadar sağlıklı olacağınız gerçeği gibi, mutfağınızın durumu, kullanılış şartları, verimliliği ve konforu da evinizin Feng Shui'si için o kadar önemlidir. Evinizin bereketinin mutfak ile doğru orantılı olduğunu unutmamalıyız.

Feng Shui'yi doğru uygulamak için önce doymalı ve mutluluk sinyalleri vermelisiniz. İnsanları üzen konuların başını her zaman sevgi, para ve sağlık sorunları çeker. Doymak, sevilmek ve sağlıklı olmak en doğal hakkımız. Bu hakkı evimizin bize en doğru şekilde vermesi için ona yardım edelim.

Bir ev kiraladığınızda veya satın aldığınızda, unutmayın ki, üzerinize bir boy büyük gelen palto almış gibisinizdir. Önce paltoyu üzerinize göre düzeltmek zorundasınızdır. Evinizin size uyumunu sağlamak için önce mutfağınızdan başlayın ve onu düzenleyin.



Yöne göre renk seçimi

Mutfağınız hangi yönde ise, ona uygun rengi seçin.

Doğu: Mavi, lacivert, yeşil

Güneydoğu: Mavi, yeşil, mor

Güney: Yeşil ve çok az kırmızı

Güneybatı: Kırmızı ve kahve tonlarının kombinasyonu, krem, lila

Batı: Toprak tonlarının hepsi, beyaz

Kuzeybatı: Toprak tonlarının hepsi, beyaz, bazen fazla olmamak kaydı ile gri

Kuzey: Beyaz, lacivert, siyah, mavi

Kuzeydoğu: Kırmızı, kahve tonları, krem, taba



NELER YAPMALIYIZ?

1. Mutfağınızın ışık almasına izin verin. Eğer bir apartman boşluğuna bakıyorsa, suni de olsa bir aydınlatma kaynağı yaratmalısınız. O zaman apartman boşluğuna bakan camınıza bir resim uygulaması yaptırabilirsiniz. Aydınlatma ve perde desteği ile keyifli bir görüntü yaratabilirsiniz.

2.Çok aydınlık mutfaklar, yiyeceklerin kolay bozulmasına neden olacak aşırı güneş ile temas da demektir. Bu anlamda yine perdeler size yardımcı olacaktır. Işığı kıran camları da kullanabilirsiniz.

3.Mutfağınızda ışık kaynağı yaratacağınız yerler az ise, varolan ışık kaynaklarının, lambalarınızın arkasına ayna uygulamasıyla ışığını gücünü iki katına çıkarabilirsiniz.

4.Ocakta yemek yaparken sırtınız eğer kapıya dönük ise bunu Feng Shui pek sevmiyor. Bedensel Chi enerjinizin yüksek olması için her yere hakim ve güvenlik hissiyle donanmış olmalısınız. Feng Shui bunu önemsiyor. Keyif derecenizi düşüren her şey yemeğinize yansır.

5.Mutfakta her zaman taze sebze ve meyve veya tohum bulundurun. Ben taze tohumları masa üzerinde bulundurmayı çok seviyorum. Enerjileri çok güzeldir; taze enerjidir. Güzel kokulu yaprakların arasında onları mutfak masanızın veya tezgahınızın üzerinde bulundurabilirsiniz. Mutfakta güzel meyve resimleri bulundurmanız mümkün.

6.Masanızın üzerinde orijinali gibi majör etki vermese de minör etki veren minik meyve biblolar bulundurabiliriz. Ancak unutmayın ki, hiçbir zaman gerçek bir meyve gibi sonuç alamazsınız. Aynı şekilde melekler de çok güzel enerji veren biblolardır. Mutfakta her yerde melek bibloları bulundurabilirsiniz.

7.Mutfakta veya evin herhangi bir yerinde bol karbonhidratlı yiyeceklere ait resimleri bulundurmayın. Bazen iştah açan resimlere kapılıp onları evimizin baş köşelerinde tutuyoruz. Çok defa kilo sorunları olup da evinin her yeri yiyecek resimleri ile donanmış evler gördüm. Oysa ki kendinize tazeliği, doğanın bize verdiği meyve, çiçek gibi hatırlatmalısınız.

8.Renk seçimlerinde mutfakta kırmızı rengi kullanırken çok dikkat etmelisiniz. Kırmızı ve turuncu iştah açıcı renklerdir. Tabaklarınız ve servislerinizin kırmızı olması içindeki yiyeceğe sizi daha fazla çeker. Kırmızıyı, size faydalı olacak yiyecekleri barındıracağınız kaplarda kullanın. Lila, mavi, çok açık portakal rengi ve krem kullanın. Kahverengiyi dolaplarda açık tonları ile uygulayın. Koyu renkler mekanı boğar.

9.Ferah bir mekan yaratmaya çalışın. Eşya ve aksesuarlara boğulmayın.

10.Tezgah için aydınlatma çok önemlidir. Tepe aydınlatması keskin gölge sağlar ve kendi gölgeniz tezgah üzerine düşer. Bu yüzden her zaman üst dolapların altına yaptıracağınız bir aydınlatma kullanmalısınız. Bunu da sensorlu yaptırabilirsiniz. Aynı aydınlatmayı, mutfağın ana aydınlatmasını açtığınız yerden de ayrıca yönetebilmelisiniz.

11.Havalandırma çok önemli. Mutfağınız direkt güneş alıyorsa en iyisi 2 katmanlı perdedir. Güneşin durumuna göre, birini stor olarak kullanabilirsiniz.

12.Hijyenin çok önemli olduğu bir mekan olduğu için silinebilir yüzeyleri tercih edin.

13.Mutfakta kullanılan dolaplarda, el giremeyecek ama yine de açık kalmış alanlar hijyen açısından tuzaktır. Temizlenemeyen hiçbir bölgeye tasarımlarınızda izin vermeyin.

14.Mutfakta Feng Shui uygulamalarında çoğu zaman ayna kullanıyoruz. Eğer mutfağınız çok küçük ise, büyük bir ayna kullanmak ve mutfağınızı geniş göstermek işinize çok yarayacaktır.

15.Eviye, buzdolabı ve ocak ilişkisinde, onları kullanırken çizdiğiniz yolun bir üçgen olmasına gayret edin. Bir tezgahta hepsinin sıralı olması pek tercih edilmeyen bir uygulamadır.

16.Koku, mutfakta önemlidir. Her zaman tertemiz bir koku için seramik aksesuarların içinde kokulu yapraklar bulundurabilirsiniz. Aydınlatmalarınıza kokulu ve aynı zamanda görsel olarak tasarıma katılabilecek objeler asabilirsiniz.

17.Buzdolabı üzerindeki magnet'lerinizi günün sözlerini sergilemek için kullanabilirsiniz. Her gün yeni bir söz yazın. Her gününüzü neşeli ve değerli kılacak şeyleri buzdolabınızın üzerinde paylaşın.

18.Sadece hafta sonu kahvaltıları için değil, her gün olmak üzere eğer mutfakta kahvaltı ediyorsanız evinizi paylaştığınız sevdikleriniz ile bir arada olduğunuz alanın enerjisi çok önemlidir. Keyif veren sıcak renkleri hayatınıza katın. Mutfakta kahverengiler, siyah, gri gibi renklerdense, mavi, lila, turuncu, yeşil gibi renkleri kullanın. Beyaz, çok özel bir renktir. Yanındaki diğer rengi onore eder, değerini artırır. Dolayısıyla kullanacağınız beyazın da miktarına ve ne kadar çok alanda kullandığınıza dikkat edin. Mutfağınız tamamen beyaz olsa bile, Feng Shui'nin pusula yönlerine göre verilen renkleri beyazın yanına katabilirsiniz.



İçmimar ve Feng Shui Uzmanı

FUNDA CEYHAN
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Feng Shui

Mistik Gizem Bilinmeyenler Klubü ve Taoculuk Feng Shui Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız CALIPSO 29 AĞUSTOS 2012 2 Evrenin, doğanın güçlerini ve titreşimlerini dengeleyerek, hayatınızda başarıyı, sağlığı ve zenginliği sağlayan bir yöntem! Feng Shui Yaşadığımız mekanda çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, fiziksel enerji vardır. Bu enerjinin adı Chi‘dir. Chi atmosferde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Taoculuk telkin cd indir izle İstanbul Taoculuk nerededir kimdir Taoculuk çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Taoculuk hipnoz Taoculuk olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Taoculuk hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Taoculuk kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.