Konu: Feng Shui
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2013, 06:47 PM   #7 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Feng Shui

Feng Shui için KUZEYİ BULMAK..
Gönderen Funda Ceyhan

Feng Shui'nin ilk adımlarında takılıp düşmek insanı yoruyor. Yön tespiti yapmaya çalışanlar haklı yani.

Hani şu Kuzey, Güney meselesi var ya.. Biliyorum aklınız karışıyor. Dön dolaş aynı şeyleri söylüyoruz ama yine olmuyor.

Size biraz yardımcı olmak istiyorum.

Pusula ile tanışma zamanı önce..

Kural 1..

Kuzey oku her zaman manyetik KUZEY'i gösterir.


( Bu resimde N harfi kuzeydir. Ama orada N harfi yazması oranın kuzey olduğunu göstermez. Kuzey kırmızı okun gösterdiği yerdedir. Ok KUZEYİ SEÇİNCE pusulayı çevirip N harfinin üstüne getirebilirsiniz)

Soru1... Kuzeyi nasıl bulacağım?
Cevap1.. Kuzey her zaman yerinde duruyor. Sadece bir pusulaya ihtiyacınız var. Elinize bir pusula alın ve avcunuzun içinde yere yatay şekilde tutun.. Pusula içindeki ok kolayca gerçek kuzeyi seçecek.


Soru2... Kuzeyi bulmam, Feng Shui'de ne işe yarayacak?
Cevap2.. Kuzeyi tespit etmemiz, geri kalan bütün yönleri de bilmemiz demek doğal olarak. Bu sayede yönlere göre tasarım önerilerini yapabilmemiz için, evimizin hangi odasının hangi yönde olduğunu bulmamızı sağlayacak.

Soru3... Peki hangi odanın hangi yönde olduğunu nasıl bulacağım
Cevap3... Siz nerede duruyorsanız bulunduğunuz yere göre Kuzey ya da başka yön asla yer değiştirmez. Siz bulunduğunuz konuma göre elinizdeki pusula ile her yönü görebilirsiniz. Önlem olarak odanızın nerede bulunduğunu anlamak için lütfen odanın içine GİTMEYİN !!!

Soru4.. Neden odama gitmiyorum. O zaman bulunduğu yönü nasıl anlayacağım?
Cevap4.. Evinizin merkezinde durmanız pusulaya alışana kadar en uygunu. Evinizin kapladığı alanın ortası kabul edebileceğiniz bir yerde durup pusulaya bakarsanız, ne demek istediğimi daha kolay anlayacaksınız. Acemiler için yapacağınız en önemli şey, evin yaklaşık olarak orta noktasında durmaktır. Bu sayede Kuzey okunun bulunduğu yöne baktığınızda ( ki bu aklınızı karıştırıyor, sizin dönmenize gerek yok, aklınız o yöne baksın yeter ) o yönde hangi oda var ise, kuzeyde o oda var demektir.

Soru5.. Hala anlamadım, Kuzeyi buldum şimdi ne yapacağım?
Cevap5.. Kalan tüm yönlerde hangi odalar var onları da belirlemiş olacaksınız.

Soru6.. Peki odaların hangi yönde olduğunu biliyorum. Şimdi yapacağım en önemli şey nedir?
Cevap6.. İki cevabı var. Profesyonel bir Feng Shui Uzmanı olmadığınız için biz uzmanların kullandığı Flying Star metoduna ihtiyacınız yok. Önce sizi eviniz ile tanıştırıyoruz. Bu yüzden önce ana kapım nerede krizini sona erdirelim.

Soru7.. Kapım nerede?
Cevap7... Kapınız Kuzey yönünü bildiğiniz için artık bildiğiniz bir yerde. Evinizin merkezinde az önce duruyordunuz. Yerinizden ayrıldı iseniz yine gidin ve pusula ile kuzeyin bulunmasını bekleyin. Pusula Kuzeyden emin olunca duracak. O zaman bulunduğunuz yere göre kapınızın hangi yönün içinde !!! olduğunu anlayacaksınız.

Soru8.. Tamam iyi güzel de, hala Feng Shui'nin durmadan sorduğu; kapım hangi yöne bakıyor meselesini ben anlayamadım. Şimdi ne yapmam lazım?
Cevap8.. Şimdiiii. İşte haklı olduğunuz zaman. KAPININ HANGİ YÖNDE DURDUĞU AYRI BİR KONU, KAPINIZIN HANGİ YÖNE BAKTIĞI AYRI BİR KONU...Şimdi sıra hangi yöne baktığını söylemekte.



Soru9.. Kapım hangi yöne bakıyor?
Cevap9.. Kapınızın baktığı yönü tespit etmek için yanına pusula ile gidin. Çelik bir kapı ise en az 1 metre uzak durun. Manyetik alanı bozar. İçerden dışarı bakıyorsunuz. Elinizde pusula var. Pusula sakinledi. Kuzeyde durdu.. Pusulayı elinizde çevirdiniz, kuzey oku hala ayni yeri gösteriyor. Ki göstermesi de lazım. Çevirmeye devam edin ve pusulanın üzerinde yazan K harfini ya da yazıyorsu Kuzey yazısını kuzeyi gösteren okun altına getirin. Şimdi kapının yönü açıkça ortada.. Yüzünüzün kapınıza dönük olduğu halde pusulada kapının tarafında pusulada bir yön yazıyor. İşte kapınız o yöne bakıyor.

Soru10... Kafam karıştı.. Demin evin ortasında kapının yerini farklı gösterdi şimdi kapı başka yönde..
Cevap10... Hayır kapı hala aynı yönde ama baktığı yön farklı. Evinizin bulunuduğu alanda, evin kapladığı alanda kapının bulunduğu yön ayrı bir konu, kapınızın önünde pusula ile durduğunuzda kapının baktığı yönü tespit etmeniz ayrı bir konu.

Soru11.. Yaşasın başardım. Şimdi ne yapacağım.
Cevap11.. Tebrikler, artık Feng Shui için ilerlemenin en önemli parçasını ele geçirdiniz. Bundan sonrasını da yazacağım.

.....

İngilizce bilmeyenler ve Türkçe olmayan pusulalar için N.. KUZEY, S.. GÜNEY, W..BATI, E..DOĞU demektir.





Sevgilerimle,
İçmimar Funda Ceyhan
fundaceyhan@gmail.com
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla