Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sosyal Fobi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=247)
-   -   sosyal fobiyi neler yaparak yenebileceğimizi burada tartışalım mı ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=463212)

teoman_ 23-02-2010 05:00 PM

Cevap: sosyal fobiyi neler yaparak yenebileceğimizi burada tartışalım mı ?

bu konuyu uzun süredir takip ediyorum yalnız sosyal fobiklerin sosyal fobiyi yenmek için neler yaptıklarına dair veya yendiklerine dair bir kanıt göremedim....
bari saçma bişeyler yazayım da sosyal fobiyle nasıl başedilmesi gerektiği konusunda katkım olsun konuya

böööööööööööööööö blaaa balala lalala tararatara

pinnko 23-02-2010 08:06 PM

teo kolay gelsin.khkh56

teoman_ 24-02-2010 11:01 PM

Alıntı:

pinnko Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586255)

teo kolay gelsin.khkh56

he he

Elektra 25-02-2010 09:36 AM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586228)
bu konuyu uzun süredir takip ediyorum yalnız sosyal fobiklerin sosyal fobiyi yenmek için neler yaptıklarına dair veya yendiklerine dair bir kanıt göremedim....
bari saçma bişeyler yazayım da sosyal fobiyle nasıl başedilmesi gerektiği konusunda katkım olsun konuya

Aynen. Keşke yenebilmiş birine rastlasam da taktik öğrensem. Yenmesini sağlamam gereken benim için çok önemli birisi var çünkü. Sosyal fobi telkini gönderdim siteden indirip almadı. Deli edicek beni!

imported_Angel 25-02-2010 02:12 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586228)

burada paylaşılanlar sadece fikir...ve başlığı da dikkatli okursan zaten burada amaç tartışmak..."Sosyal fobiyi yenenlerin hikayeleri anlatılmıyor burada" kimse kimseye sosyal fobiden kurtulmanın formulu olarak 2X2 = 4 tür gibi basit formüller veremez zaten...bu yaklaşım"armut piş ağzıma düş"
tarzı tembelce bir yaklaşımdır....burada fikir namına 1-2 cümle birşeyler yazılır ama arasından sen alacağını alırsın...herkesin bu konuda yapacakları uygulamalar farklıdır bir yol seçersin denersin yanılırsın sana uymaz başka yol seçersin sonra...ve en sonunda en doğruyu bulursun bu böyledir...
sen aradığını bulamadın diye açtığım konuyu batırmanın anlamı yok..mizah bölümüne uğramanı tavsiye ediyorum... LÜTFEN KONUMU MAHVETME !!!!

teoman_ 25-02-2010 03:11 PM

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586546)
burada paylaşılanlar sadece fikir...ve başlığı da dikkatli okursan zaten burada amaç tartışmak..."Sosyal fobiyi yenenlerin hikayeleri anlatılmıyor burada" kimse kimseye sosyal fobiden kurtulmanın formulu olarak 2X2 = 4 tür gibi basit formüller veremez zaten...bu yaklaşım"armut piş ağzıma düş"
tarzı tembelce bir yaklaşımdır....burada fikir namına 1-2 cümle birşeyler yazılır ama arasından sen alacağını alırsın...herkesin bu konuda yapacakları uygulamalar farklıdır bir yol seçersin denersin yanılırsın sana uymaz başka yol seçersin sonra...ve en sonunda en doğruyu bulursun bu böyledir...
sen aradığını bulamadın diye açtığım konuyu batırmanın anlamı yok..mizah bölümüne uğramanı tavsiye ediyorum... LÜTFEN KONUMU MAHVETME !!!!

aslında verdiğim örneğin temelini oluşturan mantık basitti ama sanırım bir açıklama yapmam gerekecek.

sosyal fobi 3 aşamada kendini şiddetli bir şekilde belli eder.
birinci karar verme, verilen bir kararın hayata geçirilmesi ve sonrasındaki değerlendirme aşaması...

sf'liler -ki bu gruba bir süre önce bende dahildim.-
karar vermekten korkarlar. verdikleri kararın hatalı olacağı korkusu onları yer bitirir.

ikincisi kararın uygulama aşamasıdır. örneğin toplum içerisinde konuşmaktan korkan bir sf'li eğer toplum içerisinde konuşmak zorunda kalırsa bu aksiyon sırasında birçok fiziksel belirti gösterir. sesin ve ellerin titremesi, nefesin kesilmesi gibi zaten bunları sende biliyorsun...

üçüncüsü yapılan bir eylemden sonraki değerlendirme aşamasıdır ki benim en çok üzerinde durduğum nokta budur.
bir sf'li hatalı bir eylem yaptıktan sonra kendi kendini suçlar ve tamamen içine kapanır.

sf'yi eğer insan yenmek istiyorsa cesaretli olacak, harekete geçecek ve daha sonra yaptığı eylemlerden dolayı kendini suçlamayacaktır...

bu konuda veya bir başka konuda, mantıklı veya saçma, anlamlı veya anlamsız yazdığım hiçbir şeyden dolayı pişman değilim eğer gerekiyorsa aynı sözleri bir seminerde, bir toplantıda vesaire kamuya açık her yerde bağıra bağıra da söylerim superxy

ve ben sf'yi yenebildiysem sende yenebilirsin, buradaki insanlar da yener...

şimdi aslında senin konunu baltalamadığımı anlamışsındır...
üstelik oldukça sıkıcı bir konuya aksiyon bile kattım daha ne istiyorsun... :)

sf'siz korkusuz kaygısız huzurlu günler...

Elektra 25-02-2010 04:29 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586548)
Demekki o halinden memnun almadığa göre :D:D:D

Hıı çok da memnun ne demezsiny789 Geçenlerde evlerine misafir gelmiş, kimseylede konuşamıyor, herşey üstüme üstüme geldi bunaldım dedi. O kadar söylüyorum telkin gönderiyim dinle, anlamıyor beni. Problemini ortadan kaldırmak için kimlik değiştirip sf sitelerinden onunla konuştum, doktor önerdim, ilaç önerdim bana mısın demiyor. Ne yapacağımı bende şaşırdım.

phantomm 02-03-2010 11:16 PM

Alıntı:

maviş.cadı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586579)
Hıı çok da memnun ne demezsiny789 Geçenlerde evlerine misafir gelmiş, kimseylede konuşamıyor, herşey üstüme üstüme geldi bunaldım dedi. O kadar söylüyorum telkin gönderiyim dinle, anlamıyor beni. Problemini ortadan kaldırmak için kimlik değiştirip sf sitelerinden onunla konuştum, doktor önerdim, ilaç önerdim bana mısın demiyor. Ne yapacağımı bende şaşırdım.

Bence üstüne düşme maviş cadı.Kişi ancak kendisi isterse faydalanabilir böyle şeylerden.Sen sadece istiyorsan gördüğün faydalardan vs. bahset ama onun da yapması için zorlama.Onun sana gelmesini bekle.Hem sen yorulmamış olursun hem de o istediği için daha kolay anlar daha kolay uygular.
Sevgiler.

shabby 03-03-2010 02:29 PM

değişime karşı direnç gösteriyor desenize

phantomm 03-03-2010 05:26 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 587504)
Bende anlamış değilim ilgisiz insanlar var bağladığım tek şey var halinden memnun yada değil atılım göstermiyorlar ..Kişinin bu sorunu ileride rahatsız edecektir yada ediyordur yine atılım yoksa bu sorun zamanla büyüyüp daha kötü sonuçlar doğurabilir iş işten geçtikten sonra hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum...

Farkındalık çok önemli.İçinde bulunduğu durumu bir sorun olarak algılamıyorsa,kendisi birşeyler yapma ihtiyacı hissetmiyorsa,ya da yapmak istese bile içindeki gücü görmezden gelip eskiye ve olumsuzluklara sığınma eğilimini terk edemiyorsa dünyanın en iyi psikologları,koçları,uzmanları bile yardım edemez o kişiye.
Aslında şöyle bakınca komik.Düşünsene kendi için birşey yapmıyor insan.Gücünü görmezden geliyor..
Herkes kendinden sorumlu napalım..Bizim öncelikli olarak yapmamız gereken yolumuzdan dönmemek,ve bu kararlılıkla,hayat biçimimizle,bakış açımızla çevremizdekilere örnek olmak.Tabi örnek almak isterlerse.

imported_Angel 11-03-2010 03:25 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589061)
Şimdi ben yapılan bütün yorumları bugünden itibaren okumaya başlıyorum.Sosyal fobili olarak iyi ki bu konuyu açtığın sana çooookkk teşekkür ederim...

önemli değil ne demek y789

imported_Angel 11-03-2010 05:19 PM

Alıntı:

gülenyüz gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589088)
İyide kimi affetmeliyim ki suçlu duyduğum insan yok ben kendimi suçlu hissediyorum..Kendimi affetmeliyim şimdi suçluluk yok suçluluk telkini faydalı geldi ..Kendimi affetme meditasyonu yapabilirmiyim ...Suçluluk duymasamda affedebilirmiyim ...

evet kendini de affedebilirsin y789
ben bi keresinde sormuştum bu soruyu....affedilecek kişiler ile ilgili hiçbir sınır kısıtlama falan yok...yani kendini de affedebilirsin neseli56

pinnko 13-03-2010 10:36 PM

Şimdi şunu söylemek istiyorum.
Bazı testler uygular psikologlar.
Size sorular sorarak,son derece basit şeyler.
Bunun sonucunda kişi o an niçin kızardığını,neden terledeğini veya kedinisini neyin etkilediğini vb. öğreniyor.
Bizi neyin etkilediğini ki bu temelde kendimizle ilgili yanlış bir yargı veya düşünce oluyor.
O zamanda bu yanlış düşüncemizi doğrusuyla değiştirme çalışması yapıyorlar.
Bu basit bir örnek.
Çok uzun zaman önce ben bunları birebir yaşadım
Şunu söylemek istiyorum,sıkılmak,terlemek,kızarmak bizim doğal tepkilerimiz.
Son derece normal.
Tepkilerin önüne geçemeyiz,sorunu çözebiliriz.
İsteyen arkadaşlara burada ayrıntılı olarakda yazabilirim.

Ben şimdi sıkıldığım anda en insani tepkimi veriyorum,terliyorum.
Yani,o ortamdan çıkıyorum filan.
Ve o,orada kalıyor.
Aklıma bile gelmiyor.
Kişileri veya ortamları yüceltmenin bir anlamı yok.
Sonuçta hayat bizim için.actionsmile
Selamlar.

mavihuzur 15-03-2010 10:07 AM

evt o test soruları nelerdir acaba?

nevresim 26-04-2010 08:00 PM

pinnko arıntılı olarak anlatabilir misiniz merak ettim doğrusu.

mavihuzur 03-05-2010 04:18 PM

kimse yokmuu

maviinci 03-05-2010 04:48 PM

Na'çizane tavsiyem arkadaşlar; Eğer yorulduğunuzu hissediyorsanız, hemen psikolog'a gitmenizdir.

imported_Angel 11-01-2011 10:46 AM

konuya uzun süredir yazan olmamış..ben tekrar bu illeti yenme kararı aldım arkadaşlar...tamam belki herşeyi bir anda şıp diye kesip bitirecek önerilerimiz olmayabilir ama en azından bu sorun için hangi telkinleri dinlediğimiz paylaşırsak onun da faydası olabilir..
ben şu an bu illete karşı

* başkalarının düşüncelerini önemsememe
* sosyal fobi
* topluluk karşısında konuşma
* kendine güven dinliyorum...

sosyallik arttırıcıyı da tekrar eklemeyi düşünüyorum...

sosyal fobi ile sosyallik arttırıcıyı acaba birarada mı dinlemeli ? yoksa sosyallik arttırıcı dinlerken sosyal fobi dinlemeye gerek yok mu ?
bu konuda ne önerirsiniz arkadaşlar ?

imported_Angel 11-01-2011 10:13 PM

Alıntı:

ELPARANOID Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 580408)
Cok guzel bir konu. Ben de eski-yeni bir sosial fobik olarak bu konuda bir kac fikir belirtmek istiyorum. Neden eski-yeni cunki, bir cok konuda (bu hastalik mi desem bela mi desem) bunu yenmeyi basardim. Ama hala tam anlamiyla yenemedim. Bir kac tecrubeyi ben sosial fobiyi yenmek gibi kabul etmiyorum. Sirf sosial fobiyi yenmek icin 100-e yakin kitap okudum. Anlaya bildigim kadariyla her kes sosial fobinin kokunun aileden geldigine inanmis durumda. Buna katilmiyor degilim, ama bende tam tersi oldu. 13 yasima kadar hep ailemle birlikte yasadim. O zamanlar cok aktiftim. 3-4 yasimda bile rahatlikla disarida dolasa biliyordum. Mesela o zamanlar yasadigim simdi isgal altinda olan Shusha shehrinde(Yukari Karabag) yasadigim evden cikip rahatlikla pazara, diger akrabalarimin evine gidiyordum, buyuk kucuk her kesle cok cabuk arkadaslik kura biliyordum. Isgalden sonra Bakida, Berdede, Gubada, Mingecevirde yasadim. O zamanlarda yeni eve geldigim ilk gunlerden sokaga cikiyordum ve cocuklarla cok cabuk arkadasliklar kuruyordum. Onlarin evine gidiyordum, onlari kendi yasadigim eve davet ediyordum. Yani anlayacaginiz cok sosyal bir cocuktum, o zamanlar hep ailemle yasadim. 13 yasimda lise sinavlarinda basarili oldugum icin diger bir shehirde olan yatili okula gittim ve ne olduysa orada oldu. Bir yil icinde tam bir tipik sosyal fobik oldum. Bu gune kadar bunun nedenini anlaya bilmis degilim. Cunki, okulda notlarim cok iyiydi, dolasyisiyla da hocalarla iyi geciniyordum, arkadaslarla da aram iyiydi, bazen kavga falan ediyoruk tabii, ama her shey normaldi. Hep birlikte futbol, tenis , voleybol maclari falan yapiyorduk. Yani okuldaki sosyal ortam da cok guzeldi. O okulda iki yil egitim gordum, daha sonra Bakiya tasindigimiz icin diger okulda egitim gormeye devam ettim. Bakida her gun eve gidip-geliyordum. Yani yatili okul durumu ortadan kalkmisdi. Belki de sosyal fobik olmamin sebebi yatili okulda okumam ola bilir. Yani sanki hapisde gibi insan. Okulun sinirlari icinde her sey cok guzel de disariya ozeniyor insan tabii. Sanki okuldan cikip eve geldigimde hapisten cikmis gibi seviniyordum ve okulumun ikinci yilinda okuldan nefret etmeye baslamistim bile. Dusunuyorum da belki arkadaslarin sulu espirilerine iceriliyordum. Gerci ben de sulu espiri yapiyordum ama. O okula baslamazdan once eve misafir geldiginde hep onlarla oynardim, konusurdum ve s. O okuldan sonra eve misafir geldiginde hep kendi odama kilitledim kendimi. Bu huyumdan yillar sonra kurtula bildim, ama tam kurtuldugumu da soyleyemem. Dusunun eve misafir geliyor ve beni soruyor hatta sesliyor, ben de uyudugumu ima etmek icin odamda isigi kapiyorum, kapiyi kilitliyorum. Hatta bazen misafir gelince hemen kosup yatagima girib uyudugum da oluyordu ). Sanki beni pisirip yeyecek)..Yani cok durum var, hepsini yazsam sayfalar yetmez)..Simdi bu gibi sorunlarim hayli azalmis durumda. Ama arkadaslik kurmada ve sosyal olmada hala problemler yasiyorum. Hatta ben cok guclu irade sahibi biriydim, kafama koydugumu yapiyordum. O okulda okumayi da kafama koymustum. Okulu yaklasik 750 ogrenci arasindan 6-cilikla kazandim. Ama okula basladiktan sonra iradem de zayifladi. Kafama koydugumu yapamaz duruma geldim. Daha sonra da pek zor hedefler belirleyemez duruma geldim zaten.
TOPARLAYACAK OLURSAM

---Sosyal fobinin en buyuk nedeni aile degil, soslay cevredir. Beni ailem hep el ustunde tuttu. Ayni zamanda da serbest olmam icin imkan tanidi. Tabii bazilarinin sosyal cevresi yalnizca ailesiyse ona deyecek bir sozum yok.
---Hep bir sheyi kendimiz icin imkansizlasdirip sonra hayiflanmak, eger boyle durum devam ederse sosyal fobiye sebep ola bilir.(bu isi yuzume gozume bulastiracagim, ben acizim hic bir isi beceremiyorum --gibi dusunmek)
---Karincayi deve yapmak. Yani kucuk bir seyi gozumuzde buyutmek sosyal fobiye sebep ola bilir.(mesela: boyum kisa kimse beni takmaz. Ve ya cok sismanim insanlar icten ice bana guluyordur ve s - gibi dusunmek)
---Tenbellesmek. Tenbel insan eger bu durum devama ederse gelecekte sosyal fobik ola bilir. Onun icin tenbelligi uzerimizden atmali, islerimizi kendimiz yapmaliyiz. Islerimizi zamaninda yapmaliyiz. Bir shey alacaksak kendimiz carsiya, pazara ve s gitmeliyiz.Kucuk kardeslerinizi , soforunuzu ,cocugunuzu buyurmaktan vaz gecin. Zamaniniz varsa kendi isinizi kendiniz yapin.

BU HASTALIGI NASIL YENELIM?

1-Ben 100-e yakin kitap okudum ama bek faydasini gormedim. Bu siteyi kesf edip telkinleri dinledikten sonra tamamen olmasa bile bu hastaligi yendim. Acil cozum telkin dinlemek bence.

2-Diger insanlarin da bir cogunun sizden pek farki yok. Bunu bilmek. Mesela siz hic diger insanlarin sizden utandigini fark etmediniz mi? Ve ya sizinle konusurken nefes almakta zorlandigini? INSANLARIN COGU BIZIM GIBI. bu guzel haber. Yani siz de karsisinda utanilmaya ve heyecan duylmaya layik bir insansiniz. Bunu unutmayin)) Diger insanlari dev aynasinda gormeyi birakin. Onlar uzaydan gelmedi, neden onlarin karsisinda utanalim ki? Mesela siz neden benim karsimda utanasiniz ki? Beni tanimiyorsunuz bile. Ben sizin hangi kusurunuzu gordum? Cevap: Hic bir kusurunuz gormedim ve sizin(diger insanlarin) benim karsimda sikinti duymaniz bana cok garip geliyor acikcasi ve icten ice ben "neymisim be abi" soylemiyor da degilim))

3-Insanlarla iliskide hep esit olun. Yani kendinizi kimseden ustun ve ya assagi gormeyin. Bu insan kim olursa olsun. Ister Birlesik Devletlerin genel sekreteri olsun ve ya evsiz bir alkolik olsun. Siz kimseden ustun ve ya assagi degilsiniz. Ben saygisizlik yapin demiyorum, saygili olun ama esit olun. Yani bir bakana "hey birader ne haber" soylemek saygisizlik ama "sayin bakanim benim filanca bir porjem var ve bu projelye sanayide cok buyuk bir kalkinma yasariz" soyleye bilmek ve ya "benim filanca bir problemim var" soyleye bilmek esitliktik. Ayni kurali yasadiginiz sosyal ortamada olan diger yetkili ve ya yetkili olmayip ta karizmatik ya da populer olan insanlara da uygulayin. Ya da tanimadiginiz ve ya tanidiginiz her insana.

Daha bir cok oneri ola bilir belki, hatirlarsam yazarim. Ama sosyal fobiyi yenmek mumkun. Bunu unutmayalim. Sevgilerle.

bu yorum hakikaten faydalı oldu..özellikle de alıntı yapmadan önce koyu harflerle belirlediğim söz kafamda bir ampulun yanmasına sebep olduidea3yani siz de karşınızda heyecanlanılıp utanılmaya layıksınız sözü oldu beni uyandıran...ve hakikaten de şöyle düşündüm..."hayatım boyunca birilerinin karşısında utanan sıkılan kasılan hep ben miydim ? hiç mi birisi veya birileri benim karşımda heyecanlanıp utanmadı ?" diye düşünüp zihnimi zorladım ve gerçekten de kasılan utanan tarafın hep ben olmadığımı ve benim karşımdada heyecanlanıp utananlar olduğunu farkettim...hatta daha da şaşırtıcı olanı bu kişilerin çoğunun karşı cinsten oluşuydu...bence herkes zihnini şöyle bir yoklayıp geçmişindeki o kişileri hatırlamaya çalışmalı...gerçekten neyi ararsak onu buluyoruz...

peki biz daha evvel neden karşımızda heyecan duyan kişileri farketmedik ? çünkü biz kendimizden üstün gördüğümüz kişileri farkında olmadan kendimize bir başarı kriteri olarak hedef olarak belirli kişileri seçmişiz ve onların dışındaki insanları görmezden gelmişiz..dolayısıyla karşımızda utanan heyecanlananlar bizim öyle olmasını istediğimiz seçtiğimiz kişiler olmadığı için karşımızda utananların farkına varmamışız ve kimse bizim karşımızda heyecanlanmıyor zannetmişiz...belki karşınızda heyecanlanan ateş basan eli ayağı titreyen bu kişi seneler önce aynı sınıfta okuduğunuz ilkokul arkadaşınız bile olabilir..yani demem o ki..herkes her dönemde karşısındaki insanın heyecanının sebebi olabiliyor..sizin en kötü olduğunu düşündüğünüz haliniz ve döneminiz bile hiç ummadığınız kişiler tarafından çok heyecan verici bulunabilir...hafızamı yokladığım zaman şöyle bakıyorum da kendimi çirkin ve bakımsız hissettiğim dönemlerde bile beni görüp heyecanlanan kişiler bile olmuş...bu mümkün yani...

ayrıca karşısında heyecanladığımız kişilere karşı heyecan duymamızın bir sebebi de o kişinin beğendiğimiz bir özelliğinin bizim özelliğimizden daha üstün olduğunu düşünmek ve bununla da kalmayıp tümevarıma gitmek...yani "eğer bu konudaki özelliğinde benden üstünse, bunun çevresi de ortamı da ona göredir..konuştuğu kişiler de ona göredir..hayatının diğer alanlarında da benden daha üstün ve başarılıdır...bu kişi asla bana bakmaz..beni muhattap almaz...adam yerine koymaz..konuşuyorsa bile konuşmak zorunda olduğu için konuşuyordur " vesaire diye kafamızda kuruyoruz ve karşımızda hayali bir mükemmel tablo oluşuyor...bu de heyecanlanıp kasılmamıza neden oluyor..oysaki o kişideki beğendiğimiz özelliğin belki de sadece o özellikle sınırlı kalabileceğini kabullenirsek işimiz daha kolaylaşır..

halux 12-01-2011 12:08 AM

Az önce bu konuyu okurken biraz araştırdım ve bu siteyi buldum Sosyalfobi.com

Uzm. Dr. Mehmet Akif Ersoy isminde bir uzman teknik ve tıbbi terimlerle baya detaylı izah edilmiş. sanırım faydalı olabilir hepimize.
sevgiler

MarEspEraNZa 12-01-2011 05:21 PM

Deneyen varmı bilmiyorum ama doğal yollarla değişik ot çayları kullanarak kurtulmak mümkün deniyor birkaç yerde
bende denemek için kısa bir süre içtim ve devam etmedim.

papatyagibiyaşamak 12-01-2011 06:23 PM

Kalabalık yerlerde rahat edemiyorum, kalabalık olmayan ama tanımadığım insanların yanında da rahat olamıyorum. Sosyal fobi hastalığım asla tamamiyle geçmiyor..
Ama bir nörolog öğrendim arkadaşlar, bülent madi... Aynı zamanda psikologmuş; çok iyiymiş bülent madi... Ona gitmeyi düşünüyorum...

Pikachu 12-01-2011 10:00 PM

Sosyal fobik değilim ama nedense insanlardan kaçıyorum. Yani bir reddedişim var. Bunun üç nedeni olabileceğini düşünüyorum.

1.si; Suçluluk duyguları
2.si; Yetersizlik hissi
3,sü de bencil tutumum..

ben son zamanlarda üçüncü şıkkın ağır bastığını farkettim. yani benim insanlardan kaçma sebebim bencil tutumlarım....rt67 Elbette bu geniş bi kavram ama sadece genel hatlarıyla paylaşmak istedim...sapkal89

matri 12-01-2011 10:32 PM

sanirim konu basligina nokta atisi yapmak icin, oncelikle sosyal fobimizi en sade en yalin en gercekci haliyle neler oldugunu bulmak lazim.. sanirim herseyin temeli boyle baslayacak. once fobimizi kesfetmek..
arkasindan cozum yollarinin pesine dusmeliyiz. neler bu fobileri yok eder. fobiler ve cozumler.. her iki konuyuda derinlemesine inceleyip, bol kaynak kullanirsak sanirim cozumu cok daha rahat bulabiliriz..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:30 AM.