Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Alışkanlıklar ve Bozukluklar ve Bağımlılıklar'dan Kurtulma Klubü > Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler > Panik Atak

Uyarılar

HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR!

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Panik Atak HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Her heyecanlı kişi panik atak değildir Her heyecanı panik atak sanıyoruz oysa bu hastalık kişinin günlük hayatını da etkileyen kronik bir ruhsal sıkıntıdır, Uzm.Dr. Aytül Gürsu Hariri Son yıllarda ‘Panik hastasıyım. Kendimi bildim bileli panik biriyimdir, meğer hastaymışım’ gibi cümleler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Panik Atak telkin cd indir izle İstanbul Panik Atak nerededir kimdir Panik Atak çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Panik Atak hipnoz Panik Atak olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Panik Atak hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Panik Atak kuantum düşünce kitap haberi

HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR!

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-04-2008, 04:52 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 173
Tesekkür: 0
87 Mesajinıza toplam 233 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hakan_oz will become famous soon enoughhakan_oz will become famous soon enough
Standart HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR!

Her heyecanlı kişi panik atak değildir
Her heyecanı panik atak sanıyoruz oysa bu hastalık kişinin günlük hayatını da etkileyen kronik bir ruhsal sıkıntıdır,

Uzm.Dr. Aytül Gürsu Hariri

Son yıllarda ‘Panik hastasıyım. Kendimi bildim bileli panik biriyimdir, meğer hastaymışım’ gibi cümleler neredeyse günlük sohbetlerimizin birer parçası haline geldi. Bunları söylerken genellikle panik bozukluğu denilen hastalığın aslında nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. Hatta her heyecanı ve sıkıntıyı panik atak sanıyor; heyecanlı, tedirgin kişilik yapımızı bile panik atak şeklinde adlandırıyoruz. Oysa panik bozukluğu oldukça sık görülen, tedavisi olan, ancak kronik gidişli bir ruhsal sıkıntı hastalığıdır.

ANİDEN ORTAYA ÇIKAR

Genelde bireylerin yaklaşık yüzde 10-30’u yaşamlarının bir döneminde en az bir kez panik atak geçirir. Ancak bu hastalık sıklıkla geçirilmiş tek panik atakla sınırlı kalmaz. Genellikle tekrarlayan panik ataklarla giden kronik bir seyir gösterir ve kişiye hem sosyal hayatı hem de mesleği açısından büyük sorunlar yaşatır. Bu bozukluğun en önemli özelliği beklenmedik bir anda aniden ve nedensiz olarak ortaya çıkan, kişiye yoğun olarak ölme, felç ya da sakat kalma veya çıldırma korkusu yaşatan panik ataklarıdır.

Panik atak sırasında kişi sanki kalp krizi geçiriyormuş gibi kalbinde yoğun sıkışma hissi, göğüs ağrısı ve çarpıntı, boğulacakmış gibi ciddi nefes alma güçlüğü, bayılacakmış ya da bilincini yitirecekmiş gibi garip algılamalar, felç kalacakmış gibi vücudunun çeşitli bölgelerinde uyuşma, karıncalanma, yanma şeklinde belirtiler hissedebilir.

Kişi korktukça korkunun oluşturduğu belirtiler de tabloya eklenerek ağız kuruluğu, baş dönmesi, bulantı, öğürme, geğirme, kusma, karın ağrısı, terleme ya da sıcak basması, üşüme, ürperme, tüm vücutta sarsılma ya da titreme, sonuçta da aşırı yorgunluk ve güçsüzlük hali olabilir. Panik atağın başlamasından sonra ilk on dakika içinde bu belirtiler en şiddetli düzeyine ulaşır. Atak yaklaşık yarım saat içinde geldiği gibi kendiliğinden gider. Nadiren saatler sürebilir.

Kişiye bu derecede yoğun ölüm korkusu yaşatan belirtiler aslında ne bir kalp hastalığı ne beyinde bir bozukluk ne de akıl hastalığının öncüleridir. Hangi inceleme yapılırsa yapılsın, bu belirtilerin kökenini açıklayarak fiziksel bir hastalık teşhisi koyduracak elle tutulur gözle görülür bir bulgu saptanamaz. Bu nedenle her panik ataktan sonra kişi teşhis konulana kadar hastanede hastaneye, hekimden hekime dolaşır.

GÜNLÜK HAYATI ETKİLİYOR

Atak sayısı arttıkça, ilk atağı hatırlatan durumlar kişide aynı sıkıntıları tekrar yaşatabileceği beklentisine neden olur. Hasta tekrar atak geçireceği beklentisiyle kendini dinlemeye başlar. Sadece bu sıkıntılı bekleyiş bile hastanın gündelik yaşantısını sekteye uğratır ve her türlü sosyal ilişkilerini sınırlandırır. Hastalar sürekli nabzını saymaya, tansiyonunu ölçtürmeye, hatta tansiyon aletini yanında taşımaya, konu komşunun vermiş olduğu ya da gittiği acil servislerde geçici olarak kendisine önerilmiş ilaçları taşımaya başlar. Gideceği yerde en kısa zamanda kendisini ulaştırabilecekleri bir sağlık kuruluşu olup olmadığını araştırır. Uygun görmediği, güvenilir bulmadığı yerlere gitmez. Gittikçe evden dışarı çıkma mesafesini daraltır, hatta evden çıkma sıklığını da gittikçe azaltarak sonunda eve kapanır.

TEDAVİSİ ZOR DEĞİL

Panik bozukluğunun tedavisi dört adımda gerçekleşir:

1.Bilgilendirme

2.İlaç

3.Bilişsel-davranışçı psikoterapi

4.Aileye danışmanlık

Bilgilendirme: Bu hastalığın ruhsal kaynaklı olduğu, organik bir sebebi bulunmadığı, bu nedenle bu hastalıktan ölünmeyeceği, ancak kişi izin verirse bu hastalığın kendisine ve çevresine eziyet edeceği anlatılarak hasta bu gerçeğe inandırılır. Hastalık hakkında ve genel sağlıkları konusunda her türlü sorusu bıkmadan yanıtlanarak, hastanın gerçekten güven içinde olduğunu hissetmesi sağlanır. Sadece bunun yapılması bile tedavinin ilk aşaması için büyük bir adımdır.

Bilişsel-davranışçı psikoterapi: Hasta bilgilendirip ve eğitilerek panik belirtileri başladığında, bunları ve bedensel duyumları azaltacak teknikler öğretilir. Hastaya kas gevşetme ve solunum denetleme egzersizleri gösterilerek, hastanın zorda kaldığında bu yöntemleri kullanarak rahatlaması sağlanır. Kişinin yanlış inanışlar tek tek ele alınarak düşünme biçimi yeniden yapılandırılır. Kaçındığı davranışların üzerine giderek hastanın korktuğu durumlarla yüzleşmesi ve dolayısıyla duyarsızlaşmayı sağlayan ev ödevleri verilir.

İlaç: Hem panik bozukluğunda hem de depresyonda serotonin denilen maddenin beyindeki iletimiyle ilgili bozukluklar olduğu belirlenmiştir. Panik hastalarının yaklaşık yüzde 70’inde çeşitli derecelerde depresyonun varlığı da bilinmektedir. Bu nedenlerle serotonin üzerinden etki edebilen bir antidepresan kullanarak her iki hastalığın eşzamanlı olarak tedavisi mümkündür. Bu ilaçlar panik belirtilerini düzeltmekte oldukça etkili; üstelik kalıcı olarak bilinen bir yan etkiye de sahip değil.

Aileye danışmanlık: Panik bozukluğu hastasıyla beraber yaşayanların yükü de oldukça fazladır ve onlarda da çaresizlik ve bıkkınlık duygusu ağır olmaktadır. Bu nedenle hem onların kaygılarını azaltmak hem yanlış davranışlarını düzelterek hastanın iyileşmesine katkıda bulunmalarını sağlamak için zaman zaman onların da terapi seanslarına katılmaları istenir

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

hakan_oz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2008, 11:30 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 4
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 12 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tearstoheaven is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR!

selamlar;
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederimm...her panik halini her kaygı halini panik atak zannediyorlar...kesinlikle çok yanlış...insanların kendilerine bu teşhisi koymadan önce bir doktora danışmaları gerekir...ama ülkemizde buna öenm verilmiyor...rüya gibi geliyor herşey denilinen olay aslında depresyonda da olan birşeydir...yani her sakallı dedeniz değildir...

sevgiler..
__________________
pardon bay tanrı....<br />bir yanlışlık var bu eserde lütfen kızmayın...<br />portenin yanına sonzuzluk bir es yazabilir miyiz?
tearstoheaven isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR!

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Panik Atak HER HEYECANLI KİŞİ PANİK ATAK DEĞİLDİR! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Her heyecanlı kişi panik atak değildir Her heyecanı panik atak sanıyoruz oysa bu hastalık kişinin günlük hayatını da etkileyen kronik bir ruhsal sıkıntıdır, Uzm.Dr. Aytül Gürsu Hariri Son yıllarda ‘Panik hastasıyım. Kendimi bildim bileli panik biriyimdir, meğer hastaymışım’ gibi cümleler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Panik Atak telkin cd indir izle İstanbul Panik Atak nerededir kimdir Panik Atak çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Panik Atak hipnoz Panik Atak olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Panik Atak hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Panik Atak kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.